Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Η ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΓΩΝΑ. ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ ΛΟΙΠΟΝ!

Γράφει η Ολυμπία

Η Καλή Χρονιά δεν είναι δικαίωμα, αλλά κατόρθωμα. Καρπός από το δέντρο του μόχθου. Γιατί όλα τα όμορφα στη ζωή κερδίζονται με μόχθο, με αγώνα, με πίστη. Όλα τα χαρακτηριστικά δηλαδή της Αρετής.

Ότι ομορφότερο υπάρχει σήμερα στη ζωή μας είναι αποτέλεσμα αγώνα. Όλος ο Ελληνικός πολιτισμός, φορέας κάθε δίκαιου, κάθε ανθρώπινου και αληθινού είναι ζυμωμένος με μόχθο, με θυσία, με αγώνα.  Από τα σπάργανα του. Από τότε που η Γαία έδωσε τα μυστικά της Γεωργίας στα παιδιά της για να τα θρέψει αλλά και να τα εκπολιτίσει.

Έτσι γεννήθηκε ο πολιτισμός. Η ίδρυση της Πόλεως δηλαδή που σηματοδοτούσε την μόνιμη διαβίωση,την κληρονομιά της γνώσης από γενιά σε γενιά. Η λέξη έγινε ομιλία, η ομιλία γραφή, η γραφή ποίηση και λογοτεχνία. Τέχνη της δημιουργίας, τέχνη της αρμονικής συμβίωσης, της κοινωνίας. Οι γηγενείς όμως ποτέ δεν ξέχασαν την μεγάλη Μητέρα. Την τιμούσαν πάντα στις παραδόσεις τους, στις μυσταγωγίες, στις τέχνες και τα γράμματα. Την είχαν στις ψυχές τους ως Πατρίδα, Πατρώα Γη. «ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΣΙΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕΜΝΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ. ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡ’ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙΝ». Και η θυσία για την Πατρίδα, για τον κοινό πρόγονο, συνεχιζόταν στους αιώνες σαν μία κωδικοποιημένη τελετή, φτάνοντας μέχρι τον Σωλομό και τον Ηλιάκη.

Δύο επιλογές είχε πάντα ο δίποδος. Η μία ήταν να τριγυρνά, να σφάζει να κλέβει για να καρπώνεται τα έτοιμα και η άλλη να γνωρίσει, να δημιουργήσει, να φυτέψει, να υπομείνει, ώστε να καρπωθεί και να απολάβει.

Υπήρχε λοιπόν και ο λύκος της στέπας, ο Οϊγούρος, ο Ούνος, το κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα, αλλά πέφτει στην Πατρίδα και την ρημάζει. Μαζί και τα παιδιά της. Από τον Ταμερλάνο, τον Κεμάλ, τον Αδόλφο μέχρι το ΔΝΤ. Δεν σταματά εάν δεν ρημάξει τα πάντα, μέχρι την τελευταία σταγόνα, τον τελευταίο πόρο. Εξοντώνει τους
γηγενείς και κρατά τους απολύτως απαραίτητους ως δούλους για να καρπώνεται τον μόχθο τους. Από την Αφρική μέχρι την Χίο, από την Γη των Σεγιέν μέχρι τον Πόντο, παντού η ίδια μάχη.

Η μάχη λοιπόν δεν είναι “ιδεολογική” ή “Μάχη συμφερόντων”. Είναι η ίδια η μάχη της ύπαρξης. Αυτό είναι που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε για να την κερδίσουμε, για την Καλή Χρονιά. Ο στόχος δεν είναι τα “μικρομεσαία εισοδήματα”, δεν ειναι τα “εργασιακά κεκτημένα”, δεν είναι καν τα πετρέλαια και η ΔΕΗ αλλά η ίδια η υπόσταση μας.

Αυτή την υπόσταση μας καλούμαστε να υπερασπίσουμε και θα τα καταφέρουμε μόνο εάν
το κάνουμε συνειδητά και όχι με αυταπάτες. Δεν είμαστε “καλοί” επειδή είμαστε Έλληνες. Έχουμε χρέος να είμαστε “καλοί”, ακριβώς επειδή είμαστε Έλληνες. Φορείς δηλαδή ενός πανανθρώπινου πολιτισμού, που κοσμεί την μητέρα Γη, δεν την βιάζει.

Το λευκό αιμοσφαίριο επιβιώνει με στοργή μέσα στον οργανισμό αλλά έχει υποχρέωση να τον διαφυλάξει. Έχει υποχρέωση να αγωνιστεί ανεξαρτήτως τον ισορροπιών και των πιθανοτήτων. Φανταστείτε τα λευκά αιμοσφαίρια να αρχίσουν να λένε “πουρκουά;” όταν τα μικρόβια βρίσκονται εντός των τειχών.

Τα μικρόβια από την άλλη, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό. Μπουκάρουν στον οργανισμό, αρχίζουν τρώνε ασύστολα, χειρότερα και από τους “κοπρίτες” του Παγκάλου, διαλύουν τα πάντα στο πέρασμα τους μέχρι να γονατίσουν τον ασθενή. Εκτός εάν αφανιστούν από την άμυνα του οργανισμού.

Και εδώ είναι το λεπτό σημείο: Τα μικρόβια ποτέ δεν επιτίθενται εάν δεν είναι σε θέση ισχύος. Εάν δεν είναι πολυπληθέστερα από τους υπερασπιστές. Θα λουφάξουν στην πύλη εισόδου, θα πολλαπλασιασθούν και έπειτα θα επιτεθούν. Θα κάτσουν για αιώνες στην Τάκλα Μακάν, στην Γκόμπι μέχρι να την “πέσουν” στην Βακτριανή. Και δεν θα αφήσουν λίθο επί λίθου εάν την καταλάβουν. Θερμοπύλες, Ζάλογγο, Ulundi, δεν θα “γράψουν” ποτέ τα μικρόβια. Αντίθετα, όταν μυριστούν σθεναρή αντίσταση, θα αναζητήσουν τον εφιάλτη, τον άτιμο καρκίνο που διαλύει το ανοσοποιητικό. Τον δοσίλογο, τον υπουργό οικονομικών, την κυβέρνηση που θα ανοίξει την κερκόπορτα.


Αυτόν που θα πείσει τα αιμοσφαίρια ότι δεν ανήκουν στον οργανισμό, αλλά ο οργανισμός τους ανήκει. “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”! Που θα κάνει τα υγιή κύτταρα, καρκινικά: Γκλαμουριά, χλίδα, αρπαχτή, απάτη, Life Style, Ντιντήδες αντί για Απάχηδες. Που θα μετατρέψει τον ιστό σε λίπος: Φάε ρε, διορίσου, δανείσου, βολέψου, άραξε.

Και μετά τα μικρόβια θα διαβούν σαν τα στίφη επάνω στα γυναικόπαιδα της Σμύρνης.

Τόσο σημαντικός είναι ο αγώνας. Βαρύ και το φορτίο αυτών που γεννήθηκαν αιμοσφαίρια και όχι μικρόβια, δεν γίνεται όμως ν’ αλλάξουν ρόλους, όσοι Κωστόπουλοι και αν περάσουν. Βαριά η ύβρις αυτών που από κύτταρα έγιναν καρκίνος. Έζησαν μία νεύρωση για λίγα δευτερόλεπτα, πέθαναν μέσα στους αιώνες.

Αγνοία Μήτηρ πάσης κακίας. Εμείς όμως δεν έχουμε πλέον αυτή την δικαιολογία. Δεν είναι το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ, τα ΧΥΤΑ του Μπόμπολα και το τσιμέντο της Hoechtief.

Και αν περάσαμε από το απόλυτο σκοτάδι στο ημίφως της ημιμάθειας και της παπαγαλίας, όπου η Γη έγινε από επίπεδο αγροτεμάχιο, “περιστρεφόμενη σφαιρική χωματόπετρα με ολίγη από λάσπη” και εμείς το χάβουμε σαν τα χαϊβάνια…

Και αν πρέπει να γίνεις τέκτονας για να σου πουν στον τριακοστοκάτι βαθμό ότι “Μεγάλε η Γη είναι ζωντανός οργανισμός”, αφού σου έχουν κάνει το μυαλό κυμά και εσύ κοιτάς εκστασιασμένος λες και ανακάλυψες ότι υπάρχει τελικά Άι Βασίλης…

Εδώ τα είχαμε πει όλα. Εδώ και παρά πέρα, τα άλλα αδέρφια μας, παιδιά του κοινού μας προγόνου. Και αν ο Σωκράτης περνιέται για “Ελληναράς” με το «ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΣΙΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕΜΝΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ. ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡ’ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙΝ», όταν οι τότε “εκσυγχρονιστές” άρχισαν στο εξουσιαστικο τους παραλήρημα να τιμούν “είδωλα” αντί για αξίες, ακούστε τα από το ξαδερφάκι μας στην άλλη άκρη της Γης:
Απόσπασμα από την Επιστολή του Αρχηγού των Γηγενών Σηάτλ, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, 1854 (σα να λέμε Στρως Καν ένα πράμα):
“Κανένας δεν μπορεί να πουλά ή να αγοράζει τον ουρανό ή τη ζεστασιά της γης, τη δροσιά του αέρα και το άφρισμα του νερού, γιατί ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.

Εμείς είμαστε μέρος τους, μέρος της Φύσης… Ο αγέρας είναι ακριβός για τον ερυθρόδερμο, γιατί όλα τον μοιράζονται με την ίδια πνοή: τα ζώα, τα δέντρα, ο άνθρωπος. Είμαστε κομμάτι της γης. Καθετί πάνω στη γη είναι ιερό για το λαό μου.

Η απληστία των Χλωμών Προσώπων θα τα καταβροχθίσει όλα, ό,τι υπάρχει στη Γη, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια έρημο. Από δω και μπρος η ζωή τελείωσε!

Τώρα αρχίζει η επιβίωση!”
Καλόν αγώνα Αδέρφια, όχι για εμάς, για την φουκαριάρα τη Μάνα μας! Καλή χρονιά σε όλους αυτούς που θα αγωνιστούν για να την υπερασπίσουν και μόνο σε αυτούς!


http://olympia.gr/

2 σχόλια:

  1. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κ. ΓΕΩΓΑΛΑ
    Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
    ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΚΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ
    ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ - ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
    ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ ΚΑΙ Α. ΜΕΤΑΞΑ 18 - ΤΗΛ. 833.770
    ΑΘΗΝΑΙ 1967
    - Σημείωσις απαραίτητη και διευκρίνισις: Το εγχειρίδιο αυτό όπως καί άλλα παρόμοια Έντυπα, Επιγραφές, Ημερολόγια, Εκπαιδευτικά Βοηθήματα, Συνθήματα, (πού υπήρχαν ;) στίς βιβλιοθήκες καί επιτελεία τών Γραφείων καί που πραγματεύονται θέματα συναφή με τον κομμουνισμό και την αντικομμουνιστική προπαγάνδα κλπ, «κατεστράφησαν» σε όλες τις Μονάδες –Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, Υπηρεσίες Εθνικής Ασφαλείας, Παραγωγικές Σχολές Αξιωματικών – Υπξκών κλπ με κατακερματισμό!!! και πυρά!!! τό 1989 από την τότε προκύψασα «οικουμενική» κυβέρνηση,μέ πλέρια δημοκρατρικιά δημοκρατία, ύστερα από αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις!!!. Τέτοιο αβυσσαλέο μίσος, τέτοια οργή !!!καί για τα βιβλία.
    Τούτο μού τό διηγήθηκε δοθείσης ευκαιρίας, προσφιλές συγγενικό μου πρόσωπο πού υπηρετούσε τότε (1989) την Στρατιωτική του θητεία σε Μονάδα της Θράκης μας καί μάλιστα ώς Γραφέας τού 2ου γραφείου της, πού του «έτυχε» καί συνέταξε ίδίοις χερσί καί τό σχετικόν πρωτόκολλον καταστροφής των!.
    -‘Αποσπάσματα από τις 191η, 192η και 193η σελίδες του
    Σελίδα 179η Τίτλος κεφαλαίου > Ζ΄ Η ΤΑΚΤΙΚΉ ΤΟΥ ΣΑΛΑΜΙΟΥ
    10. ‘Η τακτική του σαλαμιού στην χώρα μας.
    ‘Η τακτική του σαλαμιού είναι η σημερινή (1967!!!) μορφή της κομμουνιστικής επαναστάσεως και στην Ελλάδα. Ό εγχώριος κομμουνισμός δεν επιδιώκει να επικρατήση τόσο με την ένοπλη εξέγερσι, την οποίαν βεβαίως δεν αποκλείει οριστικώς, όσο με την απλή διάβρωσι, την βαθμιαία διείσδυσι και την συστηματική υπονόμευσι. Θέλει να εξοντώση τους εχθρούς του σταδιακά και να κατακτήση τον τόπο βήμα προς βήμα. Έτσι, ελπίζει ότι δεν θα δώση στους αντιπάλους του την ευκαιρία μιάς αποφασιστικής αναμετρήσεως και ότι θα τους καταφάγη ένε-ένα, χωρίς να τους παράσχη την δυνατότητα του γενικού συναγερμού και της ενιαίας κινητοποιήσεως.
    Ή κομμουνιστική τακτική, χωρίζεται στις παρακάτω τρείς μεγάλες φάσεις:
    α) Ή «δημοκρατική στροφή». Πρόκειται για μία σχετικά περιορισμένη αλλαγή (προσέξτε και θυμηθείτε την λέξη!) στην εξωτερική και εσωτερική πολιτική της χώρας. Είναι μία αλλαγή η οποία εμφανίζεται ως «δημοκρατική» και δεν θίγει τα θεμέλια του αστικού καθεστώτος. Γι’ αυτό είναι δυνατόν να γίνη δεκτή από οιονδήποτε αστό και δημοκράτη. Με αυτή την πρώτη «αλλαγή» δεν καταργείται η δημοκρατία. Αντιθέτως, δίδεται η εντύπωσις ότι επιδιώκεται η καλύτερη λειτουργία και η πληρέστερη εφαρμογή της. Ότι αποσκοπείται η εξυγίανσις και η ολοκλήρωσίς της. Στην πραγματικότητα βεβαίως, σκοπός των κομμουνιστών δεν είναι η βελτίωσις του εθνικού και δημοκρατικού καθεστώτος αλλά η καταστροφή του. Την δημοκρατική στροφή, την αντιλαμβάνονται όχι σαν αυτοσκοπό, αλλά σαν μέσον, σαν αφετηρία μίας μεγάλης εργασίας πού θα οδηγήση όχι στην τελειότερη δημοκρατία αλλά στον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό.
    Συστατικά στοιχεία της δημοκρατικής στροφής είναι: Ή δημιουργία αγεφύρωτου χάσματος μεταξύ των εθνικών κομμάτων. Ή φθορά όλων των αξιών και θεσμών του συστήματος. Ή πρόκλησις εθνικού διχασμού. Ή κατάργησις κάθε αντικομμουνισμού. Ή εξουδετέρωσις όλων των αντικομμουνιστών. Ή παροχή απεριορίστων δυνατοτήτων δράσεως και διεισδύσεως των κομμουνιστών εις όλους τους τομείς.
    Ή έναρξις εκκαθαρίσεως του κρατικού μηχανισμού, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και η βαθμιαία κατάστησίς των από συνοδοιπόρους. Ή καλλιέργεια αντιαμερικανισμού και αντινατοϊκού πνεύματος. Ή προσέγγισις προς την Ανατολή. (συνέχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (συνέχεια)β)
    Ή «εθνική δημοκρατική αλλαγή». Αφού συντελεσθή η «δημοκρατική στροφή» θα αρχίση σιγά-σιγά ή ώθησις της χώρας προς μία ευρύτερη αλλαγή. Και με αυτήν δεν θα θιγούν άμεσα οι θεμελιώδεις βάσεις του καθεστώτος. Θα πραγματοποιηθούν όμως ουσιώδεις μεταβολές με τις οποίες θα ωριμάση η κομμουνιστική αλλαγή. Συγκεκριμμένως: Θα δοθούν γενική αμνηστεία, επαναπατρισμός και νομιμοποίησις του Κ.Κ.Ε. θα αναγνωρισθή ο κομμουνισμός ως «εθνική αντίστασις». Θα μειωθή η αμυντική ικανότης της χώρας. Θα χαλαρωθούν οι δεσμοί με το ΝΑΤΟ και τελικώς θα διακοπούν πλήρως. Θα αποσυνδεθή η Ελλάς από την ΕΟΚ. Θα ληφθούν ώρισμένα «σοσιαλιστικά» μέτρα στην οικονομία, χωρίς ακόμη να θιγή η μικρομεσαία ιδιοκτησία και επιχείρησις. Θα διαμορφωθή μία κυβερνητική παράταξις εαμικού τύπου πού θα εφαρμόση μία νεοαμική πολιτική.
    Γενικά η φάσις αυτή, θα είναι η γέφυρα πού θα μας οδηγήση από την Δύσι στην Ανατολή. Είναι ο δρόμος μεταβάσεως από τό ΝΑΤΟ στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας, διά της ουδετερότητος. Είναι η πύλη πού φέρνει από την δημοκρατία στον κομμουνισμό.
    γ) Ή κομμουνιστική επανάστασις. Με τα δύο στάδια πού αναφέραμε πιο πάνω, θα ωριμάσουν οι προϋποθέσεις για την πραγμάτωσι της κομμουνιστικής επαναστάσεως. Έκεί πια θα λήξη και ο «ιστορικός ρόλος» των υποκαταστάτων και θα δοθή ο λόγος απευθείας στο ΚΚΕ πού στο μεταξύ θα εχη νομιμοποιηθή. Στο ρολόϊ της ελληνικής ιστορίας θα σημάνη η ώρα του κομμουνισμού.
    Όταν λέμε «κομμουνιστική επανάστασις» δεν εννοούμε κατ΄ ανάγκη μία ένοπλη κατάληψι της εξουσίας. Δεν αποκλείεται, αν επιτραπή να συντελεστούν όσα αναφέραμε πιο πάνω, να μπορέση ο κομμουνισμός να φθάση και ειρηνικά ως την εξουσία. Άλλά και σ΄ αυτήν ακόμη την περίπτωση πάλι θα πρόκειται για ε π α ν ά σ τ α σ η με την έννοια ότι οι κομμουνισταί θα πάρουν «επαναστατικά» μέτρα για τό ολοκληρωτικό «σπάσιμο» του αστικού κράτους και την καταστροφή του καθεστώτος στο σύνολό του.
    Με όλα τα επίσημα ντοκουμέντα τους δεν παύουν να διακηρύσσουν ότι μετά και από την ειρηνική έστω κατάληψι της εξουσίας, θα επιβάλλουν οπωσδήποτε την δικτατορία τους. Θα κρατικοποιήσουν κάθε ιδιοκτησία. Θα καταργήσουν κάθε είδους δημοκρατία. Θα εξοντώσουν αμείλικτα όλους τους αντιπάλους των αλλά και τους πρώην φίλους , συμμάχους και συνοδοιπόρους των. Θά καταστρέψουν όλους τους θεσμούς, όλες τις αξίες και τις παραδόσεις του εθνικού και δημοκρατικού καθεστώτος.
    Ακολουθεί 11. Η ανάγκη της επαγρυπνήσεως κλπ. κλπ. Από τό 1967!!!!! από 1967! Είπατε τίποτς;;;
    Καλή χρονιά!!!
    ο Δεκανεύς Αλλαγής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου