Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Όθων Ιακωβίδης

Η άνοδος του “ναζιστικού φασισμού”*, στην Ελλάδα του 2012, οφείλεται (και αυτό το κακό, διότι περί κακού πρόκειται, αφού η τελική πολιτική στόχευσή του βρίσκεται στον αντίποδα της Δημοκρατίας) αποκλειστικά και μόνο στην μήτρα όλων των κακών που σήμερα πλήττουν ανελέητα την Ελληνική κοινωνία:
στο “βαθύ κράτος” της Ελλάδας, την “κομματοκρατία”, (οριζόμενη σαν “πολιτική νοοτροπία και πρακτική που προτάσσει πάντοτε το κομματικό συμφέρον από το κοινωνικό όφελος”).

Αυτή η κομματική πρακτική, η ίδια που δημιούργησε  το τεράστιο χρέος, εξ αιτίας του οποίου (πάλι η ίδια) παρέδωσε την πλήρη κυριαρχία τ;ής χώρας σε χέρια ξένων, δημιούργησε και τις κατάλληλες  συνθήκες επώασης και εκκόλαψης του “αυγού του φιδιού” :
·        αρχικά, του έδωσε την κατάλληλη θερμοκρασία για την επώαση και  εκκόλαψη (δηλαδή την εθνική ταπείνωση που νοιώθει ο κάθε Έλληνας από την υποτίμηση, τόσο της ταυτότητας, όσο και της καθημερινής ζωής του) 
·        ακολούθως καλλιέργησε την  πρώτη τροφή του φιδιού (την αναστάτωση της κοινωνίας από την ασύδοτη λαθρομετανάστευση)
·        και τώρα το ταίζει με δυναμωτικές βιταμίνες που το θεριεύουν. Αυτές, είναι η de facto εκχώρηση κρατικής εξουσίας στις συντεταγμένες ομάδες του “ναζιστικού φασισμού”, που προέκυψε από την αδυναμία του κράτους να προστατεύσει αυτό τό ίδιο, τον πολίτη και να του δώσει ασφάλεια και αξιοπρέπεια στην καθημερινή διαβίωσή του.

Δηλαδή το άθλιο κράτος της ξευτιλισμένης κομματοκρατίας, έχει επιτρέψει (αν δεν έχει εκχωρήσει) στον ναζιστικό φασισμό, που το  ίδιο τον αναγέννησε από την τέφρα του,  την απόδοση ασφάλειας και αξιοπρέπειας στον Έλληνα πολίτη!!! Πώς να μην γιγατώνεται;;;

Αυτή η κομματική πρακτική (της κομματοκρατίας) είναι που επέτρεψε την είσοδο στον κοινωνικό οργανισμό, της ασθένειας της λαθρομετανάστευσης που, αντί να αντιμετωπισθεί όσο ήταν ακόμη αντιμετωπίσημη,  εξελίχθηκε  σε πεδίο κομματικής εκμετάλλευσης, ενώ ταυτόχρονα η ασθένεια φούντωνε και δημιουργούσε σωρεία άλλων κοινωνικών προβλημάτων (όλα μαζί ας τα πούμε “ιλιγγιώδης αύξηση της εγκληματικότητας”) στα οποία το κράτος φάνηκε εντελώς ανέτοιμο και αδύναμο να αντιμετωπίσει, διότι τα κόμματα που έπαιρναν την κυβέρνηση, το μόνο που τους απασχολούσε ήταν το πως θα αποσπάσουν (ή δεν θα χάσουν) ψήφους από τη μεταχείριση των λαθρομεταναστών, η οποία (αναλόγως του βαθμού “ανθρωπιστικής” αντιμετώπισής τους) επηρεάζει μεγάλες ομάδες πολιτών/ψηφοφόρων.

Η κομματική αυτή επιδίωξη (του προσεταιρισμού των πολιτών/ψηφοφόρων), πέρασε στον  κρατικό μηχανισμό και εμφανίστηκε (όπως και ήταν) σαν αδυναμία τού κράτους  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η ασύδοτη είσοδος εκατοντάδων χιλιάδων εξαθλιωμένων ανθρώπων (με εντελώς διαφορετική νοοτροπία, θρησκεία, ήθη και έθιμα, αλλά και ανάγκες) στην Ελληνική κοινωνία.

Η αδυναμία αυτή, ζέστανε την θερμοκρασία επώασης του “αυγού του φιδιού” και τάισε το φίδι που, εν τω μεταξύ, εκκολάφθηκε, και άρχισε να δαγκάνει αυτούς που δημιούργησαν τα προβλήματα στην Ελληνική κοινωνία, δηλαδή τους μετανάστες, λαθραίους και νομίμους. Αυτός, όμως που δαγκάνει αυτόν που σε ενοχλεί, (αν δεν είναι) γίνεται φίλος σου.

Φυσικό αποτέλεσμα,  λοιπόν, να  έχουμε σήμερα πολίτες, που καμία σχέση δεν έχουν με τον φασισμό, να τον υποστηρίζουν, καταγράφοντας τεράστια νούμερα  υποστηρικτών/ψηφοφόρων του.

Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς το φάρμακο (“Χρυσή Αυγή”) που παίρνει η κοινωνία για να θεραπεύσει μία ασθένειά της (τα επακόλουθα της λαθρομετανάστευσης) , είναι άκρως τοξικό και οδηγεί σε βέβαιη καρκινογένεση. Αν ο καρκίνος ολοκληρώσει τον κύκλο της δημιουργίας του, τότε τα πράγματα γίνονται θανατηφόρα  για ολόκληρο τον οργανισμό του ασθενή (την κοινωνία) και όχι για την αρρώστια του.

Η κατάσταση αυτή, γίνεται ακόμη χειρότερη, επειδή η αδυναμία αυτή του κράτους (που κυβερνάται από αυτή την νοοτροπία και πρακτική της  κομματοκρατίας) απαξιώνει όλο και περισσότερο την έννοια της Δημοκρατίας, ταυτίζοντάς την με την παρούσα κατάσταση που μόνο Δημοκρατία δεν είναι, καθώς υπάρχουν πλέον όλες οι αποδείξεις ότι την χώρα κυβερνά μία πολιτική και οικονομική Ολιγαρχία, που σφετερίζεται τη δημοκρατική νομιμότητα και, μεταμφιεσμένη,  παρουσιάζεται ως  Δημοκρατία.

Η ταύτιση αυτή, της Δημοκρατίας με την (πολιτική και οικονομική) Ολιγαρχία που κυβερνά τη χώρα , αποτελεί την καλύτερη κάλυψη και δικαιολογία της “Χρυσής Αυγής” για την αύξηση των υποστηρικτών του ναζιστικού φασισμού στη χώρα μας.
 “Νά τά καλά της Δημοκρατίας” λέει στον αφελή πολίτη η προπαγάνδα του Ναζιστικού Φασισμού, οδηγώντας, εμμέσως πλήν σαφώς, τη σκέψη του στον αντίποδα της Δημοκρατίας, στη Δικτατορία, που είναι και ο γνώριμος τελικός στόχος του Ναζιστικού Φασισμού.

Η κατάσταση επιδεινώνεται με τη σημερινή  αντιδημοκρατική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής,  καθώς  το σύστημα την αποκλείει από τα ΜΜΕ (ενώ δικαιούται να έχει παρουσίαση, σύμφωνε με τους κανόνες της Δημοκρατίας) και σκέφτεται να την βγάλει και εκτός νόμου και Κοινοβουλίου !!.

Η Δημοκρατία δεν μπορεί να φοβάται ή να αποφεύγει τις δημοκρατικές διαδικασίες, διότι, απλούστατα, δημοκρατία είναι η τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών.

Στη Δημοκρατία όλοι όσοι συμμετέχουν, δικαιούνται ισηγορίας και ισονομίας.

Στη Δημοκρατία, ο μόνος τρόπος να εξουδετερώσεις τον πολιτικό σου αντίπαλο, είναι ο δημοκρατικός διάλογος. Τα επιχειρήματα και τα αντεπιχειρήματα.
Αυτό είναι το πεδίο της επικράτησης των απόψεων και ιδεών στη Δημοκρατία.

Στην τραβεστί Δημοκρατία, αυτήν που έχει επιβάλλει στη χώρα η κομματοκρατία, ο αντίπαλος (όποιος κι αν είναι αυτός) εξουδετερώνεται με την άθλια ανισηγορία και ανισονομία, δηλαδή αυτά που επικρατούν σήμερα στο προσκήνιο της Ελληνικής πραγματικότητας, επιβεβαιώνοντας ότι στη χώρα δεν υπάρχει Δημοκρατία αλλά μία μεταμφιεσμένη (τραβεστί) σε Δημοκρατία, Ολιγαρχία.

Αυτήν την ύπουλη Ολιγαρχία πρέπει να ξηλώσουμε πατόκορφα, καθώς αποτελεί τον εχθρό του λαού.
Μαζί με αυτήν, θα καταρρεύσει (μέσα από την πολιτική αντιπαράθεση) και ο άλλος αντίπαλος τής Δημοκρατίας, ο Ναζιστικός Φασισμός, καθώς είναι γέννημα και θρέμμα αυτού του μεγάλου Ψεύδους (ότι έχουμε Δημοκρατία) και η συνέχιση και αύξησή του στηρίζεται σ' αυτό και στη συνέχισή του.

Το ξήλωμα έχει, ήδη, αρχίσει να οργανώνεται.
 Όποιος θέλει να βάλει ένα χεράκι, μπορεί να επισκεφθεί το www.2013marathon.org


                         *  Ο όρος “ναζιστικός φασισμός” αποδίδει την πολιτική πρακτική και τον αυτοπροσδιορισμό της, που χρησιμοποιεί η “Χρυσή Αυγή”, ως “Λαϊκός Εθνικισμός”. 
Η Γερμανική λέξη nazionalism (σημαίνει εθνικισμός) και η Ιταλική λέξη  Fascismo  (που εκφράζει αυταρχική/μιλιταριστική ιδεολογία) αποτελεί την τρέχουσα πρακτική της ΧΑ.

12 σχόλια:

 1. Δεν τα γράφατε αυτά όμως όλοι οι "ανησυχούντες" πριν από αρκετά χρόνια όταν τα σημάδια ήταν ήδη ορατά ότι θα φθάναμε σε αυτήν την κατάσταση...τότε βλέπεις ο Έλληνας είχε ακόμα "φράγκα" και καλοπερνούσε και εσείς του χαϊδεύατε τα αυτιά...δεν τον ενδιέφεραν ούτε τα καραβάνια των λαθρομεταναστών που έρχονταν στην Ελλάδα τη δεκαετία του '90, δεν νοιάστηκε για την εθνική ταπείνωση των Ιμίων το 1996 ούτε καν όταν "φαγώθηκαν" περιουσίες από την απάτη του χρηματιστηρίου το 2000 δεν χύθηκαν δάκρυα...και δεν ήσασταν πουθενά παρόντες όλοι εσείς οι "ανησυχούντες" όλα αυτά τα χρόνια...
  Τώρα παρακολουθήστε από κοντά την επώαση του αυγού του φιδιού ή καλύτερα της στρουθοκαμήλου όπως ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωση της κοινωνίας μας και κάντε απλά διαπιστώσεις βλέποντας την Ελλάδα να οδηγείται στο όλεθρο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωραία, ΕΣΥ τι έκανες "... πριν από αρκετά χρόνια ..." τα "... έγραφες αυτά ..."? Αν τα έγραφες θα έπρεπε να χαίρεσαι που τώρα τα γράφουν κι όσοι τότε δεν τα έγραφαν. Αν πάλι δεν τα έγραφες τότε, τι ακριβώς γυρεύεις να γκρινιάζεις πάνω απ' το χυμένο γάλα μήπως και ξαναμπεί έτσι στην κανάτα?

   Πέρα από το να γκρινιάζεις με τους "ανησυχούντες" όπως τους λές, ΕΣΥ, προτείνεις κάτι, ή απλά μας λές πως δεν υπάρχει πουθενά ελπίδα?

   Όσοι νοιώθουν απελπισμένοι και ανήμποροι ας κρατήσουν την απελπισία τους για τον εαυτό τους, με το να την διαχέουν όχι μόνο δεν βοηθούν κανένα αλλά κάνουν τη δουλειά του καθεστώτος το ίδιο αποτελεσματικά σαν να ήταν βαλτοί, ασφαλίτες δηλαδή και πληρωμένοι προβοκάτορες. Κάποιο από δαύους άλλωστε σίγουρα είναι...

   Διαγραφή
  2. Στο μέτρο του δυνατόν ως πολίτης αυτής της χώρας εγώ ούτε έπαιξα χρηματιστήρια, ούτε ψήφιζα τα κόμματα που μας οδήγησαν στον όλεθρο, ούτε ζήτησα χάρες και ρουσφέτια από κανένα, ήμουν εκεί που έπρεπε να είμαι όταν η πατρίδα με καλούσε και ήμουν και είμαι πάντοτε συνεπής απέναντι στο κράτος...
   Αυτό έκανα εγώ τότε και αυτό κάνω τώρα ως άτομο εν αντιθέσει με τους τότε βολεμένους νυν "αγανακτισμένους" και νιώθω ότι έχω κάθε δικαίωμα να γράφω αυτά που γράφω σε αυτούς που τα γράφω...αλλιώς δεν θα έχανα τον χρόνο μου πάνω από πληκτρολόγια "σκοτώνοντας" ώρα και γράφοντας σχόλια που δεν θα τα εννοούσα...
   Αν και εσύ έχεις κάνει αυτά που έπρεπε να κάνεις για σένα τότε έχεις κάθε δικαίωμα να γράφεις αυτά που γράφεις...απλά απευθύνεσαι σε λάθος άτομο...


   Διαγραφή
 2. ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΟΛΙ ...ΓΚΡΑΓΚΑ ΓΚΡΟΥΓΚΑ ΓΚΡΑΓΚΑ ΓΚΡΟΥΓΚΑ.ΝΕΟΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΝΕΟΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ.ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΛΩΤΣΑΕΙ ΟΠΩΣ ΚΛΩΤΣΟΥΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ...ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Nationalsozialismus = εθνικό-σοσιαλισμός.
  Άλλο ναζισμός, άλλο εθνικισμός, άλλο φασισμός, άλλο κομμουνισμός.
  Ο εθνικισμός είναι κάτι που περιλαμβάνει πολλές έννοιες αλλιώς λειτουργεί στην Τουρκία αλλιώς σε κάποια άλλη χώρα.
  Ο ναζισμός (το μοντέλο του Χίτλερ) είναι συγκεκριμένος ιδεολογικός ορισμός.
  Άλλο δημοκρατία και άλλο αυτό που ζούμε.

  http://en.m.wikipedia.org/wiki/Nazism

  Δεν μου αρέσει να εξισώνεται ο εθνικισμός ή ο πατριωτισμός με τον ναζισμό.
  Η πατρίδα και το έθνος είναι αλληλένδετα.

  Το κείμενο σωστά τα λέει είναι άλλο ένα μέτωπο να νικήσουμε τον εχθρό.
  Αλλά ελπίζω να μπορέσουν να ενωθούν όλοι οι πατριώτες, όλα τα μέτωπα χωρίς διχόνοιες αφού έχουν τον ίδιο σκοπό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ
  ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΤΑ 58 ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ........
  ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΘΑΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.......
  ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Μ Ο Ν Ο Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.......

  ΠΡΩΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε μου αλλού πατάς και αλλού βρίσκεσαι....από αριστερός χρυσαυγίτης; σε βρίσκω φούλ φιλοσοφημένο...(όχι εγώ δεν είμαι αριστερός)αν σήμερα ήταν η χρυσή αυγή στην εξουσία τώρα δεν θα γράφαμε εδώ ....και ούτε θα μπορούσες να εκφραστής ελεύθερα....δεν υπάρχει άσπρο-μαύρο υπάρχουν και άλλα χρώματα...αν ήξερες λίγο ιστορία σίγουρα θα σκεφτόσουν διαφορετικά...

   Αristomenis

   ΥΓ.1 ΦΑΣΙΣΜΟΣ= πολιτικοκοινωνικό σύστημα της άκρας δεξιάς, με έντονα αυταρχικό και εθνικιστικό χαρακτήρα, που καταργεί τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία και βασίζεται στο μονοκομματισμό και στον ολοκληρωτισμό.....

   ΥΓ.2 Ολοκληρωτισμός= πολιτικό σύστημα,συνήθως μονοκομματικό, που χαρακτηρίζεται από υπερβολική ενίσχυση της εκτελεστικής εξουσίας, επιβολή μονολιθικότητας στην κοινωνία και καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων....

   Τέλος αντιγραφής

   Διαγραφή
 5. Όταν το ένα άκρο λέει να ανοίξουν τα σύνορα, να έρθουν όσοι θέλουν, να γίνουν όλοι Έλληνες και όσοι έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα είναι κορόιδα, τοτε η κοινωνία αντιστέκεται αυτόματα και κινείται στο άλλο άκρο και να είστε σίγουροι αν δεν υπήρχαν άκρο αριστεροί δεν θα υπήρχαν και άκρο δεξιοί.

  Όταν όμως η ελευθερία του ενός καταπατάει την ελευθερία του άλλου η κοινωνία πάλι από μόνη της ζητάει περιορισμό.
  Όταν ο άνθρωπος θα χάσει την ελευθερία του τότε ο ίδιος που είχε ζητήσει περιορισμό θα μάχεται για την ελευθερία του.
  Γιαυτό κάποιος πρώην αριστερός μπορεί να πηγαινοέρχεται από την Χρυσή Αυγή στον Σύριζα ανάλογα δηλαδή με τις ανάγκες με της κοινωνίας.

  Μακάρι να διαλύσουν όλες οι ιδεολογίες του ολοκληρωτισμού και να καταλάβει ο κόσμος ότι ο μόνος τρόπος να ζήσουμε αρμονικά είναι μόνο με δημοκρατία και αγάπη για την πατρίδα γιατί πατρίδα χωρίς σύνορα δεν γίνεται και δημοκρατία χωρίς πατρίδα πάλι δεν γίνεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΟΛΙ ...ΓΚΡΑΓΚΑ ΓΚΡΟΥΓΚΑ ΓΚΡΑΓΚΑ ΓΚΡΟΥΓΚΑ.

  ΝΕΟΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ,

  ΝΕΟΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

  ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΛΩΤΣΑΕΙ ΟΠΩΣ ΚΛΩΤΣΟΥΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ...ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πέρα απο τις αμπελοφιλοσοφίες και διάφορες αρλούμπες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο(ανάλογες με τη πιο πάνω τραλαλά ανάρτηση)ΨΑΞΤΕ ΛΙΓΟ μήπως ο απλός πολίτης αυτής της χώρας ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Λαικός Εθνικιστής (σύμφωνα με τη ΧΑ) ή Ναζιστής,Φασίστας και ότι άλλο τους καταμαρτυρούν (αυτοί που τους πολεμούν)??ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Η Χ.Α. ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΛΠ. ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...ΕΙΜΑΙ ΝΑΖΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΜΑΙ.(Μου πήρε 47 χρόνια να το καταλάβω).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν χρειάστηκες 47 χρόνια για να αποφασίσεις να μην ξαναψηφίσεις αυτούς που ψήφιζες τόσα χρόνια και σε κορόϊδευαν σαν παιδάκι, μη βιάζεσαι να αποφασίσεις για τη Χ.Α. Γιατί "αυτό που εμφανίζει μέχρι στιγμής", δεν εξασφαλίζει αυτό που μπορεί να εμφανίσει στο μέλλον.

   Ο απλός πολίτης θέλει να είναι αριστερός και εθνικιστής και γι αυτό το σύστημα έχει ετοιμάσει μαγαζιά για να στεγάσει την ιδεολογία του, είτε είναι αριστερή, είτε πατριωτική.

   Ανοίξαμε και σας περιμένουμε.

   Κάνε ότι καταλαβαίνεις, μόνο ψάξε πρώτα:

   http://kerberos-hellas.blogspot.gr/2012/12/blog-post_4110.html

   και

   http://thalamofilakas.blogspot.gr/2012/08/blog-post_4.html

   Διαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου