Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ο "ΕΓΚΡΙΤΟΣ" ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ" ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ)...

Αγαπητέ Βαγγέλη,

Χαίρομαι που κατάλαβες έστω και αργά ότι το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό. Μου προκαλεί απορίες το γεγονός βέβαια ότι εγώ (που δεν είμαι "έγκριτος" συνταγματολόγος) κατάλαβα από το Μάϊο του '10 ότι το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό ενώ εσύ (που είσαι "έγκριτος" συνταγματολόγος) χρειάστηκες ένα χρόνο, αλλά ίσως το γεγονός αυτό να μην έχει μεγάλη σημασία.


Ισως και το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα υπηρετείς την κυβέρνηση που "στερείται" νομιμοποίησης να μην έχει μεγάλη σημασία.

Ακόμη και το γεγονός ότι υπέγραψες το "αντισυνταγματικό" μνημόνιο (παρ' όλο που γνώριζες ότι είναι "αντισυνταγματικό" ως "έγκριτος" συνταγματολόγος) να μην έχει ούτε αυτό μεγάλη σημασία.

Είμαστε λαός μεγαλόψυχος και δε δίνουμε σημασία σε μικρότητες.

Ομως, το να προσπαθείς να ρίξεις τις ευθύνες για την προδοσία αποκλειστικά στον Τζέφρυ και τον Ποπάϋ με ενοχλεί. Το να προδίδεις τους συνεργάτες σου όταν το κόλπο "δεν βγαίνει", το θεωρώ ανήθικο και μικροπρεπές.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ.


Ακολουθεί το άρθρο από το Udemand‘ΑΔΕΙΑΣΜΑ’ ΓΑΠ ΑΠΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ – ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
του Γιώργου Βλαχόπουλου,

Έχετε άραγε αντιληφθεί όλοι το μέγεθος της σημασίας που έχει η σημερινή συνέντευξη στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» του υπουργού Εθνικής Άμυνας και συνυποψηφίου για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου;; Η σημασία όσων λέει ο κ. Βενιζέλος, που έτσι κι αλλιώς είναι εκρηκτικά, αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα γιατί δεν τα λέει ένας οποιοσδήποτε πολιτικός, αλλά ταυτόχρονα ο έγκριτος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Βενιζέλος.


Ας δούμε όμως τι ακριβώς λέει:

1) Βγάζει αντισυνταγματικό το μνημόνιο.

Από τη στιγμή που ισχυρίζεται ότι απαιτούνται 180 βουλευτές για το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο), σαφώς υπονοεί ότι και το μνημόνιο 1 που ψηφίστηκε από λιγότερους βουλευτές είναι αντισυνταγματικό και φυσικά άκυρο, μη…. παράγων έννομα αποτελέσματα.

2) Δεν αποκλείει ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το μνημόνιο

Λέει χαρακτηριστικά: “Η δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την ευθύνη και το κόστος. Δεν υπάρχει δημοκρατική ασυλία. Είναι άλλη η ευθύνη του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών που έχουν άμεση επαφή με χειρισμούς και άλλη η ευθύνη ενός υπουργού σε μη σχετικό υπουργείο”.

3) Επισημαίνει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Τονίζει ότι…

ι “οι αποφάσεις αυτές είναι τόσο κρίσιμες και τόσο πολύπλοκες, που καθεμία πρέπει να έχει τη μορφή νόμου, γιατί αλλιώς δημιουργούνται τεράστιες διοικητικές και νομικές δυσχέρειες, ενώ υπάρχει – ας μην το κρύβουμε – και ζήτημα ευθύνης για τα πρόσωπα που θα πάρουν τις σχετικές αποφάσεις. Άρα μόνο με τη Βουλή και τη μορφή νόμου λύνονται τα θέματα αυτά”.

Έπειτα από αυτή την προειδοποίηση Βενιζέλου, να δούμε ποιος θα επιχειρήσει να ξεπουλήσει δημόσια περιουσία;;

4) Αμφισβητεί στην ουσία την νομιμοποίηση της κυβέρνησης

Εμμέσως και βρίσκοντας ευκαιρία από τα λεγόμενα του κ. Παπανδρέου περί δημοψηφίσματος, θέτει θέμα λαϊκής νομιμοποίησης της κυβέρνησης λέγοντας ότι: δε νοείται δημοψήφισμα με “απλουστευτικό, παραπειστικό ή αυτονόητο ερώτημα που λειτουργεί μόνο ως υποκατάστατο των εκλογών και ως μηχανισμός έμμεσης άντλησης νομιμοποίησης”.

Όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι από σήμερα το ΠΑΣΟΚ σε καμία περίπτωση δεν θα είναι το ίδιο με χθες. Ο κ. Παπανδρέου είναι υποχρεωμένος να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει με όποιον τρόπο ή ενέργεια κρίνει εκείνος.

Πάντως τυχόν μη απάντηση «ποιών την νύσσα», θα εντείνει την αποδόμησή του και την προδιαγεγραμμένη μη εφαρμογή οποιασδήποτε οικονομικής κ.λ.π. πολιτικής.

http://udemand.wordpress.com

3 σχόλια:

 1. ΠΡΕΠΕΙ ΟΧΙ ΩΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΛΕΟΝ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ.
  Σύμφωνα με τους Συνταγματολόγους , έχει ενεργοποιηθεί το ακροτελεύτιο άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος και είναι καθήκον μας να υπερασπισθούμε την Πατρίδα μας ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ εναντίον των σφετεριστών.
  Όλοι λοιπόν στις πλατείες απαιτώντας την πτώση της κυβέρνησης και την διενέργεια Εθνικών εκλογών , για να σταματήσει η προδοσία της χώρας και η βίαιη παράδοση της και το ξεπούλημα της στους τοκογλύφους. ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

  Άρθρο 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ 3 ΚΑΙ 4

  3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

  4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.


  ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!! ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΟΣΟ ΥΨΗΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.

  ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ενημερώστε τον κ. Τούρκογλου ότι είναι πλέον πολύ αργά. Ελπίζω να'χει κάνει κράτηση στο ελικόπτερο !!!

  Δήθεν σωτήρες δε θέλουμε.
  Άντε γειά !!!

  Α.Ζ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ “ΕΙΣ ΓΑΜΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ”
  ΕΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ 14 ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΣΟΥΝ ΚΟΜΠΟ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ.
  ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ,ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ, ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΜΑΣ.
  Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ JEFFRY ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ , ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ.
  ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ.
  ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ)ΝΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ.
  ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.
  Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ..ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΝΙΚΑ!!!!!!!
  ΟΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΦΥΛΑΚΗ
  ΕΞΩ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!
  ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!!!!
  ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΖΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΛΕΟΝ. ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

  ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου