Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ: ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.

Πάντως προσωπικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνεχίσει να στηρίζει την Ελληνική Δημοκρατία ως ένα είδος "πρεζάκια" που θέλει και απαιτεί συνεχώς την επόμενή του "δόση" χωρίς να κάνει κάτι για αυτό.Αλήθεια, έχει κανείς αναρωτηθεί τί επακριβώς συντελείται από τις αρχές του Σεπτέμβρη και μετά στην Ελληνική Δημοκρατία; Η κυβέρνηση άλλαξε ρότα και έκανε μία στροφή 180 μοιρών και από εκεί που έλεγε πως "δεν θα ξαναπιεί κανείς στην υγεία των κορόιδων", έρχεται με την περαίωση και λέει στους φοροφυγάδες που δήθεν θα τιμωρούσε και θα εισέπραττε και τα 60 δις ευρώ που χρωστάνε: "εύγε, εύγε, συνεχίστε την καλή δουλειά και δώστε ΑΝ δεν σας κάνει κόπο άντε από 2000€ ο καθένας και κλείνουμε τη 10ετία φοροδιαφυγής και φυσικά για να μην δημιουργηθούν στατιστικά στοιχεία και διαπιστωθούν οι παραβάσεις σας στο μέλλον, καταστρέψτε ΟΛΑ τα βιβλία σας" !! Έλεγε νομίζω το ΠΑΣΟΚ για την πρωτοφανή και παγκόσμια πρωτοτυπία της καταργήσεως του ελεγκτικού μηχανισμού της χώρας, αλλά έρχεται τώρα εκείνο και συνεχίζει την ίδια ακριβώς τακτική, την ίδια ακριβώς πολιτική που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, γιατί; Γιατί απλούστατα δεν έχει τα απαραίτητα "όργανα" για να πάει να τα εισπράξει από αυτούς που πραγματικά χρωστάνε και βάζει μόνο 2000€ για μία ολόκληρη 10ετία σε όλους.Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ήθελα να ήξερα που πληρώνουν κάθε χρόνο από 2000€ ήτοι 20,000€ τη δεκατία, αυτοί είναι που τα έχουν ε; Το ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε και τον Καραμανλή, εύγε!
Αναγνώστης

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ!

Καταπέλτης εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κύριος Πάγκαλος στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο. Μετά την απάντηση που έδωσε στη Βουλή των Ελλήνων στο συχνά επαναλαμβανόμενο ερώτημα «που πήγαν τα λεφτά» με το παροιμιώδες «μαζί τα φάγαμε», που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων συνέχισε ακάθεκτος το διασυρμό των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

Ξεκινώντας με μια σειρά αβάσιμων και αναληθών ισχυρισμών όπως «η Ελλάδα έχει πάνω από ένα εκατομμύριο δημόσιους υπαλλήλους, ένας στους τρεις είναι άχρηστοι, διορίστηκαν στο ελληνικό Δημόσιο... χωρίς να έχουν οικονομικό πρόβλημα» κατέληξε με το ανεκδιήγητο «δεν είναι όλοι οι Έλληνες πάναγνοι όπως θέλουν να δείχνουν». Ας μην κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια ο κύριος Πάγκαλος.

Που οφείλεται όμως η απαράδεκτα επιθετική, απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προς μια μερίδα του ελληνικού λαού; Τι είδους πολιτικές σκοπιμότητες εξυπηρετεί και ενοχοποιεί μια ολόκληρη κατηγορία εργαζομένων; Που αποσκοπεί η προσπάθειά του να θίξει το επίπεδο προστασίας ενός από τα πιο θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα, του δικαιώματος στην εργασία χρησιμοποιώντας ανυπόστατους χαρακτηρισμούς και επιχειρήματα;

ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

Τι κάνετε εκεί ψηλά σύντροφοι ? Όλα καλά? Εμείς εδώ κάτω τα νέα μας ίδια. Της γης οι κολασμένοι παραμένουμε πάντα. Με λίγες παραλλαγές. Δηλαδή είμαστε κολασμένοι με αυτοκίνητο, κινητό, τηλεόραση φλατ, ιντερνετ , μερικές πιστωτικές υπερφορτωμένες, ένα δάνειο στο κόκκινο, και τώρα τελευταία αρχίζει ένα ζόρι και μας τα παίρνουν όλα πίσω. Στο αυτοκίνητο δεν έχουμε να βάλουμε βενζίνη, το κινητό το έχουμε απλήρωτο, οι πιστωτικές μπήκαν κι αυτές στο κόκκινο μαζί με το δάνειο, το μόνο που κρατάει ακόμα είναι η τηλεόραση και το ιντερνετ.

Φυσικά αυτό συμβαίνει σε μια μερίδα κολασμένων γιατί μια άλλη μεγαλύτερη μερίδα στο κόσμο παραμένει όπως ακριβώς τους ξέρατε. Σκλάβοι. Δούλοι. Αφεντάδων. Όσο για το καπιταλισμό και τα ξένα μονοπώλια που ρουφάνε το αίμα του λαού όπως μας έχετε πει χιλιάδες φορές μέχρι να το εμπεδώσουμε, δίκιο είχατε το ρουφάνε μια χαρά. Ανενόχλητοι. Χωρίς το περίφημο αντίπαλο δέος που τελικά πήρε τα μπογαλάκια του και μας άφησε με τη γεύση της αποτυχίας στο στόμα. Μια αποτυχία που έγινε το αγαπημένο άλλοθι του εχθρού για να μας δείχνει συνέχεια με το δάχτυλο....

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αυτό το βίντεο είναι online εναμισυ χρόνο, και έχει 1540 προβολές.
Αν έπαιζε η ντουτβλη ή η τζούλια θα είχε πάνω από εκατομμύριο...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ....

ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΚΡΑΤΙΑ


Το τραγούδι αυτο΄ηχογραφήθηκε το 1982.

Την εποχή εκείνη ο Ανδρέας είχε αρχίσει να πλημμυρίζει την Ελληνική αγορά με άφθονο χρήμα (που σήμερα μάθαμε ότι ηταν του Ροκφέλερ) για όλους τους Ελληνες... Ηταν η ευκαιρία σου να γλιτώσεις από τη φτώχεια και την ανέχεια. Η προέλευση του χρήματος δε σε προβλημάτισε τότε.  Δεν είχες χρόνο για τέτοια...

ΤΙ ΘΑ ........ΚΑΝΟΥΜΕ???

Ζούμε μία ακατανόητη περίοδο της Ιστορίας μας. Η χώρα βρίσκεται σε μία ταχύτατη περιδίνιση θανάτου, με ηγέτες από απρόθυμους έως ανίκανους να τραβήξουν το μοχλό ανόδου. Βιώνουμε καταστάσεις οι οποίες προκαλούσαν τη λοιδορία και την κοινωνική απομόνωση, την γραφικότητα έως την φασιστική ετικέτα όταν τις προέβλεπες τις δεκαετίες που πέρασαν.

Τελικά ο εχθρός δεν ήταν εξωτερικός. Δεν ήταν οι σκοτεινοί άνθρωποι με τα μαύρα κουστούμια εγκάθετοι των διαφόρων ξένων υπηρεσιών που βυσσοδομούσαν για την καταστροφή της ΕΛΛΑΔΑΣ. Ο εχθρός ήταν μέσα. Δρούσε σαν μυστική πέμπτη φάλαγγα και σήμερα που τα προσχήματα έχουν εγκαταλειφθεί, οι μάσκες έχουν πέσει και οι προθέσεις ξεπροβάλλουν ανάγλυφες στα έντρομα και θολά μάτια της κοινωνίας αντιλαμβανόμαστε την φοβερή αλήθεια.

Είμαστε το πρώτο σκαλοπάτι. Το αρχικό πείραμα. Το πρώτο αίμα. Στο βρώμικο και ανήθικο βωμό της παγκόσμιας κυβέρνησης που οικοδομείται με επιμονή,λύσσα και απάνθρωπα μέσα. Της παγκόσμιας κυβέρνησης που με τόσο σθένος, με άψογα επιχειρήματα και αγγλικά και χωρίς καμμία συναίσθηση ντροπής, υπερασπίστηκε ο Έλληνας(????) πρωθυπουργός από το βήμα της παγκόσμιας μαριονέτας που λέγεται ΟΗΕ. ...

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΑ

Σύντομη ιστορική αναδρομή

Ζούμε άλλη μια ιστορική καμπή, όπως θα επισήμαινε και ο Καβάφης στην τραγική μας ιστορία. Μια καμπή που μέλει να αλλάξει σημαντικά το μέλλον του τόπου αν ευοδωθούν οι προσπάθειες των κυβερνόντων. Ας ρίξουμε όμως μια σύντομη ιστορική ματιά στο νεότερο παρελθόν μας για να καταλάβουμε ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτόν τον τόπο και να αναρωτηθούμε μήπως τα σενάρια συνομωσιολογίας ευσταθούν. Ο αναβρασμός που υφίσταται η σημερινή Ελληνική κοινωνία δεν διαφέρει από αντίστοιχες του παρελθόντος, συνεπεία διαφόρων θανάτων που σημάδεψαν τον τόπο. Οι θάνατοι αυτοί σηματοδότησαν και τις ιστορικές καμπές που βίωσε ο Ελληνισμός και άφησαν ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά τους.

Το 1831, στις 27 Σεπτεμβρίου δολοφονείται ο Ι. Καποδίστριας από τα μεγάλα συμφέροντα της εποχής πού εκφράστηκαν από τους Μαυρομιχάληδες. Η προσπάθειά του να φτιάξει μια Ελλάδα μονοιασμένη και ταυτόχρονα ανεξάρτητη προσέκρουσε σε ξενοκρατικά συμφέροντα που πέτυχαν τον στόχο τους. Το 1897 και μετά την ήττα των Ελλήνων το Δ.Ν.Τ. εισέρχεται στην Ελλάδα και ασκώντας ουσιαστικό έλεγχο καθοδηγεί τις εξελίξεις, με σκοπό τη διαρκή ανανέωση της υποθήκης της χώρας.

Έτσι, αρχίζει μια διαρκής επανάληψη τραγικών συμπτώσεων αλλά και μεθοδικών ανεξιχνίαστων δολοφονιών.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΗΘΟΣ....


 Θεωρώ τον Καμμένο έναν απο τους ελάχιστους σημερινούς πολιτικούς με ήθος. Δείτε το βίντεο...

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ...


Απο πολύ νωρίς ασχολούμαστε με τα μικρά ζωγραφισμένα χαρτιά που ονομάζουμε χρήματα η λεφτά. Οι γονείς μας χαίρονται όταν διαπιστώσουν ότι μάθαμε την αξία τους.  Οποιος δεν αναγνωρίσει την αξία των χρημάτων χαρακτηρίζεται ως περιθωριακός, διανοητικά καθυστερημένος ή ανόητος... 

Μεγαλώνοντας και μαθαίνοντας, είμαστε επι τέλους σε θέση να ασχοληθουμε σοβαρά με τα χρήματα. Να προσπαθήσουμε να τα αποκτήσουμε με κάθε τρόπο. Χωρίς να έχει σημασία πως. Μάγκας είναι όποιος έχει το χρήμα. ...

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!!!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!!!!!!!!!!!!


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.  ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟ.

Ο Κ. ΜΑΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.
ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. 
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

Ξ  Υ  Π  Ν  Η  Σ  Τ  Ε  ! ! !

«ΑΝΗΚΟΜΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ»…


Την Τετάρτη της περασμένης βδομάδας, λίγες μόλις μέρες πριν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ταξιδέψει στις ΗΠΑ, ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας ανακοίνωσε τη σύσταση μιας επιτροπής «σοφών» από διπλωμάτες υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΞ και ακαδημαϊκούς η οποία θα αναλάβει το έργο να διατυπώσει το νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής με το οποίο η χώρα θα αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στη διεθνή σκακιέρα. Φαντάζομαι ότι ο πρωθυπουργός στις επαφές τους με τους Αμερικανούς πολιτικούς κι οικονομικούς παράγοντες, θα μπορέσει να συνοψίσει το νέο πολιτικό δόγμα της χώρας με δυο λέξεις: «σας ανήκουμε».

Δεν είναι τυχαίο ότι την ημέρα που ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας έκανε τις ανακοινώσεις περί του νέου δόγματος της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, το ΔΝΤ έδινε στη δημοσιότητα την έκθεσή του για την πορεία της Ελλάδας, μέσα στο πλαίσιο της εποπτείας της οικονομίας της. Οσοι έχουν την ικανότητα να διαβάζουν ανάμεσα από τις γραμμές εκτιμούν ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να αναλάβει κατ αποκλειστικότητα τη διαχείριση του ελληνικού χρέους. Με ποιο απλά λόγια, η Ουάσιγκτον — στα χέρια της οποία βρίσκεται ο έλεγχος του ΔΝΤ— είναι έτοιμη να ξαναδέσει σφικτά στο άρμα της εξωτερικής της πολιτικής την Ελλάδα.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ...

Δήλωση του Ούγκο Τσάβες (Ιούλιος 2010):

Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί.

Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;».

Μα ....γιατί έκλεψε!

Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση.
Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους.

Γι’ αυτό φυλακίστηκαν. Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ’ τα πόδια μας.

Δεν καταντάμε Ελλάδα!

Από: visaltis.blogspot.com

ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ....

Πολλοί σχολιάζουν σε τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα και ιστολόγια για τους κινδύνους που εγκυμονεί η παρουσία υπέρογκου αριθμού λαθρο- μεταναστών στη χώρα. Πολλοί Έλληνες διαμαρτύρονται για την ανεξέλεγκτη και αφόρητη κατάσταση που επικρατεί σε πολλές γειτονιές της Αθήνας ειδικότερα στο κέντρο αλλά και σε πολλά χωριά.

Πολλοί κατηγορούν τους διαμαρτυρόμενους σαν φασίστες-εθνικιστές και οι διαμαρτυρόμενοι ανταποδίδουν στους κατηγόρους τους τα επίθετα «προδότες», ψευτοκουλτουριάρηδες, νεοταξίτες και πάει λέγοντας. Ας δούμε με όση περισσότερη ηρεμία μπορούμε τα...

πράγματα. Κατ’ αρχή κανένας Έλληνας δεν ξύπνησε ένα πρωί και είπε με ποιόν να τα βάλω σήμερα; Α! βρήκα θα τα βάλω με τους λαθρομετανάστες. Η ύπαρξη μικρού αριθμού ξένων στη χώρα παλιότερα ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα και κανένας δεν διαμαρτυρόταν μάλιστα πολλοί είχαν συνάψει φιλικές σχέσεις με τους ξένους και σε πολλές περιπτώσεις τους βοήθησαν σε ότι είχαν ανάγκη.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ...


Σχετικά με τους φορτηγατζήδες γιατί ΈΧΕΙΣ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ της προπαγάνδας. Να θυμίσω πως οι φορτηγατζήδες στην Αργεντινή έβαλαν την σπίθα...
Για να σου εξηγήσω το θέμα... διάβασε προσεκτικά!

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΕ ΦΤΥΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ....

Το βραβείο Quadriga στο Γιώργο Παπανδρέου

Η απονομή του βραβείου Quadriga στο Γιώργο Παπανδρέου, η απαγόρευση του καπνίσματος στην Ελλάδα και ένα άρθρο στην FAZ του καθηγητή Γκίκα Χαρδούβελη είναι τα θέματα της σημερινής επισκόπησης τύπου.
Με την απονομή του πολιτικοκοινωνικού βραβείου Quadriga - το οποίο απονέμεται από το 2003 - στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ασχολείται άρθρο της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου. Η απονομή του βραβείου Quadriga θα γίνει την ημέρα της επετείου της γερμανικής επανένωσης στις 3 Οκτωβρίου και τον πανηγυρικό λόγο θα εκφωνήσει ο πρόεδρος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν. H εφημερίδα σημειώνει:

Η Quadriga, το άρμα που οδηγεί η θεά ΕιρήνηBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Η Quadriga, το άρμα που οδηγεί η θεά Ειρήνη«Πολλοί Έλληνες φοβούνται ότι με το τέλος του καλοκαιριού θα αυξηθεί η ανεργία και θα συρρικνωθούν οι μισθοί. Το 70% των νέων απόφοιτων ανώτερων και ανώτατων σπουδών από 22 ως 35 ετών σκέφτεται να μεταναστεύσει. Η μόνη ευχάριστη είδηση αυτήν την εποχή έρχεται από το Βερολίνο. Την ημέρα που οι Γερμανοί γιορτάζουν τα 20 χρόνια από την επανένωση, στις 3 Οκτωβρίου ο Παπανδρέου θα παραλάβει το βραβείο για τη «δύναμη της ειλικρίνειάς» του!!!!!

ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ, ΟΙ ΦΑΥΛΟΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Οι παρακάτω αράδες είναι εμπνευσμένες από «το Βήμα του ΔΝΤ», το οποίο με ιδιαίτερη επιμέλεια υποστηρίζει τον πολιτικό λόγο της φαυλότητας. Στο πλαίσιο αυτό, το συγκεκριμένο έντυπο του καθεστώτος εμφανίζει, εκτός από πολιτικούς και διάφορους καλλιτέχνες, οι οποίοι αρθρώνουν άποψη για την κρίση στην Ελλάδα. Κοινό μοτίβο στην προσέγγιση όλων αυτών είναι ότι η κρίση έχει πολιτισμικά αίτια και ότι το πρόβλημά τους είναι οι «αντιστασιακοί».

Έχοντας σοβαρούς λόγους να πιστεύω ότι ανήκω στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις που χαρακτηρίζονται ως «αντιστασιακοί», μάλλον ειρωνικά, επιθυμώ να αποσαφηνίσω ορισμένα πράγματα για να εξηγηθούμε...

ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.....


Καλώς ηρθατε στην «Ελληνική Καρτελοκρατία», άξια διάδοχο της «Ελληνικής Δημοκρατίας».

Όλοι οι Έλληνες νομίζουμε ότι οι Υπουργοί διοικούν τα Υπουργεία τους και νομοθετούν μέσα σε κάποια πλαίσια που ορίζει η Κυβέρνηση...

ΕΧΩ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ...

Στις 23 Ιουνίου 1963 στο Ντιτρόιτ των ΗΠA της Αμερικής ο Martin Luther King είπε την Ιστορική φράση . «Έχω ένα όνειρο... Μια ημέρα κάθε μαύρος αυτής της χώρας, κάθε έγχρωμος αυτού του κόσμου να μπορεί να κριθεί βάσει της αξίας του κι όχι του χρώματος της δέρματός του».

Τελικά επειδή ζω με τη βεβαιότητα ότι η μοίρα των Ελλήνων πολιτών στον αιώνα μας θα είναι παρόμοια αν όχι χειρότερη από τη μοίρα των μαύρων της Αμερικής της δεκαετίας του 60 , κάνω και εγώ ένα όνειρο !


«Έχω και εγώ ένα όνειρο... να έλθει μια ημέρα που κάθε πολίτης αυτού του τόπου να μπορεί να κριθεί βάσει τις αξίας του και όχι βάσει της κομματικής του ταυτότητας . Να έλθει μια μέρα που κάθε νέος Πολιτικός αυτής της χώρας να αναδεικνύεται από τις ικανότητες του , από την προσφορά του στην Ελλάδα στους Έλληνες και στην κοινωνία γενικότερα και όχι βάσει των γονέων και του πλούτου του »...

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ...

* «...Αλλά ο κόσμος σήμερα είναι πιο σύνθετος και προετοιμασμένος να δεχθεί μια παγκόσμια κυβέρνηση. Η υπερεθνική κυριαρχία μιας πνευματικής ελίτ και των παγκόσμιων τραπεζιτών είναι σίγουρα προτιμητέα σε σχέση με τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό που υφίστατο μέχρι τώρα» (David Rockefeller, πρόεδρος ιδρυτής της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και της Τριμερούς Επιτροπής, πρόεδρος του CFR, του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων. Εισήγηση που έκανε κατα τη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στο Μπάντεν Μπάντεν το 1991).

* «Θα έχουμε μια παγκόσμια κυβέρνηση, είτε σας αρέσει είτε όχι. Το μόνο ζήτημα θα είναι να ξέρουμε αν θα προκύψει απο κατάκτηση ή απο συγκατάθεση». (Paul Warburg, Χρηματιστής, μέλος του CFR, του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων).

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ;


    Γιατί το ΠΑΣΟΚ που δεν ήθελε τους Κινέζους στο λιμάνι, τώρα δείχνει όψιμο ενδιαφέρον για τον κλάδο των μεταφορών. Ποιά η σκοπιμότητα της εκποίησης του ΟΣΕ και του “ανοίγματος” των μεταφορών;

    ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

    Στις 8 Οκτωβρίου, ημερομηνία σταθμός για τα Ελληνικά δικαστικά χρονικά, θα διεξαχθεί δίκη δεκάδων επαγγελματικών ομάδων και συνταξιούχων κατά του μνημονίου που θα γίνει στο Συμβούλιο της  Επικρατείας. 
    Και δεν είναι μόνο αυτό. Καθημερινά οι προσφυγές αυξάνονται με… γεωμετρική πρόοδο αφού όλο και περισσότεροι κλάδοι και κοινωνικές ομάδες (δικηγόροι, μηχανικοί, δημοσιογράφοι, δημόσιοι υπάλληλοι συνταξιούχοι, στρατιωτικοί, διπλωμάτες Σύλλογοι συνταξιούχων της ΑΤΕ, του ΗΣΑΠ και της ΔΕΗ, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, και πολλοί άλλοι) πλήττονται βάναυσα από τη λαίλαπα του μνημονίου. Έτσι, η μοναδική ελπίδα πλέον είναι μια θετική απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που θα κρίνει σαν αντισυνταγματικές τις επιταγές του μνημονίου που μετουσιώθηκαν σε νόμους του ελληνικού Κράτους με την ανοχή-συνενοχή των Ελλήνων ιθυνόντων και σύμφωνα με τις οποίες οι περικοπές αποδοχών και συντάξεων αναμένεται (στο αισιόδοξο σενάριο) να κριθούν αντισυνταγματικές γιατί παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και αντιτίθενται στις αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

    ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

    Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι όταν ανοίγουν την τηλεόραση στο σπίτι τους, oτι βλέπουνε ως σταθερή ροή των εικόνων στην πραγματικότητα τρεμοπαίζει. Αν και δεν το βλέπουμε αυτό συνειδητά, το επαναλαμβανόμενο σχέδιο των εικόνων που τρεμοπαίζουν δημιουργεί ένα γεγονός που είναι παρόμοιο με την ύπνωση στον τηλεθεατή.

    Οι μελέτες από τον ερευνητή Herbert Krugman έχουν δείξει ότι μέσα σε 30 δευτερόλεπτα από την τηλεοπτική παρακολούθηση τα εγκεφαλικά κύματα μεταβάλλονται από τα κυρίως βήτα κύματα, που δείχνουν την άγρυπνη και συνειδητή προσοχή, στα κυρίως άλφα κύματα, που δείχνουν απώλεια συγκέντρωσης και έλλειψη προσοχής. Το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τις πληροφορίες λογικά και αναλυτικά, αποσυντονίζεται ενώ το πρόσωπο παρακολουθεί TV, ενώ το δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου, που επεξεργάζεται τις πληροφορίες συναισθηματικά και χωρίς κριτική, επιτρέπεται για να λειτουργήσει χωρίς εμπόδιο. Λόγω αυτού του φαινομένου, η τηλεόραση μεταδίδει τις πληροφορίες, που δεν αξιολογούνται κατά την διάρκεια της έκθεσης, κατι σαν την ύπνωση. Κατά την παρακολούθηση της τηλεόρασης, δεν οργανώνουμε ορθολογικά τις πληροφορίες που φτάνουν μέσα στο υποσυνείδητο και ο θεατής γίνεται ευεπηρέαστος.

    Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

    MAHATMA GANDHI - ΟΙ ΕΠΤΑ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ...

    Του Κώστα Γεωργουσόπουλου 
    Οργανώνουν και οργώνουν τη σάρκα, το πνεύμα και την ψυχή των ανθρώπων. Είναι οι επτά ρίζες της βίας κατά τον Γκάντι
    Παρ΄ όλο που θα έπρεπε να είναι και αυτονόητες αλλά και...
    θεμελιώδεις αρχές της παιδείας και κάθε φορά διαπιστώνουμε την παρουσία τους πάντα καταστροφική στη ζωή των κοινωνιών, τις ξεχνάμε ή, το χειρότερο, ιδρύουμε θεσμούς και οι επτά αυτές ρίζες της βίας οργανώνουν και οργώνουν τη σάρκα, το πνεύμα και την ψυχή των ανθρώπων. Είναι οι επτά ρίζες της βίας όπως τις ταξινόμησε, με πείρα μακράς πολιτικής και ηθικής ζωής ο Μαχάτμα Γκάντι και εν τέλει, έπεσε θύμα μιας από αυτές. Θα μου επιτρέψετε, χρόνοι που είναι, να τις αναφέρω και να τολμήσω να τις αναλύσω, πιθανώς δασκαλίστικα:

    ΤΟ ΒΑΛΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ....

    Η μουσική άρχισε να παίζει και οι χορευτές προθερμαίνονται για ένα νέο βαλς της χρεοκοπίας στην Ευρωζώνη, καθώς η Ιρλανδία και η Πορτογαλία θα βρεθούν το επόμενο διάστημα σε όλο και εντονότερη πίεση των αγορών, όπως τονίζουν στο «S10» έγκυρες τραπεζικές πηγές από το Λονδίνο. Την ίδια ώρα οι πληροφορίες που πρώτο δημοσίευσε το «S10» για το Μνημόνιο Νο2 από τις 9 Σεπτεμβρίου φθάνουν πλέον στα πρωτοσέλιδα των εγκυρότερων ελληνικών εφημερίδων…

    Όπως αποκαλύπτουν στο «S10» οι ίδιες πηγές, από αυτή την εβδομάδα η Ιρλανδία και η Πορτογαλία θα βρεθούν στο επίκεντρο της νέας αναταραχής στις αγορές χρέους, που μεθοδικά προετοιμάζουν ισχυροί διεθνείς τραπεζικοί κύκλοι, επικουρούμενοι –ως συνήθως…- από τα «κοράκια» των κερδοσκοπικών hedge funds.

    Ήδη την Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποχρεώθηκε να παρέμβει σταθεροποιητικά στην αγορά ομολόγων της Ιρλανδίας, μετά το «χτύπημα» που δέχθηκε από τον επενδυτικό βραχίονα της Barclay’s, η οποία έχει βρετανικό όνομα, αλλά αμερικανικό αίμα, αφού απορρόφησε τις βασικές δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής της Lehman.

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ : Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ....

    ΜΙΖΕΡΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΙΛΟΤΙΜΟ...

    Ότι είμαστε σε κρίση, αυτό είναι γνωστό. Ότι έχουμε εισέλθει σε έναν φαύλο κύκλο μιζέριας και απαισιοδοξίας, είναι ορατό στην καθημερινότητά μας δια του γυμνού οφθαλμού. Αυτό που δεν περιμέναμε είναι ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο οι Έλληνες δεν θα έβρισκαν έναν κοινό τόπο για να μονοιάσουν και να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί την λαίλαπα. Δυστυχώς οι δύσκολες αυτές ώρες δεν ξύπνησαν το φιλότιμο του Έλληνα. Δίχως τιμή, δίχως λόγο, ο δρόμος αυτός είναι αδιέξοδος...

    Πάρτε το παράδειγμα της Ιρλανδίας. Εκεί τα νούμερα είναι τραγικότερα από τα δικά μας, αλλά οι αγορές δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Οικονομία τους. Ποιος είναι ο λόγος; Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση στην Ιρλανδία υπήρξε μία ομόνοια μεταξύ των πολιτικών και των κοινωνικών ομάδων, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κρίση. Αυτό και μόνο το γεγονός ήταν αρκετό για να κερδίσει η Ιρλανδία πολύτιμο χρόνο από τις αγορές. Σήμερα τα ιρλανδικά ομόλογα έχουν καλύτερη τιμολόγηση από τα ελληνικά.

    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΡΕ!!!

    Έτσι γιατί δέν γουστάρω..δέν θα ξαναπληρώσω ούτε μιά δόση, ούτε τίποτα..δέν έχω δικαίωμα;όταν δέν έχεις δουλειά, έχεις δικαίωμα να μην πληρώσεις..κι αν δέν το λέει κανένας (γραπτός) νόμος, το λέει ο άγραφος (ηθικός) νόμος..

    Kανείς να μην πληρώσει για τους καραγκιόζηδες..
    να πληρώσουν εκείνοι που τα έβαλαν στη φόδρα..
    να πληρώσουν εκείνοι που μασάνε με 200 μασέλες..
    να ανοικτούν λογαριασμοί όλων..
    Kαι για να είμαστε καθαροί, ας ανοικτούν πρώτα οι λογαριασμοί των βουλευτών, των εφοριακών, των γιατρών, των αγορανόμων, αστυνόμων, παπάδων και σία..

    μέχρι να συμβεί αυτό, δέν ξαναπληρώνω καμία δόση κανενός δανείου, κάρτας και σία..

    Kαλώ όλους να πράξουν το ίδιο..φοβάστε;εδώ θέλετε επαναστάσεις να βγείτε στους δρόμοι να κυνηγάτε χείμαιρες βρε γενναίοι..εδώ σας λέω το πιό απλό..και το πιό αναίμακτο..τι θα κάνουν;θα πάρουν όλων τα σπίτια;καθήστε τότε να τρέφετε το τέρας (τράπεζες)..

    Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

    Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΓΑΠ.


    Βόμβα μεγατόνων από τον Πωλ Τόμσεν, εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα: «Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδος δεν ήταν τόσο το δημόσιο χρέος, αλλά οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας»...

    Όψιμη και αισχυντηλή η παραδοχή, αλλά άκρως διαφωτιστική, γιατί κάνει κομμάτια τα κυβερνητικά επιχειρήματα περί Μνημονίου, δανεισμού και χρεωκοπίας, ιδία αν ληφθεί υπ' όψιν και το υπόλοιπον της δηλώσεως Τόμσεν: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεωκοπήσει, διότι μια τέτοια επιλογή δεν συμφέρει κανέναν»! Έχουμε και λέμε, λοιπόν, ξεκινώντας από την κυνική και ωμή παραδοχή ότι «δεν συμφέρει κανέναν» η χρεωκοπία της Ελλάδος: Ακριβώς έτσι είναι! Ποτέ δεν συνέφερε τους δανειστές η χρεωκοπία της χώρας. Κυριολεκτικά έτρεμαν στην ιδέα αυτή. Και για την τύχη της Ένωσης, αλλά κυρίως για τα δικά τους χρήματα (Γαλλία, Γερμανία).

    ΣΥΓΝΩΜΗ, ΛΑΘΟΣ...


    Όπως πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ και από τα blogs, το ΔΝΤ, αφού διαπίστωσε ότι οι συνταγές του οδηγούν σε ύφεση, σε πληθωρισμό και σε κίνδυνο να μην πάρει ούτε το ίδιο ούτε τα κράτη της ΕΕ (που το χρησιμοποίησαν σαν μπαμπούλα) τα χρήματά τους από την Ελλάδα, πανικοβλήθηκε και κάνει τώρα άλλη «βαθυστόχαστη» πρόταση: «Βάλτε όλους τους φοροφυγάδες φυλακή» λέει προς τους κυβερνητικούς εντολοδόχους..

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ!

    ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΛΟΙ! ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


    ΟΠΟΥ ΥΨΩΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!

    ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΕΤΥΧΕ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

    Αγοράκι... Να μας ζήσει..  .
    Το ΔΝΤ άνοιξε «παράθυρο» για παράταση χρηματοδότησης της Ελλάδας και μετά το 2014 – Ύφεση και κατάρρευση εσόδων αναδεικνύουν τις αστοχίες της «συνταγής» για την Ελλάδα – «Αφήστε τους αδύνατους να χρεοκοπήσουν», λέει η Μέρκελ, ενώ κορυφώνονται οι ανησυχίες για Ιρλανδία και Πορτογαλία

    Στο πλευρό των μεγάλων διεθνών τραπεζικών ομίλων τάσσεται πλέον ανοικτά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όσον αφορά τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί για να τελειώσει το ελληνικό δράμα, αφήνοντας για πρώτη φορά ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της διεθνούς χρηματοδότησης της χώρας και μετά το 2014. Την ίδια στιγμή, όμως, η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποιεί ανοικτά, ότι η Γερμανία δεν θα συναινέσει...

    Η κοινή περιοδεία του Γ. Παπακωνσταντίνου και των επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας στην Ελλάδα στις ευρωπαϊκές οικονομικές πρωτεύουσες (Λονδίνο, Παρίσι, Φραγκφούρτη) έβγαλε… λαβράκια για τους εκπροσώπους των διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων, που βομβάρδισαν με ερωτήσεις τους περιοδεύοντες αξιωματούχους:

    ΚΑΛΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ...


    Ως αρχηγός μιας εν δυνάμει κυβέρνησης, όπως είναι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είπατε τίποτα.

    Οι ρηχές σας εξαγγελίες, περιορίσθηκαν σε Παπανδρέικα «θα» αορίστου χρόνου, δίνοντας τροφή για αμφισβήτηση των ηγετικών σας ικανοτήτων που έντεχνα προσπαθήσατε να αναδείξατε.

    Δεν αναφέρατε πουθενά στο λόγο σας την ανάγκη της ανάκτησης και διατήρησης ...

    Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

    ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ...

    Tου Χρηστου Γιανναρα

    Η κυβέρνηση θέλει να εμφανίζεται ότι διαχειρίζεται την οικονομική χρεοκοπία του κράτους σαν απλός διερμηνέας εντολών και εκτελεστής εντολών. Τη βολεύει να παρουσιάζει σαν εντολές τις κατευθυντήριες υποδείξεις θεσμικών μηχανισμών της διεθνούς και ευρωπαϊκής εποπτείας των αγορών (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ε.Ε. - της «Τρόικας» όπως μάθαμε να τη λέμε).

    Η «Τρόικα» ενδιαφέρεται (το έχει σχεδόν απερίφραστα δηλώσει) όχι για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας (γι' αυτήν οφείλει να ενδιαφερθεί η ελληνική κυβέρνηση), αλλά για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των πιστωτών της υπερχρεωμένης Ελλάδας. Και επειδή οι διαχειριστές του κράτους στην Ελλάδα (οι επαγγελματίες πολιτικοί) έχουν αποδειχθεί, για δεκαετίες, αναξιόπιστοι, ανίκανοι και φαύλοι, η «Τρόικα» απαίτησε από την κυβέρνηση να υπογράψει συμβόλαιο («Μνημόνιο») ότι θα τηρήσει τις κατευθυντήριες υποδείξεις, και ότι μόνο με απτά δείγματα τήρησης των υποδείξεων, σε συγκεκριμένες προθεσμίες, θα συνεχίσει να δανειοδοτείται η Ελλάδα.

    Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΨΗΦΑ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ Ε.Ε.



    Του Γιώργου Δελαστίκ

    Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».

    Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

    TO Δ.Ν.Τ. ΣΕ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ, Η ΤΡΟΪΚΑ ΣΕ ΑΜΗΧΑΝΙΑ...

    Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

    Μπαστούνια τα βρίσκει το ΔΝΤ στην Ελλάδα και άρχισαν τα αλληλοκαρφώματα και η φαγωμάρα μεταξύ των επιμέρους φορέων του «μηχανισμού», καθώς παρατηρούν το μνημόνιο να μην επιφέρει τα αποτελέσματα που φαντάζονταν. Αφού αλληλοκατηγορήθηκαν όλον τον Αύγουστο, τώρα στρέφουν τα πυρά τους εναντίον του Γιώργου και του πολιτικού συστήματος, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να βρει την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στις πρόνοιες του μνημονίου (των μνημονίων για την ακρίβεια).

    Το πρόβλημα, κατά το ΔΝΤ, είναι η αδυναμία της κυβέρνησης στην είσπραξη φόρων και στον περιορισμό της παραοικονομίας. Την περασμένη Παρασκευή, μάλιστα, έγινε ο κακός χαμός στην Ουάσιγκτον κατά την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου, κατά την οποία τα άκουσε ο φουκαράς Παναγιώτης Ρουμελιώτης, που εκπροσωπούσε την ελληνική πλευρά. Στα συμπεράσματα αυτής της συνεδρίασης τίθεται ουσιαστικά σε αμφισβήτηση ολόκληρη η στρατηγική που υιοθέτησε το ελληνικό κοινοβούλιο με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και της κ. Μπακογιάννη, για την έξοδο από την κρίση. Ποια κρίση ακριβώς, ίσως πλέον να μην ενθυμείστε, καθώς τεχνηέντως οι «κρίσεις» μπερδεύτηκαν. Το μνημόνιο ήρθε να απαντήσει στην κρίση δανεισμού της χώρας ή στην κρίση δημοσιοοικονομικού χαρακτήρα; Όποιος απαντήσει ότι το μνημόνιο ήρθε για να δώσει λύση σε όλα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, προφανώς δεν γνωρίζει τίποτα από την επιστήμη της οικονομίας....

    ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ...



    Εμείς σας τα λέγαμε από παλιά        
    ετοιμασθείτε για τη βαρυχειμωνιά  
    όμως εσείς αμελήσατε προκλητικά
    το ρίξατε στο κέρδος, στον πλουτισμό , στην ξεγνοιασιά ...

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η "ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. ΚΑΡΦΩΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


    Δεν έφταναν όλα τα άλλα που συμβαίνουν στην Κτηματολόγιο Α.Ε. ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα. Μέσω μίας εφαρμογής (τύπου Google), οι υπεύθυνοι της Κτηματολόγιο Α.Ε. "κάλυψαν" με έναν γελοίο τρόπο (με εντονότατες λευκές μουτζούρες) όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις δηλαδή στρατόπεδα, αποθήκες πυρομαχικών, στρατιωτικά αεροδρόμια δίνοντας έτσι...

    Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

    ΜΕΡΚΕΛ: ΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΙ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ!!!

    bankruptcy
    «Αφήστε τους αδύνατους της Ευρωζώνης να χρεοκοπήσουν!»: αυτό είναι το σαφές μήνυμα που έστειλε χθες η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στους Ευρωπαίους ομολόγους της στις Βρυξέλλες, προδιαγράφοντας έτσι έμμεσα και την τύχη της Ελλάδας, στην περίπτωση που «ναυαγήσει» η εφαρμογή του τριετούς σταθεροποιητικού προγράμματος.

    Ως συνήθως, το θέμα της «οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης», που τέθηκε χθες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, δημιούργησε έντονες πολιτικές εντάσεις και διχογνωμίες, ενώ η Γερμανία φάνηκε να απομονώνεται στις σκληρές θέσεις της, υπέρ της καθιέρωσης μηχανισμού ελεγχόμενης χρεοκοπίας στη ζώνη του ευρώ, καθώς ακόμη και η Γαλλία τηρεί σαφείς αποστάσεις από την πολιτική του Βερολίνου.

    Όμως, στην πραγματικότητα η καγκελάριος Μέρκελ έχει κάνει από χθες ένα γιγάντιο βήμα προς την κατεύθυνση της επιβολής των γερμανικών θέσεων, αρχίζοντας ουσιαστικά την αντίστροφη μέτρηση για την καθιέρωση του μηχανισμού ελεγχόμενης χρεοκοπίας με… ανεξέλεγκτη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας των κρατών που θα «πέφτουν»:

    ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΦΑΚΙΡΙΚΑ...


    ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Το τέλος του ελληνικού παιχνιδιού

    Να ξεκινήσουμε με έναν μπακαλίστικο υπολογισμό; Το ελληνικό κράτος μέσα σε λίγο λιγότερο από δύο χρόνια, έχει προσφέρει στις ελληνικές τράπεζες τα εξής χρήματα (σε ρευστό και εγγυήσεις)....

    ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ.....


    Γρήγορα αντανακλαστικά, σωστή κίνηση, εκπληκτική ευλυγισία στον αυχένα είναι τα μυστικά του προέδρου τον οποίον μπορείτε να θαυμάσετε σε μία ακόμη θεαματική σκηνή εδώ:


    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ! ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

    Όσο τους παρακολουθείς τόσο τρελλαίνεσαι με την ασυδοσία τους και με το θράσσος τους!!
    Η ψευτιά τους απροκάλυπτη!
    Για λίγο έπεσε, απόψε, η ματιά μου στο Άλτερ (στο κανάλι του Κουρή που ερευνάται για φοροδιαφυγή και πλαστά τιμολόγια, αν θυμάστε) σε συζήτηση με δημοσιογράφους του υπουργού Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου, υπό τη διεύθυνση του Ν. Χατζηνικολάου.
     Μεταξύ των δημοσιογράφων ήταν και ο εκδότης της City press κ. Κύρτσος.

     Ρωτάει λοιπόν ο κ. Κύρτσος:
    "Μέχρι τώρα παρά τις προεκλογικές σας εξαγγελίες πήρατε μέτρα (περικοπή μισθών και συντάξεων, αύξηση ΦΠΑ, πάγωμα προσλήψεων, πάγωμα αυξήσεων κλπ.) που έπληξαν μόνο τις χαμηλές και μεσαίες τάξεις και κανένα μέτρο που θα πατάξει τη φοροδιαφυγή, που καθ' ομολογία του κ. Παπανδρέου είναι και η κύρια αιτία της κρίσης!

    Νομίζετε ότι αυτά τα μέτρα που πήρατε με την ανοχή ίσως, αλλά όχι με τη συναίνεση του κόσμου θα οδηγήσουν πουθενά?

    TO Δ.Ν.Τ. ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;

    Το Δ.Ν.Τ. δεν γνώριζε ότι η Goldman Sachs μαζί με την Κυβέρνηση Σημίτη μαγείρεψαν τα νούμερα της ελληνικής οικονομίας ώστε να μπούμε στην ΟΝΕ και μάλιστα η Goldman Sachs αμείφθηκε με 1,000,000 ευρώ γι’αυτό το μαγείρεμα?

    Το Δ.Ν.Τ. δεν γνώριζε ότι η ίδια η Goldman Sachs είναι αυτή που υποτιμάει με τις εκθέσεις της την ελληνική οικονομία γιατί έχει επενδύσει σε ένα άλλο παράνομο επενδυτικό προϊόν το οποίο θα κερδοφορήσει μόνο αν χρεοκοπήσουμε?

    Το Δ.Ν.Τ. δεν γνώριζε ότι εδώ και 2 χρόνια η Goldman Sachs πουλάει στους πελάτες της ένα ακόμη επενδυτικό προϊόν το οποίο είναι σχεδιασμένο να αποτύχει και να χάσουν οι επενδυτές τα λεφτά τους?

    Το Δ.Ν.Τ. δεν γνώριζε ότι μια μέρα πριν προσφύγουμε στο ΔΝΤ ο πρωθυπουργός και σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο γευμάτιζαν με τον πρόεδρο της Goldman Sachs?

    Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

    ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΟΥΦΑΡΕΙ ΠΑΤΕΡΑ;

    Κάτι δεν πάει καλά. Δεν μου κάθεται. Και προσπαθώ να το ερμηνεύσω, τουλάχιστον στον εαυτό μου.

    Σε μια χώρα όπου 300 νεαροί «μπαχαλάκηδες» διαλύουν το σύμπαν, και κρατάνε όμηρο ολόκληρη πρωτεύουσα κράτους της ΕΕ, για δυο συνεχείς εβδομάδες.

    Σε μια χώρα όπου 100 πειραγμένοι χούλιγκαν καταστρέφουν πόλεις και χωριά, διότι δεν δόθηκε πέναλτι στην… Α.Ε.Λ., ε, λοιπόν, σε αυτή την ίδια χώρα, επελαύνει σαν στρατός κατοχής το ΔΝΤ και άλλοι διεθνείς εκτελεστές, και όμως δεν ανοίγει μύτη.

    Συγνώμη δηλαδή, αλλά αν με αφορμή την άδικη και άνανδρη δολοφονία ενός αθώου 16χρονου κάηκε η Αθήνα, τότε με αφορμή την οικονομική «δολοφονία» ενός ολόκληρου λαού, δεν θα έπρεπε να καεί και πάλι, έστω ο …Λαγκαδάς;

    Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

    Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.


    ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

    Δεν το μελέτησα προσεκτικά, αλλά από μια ματιά που του έριξα, είδα ότι περιέχει ενδιαφέροντα θέματα...
    Θα αναφέρω επιγραμματικά για όσους δεν ξέρουν Αγγλικά.
    Στη σελίδα 13 ότι το κράτος συμμετέχει έμμεσα στην Εθνική τράπεζα της Ελλάδος.
    Στη σελίδα 15 ότι θα πουλήσουν την κρατική συμμετοχή στις τράπεζες.
    Στην 17 ότι θα πουληθεί μέρος της Τρενοσέ.
    Στη σελίδα 28 λέει ότι θα βγουμε από την κρίση το 2013...
    Υπόλοιπες σελίδες: Μαλακίες για να μπερδευόμαστε...
    Στη σελίδα 39 ότι η κρίση θα επιδεινωθεί το 2011 και το 2012...
    Σελίδα 42 ότι θα έχουμε κρίση, θα δανειστουμε με ακομα υψηλότερα επιτόκια.
    Μέχρι την 54, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου προσπαθεί.
    Σελίδα 55 που ξεκινανε τους ελέγχους, πρώτος πρώτος ο Καλικράτης...για τον οποίο διατηρούν επιφυλάξεις αν θα ειναι αποδοτικός...
    Η σελίδα 76 εξηγεί από που και πως θα μας τα πάρουν... (και τα λίγα που μας έμειναν)
    Στη σελίδα 97 ότι δίδεται η εξουσία στο ΔΝΤ να διορίζει μέλη στα διοικητικά συμβούλια των Ελληνικών Τραπεζών που άντλησαν ρευστότητα από το ΔΝΤ!!!  Να θέτει βέτο στις αποφάσεις των Δ.Σ!!!

    Και τελειώνει με τις ανοησίες που θα μας αδειάσουν τα κανάλια, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί, αλλά θέλει λίγο ακόμα, ότι είμαστε σε τροχιά σωστή, και άλλα τέτοια.

    Περαστικά μας...

    ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ...

    ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα τηλέφωνα 211 6000700, 211 7301301, 211 7304201, 211 7304210, 211 6000823, 211 6000850, 211 2004387, 211 7454955, 211 7304501, 211 1817100, 211 7304599, 211 7301322, 211 7304205, 211 7301399 211 1801011, 211 1202229, 211 1205123, 211 1035004, 211 1201131, 211 1205183, 213 0091004, 213 0425170, 26240 61542, 219 9993000, 219 9993004 ανήκουν σε ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

    Μην απαντάτε.

    Είναι Π Α Ρ Α Ν Ο Μ Ο Ι

    ΓΡΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ

    Από anti-ntp.blogspot.com

    Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ...


    Γράφει η Ιδεοπηγή

    Ο αιώνας που διανύουμε χαρακτηρίζεται απ’ την αντιπαλότητα δύο κύριων ιδεολογικών θέσεων.
    Η νεοταξική θέση που υποστηρίζει την κοινωνία της πληροφορίας και η θέση όσων αντιστρατεύονται την νέα τάξη που υποστηρίζει την κοινωνία της γνώσης...

    Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

    ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Ισως τώρα που αισθάνεσαι ανίκανος να αντιδράσεις στο ξεπούλημα της Ελλάδας, να συνειδητοποίησες ότι το σημερινό μας πολιτικό μας σύστημα είναι φτιαγμένο και βελτιωμένο για χρόνια από λαμόγια, για τα λαμόγια, προκειμένου να μπορούν ανενόχλητοι να σε κοροϊδεύουν, να πλουτίζουν και να κάνουν γενικά ότι θέλουν, χωρίς να μπορείς να επέμβεις, και παράλληλα να είναι σίγουροι ότι και τα παιδάκια τους θα γίνουν πολιτικοί και θα τα καμαρώσουν σαν τους επόμενους συνεχιστές της δυναστείας τους.

    Μας επέβαλαν ένα πολιτικό σύστημα το οποίο καμία σχέση δεν έχει με την αρχαία Ελλάδα, και μας το παρουσιάζουν σαν να είναι το καλύτερο ή το μόνο πολιτικό σύστημα που μπορεί να εξασφαλίσει την ευημερία των πολιτών. Στην πραγματικότητα επέβαλαν ένα σύστημα ολιγαρχικό, αφού κάθε φορά σου δίνουν να επιλέξεις μεταξύ των κατώτερων ελλήνων, τον μη χειρότερο, απο ένα σύνολο πολιτών που έχει φιλτράρει το βρωμερό κομματικό σύστημα το οποίο οι ίδιοι έχουν φτιάξει. Αρα, φιλτράρουν από τα κόμματα τους πιο δουλικούς Ελληνες, και σου τους παρουσιάζουν για να "διαλέξεις" τον λιγότερο χειρότερο....

    Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ...


    του Όθωνα Ιακωβίδη

    Ο πρωθυπουργός ΓΑΠ, μιλώντας προχθές (11η Σεπτεμβρίου) από το βήμα της ΔΕΘ, επισήμανε ότι ήρθε η ώρα κάτι να αλλάξει: "-Να κάνουμε μια επανάσταση. Την ονομάζω την επανάσταση του αυτονόητου», τόνισε....

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ...

    Με νέα εξελιγμένα όπλα...

    Αρχειοθήκη ιστολογίου