Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΑ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ

Ένα άρθρο "ύμνο" για τον ελληνικό λαό δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Liberation, η οποία παρουσιάζει τους Έλληνες ως το ανάχωμα της Ευρώπης ενάντια στον οικονομικό ολοκληρωτισμό.

Συντάκτης του άρθρου ο Βέλγος Raoul Vaneigem ο οποίος τονίζει ότι "ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται στον πόλεμο κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού"....
ο οποίος "καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, και απειλεί την καθημερινή επιβίωση εκατομμυρίων πολιτών"....

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο της Γαλλικής εφημερίδας:

"Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.

Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.

Ναι, η Ευρώπη της οικονομίας ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα. Αλλά μες τον εκνευρισμό της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στη ευρωζώνη, μέσα στην υπερβολική της βία, η μάσκα της έπεσε. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ, η ώρα να καταδείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού. Γιατί πρόκειται πραγματικά περί αυτού. Και υπάρχει μόνο μία απάντηση στον ολοκληρωτισμό: ο αγώνας, επίμονος και ανυποχώρητος, μέχρι τη μάχη, αν χρειαστεί, καθώς διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη.

Έχουμε έναν κόσμο, μια ζωή, και αξίες να υπερασπιστούμε. Παντού στους δρόμους, είναι τα αδέλφια μας, οι αδελφές μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι οποίοι έχουν πληγεί μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και αν είναι μακριά. Πεινάμε, κρυώνουμε και πονάμε μαζί τους. Όλα τα χτυπήματα που δέχονται μας τραυματίζουν εξίσου. Κάθε παιδί στην Ελλάδα που λιποθυμά στο σχολείο του, μας καλεί στην αγανάκτηση και στην εξέγερση.

Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε. Επειδή ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων. 

Πέρα από έναν συναισθηματικό θυμό που εκτονώνεται με την καταστροφή των συμβόλων της καταπίεσης, αναπτύσσει έναν διαυγή θυμό, των αγωνιστών που αρνούνται να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή προς όφελος της τραπεζικής μαφίας και της λογικής της, αυτής του "τρελού χρήματος". 

Με τις συνελεύσεις της άμεσης δημοκρατίας, το κίνημα της πολιτικής ανυπακοής, το κίνημα "Δεν πληρώνω" και τις πρώτες εμπειρίες της αυτοδιαχείρισης, μια νέα Ελλάδα αναδύεται αυτή τη στιγμή, που απορρίπτει την τυραννία της αγοράς για λογαριασμό των ανθρώπων. Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα πάρει για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από την εθελοντική δουλεία τους, αλλά είναι βέβαιο ότι, αντιμετωπίζοντας τη γελοιότητα της πελατειακής πολιτικής, των διεφθαρμένων δημοκρατιών, τον τραγελαφικό κυνισμό του κράτους των banksters (τραπεζική μαφία), θα έχουμε μόνο την επιλογή -ενάντια σε κάθε εκβιασμό- να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας εμείς οι ίδιοι.

Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας.

Είναι επίσης το μέλλον μας.

Ανακαλύψτε την ξανά μαζί της!

Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες!"

 vivanews.gr

 tro-ma-ktiko.blogspot.com

3 σχόλια:

 1. Μα ποιος είναι πια αυτός ο Έλληνας στον οποίο αναφέρεται το άρθρο; Πολύ θα ήθελα να τον γνωρίσω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο τίτλος λέει "ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ πάντα σηκώνεται". Το τέλος δεν έχει έρθει ακόμα και όπως έλεγε και ο Σόλων, "Μηδένα προ του τέλους μακάριζε"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η ΜΕΓΑΛΗ κρυφή αλήθεια που κανένας "πατριώτης" δεν τολμά να ξεστομίσει...

  Είναι αυτή: Φοβόμαστε μήπως μας συλλάβει το καθεστώς για υποκίνηση εξέγερσης... Οπότε δεν λέμε τίποτα,
  "μόκο που λένε" εκτός από υπονοούμενα. Πράξεις;;; Όχι βέβαια, αυτά είναι για τους άλλους, έτσι;;;

  Βλέπω πολλούς στα διάφορα μέσα είναι ως ένα βαθμό θαρραλέοι. Να μιλούν και να γράφουν άρθρα για εκτροπή, για τις "αγορές" (χα χα), για τον "καπιταλισμό" (χα χα), για τους μασόνους, για τις τράπεζες, για τους Ροθτσιλντ, για τους σιωνιστές που ελέγχουν το χρήμα για τους Γερμανούς, για την Ευρώπη κλπ. κλπ.
  Βεβαίως, όλοι αυτοί και όλα αυτά φταίνε, σε κάποιον βαθμό όλοι.

  Αλλά όλοι αυτοί οι θαρραλέοι που αναφέρονται σε αυτά, φοβούνται, ΝΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να πουν το αυτονόητο...
  Ότι δηλαδή εμείς φταίμε. Όχι γιατί ψηφίσατε ψεύτες.
  Όχι γιατί δεν βγήκατε στην πλατεία, χα χα τι αστείο και αυτό!
  Φταίμε λοιπόν, γιατί πολύ απλά δεν κάναμε οργανωμένη έφοδο στην Βουλή.
  Να πέσει το καθεστώς, χωρίς φόνους, αλλά με τον να ΚΑΕΙ η Βουλή.
  Μπροστά σε όλους, μπροστά σε ΟΛΟΝ τον Κόσμο.

  Βλέπω στα ιστολόγια αναφορές στους μεγάλους Κολοκοτρώνη, Καραΐσκάκη και άλλους (Ας μην ξεχνάμε τον ύμνο της πλατείας).
  Όμως, αυτό που φοβούνται να πουν και οι πιο θαρραλέοι, είναι το ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ θα μας έλεγαν να κάνουμε
  τώρα. Η αλήθεια είναι ότι ΟΛΟΙ μας ξέρουμε πολύ καλά τι θα μας έλεγαν....
  Και δεν είναι απλά τα λόγια του τραγουδιού: "Όταν γυρίσεις, θα σε...", όχι, δεν είναι τόσο απλό...
  ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΜΑΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

  Αυτό το απλό, το αυτονόητο, δεν θέλει να το αναφέρει ΚΑΝΕΝΑΣbαπό εμάς που θεωρούμαστε επαναστάτες, πατριώτες και δεν ξέρω τι άλλο.
  Είναι το μόνο για το οποίο δεν μιλάει κανείς, ΚΑΝΕΙΣ, ούτε στο Κόντρα, ούτε ο Καζάκης, ο Χατζάρας, ούτε ο Χίος, ο Καμένος, ούτε στα
  blogs, ούτε αυτοί που γράφουν σε πολυτονικό, ούτε οι Χριστιανοί, ούτε οι αρχαιοελληνιστές, ούτε οι άθεοι,
  ούτε οι αριστεροί , ούτε οι αναρχικοί, ούτε οι δεξιοί, ούτε η Χρυσή Αυγή ούτε κανένας άλλος, πουθενά.
  Ούτε απεργίες, ούτε πορείες, ούτε απλή ανυπακοή, ούτε το "δεν πληρώνω", ούτε ΤΙΠΟΤΑ άλλο δεν θα ρίξει
  την ΧΟΥΝΤΑ που έχουμε τώρα...

  Θέλω να ξέρω,

  Υπάρχει ακόμα ένας πατριώτης, που νομίζει ότι με διαδηλώσεις πέφτει η ΧΟΥΝΤΑΡΑ;

  Εκτός...

  Εκτός και αν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και εμείς κάνουμε και λίγη στρατηγική δικιά μας.

  Γιατί να είμαστε μπροστά στην "Βουλή των Ελλήνων" στις 5 το απόγευμα;
  Αυτό που χρειάζεται είναι ένα πραγματικό σχέδιο μάχης, ναι το ξέρω είναι τρομακτικό αλλά ήρθε η ώρα.

  Όποιος πραγματικά θέλει να καεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το Μπ*****, πρέπει να οργανωθεί για μάχη, και να περιμένει να χυθεί αίμα ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΧΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.
  Αυτούς να τους αναλάβει ειδικό δικαστήριο, όταν έρθει η ώρα.

  Αντιπερισπασμός, πολλαπλές, ενωμένες ομάδες, σχέδια αντεπίθεσης, εφόδοι και επαναλαβανώμενες επιθέσεις μέχρι να μπούμε μέσα... ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ πέσει το καθεστώς. Η μόνη άλλη διέξοδος είναι ένα θαύμα... Αλλά ο Θεός βοηθάει πιο πολύ τους ανθρώπους που έχουν ήθος και αγάπη προς την πατρίδα. Και όπως είπα αμφιβάλω αν είναι κανένας από εμάς πραγματικός πατριώτης... Στην πράξη, όχι με φωνές και αντιδράσεις κοπαδιού...

  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΟΠΑΔΙ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ 10000 Στρατιωτών. Και δεν μιλώ για τον κανονικό στρατό, και χουντικά πραξικοπήματα...
  Μιλάω για ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ που επιτέλους κατάλαβαν ότι η ευθύνη είναι στα χέρια τους.

  Το ξέρω ότι αποφεύγετε να το σκεφθείτε. Το ξέρω ότι ΦΟΒΑΣΤΕ. Αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

  Το άρθρο 120 μας δίνει την δυνατότητα για χρήση ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΣΟΥ (οι Ελληνες ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να αντιστέκονται με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ).
  Ακούτε ΩΡΕ;;; Λέει ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ, δεν λέει "διαδηλώσεις"...
  ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ που να πάρει και να σηκώσει!!!
  Δεν το καταλάβατε, να σας το κάνω λιανά;;; Εννοεί και ΟΠΛΑ ωρέ κοιμησμένοι που να ΠΑΡΕΙ!!!

  Και αυτήν την αλήθεια, ΟΛΟΙ μας αποφεύγουμε σαν να ήταν η λέπρα.

  Άιντε, ΦΛΕΒΑΡΙΣΕ παιδιά! ΩΣ πότε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου