Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 03/06/2009: ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΝΑ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ...





http://www.tvxs.gr  ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ 3/6/2009

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επομένως απ' ό,τι καταλαβαίνω από την απάντησή σας, δεν αντιμετωπίζετε το ενδεχόμενο παγώματος (του χρέους)...

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πιστεύω ότι εάν ζητήσουμε κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα, πιθανώς σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που είναι στην ευρωζώνη, να έρθει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να έρθει η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μας πει, έτσι είσαστε, τότε θα αποφασίσουμε εμείς για το μέλλον της δικής σας οικονομίας, θα βάλουμε αυτούς τους όρους και μπορεί να είναι πάρα πολύ σκληροί όροι, θα έλεγα και αδίκως σκληροί, ιδιαίτερα για τα φτωχότερα και μεσαία στρώματα της χώρας μας.

Ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει την φήμη, ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη, ούτε βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά του. Το να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να τους λέει, επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την παιδεία π.χ., αυτές είναι επίσημες πράξεις, που ουσιαστικά κόβουν το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα-δύο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση.

Άρα, λοιπόν, δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, η οποία πιθανώς να διολισθήσει σε όρους που θα είναι αρνητικοί για την πορεία της χώρας μας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ

Η
ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζει μια σειρά από νέες φορολογικές αυξήσεις και περικοπές δαπανών προκειμένου να ανταποκριθεί στα όρια του ελλείμματος που έχουν τεθεί για το 2011 από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δυο κυβερνητικά στελέχη, μιλώντας με την προϋπόθεση της ανωνυμίας (πολύ καλά το σκέφτηκαν! αιωρούνται κάτι σφαλιάρες, επιτέλους!), ανέφεραν πως το πακέτο των μέτρων θα παρουσιαστεί στη Βουλή το Νοέμβριο.

Ως μέρος της συμφωνίας για το πακέτο διάσωσης ύψους 110 δισ. ευρώ το Μάιο, η κυβέρνηση συμφώνησε στην άντληση νέων εισπράξεων 9,1 δισ. ευρώ στο επόμενο έτος. (να υποθέσουμε - τελείως αυθαίρετα - λοιπόν πως ο Γιωργάκης πετυχαίνει ΟΛΑ τα νούμερα για το 2010. Και μετά; Το 2011; Στο 2012 δεν πάω καν...)

ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑΡΑ...


Σε κανέναν ψυχικά άρρωστο δεν αρέσει να ακούει το πόρισμα της ψυχανάλυσης του...

Από εποχής Φροϋντ είναι ιατρικά επιβεβαιωμένο ότι ΟΛΟΙ οι ασθενείς που υφίστανται ψυχανάλυση αντιδρούν αρνητικά στα συμπεράσματα της ψυχανάλυσης τους, και ο ιατρικός όρος της αντίδρασης αυτής ονομάζεται στην ψυχολογία "αντίσταση".

Διαβάστε το κείμενο αυτό που δημοσίευσε το δυνατόμυρμήγκι και προσπαθείστε να ξεπεράσετε τις "αντιστάσεις" σας...

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ !

Ειλικρινά δεν θέλω να γράφω τέτοια θέματα. Αλλά είναι η κατάσταση τόσο απελπιστική και χωρίς να υπάρχουν κάποιες ΟΡΑΤΕΣ επιλογές που αναγκάζομαι να γράψω για ορισμένα ζητήματα που σε καμία χώρα (υπό λογικές συνθήκες), δεν θα συζητούνταν(ή θα αναλύονταν κάποια από αυτά σε αρκετά υψηλό επίπεδο, ενώ κάποια άλλα θα τα περιλάμβαναν στην ύλη τους εφημερίδες τηςΠΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ) ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ μερικά και μόνο ,και επειδή όλες και όλοι είστε μορφωμένοι και σοβαροί άνθρωποι βγάλτε τα συμπεράσματα σας.....

ΠΡΩΤΟ. Αν είναι δυνατό! Εδώ η πατρίδα έχει βυθιστεί σε τελματώδη κατάσταση , χωρίς φως στο βάθος του τούνελ και εδώ ασχολούνται αν θα φύγει η ΕΛΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ από βουλευτής Αργολίδας της υπό φανερής αδυναμίας στην ανάληψη πρωτοβουλιών ΝΔ και γίνει ανεξάρτητη! Σιγά το θέμα. Ε ΚΑΙ; ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ. Συστηματικά παραπλανούν κάποιοι και αυτό είναι ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.

ΕΙΜΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ. Η ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΣ...

Κάθε σοβαρή εξωτερική πολιτική, οφείλει να διαπνέεται από εθνικισμό, για να έχει κάποιες, πολλές ή λίγες, πιθανότητες να κερδίσει, ενώ, αντίθετα, αν διαπνέεται από το σύμπλεγμα του “δεν διεκδικούμε τίποτα”, τότε οι μόνες πιθανότητες που έχει, είναι να χάσει! Δε χρειάζεται να είσαι ανωτέρου πνευματικού επιπέδου για να το καταλάβεις αυτό.



Εξάλλου η ιστορία και η σύγχρονη πρακτική το αποδεικνύει.
Εδικά στην περίπτωση της Ελλάδος η οποία περιστοιχίζεται από λαούς που ο καθένας τους, είτε αποτελείται στο μεγαλύτερο ποσοστό του από εθνικιστές είτε επιτρέπει σε παρακρατικές, ακόμα δε και σε παραστρατιωτικές οργανώσεις, όταν δεν τις δημιουργεί η ίδια η κυβέρνησή του, να δρουν εθνικιστικά εις βάρος, βασικά, του μόνου αφελούς ή δουλοπρεπούς ή δωσίλογου κράτους, όσον αφορά την εξωτερική του πολιτική, δηλαδή της Ελλάδος, είναι τουλάχιστον ηλιθιότητα να επιμένουμε σ’ αυτή την τακτική.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ


  • Στη χώρα μας έχουν "στρατοπεδεύσει" πράκτορες (ξένων χωρών) και διάφορες "κλειστές" οργανώσεις
Αγαπητοί συμπολίτες, η Πατρίδα μας η Ελλάδα ευρίσκεται υπό κατοχή. Με αύξουσα επικινδυνότητα η κατοχή είναι οικονομική, πολιτική, εθνική και...... πνευματική.
  • Οικονομική κατοχή από τα ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τις ντόπιεςσυντεχνίες, τον διεφθαρμένο συνδικαλισμό, τις ΔΕΚΟ και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα.
  • Πολιτική κατοχή από το κατ' επίφαση δημοκρατικό σύστημα που στην πράξη υποθάλπει μία ανεξέλεγκτη κομματική δικτατορία με στρατιώτες της γραβάτας και του λευκού πουκάμισου, υποστηριζόμενη από τα επιστημονικώς καθοδηγούμενα μέσα μαζικής επιρροής ΜΜΕ.
  • Εθνική κατοχή από νεοταξικούς εθνομηδενιστές, υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης, που οδηγούν το έθνος κράτος σε αλλοτρίωση και σε συρρίκνωση.
  • Πνευματική κατοχή από αμοραλιστές, διαφθορείς της πνευματικής και ψυχικής υγείας των πολιτών, υποβαθμιστές της παιδείας, εκμαυλιστές της νεολαίας και αρνητές κάθε φιλόπονης έννοιας αρετής.
Τα αίτια που μας οδήγησαν έως εδώ είναι πολλά και κατά περίπτωση αν και έχουν αναλυθεί σε λεπτομέρεια εντούτοις συγκαλύπτονται από σύγχυση που δημιουργούν ο καταιγισμός με άσχετες πληροφορίες, οι ποικίλες υστερόβουλες αναλύσεις και τα αντικρουόμενα συμπεράσματα εξεταστικών δήθεν επιτροπών που η κάθε μία παρουσιάζει διαφορετική άποψη για το ίδιο θέμα.

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΚΡΙΣΗ... ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ;;;




Οταν ανθρωπάκο μου...

Είσαι έτοιμος να χαρίσεις την πατρίδα σου, το σπίτι σου και τους φίλους σου σε αυτούς που τα ορέγονται και αποφασίζεις να ξενιτευτείς και να κοιτάξεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου αγνοώντας όλους τους μέχρι εχθές φίλους, γείτονες και αδερφούς σου...

Συναναστρέφεσαι ανθρώπους όχι επειδή τους θεωρείς ενδιαφέροντες και με ισχυρή προσωπικότητα, αλλα επειδή διαθέτουν οικονομική δύναμη και επιφάνεια...

ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑ : «STRESS-TEST» ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΥΜΑ



του Όθωνα Ιακωβίδη


Αυτές οι εκλογές ΟΤΑ, είναι το κάτι άλλο. Δεν είναι ο «νόμος του Καλλικράτη» που κάνει τη διαφορά. Είναι άλλα πράγματα, πολύ πιο ενδιαφέροντα.

Πρώτα-πρώτα είναι η «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ» που έχει στήσει το ένοχο καθεστώς πολιτικό σύστημα, σύσσωμο, για το στυγερό έγκλημα που έχει διαπράξει,...

ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ Ο ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ;

Ελαβα το παρακάτω email με τίτλο "θα φιλοξενούσε ο Θαλαμοφύλακας μια κριτική άποψη;‏" από εναν φίλο αναγνώστη:

Φίλε Θαλαμοφύλακα καλημέρα.
Πολύ καλή η ανακάλυψη σου για τα καλυμένα ομόλογα. Σου στέλνω ένα λινκ που λέει περισσότερα για αυτό το θέμα.
Στη ουσία οι μεγάλες τράπεζες κάνουν για τα δάνεια που δίνουν στις κυβερνήσεις ότι κάνουν και οι μικρές τράπεζες με τα δικά μας δάνεια.......ζητάνε υποθήκη!!!

Αυτό δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Ήδη από τις 30 Ιουλίου του 2008 η βουλή των αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ψήφισε θετικά την αγορά καλυμένων ομολόγων.
Από αυτή την στιγμή οι περισσότερες πολιτείες της αμερικής είναι υποθηκευμένες σε τράπεζες.
Βλέπεις φίλε Θαλαμοφύλακα δεν είναι μόνο η Ελλάδα ό τόπος που γίνονται τα όσα λέμε.
Και με αυτή την πάσα θα έρθω σε αυτό που θέλω να σε πώ...

ΟΤΑΝ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΝΕΙ «ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ» ΤΟΤΕ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ


Του Κώστα Λάμπου

Τα τελευταία χρόνια όλο και πιό συχνά ακούμε και διαβάζουμε δηλώσεις από διεθνείς οικονομικούς και πολιτικούς μεγαλοπαράγοντες, όπως λ.χ ο πολύς George Soros, o σκληρός Wolfgang Schäuble, ο ευγενής Πρόεδρος της λεγόμενης Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και πολλοί άλλοι στην Ευρώπη και στην Αμερική, με τις οποίες επιχειρείται ένα είδος κριτικής σε πλευρές και συμπεριφορές του καπιταλιστικού συστήματος, από τις οποίες αν τάχα απαλλαγεί θα γίνει καλύτερο, θα γίνει τάχα «καπιταλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο».

Είναι προφανές πως αυτό οφείλεται στη ...

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ


Ο Σόλων είπε ότι αν δεν ασχοληθείς εσύ με τα κοινά, τότε κάποιος κατώτερός σου θα το κάνει. Αυτό έπαθες. Γιατί ακόμα και αν είσαι άριστος, ξεγελάστηκες από τα δώρα των Δαναών, και αμέλησες την ενασχόληση με τα κοινά. Και οι πολιτικοί σου είναι οι κατωτεροι μεταξύ των Ελλήνων. Οι πιο δουλικοί.

Στους έφεραν, όπως ειχαν κάνει και παλιοτερα με άλλο τροπο, στους κατέβασαν απο ένα αεροπλάνο πριν από 35 χρόνια, τους ζητοκραύγασες χωρίς να ξέρεις καν ποιοί είναι, τους αποδέχθηκες ως εθνοσωτήρες, και τους άφησες να σε κυβερνούν από τότε.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ

Μεγάλωσε σε μια μικροαστική οικογένεια στον Πειραιά.

Ο πατέρας του ,εργάτης στα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα και η μάνα του οικιακά. Τα πρώτα χρόνια στο προσφυγικό στην Αμφιάλη και μετά στο νοικι στην Αγιά Σοφιά για να ειναι κοντά στη Δραπετσώνα και να πηγαίνει ο πατέρας με τη βέσπα στη δουλειά.

Όμως ο πατέρας του ηταν ανήσυχο πνεύμα. Εϊχε όνειρα και παρά το ότι δεν σπούδασε τίποτα, δεν υπήρχαν λεφτά άλλωστε, διάβαζε πάντα πολύ. Αποφάσισε να κάνει και δεύτερη δουλειά για να τα βγάζει πέρα και  έτσι έγινε  πωλητής  Και επειδή είχε ανάγκη έγινε και καλός πωλήτης. Άρχισε να κερδίζει περισσσότερα χρήματα.Έτσι προσπάθησε  να φτιάξει ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά του και τα κατάφερε.

 Σπούδασε...

ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ...


Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Η «νέα» μόδα στην Ελλάδα ακούει στο όνομα υπερκομματισμός (υπερκομματικός, η, ο). Το φαινόμενο λαμβάνει πειραματική διάσταση στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά προβλέπω να αποτελέσει το σημείο αναφοράς, ως προς τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις στο τόπο μας, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι υπερκομματικοί υποψήφιοι στις τοπικές εκλογές αποτελούν συνήθως το προϊόν της συναίνεσης κομμάτων στο πρόσωπό τους. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δηλαδή, δεν είναι προσωπικότητες, οι οποίες εμφανίζουν μια δική τους ξεχωριστή αντίληψη περί πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία θέτουν στη κρίση του εκλογικού σώματος, αλλά ...

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...




Η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να σωθεί, αλλά έντεχνα θα χρεωθεί ακόμη περισσότερο μέχρις ότου οι πόροι της χώρας να περάσουν σε χέρια συγκεκριμένων εταιρειών. Αυτό θα γίνεται μέχρις ότου οι πολίτες καταλάβουν πως τους επιβάλουν μία σύγχρονη δουλεία και ξεσηκωθούν...
 
Θα σας θυμίσω τη δράση του κ. John Perkins, στέλεχος της CIA, οικονομικός εκτελεστής και συγγραφέας του βιβλίου: «Καταθέσεις ενός οικονομικού εκτελεστή».Είχε αποστολή να σχεδιάζει κυβερνητικά συμβόλαια, που θα φαίνονταν ιδανικά, αλλά ο πραγματικός στόχος θα ήταν να «υποδουλώσει» μια χώρα σε χρέος και να την κρατήσει υποδουλωμένη για πάντα.

Γιατί ως γνωστόν, όποιος χρωστάει, μόνο «ΝΑΙ», μπορεί να λέει σ αυτόν που του έχει δανείσει χρήματα....

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ‏

Αφού εξαπάτησαν την διεθνή κοινότητα για την «πανδημία H1N1», αφού κατάκλεψαν τις κοινωνίες με δισεκατομμύρια ευρώ, τώρα μας λένε πως «οι επιστήμονες της επιτροπής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, δούλευαν για λογαριασμό των ιδιωτικών εταιριών παρασκευής εμβολίων». Να πάνε στη φυλακή και αυτοί και οι εγχώριοι απατεώνες.

Η ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ότι τα 6 μέλη της επιτροπής της που εισηγήθηκαν κήρυξη πανδημίας σχετιζόμενης με τον ιό «των χοίρων» H1N1, εξαπάτησαν τον Οργανισμό, αφού εξυπηρετούσαν τις ιδιωτικές εταιρίες φαρμάκων-παραγωγής εμβολίων, στην ουσία, εκφράζουν το αποκρουστικό πρόσωπο της Νέας Τάξης, των διεθνών εκφραστών της, αλλά και των εγχώριων «ατζέντηδών» τους.

ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ROCKEFELLER ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΤ

Του Paul Joseph Watson (Prison Planet.com)

Παγκόσμιες πανδημίες που σκοτώνουν εκατομμύρια, υποχρεωτική καραντίνα, σημεία ελέγχου, βιομετρικές ταυτότητες, και ένας κόσμος ολοκληρωτικά υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.
Αυτά τα πράγματα δεν προέρχονται από την τελευταίες ταινία επιστημονικής φαντασίας που σπάει τα ταμεία, αλλά αποτελούν μέρος του ‘οράματος’ του Ιδρύματος Ροκφέλερ για το πώς μπορεί να είναι ο κόσμος σε 15-20 χρόνια, στο πλαίσιο μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης που θα ελέγχεται αυστηρά από την ελίτ.

Αυτό είναι ένα από τα τέσσερα σενάρια για το μέλλον του πλανήτη...

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Γιατί δεν μας χρειάζονται τα σημερινά κόμματαΗ υπερεθνική  δύναμη που διαμόρφωσε το γνωστό κομματικό σύστημα που σε όλο τον κόσμο σήμερα ονομάζεται καταχρηστικά 'Δημοκρατία',  έχει από δεκαετίες διεισδύσει και εγκαταστήσει πάγια δεξιόστροφα και αριστερόστροφα ιδεολογικά στρατόπεδα στην πολιτική σκηνή των περισσοτέρων κρατών του λεγομένου 'Δυτικού Κόσμου'.

Ο παράγων αυτός έχει επικρατήσει να ταυτίζεται με το όνομα μιας ισχυρής  επιθυμίας του :

Ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου που ο ίδιος προσπαθεί να εφαρμόσει για να ελέγξει και να χειραγωγήσει ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο.

Το σχέδιο του ως γνωστόν λέγεται Νέα Τάξη Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.)

Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗ ΣΚΕΨΗ

Έχουμε γεμίσει κόσμο που γκρινιάζει για την κατάσταση της Ελλάδας σήμερα. Πολύ γκρίνια και γίνεται αντιληπτή παντού, από μια βόλτα στους δρόμους, μέχρι μια δημόσια υπηρεσία, ή σε ένα τρένο - λεωφορείο και βέβαια στα blogs. Η γκρίνια είναι κάτι σα την κραυγή όταν πονάς. Προσφέρει ψυχολογική εκτόνωση δίχως καμιά ουσία. Το θέμα είναι όμως ότι η σημερινή κατάσταση είναι ευθύνη όλων όσων γκρινιάζουν. Όσοι μπήκαν στο τρυπάκι να ψηφίσουν και να εναποθέσουν τις ελπίδες τους σε άτομα των γνωστών πολιτικών κομμάτων, όσοι σκεφτόντουσαν πονηρά και φοροδιαφεύγανε, όσοι λέγανε αφού κάνει ο δίπλα αυτό θα το κάνω και εγώ και όσοι ακολούθησαν τακτικές εξασφάλισης εργασίας με κάθε μέσο, στερώντας θέσεις από ικανότερα από αυτούς άτομα, είναι οι πρώτοι που γκρινιάζουν!!! Το μυρμήγκι θεωρεί ότι κάθε χώρα έχει τη κυβέρνηση που της αξίζει. Αφού και η μάζα στη χώρα μας κατευθύνεται και εξαγοράζεται ,τότε αυτή η κυβέρνηση θα της αξίζει. Αν σταματήσει να γκρινιάζει και με πράξεις σεβαστεί τον διπλανό της και τον εαυτό της μόνο τότε θα ζήσει καλύτερα. Τη σπατάλη ενέργειας σε γκρίνια, ας τη κάνουμε πράξεις και ουσία. Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει ένας πολίτης για να είναι ενεργός. Πρώτα απ' όλα να κάτσει να σκεφτεί...

Από: http://dinatomirmigi.blogspot.com

Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το άρθρο είναι του Ιωάννη Μιχαλέτου και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Hellenic Nexus τον Ιούνιο του 2010.

Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΗ δυναστεία των χρηματιστών και τραπεζιτών Ρότσιλντ  (Rothschild) εδώ και τρεις αιώνες ασκεί μεγάλη επιρροή σε πάμπολλες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στον πλανήτη συμπεριλαμβανομένης της τωρινής κρίσης του ευρώ και της παράπλευρης κρίσης του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Λόγω της πραγματικά ασύλληπτης περιουσίας τους και των συμμετοχών τους σε πάσης φύσεως κεφαλαιοκρατικές δραστηριότητες, η λειτουργία του Οίκου των Ρότσιλντ δομείται παραδοσιακά με εντολοδόχους, που αναλαμβάνουν -έναντι ανταλλαγμάτων- να στηρίξουν τις επιδιώξεις τους, εν είδει υπερ-εργολάβων. Παράλληλα, οι Ρότσιλντ ενδιαφέρονται για την κατακύρωση στη σφαίρα των συμφερόντων τους του ορυκτού πλούτου των κρατών, με τα οποία συναλλάσσονται.
Με βάση τα παραπάνω, η παρούσα έρευνα θα επικεντρωθεί στον γνωστό κερδοσκόπο Τζωρτζ Σόρος και στον ρόλο του ως εντολοδόχου των Ρότσιλντ για τα Βαλκάνια, καθώς και στις προσπάθειες τους, εδώ και δεκαετίες, να γίνουν κυρίαρχοι του φυσικού πλούτου της περιοχής, μέσω τρίτων...

Η  ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ
Στα μέσα του 18ου αι., ο Moses Bauer Rothschild καταγράφεται ...

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Για Την Απάθεια Του Στην Συντελούμενη Προδοσία Της Ελλάδος


ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Κλίμα υπέρ της αποδοχής των προσφυγών κατά των περικοπών μισθών, συντάξεων και επιδομάτων

ΜΠΛΟΚΟ στο περιβόητο Μνημόνιο που επέβαλαν στη χώρα μας Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να βάλει το Συμβούλιο της Επικρατείας, εγείροντας ζήτημα αντισυνταγματικότητας ορισμένων ρυθμίσεων και θα ζητεί την άμεση αναστολή τους. Προς αυτήν την κατεύθυνση συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες, όσο και οι εκτιμήσεις, οι οποίες ενισχύονται και από την πρωτοφανή ταχύτητα με την οποία προσδιορίσθηκε η ημερομηνία συζήτησης (8 Οκτωβρίου) της προσφυγής που κατατέθηκε (μόλις στις 29 Ιουλίου) από φορείς και ιδιώτες.

Αντιμετωπίσθηκε μάλιστα κατ’ απόλυτη προτεραιότητα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο εισηγητής έχει ήδη ξεκινήσει τη σύνταξη της εισήγησής του, για να είναι έτοιμη τη μέρα της εκδίκασης.

Λαμβάνοντας υπόψη και το κλίμα που επικρατεί γενικότερα στις τάξεις των δικαστικών (έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης) νομικοί κύκλοι αποκλείουν αναβολή της συζήτησης (σ’ αυτό συγκλίνουν πληροφορίες από δικαστές του ΣτΕ) και ότι η τελική απόφαση θα πρέπει να αναμένεται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

.

Οι δοσίλογοι πολιτικοί μας έχουν βάλει την χώρα στον αυτόματο πιλότο. Πάτησαν το κόκκινο κουμπάκι με την ένδειξη "Ελεγχόμενη Χρεοκοπία", και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι χειμώνα δεν βγάζουμε.  Το πιο πιθανό είναι το φθινόπωρο κατά τον Οκτώβριο - Νοέμβριο να χρεοκοπήσουμε και να πάμε σε δραχμή. Αν μας χρεοκοπήσουν, θα εφαρμοστούν τα αναγραφόμενα στο μνημόνιο, και καληνύχτα Ελλάδα.

ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ... ΣΤΗ ΛΥΚΟΦΑΓΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ


ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ : ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Του Όθωνα Ιακωβίδη

Το θαύμα αυτό της Ελληνικής φύσης, να προικίζει τα τέκνα των Ελλήνων πολιτικών, με την απαιτούμενη πολιτική οξυδέρκεια, ώστε να μη δημιουργείται κενό στην ηγετική συνέχεια του τόπου, και να μένει ο Λαός ακέφαλος από ικανή ηγεσία, μετά την απόσυρση των γονιών τους από την πολιτική, έκανε και πάλι την πανηγυρική του εμφάνιση, την ημέρα της Μεγαλόχαρης, στον ιερό Ναό της Παναγίας της Προυσιώτισσας, στο Καρπενήσι.


Ο Κώστας Μπακογιάννης, γιός του Παύλου Μπακογιάννη και της Ντόρας, μετά και την επιτυχή θητεία του (επ’ αμοιβή, υποθέτω) στο γραφείο της μαμάς του, στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου χειρίσθηκε υποθέσεις αναλόγου αρμοδιότητας και σημασίας, αποκάλυψε την Θεία επιφοίτηση των πολιτικών αρετών στο πρόσωπό του...

ΤΟ ΔΝΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ



* Ξέρεις τι πληρώνεις ως χρέος; Όχι! Και όμως, αν πας στην ταβέρνα, σου φέρνουν αναλυτικό λογαριασμό ...;, μαζί με την απόδειξη! Ο Γιώργος τι λογαριασμό μας έδωσε και ζητάει να πληρώσουμε την απόδειξη;


Το ΔΝΤ και η Τρόϊκα πρέπει να φύγει. Και για να γίνει αυτό πρέπει να σταματήσουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Πρέπει να αρχίσουμε να κοιτάμε τι μπορούμε να κάνουμε για να φύγει ΔΝΤ, Τρόϊκα και Μνημόνιο. ΤΩΡΑ.

Το ΔΝΤ δεν θα φύγει με χαϊδέματα. Ούτε με παρακάλια. Μόνο του δεν πρόκεται να φύγει. Κι απ' ότι φαινεται δεν έχουμε κάποιο κόμμα εξουσίας που να προτίθεται ΝΑ ΤΟ ΣΟΥΤΑΡΕΙ. Αρα εμείς, ο λαός, πρέπει να το διώξουμε. Και να αναγκάσουμε τα ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΣ να συμφωνήσουν ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΤΑΜΠΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ: Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.


Ο κ. Παπακωνσταντίνου κάλεσε δημοσιογράφους και πολιτικούς να «εξηγήσουν» στον ανόητο λαό την καταστροφή που τον περιμένει αν τολμούσε να αρνηθεί το χρέος και να φύγει από το ευρώ.

Ο λαός μπορεί ελεύθερα να θυμώνει, να εξεγείρεται και να διαδηλώνει, δεν επιτρέπεται όμως να συζητά πράγματα που έρχονται σε αντίθεση με το σύστημα.

Οι συνθήκες δεν είναι ακόμη οι κατάλληλες. Θα πρέπει πρώτα η κρίση να αγγίξει ολόκληρη τη μεσαία τάξη, θα πρέπει να γίνει πρόβλημα όλων, θα πρέπει να μας σκεπάσει η σκιά της παγκόσμιας διακυβέρνησης, και μετά θα δούμε. Δεν έχει σημασία αν μέχρι τότε έχει χαθεί η πατρίδα μας η αν ο Ελληνικός λαός θα έχει υποστεί μια από τις χειρότερες καταστροφές στην ιστορία του.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Αναδημοσιεύω το παρακάτω email μου έστειλε ο κ.Τηλιγάδας.

Προς τον απανταχού Ελληνισμό
Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι,

Με την επιστολή μας αυτή, ως ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, απευθυνόμαστε στον απανταχού Ελληνισμό που όταν χρειάσθηκε μετατράπηκε σε σαλπιστή Αγώνων και Θυσιών υπέρ του Ελληνικού Έθνους μας.

Σας επισυνάπτουμε μετά της παρούσης μας, προς ενημέρωσή σας, αντίγραφο της από 27-04-2009 ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΣ μας προς τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια, με τα εν αυτή διαλαμβανόμενα, η οποία, ως εκ της Εκθέσεως Επιδόσεως αριθ. 9261 Δ΄ του Δικαστικού Επιμελητή Δημητρίου Ράπελλα προκύπτει, του επεδόθη την 30η Απριλίου 2009. Επισυνάπτουμε ομοίως και τα αφορώντα αυτή υπ’ αριθ. 1-2 και 3 ΣΧΕΤΙΚΑ.

Σας αποστέλλουμε την παρούσα επειδή θεωρούμε ότι το περιεχόμενο αυτής της ΕΞΩΔΙΚΟΥ μας, αφορά προσωπικώς και Υμάς. Τούτο διότι

Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ... ΚΑΙ ΣΠΑΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.

Ρεύμα απείθαρχων χωρών φοβάται το ΔΝΤ μήπως δημιουργήσει η Ουγγαρία, όπως αποκαλύπτει ο δυτικός Τύπος, μετά την απόφασή της να φορολογήσει τις τράπεζες παρακάμπτοντας τις οδηγίες του μισητού διεθνούς οργανισμού. Χωρίς αντίκρισμα αποδείχτηκαν οι απειλές για καταστροφή της χώρας.

Δεν πάει ένας μήνας που ο δεξιός ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ούρμπαν τόλμησε να πεί ένα κατηγορηματικό «όχι» στις αξιώσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρόσθετα μέτρα λιτότητας. Αντίθετα, η –δεξιά επαναλαμβάνω– κυβέρνηση της Ουγγαρίας αποφάσισε να επιβάλει για τρία χρόνια έκτακτη εισφορά ύψους....

ΔΕΝ ΕΧΩ ΗΧΟ...

Το ότι ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία, έχουμε οδηγηθεί στην αιχμαλωσία, οδηγημένοι από σύσσωμο το καθεστώς πολιτικό σύστημα, είναι γεγονός που ήδη το ζούμε.

Το ότι αυτό έγινε εξ αιτίας της κατάληψης του συστήματος αυτού, από τη νοοτροπία της κομματοκρατίας*, αποτελεί, πλέον, κοινή παραδοχή, αλλά και ομολογία των ίδιων των ενόχων.

Τώρα, μετά την αιχμαλωσία μας αυτή, εκείνο που προέχει, είναι ....η απόδρασή μας.

To πρόβλημα της απόδρασης αυτής, σήμερα, δεν λύεται με τη συνεχή άσκηση κριτικής στο καθεστώς πολιτικό σύστημα, όσο εύστοχη κι αν είναι αυτή .

Ούτε λύεται με την παραγωγή γενικών παραινέσεων και υποδείξεων (πλαγίων και ευθέων) για την απελευθέρωσή μας από την αιχμαλωσία μας.

Τέτοιες, υπάρχουν πολλές και πολύ εύστοχες στο διαδίκτυο.

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ, Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

«Όποιος βγαίνει απ’ το μαντρί τον τρώει ο λύκος», είπε ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ και η φράση του αυτή έμεινε στη κοινοβουλευτική ιστορία μας για να σηματοδοτεί τη δύναμη του κόμματος που «τρώει» όποιον βγαίνει από τα περιμαντρωμένα όριά του.
Από τότε, πολύ νερό κύλισε στο αυλάκι της κοινοβουλευτικής λειτουργίας της Δημοκρατίας μας και η σχέση του λύκου με τα απολωλότα πρόβατα, αλλοτριώθηκε.
Αφού φαγώθηκαν μερικά, (Αρσένης, Τσοβόλας, Στεφανόπουλος, Πεζματζόγλου, κ.α), άλλα που βγήκανε από το μαντρί, μπήκανε σ’ άλλο....

ΑΝΘΙΜΟΣ: ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Ο ΤΖΩΡΤΖ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ;;;

Μια μεγάλη αποκάλυψη στο περιοδικό "Επίκαιρα" για την πρόσφατη συνάντηση Παπανδρέου-Νετανιάχου Η Τουρκία είναι εξαιρετικά πολύτιμη τόσο για τις ΗΠΑ, όσο και για το Ισραήλ στο ενδεχόμενο μιας "επόμενης ημέρας" μετά από μία επίθεση κατά του Ιράν. Την θέλουν για πολλούς και
σημαντικούς λόγους "ουδέτερη". Για να παίξει τον ρόλο της στον ισλαμικό κόσμο, ρόλο ηγετικό, αφού θα είναι δήθεν ουδέτερη. Έτσι η επίσκεψη Νετανιάχου στην Ελλάδα και τα όσα συμφώνησε με τον πρωθυπουργό της χώρας μας μπορεί από μία πλευρά μεν να εμπεριείχαν μία πρόκληση προς την Τουρκία, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει γιατί στην πραγματικότητα δεν έχουν διαρραγεί οι σχέσεις της Τουρκίας με τον σιωνισμό, αλλά από την άλλη πλευρά ίσως είχαν και την σκοπιμότητά τους.


Στο περιοδικό "Επίκαιρα" αποκαλύπτεται ότι ο Νετανιάχου στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Παπανδρέου στην Ελλάδα ζήτησε να δώσει η χώρα μας στο Ισραήλ αεροδιαδρόμους στην Πολεμική του Αεροπορία, προκειμένου μέσω Ελλάδος και στην συνέχεια Βουλγαρίας, Μαύρης Θάλασσας και Γεωργίας να βομβαρδίσει το Βόρειο Ιράν.
Εάν αυτό το οποίο αποκαλύπτει το έγκυρο πολιτικό περιοδικό ανταποκρίνεται έστω και κατ' ελάχιστο στην πραγματικότητα, τότε μιλάμε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου οδηγεί κατ' ουσίαν την χώρα σε έναν πόλεμο εν αγνοία του Ελληνικού λαού.


Από  ksipnistere.blogspot.com

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ


Αγαπητέ φίλε εμπορε, μηχανικέ, σύμβουλε προϊστάμενε, κάτοχε BMW, AUDI, MERCEDES, ιδιοκτήτη Ο.Ε., πρόεδρε Α.Ε., μέτοχε ΕΠΕ, κάτοικε Πανοραματος, δημότη Καλαμαριάς.

Πρέπει να καταλάβεις ότι η επίθεση αυτή αφορά εσένα. Τα κατώτερα λαϊκά στρώματα θα λιωσουν κάτω από την πίεση και αυτό έχει ήδη αρχίσει να γίνεται, αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι ο στόχος είσαι εσύ. Το μέλος της επονομαζόμενης μεσαίας τάξης.

Και εσύ, είτε δεν αντιλαμβάνεσαι, είτε αντιλαμβάνεσαι και δεν κάνεις τίποτα, βυθισμένος όπως είσαι στη βόλεψη, στη βαρεμάρα, στη νωθρότητα και το κενό.

Κοιμάσαι. Δεν έχεις ακόμα πληγεί αρκετά δυνατά από την κρίση. Μόλις η κρίση σε αγγίξει, θα ξυπνήσεις ! Αυτό στο υπόσχομαι.

ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ (ΣΕ % ΑΕΠ) ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !



Η EL PAIS αποκαλύπτει. Χρωστάμε τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ (σε ΑΕΠ %) απο ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ και ΑΚΡΙΒΩΣ τα ΙΔΙΑ με τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!

Όποιος Έλληνας παρακολουθεί υποτυπωδώς τα στοιχεία που εκδίδουν περιοδικά οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί για το εξωτερικό χρέος των διαφόρων χωρών, αισθάνεται δικαίος οργισμένος για την προδοσία που διαπράττεται από τους ξένους τα ΜΜΕ και τον Γιωργάκη εναντίον της χώρας και του λαού μας.

Δείτε τα στοιχεία που Δημοσιεύτηκαν την Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010 από την El Pais και αφορούν το συνολικό Δημοσιο και ιδιωτικό χρέος διαφόρων χωρών της ΕΕ.

ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΓΥΑΛΙΑ...

Γράφει ο Καφενόβιος


Τώρα που τελειώνουν τα «μπάνια του πρωθυπουργού» θα ήταν χρήσιμο ο πετών τη σκούφια του για ταξίδια Γ. Παπανδρέου, να επισκεφθεί τη χώρα των πάγων και των ηφαιστείων, την Ισλανδία.

Εκεί, θα πληροφορηθεί με κάθε λεπτομέρεια ότι, ο τρόπος που αντέδρασε αυτή η μικρή χώρα στη χρηματοπιστωτική κατάρρευση ουδεμία σχέση έχει με τον δικό του τέταρτο δρόμο της …κολάσεως.

Κατ΄ αρχάς οι πολίτες αποφάσισαν με δημοψήφισμα ότι ο κρατικός προϋπολογισμός δεν θα επιβαρυνόταν με την αποζημίωση των ξένων επενδυτών που έχασαν τα χρήματά τους λόγω της πτώχευσης των ισλανδικών τραπεζών. Όπως διαβάζουμε στην «Καθημερινή», επιβλήθηκαν κι εκεί τα γνωστά και σε μας «μέτρα» -περικοπή κρατικών δαπανών, μείωση εισοδημάτων κ.λπ. Η οικονομική δραστηριότητα πάγωσε, η ανεργία ανέβηκε από το 1% στο 9%. Δημιουργήθηκε όμως άμεσα ένα δίχτυ προστασίας

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΩΣ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ "ΔΑΓΚΩΝΕΙ"



Η ύφεση στην Ελλάδα επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο το δεύτερο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη, καθώς η χώρα ένιωσε τις οδυνηρές συνέπειες της απόπειρας της κυβέρνησης να μειώσει το βάρος του δημόσιου χρέους με επιθετική πολιτική λιτότητας.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μειώθηκε κατά 1,5 % σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς η κυβέρνηση μείωσε τις δημόσιες δαπάνες. Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 12 % τον Μάιο από 11,9 %, πάντα σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

"Η μείωση των επενδύσεων και η σημαντική πτώση στην κατανάλωση αγαθών συνέβαλε στη μείωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος", αναφέρει το πρακτορείο.

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΚΡΥΟ ΠΙΑΤΟ ΣΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Πυρετωδώς ξεκίνησαν να εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να παρουσιάσουν ένα προσχέδιο οικονομικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, στη Λισαβόνα, στις 20 Νοεμβρίου. Το κείμενο αυτό θα λάβει την μορφή μνημονίου και θα υπογραφεί – αν όλα πάνε καλά μέχρι τότε - τόσο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που θα συμμετέχει στη σύνοδο, όσο και από τον πρόεδρο της Ε.Ε. Χέρμαν βαν Ρομπέι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Στο μνημόνιο αυτό θα μπαίνουν οι βάσεις για την ευθυγράμμιση της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής με εκείνη των ΗΠΑ, θέτοντας ζήτημα αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της Ευρωζώνης και αναπροσαρμογής του Συμφώνου Σταθερότητας. Θα προβλέπεται .....

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ

του Γιώργου Κ. Αποστολόπουλου

Με κοροϊδέψατε όταν μου τάξατε προκοπή κι ένα καλύτερο μέλλον αν έστηνα τη δική μου επιχείρηση και με εξαπατήσατε λέγοντάς μου πως είναι υποχρεωτικό να ασφαλιστώ, για να μου φυλάξετε τα χρήματα που πιθανόν δεν θα μπορούσα να αποταμιεύσω μόνος μου για την περίθαλψη και τα γεράματά μου. Με ξεγελάσατε όταν μου είπατε πως δεν μ΄αφήνετε να διαλέξω μόνος τον ασφαλιστικό μου φορέα, γιατί ο μόνος αξιόπιστος ήταν αυτός που διαλέξατε εσείς για λογαριασμό μου.

Κι ύστερα πήρατε τα χρήματα αυτά και τα παίξατε, τα χάσατε στο τζόγο, στο χρηματιστήριο, στα δομημένα ομόλογα. Και συνεχίζετε να με κοροϊδεύετε.... κυνηγώντας τους απατεώνες με άσφαιρες επιτροπές και εξεταστικές του τύπου: «όσα κόμματα, τόσα πορίσματα», που δε θα στείλουν ποτέ κανένα κλέφτη στη φυλακή και το ξέρουμε όλοι. Εγώ όμως θα πάω στη φυλακή Υπουργέ μου.
Το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση εξάμηνης φυλάκισης μου, επειδή δεν πλήρωσα τις εισφορές μου στο ΤΕΒΕ από το 2006 μέχρι το 2009. Μα η επιχείρησή μου βούλιαξε το 2003. Από τότε είμαι ανασφάλιστος. Τι μου προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια το ΤΕΒΕ; (μπορεί εσείς να το λέτε ΟΑΕΕ, αλλά ο λαός σας το λέει ΤΕΒΕ, κύριε, και είναι η πιο σφιχτή θηλιά στο λαιμό του κάθε επαγγελματία).

Τι τους χρωστάω; Γιατί να τους πληρώσω; Τι θα μου προσφέρουν; Το ταμείο

ΑΛΗΘΕΙΑ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ;!

Εσύ που με την ψήφο μου με κυβερνάς, με ξεπουλάς, με υποτιμάς και με προδίδεις, με ρώτησες ποτέ τι νοιώθω;

Όταν σε βλέπω στη τηλεόραση να μου μιλάς για ανθρωπιά και δικαιώματα, σκύβω το κεφάλι και ντρέπομαι γιατί πάντα μιλάς για κάποιο ξένο και ποτέ για εμένα. Όταν σε βλέπω στα μπαλκόνια, να μου κόβεις το μισθό και τη σύνταξη, τρίζουν τα δόντια μου και ντρέπομαι γιατί ξέρω ότι θα τα δώσεις σε επιδόματα αλληλεγγύης, στους άλλους που περιμένεις να σε ψηφίσουν.

Όταν με έβαλες υπόχρεο στο ΔΝΤ, λύγισα και ντράπηκα γιατί έσπειρες το φόβο στη ψυχή μου για την εθνική μας κυριαρχία. Όταν έκλεψες τις οικονομίες μου στο χρηματιστήριο δε μίλησα και ντράπηκα γιατί ήμουν τόσο ανίσχυρος.

Όταν έβαλες στο σπίτι μου ληστές και δολοφόνους, κούρνιασα στη γωνιά μου και ντράπηκα γιατί δεν είχα το κουράγιο να προστατέψω την οικογένεια μου. Όταν ψάχνω στους πάγκους των λαϊκών για λίγα σαπισμένα φρούτα, δακρύζω και ντρέπομαι γιατί μετά από τόσα χρόνια δουλειάς έκανες τη σύνταξη μου να μη φτάνει ούτε για να φάω. Όταν μέσα στο μάθημα της Ιστορίας ακούω για συνωστισμό στη Σμύρνη και ότι τα Ίμια είναι Τουρκικά, αναρωτιέμαι και ντρέπομαι γιατί η μάνα μου, δε με έμαθε ιστορία και ο πατέρας μου δε με έμαθε να διεκδικώ. Όταν βλέπω στα ξένες εφημερίδες να διασύρουν τη χώρα μου, αγανακτώ και ντρέπομαι αλλά σκύβω το κεφάλι γιατί νοιώθω μόνος και δε ξέρω τι να κάνω.

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Η ΚΡΙΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ...


Το πρόβλημα το δημιούργησα εγώ. Αν φρόντιζα όποτε καταπατούν το σύνταγμα να μην το ανέχομαι, δεν θα με απειλούσε τώρα το σύστημα με αφανισμό. Αν απαιτούσα αντί να ζητιανεύω, δεν θα ήμουν τώρα φτωχός. Η νίκη τους φαίνεται ότι θα είναι ολοκληρωτική. Αυτοί που για να τους ψηφίσω μου υποσχέθηκαν καλύτερο αύριο, σήμερα καταπατούν παράφορα το σύνταγμα με χίλιους τρόπους, χαρίζουν την ιθαγένεια, έβαλαν εμένα, τα παιδιά μου, και το χώμα που κληρονόμησα από τους πρόγονούς μου, υποθήκη για λεφτά που χρησιμοποίησαν για να στηρίξουν τις τράπεζες, που είναι ανώνυμες εταιρίες που είναι νομικά και όχι φυσικά πρόσωπα, με εξαιρετική σβελτάδα συνέταξαν τον Καλικράτη, το μνημόνιο, και όλα τα έγγραφα της προδοσίας, ενώ στα οικονομικά που δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά τους θεωρώ ανίκανους, και όχι προδότες. Και συνεχίζω να τους ανέχομαι.

Με βύθισαν σε έναν κόσμο καλοπέρασης, κατανάλωσης, επιφανειακότητας, μερικές φορές και εξευτελισμού. Η μάλλον για να είμαι πιο ακριβής, τα εξευτέλισαν όλα. Από τη στιγμή που έχασα την πίστη μου στον άνθρωπο, και το μόνο που έχει αξία είναι τα χρήματα, μου έβαλαν σε όλα μια τιμή. Εβαλαν τιμή και στη λέξη οικογένεια, στη λέξη φίλος, στη λέξη Πατρίδα, στη λέξη Ιστορία, στη λέξη Τιμή. Ετσι που όλα να είναι τρέντυ εμπορεύσιμα είδη. Διαπρεπείς προσωπικότητες, τα λόγια των οποίων δε με παίρνει να αμφισβητήσω, είπαν ότι ο λαός που ξεχνάει την ιστορία του εξαφανίζεται. Αλλά εμένα δεν με νοιάζουν αυτά. Με ενδιαφέρουν πιο μεγάλα πράγματα. Και πιο μικρά. Και έτσι θα με αποτελειώσουν, αφού δεν αντιδρώ.

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...

Αξιωματικούς σαν και αυτόν έχουμε ανάγκη. Προαγωγή του αρμόζει αυτού του αξιωματικού κύριε Κρυονερίτη! Όχι μετάθεση!

Είμαι εν ενεργεία Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Σας γράφω για να σας ενημερώσω για ένα περιστατικό, που εμένα και τους συναδέλφους μου, μας συγκλόνησε. Ένα περιστατικό που κάποιοι το είδαν από πολιτική σκοπιά, αλλά κάποιοι άλλοι, μεταξύ των οποίων και εγώ, το αντιληφθήκαμε ως πράξη αντίστασης, την οποία έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχουμε κάνει, αλλά και ως μία πράξη που δείχνει ότι η μεγάλη μάζα των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού δεν σχετίζεται με την εκάστοτε δοτή κομματική ηγεσία, που παραχωρεί τα ιερά και τα όσια για τα οργιαστικά πάρτυ της βλαχομπαρόκ δήθεν ελίτ.

Πριν μερικές εβδομάδες, εκκλήθημεν όσοι υπηρετούμε στην περιοχή του Πειραιά να συγκεντρωθούμε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, για να παραστούμε σε επίσκεψη ενημέρωσης του Αρχηγείου, στο οποίο προΐστατο ο υπαρχηγός του Ναυτικού, κ.Κρυονερίτης.
Ως εδώ όλα καλά. Ο υπαρχηγός απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο 300 περίπου στρατιωτικών και πολιτικού προσωπικού, ενημέρωσε ότι είναι έτοιμος να...

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΜΕΝΟΙ.




ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ...


ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ.

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑ

Κάθε φορά που χρησιμοποιώ την λέξη πατρίδα, βλέπω στο πρόσωπο σου την γνωστή ερευνητική έκφραση, σημάδι ότι ψάχνεις στην εσωτερική σου ντουλάπα να βρείς το κατάλληλο καρτελάκι που θα μου καρφιτσωσεις στο στήθος. Δεν είναι και ευκολη δουλειά βέβαια αυτή. Η ντουλάπα είναι γεμάτη από αμέτρητα καρτελάκια και ταμπέλες, σε μεγαλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Ελέγχεις αν η ταμπέλα "Καρατζαφερικός" είναι η καταλληλη. Αμφιβάλεις. Εχω δηλώσει ότι δεν τους πάω. "κρυφο-δωδεκαθεϊστής"; ταιριάζει, αλλά δεν μπορείς να βρείς στοιχεια εδω μέσα για την τεκμηρίωση. "ακροδεξιός"; όχι-όχι δεν είναι αυτή η εντύπωση. "συγκαλυμένος ακροδεξιός"; Α μα ναί. Αυτο θα είμαι. Δεν μπορεί να σε ξεγελάσει κανένας εσένα ανθρωπάκο μου.

Εχεις μαγικά ταμπελάκια για όλους. Τους χριστιανούς, τους αιρετικούς, τους δωδεκαθεϊστές, τους εβραίους, τους κουκουλοφόρους, τους χουντικούς, τους αριστεριστές, τους αριστερίζοντες, τους αναρχοαριστεριστές, τους ακροδεξιούς, τα φρικιά, τους φλώρους, όλους. Και δεν έχεις κι άδικο εδώ που τα λέμε. Ολοι αυτοί στο παρελθόν προσπάθησαν να σε παρασύρουν, και τα ταμπελάκια σε βοήθησαν να τους αναγνωρίζεις και να τους αποφεύγεις. Ομως το παράκανες ανθρωπάκο μου. Ξεχάστηκες. Και κόλλησες απο ένα ταμπελάκι σε όλους. Και δεν μπορείς να πιστεψεις ότι υπάρχουν και άνθρωποι χωρίς ταμπέλες. Που δεν ανήκουν στις ομάδες που έφτιαξες.

Πως;

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Μετά το λιβανιστήρι προς τους τρεις, διάσημους πλέον στην Ελλάδα, τύπους της τρόικας, είπα να διαβάσω και την συνέντευξη ενός από αυτούς στο «Βήμα», για να αντιληφθώ την οικονομική σκέψη τους. Το έχω επιχειρήσει άλλες δύο φορές, διαπι- στώνοντας ότι δεν υπήρχε οικονομική σκέψη, παρά μόνον κάποιες οικονομετρικές συνταγές για την νεοφιλελεύθερη μετεξέλιξη του οικονομικού μοντέλου της χώρας.

Σήμερα, όμως, επιτέλους βρήκα την πηγή της σοφίας που μεταλαμπαδεύει το ΔΝΤ στην ελληνική κυβέρνηση! Και αυτό χάρη στον επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ κ. Πόουλ Τόμσεν και στη συνέντευξη του στην εφημερίδα του ΔΝΤ (Το Βήμα). [Δεν θα ήθελα να στεναχωρήσω την «Καθημερινή», αλλά τον τίτλο μάλλον τον κερδίζει επαξίως «Το Βήμα»]. Θα κάνω λοιπόν, ότι δεν κατάλαβα τον σκοπό και το μήνυμα της συνέντευξης, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω είναι: το ΔΝΤ ήρθε για να εγκατασταθεί για πολύ καιρό στην Ελλάδα και θα εστιάσω στο οικονομικό, ας πούμε, σκέλος, το οποίο άλλωστε προβάλει και η εφημερίδα. «Δεν θα με ακούσετε να λέω ότι θα επιστραφούν η 13η και η 14η σύνταξη μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

ΑΣ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...

Διάβασα την είδηση εδώ πως οι Ρώσοι ζητάνε ναυτική βάση στη χώρα μας. Δεν είμαι ειδικός για να έχω τις γνώσεις στις τεχνικές λεπτομέρειες μιας τέτοιας κίνησης, όμως με μία πρώτη σκέψη και από ένστικτο θα μου άρεσε πολύ να ολοκληρωνόταν μία τέτοια συμφωνία. Με ορθούς πολιτικούς χειρισμούς τα οφέλη θα ήταν πολλά και για τους δύο λαούς.

Γνωρίζω πως οι Ρώσοι το πρώτο που κοιτάζουν είναι τα συμφέροντα τους και πολλές φορές το εκφράζουν με πολύ κυνικό τρόπο. Επίσης ξέρω πως είναι εξαιρετικοί σκακιστές πράγμα που μπορεί να έχει σχέση και με την διπλωματία αν το δει κάποιος μεταφορικά. Το θέμα είναι όμως πως πρέπει να αντιληφθεί επιτέλους η Ελληνική πολιτική σκηνή πως η γη και η Διεθνής κοινότητα δεν αποτελείται μόνον από τις δυνάμεις της Δύσης δηλαδή τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. αλλά υπάρχουν και άλλες χώρες όπως η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα, χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και ούτω κάθε εξής. Θα μπορούσαμε να βρούμε κοινά σημεία με αυτές τις χώρες και να κάνουμε συμφωνίες σε διάφορους τομείς για το κοινό καλό.

ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ:  Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι του Μώλου και της ευρύτερης περιοχής για τα διόδια που σιγά σιγά "ζώνουν" την Λαμία και την Φθιώτιδα γενικότερα.


Την ερχόμενη Κυριακή 8 Αυγούστου στις 11 το πρωΐ στην πλατεία του Μώλου, πραγματοποιούν την πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καλούν όλους σε κοινό αγώνα για ελεύθερους δρόμους χωρίς μπάρες και διόδια.


ΑΛΛΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ, ΕΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ!

του Γιώργου Δελαστίκ

Εντελώς διαφορετική κατάσταση όμως αποκαλύπτουν τα στοιχεία π.χ. του ΔΝΤ για το συνολικό εξωτερικό χρέος των χωρών. Πόσα χρωστάει δηλαδή σε ξένους, όχι σε Ελληνες, το ελληνικό δημόσιο, οι ελληνικές τράπεζες, οι ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά - και φυσικά το ίδιο για κάθε χώρα... Πόσα χρωστούν κράτος και ιδιώτες κάθε χώρας σε ξένους. Τα στοιχεία που θα παραθέσουμε προέρχονται από το ΔΝΤ και δημοσιεύθηκαν στη χθεσινή «Ελ Παΐς», γνωστή ισπανική εφημερίδα

Πραγματικό σοκ προκαλούν οι πίνακες, καθώς σε όσες χώρες έχει ήδη μειωθεί ο ρόλος του κράτους έχει μειωθεί φυσικά και το δημόσιο χρέος προς το εξωτερικό, κατά κανόνα όμως έχει εκτοξευθεί το ιδιωτικό χρέος προς τους ξένους! Και φυσικά μια χώρα είναι χρεωμένη όχι μόνο αν χρωστάει το κράτος και δη σε ξένους, αλλά και όταν χρωστούν σε ξένους οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις της και οι πολίτες της.

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στο άρθρο 2 του καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφέρονται αρμοδιότητες της:

α. Χαράσει και ασκεί νομισματική πολιτική.
β. Ασκεί την πολιτική συναλλαγματικής ισοτιμίας.
γ. ΚΑΤΕΧΕΙ και ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ τα επίσημα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας στα οποία περιλαμβάνονται τα σε ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ διαθέσιμα της Τράπεζας Ελλάδος και του Ελληνικού Δημοσίου.
δ. Ασκεί την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλων επιχειρήσεων .....
ε. ....
στ. Εχει το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ της εκδόσεως τραπεζικών γραματείων τα οποία κυκλοφορούν ως νόμιμο χρήμα σε όλη την Ελλάδα.
ζ. Ενεργεί ως ταμείας και εντολοδόχος του Δημοσίου.

Στο άρθρο 3, αναφέρεται ότι το κράτος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΡΑΠΕΖΟΓΡΑΜΜΑΤΙΑ.


Και τώρα η ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ:

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;;;

Είμαι σίγουρος ότι όλοι σας όπως και εγώ πρίν ψάξω το καταστατικό της, είσασταν σίγουροι ότι πρόκειται για οργανισμό του Δημοσίου, διότι θα ήταν απαράδεκτο να εμπιστευθούμε την έκδοση και έλεγχο του χρήματος στην χώρα μας σε ιδιώτη.

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΦΗΛΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


1 Αυγούστου 2010

Προς Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Παπανδρέου

Βασιλίσσης Σοφίας 5    --    Αθήνα   


Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,

Η ηγεσία των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου προσπάθησε πολλές φορές να σας  συναντήσει, αλλά ίσως λόγω του βεβαρημένου προγράμματός σας αυτό δεν κατέστη  δυνατόν. Γι’ αυτό δεν είχαμε ακόμη την ευκαιρία  να σας διαβιβάσουμε τις σκέψεις και τις ανησυχίες μας για το μείζον εθνικό θέμα της Μακεδονίας.

Εφ’ όσον δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχθεί αυτή η συνάντηση θα θέσουμε γραπτώς τις ερωτήσεις και τους ενδοιασμούς μας 
και ευελπιστούμε στην άμεση  ανταπόκρισή σας.

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ, ΕΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟΥΣ.

Πως θα ξεκολλίσετε τον εθισμένο σύντροφό σας απο τα παιχνίδια και το νετ
Αγαπημένο ... Joystick




Αυτό το ριζοσπαστικά σχεδιασμένο μπλουζάκι έχει ώς στόχο να κατευθύνει τον σύντροφό σας, απο το παιχνίδι του στο παιχνίδι σας. Και εκείνος δεν θα μπορεί να αντισταθεί στο να παίρνει τον έλεγχο και να πατάει τα κουμπιά σας !

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποσυνδέσετε το δικό του και να καθίσετε στην περιοχή του παιχνιδιού του. Στην αρχή θα του φανεί αστείο, αλλά καθώς θα ζουλάει και θα πιέζει περισσότερο τα κουμπιά σας, θα ανακαλύψει πολύ σύντομα την χαρά του νέου joystick ! Μόλις το νιώσει και το όλο θέμα καθιερωθεί, κρύψτε το μπλουζάκι για να έχετε πλεονέκτημα, όταν θα χρειαστεί να το ξαναχρησιμοποιήσετε. Κι αν σας ρωτήσει παίξτε το κινέζα λέγοντας "ποιό μπλουζάκι" ? ...

Μοιραστήστε το μυστικό σας με τις φίλες σας και η προσοχή τους θα είναι κολλημένη πάνω σας ! Καιρός να πάρετε τους άντρες σας πίσω !!

Από  vdella.blogspot.com

ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ.

Μια δασκάλα της Δευτέρας δημοτικού, είπε στους μαθητές της να γράψουν μια έκθεση με θέμα:

” ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ”.


Στο τέλος της ημέρας , καθώς βαθμολογούσε τις εκθέσεις, διάβασε μια που την έκανε να κλάψει.
Ο σύζυγός της που μόλις είχε μπει στο σπίτι,τη ρώτησε

“Τι συμβαίνει?” Αυτή απάντησε.”Διάβασε αυτή την έκθεση, την έχει γράψει ένας μαθητής μου.”

PERSONA NON GRATA



Στη γλώσσα της διεθνούς διπλωματίας, η φράση αυτή δηλώνει  ότι, το περί ού ο λόγος πρόσωπο, είναι μη επιθυμητό στη χώρα.

Σε λίγο, έχουμε εκλογές για την ανάδειξη των «τοπικών αρχόντων». Πολλοί από τους υποψήφιους, οι περισσότεροι, είναι πρόσωπα του κομματικού μηχανισμού κάποιου από τα κόμματα που συνθέτουν το καθεστώς πολιτικό σύστημα.

Το καθεστώς αυτό, κρίνεται  ΕΝΟΧΟ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ, από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας, για την απώλεια ζωτικού στρατηγικού εθνικού  χώρου (αυτού της Οικονομίας μας).

Αυτό δείχνουν όλες οι έγκυρες δημοσκοπήσεις.

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Η' Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ;


Οι μάζες των ανθρώπων που υπακούουν τυφλά στην εξουσία και συμμορφώνονται πειθήνια στις εντολές της έχουν ουσιαστικά παραιτηθεί από την ελεύθερη άσκηση της κρίσης τους και έχουν προδώσει το ηθικό τους αίσθημα, έχουν χάσει την ικανότητά τους να διακρίνουν το δίκαιο από το άδικο, το καλό από το κακό.

Εάν το κράτος απαιτεί από τους πολίτες του να γίνουν φορείς της αδικίας προς το συνάνθρωπό τους, τότε η πολιτική ανυπακοή, η άρνηση της συμμόρφωσης, η παραβίαση του νόμου γίνεται επιτακτικό χρέος των ελεύθερων και δίκαιων ανθρώπων. Ο υπήκοος που αρνείται να συμπράξει με το άδικο κράτος γίνεται συνειδητός πολίτης. Και η στάση του αυτή, που βασίζεται στις αρχές της ελευθερίας και του δικαίου, είναι στην ουσία της επαναστατική, είναι δηλαδή μια στάση που, αν διαδοθεί, είναι ικανή να μεταβάλει σχέσεις και καταστάσεις.

Τί είναι η "πολιτική ανυπακοή"

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΗΘΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

polypolitismikothta-20100801

Σε όλη την Ευρώπη καταρρέει η ιδεολογία της πολυπολιτισμι-κότητας Ο μονοπολιτισμός σώζει τις κοινωνίες, διατηρεί τις ισορροπίες και απομακρύνει τη διάσπαση και την γκετοποίηση.




Με τη συνέντευξή της στην Κυριακάτικη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της 30.5.2010 η κ. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Το Βυζάντιο, είπε, ήταν μεν πολυεθνικό, αλλά μονοπολιτισμικό, είχε μόνο τον ελληνικό πολιτισμό. Έτσι η διαπρεπής βυζαντινολόγος μάς έδωσε και το μυστικό της επιβιώσεως ενός κράτους επί 1100 χρόνια. Τα μονοπολιτισμικά κράτη έχουν μέλλον, τα πολυπολιτισμικά διαλύονται είτε ειρηνικά είτε με τη βία των όπλων. Θυμηθείτε την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, παρατηρήστε τα διαλυτικά φαινόμενα στα Σκόπια (μουσουλμάνοι Αλβανοί κατά Χριστιανών Σλάβων), ακόμη και στο Βέλγιο (οι Ολλανδόφωνοι Φλαμανδοί θέλουν να αποσχισθούν από τους γαλλόφωνους Βαλλόνους). Μπορεί μία κοινωνία σήμερα να αντέξει ένα συγκεκριμένο -όχι απεριόριστο- αριθμό μεταναστών από άλλες χώρες, αλλά πρέπει να τους ενσωματώνει σε ένα και μοναδικό πολιτιστικό πρότυπο. Ο μονοπολιτισμός σώζει τις κοινωνίες, διατηρεί τις ισορροπίες και απομακρύνει τη διάσπαση και την γκετοποίηση.

ΗΠΑ: "ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. - ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ"

Από την δήλωση "Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα" του πωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου τον περασμένο Δεκέμβριο και τις λοιδωρίες κατά όσων αγωνίστηκαν να αποδείξουν το αντίθετο μεταξύ των οποίων και η .... 

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που με τίτλο στο εξώφυλλο "Ο πόλεμος για τα πετρέλαια" και "Ιδού το ελληνικό πετρέλαιο" κυκλοφόρησε στις 15 Μαρτίου, περάσαμε σην ίδρυση φορέα εξερεύνησης και αξιοποίησης υδρογονανθράκων και τώρα οι ΗΠΑ προτείνουν επίσημα ... εμπορική συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο!....
Έστω και αν "ακόμη και αν προηγουμένως δεν έχουν επιλύσει τις μεταξύ τους διαφορές", λέει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια στην Ευρασία, Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ.
Ο ίδιος αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ελλάδας, ως μέλος της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας, να ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
Αναγνωρίζει ότι υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο και προτρέπει τις δύο πλευρές να προχωρήσουν σε από κοινού αξιοποίησή του! Εδώ πλέον δημιουργούνται τεράστια ζητήματα γιατί δεν το λέει ο οποιοσδήποτε. Είναι έμπειρος διπλωμάτης και βαθύς γνώστης των ζητημάτων της ενέργειας με τα οποία ασχολείται εδώ και δεκαετίες, ο πρώην καθηγητής του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ, ο οποίος έχει διατελέσει σύμβουλος του προέδρου Κλίντον και πρέσβης στην Ε.Ε., αναδεικνύει τα οφέλη που θα αποκομίσει η Ελλάδα από τη συμμετοχή της στον αγωγό TGI.
Το σημαντικό και πρωτόγνωρο είναι ότι αναγνωρίζει την χρησιμότητα του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη: "Είναι ένα έργο που συζητείται εδώ και πολλά χρόνια, από την εποχή που ήμουν στην κυβέρνηση την πρώτη φορά, τη δεκαετία του ’90. Γνωρίζω ότι είναι προτεραιότητα για την Ελλάδα. Υπάρχουν ερωτηματικά σε ό, τι αφορά τη Βουλγαρία, ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες. Μια αμερικανική εταιρεία ενδιαφέρεται πολύ για το έργο. Μένει να φανεί εάν θα υπάρχει αρκετή ζήτηση και για τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και για τον Μπακού - Τσεϊχάν. Αυτό πρέπει να αποσαφηνισθεί. Οπως και το τι θα γίνει με τον Βόσπορο, καθώς η Τουρκία εγείρει θέμα μεγάλου αριθμού τάνκερ που περνούν από τα Στενά. Σίγουρα δεν έχουμε αρνητικά αισθήματα για το έργο. Ισως δουλέψει."
Αλλά το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι δηλώνει με σαφήνεια ότι οι ΗΠΑ δεν είναι αντίθετες ούτε στον South Stream.
ΕΡ:  Πώς βλέπουν οι ΗΠΑ τη συμμετοχή της Ελλάδας στον South Stream;

Απ.: "Είναι ένα θέμα που αφορά την Γκάζπρομ και τις αρμόδιες ελληνικές οντότητες. Εχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν είμαστε αντίθετοι με τον South Stream. Υπάρχουν κάποια ερωτήματα όπως υπάρχουν για όλους τους αγωγούς και αφορούν το κόστος, την τοποθεσία του αερίου, κ.λπ. Υπάρχουν ζητήματα ελέγχου και πολιτικής που προκύπτουν σε κάθε έργο."

Οβιδιακή μεταμόρφωση στις θέσεις των ΗΠΑ, αλλά και άμεση ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για το θέμα. Τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι και πρέπει να μείνουν αδιαπραγμάτευτα.

defencenet


Το είδα στο stratilatis.blogspot.com

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

ENDGAME. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

Παιδιά στην φάση που έχουμε φτάσει όσοι διαβάζουμε blogs καταλαβαίνουμε ότι το σχέδιο είναι οργανωμένο και εφαρμόζετε παντού εκτος από την Ελλάδα...αρχίζουν οι απεργίες... σειρά έχουν λεωφορεία-ΔΕΗ-ΟΣΕ κλπ... Στην αργεντινή την σπίθα την άναψαν οι λεωφορειατζήδες... ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΠΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΞΕΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ.. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ... ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΞΕΝΟΥΣ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΣ

ΜΗΝ τους κατηγορείτε άδικα όσους απεργούν....
"Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίουςδενδιαμαρτυρήθηκαγιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα,γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν καταδίωξαν τους τσιγγάνουςούτε τότε φώναξαγιατί δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό,
δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.
Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα,
αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζίμου ... "
Μπέρτολ Μπρεχτ
μην τους κατηγορείτε άδικα ΛΟΙΠΟΝ....
 
 Η ανάρτηση από anti-ntp.blogspot

Δείτε το και κατεβάστε το στο ΘΑΛΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου