Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΑΝΕ ΟΙ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ

Το 1998 ο Κώστας Σημίτης μαζί με το οικονομικό επιτελείο του και την Goldman Sachs ξεκίνησε τη δημιουργία παραγώγων του Ελληνικού χρέους. Δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει την ακριβή μεθοδολογία διότι δυστυχώς..
τα παράγωγα αυτά σε αντίθεση με τις μετοχές και τα ομόλογα δεν εμπορεύονται σε χρηματιστήριο και δεν γνωρίζει ΚΑΝΕΙΣ σε ποιόν και σε ποια ποσότητα πωλήθηκαν. Συνεπώς τα έγγραφα που αποδεικνύουν αυτές τις συναλλαγές και τα στοιχεία τους είναι κλειδωμένα σε άγνωστα γραφεία ανά τον κόσμο. 
Πριν λίγες μέρες ανακοίνωσαν οι ειδήσεις πώς το κανάλι "Bloomberg" ζήτησε απο τον Κλόντ Τρισε, τον Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, 2 έγγραφα που αποδεικνύουν τις συναλλαγές και αυτός αρνήθηκε να τα δώσει αποκαλούμενος πρόκληση αστάθειας στην Ευρωζώνη. 
Θα πει τώρα κάποιος: "πως επιτρέπεται κάτι τέτοιο να είναι κρυφό;" Συμφωνώ μαζί σας! Σίγουρα θα έπρεπε να μην είναι κρυφό και να κηρυχτεί παράνομο κάτι τέτοιο, αλλά ΚΑΝΕΝΑ κράτος δεν το έχει καταστήσει ακόμα παράνομο, και οι συναλλαγές ΔΕΝ καταγράφονται
Τώρα  να εξηγήσουμε λίγο τη λογική πίσω από αυτά τα "οικονομικά εργαλεία" και πως έκρυβαν το χρέος. 
Οι πιο έμπειροι και γνώστες, συγχωρήστε με που το απλοποιώ τόσο, αλλά για να καταλάβει κάποιος που δεν ασχολείται με αυτά χρειάζονται απλά παραδείγματα. 
Φανταστείτε τον Γιάννη (Ελλάς) να χρωστάει στο Νίκο (Έλλειμμα) 100 ευρώ. Έρχεται ο Μπάμπης (Goldman Sachs) και λέει: "Γιάννη θα πάρω τα 100 ευρώ που χρωστάς και θα τα κάνω οικονομικό τίτλο (παράγωγα)". - Δηλαδή Μπάμπη τι κερδίζω με αυτό? - Μόλις φτιάξω τον τίτλο θα τον πουλήσω στον Γιώργο ένα φίλο μου (επενδυτές) και θα εισπράξεις εσύ 100 ευρώ και θα μου δώσεις μόλις 22 ευρώ για τον κόπο μου (κόμιστρο). - Μα μισό λεπτάκι ρε Μπάμπη εγώ που χρωστάω στο Νίκο 100 ευρώ θα καταλήξω με 100 ευρώ στην τσέπη μου ενώ χρωστάω? - Ναι ρε φίλε! καλό δεν ακούγεται? - Ωραία τότε κάντο! Οπότε στο τέλος της ημέρας ο Γιάννης είναι με 100 ευρώ στην τσέπη, τα οποία δίνει στον Νίκο και τον ξεπληρώνει (απόκρυψη ελλείμματος). Ο Μπάμπης (Goldman Sachs)  έβγαλε 22 ευρώ για τον κόπο του και ο Γιώργος (ένας επενδυτής π.χ. Γερμανικό κράτος) έχει εμπορεύσιμο τίτλο αξίας 100 ευρώ (χρωστούμενα από τον Γιάννη (Ελλάς) αλλά για το μέλλον). Ο Γιάννης με άλλα λόγια "φαίνεται" ότι ΤΩΡΑ δεν χρωστάει τίποτα πλέον. 
Έτσι το Ελληνικό κράτος με αυτό το παράδειγμα άρχισε να λειτουργεί. Έκρυβε δηλαδή ελλείμματα μεταθέτοντας τα στο μέλλον. Έβγαζε την Ελλάδα ότι δεν χρωστάει ενώ χρώσταγε της κεφαλής της... 
Το αντίθετο γίνεται με τα Εθνικά Ομόλογα που αυτά ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΥΦΑ και εκεί το έλλειμμα καταγράφετε στα στατιστικά του κράτους ως έλλειμμα άμεσα!!!! 
Έτσι λοιπόν το σωτήριον έτος του Κυρίου 1998 μ.Χ αυτός ο μέγας πατριώτης με το όνομα ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ έφερε στην Ελλάδα τον εφιάλτη... τον δούρειο ίππο της καταστροφής μας ονόματι Παράγωγα της μεγίστης και ελεούσας Goldman Sachs. Τελείωσε εδώ όμως νομίζετε; Γελαστήκατε! Το χρονικό του εγκλήματος ΤΩΡΑ ξεκινάει. Γιατί όταν κάνεις συμφωνία με το διάολο έρχεται και η ώρα να πληρώσεις με τη ψυχή σου! 
Ερχόμαστε στα πιο τωρινά... Την ίδια ώρα που η Goldman Sachs ολοκλήρωνε το εγκληματικό έργο του Σημίτη, πίσω από την πλάτη του Ελληνικού λάου και του μέγα πρωθυπουργού (ή το ήξερε και αυτό;) έφτιαχνε ένα άλλο οικονομικό εργαλείο (ή να το πω 'όπλο') που το είχε στο συρτάρι για το μέλλον: Το λεγόμενο CDS αλλιώς Credit Default Swap. Τι είναι τούτο θα πείτε! 
Το CDS είναι και αυτό ένα παράγωγο το οποίο είναι κάτι σαν ένα "στοίχημα" το οποίο "προστατεύει" έναντι χρεοκοπίας δλδ π.χ. άμα η Ελλάδα πτωχεύσει κερδίζει ο κάτοχος του τίτλου το στοίχημα! Αρχίζετε και μπαίνετε στο νόημα; (Δανείζω, χρεοκοπεί, κερδίζω). 
Πάμε ξανά στο παράδειγμα με τον Γιάννη ή αλλιώς Ελλάδα! Ο Γιάννης μόλις κατάλαβε σαν μπαγαμπόντης που είναι ότι με τα χρωστούμενα μπορείς να βγάλεις και λεφτά από πάνω συνέχεια δανειζότανε και από άλλους από 100 ευρώ έκαστος και έκανε καλή ζωή (κοίτα ανάπτυξη πριν τους Ολυμπιακούς)! Απλά εύρισκε τον Μπάμπη ο οποίος έφτιαχνε ένα παράγωγο και το πούλαγε σε ένα τρίτο κακομοίρη (την Μαρία τον Σταύρο) και βγάζαν και οι δύο λεφτά με το παράδειγμα του Νίκου-Γιώργου και έτσι αποπλήρωνε άμεσα τα χρωστούμενα (έκρυβε ελλείμματα). Ο Μπάμπης σαν διάολος που ήταν και δέκα φορές πιο πονηρός ήταν ανικανοποίητος με τα 22 ευρώ που έβγαζε στο κάθε δανεισμό και σκέφθηκε και κάτι άλλο: "θα φτιάξω ένα οικονομικό τίτλο (ένα στοίχημα - το CDS) που εάν ο Γιάννης δεν καταφέρει να επιστρέψει τα χρωστούμενα λεφτά στο Γιώργο, στη Μαρία και στο Σταύρο θα πληρώνει στο κάτοχο του τίτλου 100 ευρώ! Προσέξτε!: 100 ευρώ στο Μπάμπη! Πώς γίνεται αυτό; Δείτε! 
Ο κόσμος βλέποντας τον Γιάννη (Ελλάδα) εύρωστο και πλούσιο χωρίς χρωστούμενα (αλλά χωρίς να ξέρει πως τα κατάφερνε κιόλας) έλεγε: ο Γιάννης είναι οικονομικά σταθερός τύπος! Ο Μπάμπης έριχνε αριστερά-δεξιά μια ματιά και πρόσεξε τον Αντρέα ότι είχε μεγάλη εκτίμηση του Γιάννη και τον πλησιάζει: - Αντρέα τι κάνεις? - Καλά! - Ο Γιάννης την έχει βρεί τη καλή εε; - Ναι ο κατεργάρης κάποια άκρη έχει και ζεί πολύ καλά! Καμιά δουλειά θα είναι με εμπόριο με τις ελιές που ασχολείται! - Ρε συ Αντρέα θές να σου πώ για μια επένδυση που βρήκα (ταχατες τώρα)? Είναι σίγουρα λεφτά και λέγεται CDS! - Για πές - Να έχω εδώ αυτό τον τίτλο και στον πουλάω (του Μπάμπη είναι ο τίτλος αλλα ο Αντρέας δεν το γνωρίζει) και λέει ο τίτλος οτι αμα ο Γιάννης σε 2 βδομάδες εξακολουθεί να είναι πλούσιος κερδίζεις 100 ευρώ! Αμα δεν ειναι τα χάνεις όμως....οκ? - Τέλειο ακούγεται το αγοράζω! Ο Αντρέας (επενδυτής) πίστεψε ότι είναι καλό χαρτί μιας και ο Γιάννης δεν φαινόταν να γίνεται φτωχός σύντομα! Και τον αγόρασε τον τίτλο. Έβαλε 100 ευρώ (τα έδωσε στο Μπαμπη) και περίμενε σε 2 βδομάδες να βγάλει άλλα 100 εφόσον δεν υπήρχε περίπτωση ο Γιάννης να χρεοκοπήσει τόσο σύντομα (το 4% έλλειμμα επί Καραμανλή)! 
Ο Μπάμπης όμως που ήξερε οτι ο Γιάννης ζούσε με δανεικά (που ο Μπάμπης βοήθησε να δημιουργήσει) και λίαν συντόμως θα τα έβρισκε σκούρα έτριβε τα χέρια του! Την ίδια δουλειά με τον Αντρέα την έκανε ο Μπάμπης με άλλους 5 ανήξερους...στο μεταξύ! Έτσι μετά από λίγο καιρό καλοπέρασης ο Γιάννης βλέπει στην πόρτα του τον Γιώργο την Μαρία και τον Σταύρο! - Ρε μάγκες τι ζητάτε πρωινιάτικα? - Ρε συ Γιάννη θυμάσε τον τίτλο του Μπάμπη; Ήρθε η ώρα της αποπληρωμής! - Ρε παλικάρια με το συμπάθιο δηλαδή αλλά είμαι ταπί! Δεν μπορεί να περιμένει; - Πλάκα μας κάνεις ρε Γιάννη; Φέρτα τα φράγκα αλλιώς θα σε καθαρίσουμε έχουμε υποχρεώσεις και εμείς (π.χ. Γερμανία, Γαλλία και επενδυτές)! - Ρε παίδες δώστε μου καμμιά 2-3 μέρες να δώ τι μπορώ να κάνω! - Καλά! Αλλά κανόνισε να έχεις τα λεφτά σύντομα! 
 Ο Γιάννης τρελάθηκε! Στριφογυρνώντας γύρω απο δωμάτιο κοντοστέκεται και αρπάζει το τηλέφωνο! "Κατι πρέπει να κάνω θα γίνω ρόμπα!" (εσπευσμένη φυγή Καραμανλή) 
Σηκώνει κάποιος απο την άλλη γραμμή: - Ναι.... - ΕΛΑ ΡΕ ΜΠΑΜΠΗ ΣΩΣΕ ΜΕ! (Γιώργος Παπανδρέου) - Τι έγινε ρε παλουκάρι? - Να ρε φίλε ήρθαν ο Γιώργος ο Σταύρος και η Μαρία και μου ζητάνε τα φράγκα από τα χρωστούμενα! Τι μπορείς να κάνεις να με βοηθήσες ρε φιλαράκι!??? Άμα μαθευτεί θα ρεζιλευτώ! - Θα κάνω ότι μπορώ ρε φίλε! Και με ένα διαβολικό βλέμμα ο Μπάμπης (Goldman Sachs) κλείνει το τηλέφωνο ψελλίζοντας... "τι μαλάκας...χα" Ο Μπάμπης έτριβε τα χέρια του... Όχι μόνο δεν είχε σκοπό να βοηθήσει τον Γιάννη αλλά μόλις τον πληροφόρησε ο ίδιος ο Γιάννης το αναμενόμενο: την καλύτερη βρώμα για να σπείρει στην γειτονιά! ""Ο Γιάννης είναι ταπί!"" Ο Μπάμπης είχε κάθε όφελος από την κατάσταση του Γιάννη γιατί μόλις μαθευτεί ότι στη πραγματικότητα είναι μπατίρης θα κερδίσει και το CDS στοίχημα από τον Αντρέα και τους άλλους 5! Τα 600 ευρώπουλα ζεστά ζεστά κοντοζυγώνουν! 
Στο μεταξύ ο Μπάμπης (Goldman Sachs) σαν διάλου κάλτσα που ήταν για μην χάσει το στοίχημα με τον Αντρέα και τους άλλους 5 σκέφτηκε και το εξής ενδεχόμενο: για μην γίνει καμιά στραβή και βρεί απο αλλού λεφτά ο Γιάννης φρόντισε γρήγορα-γρήγορα να πιάσει όλες τις κουτσομπόλες της γειτονιάς (κοίτα ΜΜΕ π.χ. CNN) και είπε στη κυρά Μελπομένη, στην κυρά Φρόσω και στη Θειά την Ευλαμπία τα φρέσκα νέα!!!! Όχι γιατί βιαζόταν από απλή κακία...ΟΧΙ...γιατί φοβόνταν μην προλάβει και πάει και πάρει κανένα δάνειο ο Γιάννης από κανέναν άλλο!!! 
Σου λέει ο Μπάμπης: "άμα σπείρω γρήγορα τη βρώμα και τη συντηρώ συστηματικά τότε ΚΑΝΕΙΣ καλόψυχος δεν θα δώσει δάνειο στο Γιάννη για να δώσει τα λεφτά στους Γιώργο, Μαρία και Σταύρο και έτσι δεν θα βγει καθαρός (θα φανεί ότι πτώχευσε) και τα 600 ευρώπουλα από τους Αντρέα και τους άλλους 5 είναι δικά μου!" Όπότε ο Μπάμπης έσπειρε τη βρώμα προμελετημένα και γρήγορα για να σπιλώσει το όνομα του Γιάννη και να κλείσει η κάνουλα (τράπεζες και διεθνείς αγορές).... 
Ο Γιάννης έγινε ο περίγελος του χωριού (Ευρώπη) και ο Μπάμπης (Goldman Sachs) κατά 666 ευρώ πλουσιότερος! Ο Γιάννης τώρα πια δύστυχος και κακομοίρης τριγύρναγε τα γειτονικά χωριά μπάς και του δώσει κανείς κανένα φράγκο για να αποπληρώσει τα χρωστούμενα και πετάξει από πάνω του τη ρετσινιά και το βασικότερο... για να ζήσει! Αλλά με το κακό όνομα που απέκτησε κανείς δεν του έδινε λεφτά (Διεθνεις αγορές)... Κατάλαβε την σατανική πλεκτάνη του Μπάμπη ΠΟΛΥ αργά... Και ντρεπόνταν να το αποκαλύψει στο κόσμο με το φόβο ότι θα τον πούν μαλάκα και κορόιδο... Έτσι ο Γιάννης κατέληξε στους τοκογλύφους (ΔΝΤ)...Που το "παραδάκι" το έδιναν πανάκριβα και με ατιμωτικά ανταλλάγματα αλλά πάντα με σαρδόνιο χαμόγελο... - Έχεις κανένα χωραφάκι να μας δώσεις? - Έχω κάτι Ελιές 5 στρέμματα... (πετρέλαιο Αιγαίο) - και σαν την Ελλαδίτσα μας ακόμα ο Γιάννης τριγυρνά μπαίνοντας μέρα με την μέρα πιο βαθιά στις λάσπες του χρηματοπιστωτικού βούρκου αγωνίζόμενος πλέον μόνο για ένα πράγμα... την επιβίωση. 
 Καληνύχτα Ελλάς
 

4 σχόλια:

 1. Τι πρέπει να κάνει τώρα ο Γιάννης; Πάντως όχι να δανειστεί ξανά. Και φυσικά δεν πληρώνει κανέναν!
  Πάει, καλλιεργεί τα 5 στρέμματα με τις ελιές του, βάζει γυναίκα και παιδιά να δουλέψουν, ψάχνει κι άλλους πρόθυμους για δουλειά, δημιουργεί συνεταιρισμούς και αν είναι να δανειστεί, δανείζεται από άλλους και με όρους που δεν υποθηκεύουν το μέλλον του και των παιδιών του. Ψάχνει και άλλες δουλειές (τουρισμός, ανανεωσιμες πηγές ενέργειας, καλλιέργειες,επαναβιομηχανοποίηση κ.λ.π.)και κυρίως κάνει ΣΟΒΑΡΗ πλέον διαχείριση των χρημάτων του...
  Ποιός ξέρει... Κάτι θα καταφέρει ο φίλος μας ο Γιάννης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είχαμε τέτοιο πρωθυπουργό σαν τον Σημήτη και τον αφήσαμε να φύγει?? Να γιατί πληρώνουμε τώρα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επειδή πρέπει να τα λέμε όλα. Ο απαίδευτος νεοελληνικός λαός (κατά τη πλειοψηφία του ) τη πάτησε οσάν άλλος αξιοπρεπής πανίβλακας. Θεώρησε οτι μπορεί να παίρνει δάνεια για το κάθε τι κάθε τρείς και λίγο, θεώρησε οτι μπορεί να έχει δυο αυτοκίνητα, μεζονέττα ή ρετιρέ και το κυριότερο θεώρησε οτι μπορεί να βολευτεί σε μια θεσούλα στο δημόσιο να μην παράγει και να αρχίζει σιγά σιγά να ζητά και το κατιτίς του απο τους ταλαίπωρους για κάνει τη δουλειά για την οποία ήδη πληρωνόταν. Διαβάζοντας το ψιτ φλικ μπλίκ κλπ κλπ βλέποντας το κάθε ξεκωλάκι να του προσφέρει λουσάτη ζωή θεώρησε οτι μπορεί να τα έχει πουλώντας αέρα. Έχοντας το χρήμα απο τις επιδοτήσεις και τους αλβανούς πακιστανούς στα χωράφια τάραζε τα τσίπουρα στα καφενεία. Όλοι έγιναν ειδικοί επί του χρηματιστηρίου θεωρώντας εαυτούς τσακάλια για να την πατήσουν.Αλλά ο παπατζής στο τέλος κερδίζει. Τώρα ο Γιάννης δανείζεται βάζει το κεφάλι κάτω και σκάει δουλεύει τους τα δίνει και ρωτά κανέναν Αργεντίνο για το πως έδιωξε το ΔΝΤ και εισάγει και κανέναν πολιτικό απο εκεί..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. -Λόγια ..πολλά λόγια!!!!
  Διαβάστε καί τό παρακάτω: ΕΔΩ ΠΑΠΑΣ! ΕΚΕΙ ΠΑΠΑΣ!! ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ;;;;;
  Αν ανοίξετε τον τηλεφωνικό κατάλογο, θα διαπιστώσετε πως οι μισοί σχεδόν Έλληνες κατάγονται από παπάδες – και έχουν το πρώτο συνθετικό «παπά» στο όνομά τους. Έτσι είναι φυσικό να μας κυβερνούν Παπαδήμοι και Παπανδρέου, τα οικονομικά μας να τα φροντίζουν Παπαντωνίου και Παπακωνσταντίνου και την σκληρή αντιπολίτευση να την κάνει η Παπαρήγα. Οι παλιοί θυμούνται τον πρώτο μας «σοσιαλιστή» Παπαναστασίου και τον δικτάτορα Παπαδόπουλο.

  Αντίδοτο στην οικογένεια των Παπα- (πολύ μικρότερο όμως) είναι οι Καρά-. Με πρώτους, βέβαια, τους Καραμανλήδες (θείο και ανεψιό) και σημερινό εκπρόσωπο τον Καρατζαφέρη. Καρά στα τούρκικα σημαίνει μαύρο – πράγμα που στον σημερινό εκπρόσωπο ταιριάζει τέλεια.

  Αλλά οι Παπά- κυριαρχούν. Ο εθνικός μας ιστορικός λέγεται Παπαρρηγόπουλος, ο μεγαλύτερος πεζογράφος μας Παπαδιαμάντης, κι ο καλύτερός μας φιλόσοφος Παπανούτσος. Μόνο στην Αθήνα τριακόσιοι δρόμοι είναι αφιερωμένοι σε απογόνους παπάδων.

  Κι ύστερα υπάρχουν μερικοί «προοδευτικοί» που ζητάνε χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας! Μα, όταν οι μισοί πολίτες του κράτους είναι παπαδοπαίδια, εγγόνια και δισέγγονα, πώς να τα ξεχωρίσεις; Αυτά μπορεί να συμβαίνουν στους Καθολικούς, όπου οι κληρικοί δεν έχουν απογόνους. (Τουλάχιστον επίσημους).

  Είμεθα έθνος «παπαδερόν» ΚΑΊ ΧΑΤΖΗΔΕΡΌΝ!!!!!!!. Γι’ αυτό και το Ελληνικό Σύνταγμα δεν αντλεί την ισχύ του από τον λαό (όπως όλα τα άλλα), αλλά από την Αγία, Ομοούσια και Αδιαίρετη Τριάδα. Γι’ αυτό και όλα (Βουλή, Κυβέρνηση, Πρόεδρος Δημοκρατίας) ξεκινάνε με τελετή ορκωμοσίας στο Ευαγγέλιο, πλαισιωμένη από πολλά χρυσοποίκιλτα άμφια. Ακόμα και τα σχολεία, οι επιχειρήσεις, τα μαγαζιά, τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, με αγιασμό αρχίζουν τη ζωή τους.

  Και τώρα που όλοι αυτοί οι Παπα-τάδε και Παπα-δείνα μας έφεραν σε αυτό το χάλι, ίσως η μόνη λύση θα είναι, αντί να χωρίσουμε το Κράτος από την Εκκλησία, να τα ενώσουμε εντελώς. Δηλαδή να πάρει το Κράτος την περιουσία της Εκκλησίας (αντί να την πάρει το Κατάρ) και να εξοφλήσει τα χρέη του. Έτσι κι αλλιώς, πληρώνει τους ιερωμένους (ήταν και οι μόνοι που γλίτωσαν τις περικοπές!). Κι ό,τι περισσέψει να το μοιράσει στους φτωχούς. (Έτσι δεν θα έκανε ο Χριστός;). Τι τα θέλουν οι παπάδες τα πλούτη; Ένας σίγουρος μισθός φτάνει και περισσεύε.......Ε ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΔΕΣ , ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΔΕΣ, ΚΑΡΑΠΑΠΑΔΕΣ, ΠΑΠΑΚΑΡΑΔΕΣ;;;;!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου