Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

"Αυτή και μόνο είναι η ρίζα από όπου ξεπετιέται ένας τύραννος: όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά είναι ο προστάτης."

ΠΛΑΤΩΝ



Ο πόλεμος που ζούμε, εκτός από πολιτικός και οικονομικός, είναι και ηθικός και πνευματικός. Ο κόσμος έχει χάσει το μυαλό του. Κανείς δεν ξέρει πια ποιος είναι ποιος, κανείς δεν ξέρει τι να πιστέψει, κανείς δε θέλει να μάθει τίποτα για κανέναν, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει μετά, άνθρωποι καταστρέφονται, συμπολίτες μας αυτοκτονούν, εμείς προσπαθούμε να επιβιώσουμε, όλοι περιμένουν ότι κάποιος (άλλος) θα κάνει κάτι, όλοι μας σε κατι ελπίζουμε, και με την ελπίδα αυτή συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε τον ιδιωτικό μας γολγοθά, χορευοντας ο καθενας το δικό του χορό, στο χαοτικό πάρτι που λέγεται κρίση.

Επειδή όπως λέει ο λαός, "ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται", και επειδή σήμερα έχουμε αναμπουμπούλα, και επειδή οι λύκοι καιροφυλακτούν, ίσως είναι χρήσιμη μια μικρή έρευνα για το φασισμό, που σέρνεται δίπλα μας και ζητά να μας κάνει παρέα στο μακρύ μοναχικό μας ταξίδι.

Και μιας και το θέμα είναι δύσκολο, και δεν είμαι δημοσιογράφος, για να μη χαθουμε, θα βασιστούμε μόνο σε στοιχεία και θα καταλήξουμε σε λογικά συμπεράσματα και έχοντας αυτές τις αρχές για πυξίδα και χάρτη, θα προσπαθησουμε να βρούμε το δρόμο μας μέσα στο βόθρο της πληροφορίας.

Δηλώνω από την αρχή ότι είμαι Ελληνας εθνικιστής, πράγμα που σημαίνει σύμφωνα με τον ορισμό που δίνεται παρακάτω ότι πιστεύω ότι ο κόσμος ειναι χωρισμένος σε έθνη από φυσικού του και οτι είναι δικαίωμα κάθε λαού η αυτοδιαχείρισή του. Η πρώτη διαπίστωση, ότι δηλαδή ο κόσμος είναι από τη φύση του χωρισμένος σε έθνη, βασίζεται σε μελέτη της ιστορίας και απλή παρατήρηση και η δεύτερη δήλωση - διακήρυξη για το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιαχείριση κατοχυρώνεται στη διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (http://www.actionaid.gr/files/File/Downloads/HR%20declaration.pdf).

Και αν έχουμε πυξίδα και χάρτη, έχουμε και άστρα που μας φωτίζουν το δρόμο, σαν τα λόγια του μεγάλου Ελληνα εθνικιστή Περικλή Γιαννόπουλου, να μας θυμίζουν συνεχώς "τι σημαίνει Ελληνας":

Τό νά αυτοτιτλοφορείσαι "Ελλην" καί τό νά έχης συνείδηση τί αυτή η έννοια σημαίνει, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. "Έλλην" δέν είναι νά έχης ταυτότητα καί υπηκοότητα αυτού τού Κράτους πού θέλει, χωρίς νά τ' αξίζη, νά λέγεται "Ελλάς". "Ελλην" σημαίνει Φώς καί Πνεύμα. Σημαίνει Άνθρωπος καί Εξανθρωπιστής. Σημαίνει Αρετή καί Κάλος κι Ανδρεία. Σημαίνει Ελευθερία καί Δίκαιον καί σεβασμό Ετεροδόξων. "Έλλην" σημαίνει Αρμονία καί Ήθος καί Έρως γιά τήν Φύση καί τόν Κόσμο. Βαρύ τό φορτίο τής κληρονομιάς ενός τέτοιου ονόματος καί λίγοι έχουν τό δικαίωμα νά τό φέρουν....



 

1. ΟΡΙΣΜΟΙ

Για να μη χαθούμε στη μετάφραση, θα δώσουμε τους ακόλουθους ορισμούς τους οποίους θα πρέπει να δεχθούμε και να συμφωνήσουμε από πριν για τη σημασία τους:

Έθνος ονομάζεται ένα σύνολο ανθρώπων που μοιράζονται κοινά γνωρίσματα που διακρίνουν το σύνολο αυτό, σε παγκόσμια κλίμακα. Τα κυριότερα από τα γνωρίσματα αυτά μπορεί να είναι η φυλή, η γλώσσα, το θρήσκευμα, η κοινή ιστορία και πολιτισμός και η γεωγραφική καταγωγή. Ιστορικά όμως, βασικότερο στοιχείο για την ύπαρξη ενός έθνους είναι η ανάπτυξη της εθνικής του συνείδησης, δηλαδή ο ιδεολογικός παραγκωνισμός των υπόλοιπων στενότερων (π.χ. φατριασμός, τοπικισμός) ή και ευρύτερων (π.χ. φυλετισμός, αυτοκρατορισμός, οικουμενισμός) ομαδοποιήσεων, χάριν του εθνικισμού.[8]

Εθνικισμός: Σύμφωνα με έναν από τους γνωστότερους μελετητές του εθνικισμού, τον Elie Kedourie, «Εθνικισμός είναι η θεωρία που υποστηρίζει ότι η ανθρωπότητα εκ φύσεως συγκροτείται από έθνη, πως τα έθνη χαρακτηρίζονται από γνωρίσματα συγκεκριμένα και εμπειρικά διαπιστώσιμα και πως, πέρα από την εθνική αυτοδιάθεση, δεν νομιμοποιείται κανένας άλλος τύπος διακυβέρνησης». Σύμφωνα με ορισμένους μελετητές ο εθνικισμός είναι "η επίκληση της εθνικής ταυτότητας σαν βάση για μαζική κινητοποίηση και δράση"[9]. Το εντυπωσιακότερο με τον εθνικισμό είναι ότι, σε αντίθεση με άλλες ιδεολογίες, απέκτησε καθολική και παγκόσμια ισχύ, και συνδυάστηκε, λόγω της χαμαιλεόντειας προσαρμοστικότητάς του, με άλλες, αντιφατικές μεταξύ τους ιδεολογίες, όπως ο φασισμός, ο φιλελευθερισμός και ο κομμουνισμός. [10]

Πατριωτισμός: Αν και επι της ουσίας πατριωτισμός και εθνικισμός είναι ένα, διότι είναι δύσκολο να αγαπάς το χώμα της πατρίδας σου χωρίς να αγαπάς το λαό σου και τις συνήθειες του, ή να επιθυμείς ξένους επιτηρητές στη χώρα σου και να λέγεσαι πατριώτης, σαν πατριωτισμός θα μπορούσε να οριστεί ο παθητικός, μη επεκτατικός εθνικισμός. Μια έκφραση "καλού" εθνικισμού. Η αξία που έχει ο πατριωτισμός για ένα λαό προσδιορίζει την εθνική ταυτότητα που είναι σημαντική για τη συνοχή του συνόλου. Καθορίζει μια πολιτιστική ομοιογένεια που μας διαφοροποιεί δημιουργικά από τους άλλους λαούς. Η συνείδηση της ιστορικότητας προσφέρει την αίσθηση της αυτοπεποίθησης στα μέλη της κοινότητας με συνακόλουθη την ασφάλεια που προκύπτει από τη γνώση του κοινού παρελθόντος. Παράλληλα ενεργοποιεί την αίσθηση του σκοπού, της συνέχειας και προβάλλει προοπτικές για το μέλλον.

Σωβινισμός: παράλογη αφοσίωση ή αδιανόητη πίστη (Absurd Loyalty), πήρε την ονομασία από την αδιάνοητη αφοσίωση του γραφικού, ξεχασμένου ήδη στην εποχή του, γάλλου αξιωματικού Σοβίν (Nicolas Chauvin) προς τον Ναπολέοντα, και ο όρος επεκράτησε να σημαίνει τον υπερβολικό, πολεμοχαρή και φανατικό εθνικισμό.

Ο ρατσισμός είναι το δόγμα που αναπτύσσεται με σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα "traits", όπως π.χ. εθνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά κ.λπ., προκειμένου να αναγάγει μια ομάδα αντίστοιχα (κοινωνική, φυλετική, θρησκευτική), ως υπέρτερη άλλων. Το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, και αυτό που έχει δώσει την αρχική ονομασία στην λέξη (εκ της ιταλικής ("ράτσα") razza = φυλή), είναι ο φυλετικός ρατσισμός. Οι φυλετικοί ρατσιστές πιστεύουν σε βιολογικές διαφορές μεταξύ των φυλών, βάσει των οποίων και προσδιορίζουν αυτές σε ανώτερες και κατώτερες. Έτσι, με την θεωρία αυτή υποστηρίζουν ότι η φυλή με συγκεκριμένα (ανώτερα) εξωτερικά ή ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά, έχει το δικαίωμα να θεωρεί εαυτόν της ανώτερη από τις άλλες.

Φασισμός :
1. πολιτικοκοινωνικό σύστημα της άκρας δεξιάς, με έντονα αυταρχικό και εθνικιστικό χαρακτήρα, που καταργεί τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία και βασίζεται στο μονοκομματισμό και στον ολοκληρωτισμό.
2. (ιστ.) δικτατορικό καθεστώς που, με αρχηγό το Mουσολίνι, επικράτησε στην Iταλία: Ο ιταλικός ~ κράτησε από το 1922 ως το 1943.
3. χαρακτηρισμός αυταρχικής ενέργειας, πράξης ή καταπιεστικής, δεσποτικής συμπεριφοράς: Ο κοινωνικός / καθημερινός ~ του άντρα απέναντι στη γυναίκα / των γονιών απέναντι στο παιδί.
[λόγ. < ιταλ. fascismo (-ismo = -ισμός)]

Ο Γερμανικός εθνικοσοσιαλισμός ή ναζισμός είναι πολιτικό κίνημα που εμφανίστηκε στη Γερμανία κατά τη δεκαετία του 1920 και το οποίο το 1933 οδήγησε στην καθιέρωση δικτατορικού καθεστώτος, ιδεολογικά βασιζόμενου στη φυλετική ιδέα. Το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα βρίσκει τη βάση του στην αρνητική στάση απέναντι στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, αλλά και απέναντι στον κομμουνισμό. Ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός αποτελούν ιδεολογικές βάσεις του εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος, ενώ στους κύριους στόχους ανήκει η αναθεώρηση της συνθήκης των Βερσαλλιών, οι σκληροί όροι της οποίας θεωρήθηκαν μετά την ήττα στον Α' Παγκόσμιο πόλεμο ταπεινωτικοί από τους Γερμανούς. Επίσης στους κύριους σκοπούς ανήκει η αντικατάσταση του μισητού δημοκρατικού συστήματος με καθεστώς που θα βασιζόταν στην αρχή της «κοινότητας» με την έννοια της εθνικής και βιολογικής ενότητας με επικεφαλής τον Φύρερ. Οι ιδεολογικές αρχές του εθνικοσοσιαλισμού και η εφαρμογή τους στην πράξη οδήγησαν στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και στο Ολοκαύτωμα στα στρατόπεδα εξόντωσης.

Οι υπόλοιποι ορισμοί για τις έννοιες που δεν αναφέρθηκαν εδώ, βρίσκονται στο σύντομο εννοιολογικό λεξικό του Θαλαμοφύλακα  (http://thalamofilakas.blogspot.gr/p/blog-page_5715.html)


ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ

Η παρακάτω σημαία, όσο κι αν μας φαίνεται περίεργο, είναι Ρώσικη. Ανήκει στην οργάνωση "Ρώσικη εθνική ενότητα".
(http://www.crwflags.com/fotw/flags/ru%7Dnaz.html)

National Bolshevik Party flagRussian National Union

Russkiy Natsional’niy Soyuz (Russkiĭ Nacionalhniĭ Soûz | Русский Национальний Союз)

image by Ivan Sarajčić, 06 May 2000 | two-sided Russian National Union (RNS) led by Konstantin Kassimovsky. Racist nazi party. Red flag with black St Andrew cross fimbrated with white, in the center there is white circle (outlined black) with original black cross ("Cross-Hammer").
Jaume Ollé, 07 May 2000 and 13 May 2000

[]

Σημασία του συμβόλου

Το άνω μέτος του σταυρού μοιάζει με το κυριλικό γράμμα "Ρ" το πρώτο γράμμα στη λέξη Ρωσία. Victor Lomantsov, 07 May 2000
Σύμφωνα με τον Andrey Jahwlansky, το σύμβολο του RNS είναι το μονόγραμμα του Ιησού Χριστού αποτελούμενο δυο διασταυρούμενα Ελληνικά γράμματα, το "Xι" and "Pο"). Source: Flag Report 17 [frp]
Ο Jaume Ollé, 07 May 2000 and 13 May 2000 αμφισβήτησε την άποψη ότι το σύμβολο είναι χριστιανικό.

Πιο εντυπωσιακή είναι η ακόλουθη σημαία της "Εθνικής Ενότητας Ρωσίας" που είναι η μεγαλύτερη ναζιστική οργάνωση της Ρωσίας:

Russian National Unity flagNational Unity of Russia
Rossiyskoye Natsional’noye Yedinstvo (Rossiĭskoe Nacionalhnoe Edinstvo | Российское Национальное Единство)

This is the main neonazi organization in Russia. Operating in semi-underground regime, it engages itself in the same kind of activities as its western counterparts.



[]



Μεγαλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν Ρώσοι πολίτες, απόγονοι αυτών που σκοτώθηκαν και βασανίστηκαν και πολέμησαν και νίκησαν τον Χίτλερ, που υπερασπιζονται τη ναζιστικη ιδεολογία.  Ομως ναι, έτσι είναι και δεν ντρέπονται καθόλου να το πουν. Γιατί πιστεύουν ότι η απάντηση στο φρικτό Σταλινικό καθεστώς είναι το εξίσου φρικτό καθεστώς των ναζί. Από φρικτό καθεστώς σε φρικτό καθεστώς.

Η "Εθνικη συμμαχία" διατυμπανίζει τον ιδεολογικό της προσανατολισμό χωρίς περιστροφές. Είναι η δευτερη μεγαλύτερη Ρώσικη ναζιστική οργάνωση.

Northern Alliance flag #1Northern Alliance
Sevyerniy Alliyans (Severniĭ Alliâns | Северний Аллиянс)

image by Mikhail Paraskan, 22 Oct 1999 Russian National Socialist Party and Northern Alliance are the second largest neo-nazi parties in Russia, after R.N.E.. Northern Alliance uses four different flags: The tricolor, as was used by General Vlasov Army (ROA) who collaborated with German Army and Reich; I thin that is why Severnij Alijans use it together with old Aryan symbol Swastika.
Mikhail Paraskan, 22 Oct 1999

Το ίδιο το σύμβολο της σβάστιγας, έχει γίνει αντικείμενο μεγάλης έρευνας και ανάλυσης.  Σε γενικές γραμμές οι επιστήμονες συμφωνούν ότι πρόκειται για ένα αρχαιότατο σύμβολο, με ρίζες ως τη μεσοποταμία, που συμβόλιζε την τυχη και το ευ ζειν.  Η γνώμη ότι το σύμβολο αυτό είναι αρχαιοΕλληνικό, είναι μάλλον λανθασμένη.

Παρά την αρχική υγιή σημασία του συμβόλου (που ουδεμία σχεση είχε με απολυταρχικά καθεστώτα και ρατσιστικές ιδεολογίες), είναι περίεργη η επιμονή μερικών να εμπνέονται από αυτό μετά από όσα έζησε η ανθρωπότητα την πρώτη φορά που το σύμβολο αυτό την ενέπνευσε.

Ο επόμενος αγκυλωτός σταυρός, βρίσκεται στο κέντρο της σημαίας της Ρώσικης "Εθνικής - σοσιαλιστικής κοινωνίας" 

National Socialist Society / Национал-социалистическое общество

Nikolay A. Khimenkov, 12 Apr 2006 This is official flag of the National-Socialistic Society for internal usage.
Mikhail Revnivtsev, 12 Apr 2006







ενώ στο "Ρώσικο κίνημα ενάντια στην παράνομη μετανάστευση":

Movement Against Illegal Immigration / Движение против нелегальной иммиграции — ДПНИ

Victor Lomantsov, 5 May 2009 Seen in a TV news report, a Russian nationalist demo with participants waving imperial black-yellow-white flags, some of which had a logo in the center consisting of a word under a white and black white supremacist-style circle-cross.
Eugene Ipavec, 5 May 2009


βλέπουμε ένα διαφορετικό σύμβολο, τον κύκλο με το Χι. που σε μια παραλλαγή του βρίσκεται και στη σημαία του "Ρώσικου Λαϊκού Μετώπου":

National Front / Национальный фронт

Tomislav Todorovic, 21 Nov 2011 These are flags used by a Russian neo-Nazi organization called the National Front. The National Front is led by Ilya Lazarenko. First formed in 1991 as the "Union of Russian Youth," then renamed the "Front of National-Revolutionary Action" in 1992, and finally named the "National Front Party" which it has remained since 1994. Its doctrine is racist and fascist envisioning a "Great National-Socialist Russian Empire" under a "national dictatorship," which explains their use of flags reminiscent of both Nazi Germany and Imperial Russia.

και στη σημαία του "Μετώπου Εθνικής επαναστατικής δράσης" παρέα με έναν δικέφαλο αετό. 

Front of National-Revolutionary Action / Фронт национал-революционного действия

Victor Lomantsov, 21 Nov 2011









Celtic CrossΚαι στις δύο σημαίες, βλέπουμε παραλλαγές του "Κέλτικου σταυρού"  (Celtic Cross) - που αν και δεν ξεκίνησε σαν ρατσιστικό σύμβολο, σήμερα χρησιμοποιείται κατά κόρον από τα κινήματα της "λευκής δύναμης" (white power movement) και ειδικά από τους σκίνχεντς. Ο σταυρός στα δεξιά, είναι το πιο συχνό σύμβολο όλων των ρατσιστικών οργανώσεων.

Stormfront LogoΑυτό το συμβολο είναι το σύμβολο "Μέτωπο καταιγίδας" που χρησιμοποιείται από λευκούς ρατσιστές (white power) και σκίνχεντ. οι οποίοι χαιρετιούνται μεταξύ τους με την προσφώνηση "88". Το όγδοο γράμμα της λατινικής αλφαβήτας είναι το Η και 88 σημαίνει ΗΗ, ή αλλιώς Heil Hitler.


Aryan NationsThe Blood Drop Αριστερά σας η "σταγόνα αίματος" (Blood Drop) - Σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε από τις ρατσιστικές οργανώσεις της Κουκ Κλουξ Κλάν.και δεξιά σας το σύμβολο των "Αρειων εθνών" που είναι χριστιανοί νεοναζί που υπάρχουν απο το 1974.

Pinwheel SwastikaΗ "καρφότροχη Σαστικα" (Pinwheel Swastika) - που είναι μια ακόμα παραλλαγή του συμβόλου της σβάστικας που χρησιμοποιούν οι ρατσιστές.




Odin's RuneOdin's Rune - Σύμβολο παγανιστών θρησκείας που λατρεύει τον Οντίν. (Odinism).Ούτε η θρησκεία αυτού καθε αυτού ούτε το σύμβολο είναι ρατσιστικά, αλλά όλα έχουν χρησιμοποιηθεί από συγκεκριμένους τομείς της άκρας δεξιάς. 


 
National AllianceΕθνική Συμμαχία, - Το σύμβολο του Westboro, ρατσιστικής οργάνωσης δυτικής Βιρτζίνια, της πιο ακραίας και επικίνδυνης οργάνωσης μίσους στον κόσμο σήμερα.






Τα παραπάνω σύμβολα μίσους (symbols of hate) είναι από  εδώ: http://gbgm-umc.org/umw/anti-hate/symbolsofhate.html

Η επόμενη σημαία είναι από νεοναζιστικό κόμμα στην Αργεντινή.

[PNT flag]Partido del Nuevo Triunfo
New Triumph Party


image by Gastσn Abriola, 22 Nov 2002 The web site of this nazi party is pnt.libreopinion.com.
Gastσn Abriola, 22 Nov 2002







η επόμενη απο τη  Γερμανία,

[Jack 1903-1919 (Germany), modern variant] Image by Marcus Schmöger
Imperial Jack (modern variant in use)










Γερμανία,  (http://www.crwflags.com/fotw/flags/de%7Dnaz.html#dhf)

[All-Germanic Heathens' Front (Germany)]All-Germanic Heathens' Front (AHF)
Allgermanische Heidnische Front

Image by A.H., 29 Oct 1999








ενώ στο σύνδεσμο (http://www.crwflags.com/fotw/flags//qt-z.html) θα βρείτε σημαίες και σύμβολα από όλα τα ναζιστικά κόμματα ανα τον κόσμο.

Παρακάτω θα βρείτε όλα τα "σύμβολα μίσους". Κλικάροντας τις εικόνες, θα βρείτε αναλυτικά στοιχεία για τη σημασία των συμβόλων, την προέλευση τους, τη χρήση τους και την ιστορία τους. 

Click on the Image to Find Out About the Symbol
racist symbol - Celtic Cross racist symbol - Outlined Othala Rune racist symbol - Othala Rune racist symbol - Heavy Othala Rune racist symbol - Confederate Flag racist-symbol - Aryan or White Power Fist
prison tattoo -- Nazi Low Riders neo-nazi symbol - Nazi Flag neo-nazi symbol - Eagle on Swastika neo-nazi symbol - SS Lightning Bolts neo-nazi symbol - Death's Head neo-nazi symbol - Iron Cross with Swastika
neo-nazi symbol - Triskele skinhead symbol - Boots skinhead symbol - Hammerskins skinhead symbol - Hammerskin Logo skinhead symbol - Crucified Skinhead skinhead symbol - Skinhead Girl
skinhead symbol -- Skin Fist skinhead symbol -- War Skins group symbol -- American Front group symbol -- American Nazi Party group symbol -- Aryan Nations group symbol -- Hammerskins
group symbol -- Ku Klux Klan group symbol -- National Alliance group symbol -- NAAWP group symbol -- Crosstar group symbol -- National Socialist Movement group symbol - The Order
group symbol - Posse Comitatus group symbol -- Stormfront group symbol -- Posse Comitatus group symbol -- World Church of the Creator prison tattoo -- Elbow Web prison tattoo -- AB Clover
prison tattoo -- Aryan Brotherhood prison tattoo -- Black Guerilla Family Rock Against Communism Hangman's Noose Orion - KKK
White Revolution Blood & Honour Pitbull Fiery Cross Imperial German Flag Tyr Rune
valknot life rune crossed grenades Volksfront Black Panthers Peckerwood
Swastika Variants Swastika Variants Swastika Variants Swastika Variants Swastika Variants Swastika Variants
Swastika Variants Swastika Variants Swastika Variants Swastika Variants Swastika Variants
Group Symbol__Skrewdriver Sturmabteilung Fourth Reich Phineas Priest Wolfsangel Vinlanders
Vinlanders


 Τα παρακάτω σύμβολα εξηγούνται και εδώ (http://www.crossroad.to/Books/symbols1.html)

Celtic CrossΕνα σημείο που πρέπει να σταθούμε, είναι ότι "ο σταυρός της λευκής δύναμης" είναι το σύμβολο των "πιο σκληροπυρηνικών κομμάτων νεοναζί" (http://www.angelfire.com/fl/angelforever/symbols.html) και ότι ο κέλτικος σταυρός είναι το σύμβολο της "λευκής δύμανης" γενικά (http://www.scribd.com/doc/33434647/Guide-to-Racist-Symbols).



Αλλες πηγές εξήγησης των συμβόλων (που επιβεβαιώνουν το ίδιο) θα βρείτε εδώ:
(http://www.dogsonacid.com/showthread.php?t=535089)
(http://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_symbolism)

ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ:

- Το γεγονός ότι οι παραπάνω οργανώσεις αυτοπροσδιοριζονται ως "εθνικιστικές" και χρησιμοποιούν τον όρο "εθνικός" στο όνομα τους, δε σημαίνει οτι ο εθνικισμός εκφράζεται με τον τρόπο αυτό μόνο, ούτε ότι ο εθνικισμός είναι ταυτόσημος με το ναζισμό, ούτε ότι όποιος αγαπάει το έθνος του και την πατρίδα του είναι ρατσιστής, ή οτι θα έπρεπε να είναι.

Το παραπανω συμπέρασμα, βασίζεται σε λογικές πλάνες, την "πλάνη της βεβιασμένης γενίκευσης" (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B5%CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7_%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7) και την πλάνη "Ad_hominem" (http://el.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem) που μας οδηγούν στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι "Ολοι οι εθνικιστές είναι νεοναζί" και ότι "η αγάπη για το έθνος και την πατρίδα είναι φασιστική" και υποψιάζομαι ότι αυτός είναι και ο ρόλος ύπαρξης των νεοναζιστικών οργανώσεων:  ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΧΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΜΑΣ.

Θυμίζω τους ορισμούς που έχουμε δεχθεί.

Εδώ βλέπετε τους λεβέντες σε δράση






Και εδώ βλέπετε διάφορα τατουάζ που κοσμούν τα χέρια των παληκαριών αυτών, δείγματα γνήσιας αγάπης για την πατρίδα, ενάντια σε όλους και σε όλα.



Σε αντίθεση με όλα αυτά, το παρακάτω σύμβολο, είναι ένα μη ρατσιστικό σύμβολο που συμβολίζει την "Εθνική αντίσταση" (όχι κάποιο συγκεκριμένο κόμμα ή οργάνωση, αλλά την έννοια γενικά):

[Unidentified Flag (Germany)]National Resistance
Nationaler Widerstand

Image by Antσnio Martins-Tuvαlkin, 26 Sep 2004
Note: This flag is a symbol for the Nationaler Widerstand. It's not used by a particular party or organization, just for the whole action called "National Resistance." Recently, it has been used by organized Neo-Nazi groups in Germany, and it symbolzies national resistance.

και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι συμβολο δικό μου (αφού δηλώνω εθνικιστής), αλλά με πρόλαβε ο Μαύρος Κρίνος, οπότε αφού το έμβλημα κατωχυρώθηκε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο.

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΡΙΝΟΣ

Το παραπάνω σήμα, υιοθετεί πλήρως ο συμπατριώτης μας ο Μαύρος Κρίνος (http://mavroskrinos.blogspot.gr)

Υπενθυμίζω ότι το παραπάνω σύμβολο από μόνο του συμβολίζει την Εθνική Αντίσταση σαν έννοια και δεν παραπέμπει άμεσα - από μόνο του - σε ρατσισμό ή ναζισμό.

Οι θέσεις βεβείως του Μαύρου Κρίνου είναι σαφείς: (http://mavroskrinos.blogspot.gr/2009/01/19.html) και το διαφημιστικό υλικό χαρακτηριστικό:


Στο υλικό προώθησης, ορατές είναι η σημαία του κέλτικου σταυρού και η σημαία με την παραλλαγή του ναζιστικού σήματος.

Τα επιμορφωτικά περιοδικά που συστήνει ο Μαύρος Κρίνος, πάνω από την εικόνα των οπλων των σπαρτιατών έχουν τον τρίσκελο αγκυλωτό σταυρό, και δε μυρίζουν και πολύ έντονα "Ελλάδα", όχι τουλάχιστον όπως την εννοοουμε εμείς οι "νοικοκυραίοι αστοί":


Στο πιο πρόσφατο άρθρο τους, εκθειάζουν τον Συριακό λαό για την εθνικιστική του συμπεριφορά:

με την παραπάνω φωτογραφία με λεζάντα
"Θα έρθουμε μια Νύχτα, Όπου κι αυτά τα αστέρια Θα έχουν σβήσει, Και δεν θα ξέρετε Αν Ζωντανοί ή Πεθαμένοι είστε. Μα Εμείς θα έρθουμε, Φέρνοντας μαζί μας Χιλιάδες άστρα, ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ, Και έναν Ήλιο Ματωμένο ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ!"

Σε προηγούμενο άρθρο τους "Πολεμώντας τους γιους της Σιών"  (http://mavroskrinos.blogspot.gr/2009/12/blog-post_23.html) υπαρχει μια φωτογραφία της ενδόξου στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς:


και μια αναφορά στον παλαιστινιακό εθνικοσοσιαλισμό


με λεζάντα: "Συνθήματα υπέρ του Εθνικοσοσιαλισμού στους τοίχους της Παλαιστίνης".
 
για δεοντολογικούς λόγους δημοσιεύω και ανάρτηση - διαμαρτυρία του μαύρου κρίνου.
(http://mavroskrinos.blogspot.gr/2008/04/blog-post_05.html)

καθώς και το άρθρο "Μια οφειλόμενη απάντηση" (http://mavroskrinos.blogspot.gr/2009_12_01_archive.html)

ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ:  

1. Από το γεγονός ότι ο Μαύρος Κρίνος προβάλει νεοναζί Σύριους και από το γεγονός ότι ο Μαύρος Κρίνος είναι νεοναζιστική οργάνωση, ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ, ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΣΣΑΝΤ ΤΟΥΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ" ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ, ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΟΙ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ" ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.

Παρόμοιο συμπέρασμα θα οδηγούσε σε λογική πλάνη. Το μοναδικό συμπέρασμα είναι ότι ο Μαύρος Κρίνος, μια νεοναζιστική Ελληνική οργάνωση, προβάλει μια αντίστοιχη νεοναζιστική οργάνωση στη Συρία.



Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μιας και πιάσαμε τα πατριωτάκια μας, να συνεχίσουμε με την μεγαλύτερη πλέον "εθνικιστική" οργάνωση στην Ελλάδα, τη Χρυσή Αυγή.

Η χρυσή αυγή, από πολλούς κατηγορείται ως νεοναζιστικό κόμμα.  Ομως είμαι σίγουρος ότι οι ψηφοφόροι της δεν το πιστεύουν αυτό.  Δε γέμισε η Ελλάδα ξαφνικά νεοναζί.  Αν το 7% των Ελλήνων ήταν  Ελληνες νεοναζί, θα είχαν επιβάλει προ πολλού το καθεστώς τους, χωρις να χρειάζεται να ταλαιπωρούνται με εκλογές και άλλα τέτοια παρόμοια.

Στην μικρή αυτή έρευνα, θα εξετάσουμε τη Χρυσή Αυγή με καλή προαίρεση, θεωρώντας αρχικά ότι η Χρυσή Αυγή ΔΕΝ είναι νεοναζιστικό κόμμα, αλλά γνήσια πατριωτική αντισυστημική οργάνωση.

 Σύμβολο της Χρυσής Αυγής, είναι ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος, ο οποίος σύμφωνα με τις δηλώσεις των μελών της οργάνωσης, δεν έχει καμία σχέση με ναζιστική ιδεολογία.

Το απεικονιζόμενο σύμβολο, είναι πράγματι αρχαιοΕλληνικό και συμβολίζει την ενότητα, τη νίκη, το άπειρο και την αιώνια ζωή.


Πολύ δυνατό σύμβολο, το οποίο δεν συναντήσαμε σε κανένα από τα παραπάνω site για τα νεοναζιστικά κινήματα και σύμβολα.

Την ιστορία του μαιάνδρου μπορείτε να την διαβάσετε εδώ:
(http://psdlevadeon.blogspot.gr/2010/04/blog-post_7787.html)

Για τον μαίανδρο της Χρυσής Αυγής, έχουν γραφεί πολλά και έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις, κατά τη γνώμη μου χωρίς λόγο, γιατί όσα ισχυρίζεται η Χρυσή Αυγή είναι πράγματι αλήθεια. Τα παιδιά αυτά δεν κρατάνε ναζιστική σημαία. Κρατάνε τη σημαία με τον αρχαιοΕλληνικό μαίανδρο.


