Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ...


ΒΑΛΤΕ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ !

Ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος βογγάει. Καθε μέρα που περνά μπαινει ακόμα πιο βαθιά στον βούρκο. Τα χρέη μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα και απο ότι φαινεται δεν θα υπάρξει ανάκαμψη για μερικά χρόνια... Ναι χρόνια ! Τα μαγαζιά κλείνουν με επιταχυνόμενο ρυθμο και πολλά χρέη μένουν να διακανονιστουν...Η αλήθεια ειναι ότι πριν ξεσπάσει η κρίση ήδη υπήρχαν αρκετά χρέη αλλά εξυπηρετούνταν γιατι υπήρχε μια στοιχειώδης ρευστοτητα. Φυσικά κάθε χρονο μεγάλωναν λίγο αλλα υπηρχε η προσδοκία λόγω και των κυβερνητικών εξαγγελιών και διαπιστώσεων ότι " λεφτά υπάρχουν" και παλιότερα " η εθνική οικονομία ειναι σε ανοδικό ρυθμό με ποσοστά 4-5% " κλπ.....

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.



Εξ' όσων γνωρίζω πρώτος ο Ιησούς δίδαξε δια του παραδείγματός του το ότι: το να γίνουμε *τίποτα* είναι τα πάντα . Δηλαδή ο μηδενισμός του εγώ μας (εγωισμού) με απλά λόγια η ταπείνωσης, είναι το κλειδί για την ανύψωση του πνεύματός μας . O
Μεσσίας αν και Θεός εκμηδενίστηκε μέσω του ανθρώπου και αφού ταπεινώθηκε δίδαξε την αθανασία.... 
*Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να κατακτήσει την τέλεια αγάπη , παρά μόνο αυτός που απέβαλε τον παλιό εαυτό του* . (Μέγας Βασίλειος) .

Υ.Γ.:*Ο εγωισμός είναι το δηλητήριο της φιλίας* . (Ο. Μπαλζάκ) .

ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ, Η ΑΓΑΠΗ ....

ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ;

Η ανικανότητα της κυβέρνησης δεν έχει όρια! Την έχουμε αποκαλέσει και κυβέρνηση στρουμφοχωριό, αλλά ανακαλούμε και ζητάμε συγγνώμη, από τον παπα-στρούμφ. Κι εκεί ακόμη, ο παπα-στρούμφ κυβερνούσε συνετά και αποτελεσματικά εναντίον του κακού Δρακουμέλ και της γάτας του!
Το νέο ανέκδοτο είναι η δήλωση Χρυσοχοϊδη ότι θα οριστεί Υπουργός Αθήνας!
Τα τρομερά προβλήματα και οι ολοένα αυξανόμενες καταγγελίες για την εγκληματικότητα και την εγκληματική αδιαφορία των πολιτικών για το τεράστιο θέμα της λαθρομετανάστευσης, που πλέον παίρνουν την μορφή χιονοστοιβάδας και ακόμη και οι “γλύφτες” δημοσιογράφοι δεν μπορούν να καλύψουν, οδήγησαν την κυβέρνηση να μας δηλώσει δια στόματος Χρυσοχοϊδη ότι προτίθεται να δημιουργήσει “υπουργείο Αθήνας” για να χτυπηθεί η εγκληματικότητα, η παραβατικότητα, το παρεμπόριο, και η οργή των κατοίκων, ιδιαίτερα του κέντρου της Αθήνας....

ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΕΧΩ ΧΕΣΤΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ...

Σας παρουσιάζω αναλυτικά τους 10 λόγους που άλλαξαν τη ζωή μου τον τελευταίο χρόνο με αποτέλεσμα να έχω χεστεί στο χρήμα λόγω της άριστης οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ που με ανάγκασε να εξοικονομήσω χρήματα.

Το έκανε για μένα, για εσάς, για όλους μας.

Για το καλό μας.
Πιστέψτε με..
Οι 10 λόγοι:

ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΘΕΩΡΕΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Μαζέψτε τον κε Βενιζέλο!

κοι Αρχηγοί, Είσθε άχρηστοι!

Δηλώσεις Πάγκαλου στην εκπομπή "ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ" της ΝΕΤ προ ολίγου!
Κατά τα λεγόμενα του κου Πάγκαλου:  

"Ο ποιό αντιπαραγωγικός κλάδος του Ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας"!

O ΓΑΠ ΕΒΓΑΛΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ...


Όθων Ιακωβίδης

Καλά είχαμε ησυχάσει, μετά από εκείνη τη φοβερή μέρα, στις Βρυξέλλες,  τότε που ο ΓΑΠ «έβγαλε το πιστόλι και το άφησε επάνω στο τραπέζι», για να τρομάξουν οι συμπαίκτες του, σ’ εκείνη τη φοβερή παρτίδα πόκερ, στην οποία παίχθηκαν «τα ρέστα» της Ελλάδας.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ...


Έχω την αίσθηση ότι ο κόσμος δεν θα πάει να ψηφίσει. Έχει σιχαθεί πολιτικούς και κόμματα, εξισώθηκαν και όλοι (βρήκαν και κάτι κοινό, ΟΛΟΙ είναι ενάντια στο μνημόνιο, ΚΑΙ οι του πασοκ???????????), οπότε δεν βρίσκει καμία διαφορά, δεν περιμένει κάτι ν’ αλλάξει με τις εκλογές, τα
‘χει πάρει στην κράνα, δεν θα πάει.

FAST TRACK: ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

Ο νόμος Fast Τrack για την ταχεία υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων έχει χαρακτηριστεί ως «νόμος Παμπούκη». Όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης τον «αγκάλιασαν» ως ένα θετικό εργαλείο προκειμένου να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση. Είδαν θετικά την πρόθεση να σταματήσει η γραφειοκρατία και, εάν είναι δυνατόν, μέσα σε 24 ώρες να βγαίνουν οι άδειες και να αρχίσουν να υλοποιούνται οι επενδύσεις. Δυστυχώς, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που φαίνονται. Πρόκειται για ένα νόμο που στο βωμό της οικονομικής κρίσης ξεπουλά τους αιγιαλούς, τη θάλασσα, τα δάση μας και τις περιοχές Natura. Όλα αυτά τα αποφασίζει μια τριμελής επιτροπή υπουργών με πρόεδρο τον κ. Χάρη Παμπούκη, και μέλη τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα. Δεν είναι, βέβαια, τυχαίο που στην επιτροπή δεν συμμετέχει η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη. Κάτω από την επιτροπή βρίσκεται το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων ή Invest in Greece, όπου επικεφαλής είναι η κυρία Παρασκευή Μπουφούνου, η οποία είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου αλλά στη συνέχεια δικαιώθηκε σε δεύτερο βαθμό.

Αναλύοντας το νόμο...

ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ...

- "Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε προς τα που να τραβήξω από εδώ;"
- "Αυτό εξαρτάται κατα πολύ από το που θες να πας..." είπε η γάτα.
- "Δε με ενδιαφέρει που..." είπε η Αλίκη.
- "Τότε δεν έχει σημασία ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσεις..." είπε η γάτα.

Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων - Λιούις Κάρολ.



Ενα λακωνικό σεμινάριο προσωπικής επιτυχίας, θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι:

Κυρίες και κύριοι,

για να μπορέσετε να πετύχετε στη ζωή σας, πρέπει να θυμάστε τρία πράγματα...

ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ...

Η άποψη των πολυεθνικών

Από την πλευρά τους, οι διοικήσεις των πολυεθνικών εταιριών αναφέρουν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα συναντά πολλά και ανυπέρβλητα εμπόδια. 
Όπως υποστηρίζουν, το υψηλό λειτουργικό κόστος, οι συνεχείς αυξήσεις των φόρων και το υψηλό κόστος μεταφοράς, καθιστούν αδύνατη τη μείωση των τιμών των προϊόντων.

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Nestle Ελλάς, Laurent Dereux, ανέφερε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης των τιμών, καθώς η εταιρία διατηρεί τις ίδιες τιμές, από τις αρχές του 2009. Ο κ. Dereux τόνισε ότι οι τιμές της Nestle Ελλάς σε βασικά προϊόντα καφέ στην Ελλάδα είναι φθηνότερες σε σχέση με το εξωτερικό.»...

ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΝΙΚΗΣΕ! ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!

Διαβάστε για το δράμα της «οσιομάρτυρος» Δραγώνα. Οσονούπω και σε κινηματογραφική ταινία. Το ρόλο της Δραγώνα φημολογείται ότι θα ενσαρκώσει στη μεγάλη οθόνη, η "κατατρεγμένη κορασίς" Αλ Σάλεχ...

Δεν άντεξε το «παρακράτος» η Θάλεια Δραγώνα



Η παραιτηθείσα ειδική γραμματέας μετά την πρόταση να μην είναι υποχρεωτικό μάθημα η Ιστορία έγινε στόχος ακραίων στοιχείων
Συνεργάτες της λένε ότι η κυρία Δραγώνα «δεν άντεξε τελικά την ασφυκτική πίεση μιας πολιτικής ομάδας που συνδέεται ανοικτά με το παρακράτος...»...

ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Την περασμένη Παρασκευή η γερμανίδα καγκελάριος κ. Μέρκελ μιλώντας σε συνέδριο της νεολαίας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, επεφύλαξε μια έκπληξη στο ακροατήριο, αλλά και στους εταίρους της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κ. Μέρκελ πληροφόρησε τους συμπολίτες της αλλά και την διεθνή κοινή γνώμη πως ούτε λίγο ούτε πολύ, το πείραμα ἤ το μοντέλο του πολυπολιτισμού που μέχρι χθές εφαρμοζόταν στην Γερμανία, απέτυχε πλήρως. Η κ. Μέρκελ είπε χαρακτηριστικά πως η «Multikulti» (όπως αποκαλούν οι γερμανοί τον πολυπολιτισμό) που μας κάνει να ζούμε ο ένας πλάϊ στον άλλον και να είμαστε ευχαριστημένοι, απέτυχε και μάλιστα απέτυχε ολοκληρωτικά».

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΣΧΟΛΙΟ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ...

Είμαι 46. Από νεαρός πάλεψα. Το πρωί στην δουλειά το απόγευμα (όταν μπορούσα) στο Πανεπιστήμιο. Πήρα το πρώτο μου πτυχίο και έδωσα πανελλαδικές και μπήκα και σε δεύτερο.
Ταυτόχρονα εργαζόμουνα ασταμάτητα. Εικοσιπέντε (25) ολόκληρα χρόνια. ΄Εφτασα να εργάζομαι σε 4 εργασίες ταυτόχρονα.
Ξενύχτι και τρέξιμο όλη μου η ζωή.
Δεν είχα βλέπεις κανένα να με ταίσει και δεν έγινα "τσιράκι" πουθενά. Δεν "λάδωσα" δεν κορόιδεψα δεν ζήτησα τίποτε περισσότερο από εναν αξιοπρεπή μισθό.
Μέχρι που έπαισα στα γρανάζια της "μηχανής". Δεν έκανα σε κανέναν πλέον. Μεγάλωσα. Είχα απαιτήσεις. Δεν μπήκα σε κανένα μηχανισμό που τα έπαιρνε ή τα έδεινε. Μου λέγαν "Μην πάς με τον σταυρό στο χέρι".
Τελικά αφού επέμεινα να μην χώσω το χέρι μου σε τίποτε για το οποίο δεν εργάστηκα ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΑΝΕ.
Είμαι 13 μήνες χωρίς εργασία και χωρίς ταμείο ανεργίας. Χρωστάω. Στηρίζομαι στην βοήθεια καλών φίλων. 'Οπου και να πηγαίνω όλοι με επαινούν για το πλούσιο βιογραφικό μου. Αλλά κανείς δεν με παίρνει. Άλλος γιατί είμαι 46. Άλλος γιατί ξέρω πολλά άρα θα έχω απαιτήσεις και "μπορεί να του φύγω". Άλλος γιατί είμαι πολύ ανταγωνιστικός και φοβάται.
Και ο Παπανδρέου μου μιλάει για "θυσίες", προστασία ανέργων κ.λ.π.". Δεν εχω σπίτι. Αυτό που έχω ανήκει στον πατέρα μου που μόλις πεθάνει θα έρθει στο όνομα μου. Μόλις έρθει θα μου το κατασχέσουν οι τράπεζες.

Κύριε Παπανδρέου μπορώ να πάρω το πιστόλι από το τραπέζι...???

Σχόλιο ανωνύμου στην ανάρτηση του πινόκιο...

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, Ε.Ε. ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΞΑΡΤΗΣΗ



Του Βασίλη Βιλιάρδου


Σύμφωνα με την «Τράπεζα της Ελλάδος», μπορούμε να μηδενίσουμε το δημοσιονομικό έλλειμμα μας έως το 2012, μέσω του περιορισμού της «τεράστιας φοροδιαφυγής» και της ουσιαστικής περιστολής της σπατάλης του δημοσίου. Επίσης, μπορούμε να στοχεύσουμε στη μείωση της αναλογίας του χρέους προς το ΑΕΠ στο 60%, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα (10 έτη), μέσω της επίτευξης σημαντικών «πρωτογενών πλεονασμάτων, της τάξης του 4,5-5% του ΑΕΠ....

ΠΑΡΤΕ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΠΝΟΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ.....ΕΝΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΟΡΓΟΥΕΛΙΑΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ, ΗΠΕΙΡΟ...

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού

«Tο ρολόι της ιστορίας  χτυπά αντίστροφα για τον διαμελισμό της Ελλάδας από τρία έθνη. Η Ελλάδα θα χάσει την Μακεδονία του Αιγαίου από τους Mακεδόνες, τη Θράκη, το Αιγαίο και την Κύπρο από την Τουρκία και την Ήπειρο από την Αλβανία. Τι θα απομείνει τελικά στους Γρεκούς; Ο μικρός τους βράχος που  ονομάζεται Αθήνα, η οποία είναι 50%  αλβανική»

Επίσημες δηλώσεις της κυβέρνησης των Σκοπίων

Εισαγωγή
Πολλοί θα πιστέψουν ότι η ανωτέρω δήλωση είναι γελοία, όπως γίνεται συνήθως από τους υποτελείς στα ξένα συμφέροντα κυβερνήτες μας, για να κοιμάται ο ελληνικός λαός «τον ύπνο του δικαίου». 1

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΧΡΥΣΕ ΜΟΥ;;;



Άκουσα στο ράδιο αρβύλα για την διένεξη που είχε ο Άνθιμος (βλ. μητροπολίτης Θεσσαλονίκης) με τον Γιάννη Μπουτάρη (βλ. υποψήφιος δήμαρχος της πόλης). Αποκάλεσε ο δεύτερος τον πρώτο Μουτζαχεντίν (για νατο λέει κάτι θα ξέρει).
Δείχνει λοιπόν ο Κανάκης βίντεο με την ΔΗΜΟΣΙΑ δήλωση/απάντηση του
Άνθιμου, όπου ευθαρσώς και με περίσσιο μένος μάς λέει:

Η ΕΛΛΑΔΑ – Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ . Ένα εξαιρετικό πόνημα διά χειρός Νταντόν

¨Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε , τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε ...;¨
Ζ.Π. Σάρτρ
Εισαγωγή από ¨Νταντόν¨ : 
Στις αρχές Φεβρουαρίου 2010 δημοσιεύσαμε σε πολλές ιστοσελίδες και blogs στην Ελλάδα το αποκαλυπτικό άρθρο του Andreas Wehr ( νομικού το επάγγελμα και στελέχους της Γερμανικής Αριστεράς) με τον τίτλο : ¨ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΙΜΩΡΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ¨ το οποίο βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και σχολιάσθηκε επαρκώς για τα εμπεριστατωμένα στοιχεία που παρέθετε , σαν μια¨άλλη φωνή της αριστεράς¨ , της ¨αντιιμπεριαλιστικής - μη μεταμοντέρνας¨.

Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ...

Tου Δημήτρη Καζάκη

«Η επιστροφή στη δραχμή θα φέρει φτώχεια», φέρεται να είπε ο διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Οικονομολόγων (CEDIMES) για τη Γαλλία Αλεν Μπιενεμέ, μιλώντας στις 18.10 σε εκδήλωση που οργάνωσε το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και το Ίδρυμα Δημητρίου και Μαρίας Δελιβάνη, με τη συνεργασία του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας.


«Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και η επιστροφή της στη δραχμή θα έφερνε φτώχεια, δεν θα είχε καμία προοπτική για το μέλλον και ταυτόχρονα θα απαιτούσε τις θυσίες που έτσι κι αλλιώς πραγματοποιεί σήμερα ο ελληνικός λαός», ανέφερε ο Γάλλος οικονομολόγος...

ΑΝΑΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!



Στο Όνομα του Ελληνικού Λαού εκδόθηκαν (και εξακολουθούν να εκδίδονται) εκατομμύρια Διαταγές Πληρωμής των τραπεζών κατά των ελλήνων πολιτών. Στο Όνομα του Ελληνικού Λαού οι τράπεζες έβγαλαν και εξακολουθούν να βγάζουν στο σφυρί εκατομμύρια ιδιοκτησίες… Στο όνομα του Ελληνικού Λαού χάθηκαν εκατομμύρια ιδιοκτησίες ελλήνων πολιτών…

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!



Αυτή τη φορά πρέπει να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και την αηδία που νοιώθουμε για το πολιτικό κατεστημένο και ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΡΟΪΚΑ...


Ο Κλεισθένης γράφει στην "Ιδεοπηγή".

Έχουμε και στην Ελλάδα την Ελληνική τρόικα, του εκφοβισμού:

ΤΟ ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ...

"Καποτε 300 πέθαναν για την Ελλάδα, τώρα όλη η Ελλάδα πεθαίνει για τους 300..."

Είναι η ώρα για το δικό μας ΟΧΙ.
Το ΟΧΙ το δικό μας είναι πάνω από οικονομικές διεκδικήσεις, απεργίες, λιγότερο χρόνο δουλειάς και εξασφάλιση. Είναι το ΟΧΙ το απόκοσμο της νεολαίας του '40 που δεν δεχόταν ούτε εποίκους, ούτε εισβολείς, ούτε χαράτσι. Είναι το ΟΧΙ του στρατιώτη με την πείνα στο στομάχι και είναι αντίθετο με το ΝΑΙ του στρατηγού και του ναυάρχου του σήμερα με τις φουσκωμένες κοιλιές και τα προγούλια. Εμείς δεν θα γιορτάσουμε σήμερα με τις δηλώσεις του κάθε ξενόδουλου πολιτικού, δεν θα ανεχτούμε παραμύθια για συνταγματικούς πατριωτισμούς και φυλλάδες οδηγιών που μας στέλνουν οι Γκράτσι του 2010. Θα γιορτάσουμε το ΟΧΙ του '40 που είναι ματωμένο και το λένε οι Έλληνες σε κάθε γειτονιά του Άγιου Παντελεήμονα και όλης της Ελλάδος. Δεν θα γιορτάσουμε γιατί ο εχθρός δεν είναι στα βουνά μας. Είναι στις πόλεις μας. Δεν θα γιορτάσουμε γιατί το '40 ο αρχηγός μας είπε ΟΧΙ και το 2010 αυτοί που το παίζουν αρχηγοί λένε ΝΑΙ. Το ΟΧΙ το δικό μας δεν είναι ΟΧΙ γιορτινό, είναι ΟΧΙ αγώνα και μάχης. Είναι ΟΧΙ για το οποίο θα ματώσουμε και θα ματώσετε κι εσείς.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΧΙ
ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΓΕΝΟΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ

ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΤΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ)...

28η  Ὀκτωβρίου
Παγκόσμια ἡμέρα κινουμένων σχεδίων!!

Εθνική Τράπεζα...

ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 40...


ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΟΧΙ 2010

ΤΟΤΕ και ΣΗΜΕΡΑ

ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ...

ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ (ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ)_

ΕΑΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΤΕ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΑ...

ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ....

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΣΕ ΧΑΡΤΙ.

Mετά από μήνες προσπαθειών , μετά από πολλά ξενύχτια στους υπολογιστές, μετά από πολλές απογοητεύσεις, επιθέσεις , απειλές αλλά και από μεγάλη συμμετοχή και προσπάθεια, έφτασε η στιγμή  να περάσουμε σε πράξεις.
Οι υπογραφές που συγκεντρώνονται θα κατατεθούν ,όπως είχαμε εγγυηθεί από την αρχή στον παραλήπτη τους.
Γνωρίζουμε καλά ότι για να γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας πρέπει να γίνει αναθεώρηση του συντάγματος - πράγμα σχεδόν αδύνατον - διότι είναι συνταγματικό δικαίωμα των βουλευτών (δηλ.προβλέπεται από το Σύνταγμα). Για να απαγγείλει κατηγορίες η Δικαιοσύνη σε έναν βουλευτή απαιτείται ή άδεια της Βουλής . Είναι δε χαρακτηριστικό πως από το 1974 έως σήμερα κατατέθηκαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σχεδόν 700 αιτήσεις για την άρση της ασυλίας από τις οποίες έγιναν αποδεκτές τρεις!!… ενώ κατά την καθ όλη τη διάρκεια της μεταπολεμικής περιόδου, η άδειες περί άρσης της ασυλίας δόθηκε μόνο σε δέκα περιπτώσεις!!!..

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

To μύνημα αυτό μας ήρθε από γονείς καρκινοπαθών παιδιών.
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
ΑΧΕΠΑ τηλ 2310 993405 (ομάδες Α- , Α+ και Β +)
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ τηλ 2310 892816 (ομάδ Β+ )

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ, ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ...

Πριν εξετάσουμε το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011, που κατατέθηκε στη Βουλή στις 4.10.10 (προσχέδιο απ' εδώ κι εμπρός), είναι αναγκαίο να επισημάνουμε τα ακόλουθα σε ό,τι αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2010:

ΣΛΟΒΑΚΟΣ ΥΠΕΞ: ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

Η ευρωπαϊκή βοήθεια που παρέχεται στην Ελλάδα δεν ήταν παρά ένας «ευφημισμός» για μια βοήθεια προς τις μεγάλες τράπεζες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας Μίκουλας Ντζουρίντα, η χώρα του οποίου έχει αρνηθεί να συνεισφέρει στη βοήθεια αυτή.
«Η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι ένας ευφημισμός. Πρόκειται για την διάσωση των κερδών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εμπορικών τραπεζών», ανέφερε ο Ντζουρίντα ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Αυτά τα χρήματα ρέουν προς τα πιο αδύνατα κοινωνικά στρώματα στην Ελλάδα; Ρέουν προς τις ευρωπαϊκές ιδιωτικές εμπορικές τράπεζες», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το Σλοβάκο υπουργό, πρόκειται στην πραγματικότητα για μια «αλληλεγγύη των ανθρώπων που εργάζονται τίμια και πληρώνουν φόρους, προς τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με ανεύθυνο τρόπο».

NAFTEMPORIKI.GR

ΟΧΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΡΕ ΚΕΡΑΤΑ...

Α ρε κερατά. Μου ετοιμάζεις διακαναλική Δευτεριάτικα, και έχω φτιαχτεί από τώρα να γεμίσω ροχάλες την καινούργια 46άρα.
Είπαμε η φτώχεια φτώχεια μπορεί να μην έχουμε να φάμε, αλλά στα μεγέθη δεν κάνω τσιγκουνιές. Όλα τα αγοράζω έξτρα λάρτζ. Έτσι και την τηλεόραση. Θέλω να σε βλέπω μεγάλο πολιτικέ μου γίγαντα για να έχω την ψευδαίσθηση ότι σ' έχω μπροστά μου.

Τις προάλλες με το φιλαράκι μου τον Μπαναγή τότε που τσακωνόσουνα στη βουλή με τον Τσίπρα πάνω στον ενθουσιασμό μας ρίξαμε δύο γιαουρτάκια με λιπαρά στην οθόνη. Τρέχανε τα ζουμιά απ' το γιαούρτι, έτρεχε και ένα υγρό μέσα απ' την οθόνη, καήκανε και εφτά χιλιάδες πίξελ ήρθε και πήρε φόκο η 32άρα....

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ: Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ, ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟΥ, ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΑΚΟΥ.

Κι έτσι λοιπόν, συμφώνησες να μειώσεις τα έξοδα λειτουργίας σου, τους μισθούς που δίνεις στο προσωπικό, να περικόψεις δώρα, να μην αγοράζεις πράγματα. Να εργάζεσαι περισσότερο, παίρνοντας λιγότερα χρήματα. Να πληρώνεις σε φόρους και επιτόκια όσα σου έμειναν. Less is more που είπε και ο Robert Browning.

Με αυτόν τον τρόπο, όλα θα διατηρηθούν υπό έλεγχο. Θα σώσεις τις Τράπεζες, και θα γλιτώσεις τη χρεοκοπία. Θα γίνεις ανταγωνιστικότερος. Μπορεί να λιώσουν εκατοντάδες ανθρωπάκια σαν κι εσένα, χιλιάδες να ζήσουν μια ζωή σκυφτή και μαύρη, αλλά θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα. Θα σωθεί η οικονομία και οι Τράπεζες. Οι ξένοι θα συνεχίσουν να δανείζουν στη χώρα σου λεφτά. Δεν ξέρεις για ποιο λόγο, αλλά είσαι σίγουρος ότι αυτό είναι καλό. Είσαι βέβαιος γι αυτό.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...

Δείτε το βίντεο...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ...


Τα' χουν παίξει μέχρι και οι δημοσιογράφοι...

Ο Χατζηνικολάου, σε μια κρίση ειλικρίνειας τοποθετείται για το φιάσκο της διακαναλικής. Στο τέλος βεβαίως το απαραίτητο γλυψιματάκι στις πληγές που άνοιξε ο ίδιος πριν...

Μου το έστειλε ο anti-ntp. Δείτε το βίντεο...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΒΑΖΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ !

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

Ενα χαρακτηριστικό γνώρισμα της εξουσίας, ιδίως όταν αισθάνεται ότι απειλείται, είναι να προστατεύει με κάθε τρόπο τα προνόμιά της.

Μπροστά στην ανάγκη αυτή υποχωρούν συνήθως όλες οι προφάσεις περί νομιμότητας. Η εξουσία κρατά πάντα για τον εαυτό της την αυθεντική ερμηνεία των πράξεών της και της έννοιας του δικαίου. Με πρόσχημα τη διακινδύνευση της ασφάλειας των δικαιωμάτων των άλλων, σπεύδει να χαρακτηρίσει εκτός νόμου κάθε συμπεριφορά που αμφισβητεί έμπρακτα τις κυρίαρχες επιλογές της.

Η ελαστικοποίηση των νομικών προσδιορισμών, η αντιμετώπιση όσων αντιμάχονται το κοινωνικό καθεστώς ως οιονεί παραβατών, η ποινικοποίηση της συμμετοχης στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, η αναγόρευση (με συνεργασία Ε.Ε. - ΗΠΑ), του «εξτρεμισμού» ως νέου κοινωνικού εχθρού, η συνεχής αυστηροποίηση των ποινών, είναι τα βασικά εργαλεία άσκησης της κατασταλτικής πολιτικής του σύγχρονου κράτους....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!! ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ !!!

 Το παρακάτω άρθρο είναι από το stopcartel και είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, αν και δυστυχώς πέρασε μέσα στο κατακαλόκαιρο χωρίς δημόσια διαβούλευση και βεβαίως χωρίς να ανοίξει ρουθουνι...


Μες στο κατακαλόκαιρο (26 Αυγούστου), σε μια μόνο συνεδρίαση, όπου όλοι βιάζονταν να τελειώσουν, η κυβέρνηση Παπανδρέου ψήφισε τη δεύτερη κατά σειρά τροποποίηση του τρομονόμου του 2001 (η πρώτη τροποποίηση έγινε από την κυβέρνηση Καραμανλή το 2004), διευρύνοντας το πεδίο εφαρμογής του έτσι που να πιάνει ακόμα και τυχαία συλληφθέντες διαδηλωτές σε μια διαδήλωση που υπήρξε σύγκρουση με την αστυνομία....

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΑΠΑΤΗΣ...

Ο Παρακάτω πίνακας είναι το γράφημα του οικονομικού χρέους της Ελλάδας.



-Η Χούντα το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).

"Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977)...

ΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΡΟΤΑ;


Γράφει ο Χρῆστος Γιανναρᾶς

Σε ποια χέρια βρίσκεται η χρεοκοπημένη οικονομία της χώρας, ποιος διαχειρίζεται την ελπίδα ανάκαμψης, την προσπάθεια εξόδου από τη δεδομένη, μη διακηρυγμένη πτώχευση; Η τηλεοπτική εμφάνιση του υπουργού Οικονομίας, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στους «Νέους Φακέλους», έθετε το ερώτημα με αγχώδη ένταση...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ...



Επιτέλους κάποιος αντιμετωπίζει τα καρτέλ όπως τους αξίζουν
 
Για πρώτη φορά ο αρμόδιος Υπουργός αντιδρά με άμεσο και ουσιαστικό τρόπο στις καταγγελίες για σύσταση καρτέλ...

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΙΝΟΚΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ


Ελληνίδες, Έλληνες

Γνωρίζετε όλοι τις δύσκολες οδυνηρές αλλά απαραίτητες θυσίες στις οποίες αναγκάστηκε η Κυβέρνηση να σας υποβάλλει, προκειμένου να σώσει τους διεθνείς τοκογλύφους από τη χρεωκοπία και να εισπράξουν τα χρεωστούμενα, συν κάτι ψιλά για τόκους στο ακέραιο...

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ....


Μια παλιά ανάρτηση που έχω ξαναδημοσιεύσει, αλλά αξίζει τον κόπο να ξαναθυμήσουμε.
Και τα δύο βιβλία που αναφέρονται είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ...

ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΔΩΣΕΙΣ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!!

Απέχοντας ή ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, θα νομιμοποιήσουμε τα εγκλήματα που έκαναν ενάντια σε εμάς τους ίδιους και στη χώρα μας.

Θα τους επιτρέψουμε να βγουν μετά και να πουν ότι πράττουν κατ΄εντολήν μας και ότι τους στηρίζουμε και τους επικροτούμε.

Αυτή τη φορά ΠΡΕΠΕΙ να ψηφίσουμε. Η αποχή βολεύει τους εχθρούς μας. Το ίδιο και το λευκό και το άκυρο. Το άκυρο θα πρέπει να είναι η τελευταία μας επιλογή και μόνο όπου οι υπάρχοντες συνδυασμοί είναι όλοι από κόμματα του μνημονίου. Διαφορετικά ψηφίζουμε ανεξάρτητους και μικρά κόμματα.

Οι "αντί-μνημόνιο-κάπηλοι" προδότες τύπου Αλαβάνου μας περιμένουν στη γωνία. ΥΑΙΝΕΣ είναι που περιμένουν να τις ψηφίσουμε τώρα που πρέπει να δείξουμε δυσαρέσκεια στο ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και σήμερα, παρ΄όλα όσα γίνονται, δεν κάνουν τίποτα για να κινητοποιήσουν τον κόσμο.

Το ίδιο και η Ν.Δ. Ο μόνος λόγος που δεν ψήφισε το μνημόνιο είναι ότι δεν ήταν στην εξουσία. Να είσαι σίγουρος ότι αν ήταν, θα το ψήφιζαν.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟΣ, ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ. ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙΣ.

Κάντο μόνο τώρα. Και μόνο για μία φορά. Είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.

Σε παρακαλώ...

ΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ...

Γράφει η Ιδεοπηγή
Αηδιασμένος απ’ την υποκρισία, τα ψέματα και την οσφυοκαμψία των πολιτικών, θέλω να αντιδράσω αλλά πως;

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

2010: ΕΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ...



Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας

Μετά από ένα χρόνο διακυβερνήσεως της χώρας από τον κ. Γ.Α. Παπανδρέου είναι χρήσιμο να κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό της βαλκανικής μας πολιτικής. Θα μπορούσα κάλλιστα να αφήσω λευκή τη σελίδα, διότι ουδέν το αξιοσημείωτο επιτύχαμε, απλώς αδρανήσαμε. Παρά την παρουσία του ιδίου του Πρωθυπουργού επικεφαλής του ΥΠ.ΕΞ. μέχρι τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η χώρα μας δείχνει να μην έχει καταλάβει τί σημαίνουν οι εξελίξεις στα γειτονικά μας κράτη. Η επίσημη διπλωματία μας αρκείται να αναμασά την καραμέλα περί καλής γειτονίας και περί προωθήσεως της ευρωπαϊκής εντάξεως των βαλκανικών κρατών.

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΠΑΛΙΟ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ...

Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό να βλέπεις ότι τίποτα δεν μπορεί να σώσει τη χώρα σου από την προδιαγεγραμμένη πορεία.
Είναι ακόμα πιο αποκαρδιωτικό να βλέπεις το καράβι να έχει ξεμείνει από τιμονιέριδες και ακόμα χειρότερα...να βλέπεις ότι η εκπαίδευση αυτών που κάνουν κουπί είναι τόσο ανεπαρκής που δεν τους βοηθάει να αναλάβουν αυτοί το πηδάλιο ή έστω να ανέβουν ένα επίπεδο και να προσπαθήσουν να κάνουν κάτι...

Τώρα όμως που το ξανασκέφτομαι υπάρχει και κάτι ακόμα χειρότερο...έχεις και δυο τρεις "μαλάκες"που έχουν τσακωθεί με όλο το πλήρωμα και βάζουν μπόμπες στα αμπάρια...κινδυνεύοντας να βουλιάξουν το καράβι μια ώρα αρχίτερα.

ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ....

Του Γιάννη Βαρουφάκη
Φανταστείτε ότι μια επιδημία βαριάς φυματίωσης έχει ξεσπάσει σε όλο τον κόσμο. Τώρα σκεφτείτε τι θα γινόταν αν, την ίδια χρονιά που τα θύματά της πολλαπλασιάζονται, η επιτροπή Νόμπελ αποφάσιζε να απονείμει το βραβείο ιατρικής σε τρεις επιδημιολόγους που όχι μόνο αγνοούσαν την φυματίωση σε όλη τους την καριέρα, αλλά και που συστηματικά απέκλειαν την πιθανότητα να επιστρέψει η φυματίωση ως επιδημία. Φαντάζομαι να συμφωνείτε ότι ένα τέτοιο Νόμπελ, εν μέσω κρίσης, θα εξόργιζε όλους. Κι όμως, μια τέτοια ανακοίνωση έγινε την περασμένη εβδομάδα αλλά κατακραυγή καμία.

Το εν λόγω βραβείο Νόμπελ αφορά τα οικονομικά. Οι τρεις καλοί συνάδελφοι (Peter Diamond, Dale Mortenson και Chris Pissarides) είναι αναμφισβήτητα εξαιρετικοί τεχνίτες των μαθηματικών μοντέλων που πλάθουν. Ο ένας μάλιστα από αυτούς, ο ελληνοκύπριος Chris Pissaridis, είναι και γλυκύτατος άνθρωπος, εντυπωσιακά καλός δάσκαλος (διαβάστεεδώ μια μαρτυρία φοιτητή του) και ενάρετος πανεπιστημιακός. Όμως, παρόλο που πολύ θα ήθελα να γιορτάσω κι εγώ τα χαρμόσυνα νέα που ένας ελληνοκύπριος πέτυχε μια τέτοια αναγνώριση, έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στην πικρή αλήθεια που αφορά την επιστημονική συνεισφορά των οικονομολόγων στην κοινωνία. Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω αντιγράφοντας (και μεταφράζοντας) την παρουσίαση του έργου των νέων Νομπελιστών τους από την Financial Times (φύλλο 11ης Οκτωβρίου 2010):

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΜΝΗΜΟΝΙΟ"


Όθων Ιακωβίδης

Με την αναφορά των προπαγανδιστικών «επιχειρήσεων»* του καθεστώτος πολιτικού συστήματος, που αναλύσαμε στα σχετικά σημειώματα της στήλης, μπορεί ο αναγνώστης τους να ερμηνεύσει την παρουσίαση των καθημερινών γεγονότων, όπως αυτά προβάλλονται από τα (κατακτημένα από το σύστημα) ΜΜΕ.

Ο ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΓΙΝΕ ΝΤΕΡΜΠΥ...



Καμπανάκι έχει χτυπήσει στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι δημοσκοπήσεις που φτάνουν η μια μετά την άλλη δείχνουν πανωλεθρία των πράσινων συνδυασμών σε όλη την Ελλάδα....

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ....


Δείτε σε αποκλειστικότητα το βίντεο στο οποίο ο μεγάλος αρχηγός μας εξηγεί αναλυτικά τι πράγματι σημαίνει η λέξη Πατριωτισμός...

DIGEA: ΕΠΙΓΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ...


Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΗΜΙΘΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ...


Παίζεται μεγάλο παιγνίδι αυτές τις ημέρες με τον Τύπο. Οι αποτυχημένοι και χρεοκοπημένοι εκδότες, πρωταθλητές στην διαπλοκή, προσπαθούν να πείσουν τον κ. Χυτήρη για δύο πράγματα: Να πάρουν χρήματα από το ελληνικό δημόσιο για να συνεχίσουν να... επιχειρούν και να μπει οπωσδήποτε το αγγελιόσημο στο internet, στον μεγάλο, κατά αυτούς, υπαίτιο των δικών τους προβλημάτων!

GIORGO (AND FAMILY) GO HOME!

Πλησιάζουν οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, εκλογές που καλώς ή κακώς έχουν δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες σε ολόκληρο το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Οι μεν – οι υποστηριχτές του «νέου πατριωτισμού», του Μνημονίου και της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής – θέλουν να υποστούν τις μικρότερες δυνατές απώλειες, δεδομένης της λαίλαπας που μαστίζει τον τόπο και το λαό. Από την άλλη, βρισκόμαστε όλοι εμείς, οι απλοί καθημερινοί Έλληνες που ανεχτήκαμε ποικιλοτρόπως το σάπιο αυτό πολιτικό σύστημα, ένα σύστημα που έχει σαπίσει εδώ και πολλά χρόνια και συντηρείται με «τεχνητή υποστήριξη», που δεν είναι άλλη από το δικό μας κλείσιμο των ματιών μπροστά στα ασύστολα ψεύδη και την καλποθηρία που επιδίδονται οι υπάλληλοί του...

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ...

..Μικρό δεν με ξεκόλλαγες από την τηλεόραση. Το …τηλεορασάκιας, μου ταίριαζε γάντι. Τα χρόνια όμως πέρασαν και θέλεις λίγο η ηλικία, λίγο το διάβασμα βιβλίων και κάποιων μηνιαίων περιοδικών ¨διαφορετικής άποψης¨ , λίγο η ελεύθερη πληροφορία που διαδίδεται (ευτυχώς ακόμη) μέσα απ’ το διαδίκτυο, κατάφερα και τίναξα τα δεσμά της από πάνω μου. Συνειδητοποίησα ότι  οι ειδήσεις, οι χαζοεκπομπούλες και τα κάθε λογής παράθυρα με τους αντίστοιχους  κάθε λογής μαϊντανούς και κάθε λογής «αδέκαστους και φυσικά  κι οπωσδήποτε μη-κατευθυνόμενους δημοσιογράφους», λειτουργούν σαν ένα τεράστιο πλυντήριο που σκοπό έχει να καθαρίσει από πάνω σου, την «βρώμα» του «υγιώς σκέπτεσθαι», δηλαδή της ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ. Φυσικά, σε αγαστή συνεργασία με τις αποχαυνωτικές διαφημίσεις που βασικό τους μέλημα έχουν να σε εκπαιδεύσουν και να σε μετατρέψουν σε ένα άβουλο και υπάκουο όν. Να σε μεταλλάξουν από ελεύθερα σκεπτόμενο με κριτική άποψη άνθρωπο, σε ηλίθιο πλήν όμως, πιστό καταναλωτή. …Κι   έτσι την έσβησα. Την αξιοποιώ για να βλέπω καμιά ταινία, που(ναι) ακόμη ενοικιάζω, από το βίντεο-κλάμπ....

Αρχειοθήκη ιστολογίου