Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ή ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ


Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος

Το παρόν κείμενο δεν αποτελεί άρθρο, ούτε τοποθέτηση.
Αποτελεί μία μετάφραση όσων συνέβησαν στην Ελλάδα, στις 25 Μαρτίου 2012, ημέρα εορτασμού της έναρξης του εθνοαπελευθερωτικου αγώνα του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.


Ξεκινώντας το "ρεπορτάζ" δύο εβδομάδες πριν και παρατηρώντας τις ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, μια ημέρα πριν και κατά την ημέρα της Εθνικής Εορτής, εντόπισα τα παρακάτω :

- Επί πολλές ημέρες, εφημερίδες και μεγάλα ΜΜΕ, προέβαλαν συχνά και έντονα τα μέτρα αστυνόμευσης που θα τηρηθούν την ημέρα του εορτασμού, εναντίων των "ελαχίστων ταραξιών που θα θελήσουν να αμαυρώσουν τον εορτασμό της εθνικής επετείου".


- Μία ημέρα πριν την επέτειο, ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και εφημερίδες - άλλες με μεγάλους τίτλους και άλλες με μικρά άρθρα στο εσωτερικό τους - αναφέρθηκαν στα μέτρα που θα ληφθούν για την αποφυγή επεισοδίων.

- Το βράδι 24ης προς 25η Μαρτίου, πέρασα από το Σύνταγμα. Υπήρχαν παντού κιγκλιδώματα στα πεζοδρόμια και αστυνομικοί. Ασφυκτική αστυνόμευση.

- ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ :
Η πλατεία Συντάγματος ήταν σιδερόφραχτη και αστυνομοκρατούμενη. Αστυνομικοί βρίσκονταν παντού. Ακόμα και στην ταράτσα της Βουλής και των γύρω κτηρίων. Αντίθετα, ούτε 100 πολίτες δεν παρευρέθησαν συνολικά στους γύρω δρόμους από το Σύνταγμα. Είτε γιατί δεν τους "άφησαν" να πλησιάσουν" είτε γιατί δεν πήγαν καθόλου στο Σύνταγμα. Ήταν δε τόσοι πολλοί οι αστυνομικοί στο Σύνταγμα, λες και είχαν συγκεντρωθεί εκεί από όλη την Ελλάδα. Μοναδική εξαίρεση ήταν η παρουσία ελαχίστων πολιτών που πήγαν στην πλατεία Συντάγματος και γιούχαραν την Κυβέρνηση, η οποία είχε κατέβει σύσσωμη, όπως είχε δηλώσει.  Αυτοί οι πολίτες απομονώθηκαν από ισάριθμο σχεδόν αριθμό αστυνομικών των ΜΑΤ και τελικά εκδιώχθηκαν από την πλατεία. ΔΕΝ χρησιμοποιήθηκαν βία και χημικά. Αυτό λέει κάτι. Ότι στα προηγούμενα επεισόδια, υπήρξε σαφής εντολή να εκδιωχθεί ο κόσμος με κάθε τρόπο. Ενώ τώρα υπήρξε σαφής εντολή να μην γίνει χρήση βίας. Οι περισσότεροι πολίτες, που και πάλι ήταν ελάχιστοι συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, είχαν συγκεντρωθεί στην Πανεπιστημίου και τους γύρω δρόμους. Στο δε Μοναστηράκι και την Πλάκα, οι καφετέριες και τα σουβλατζίδικα ήταν γεμάτα !
Οι πολίτες, παρευρέθηκαν κυρίως, για να μην πω μαζικά, στις εκδηλώσεις των τοπικών κοινωνιών, με πολλές αποδοκιμασίες κατά των επισήμων.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, κατά κανόνα, ήταν πολύ μεγάλος ο αριθμός των πολιτών που παρακολουθούσαν την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση. Συνήθως αρκετές χιλιάδες.

Ήταν η πρώτη φορά, μετά την μεταπολίτευση, όταν έπεσε η χούντα των Συνταγματαρχών του 1967, που η κοινωνία απείχε από επίσημο εορτασμό εθνικής επετείου. Ή μήπως ήταν η πρώτη φορά μετά την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, όπου η κοινωνία εκδιώχθηκε από τον χώρο του επίσημου εορτασμού της Εθνικής Επετείου ;

Οι Λουκάς Παπαδήμος και Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά το τέλος της παρέλασης, δήλωσαν ότι αυτή ήταν η καλύτερη στρατιωτική παρέλαση που έχει γίνει ποτέ ! Βέβαια, λόγω περικοπών,  παρέλασαν μόνο πεζοπόρα τμήματα, γιατί τα μηχανοκίνητα και τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, δεν χρησιμοποιήθηκαν (με έναρξη την 28η Οκτωβρίου 2011) λόγω κόστους ! Πάρ' αυτά ήταν επιτυχημένη η παρέλαση που μας έκανε εθνικά υπερήφανους και σίγουρους για την άμυνα της χώρας.................

Κατά την ταπεινή μου άποψη, στις 25 Μαρτίου 2012 κατέρρευσαν δύο μύθοι :

Ο πρώτος είναι η δημοφιλία του Λ. Παπαδήμου. Εάν ένας πολιτικός είναι δημοφιλής, δεν απωθεί τους πολίτες. Κινείται ανάμεσά τους. Πόσες εμφανίσεις σε ανοικτούς χώρους έχει κάνει ο Λ.Π. από τις 11/11/2011 ; Καμία ;

Άρα η Κυβέρνηση αυτή δεν χαίρει της αποδοχής της ελληνικής κοινωνίας. Προφανώς, όμως δεν ενδιαφέρονται για αυτό οι κυβερνώντες. Πρώτη τους προτεραιότητα είναι η ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ και των εκλογικών ποσοστών του καθώς και των ποσοστών των ΝΔ και ΔΗΜΑΡ κ.λπ.

Ο δεύτερος μύθος που κατέρρευσε είναι η μη ανάγκη εκλογών που υποστηρίζουν σθεναρά αρκετά στελέχη της Κυβέρνησης και των δορυφόρων αυτής κομμάτων. Υπάρχει κάποιος που πλέον αμφισβητεί αυτή την ανάγκη ; Μπορώ ένα μόνο να σημειώσω. Τα μέτρα της κυβέρνησης στο Σύνταγμα, ουσιαστικά χαρακτήρισαν τον κάθε Έλληνα πολίτη ως ύποπτο για τέλεση επεισοδίων. Δεν ήταν το μέλημα τους, επομένως, η απομόνωση των "ελαχίστων ταραξιών". Το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ήταν να σταλεί ένα μήνυμα προς το εξωτερικό ότι ελέγχουν την κατάσταση και είναι αποφασισμένοι να επιβάλλουν τις συμφωνίες με τους δανειστές. Δημιούργησαν ένα κλίμα φόβου και έδιωξαν τους Έλληνες από την Πλατεία Συντάγματος, τον χώρο που το 1843, συγκεντρώθηκαν οι Έλληνες για να απαιτήσουν από τον τότε Βαυαρό (!, δηλ. Γερμανό) Βασιλέα Όθωνα, να συντάξει Σύνταγμα. Αυτό συνέβη στην Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843. Σημειώστε λοιπόν, ότι μετά τον εθνοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821, ΔΗΛΑΔΗ, μετά την Επανάσταση του 1821, ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ να γίνει και δεύτερη επανάσταση για να αποκτήσει η Χώρα Σύνταγμα. Σας λέει κάτι αυτό ; Τότε γνωρίζετε ποιός είχε πρωτοστατήσει για να πιέσει τον Όθωνα να συντάξει κείμενο Συντάγματος ; Ψάξτε λίγο την ιστορία !

Σήμερα, στην πραγματικότητα η ελληνική κοινωνία αποδοκίμασε μέσω της απουσίας της, το πολιτικό σύστημα. Και πολύ φοβούμαι, ότι η σημερινή εικόνα θα οδηγήσει σε αναβολή των εκλογών. Εύχομαι να διαψευσθώ. Ήδη όμως, υπάρχουν νέες "φωνές" που υποστηρίζουν ότι η χώρα θα χρειαστεί νέα δάνεια μέσα στο 2013 και 2014 και "η οικονομική κατάσταση είναι πολύ εύθραυστη.....".

Από την άλλη προβληματίζομαι πάρα πολύ, για την φερεγγυότητα των εκλογών, εάν τελικά γίνουν. Διότι, εάν σκεφθώ, ότι το ΠΑΣΟΚ, "γιόρτασε πανηγυρικά" την εκλογή του Βενιζέλου στην προεδρεία του κόμματος, ενώ ήταν ο μοναδικός υποψήφιος ενάντια στον εαυτό του.............., και ο οποίος, υποστηρίζεται πλήρως από τους Γερμανούς και λοιπούς "φίλους μας" γιατί επέβαλε και έχει την πρόθεση να επιβάλλει οποιοδήποτε μέτρο του πουν, ακόμα και εάν αυτό σημαίνει λαϊκή ευθανασία,  τότε τι θα γίνει σε εκλογές όπου οι έξωθεν παράγοντες (δηλαδή Γερμανοί, Αμερικανοί, Γάλλοι κ.λπ) έχουν αμφιβολία για το εάν οι Έλληνες θα ψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συν τους δορυφόρους τους για `συγκυβέρνηση ασφαλείας΄ ;..........

Από σήμερα αναδύθηκε η πλήρης ασυμφωνία μεταξύ κοινωνίας και κυβέρνησης. Άλλωστε, πολλοί Έλληνες, ακόμα και εάν διαφωνούν με τον Παπαδήμο για ιδεολογικούς λόγους, δεν έχουν γευτεί τι σημαίνουν τα μέτρα του νέου μνημονίου, που θα επιχειρηθεί να εφαρμοστούν το καλοκαίρι. Γιατί ήδη ψηφίσθηκαν, εάν δεν το γνωρίζετε.

Βέβαια, η κυβερνώντες, έχουν αφήσει να δημιουργηθεί ένα χαλαρό κλίμα προεκλογικής ατμόσφαιρας, αλλά ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί επισήμως εκλογές. Εάν αυτό δεν γίνει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, είναι σίγουρο ότι δεν θα γίνουν εκλογές, γιατί δεν θα τους βγαίνουν τα δημοκοπικά ποσοστά. Τα οποία τα παρακολουθούν με μετρήσεις που δεν ανακοινώνονται.

Η 25η Μαρτίου 2012, λοιπόν, είναι η πρώτη ημέρα απομόνωσης του κοινωνικού συνόλου από την κυβερνητική θέληση. Με λίγα λόγια, έσπασε η σύνδεση κοινωνίας πολιτείας στα πλαίσια των δημοκρατικών θεσμών. Η συνέχεια, εάν δεν είναι οι εκλογές και η απόρριψη του πολιτικού συστήματος, θα φέρει μεγάλες εκπλήξεις στην κοινωνία. Για να το καταλάβει κάποιος αυτό, αρκεί να διαβάσει τις ανακοινώσεις για τις συμφωνίες για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ΑΠΕ. Και πετρέλαιο δεν υπήρχε, σύμφωνα με τον ΓΑΠ !

Πάντως, εάν γίνουν εκλογές, διατηρήστε την δυναμικότητα της απάντησής σας για την στιγμή της κάλπης. Εκεί, διώξτε τους όλους αυτούς. Γιατί, εάν υποκύψετε στα ψευτοδιλήμματα της χρεωκοπίας και της εκδίωξης από την Ευρώπη (ποιά χρεωκοπία αφού ήδη είμαστε χρεωκοπήμένοι, και από ποιά Ευρώπη θα μας διώξουν ; Από αυτή την Ευρώπη που μας έχει ήδη απομονώσει ;) που λένε οι νενέκοι των Βρυξελλών, τότε θα έχουν χαθεί όλα.

Γρηγορείτε

(παραθέτω και κάποια links για videos που θέλω να γνωστοπιοήσω ή να θυμίσω, για όσους ήδη τα γνωρίζουν)

http://www.youtube.com/watch?v=p5XbOvaceRA&feature=related


 (Μπους 1988 νέα τάξη πραγμάτων)
http://www.youtube.com/watch?v=Rc7i0wCFf8g

http://www.youtube.com/watch?v=p6s5eivVJ5Y

(Μπενάκη – Παπούλιας 2007)
http://www.youtube.com/watch?v=pVuKCZSG_SA


Από τα λόγια σταράτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου