Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΕΛΠΙΖΩ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

Υπάρχει μια αλληλουχία πολιτικών εξελίξεων, που προσπαθώ να μη σκέφτομαι, γιατί ανατριχιάζω, αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα. 

Η αλληλουχία αποτελείται από τα εξής ενδιάμεσα στάδια:

- Ανασχηματισμός
- Οικουμενική κυβέρνηση.
- Κυβέρνηση "προσωπικοτήτων" και "τεχνοκρατών".
- "Νέες μορφές διακυβέρνησης".

Αναλόγως των εξελίξεων, μπορεί να λείπει ένα ή περισσότερα στάδια.

Η συνταγή δεν είναι καινούργια. Μια παρόμοια αλληλουχία πολιτικών σχημάτων, εφαρμόστηκε σε πολλές χώρες στις οποίες επιτέθηκε το ΔΝΤ παλαιότερα, όταν εμείς πίναμε φραπέ στις παραλίες. Σκοπός κάθε βαθμίδας ήταν να καθυστερήσει όσο περισσότερο γινότανε την έξοδο του ΔΝΤ από τη χώρα. Οι δανειστές θέλουν να βάλουν χέρι στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας στην οποία επιτίθενται. Οσο περισσότερο χρόνο έχουν στη διάθεση τους, τόσο καλύτερα κάνουν τη δουλειά τους.

Αυτό που με φοβίζει πιο πολύ όταν μου έρχεται στο μυαλό αυτή η σκέψη, είναι το γεγονός ότι υπάρχει ήδη μεγάλη μερίδα του λαού, που υποστηρίζει ενδιάμεσα στάδια. Υπάρχουν συμπολίτες μας που θέλουν οικουμενική κυβέρνηση. Υπάρχουν συμπολίτες μας που επιθυμούν κυβέρνηση προσωπικοτήτων. Υπάρχουν συμπολίτες μας που θέλουν κυβέρνηση "τεχνοκρατών".

Μόνο που δε γνωρίζουν όλοι οι συμπολίτες μας ότι με το νομικά ανυπόστατο -και αυτοδίκαια άκυρο (όπως το χαρακτηρίζουν νομικοί) μνημόνιο (που παρ' όλα αυτά εφαρμόζουν όλοι σαν να είναι έγκυρο) δίνονται στον Υπουργό Οικονομικών αρμοδιότητες και υπερεξουσίες "πέραν των γνωστών και καθιερωμένων" αφού μπορεί να αποφασίζει μόνος του για όλα σχεδόν τα θέματα και να ασκεί πολιτική χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν !

Οταν θα έχουν αποτύχει και αυτοί και οι επόμενοι και η οικουμενική, είναι πολύ πιθανό να παρακαλάμε σαν λαός να αναλάβει το υπουργείο κάποιος "τεχνοκράτης".  Τεχνοκράτης στο υπουργείο οικονομικών σημαίνει οικονομολόγος. Είναι πιθανό λοιπόν να έχουμε τέτοιες πολιτικές εξελίξεις που να επιτρέψουν το διορισμό ενός "τεχνοκράτη" στη θέση του υπουργού οικονομικών σε αντικατάσταση του προηγούμενου ηλιθίου και με τις ευλογίες του Ελληνικού λαού.

Η προοπτική να καταλήξουμε με τον Προβόπουλο (ή με κάποιον που να έχει στο βιογραφικό του 10 χρόνια στην Goldman Sachs) υπουργό οικονομικών είναι κάτι παραπάνω από ανατριχιαστική. Η ψυχρότητα των αριθμών (που ήδη αισθανόμαστε) θα είναι η επόμενη ιδεολογία πάνω στην οποία θα στηριχθεί αυτή η νέα μορφή φασισμού και θα εκφράζεται τέλεια από ένα άτομο με προϋπηρεσία στη Goldman Sachs, έναν τύπο δηλαδή εγωμανή, άπληστο, διψασμένο για εξουσία, που δέχθηκε να θυσιάσει τα πάντα (οικογένεια, φίλους κ.λ.π.) στο βωμό του χρήματος και των τεράστιων μπόνους, που αντρώθηκε σε ένα περιβάλλον και σε μια κουλτούρα όπου όλα επιτρέπονται αρκεί να υπάρχει κέρδος, κινδυνεύουμε να τον κάνουμε υπουργό οικονομικών, με εξουσίες μεγαλύτερες από του πρωθυπουργού (αφού δε λογοδοτεί σε κανέναν!) (τα ΜΜΕ, ήδη αναφέρουν τον υπουργό οικονομικών ώς Τσάρο).

Συνοψίζοντας:

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΗ-ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Η θέση του Υπουργού οικονομικών με τις εξουσίες που της δίνει το μνημόνιο μπορεί να ασκήσει ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Μια εξουσία που εκπροσωπείται και ασκείται από μή - εκλεγμένο πρόσωπο (ή μη - εκλεγμένα πρόσωπα) ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΧΟΥΝΤΑ. (Απολυταρχικό καθεστώς αν προτιμάτε).

Η ύπαρξη τραπεζιτών που πιθανότατα θα στελεχώσουν (ως τεχνοκράτες) το υπουργείο οικονομικών, σε συνδιασμό με τους ΞΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (και σε όλα τα υπουργεία) δε μου εμπνέει καθόλου εμπιστοσύνη ότι η χούντα αυτή θα είναι φιλόπατρης ή θα κινείται απο εθνικά ιδεώδη.

Νομίζετε ότι τα παραλέω. Διαβάστε όμως πρώτα στο μνημόνιο 1 τις εξουσίες που παραχωρούνται στον υπουργό οικονομικών, σκεφτείτε λίγο ότι ήδη προτάθηκε ο Προβόπουλος για τη θέση του υπουργού οικονομικών, συνυπολογίστε ότι οι "προσωπικότητες" είναι ήδη έτοιμες και κοντεύουν να πείσουν το λαό ότι μόνο αυτές θα τον σώσουν, θυμηθείτε τις "νέες μορφές διακυβέρνησης που είπε η Αννα Ψαρούδα στον Παπούλια στην επίσημη τελετή της ορκομωσίας του, αναρωτηθείτε μήπως θα προτιμούσατε και εσείς να μας κυβερνάνε τεχνοκράτες και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

10 σχόλια:

  1. To ελπίζω και εγώ αλλά μάλλον κάνουμε λάθος.Μην τους υποτιμάς,δεν είναι κουτοί.Θα βάλουν πάνω κάποιον υπεράνω πάσης υποψίας,κι αφού συνταχθούν όλοι μαζί του και τον αποδεχτούν.Αυτός θα είναι και ο τελευταίος που θα μας δώσει την ''χαριστική'' βολή,μετά την εκτέλεση που μας έχουν κάνει.Υποψιάζεσαι κάποιον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα επιχειρήσω μια ανάποδη ανάγνωση του κειμένου σου με το οποίο συμφωνώ απολύτως.

    EΛΠΙΖΩ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ

    Υπάρχει μια αλληλουχία κοινωνικών εξελίξεων που όταν τις σκέφτομαι ανατριχιάζω γιατί προμηνύουν κάτι εντυπωσιακό.
    Η αλληλουχία αποτελείται από τα εξής ενδιάμεσα στάδια:
    Μέσα στην κοινωνία αρχίζουν και αυξάνονται οι φωνές που ζητούν Δημοκρατία.
    Σταδιακά οι πολίτες αφού ακούν για πρώτη φορά ποιες είναι οι διαφορές της Δημοκρατίας από το κακέκτυπο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας δείχνουν ενδιαφέρον και τους μπαίνουν επικίνδυνες ιδέες.
    Το αίτημα για Δημοκρατία μέσα από ζυμώσεις γίνεται κοινωνική συνείδηση.
    Η κοινωνική συνείδηση καταφέρνει να μετατραπεί σε πολιτική έκφραση.

    Η συνταγή δεν είναι καινούρια.Όταν οι πολίτες της χώρας συζητούν στις πλατείες,στα στέκια τους, στο Διαδίκτυο για την Αμεση Δημοκρατία αναγκαστικά θα καταφύγουν στις κατ'εξοχήν αρμόδιες πηγές δηλαδή στους αρχαίους Ελληνες φιλοσόφους και ιστορικούς,σ' αυτούς που όρισαν τι είναι η Δημοκρατία.Οποιος είχε διαβάσει για παράδειγμα την Αθηναίων Πολιτεία του Αριστοτέλη σίγουρα ήξερε ότι αυτό που πλασάρεται στους λαούς για Δημοκρατία μόνο Δημοκρατία δεν είναι.Σήμερα όμως ο λαός δείχνει να ενδιαφέρεται να μάθει τι είναι Δημοκρατία.Παραξενεύεται όταν ακούει για κλήρωση, ανακλητότητα,αλλά μαθαίνοντας πως λειτουργεί και τι πλεονεκτήματα έχει, αρχίζει να το ψάχνει.Αυτή η είσοδος του λαού στις έννοιες της Δημοκρατίας και της Ελληνικής φιλοσοφίας είναι επικίνδυνη για το σύστημα της εξουσίας.
    Σίγουρα η μερίδα του λαού που έχει πραγματική γνώση της Δημοκρατίας είναι μικρή.Δεν μπορώ να φανταστώ όμως ότι αυτοί θα σταματήσουν να αγωνίζονται αν μας επιβάλλουν οικουμενικές κυβερνήσεις, τεχνοκράτες ή "προσωπικότητες".Αντίθετα νομίζω θα πολλαπλασιαστούν οι φωνές, θα ισχυροποιηθεί το αίτημα για Αμεση Δημοκρατία.Οταν σου μπει η ιδέα της Δημοκρατίας δεν συμβιβάζεσαι με υποκατάστατα.Αυτή η κρίσιμη μάζα θα εντείνει την προσπάθεια του διαφωτισμού της κοινωνίας τώρα που το έδαφος είναι γόνιμο.Αυτή η μάζα θα πρέπει να αντιληφθεί ότι όλες οι παραβάσεις του Συντάγματος και των νόμων γίνονται με την ανοχή των δικαστικών.Αυτοί κρατάνε το κλειδί της ανομίας στη χώρα.Αυτούς πρέπει να βάλει ο λαός στο κάδρο της διαμαρτυρίας και μάλιστα πρώτους πρώτους.Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου θα είναι πιο αποτελεσματική από όλες τις διαδηλώσεις μαζί.Σύντομα ο λαός θα κατευθυνθεί εκεί που τον συμφέρει να διαμαρτύρετε, δηλαδή έξω από τα δικαστήρια.Μόνο τότε θα καθαρίσει η χώρα από αυτούς που την βιάζουν τόσα χρόνια.
    Μόνο τότε θα είναι ελεύθερος να μετετρέψει τη γνώση για Δημοκρατία σε κοινωνική συνείδηση και πολιτική έκφραση.Σε γνήσια πολιτική έκφραση αφού όποιος δεν είναι στο πνεύμα της Δημοκρατίας και προσπαθήσει να την καπηλευτεί θα απορρίπτεται από τον λαό που θα ξέρει τι θέλει.

    Νομίζετε ότι τα παραλέω.Η απόκρυψη της γνώσης της Δημοκρατίας και της Ελληνικής φιλοσοφίας από τους λαούς οδήγησε την ανθρωπότητα στα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα.Μια μικρή ένεση Ελληνικής φιλοσοφίας χρειάστηκαν οι λαοί για να πάρει μπρος η Ευρώπη και να οδηγηθούμε στην Αναγέννηση,στον Διαφωτισμό και τη Γαλλική επανάσταση.Αυτή η γνώση κάνει αυτούς που έρχονται κοντά της να αντιδρούν και να δημιουργούν νέα πράγματα.Σήμερα δεν χρειάζεται να τα ανακαλύψουμε όλα από την αρχή.Απλά πρέπει να εισχωρήσουμε στο πνεύμα της Δημοκρατίας και να επιτρέψουμε στις καλύτερες ιδέες να έρθουν στην επιφάνεια.Θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την πρώτη πραγματικά δημοκρατική κοινωνία που θα οδηγήσει τον άνθρωπο σε νέα επίπεδα αντίληψης και δημιουργίας.

    Σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε τεράστιες δυσκολίες, αφού θα έρθουμε αντιμέτωποι με το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας που θα παίξει τα ρέστα του.Η γνώση μας όμως θα είναι το ισχυρό όπλο για να αποφύγουμε όλες τις παγίδες.Η ιστορική συγκυρία για την τελική σύγκρουση είναι ιδανική για να μην πω για τον τόπο.

    Πολοί θα με θεωρήσουν υπερβολικά αισιόδοξο, αλλά όταν μπαίνω στη μάχη μόνο στόχο έχω τη νίκη.
    Καλό αγώνα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. < Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α >
    από την λινα βαλλιανατου, Παρασκευή, 27 Μάιος 2011 στις 3:32 μ.μ.

    .οταν ο κοσμος συγκεντρωθηκε στις πολεις οι αριστοι που ηταν πλουσιοι κτηματιες τον παραμερισαν και πηραν την εξουσια τοτε το πολιτευμα εγινε αριστοκρατικο....με την αναπτυξη του εμποριου καποι πλουτισαν και ετσι καταφεραν να παρουν την εξουσια το πολιτευμα τοτε εγινε ολιγαρχικο,πολλες φορες ομως δεν συμφωνουσαν μεταξυ τους ???απο την αλλη ο λαος ειχε παραπονα και ολο δημιουργουνταν ταραχες τις οποιες καποι φιλοδοξοι εκμεταλευτηκαν....και καταφερνοντας να κερδισουν την εμπιστοσυνη του λαου και με την βοηθεια του εγιναν Τ Υ Ρ Α Ν Ν Ο Ι στο τυρρανικο πολιτευμα αυτος που κυβερνουσε δεν εδινε λογο σε κανεναν ΤΥΧΑΙΟ???ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.. Τα προβληματα ομως παρεμεναν οι περισσοτεροι βυθιστηκαν στα χρεη μην εχοντας χωραφια να καλλιεργησουν. σε πολλες πολεις εγιναν επαναστασεις και εδιωξαν τους τυρρανους.Στην αθηνα σιγα σιγα πηρε την εξουσια ο λαος το πολιτευμα εγινε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο που με φοβιζει περισσοτερο απ ολα,ειναι πως οταν λεω στον κοσμο οτι ενας απο τους τελικους σκοπους των διεθνων τραπεζιτολαμογιων,ειναι να μας φανε πετρελαια και ορυκτο πλουτο,η απαντηση που παιρνω ειναι," ε να τα δωσουμε να ησυχασουμε..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ό,τι σκέφτεσαι θαλαμοφύλακα, επίσης σκέφτεται κάθε λογικός άνθρωπος.Μουδιασμένοι είμαστε όλοι τέτοιες ώρες.
    Κατάφεραν πάντως οι άθλιοι και έχουν θέσει εκτός πραγματικότητας πολύ κόσμο.
    Έχω ακούσει κι εγώ να αναφέρουν οικουμενική κι άλλα γελοία που δεν κάνουν καμία απολύτως διαφορά και προσπαθώ να εξηγήσω η τάλας...τα ανεξήγητα.

    Όμως,συγγνώμη αλλά π ρ έ π ε ι να σου πω πως κάνεις λάθος.

    Απλά επειδή "ο φόβος είναι η αναμονή μελλοντικού κακού" (πάλι Πλάτωνας,ναι τον έχω ξεσηκώσει).
    Η σκέψη είναι φως.Η σκέψη κυβερνά τον κόσμο.

    Η ταπεινή μου άποψη: Οφείλουμε όλοι να προσπαθήσουμε.Όσο κι όπου ο καθένας μπορεί.Εμμένουμε σ' αυτό.Το μέλλον θα δείξει.
    Γ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γ.Σ.,

    Αλλο πράγμα το τι σχεδιάζουν αυτοί και άλλο το τι θα κάνουμε εμείς.

    Για να έχει αποτέλεσμα η τακτική μας (που είναι η εξής μία: να είμαστε στο Σύνταγμα) πρέπει να γνωρίζουμε τα σχέδια του εχθρού.

    Συμφωνώ μαζί σου ότι οφείλουμε να προσπαθήσουμε. Το θέμα είναι να αντιλαμβανόμαστε και τις κινήσεις του εχθρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε διαφωνήσαμε και ποτέ σε τίποτε.
    Ευχαριστώ για το χρόνο σου.
    Γ.Σ. ΚΑΤΕΡΙΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΞΕΛΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΜΕΣΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειμαστε μαζι!!
    Μην εφησυχαζουμε ουτε μια ωρα. Να ψαξουμε, να διαβασουμε, να αφυπνισουμε τους κοντινους μας με τεκμηριωμενο λογο και επιχειρηματα. Να τους προτρεψουμε να κανουν το ιδιο. Πρεπει η γνωση να αντικαταστισει τον εφημερο υλισμο. Χρηστος Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τους περισσοτεροι Ελληνες πολιτες το μονο που τους ενδιαφερει ειναι μια μονιμη καρεκλα στον πισινο τους.
    Τωρα αν θα ειναι ενας ο κυβερνητης η περισσοτεροι ουτε κρυο τους κανει ουτε ζεστη.
    Γιαυτο και καποιοι "αγανακτησμενοι" αντι να πετανε πετρες ριχνουνε γιαουρτακια,για να μην τραυματισουνε τους δωρητες της καρεκλας..
    Ευχομαι τα πραγματα να πανε προς το χειροτερο μπας και καταλαβουνε οι Ελληνες ψηφοφοροι,ουτε δεν πρεπει να πιστευουνε πλεον σε κοματα και σε στημενες ιδεολογιες οι οποιες εχουνε ενα κοινο συμφερον,ΤΗΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.