Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ - ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΨΗΦΟ

Ξαμολήθηκαν οι παπαγάλοι του λευκού

Η συστημική προσπάθεια (που ξεκίνησε στις Ευρωεκλογές του 2009) να διοχετεύεται η κοινωνική δυσαρέσκεια στην επωφελή για τον δικομματισμό στάση της αποχής/λευκού περνάει σε νέα ύψη σπεκουλαδόρικης ανοησίας...





Τότε έγινε in και trendy και πολύ must βρε παιδί μου η αποχή και το "πάμε παραλία" (από Λαζόπουλους, Ραδιοαρβυλάδες, μεσημεριανά και το κακό συναπάντημα) και στις δημοτικές/περιφερειακές του 2010 φτάσαμε να βγει δήμαρχος Αθήνας και περιφερειάρχης Αττικής με 18 και 21% για να μπορεί μετά να πει ο ΓΑΠ νενικήκαμεν!

Τώρα οι παπαγάλοι έχουν ξαμοληθεί στο διαδίκτυο -την αντισυστημική ψήφο των νέων φοβούνται, αυτή θέλουν να προλάβουν/ακυρώσουν- και στις σελίδες π.χ. των "αγανακτισμένων" και μαζικά emails, διαβάζουμε περισπούδαστες τερατολογίες που ουρλιάζουν όλες μαζί, "λευκό". Μία εξ αυτών -με εντελώς... σοβαρό ύφος από και καλά γνώστη της εκλογικής νομοθεσίας-, φτάνει να λέει την ηλιθιότητα πως "με βάση την αρχή της Δεδηλωμένης, της Λαϊκής Κυριαρχίας και την αρχή της Ισότητας της ψήφου, αν τα λευκά ψηφοδέλτια ξεπεράσουν το 50% των ψήφων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας... διαλύει τα υπάρχοντα κόμματα και δίνει εντολή για νέους σχηματισμούς"!!!

Να γελάσει κανείς ή να κλάψει όταν βλέπει μέγα πλήθος ανθρώπων να ασπάζονται και να αναπαράγουν αβασάνιστα την παραπάνω τερατολογία των παπαγάλων του δικομματισμού;

"...οι τιμωρητικές νουθεσίες που ακούει όλη μέρα στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις δεν είναι για να διορθωθεί το κακό, αλλά για να συνεχίσει να εξαπλώνεται ανανεωμένο και πιο βουλιμικό, για να παρθούν όλα πίσω, για να μηδενιστεί το κοντέρ. Νέος εμφύλιος, νέα ερείπια, νέο σχέδιο Μάρσαλ, νέοι κανίβαλοι, νέα κόλαση, νέα εκδίκηση, παντού μίσος.

Αυτή είναι η περιγραφή, η νεοτερικότητα της μετα-μεταπολίτευσης, ο μοντερνισμός της ενάρετης παραγωγής του Προβόπουλου, η επανάσταση του καλβινιστικού παπανδρεϊσμού. Βαθιά μέσα του νομίζει ότι χάνει το πλεόνασμα από τα λύτρα. Γι' αυτό, ενοχικός, φοβισμένος και βλάκας, δεν βγαίνει, δεν εκδηλώνεται. Τάχα μου λυσσασμένος τυφλοπόντικας του youtube, τάχα μου νέες τεχνολογίες (...) έτοιμος για το χειρότερο, κατατονικός και ιντερνετάκιας. Μπαίνει και σε κανένα blog και βρίζει. «Τους τα 'πα».

Οπως παλιά ο τζινάκιας πατέρας του στην καφετέρια κι ο ρεβέρ παππούς του στο καφενείο. Ο καθένας τα 'ριχνε στο ιστορικό blog της γενιάς του. Για να ησυχάζει και να ξαναπείθεται. Πιο επικίνδυνο στη σαββατιάτικη κατάθλιψη είναι ότι κρύβει μια νέα ευπιστία κι όχι μια νέα ευφυΐα. Θα δούμε... (Δημήτρης Α. Σεβαστάκης, Η κατάθλιψη, Ελευθεροτυπία 2/12/2010)


- Τα παραπάνω δεν είναι προσπάθεια απαξίωσης της λευκής ψήφου ή της αποχής όσο κι αν διαφωνώ με αυτή τη στάση. Οι ψηφοφόροι δικαιούνται να απαντήσουν αρνητικά, ουδέτερα ή θετικά στα διλήμματα που τους θέτουν οι πολιτικοί. Ωστόσο, ως τελική σύνθεση των βουλήσεών τους μετριέται μόνο η όποια κατάφασή τους. Η άρνηση ή η ουδετερότητά τους απλώς πετιέται στο καλάθι των αχρήστων.Τους δήθεν νομικούς του διαδικτύου θέλω να μειώσω, που έχουν ξαμοληθεί τον τελευταίο καιρό στις σελίδες που κατά τεκμήριο "συνομιλούν" νέοι και θέλουν να διοχετεύσουν την αντίδρασή τους στο επωφελές για τον δικομματισμό λευκό. Και για να τελειώνουμε με την "νομική" παπαρολογία τους:

ΝOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3434
Ρύθμιση θεμάτων εθνικών, νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών και διευθέτηση ειδικών θεμάτων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:
Άρθρο 1
Λευκά ψηφοδέλτια
Κατά την αληθή έννοια των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 4 και των άρθρων 5, 6, 7 και 8 του ν. 3231/2004 (ΦΕΚ 45 Α΄), κατά τη σύνταξη, ανά εκλογική περιφέρεια, των πινάκων αποτελεσμάτων από τα αρμόδια δικαστήρια, κατά την κατανομή των εδρών, καθώς και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου,τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα.

Προεδρικό διάταγμα 96/2007
Κωδικοποίηση σ' ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας
για την εκλογή βουλευτών
Άρθρο 98
(Άρθρα 4 και 11 Ν. 3231/2004 και άρθρο 1 Ν. 3434/2006)
Συγκέντρωση αποτελεσμάτων - Λευκά Ψηφοδέλτια
παράγραφος 8. Κατά την αληθή έννοια των διατάξεων της παρ. 4 του παρόντος άρθρου και των άρθρων 99 και 100, κατά τη σύνταξη, ανά εκλογική περιφέρεια, των πινάκων αποτελεσμάτων από τα αρμόδια δικαστήρια, κατά την κατανομή των εδρών,καθώς και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου,τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:

ΣΧΟΛΙΟ ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑ:

Στην ερώτηση τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε, η σωστή απάντηση είναι:

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

Οποιοδηποτε εκτός από τα υφισταμενα Πασόκ, ΝΔ, ΚΚΕ, Σύριζα, Λάος.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Και οι δυο, είναι όργανα του συστήματος. Μας περιμένουν στη γωνία. Χρυσώνουν το χαπι, οι μεν με την ευαισθησία τους προς το περιβάλλον (και κρυβουν το μίσος τους για το εθνος) και οι δε καπηλευόμενοι το Εθνικό Αίσθημα του λαού. Αν βγουν καταλαθος είτε οι μεν είτε οι δε, δε θα ξέρουμε από που μας ήρθε.
Οι οικολόγοι έχουν δώσει δείγματα, τόσο με τις αηδίες Τρεμόπουλου και το γλύψιμο στους Σκοπιανούς, όσο και με τις θέσεις τους στο Μακεδονικό και σε όλα τα Εθνικά θέματα γενικώς.
Για τη χρυση αυγή δε χρειάζεται να πω πολλά.

Οποιοσδήποτε αλλος, είναι σίγουρα καλύτερος από όλους αυτούς εδώ τους παραπάνω.

42 σχόλια:

  1. Αγαπητέ θαλαμοφύλακα, δεν είμαι χρυσαυγίτης. Αλλά η προκατάληψη έναντι της Χρυσής αυγής, σχετίζεται με τις οριοθετήσεις της αριστεράς που πρέπει να τις θάψουμε υπέρ μιάς νέας πατριωτικής ανασύνθεσης, που a priori δεν πρέπει να αποκλείει κανέναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αποκλείει τους Ελληνες που είναι σήμερα στη Χρυσή Αυγή. Αποκλείει την ίδια τη χρυσή αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δέχεσαι το ΚΚΕ και αποκλείεις την Χ.Α;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά,

    Το θέμα δεν είναι να διαλέξουμε ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και στο ΚΚΕ. Το θέμα είναι να διαολοστείλουμε όλους τους υπέυθυνους για το χάλι που έσπειραν.

    Εγώ προσωπικά θα μαυρίσω όλους τους υπάρχοντες. Αν ο Δημήτρης Καζάκης με το Ε.ΠΑ.Μ προλάβει τις εκλογές μάλλον θα κλίνω προς τα κει.
    Αν όχι, τότε Ένωση Κεντρώων όπως έκανα πάντα.

    Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφύγουμε λευκά και αποχή.

    Επίσης με απασχολεί πολύ η πιθανότητα νοθείας. Στην Αμερική έγινε ήδη, οπότε πόσο δύσκολο είναι να γίμει και δω?

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. vripol, διάβασε καλά...

    Αυτούς τους απέκλεισα πολυ πριν τη χρυσή αυγή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λευκό σε καμία περίπτωση, ας μην τους κάνουμε το χατίρι. Κάποιο κόμμα με άτομα που εμπνέουν,που δε χρηματοδοτούνται από ομίλους και δεν είχαν προηγούμενη συμμετοχή στο κοινοβούλιο. Φυσικά όχι οικολόγους πράσινους και χρυσή αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΓΑΠ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμφανίστηκαν ήδη τα κινήματα και κόμματα πολιτών (ΠΑ.Μ., Νέα Ελλάδα, κλπ), τα οποία καλό θα ήταν να συνεργαστούν μεταξύ τους και με τα παλαιότερα μικρά κόμματα και να ζητήσουν από κοινού την ψήφο του λαού...προκειμένου να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγεία του κυνοβουλίου...

    KostasL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενώ, γενικά, συμφωνώ με την προτροπή για αποτροπή του λευκού ή άκυρου, δεν μπορώ να αποκλείσω κανένα κόμμα, είτε εντός είτε εκτός βουλής, πλην, φυσικά αυτών που ψήφι-σαν το μνημόνιο ή αυτών που δεν μπορούν ή δε θέλουν να σηκώσουν την Ελληνική ση-μαία.
    Γιατί αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι, όχι, μόνο, η αποκατάσταση της δημοκρατίας και του Συντάγματος, αλλά και η Εθνική μας επιβίωση.
    Γιατί, λοιπόν, να αποκλείσω π.χ. τη Ν.Δ. ή της Χ.Α.; Αν αγωνίζονται εναντίον της πολι-τικής του μνημονίου, του ετσιθελισμού και της ανθελληνικής πολιτικής των "εφιαλτών" που μας κυβερνούν, μου κάνουν και, μάλιστα, τόσο το καλύτερο αν σηκώνουν και αγωνί-ζονται για την ύψωση της Ελληνικής σημαίας, δηλαδή για τα όσια και ιερά του λαού μας. Το αν χρησιμοποιούν ορισμένοι κάποια μέσα που δε μου πάνε ή δε μου αρέσουν ή είναι αντίθετα με τα ηθικά πρότυπα στα οποία πιστεύω, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να α-γωνιστώ για να αλλάξω αυτά τα μέσα. Δε σημαίνει, επίσης, ότι όλα με τα οποία δε συμφω-νώ έχουν την ίδια αξία, δηλαδή, π.χ. ο αφανισμός του λαού μου είναι το ίδιο μισητός και κατακριτέος όσο ο αγώνας υπέρ αυτού του λαού, αλλά με μέσα όχι επιτρεπτά κατ’ εμέ. Ε, αυτά τα μέσα, ας προσπαθήσω να τα αλλάξω, αλλά, με τον αγώνα υπέρ αυτού του λαού, δεν συμφωνώ;
    Φυσικά, υπάρχουν ή μπορεί να δημιουργηθούν και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί με στό-χο την ανατροπή αυτού του ελεεινού σκηνικού που έχουν επιβάλει στην πατρίδα μας. Κα-λοδεχούμενα κι αυτά, όπως, π.χ. η «Πολιτειακή Διακονία» για την «Ελληνική Ανάσταση» http://www.facebook.com/ioannes.panagakos#!/event.php?eid=170029783045653 αποσπάσματα από την ιστοσελίδα της οποίας είναι τα παρακάτω: «…ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ μόνον όσοι αγωνίζονται καθημερινά, για να φυτέψουν την Αρετή ανάμεσα στα υπολείμματα της Σήψης...Δεν έχουν θέση ΟΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ του παρακμιακού πολιτικού συστήματος...

    Ιωάννης Παναγάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Ιωάννη Παναγάκο,

    Σε μια διαφορετική κοινωνία γεμάτη φως και αλήθεια, θα μπορούσε να είναι όπως τα λες. Γενικά δεν έχεις άδικο. Όμως θά πρέπει να δεις τη σημερινή κοινωνία όπως έχει πραγματικά δομηθεί.
    Η πολιτική σκηνή δεν είναι "καθαρή" τα τελευταία 40 χρόνια, κατά τα οποία πήραν μέρος πολλά κόμματα στη Βουλή και κατά τη γνώμη μου όλα έπαιξαν το βρώμικο ρόλο τους. Μη σταθούμε μόνο στο μνημόνιο το οποίο ήταν το τελικό χτύπημα. Να σταθούμε λίγο και στην προκατασκευή του μνημονίου (το στήσιμο) στην οποία πήραν μέρος και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ και τα άλλα μικρότερα κόμματα/δεκανίκια των μεγάλων (ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, και παλιότερα ΔΗΚΚΙ, ΠΟΛΑ, ΚΚΕ ΕΣ, το άλλο του Μάνου, και συγχωρέστε με αν ξεχνώ κι άλλα).

    Η ουσία είναι να βρούμε το κακό στη ρίζα του και να το εξουδετερώσουμε. Διαφορετικά θα είμαστε πάλι θύματα των καταστάσεων για άλλα 40 χρόνια. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ???

    Όσον αφορά τις πολιτικές των κομμάτων, είναι κι αυτές στημένες με τρόπο τέτοιο που να μη σε αφήνουν να παρεκκλίνεις από το σύστημα. Έτσι όπως το βλέπω εγώ κάθε κόμμα έχει να πει κάτι καλό, αλλά μόνο σε ένα συγκεκριμένο τομέα. Εδώ όμως βαλλόμεθα σε όλους τους τομείς: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
    Τι να το κάνω αν το "Χ" υπάρχον κόμμα μου φτιάξει το ένα και αφήσει τα άλλα όπως είναι ή τα κάνει χειρότερα?

    Κάποτε να βγούμε από το φαύλο κύκλο της βρωμιάς και να δημιουργήσουμε ένα σωστό περιβάλλον με γερές βάσεις για τους επόμενους.
    Κάποιος μπορεί να ρωτήσει "και γιατί εμείς και όχι οι επόμενοι ?".
    Δε γνωρίζω την απάντηση, αλλά μάλλον σε μας φαίνεται να έπεσε ο κλήρος.

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Θαλαμοφύλακα, φίλοι αναγνώστες

    Η έρευνα που παρουσιάζεται στην παρούσα ανάρτηση, εμμέσως μας προτρέπει να μη χαραμίσουμε την ψήφο μας. Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, σαν να λέμε ότι η public issue, ο ΣΚΑΪ και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δουλεύουν για το συμφέρον μας. Δηλαδή, ένα από τα ''σκληρότερα'' εργαλεία της Νέας Τάξης και δύο από το πιο ύπουλα παραρτήματά της στην Ελλάδα, που ομολογουμένως είναι ''ποιοτικά'' και τα λένε ''έξω από τα δόντια'' (μην ξεράσω), αγωνίζονται για την αφύπνιση και τη σωτηρία μας. Γίνεται; Χλωμό το βλέπω...

    Κατ' αρχάς, δεν νομίζω να αμφιβάλλετε για το γεγονός ότι, όλοι όσοι υποστηρίζουν την αποχή δεν ενεργούν –συνειδητά– για λογαριασμό του συστήματος. Έπειτα, άλλο αποχή κι άλλο άκυρο-λευκό. Μπορεί στα τελικά νούμερα το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο, αλλά μεταξύ τους υπάρχει τεράστια διαφορά. Φαντάζομαι πως είναι ευνόητη αυτή η διαφορά.

    Λοιπόν, δεν έχετε άδικο σε αυτά που λέτε, αλλά ίσως δεν έχετε και απόλυτο δίκιο. Εσείς λέτε όσα λέτε, που είναι λογικά, μπορούν όμως να έχουν αποτέλεσμα; Είναι εφικτά; Διασφαλίζουν τίποτε; Προλαβαίνουμε; Μάλλον όχι. Να γίνω πιο σαφής.

    Ο υπάρχων νόμος, που κατά πάσα πιθανότητα θα ''τεντωθεί'' κι άλλο, ήδη δίνει τη δυνατότητα σχηματισμού ''ισχυρής'' κυβέρνησης με τις ψήφους της μειονότητας (<<50%). Η αποχή είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος συντονισμού όλων ημών που έχουμε σιχαθεί το πολιτικό σύστημα και γενικότερα τη σαπίλα που μας περιβάλλει. Αντί να μας πάρει καμιά δεκαετία μέχρι να ξεφορτωθούμε το αληταριό της Βουλής και όσους καιροφυλακτούν –οπότε δεν θα μας έχει μείνει απολύτως τίποτε– μήπως είναι προτιμότερο να στραφούμε όλοι στην αποχή; Αν η αποχή φτάσει στα επίπεδα του 70 και 80%, δεν θα τεθεί ζήτημα νομιμότητας της κυβέρνησης τού 10% επί του εκλογικού σώματος. Και έχει μεγάλη διαφορά μια κυβέρνηση τού 10%, μετά από εκλογές στις οποίες συμμετείχε το σύνολο του εκλογικού σώματος, από εκείνη τού 10%, που όμως προέκυψε από το πουθενά. Ποιος θα θέσει ζήτημα νομιμότητας; Μα, οι καθ' ύλην αρμόδιοι, τα ανώτατα δικαστήρια. Γιατί δεν το κάνουν σήμερα, είναι το ερώτημα που εγείρεται. Δεν θέλουν κι επιπλέον, σήμερα, οι κυβερνήσεις και το σύστημα που αντιπροσωπεύουν οι ίδιες και τα κόμματα της Βουλής, έχουν την έγκριση του λαού κατά απόλυτη πλειοψηφία. Έτσι δεν είναι; Μη μας πούνε και φασίστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 2/2
    Το ''κλειδί'', λοιπόν, για τη σωτηρία μας (τουλάχιστον) δεν βρίσκεται στις αγνές προθέσεις ή τις σοφές αποφάσεις. Βρίσκεται στον έλεγχο των δημοσίων λειτουργών και στην εφαρμογή των Νόμων και του Συντάγματος. Στην εφαρμογή συνταγματικών Νόμων δημοκρατικού Συντάγματος... Όλα αυτά είναι δυνατόν να επιτευχθούν με την διάκριση και την ανεξαρτητοποίηση των εξουσιών, που η μία θα ελέγχει την άλλη. Επειδή, όμως, τα ''λουλούδια'' μας –ακόμα και να θεσμοθετήσουν στην πράξη την διάκριση και την ανεξαρτητοποίηση των εξουσιών– θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν ως κλίκα, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά της εις βάρος μας, ίσως η μοναδική λύση είναι ν' αλλάξουμε εμείς ''τροπάριο''. Αλλά να είμαστε εμπράκτως δεδηλωμένοι πολέμιοι του συστήματός τους...

    Απ' ότι φαίνεται, με τις συγκεντρώσεις στις πλατείες δεν ιδρώνει το αφτί κανενός. Χώρια οι υποψίες που υπάρχουν ότι μπορεί να είναι στημένο το σκηνικό – κι αν δεν είναι, σε πολλές μικρές πόλεις ήδη έχει καπελωθεί ή έχει εξασθενίσει. Αντί, λοιπόν, να ''σκοτωνόμαστε'' με τα ΜΑΤ και να ''πνιγόμαστε'' στον καρκίνο ή απλώς να χάνουμε τον χρόνο μας, μπορούμε να κάνουμε το άλλο. Αφού αποδείξαμε ότι μπορούμε να ''ξεκολλήσουμε'' από τις τηλεοράσεις και τους καναπέδες (έστω και για χαβαλέ, που λένε μερικοί), ας κάνουμε μια βόλτα και έξω από τα ανώτατα δικαστήρια (Άρειο Πάγο, Συμβούλιο της Επικρατείας, Ελεγκτικό Συνέδριο). Δεν χρειάζονται φωνές, βρισίδια, μούντζες κλπ. Και, βέβαια, όποιος διανοηθεί να βιαιοπραγήσει προς οποιονδήποτε, όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να τον απομακρύνουν. Έναν διάδρομο πρέπει να δημιουργήσουμε, ώστε να υποδεχόμαστε και να ξεπροβοδίζουμε τους Δικαστικούς. Και όσο αυτοί θα τον διαβαίνουν, εμείς μπορούμε να κάνουμε ερωτήσεις. Για τους ίδιους, τις συζύγους τους, τα παιδιά τους... Έξυπνοι άνθρωποι είναι, πού θα πάει, θα το πιάσουν το υπονοούμενο. Τα ίδια πρέπει ν' αρχίσουν να γίνονται και με τα ''καμάρια'' μας της Βουλής –όλα– ενδεχομένως έξω από τα σπίτια τους. Κι όποιος αντέξει!...

    Παρακαλώ, σκεφτείτε το και διαβάστε τις αναλύσεις του Παναγιώτη Τραϊανού για τα θέματα που έθιξα.

    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_15.html


    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ Διογένη

    Έχεις και συ τα δίκια σου από τη σκοπιά που αντιλαμβάνεσαι το θέμα.

    Όμως και πάλι θα πω ότι αυτά θα ήταν εφικτά σε μια υγιή κοινωνία με νόμους και τάξη.

    Είδαμε στο παρελθόν εκλογές με 50-60% αποχή. Στην αρχή ακούγαμε από τους πολιτικούς το στερεότυπο "Το λάβαμε το μύνημα". Μετά το έκοψαν κι αυτό. Στα κανάλια σταμάτησαν να μιλούν περί αποχής και έδιναν στα πρώτα κόμματα τα πλασματικά ποσοστά των 40% (+/-).
    Σήμερα έχουν καταπατήσει και το σύνταγμα. Πώς λοιπόν θα ιδρώσει το αυτί τους με την αποχή? Για τα καθάρματα αυτά μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Να χάσουν το εισόδημά τους.

    Για το θέμα των δικαστηρίων πιθανόν να έχεις δίκιο .... ίσως θα πρέπει να γίνονται πολλαπλές διαμαρτυρίες, αν και νομίζω ότι ούτε τότε θα ιδρώσει το αυτί τους.

    Άλλη είναι η λύση ....

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προσωπικά πιστεύω πως το τι θα ψηφίσει ο καθένας μας είναι μία πολύ σημαντική απόφαση και δεν πρέπει να γίνεται επιπόλαια, θα πρέπει αυτούς που θα ψηφήσεις και να σε εκφράζουν πολιτικά αλλά το κυριότερο και να τους εμπιστεύεσαι, έστω και λίγο.
    Η «αποχή» και το «λευκό», είναι και αυτά μία ψήφος με συγκεκριμένη άποψη, με την διαφορά μεταξύ τους ότι η «αποχή» μπορεί να ερμηνευτεί κατά το δοκούν από τα κέντρα εξουσίας, ενώ το «λευκό» έχει μία ξεκάθαρη υπόσταση, αυτή δηλαδή της «ψήφου διαμαρτυρίας» προς όλα τα κόμματα και όχι μόνο ως προς το κυβερνών κόμμα.
    Μπορεί ως προς το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα να μπαίνουν στο ίδιο καζάνι, αλλά η ιδεολογική διαφορά μεταξύ τους είναι τεράστια.
    Αν υποθέσουμε πως στις προσεχείς εκλογές, έχουμε μία αποχή 70%, η κυβέρνηση αλλά και η ίδια η βουλή που θα προκύψει, σίγουρα έχει το θεωρητικό - ηθικό και όχι νομικό πρόβλημα της αντιπροσώπευσης λαού, αλλά με την ερμηνεία που θα δώσει ως προς την αποχή, θα μπορέσει να ξεπεράσει και τα όποια «ηθικά» προβλήματα θα παρουσιαστούν.
    Αν όμως δεν είχαμε καθόλου αποχή και αυτοί που απείχαν, αυτοί που δώσανε άκυρα ψηφοδέλτια ως διαμαρτυρία καθώς και αυτοί που «εκβιάστηκαν» να ψηφίσουν ένα κόμμα που δεν τους εκφράζει ψήφιζαν όλοι λευκό, τότε, θα είχαμε μία συνολική «πολιτική» κίνηση, καθαρής διαμαρτυρίας ως προς τα υπάρχοντα κόμματα και την Κυβέρνηση, η οποία διαμαρτυρία δεν θα μπορούσε να «ερμηνευθεί» διαφορετικά.
    Φυσικά και αυτό δεν θα εμπόδιζε πάλι την Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο να εκλεγεί νομιμότατα, είναι διαφορετικό όμως να έχεις να αντιμετωπίσεις μία αγανακτισμένη κοινωνία που προηγούμενος την έχει διασπάσει σε «απέχοντες», «άκυρους», «λευκούς» και «διαμαρτυρόμενους» και είναι διαφορετικό όταν έχεις απέναντι σου μία πολιτική έκφραση, αυτή του «λευκού» η οποία θα είναι και η πλειοψηφία του λαού.
    Ακόμα και αν στο Κοινοβούλιο έμπαιναν και 10 νέα μικρά κόμματα, η ερμηνεία και το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο.
    Μπορεί σήμερα να υπάρχουν «νόμιμες» Κυβερνήσεις και Κοινοβούλια με 70% αποχή, από όσο ξέρω όμως δεν υπάρχουν, δεν υπήρχαν, ούτε πρόκειται να υπάρξουν ποτέ Κυβερνήσεις και Κοινοβούλια με 70% λευκή ψήφο.

    Τέλος, πολύ απλά νομίζω πως είναι ευκολότερο όλοι εμείς, οι οποίοι επιδιώκουμε την όποια ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού, και εκεί συμφωνούμε όλοι, να ενωθούμε προς «μία» κατεύθυνση, παρά να διασπαστούμε προς πολλές, μικρές και ίσως και ανώριμες επιλογές, και καλό θα ήταν να μην προβαίνουμε στην απαξίωση της λευκής ψήφου ή της αποχής, καθώς το παραπάνω άρθρο, αν και θεωρικά δεν θέλει να προβεί στην απαξίωση αυτών, αυτό κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε/η Α.Ζ., δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβες για τι πράγμα μιλάμε. Δεν φταις εσύ, αφού δεν έγραψα ολόκληρο το πλάνο της προτεινόμενης αντίδρασης. Ας ξαναπροσπαθήσω.(Αιτιολογημένη ανάλυσή της βρίσκεται στον 2ο υπερσύνδεσμο που παρέθεσα. Διαβάστε την!)

    Να ξεκαθαρίσω, πρώτα, πως απεχθάνομαι κάθε μορφή βίας. Όμως, προκειμένου να πεθάνω από την πείνα, προκειμένου να βλέπω να ξεπουλιέται η πατρίδα μου και η ίδια μου η ζωή, θα αναγκαστώ να αλλάξω μυαλά.

    Λοιπόν, αυτό που λέμε μπορείς να το πεις και διαμαρτυρία. Αλλά δεν μιλάμε για παρακάλια και συνθήματα. Μπορούμε να ξεκινήσουμε και έτσι, για ''όρεξη''. Ακολούθως, μπορούμε να περάσουμε στο ''κυρίως πιάτο'': Απειλές! Είπαμε, για τους ίδιους και για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Μια, δυο, τρεις, άντε τέσσερις... Μακάρι να σταματήσουμε εκεί, αν και πολύ αμφιβάλλω, μιας και τα ''αφτιά'' θα παραμένουν ''στεγνά''. Θα μας αναγκάσουν να σερβίρουμε ''πλήρες γεύμα'': Νά σου, γι' αρχή, καμιά ''ψιλή'' σε κανέναν πολύ προκλητικό. Τίποτα; Στο Νοσοκομείο! ...Στα εξωτερικά ο ένας, στην εντατική η άλλη. Τα ίδια; Τα ίδια κι εμείς. Ξεχωριστές πτέρυγες για δικαστικούς και πολιτικούς να εγκαινιαστούν στα Νοσοκομεία! Επιμένουν να παριστάνουν τους αδιάφορους; Στο χώμα! Ναι, στο χώμα! Όπως αυτοί, τόσα χρόνια με τη στάση τους, μας δολοφονούν μεταφορικά και στην κυριολεξία, έτσι και εμείς. Εφιάλτης να τους γίνει η ίδια τους η ύπαρξη, μέχρι να συνέλθουν και να κάνουν το χρέος τους. Μέχρι ν' αρχίσουν να ''κελαηδάνε''. Μέχρι ν' αρχίσουν να ''αλληλοκαρφώνονται'' για να γλιτώσει ο καθένας το τομάρι του, τα γομάρια. Όλη αυτή η διαδικασία θα είναι και μια καλή ευκαιρία για τους ίδιους να αποκτήσουν ελαφρυντικά... Και, βέβαια, αυτή η διαδικασία μπορεί να μας οδηγήσει και στα μεγάλα ''ψάρια'' – με αποδείξεις. Μπορεί να ελεγχθεί πώς προέκυψε το χρέος μας. Και τότε να δούμε ποιος χρωστάει σε ποιον και ποιοι ''τα φάγαμε μαζί''.

    Ας επιλέξουν μόνοι τους, λοιπόν, πώς θα κινηθούν. Ή θα δικαστούν με ελαφρυντικά ή θα καταδικαστούν για κακουργήματα και για εσχάτη προδοσία ή θα απαλλαγούμε οριστικά από τη βλαβερή παρουσία τους. Πάντως –το πιστεύω– καθαρή δεν τη βγάζουν. Πόσο ακόμα θα αντέξει ο κόσμος; Οι ίδιοι και τα μεγάλα αφεντικά τους σκάβουν τον λάκκο των Ελλήνων και της Ελλάδας – απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα. Μόνο που στο τέλος αυτοί θα καταλήξουν μέσα.

    Πόλεμο έχουμε και, παρόλο που τα κύρια πεδία των μαχών του είναι διανοητικά, υπάρχουν αιχμάλωτοι και νεκροί. Έχουμε πόλεμο και, μάλιστα, βρισκόμαστε στο στάδιο όπου δεν υπάρχουν περιθώρια συνθηκολόγησης, οπισθοχώρησης ή παράδοσης. Ο εχθρός δεν νιώθει οίκτο για τίποτα, επομένως, οτιδήποτε από αυτά θα οδηγούσε στον αφανισμό μας. Η επίθεση είναι μονόδρομος. Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, οι εισβολείς και οι δωσίλογοι πρέπει να εξοντωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 2/2

    @arxos
    «η ''αποχή'' μπορεί να ερμηνευτεί κατά το δοκούν από τα κέντρα εξουσίας, ενώ το ''λευκό'' έχει μία ξεκάθαρη υπόσταση, αυτή δηλαδή της ''ψήφου διαμαρτυρίας'' προς όλα τα κόμματα και όχι μόνο ως προς το κυβερνών κόμμα.»
    Σωστό αλλά ελλιπές, δηλαδή, λάθος. Δηλαδή, φίλε μου, το μοναδικό σου πρόβλημα είναι τα κόμματα; Όλο το υπόλοιπο πλαίσιο της πολιτικής τραγωδίας το αποδέχεσαι; Από τον τρόπο που επιλέγονται οι υποψήφιοι Βουλευτές, μέχρι τα δικτατορικά αξιώματα του Πρωθυπουργού και χίλια-δυο άλλα, οι ''ιδεολογίες'' των κομμάτων είναι το πρόβλημά σου; Δεν νομίζω.

    «να ενωθούμε προς ''μία'' κατεύθυνση, παρά να διασπαστούμε προς πολλές, μικρές και ίσως και ανώριμες επιλογές» Έτσι, μάλιστα!


    Υ.Γ.1
    Α.Ζ., την ξέρεις τη λύση και μας την κρατάς για μυστικό; Ή μήπως δεν κάνει να ''ακουστεί'' δημοσίως. Κάπου μου πάει το μυαλό, από αυτό που είπες ''Για τα καθάρματα αυτά μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Να χάσουν το εισόδημά τους.''. Αλλά αν είναι κάποια από αυτές που φαντάζομαι, ίσως πιο εύκολα θα βγάλουμε κυβέρνηση άξιων και αγνών πατριωτών.

    Υ.Γ.2
    Δεν ισχυρίζομαι πως έχω δίκιο σε αυτά που λέω. Εδώ είμαστε, λοιπόν, για να ακουστούν όλες οι απόψεις και οι προτάσεις, και βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ερωτήσεις κρίσεως:
    1. Τι να ψηφίσει κάποιος που δεν τον εκφράζει κανένα κόμμα;
    2. Τι θα ψήφιζες εάν γινόταν δημοψήφισμα με ερώτηση:Τα Δωδεκάνησα ανήκουν στην Τουρκία ή στην Ιταλία;
    3. Ποια ψήφος εκφράζει το "καμία επιλογή";

    Θυμίζω, ότι η ψηφοφορία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ! Το Σύνταγμα δηλαδή, θεωρεί ότι όλοι οι πολίτες ψήφισαν(οι πίθηκοι πάνε για μπάνια και καφέδες).

    Η αρχή της ισότητας της ψήφου πηγάζει από το Σύνταγμα.
    Με την πρόχειρη "ανάλυση" και τους χαρακτηρισμούς που κάνεις, αποδεικνύεις την πνευματική σου ανεπάρκεια και την εμπάθεια σου.

    Και μιλάω έτσι, διότι δεν είμαι παπαγαλάκι του δικομματισμού.
    Και εξηγώ:
    Αποδεικνύεις περίτρανα κάτι το αυταπόδεικτο: Ότι δηλαδή η λευκή ψήφος ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΤΑ ΕΓΚΥΡΑ. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι είναι ΑΚΥΡΗ ψήφος. Δεν είναι μία άκυρη επιλογή(αντί σταυρούς έβαλα καρδούλες κλπ), είναι απορριπτική όλων των επιλογών. Δεν με εκφράζει κανένα κόμμα.
    Γι αυτό, δεν προσμετράται στα έγκυρα (έγκυρες επιλογές).
    Και εδώ, χρειάζεται λίγο μυαλό και κριτική σκέψη:
    Το Σύνταγμα, αλλά και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θεμελιώνουν την ισότητα της ψήφου και την Λαϊκή Κυριαρχία. Εάν λοιπόν, ο λαός επιλέξει στην απόλυτη πλειοψηφία του (50%+1) ότι δεν τον εκφράζει καμία επιλογή(κόμματα) τότε τι θα γίνει;
    Ο νομοθέτης, απλά δεν προβλέπει. Αλλά σύμφωνα με την αρχή της ισότητας της ψήφου και αφού ο λαός αποφάσισε ότι δεν τον εκφράζει ΚΑΜΙΑ από τις επιλογές(κόμματα), θα πρέπει να δημιουργηθούν ΝΕΕΣ επιλογές.

    Εάν δεν θέλεις να το καταλάβεις, συνέχισε τον ύπνο σου αλλιώς, μόνο οι βλάκες δεν αλλάζουν γνώμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ Διογένη,

    Συμφωνώ με όσα λες. Θέλω και εγώ να χτυπήσω το κακό στη ρίζα του. Ισως δε συμφωνήσουμε ως προς τον τρόπο, ή τον τελικό στόχο, πάντως συμφωνούμε ότι το σύστημα χρειάζεται αλλαγή.

    Για να φτάσουμε να συζητάμε σοβαρά για νέα πολιτικά συστήματα και δημοκρατία απαιτείται παιδεία (γενική και πολιτική) που δυστυχώς σήμερα δεν βρίσκεται σε αφθονία. Το καλό βέβαια με όλα αυτά είναι ότι ο κόσμος απέκτησε πάλι ενδιαφέρον για την πολιτική και μάλιστα έχοντας ξεφύγει από τη στενοκέφαλη αντίληψη των κομμάτων. Ολα αυτά τα πράγματα θέλουν τον χρόνο τους. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε λίγο χρόνο ψηφίζοντας κάποιον άλλον από τα σημερινά λαμόγια. Ποιος ξέρει; Ισως πριν προλάβουν οι καινούργιοι να γίνουν σαν τους παλιούς, να προλάβουμε να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λευκέ,

    Κατα τη γνώμη μου (και πολλών άλλων) τα λευκά θα έπρεπε να προσμετρώνται ως αρνητική ψήφος ("είστε όλοι απαράδεκτοι") και όχι ως έκφραση "δε με ενδιαφέρει ότι θέλετε κάντε" όπως προσμετράται σήμερα.

    Θα μπορούσε κάποιος να προτείνει το ποσοστό λευκών να βγάζει βουλευτές κληρωτούς πολίτες.

    Με αυτόν τον καταπληκτικό τρόπο, το πολιτικό κατεστημένο θα έπρεπε να φροντίζει να μην απογοητεύει τον κόσμο, διότι αν η βουλή γέμιζε κληρωτούς, οι πολιτικοί θα έμεναν άνεργοι.

    Ολα αυτά όμως (καθώς και όσα λες εσύ για 50%+1) προϋποθέτουν αλλαγή στο πολιτικό σύστημα. Σήμερα δεν είναι έτσι τα πράγματα. Τα λευκά βοηθούν τα μεγάλα κόμματα. Γι αυτό σήμερα είναι κατα τη γνώμη μου λάθος να ψηφίσουμε λευκό. Καλύτερο από το να ψηφίσουμε Πασόκ, αλλά όχι το σωστό. Πρέπει να διώξουμε αυτούς τους αλήτες από την εξουσία. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο ρίχνοντας έγκυρη ψήφο στα μικρά κόμματα.

    Και δεν εννοώ το λάος, το κκε και το σύριζα. Αυτοί είναι τρισχειρότεροι. Εννοώ τους δημοκρατικούς, το κόμμα του Καζάκη, το κόμμα κυνηγών...

    Εχουμε μάλλον αντίθετες απόψεις επί του θέματος. Η επιθετικότητα και τα περι βλακείας και ύπνου δε νομίζω ότι βοηθάνε στη συζήτηση και γι αυτό δε θα τα σχολιάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Διογένη…. η άποψη μου είναι σίγουρα ελλιπείς, μία γενική κατεύθυνση έθεσα, σίγουρα όμως δεν νομίζω ότι προκύπτει από πουθενά ότι το μοναδικό μου πρόβλημα είναι τα κόμματα…. Προσωπικά πιστεύω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η «κομματικοποιημένη» κοινωνία από την μία πλευρά και η «αδιάφορη» από την άλλη. Προτάσεις, απόψεις και φιλοσοφικά θεωρήματα για αλλαγές και κατευθύνσεις προς μία «τέλεια» κοινωνία με βρίσκουν σύμφωνο, περισσότερο όμως προσπαθώ να επικεντρώσω την προσοχή μου προς το «παρόν» και με κάποιες εφικτές και δημοκρατικές λύσεις.

    @Λευκό….. αν και οι απόψεις σου με βρίσκουν 100% σύμφωνο, η επιθετικότητα και ο προσβλητικός σου τρόπος όμως «ακυρώνει» την κατά τα άλλα δημοκρατική σου προσέγγιση και αναρωτιέμαι αν αυτό είναι τυχαίο ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απ' όσα διάβασα μετά το τελευταίο σχόλιό μου έχω να πω:
    α) Διογένη, νομίζω πως τώρα συμφωνούμε 100%. Ο τρόπος σου που για μένα δεν είναι απαράδεκτος, χρειάζεται σχέδιο. Τα υπόλοιπα τα κατάλαβες σωστά.
    β) ΛΕΥΚΟ, πρέπει να κατανοήσεις και συ και όλοι μας ότι το πολιτικό καθεστώς είναι σάπιο. Βεβαίως και σε άλλες εποχές ή χώρες το λευκό ίσως να δηλώνει απέχθεια σε όλα τα κόμματα, και ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. Όμως στην Ελλάδα δε συμβαίνει αυτό. Ο εκλογικός νόμος που έχει τροποποιηθεί δεκάδες φορές εξυπηρετεί πλήρως τα συμφέροντα του δικομματισμού. Αν και όταν το Λευκό αποκτήσει την έννοια που του αρμόζει, τότε το ξανασυζητάμε. Δυστυχώς προς το παρόν είμαστε αναγκασμένοι να παίξουμε στο υπάρχον ταμπλώ που δηλώνει ΛΕΥΚΟ = στήριξη στο πρώτο κόμμα, ΑΚΥΡΟ = Βλακεία, ΑΠΟΧΗ = Αδιαφορία.

    Είναι βασικό πλέον να επανακτήσουμε/αποκτήσουμε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Δεν ψηφίζω κάποιον για πλάκα, δεν ψηφίζω για συμφέρον, δεν ψηφίζω για να μη βγει ο άλλος. Ψηφίζω για το καλό της χώρας μου και το καλό των Ελλήνων.

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τριάντα πέντε (χρόνια) και σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @em
    Σαφέστατα απαιτείται Παιδεία, στην οποία υστερούμε τραγικά, για να δημιουργηθούν νέα πολιτικά συστήματα – και όχι μόνον. Από την Παιδεία ξεκινούν όλα και χωρίς Παιδεία δεν πρόκειται ποτέ να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Σαν άνθρωποι, λέω, όχι σαν τα σημερινά ανθρωπόμορφα πλάσματα που έχουμε καταντήσει, ίσως οι περισσότεροι.
    Σαφέστατα, επίσης, απαιτείται και γνώση, προκειμένου να έχει ουσιαστικό νόημα η οποιαδήποτε αλλαγή. Πριν απ' όλα απαιτείται γνώση. Απαιτείται γνώση του συστήματος και των ύπουλων τακτικών του και, ασφαλώς, γνώση του πού θέλουμε να καταλήξουμε και γιατί και, βέβαια, γνώση για το πώς θα υλοποιηθούν όλα αυτά. Μόνον τότε θα απαλειφθεί ο κίνδυνος αποτυχίας της προσπάθειά μας ή, ακόμα χειρότερα, καπελώματός της. Και λέω ''ακόμα χειρότερα'' γιατί, ελλείψει γνώσης, το καπέλωμα δεν θα γίνει αντιληπτό από τους πολλούς, με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά τα δεδομένα που θα ακολουθήσουν να πάρουν τη μορφή που βολεύει του σύστημα, ενώ οι ''νικητές'' θα πανηγυρίζουν...
    Καλώς ή κακώς, η απόκτηση Παιδείας είναι χρονοβόρα διαδικασία, όμως πλέον, η διάδοση της γνώσης είναι πολύ απλή υπόθεση. Ίδωμεν...

    Και με αφορμή αυτό το τελευταίο, θα ήθελα να αναφερθώ για λίγο και στην περίπτωση Καζάκη. Μέχρι στιγμής έκανα πως δεν ''ακούω'', όμως, επιτρέψτε μου να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το ποιόν του. Πόσο δημοκράτης και πατριώτης μπορεί να είναι άραγε ένας πρώην στρατευμένος σταλινικός; (''Ήμουν και παραμένω κομμουνιστής, έστω κι αν δεν αρέσει στους εγκάθετους των μηχανισμών της αριστεράς.'' Δ. Καζάκης, Μάρτιος 2011) Το μόνο που θα μπορούσε να τον δικαιολογήσει είναι ότι κι αυτός είχε παραπλανηθεί από τα κοπρόσκυλα του Περισσού. Αλλά και πάλι, στα σαράντα του κατάλαβε την απάτη; Υπ' όψιν, δεν μ' αρέσει να ''κολλάω'' σε ταμπέλες και είμαι απολύτως σίγουρος πως υπάρχουν πολλοί αγνοί πατριώτες που ψηφίζουν ΚΚΕ και τα παραμάγαζά του. Είναι, όμως, μόνον αυτά; Πού ήταν τόσα χρόνια ο εσχάτως λαλίστατος και πολυγραφότατος κύριος Καζάκης; Έγινε πασίγνωστος μέσα σε μια νύχτα. Γιατί; Φέτος δόθηκε σε δημόσια χρήση το διαδίκτυο; Φέτος εφευρέθηκε το You tube; Φέτος εφευρέθηκαν τα μπογκ; Πέρυσι πρωτοκυκλοφόρησε το Hellenic Nexus; Τι αξία έχουν οι μετά Χριστόν ''προφητείες'' του στο ΠΟΝΤΙΚΙ; Μήπως μέχρι τώρα όλα δούλευαν ρολόι και γι' αυτό σώπαινε; Δεν είχε αντιληφθεί τίποτα στραβό μέχρι τώρα; Μυστήρια πράματα... Μακάρι να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι υποψίες μου και ο Καζάκης να έχει αγνές προθέσεις, γιατί έχει αποκτήσει πολύ ''ρεύμα'', και ως πρώην ΚΚΕς γνωρίζει άριστα τις τεχνικές του καπελώματος, της φίμωσης και του χαφιεδισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @arxos
    Αν ξαναδιαβάσεις, φίλε μου, το σχόλιο στο οποίο αναφέρθηκα σε αυτό που έγραψες, θα διαπιστώσεις πως εγώ ο ίδιος σε δικαιολόγησα για την ελλιπή έκφρασή σου (βλ. ''Δεν νομίζω'').


    @ΛΕΥΚΟ
    Εμένα που δεν με καλύπτει η παρωδία των εκλογών, τι να κάνω; Να μη θέλω άλλο εκλογικό σύστημα, έστω για αρχή; Το Σύνταγμα, που εσύ το διάβασες, σου φάνηκε τέλειο; Δεν λέω, καλό είναι. Έχει όμως και δυο-τρία σημεία... άστα να πάνε! Όσο για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τις αποφάσεις του, τι να πω; Θα μπορούσε να ήταν κάτι καλό και να έπαιρνε σωστές αποφάσεις, για το καλό όλων μας, αλλά πώς το βλέπεις;
    Και εκτός από γνώση, φίλε/η, δεν είναι άσχημο να ακούγονται και γνώμες (προφανώς όχι εκεί όπου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και ο άλλος λέει αυτά που φαντάζεται). Νομίζω συμφωνείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Διογένης
    1. Αυτό που εσύ αποκαλείς παρωδία, είναι το καλλίτερο των πολιτευμάτων. Εκτός, εάν έχεις κάτι άλλο να προτείνεις...
    2. Το Σύνταγμα, φτιάχτηκε για όλους. Εάν υπάρχουν ατέλειες, προσπαθούμε να ψηφίζουμε με το μυαλό και όχι με την τσέπη για να βγάζουμε άξιους να το αλλάξουν.
    3. Το Ευρωπαϊκό συμβούλιο και οι μηχανισμοί του, είναι θεσμοί. Όπως θεσμός είναι και το πολίτευμα μας και το Σύνταγμα. Όταν μάθουμε να μην πετάμε πέτρες στους Θεσμούς αλλά να τους χρησιμοποιούμε, τότε θα παράξουν και κάτι καλλίτερο...

    Και βέβαια είναι απαραίτητες οι απόψεις και οι γνώμες. Είπα αυτά που είπα και με το ύφος αυτό, διότι το διαδίκτυο έχει γεμίσει φωστήρες που αναπαράγουν ο ένας τις μπούρδες του άλλου.

    Εν' κατακλείδι, δεν μας φταίει κανένας, παρά ο εαυτός μας. Δεν μας έφερε κανένας κανέναν για να μας κάνει και να μας ράνει...
    Οι πολιτικοί δεν έπεσαν από ΟΥΦΟ, κάποια ΟΥΦΟ τους ψήφισαν! (Όλοι μας)
    Ζούμε σε μία Δημοκρατία και έχουμε καπιταλιστικό σύστημα.
    Η Δημοκρατία, μας δίνει όπλο την ψήφο μας και ο καπιταλισμός, τα λεφτά μας!
    Αφού πετάμε την ψήφο μας δεξιά και αριστερά, αναλόγως το συμφέρον μας, ή δεν ψηφίζουμε καθόλου και αφού σκορπάμε τα λεφτά μας στις πολυεθνικές και τις ξένες μάρκες ,γιατί να μην φτάσουμε εδώ που φτάσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ΛΕΥΚΟ

    Νομίζω κατά βάση όλοι συμφωνούμε, μόνο μιροδιαφορές υπάρχουν. Θα ήθελα λίγο να σταθώ στο τελευταίο σχόλιο, ότι δε μας φταίει κανένας παρά ο εαυτός μας.

    Σε μια υγιή κοινωνία το κράτος πρέπει να προστατεύει και να καθοδηγεί τον πολίτη. Στην περίπτωσή μας το κράτος παραπλανούσε και χειραγωγούσε τον πολίτη. Δε λέω ότι εμείς δε φταίμε. Έχουμε μερίδιο ευθύνης αλλά κατά το ήμισυ.

    Οι κυβερνήσεις των τελευταίων 40 χρόνων ήταν καθοδηηγούμενες από συμφέροντα ξένων (ίσως και Ελλήνων) μεγαλοιδιωτών. Αν κάποιος δεν ακολουθούσε τα συμφέροντα ή παρέκκλινε τότε εμφανιζόταν ένα σκάνδαλο, η γνώμη του λαού άλλαζε και πηγαίναμε στον παρακάτω ο οποίος είχε ήδη συμφωνήσει με τους μεγαλοιδιώτες και υποσχόταν χιλιάδες ψέματα στο λαό για να εκλεγεί.

    Ακόμα και αν ήταν δύσκολο να εκλεγεί υπήρχε πάντα η νοθεία που μπορούσε να αλλάξει τη βούληση του λαού.

    Προσωπικά αυτό είδα τα τελευταία 40 χρόνια. Ψέματα και χειραγώγηση από το κράτος, ύπνωση από το λαό.

    Δεν είμαι σίγουρος αν ζούμε σε μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μάλλον δικτατορία μοιάζει αφού το σύνταγμα έχει καταπατηθεί δεκάδες φορές, ο εκλογικός νόμος αλλάζει με βάση να μη φύγουν ποτέ οι ακατανόμαστοι, και ουσιαστικά ο πρωθυπουργός αποφασίζει και διατάζει για όλα.
    Ο κόσμος που διαδηλώνει ειρηνικά τρώει ξύλο και χημικά, και ξένες ομάδες καταστολής σκοτώνουν Έλληνες πατριώτες.

    Όμως έχεις απόλυτο δίκιο για τον καπιταλισμό και τα λεφτά μας. Αυτό είναι όπλο που μπορεί να τους ενοχλήσει στη ροή της πλουσιοπάροχης ζωής τους. Και το εμπάργκο είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε από τώρα. Το μόνο που θέλουμε είναι ενημέρωση. Πείτε μας όσοι ξέρετε πού να κάνουμε εμπάργκο (με ονόματα...όχι γενικότητες)

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τον Κάζάκη δεν τον ξέρω πρωσωπικά. Ούτε διάβαζα ποτέ το Ποντίκι. Έτυχε να ακούσω κάποιες ομιλίες του και αυτά που έλεγε μου άρεσαν.
    Τώρα αν είναι αριστερός ή κομμουνιστής ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω την ιδεολογία του? Μέχρι τώρα ψάχναμε κάποιον που να έχει ιδεώδη και τώρα θα τα κρίνουμε? Είδα και κάποια άρθρα σε άλλα blogs που κατηγορούσαν το σήμα του κόμματός του. Δεν καταλαβαίνω ....

    Και αν τελικά αποδεχτούμε ότι κι αυτός που είναι καινούργιος είναι βαλτός, ποιος δε θα είναι?

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Ανώνυμος:
    Ίσως έχεις δίκιο σχετικά με τα συμφέροντα που καθοδηγούν/ούσαν τις κυβερνήσεις. Δεν μπορείς όμως παρά να δεις ότι και οι πολίτες, από συμφέρον ψήφιζαν. Τι σόι κυβέρνηση θα έβγαινε από τέτοιους πολίτες;
    Και επειδή δεν μπαίνω στο δίλημμα κότας-αυγού, προτιμώ να παίρνω την ευθύνη επάνω μου, ώστε να μπορώ να κάνω κάτι.
    Με το να ρίχνουμε ευθύνες στους πολιτικούς που κάποιοι ψήφισαν, δεν κάνουμε τίποτε. Πρέπει να στηλιτεύουμε τους γονείς μας, τα αδέλφια μας, τους φίλους μας που τους ψηφίζουν (γιατί κάποιοι τους ψηφίζουν...)

    Όσο για το εμπάργκο προτείνω:
    ΟΧΙ: LIDL,DIA,ALDI,Carefur κλπ
    NAI: Σκλαβενίτης, Λαϊκή αγορά, Αγορά του πειραιά κλπ, Βαρβάκειο αγορά κλπ

    ΟΧΙ σε ΗΜ,Marks&Spencer κλπ που πουλάνε Κινέζικα σε Ευρωπαϊκές τιμές.
    ΝΑΙ σε Ελληνικά, ή σε Αυθεντικά Κινέζικα (!!!)

    ΟΧΙ Starbucks,HaagenDaz(!)
    Ναι σε ΦΛΟΚΑΦΕ,ΔΩΔΩΝΗ και στις απλές καφετέριες.

    ΟΧΙ καινούργια αυτοκίνητα. Μεταχειρισμένα από την εγχώρια αγορά.

    Ότι εισαγόμενο, καλλίτερα να το αγοράζουμε μεταχειρισμένο (εάν γνωρίζουμε φυσικά).

    Βασικό:
    Εάν πάμε σε MediaMarkt,Praktiker,Carefur ή άλλες αλυσίδες Πολυεθνικών, αγοράζουμε ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!

    Όσο για τον Καζάκη, ο αδελφός μου μου έδειξε κάποια βίντεο και από το ύφος του και την δουλικότητα του "δημοσιογράφου" τον κατατάσσω στους Γκουρού της Μπουρδοοικονομίας.
    Όταν κάποιος οικονομολόγος με τις γνώσεις που υποτίθεται ότι έχει, περιορίζεται στην ανάλυση του παρελθόντος και δεν κάνει καμία πρόβλεψη για το μέλλον, τότε ή Μπούρδας Οικονομολόγος είναι, ή Μάγκας Ιστορικός...
    Πάντως, είναι άχρηστος για εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γιατί ρε Λευκέ με στενοχωρείς! Αφού αυτά που θέλεις να πεις είναι τόσο σωστά –και μάλλον συμφωνούμε σε όλα, με εξαίρεση ίσως κάποιες λεπτομέρειες–, γιατί μας τα λες μισά! Εσύ, Α.Ζ., μετά από όλα αυτά τα όμορφα που μας έχεις πει, βάλθηκες να μας τρελάνεις! Δεν είσαι σίγουρος αν ζούμε σε Δημοκρατία! Το να καταλαμβάνεις με το 1/3 των ψηφοφόρων (πληρωμένων και μη) τα 2/3 των εδρών του κοινοβουλίου, έχει καμία σχέση με τη Δημοκρατία; Καλά το είπες, δικτατορία έχουμε. Αρετή η μετριοπάθεια, ρε παιδιά, αλλά όχι κι έτσι!

    Λευκέ, κανένας δεν ''πετάει πέτρες'' στους θεσμούς. Μην κάνεις σαν τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς! Και, ναι, έχω να σου προτείνω πολύ καλύτερο πολιτικό σύστημα από το υπάρχον. Και για άλλα, που αφορούν την κοινωνία γενικότερα, έχω προτάσεις πολύ πιο δίκαιες και λογικές από τις καφρίλες του τρελοκομείου που ζούμε. Όσον αφορά το πολιτικό σύστημα, εννοώ καλύτερο από αυτό που έχουμε ακόμα και στη θεωρία. Γιατί στην πράξη έχουμε... Γιάννης κερνάει, Γιάννης φτιάχνει κάβα από εκεί που ο ίδιος γουστάρει, Γιάννης επιβλέπει την προετοιμασία των ποτών, Γιάννης επιβλέπει το σερβίρισμα, Γιάννης πίνει, Γιάννης ρεύεται, Γιάννης αφήνει πουρμπουάρ! Και να τα 'κανε στο μαγαζί του όλα αυτά ο Γιάννης, με γεια του και χαρά του! Το πρόβλημα είναι ότι τα κάνει στο δικό μας μαγαζί, τα λειτουργικά έξοδα του οποίου, αλλά και τις κραιπάλες του ιδίου, τις χρεωνόμαστε εμείς! Και μάλιστα, μας χρεώνει βερεσέ, αλλά με τόκο, κι από πάνω καμαρώνει για το ''κατόρθωμά'' του... Και όπως πολύ σωστά είπε ο/η Α.Ζ., δεν είμαστε ακριβώς το ίδιο. Σαφώς και οι ευθύνες ξεκινούν από εμάς. Εμείς, όμως, μπορεί να είμαστε και βλάκες, μπορεί να είμαστε και απατεώνες. Αυτοί, οι έξυπνοι (ναι, τετραπέρατοι, με αρχηγό τον global thinker) τι κάνουν; Αυτοί, αν δεν κάνω λάθος, είναι οι υπηρέτες του λαού, που οφείλουν να τον προστατεύουν και να τον καθοδηγούν. Βέβαια... Μόνο που ενεργούν ως κλέφτες και διαφθορείς του λαού και μεσάζοντες για την εξυπηρέτηση των ορέξεων του καθενός διεστραμμένου μυαλού. Τους επιλέξαμε –ανάμεσα από την πληθώρα των επιλογών που είχαμε– για να προστατέψουν, τουλάχιστον, τα εθνικά μας συμφέροντα κι αυτοί ''παιζουν'' πρόστυχα ''παιχνίδια'' με τους Σόρους τους Μόρους και το Κακό Συναπάντημα!... Να συνεχίσω να λέω αυτονόητα; Και ξέρεις και τι άλλο; Δεν χρειαζόμαστε νομπελίστες για πολιτικούς. Εκείνο που προέχει είναι η εντιμότητα και η ηθική. Και, ασφαλώς, δεν εννοώ τη βουλγαράκεια ηθική. Επειδή, όμως, ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου προκύψει στην πορεία, όπως ανέφερα και σε προηγούμενο σχόλιο, το ''κλειδί'' είναι ο έλεγχος. Από 'κει και πέρα, εννοείται πως είναι ευπρόσδεκτη και προτιμητέα η ευφυΐα. Ας επιλέξει ο λαός. Αλλά να μάθει, πρώτα, τις επιλογές του. Μη μου πεις να ψάξει να τις βρει μόνος του! Γιατί η γιαγιά μου δεν ξέρει ούτε να διαβάζει. Η θειά μου, πάλι, ενώ ξέρει ανάγνωση, δουλεύει επταήμερες διπλοβάρδιες, μήπως και καταφέρει να μεγαλώσει τα ορφανά της. Την ΕΖΕΛ, όμως, στο διάλειμμα που κάνει, την παρακολουθεί. Ο δε ξάδελφός μου, δεν δουλεύει καθόλου, γιατί είναι τεμπέλης. Όμως τη βγάζει μια χαρά, με τη παχυλή σύνταξη του συχωρεμένου του θείου μου. Αλλά τα ενδιαφέροντά του περιορίζονται στις ΕΖΕΛ, τα ΝΙΤΡΟ, τα iphone και τα ζαντολάστιχα, ε, και στις γυναίκες. Έχω κι έναν ακόμα ξάδελφο, δημόσιο υπάλληλο, νεαρό, αλλά σε πολύ καλή θέση. Αυτός ασχολείται με την πολιτική – και μάλιστα πολύ. Κομματόσκυλο είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πρόταση για το μποϊκοτάζ:
    http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/07/blog-post_17.html

    Λευκέ, γιατί ''ναι'' στα αυθεντικά κινέζικα; Για να επικροτούμε τα κινέζικα βασανιστήρια παραγωγής προϊόντων; Ή μήπως για να μας ''φάνε'' μια ώρα αρχύτερα οι Κινέζοι. Και γιατί όταν ψωνίζουμε από πολυεθνικές ''ναι μόνο στις προσφορές και τίποτε άλλο''; Για να τους κοροϊδέψουμε; Έχει μια βάση αυτό που λες, αλλά μην είσαι σίγουρος ότι το κόστος των προσφορών το επωμίζονται τα αφεντικά και οι μεγαλομέτοχοι των πολυεθνικών. Για τέτοιους τους έχεις; Μάλλον οι εργαζόμενοι ''πληρώνουν τη νύφη'', οπότε καταλήγουμε σε παρόμοια περίπτωση με τους Κινέζους. Στα υπόλοιπα συμφωνούμε απολύτως.

    Και μην ψαρώνετε. Εκστρατεία, λέει, υπέρ της κατανάλωσης ελληνικών προϊόντων, σε συνεργασία με αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Σούπερ μάρκετ, που ανήκουν σε λαμόγια Έλληνες ή που ανήκουν εξ ολοκλήρου σε ξένους. Π.χ. ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, που απ' έξω μού έχουν υψωμένες τις ελληνικές σημαίες, ενώ ανήκουν κατά 100% στον βελγικό Όμιλο Delhaize...

    Όσο για τον Καζάκη, δεν μας ενδιαφέρει αν είναι καλός οικονομολόγος. Πονήρος μας ενδιαφέρει να διαπιστώσουμε αν είναι. Την άποψή του για τους μετανάστες την μάθατε; ''Έλληνας είναι όποιος έχει επενδύσει τη μοίρα του στην Ελλάδα'' (Δ. Καζάκης, κατά την ιδρυτική διάσκεψη του Ε.ΠΑ.Μ.) Θα μου πείτε, τώρα, ως κομμουνιστής είναι πολύ ευαίσθητος και πάνω απ' όλα μεγάλος φιλάνθρωπος. Ε, ναι... Το 'χουν αυτό οι κομμουνιστές. Εμείς είμαστε οι άκαρδοι.

    Υ.Γ.
    Καλό το ''άστα'', ε; (Τρομάρα μου...) Άστα λα βίστα ...ή καλύτερα, άστα λα βικτόρια σιέμπρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. KYPIE ΘAΛAMOΦYΛAKA! ΛHΣMONEITE OTI TO ΠPAΓMATIKO ΠPOBΛHMA THΣ XΩPAΣ EINAI ENA KAI MONO. OI ΛAΘPOMETANAΣTEΣ, KAI Σ AYTO THNN ΣΩΣTH ΘEΣH EXEI MONON H XPYΣH AYΓH! ΨHΦIZONTAΣ AYTO TO KOMMA ΔIΔOYME TO ΣΩΣTO MHNYMA KI AΣ EINAI O,TI ΘEΛEI H HΓEΣIA TOY!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Οι λαθρομετανάστες είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, αλλά όχι το μόνο και ίσως όχι το σημαντικότερο αυτή την εποχή.

    Και άντε βγαίνει η Χρυσή Αυγή κυβέρνηση και βρίσκει τους λαθραίους και τους στέλνει πίσω (αν ποτέ μάθει από που είναι, και αν τους δεχτούν ... δεν τολμώ να φανταστώ ότι θα τους πάει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης), που δεν ....

    Για τα άλλα θέματα τι θα κάνει?
    Παιδεία, υγεία, κοινωνία, οικονομία, εδάφη?

    Καλό είναι ο επόμενος που θα εκλεγεί από το λαό να έχει ένα πλήρες πρόγραμμα ανάκαμψης της χώρας. Διαφορετικά πάμε για μια απ'τα ίδια.

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κύριε Γεωργιάδη, είστε σίγουρος για τη Χρυσή Αυγή;

    Λοιπόν, δεν με απασχολεί αν τα στελέχη της Χ.Α. είναι ''φασίστες'', ''ρατσιστές'' ή ό,τι άλλο τούς προσάπτουν διάφοροι φασίστες, ρατσιστές και μη. Δεν μ' ενδιαφέρει αν οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες υποστηρίζουν την ανωτερότητα των Ελλήνων ή της λευκής φυλής. Αλλού είναι το ζητούμενο. Εφόσον διαπιστωθεί η ''υφή'' τού ζητουμένου, τα φρονήματά τους καθίστανται παντελώς αδιάφορα, τουλάχιστον όσον αφορά την πολιτική υπόσταση της οργάνωσης. ...Γιατί υπάρχει και η κοινωνική υπόσταση και δράση της. Διαβάστε, για παράδειγμα, μια επιστολή πρώην ψηφοφόρου της Χ.Α.:

    ''όσο περισσότεροι λαθρομετανάστες έρχονται, τόσο το καλύτερο για μας! ... έτσι αγανακτάει ο κόσμος και ψηφίζει Χρυσή Αυγή!''
    Και δεν είναι, βέβαια, μόνον οι ψήφοι... Όλα αυτά είναι μια πολύ λογική στρατηγική για τη συντήρηση του μιαρού τρελοκομείου μας.

    Η επιστολή:
    http://xawatch.blogspot.com/2011/05/blog-post_09.html

    Ασφαλώς, δεν είμαι σίγουρος για την εγκυρότητα του ιστολογίου που σας παρέπεμψα, κάτι που ισχύει και για την εν λόγω επιστολή. Όμως, τόσα άλλα που λέγονται για τη Χ.Α., αλλά και φαίνονται, τι είναι; Είναι όλα τους συκοφαντίες, σκευωρίες και αποκυήματα της φαντασίας μας; Όλα; Εννοώ και τα ''παιχνίδια'' τού συστήματος, στα οποία συμμετέχει η Χ.Α.. Και, πάντα, αναφέρομαι στους πονηρούς της Χ.Α. – όχι στους παραπλανημένους, τους φανατισμένους ή τους απηυδησμένους που κινδυνεύουν όταν μπαινοβγαίνουν στα σπίτια τους... Να μην επαναλαμβάνω τα ίδια που έγραψα και για το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Συμπλήρωση, λόγω παράλειψης.
    Λέτε, κύριε Γεωργιάδη, να ψηφίσουμε Χ.Α. για να δοθεί το σωστό μήνυμα. Φαντάζομαι πως εννοείτε ότι το μήνυμα θα δοθεί στην επόμενη κυβέρνηση, η οποία δεν θα είναι της Χ.Α., καθώς το θεωρώ απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο, και υποθέτω πως συμφωνείτε. Ποιο είναι όμως αυτό το μήνυμα; Να σταματήσει η μετανάστευση προς την Ελλάδα; Να σταματήσει η εισροή λαθρομεταναστών; Να πετάξουμε τους αλλοδαπούς στη θάλασσα; Κάτι άλλο; Όποιο και να είναι το δικό μας το μήνυμα, θα συγκινηθεί κανείς; Δεν νομίζω. Πιο πιθανό μού φαίνεται να δοθεί ένα άλλο μήνυμα: Ότι εξακολουθούμε να ''τσιμπάμε'' στα δολώματα τού συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η ανάρτηση μάλλον ενόχλησε και πλακώσαν οι οργανωμένοι σχολιαστές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ KostasL
    @ Διογένης
    @ ΛΕΥΚΟ
    @ em

    Αγαπητοί φίλοι,

    Διαβάζω το blog αυτό από τον περασμένο Οκτώβριο. Ο λόγος που το επέλεξα είναι ότι όσοι γράφουν συμπεριλαμβανομένου και του Θαλαμοφύλακα αποφεύγουν να βρίζουν συν-Έλληνες / συμπατριώτες. Γιατί χαλάτε το επίπεδο?

    Η αντίθετη άποψη είναι πάντα ευχάριστη γιατί σε κάνει και σκέφτεσαι περισσότερο. Αλλά οι διαμάχες προς τι ? Νομίζω ότι αυτό το blog μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από το να πλασσάρει κοκκορομαχίες, όμως βοηθείστε και σεις λιγάκι.

    Προς Θεού, όλοι στο ίδιο μήκος κύματος είμαστε.
    Οι μικροδιαφορές στις απόψεις δε δικαιολογούν ειρωνία και βρισιές. Όλα τα μονοπάτια στον ίδιο κεντρικό δρόμο οδηγούν τελικά.

    Εύχομαι να εισακουστώ!

    Α.Ζ.
    ΥΓ. Το παραπάνω αναφέρεται και στα δύο άρθρα όπου παρατηρήθηκε ένα μικρό χάος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εσβησα τα προσβλητικά σχόλια. Ο συντάκτης είχε κάποιο δίκιο, (το οποίο χαθηκε από τις βρισιές), και μπορεί να ξαναγράψει ότι θέλει , χωρίς να βρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Βαρέθηκα να αισθάνομαι όμηρος μιας πλειοψηφίας κρετίνων...

    Το μεγαλύτερο επιχείρημα εναντίον της δημοκρατίας είναι πέντε λεπτά συζήτησης με το μέσο ψηφοφόρο...

    Υπάρχει έλλειμμα όχι μόρφωσης και χαμηλού κατά κεφαλήν επιπέδου καλλιέργειας αλλά έλλειμμα κοινής λογικής...

    Πως διορθώνεται αυτό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @Ανώνυμος 1:48
    --
    Συζητώντας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Επειδή κανείς από μας δεν τα ξέρει όλα, μοιράζεται αυτά που γνωρίζει με τους υπόλοιπους. Η ευρύτερη γνώση βοηθά την ανάπτυξη της κοινής λογικής.

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ''Βαρέθηκα να αισθάνομαι όμηρος μιας πλειοψηφίας κρετίνων.'' Πόσο δίκιο έχεις... αλλά με μία προϋπόθεση: Η πλειοψηφία δεν αποτελείται από κρετίνους, η πλειοψηφία των μελών της φέρονται σαν κρετίνοι. Στο χέρι μας είναι, λοιπόν, να μπει και η πλειοψηφία στον ίσιο δρόμο. Γιατί από μόνη της...

    Θα πει κανείς πως μιλάω σαν να είμαι σίγουρος ότι δεν ανήκω στην πλειοψηφία των ''κερτίνων''. Μα, δεν είμαι σίγουρος, έτσι νομίζω. Ναι, συμβαίνει... εμείς να είμαστε οι ''σωστοί'' και οι άλλοι να είναι ''λάθος''... Χώρια που, από οποιαδήποτε σχεδόν μεριά και να εξεταστεί η περίπτωσή μου, πάντα στις μειοψηφίες θα κατατάσσομαι... Εν πάση περιπτώσει, για εκείνο το οποίο είμαι απολύτως σίγουρος είναι η ''καμπούρα'' μου. Μπορεί να μην έχω αντιληφθεί το ακριβές μέγεθος και την ποιότητά της, αλλά τουλάχιστον γνωρίζω την ύπαρξή της και προσπαθώ, με όσο μυαλό διαθέτω και λαμβάνοντας εξωτερικά ερεθίσματα, να την ''μετρήσω'' ώστε να προσπαθήσω να ''εξομαλύνω'' τη ''ράχη'' μου. Όμως, ακόμα και να βεβαιωνόμουν ότι έχω ή ότι απέκτησα ίσια ''ράχη'', δεν θα σήμαινε ότι απέκτησα το δικαίωμα να κατακρίνω και να κατηγορώ τους άλλους για τις δικές τους ''καμπούρες'' (όταν, βέβαια, δεν έχω αποδείξεις ότι με έβλαψαν εν γνώσει τους). Και, φυσικά, δεν είναι μόνο θέμα δικαιωμάτων. Κατακρίνοντας και κατηγορώντας τους άλλους, δεν πρόκειται να κερδίσω τίποτε, μόνο χαμένος μπορεί να βγω. Αντιθέτως, όσο τους φέρομαι με καλοσύνη κι εφόσον βάλω να δουλέψει το μυαλό μου, μπορώ να κερδίσω πολλά... Διαφωνείς, φίλε KostaL;

    Α.Ζ., νομίζω πως έχεις δίκιο, μάλλον το καλύτερο αντίδοτο είναι η συζήτηση. Όμως, δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι ως κοινή λογική μπορούμε να ορίσουμε τη λογική που είναι απόρροια της συλλογικής υποκειμενικότητας, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Για να μην κινδυνεύουμε, λοιπόν, να ξεκινήσουμε τη συζήτηση από λανθασμένη βάση, έχω την εντύπωση πως απαιτείται μια προεργασία, βατή σε όλους. Πρέπει πρώτα να παραμερίσουμε για λίγο όλα όσα έχουμε μάθει μέχρι στιγμής – τα πάντα! Να τα ξεγράψουμε από το μυαλό μας. Αφού δημιουργήσουμε αυτό το ''κενό'', το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκεφτούμε ΑΠΛΑ. Δεν χρειάζονται πολυσύνθετες σκέψεις ή κι εγώ δεν ξέρω τι φιλοσοφίες. Νομίζω πως αρκεί να κάνουμε απλές σκέψεις, με πρώτη αυτήν που θα μας ορίσει τι είναι δίκαιο. Τι θα ήταν δίκαιο για τη φύση, αλλά και πώς θα μπορούσαμε εμείς, ως νοήμονα όντα, να επέμβουμε –μέχρι ενός σημείου– στη δικαιοσύνη που επιτάσσει η φύση. Από κει και πέρα, συζητάμε. Που, εφόσον προηγηθεί μια τέτοια προεργασία, δεν νομίζω να απομένουν και πολλά για να συζητήσουμε. Το πολύ-πολύ να εξετάσουμε κάποιες λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΠΟΛΥ ΟΡΘΗ, ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΙΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΟΥ ΨΗΦΟΥ!

    ΟΡΘΟΤΑΤΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΙΣ :Οποιοδηποτε εκτός από τα υφισταμενα Πασόκ, ΝΔ, ΚΚΕ, Σύριζα, Λάος. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ -ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ (ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ).

    ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΔΕΝ ΕΥΘΟΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ.
    ΚΑΙ ... "ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΙΝ ΕΚ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ, ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ"!

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΕΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ! ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΤΕ! ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ! (ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΙ ΤΗΣ ΜΠΕΝΑΚΗ - ΨΑΡΟΥΔΑ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΤΗΝ 8-2-2005).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΜΑΥΡΟΨΥΧΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ, ΜΑΥΡΟΨΥΧΗΣ ΠΙΝΕΙ……

    ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
    ΣΥΡΙΖΑ 25%,
    Νέα Δημοκρατία 22%.
    Ποτάμι 6%,
    ΚΚΕ 6%,
    Χρυσή Αυγή 5,5%,
    Λαϊκή Ενότητα με 5%,
    ΠΑΣΟΚ 4,5%
    Ένωση Κεντρώων 4,5%
    Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%
    Όπως είναι γνωστό στο πλανήτης μας, από τις σκουληκότρυπες-στοές του Μαυροψύχη βγαίνουν τα μαυροψυχάκια. Τους έχει πιάσει απ” τα γεννοφάσκια τους, επειδή και οι μπαμπάδες τους ήταν στις ίδιες σκουληκότρυπες, και συνεχίζεται το ίδιο καφριλίκι. Τους έχουν πλαισιώσει και τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης) και ο Μεσαίωνας δίνει και παίρνει.
    Μια χώρα όπως η Ελλάδα, που η ιστορία της χάνεται στα βάθη των χιλιετηρίδων, και εκτός από τους εφιάλτες έχει να καταδείξει και απίστευτο φως (πνεύματος και φυσικών επιστημών), έχει τεθεί τα τελευταία 15 χρόνια, μετά από την εφαρμογή του νομίσματος (βαμπίρ ευρώ) σε ατελείωτο κίνδυνο αφανισμού.
    Τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης) με τους εφιάλτες των σκουληκότρυπων μαυροψύχηδων πολιτικών, μόνοι τους αποφασίζουν και διαδίδουν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Ρε κάφροι, που νομίζετε ότι απευθύνεστε σε πρόβατα και μάλιστα ηλίθια, προτού βγείτε καθημερινά στο γυαλί της αποχαύνωσης, δηλ, την τηλεόραση και όλοι μαζί με τς ίδιες ποδιές και γαντάκια που φοράτε, υπερασπιζόμενοι τάχα ότι οι Έλληνες θέλουν το ευρώ, γιατί δεν εξηγείτε τι έχει φέρει το βαμπίρ ευρώ στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια?
    Για πιο πράγμα να πρωτομιλήσουμε? Για την οικονομία? Την εξαφανίσετε. Για την ανάπτυξη? Πλέον θα εξαφανιστεί απ” το ελληνικό λεξιλόγιο. Για τη μετανάστευση των νέων που πλέον έχει πάρει μορφή πανδημίας. Αφήσατε στην Ελλάδα μόνο τα παιδιά και τους συνταξιούχους και φέρατε στο όνομα του μαύρου πολιτισμού που υπηρετείτε όλους τους ισλαμοδολοφόνους από το στημένο πόλεμο της μέσης ανατολής (Συρία). Επειδή δεν έχετε καταλάβει οι περισσότεροι τί σημαίνει Ισλάμ, σας λέμε ότι έχει στρατιωτική οργάνωση, υπακούοντας οποιαδήποτε στιγμή στον Ιμάμη. Κι έτσι, με την μετανάστευση των Ελλήνων και την εισαγωγή – εισροή αυτών των δολοφόνων στον Ελλαδικό χώρο, φυσικά με την επικάλυψη των γυναικόπαιδων, κινδυνεύει ο Ελλαδικός χώρος να εμπλακεί σε μια νέα Συρία. Επειδή το αφεντικό σας ο Μαυροψύχης σας έχει δώσει τέτοια εντολή.

    http://kataklusmosnoe.blogspot.gr/2015/09/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.