Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΞΕΧΑΣΑΜΕ; ΟΧΙ: ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΘΑ ΠΝΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ.

Ακυρώθηκε το πρόστιμο των 76 εκ. Ευρώ της VODAFONE για τις υποκλοπές. Την ίδια στιγμή οι ραγιάδες καλούνται να πληρώσουν φόρο και για την σύνταξη των 500 Ευρώ. Που είστε δημοσιογράφαροι, τεχνοκράτες, που ουρλιάζατε για τις υποκλοπές, την φοροδιαφυγή για να μιλήσετε;
Κοιτάξτε τι ανακαλύπτουμε στο διαδίκτυο (κλικ στην εικόνα, από άρθρο του θρυλικού pressmme σε αναπαραγωγή press-gr)


Τι είχαν αποκαλύψει οι δύο καθηγητές του ΕΜΠ για την Vodafone; Θυμηθείτε: Η Vodafone έθεσε εκτός αναβάθμισης τα ένοχα υποσυστήματα
Σημαντικά στοιχεία, που προσδίδουν νέες διαστάσεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών και εγείρουν περισσότερα ερωτήματα για τους χειρισμούς της Vodafone, ήλθαν στην επιφάνεια κατά τη χθεσινή ακρόαση της Αρχής Διαφύλαξης Απορρήτου Επικοινωνιών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Οπως απεκάλυψαν τα μέλης της Αρχής, καθηγητές του ΕΜΠ, κ. Ι. Βενιέρης και Χρ. Καψάλης, η αλλαγή του λογισμικού της Vodafone, τοοποίο είχε «προσβληθεί» από το υποσύστημα των υποκλοπέων, άρχισε από την Ericsson στα τέλη του Ιανουαρίου του 2005. Το λογισμικό αναβαθμίστηκε σε όλα τα κέντρα, εκτός από τα δύο επίμαχα, που είχαν «μολυνθεί». Εξ αυτού προκύπτει το συμπέρασμα ότι έως την απενεργοποίηση του λογισμικού υπάρχει ένα κρίσιμο δίμηνο -αντί μιας εβδομάδας, όπως ήταν έως χθες γνωστό- κατά το οποίο είναι ερευνητέες οι κινήσεις της Vodafone.
Ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά και έντονες αντιδράσεις από τους βουλευτές όλων των πτερύγων, προκάλεσε η απάντηση του προέδρου της Αρχής κ. Αν. Λαμπρινόπουλου στην ερώτηση αν το επίμαχο λογισμικό εγκαταστάθηκε από φυσικό πρόσωπο ή από μακριά. «Υπάρχει η απάντηση, αλλά δεν μπορώ να σας τη δώσω αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.
Τα μέλη της ΑΔΑΕ επέρριψαν ευθύνες στη Vodafone, υπογραμμίζοντας ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κορωνιάς όφειλε να την ενημερώσει εξαρχής, καθώς υπήρχε η δυνατότητα να βρεθούν τρόποι να μην κινδυνεύσει η εθνική ασφάλεια, χωρίς να απενενεργοποιηθεί το λογισμικό.
Kαθημερινή

Δείτε στο τέλος του άρθρου τα πρόσωπα της τότε λέσχης και ταιριάξτε τα με τους σημερινούς τους ρόλους.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΜ”Ε” ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ;
Ακυρώθηκαν τα πρόστιμα σε Vodafone και Εricsson για τις υποκλοπές
Ακύρωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ως μη νόμιμες τις αποφάσεις της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) το 2007 με τις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο 76 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone και πρόστιμο 7,3 εκατομ. ευρώ στην εταιρεία Έρικσον για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που αποκαλύφθηκαν το 2006.
Το πρόστιμο στην Vodafone επιβλήθηκε για παράβαση της νομοθεσίας περί απορρήτου των επικοινωνιών και στην Έρικσον, η οποία ήταν προμηθευτής του λογισμικού της Vodafone, με το σκεπτικό ότι δεν…έπραξε τα δέοντα προκειμένου να προληφθούν και αποτραπούν οι υποκλοπές.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις υπ’ αριθμ. 3319 και 3320/2010 αποφάσεις και με πρόεδρο τον Κων. Μενουδάκο, έκρινε ότι οι συνεδριάσεις των μελών της ΑΔΑΕ δεν γίνονται δημόσια και η μη δημοσιότητα αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι αποφάσεις που ελήφθησαν για την Vodafone και την Έρικσον να είναι άκυρες.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ αφού έλαβε υπ’ όψιν της την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που επιτάσσει τον κανόνα της «δίκαιης δίκης» (άρθρο 6) και τις επιταγές του Συντάγματος για το απόρρητο των επικοινωνιών και του τρόπου λειτουργίας ανεξάρτητων Αρχών (άρθρα 19 και 101Α), έκρινε ότι ο κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας της ΑΔΑΕ ο οποίος «θεσπίζει απαγόρευση της δημοσιότητας των συνεδριάσεων της Αρχής» είναι παράνομος, καθώς αυτές πρέπει να είναι δημόσιες!!!!!!!!
ΓΡΑΦΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ: ΜΙΚΡΟΙ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΔΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!
Μα τέτοιον οίστρο η “λέσχη” για τις εταιρείες τηλεφωνίας και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; Ο Βουρλούμης φεύγει, ο Τσαμάζ έρχεται…
Ούτε Μάτριξ, ούτε δορυφόροι ούτε “μπαμπούλες”. Φτιάχνουμε τις τηλεπικοινωνίες στα μέτρα μας, δίνουμε τις άδειες εκεί που θέλουμε και βάζουμε ανθρώπους της αρεσκείας μας για να τις διοικούν. Τι καταφέρνουμε;
Μα απλούστατα να είμαστε οι απόλυτοι κυρίαρχοι κάθε επικοινωνίας, κάθε έκφρασης, κάθε εξωτερίκευσης απόψεων, συναισθημάτων, επιχειρηματικών σχεδίων, ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Μπορούμε να εντοπίσουμε κάθε αρθρογράφο του διαδικτύου στην Ελλάδα (στην Κίνα λίγο δύσκολο ε Παναγή;), μπορούμε να ακούσουμε κάθε συνομιλία και να εντοπίσουμε τους ομιλούντες. Μπορούμε να παρακολουθούμε κάθε επαφή δημοσίου λειτουργού που γίνεται από και προς την Ελλάδα.
Σκεφτείτε ένα απλό παράδειγμα: Σας απαγάγουν το παιδί και αυτό κάνει μία απελπισμένη κλήση στο κινητό σας. Για να καταφέρετε εσείς να εντοπίσετε αυτή την κλήση θα πρέπει να πάτε στο αστυνομικό τμήμα στην περιοχή σας, να ειδοποιηθεί ο εισαγγελέας (όποτε βρεθεί), να πιστοποιηθεί η κακουργηματική πράξη, να γίνει το απαραίτητο υπόμνημα, να ειδοποιηθεί η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, να σταλούν τα απαραίτητα έγγραφα προς την ΑΠΠΔ, να δοθεί το ΟΚ για άρση απορρήτου, να πειστεί η εταιρεία να δώσει τα στοιχεία στη δικαιοσύνη, αυτή στην εκτελεστική εξουσία κλπ κλπ. Δηλαδή, μετά από αρκετές ημέρες, θα βρείτε που βρισκόταν το παιδί σας όταν έκανε αυτή την κλήση. Μία ΑΧΡΗΣΤΗ πληροφορία δηλαδή.
Φανταστείτε τώρα να διοικείτε εσείς μία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Πόσο θα χρειαζόσασταν;
Φανταστείτε να διοικούσατε μία τράπεζα. Πόσο θα χρειαζόσασταν να “ανοίξετε” τους λογαριασμούς οποιουδήποτε προσώπου; Το Επίσημο Ελληνικό κράτος χρειάζεται κάποια χρόνια.
Βάλτε τώρα στη σούπα και λίγο …Χριστοφοράκο. Μαύρο, Τουρκικής έμπνευσης χρήμα σε όλους τους ανωτέρω.
Τι χρειάζεσαι λοιπόν για να μη δίνεις και στόχο; Τι θα πεις δηλαδή στην ιδιαιτέρα σου… “βρες μου τι είπε ο Καραμανλής με τον Πούτιν προχθές που μίλησαν”; Όχι βέβαια.Εκεί θέλεις ένα “αθώο” λογισμικό, που θα σου δίνει την δυνατότητα να βρίσκεις όλες αυτές τις πληροφορίες εύκολα, χωρίς να ανακατεύονται γραμματείς, φαρισαίοι, παρατρεχάμενοι και υπάλληλοι. Μειώνεις δηλαδή τις περιπτώσεις να πέσεις σε κάποιον ηθικό ή κουμμούνι, “εθνικιστή” που θα έλεγε και ο Μαντέλης.
Βέβαια για να μπει το λογισμικό και να στηθεί, χρειάζεται να απασχοληθούν και κάποιοι “Τσαλικίδηδες”. Βέβαια αυτοί είναι τεχνικοί, σιγά μην καταλάβουν. Μία ψωροεγκατάσταση θα κάνουν, το αφεντικό και κάποιοι “εξωσχολικοί” θα το τρέξουν. Αν τώρα βγει “ηθικός” κάποιος Τσαλικίδης, ε, υπάρχουν πάντα οι “κοινωνικοί αγωνιστές” με τους λογαριασμούς στη citybank για τις δουλειές “ιδεολογικής καθαρότητας”. Είπαμε, ο εκσυγχρονισμός απεχθάνεται την έννοια της ανιδιοτέλειας.
Όπως έχουμε δει, το λάδωμα είναι διακομματική συνήθεια άσχετα εάν η γλίτσα έχει χρώμα πράσινο. Άρα οι όποιοι πολιτικοί αντιδράσουν θα έχουν απέναντι τους ακόμα και ομογάλακτους. Όπως βεβαίως την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜ”Ε”. Γιατί τα ΜΜ”Ε”;
Τα ΜΜ”Ε” έχουν ως βασικούς τροφοδότες διαφήμισης αυτές ακριβώς τις εταιρείες. Τηλεφωνία και τράπεζες. Δείτε τις διαφημίσεις, δείτε τα τιμολόγια των εταιρειών “δημοσίων σχέσεων” και θα καταλάβετε.
Οι περιβόητοι Βαρώνοι, έχουν τις μεγαλύτερες Business ακριβώς με αυτές τις εταιρείες …η Siemens κατέβαινε με τον Άκτορα, η ALCATEL με την ΤΕΡΝΑ (από τα πρακτικά της εξεταστικής)
Άκρα του τάφου σιωπή για την ταμπακέρα και εξόντωση των πολιτικών που δεν ήταν “συμμαθητές”, δεν είχαν “κοινωνικές σχέσεις” με τις γελοίες υπάρξεις όπως ο Χριστοφοράκος. Άλλωστε, αυτοί που βγήκαν “μπροστά” στην αποκάλυψη του σκανδάλου εξοντώθηκαν πολιτικά (Ρουσόπουλος) και παρ’ ολίγον φυσικά (Βουλγαράκης, όλως τυχαίως από τον …ΕΑ με τους τρομοκράτες με τους offshore λογαριασμούς!). Αντίθετα, μετά την αποκάλυψη ξεφύτρωσαν και διέπρεψαν πολιτικές περσόνες όπως ο κύριος Παπαθανασίου (συμμαθητής και αυτός) και άλλοι που έκαναν τις σωστές παρέες.
Η κατάληξη; Γνωστή. Με την αμέριστη βοήθεια “γαλάζιων”, ο Γιώργος Παπανδρέου κυβέρνηση και οι συνδαιτήμονες του στα περιβόητα δείπνα, υπερκυβέρνηση. Ο κύριος Καραμούζης στον ΟΤΕ αφού πλέον είναι κωμωδία να μένει ο κύριος Βουρλούμης.Λαβώθηκε το σύστημα μα έχει εφεδρείες, από τη γνωστή εταιρεία …ευρέσεως ταλέντων!
Και όμως, εάν δεν υπήρχε το διαδίκτυο, ο κύριος Βουρλούμης θα έμενε. Όπως είχε μείνει εως τώρα, παρότι κατηγορείτο για απιστία εις βάρος του οργανισμού που διοικεί!
Λαβωμένη λοιπόν η ομαδίτσα της “Λέσχης”, είναι η πρώτη πραγματική επιτυχία από λαϊκή κινητοποίηση. Ο αστάθμητος παράγοντας που τρέμουν, κάτι ανθρωπάκια πίσω από υπολογιστές που παίρνουν πληροφορίες από κάποια άλλα ανθρωπάκια σε κάποια γραφεία που αποφάσισαν να αντιδράσουν παρέα με κάποια τρίτα ανθρωπάκια που αποφάσισαν να …δράσουν. Μικροί Τσαλικίδηδες παντού!
Είμαστε παντού, πολλαπλασιαζόμαστε με ραγδαίους ρυθμούς και το ξέρουν. Ίσως και εμείς βρεθούμε “αυτοκτονημένοι” με μία θηλιά στο λαιμό, που όπως είπαν και οι ξένοι εμπειρογνώμονες ΔΕΝ ΣΥΡΘΗΚΕ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΣΕ ΛΑΙΜΟ ΖΩΝΤΑΝΟΥ! Σχετικό απόσπασμα από την συνέντευξη του Απόστολου Κακλαμάνη:
Τελικά, κύριε πρόεδρε, με τη μακρά εμπειρία σας, πού καταλήγετε; Κι επιτέλους, πέρα από το σκάνδαλο των υποκλοπών, θα μάθουμε τι έγινε με τον Κώστα Τσαλικίδη; Αυτοκτόνησε πράγματι;
- Ο μηχανικός της Vodafone Κώστας Τσαλικίδης ήταν μια «παράπλευρη απώλεια» του μεγάλου σκανδάλου των υποκλοπών. Αν δεχτούμε πως αυτοκτόνησε, πρέπει να απαντήσουμε πειστικά και στην έκθεση των ξένων εμπειρογνωμόνων που περιγράφουν το σκοινί με το οποίο κρεμάστηκε να μην έχει συρθεί σε λαιμό ζωντανού ανθρώπου και ο χοντρός ναυτικός κόμπος του να παραπέμπει σε εμπειρία ναυτικού, που δεν είχε το θύμα. Η σχέση του άτυχου Τσαλικίδη με τη θάλασσα ήταν μόνο το… κολύμπι! Δυστυχώς, όπως η όλη υπόθεση των υποκλοπών έκλεισε με δίωξη «κατ’ αγνώστων», έτσι και η δικογραφία Τσαλικίδη «πήγε αρχείο».
Είναι λοιπόν και αυτά μέσα στο πρόγραμμα. Με μία διαφορά: ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ, ο φόβος έγινε ΗΔΟΝΗ. Ηδονή που δεν θα τη ζήσει όποιος δεν τόλμησε να ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. Η ηττοπάθεια έγινε λύσσα για μάχη, η προσπάθεια έγινε ΕΚΣΤΑΣΗ! Αυτεγερσία, έκσταση, Εθνεγερσία.
Αυτή είναι η φυσική φορά των πραγμάτων και αν δεν το κάνεις, τότε πραγματικά δεν αξίζει να ζεις! Άλλωστε πλεον δεν ξιφομαχούμε με φαντάσματα αλλά με αδηφάγα Ελληνάκια, παράρτημα ενός αχόρταγου στομαχιού στο οποίο καταλήγει ο μόχθος μας, η περιουσία μας,ότι ανήκει σε αυτή την πατρίδα. Α, δείτε και μία ενδιαφέρουσα λέσχη, σε λίγο θα χρειαστούν “εγγραφές”:
Ιδεοληψίες, τρόμος, παραφιλολογία. Για να τελειώνουμε με τους μύθους που αποσκοπούν στην καλλιέργεια ηττοπάθειας στον Ελληνικό λαό, δείτε πραγματικά ποιοί είναι οι “ισχυροί” και “επιφανείς” με ονοματεπώνυμο. Βλέπετε κανέναν “μπαμπούλα”;
Δεν έχουμε συμπεριλάβει τα ονόματα των πολιτικών γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε πολιτική προπαγάνδα. Επιπλέον, μόνο γέλωτα προκαλούν με τις μεθοδεύσεις τους. Ούτως ή άλλως, λίγο πολύ έχουν ακουστεί. Αυτά που βλέπετε λοιπόν είναι τα ονόματα που δεν φανταζόσασταν, δεν έχουν ακουστεί παρά μόνο τώρα τελευταία.
Κοιτάξτε τον οίστρο για τις τηλεπικοινωνίες.
Τα ονόματα των οικονομικών απευθύνεται ακριβώς σε αυτήν τους την ιδιότητα και όχι την πολιτική που απέκτησαν μεταγενέστερα.
Όσο για τον …λόρδο; Κάποια στιγμή θα τον πούμε και αυτόν για να δείτε πόσο εύκολα μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα. Αρκεί να το θέλεις και να ράψεις το στόμα σου και την κοιλιά σου. Χαρείτε τα, αποκλειστικά για εσάς.


Όποιος έχει λεφτά και πληρώνει… πηδάει όποιον θέλει… ακόμα και τους αναρχοεπαναστάτες του κώλου, όπως τον Βότση και τη Μάνια
Την περασμένη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ ακύρωσε το πρόστιμο ύψους 76 εκ ευρώ που είχε επιβληθεί στη vodafone και ζήτησε από την ΑΔΑΕ να επανεξετάσει την υπόθεση. Δείτε αριστερά πως παρουσίασε η Ελευθεροτυπία το θέμα, την επόμενη μέρα το θέμα:
Στη σελίδα 53, στο οικονομικό τμήμα της φυλλάδας. στριμωγμένο σε μια γωνία κάτω κάτω με τίτλο στο πλάι με λεπτότερα γράμματα απ’ ότι οι υπόλοιποι τίτλοι της σελίδας….
Δείτε τώρα, στο χθεσινό φύλλο,
γιατί “θάφτηκε” το θέμα:

πηγη

Το είδα στο anti-ntp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου