Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΠΩΣ ΠΑΕΙ ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ;

με ρωτάει το κουτάκι στο facebook.

Δόξα τω Θεό καλό μου κουτάκι. Από υγεία σκάμε. Με τη δουλειά μόνο που έχουν δυσκολέψει πολύ τα πράγματα, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρω.

Ο ΞΕΝΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Οι τύραννοι, τώρα, αναγκάζονται πολύ συχνά να ληστεύουν άδικα τα ιερά και τους ανθρώπους, γιατί πάντοτε χρειάζονται χρήματα για τις απαραίτητες δαπάνες τους. Γιατί, σαν να ζουν διαρκώς σε κατάσταση πολέμου, είναι αναγκασμένοι να συντηρούν στράτευμα ή να καταστραφούν.

Ξενοφών. Ιέρων ή τυραννικός (4.11)

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Όθων Ιακωβίδης

Η άνοδος του “ναζιστικού φασισμού”*, στην Ελλάδα του 2012, οφείλεται (και αυτό το κακό, διότι περί κακού πρόκειται, αφού η τελική πολιτική στόχευσή του βρίσκεται στον αντίποδα της Δημοκρατίας) αποκλειστικά και μόνο στην μήτρα όλων των κακών που σήμερα πλήττουν ανελέητα την Ελληνική κοινωνία:

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ, ΔΕΝ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ, ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ!

Η απόφαση 1101/2012 του πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δεν κηρύσσει αντισυνταγματική μόνο την είσπραξη του χαρατσιού από τη ΔΕΗ, αλλά το χαράτσι γενικότερα.
Η απόφαση είναι τεράστιας σημασίας, δείχνει ότι στο δικαστικό σώμα υπάρχουν ακόμη δικαστές με ήθος, που σέβονται το λειτούργημα που ασκούν, και είναι πολύ σημαντικό η είδηση αυτή να διαδοθεί.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ

Καμαρώστε τον πρώην πρωθυπουργό μας, τον άνθρωπο που του εμπιστευτήκαμε το καράβι και το έριξε στα βράχια, που έχει το θράσος να εμφανίζεται σε φόρουμ και να δίνει μαθήματα ναυσιπλοΐας, και να λέει τη γνώμη του, για το τι πρέπει να κάνουμε εμείς, η Ευρώπη και η ανθρωπότητα, όταν η εκπρόσωπος του realdemocracy Βερολίνου, τον επαναφέρει σε τάξη:

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΨΕ ΦΑΡΟΣ ΜΕΣ' ΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ


Όθων Ιακωβίδης

Σήμερα είναι μία ξεχωριστή μέρα!

Σήμερα υπάρχει κάτι που δεν υπήρχε ως χθες....

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Μαραθώνας, Πρωτομαγιά 2013.

Η επιτροπή υποδοχής περίμενε τον αντιστράτηγο στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Οταν έφτασε το αυτοκίνητο,  έγινε χαλασμός. Ο κόσμος ξέσπασε σε επευφημίες και χειροκροτήματα και η ομάδα περιφρούρησης με μεγάλη δυσκολία κατάφερε να....

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 Παρ.4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ

Ήρθε η ώρα της Ελλάδας να αποδείξει ότι θριάμβευσε η δημοκρατία και η πρώτη συντακτική βουλή ψήφισε το Σύνταγμα της Ελλάδας. Ήταν τότε το 1975 όταν με ανακούφιση πολλοί αυτοεξόριστοι και άλλοι διωκόμενοι εντός της επικράτειας, έβλεπαν ότι έρχεται η σειρά της πολιτικής ομαλοποίησης.
Νωπές οι μνήμες από την επταετία και όπως γίνεται κατανοητό, κάτι έπρεπε να σοφιστεί ο νομοθέτης για να λάβει τα μέτρα της η πολιτεία σε περίπτωση που κάποιος αντιφρονών προσπαθούσε να ανατρέψει εκ νέου τη δημοκρατία....

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανοίγεις ένα τυχαίο κανάλι στην TV και βλέπεις την απόγνωση. Βλέπεις τη δίψα του δημοσιογράφου να βγάλει όση περισσότερη απελπισία μπορεί από τον δύσμοιρο περαστικό στο δρόμο που βρίσκει λίγα δευτερόλεπτα προβολής στο γυαλί. Βλέπεις την ηθική εξαθλίωση που επιβάλλουν τα «πολιτικά» πρωινάδικα, με αγριοφωνάρες, μεγαλοδημοσιογράφους που προσπαθούν να βγάλουν ένα ύφος που συμπάσχει με τον «δοκιμαζόμενο λαό».

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ....

Όχι αδερφέ, δεν έχουμε κάνει τίποτε στη ζωή μας. Κοίτα ολόγυρά σου και θα το δεις. Η ζωή μας θέλει να αγωνιζόμαστε για να κερδίσουμε. Κι εμείς...;
 
Πώς θα μπορέσουμε, άραγε, να κερδίσουμε, αν δεν αγωνιστούμε γι αυτό; 

Αρχειοθήκη ιστολογίου