Πολλές φορές η Χρυσή Αυγή έχει κατηγορηθεί ότι στο παρελθόν χρησιμοποιούσε αμιγώς ναζιστικά σύμβολα (τα οποία συναντήσαμε παραπάνω στα συμβολα του ναζισμού):


  





Για να είμαστε καλόπιστοι θα δεχθούμε τις δηλώσεις του γραμματέα του κόμματος, ότι οι φωτογραφίες αυτές ανήκουν στο μακρινό παρελθόν και ότι όλα αυτά συνέβαιναν πριν τριάντα χρόνια και ότι ο γραμματέας και το κίνημα έχουν το δικαίωμα να παραδεχθούν ότι είχαν πάρει στραβό δρόμο και να αλλάξουν.  Θα απορρίψουμε συνεπώς σαν κακοήθεις τις κατηγορίες ότι η χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό κόμμα λόγω του αμαρτωλού παρελθόντος της. 

Και θα δεχθούμε ότι οι συμβολισμοί στα παλαιότερα περιοδικά της χρυσής αυγής οφείλονται στα επιστημονικά αφιερώματα στον αδόλφο Χίτλερ και τον Γκέμπελς, και οχι στην πίστη της Χρυσης αυγής στην ιδεολογία του ναζισμού.


και θα θεωρήσουμε ότι το ενδιαφέρον τους για την αρχεγονη μυστική δύναμη της θρησκείας του Οντίν (θυμηθείτε τα σύμβολα του Ρουνισμού παραπάνω) είναι καθαρά επιστημονικό.

 


Επισης θα θεωρήσουμε ότι οι κακοήθειες για τις ενδυματολογικές προτιμήσεις του γενικού γραμματέα, δεν ευσταθούν, αφού ο καθένας μπορεί να θέλει να φοράει μπλουζακια με το σύμβολο SS-Totenkopf, ή αλλιώς νεκροκεφαλή των Waffen SS. στο σπιτι του.  Σπίτι του είναι, ότι θέλει κάνει, ότι θέλει φοράει.

 

Εκτός αυτού, θα θεωρήσουμε ότι ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, φορούσε αυτό το μπλουζακι στα νεανικά του χρόνια, πριν το μυαλό του πήξει και ο χαρακτήρας του ωριμάσει, και χωρίς να δίνει πολύ σημασία στα σύμβολα που απεικόνιζε.
 

Ούτε θα λάβουμε υπ' όψη μας τις κακοήθειες για το συγγραφικό του ταλέντο:







Στην παρακάτω φωτογραφία, το όνομα του κυρίου Πλεύρη στη μισθοδοσία της ΚΥΠ, μπορεί να εξηγηθεί γνωρίζοντας το γεγονός ότι ο κύριος Πλεύρης είναι ο μοναδικός Ελληνας που γνώριζε τα σχετικά με τον ψυχολογικό πόλεμο, είναι ο μοναδικός Ελληνας συγγραφέας βιβλίων σχετικών με τις ψυχολογικές επιχειρήσεις, τον ψυχολογικό πόλεμο και την προπαγάνδα, είναι γνωστό ότι το κράτος αξιοποίησε τις γνώσεις του αυτές χρησιμοποιώντας τον σαν συμβουλο και θεωρώ φυσικό ο κ. Πλεύρης να πληρώθηκε για τις υπηρεσίες του από το Ελληνικό κράτος.



Δυσκολεύομαι λίγο να δεχθώ τον ισχυρισμό του κ. Μιχαλολιάκου ότι η παρουσία του ονόματος του στη μισθοδοσία της ΚΥΠ είναι προϊόν φωτό μοντάζ, αλλά μιας και δεν έχω στα χέρια μου το πρωτότυπο έντυπο ή κάποια πραγματογνωμοσύνη για την αυθεντικότητα του εγγράφου, οι καλοί τρόποι και ο κώδικας δεοντολογίας μας, επιβάλλουν να δεχθούμε τον ισχυρισμό του κ. γραμματέα.

Παρά την συνεχή μας καλή θέληση, τα πράγματα δυσκολεύουν όταν κοιταζουμε νεότερες φωτογραφίες, οπου τα παιδιά της Χρυσής Αυγής, φαίνονται σαν να χαιρετούν ναζιστικά.


Και εδώ, θα δεχθουμε καλοπροαίρετα την εξήγηση του γραμματέα του κόμματος, ότι δηλαδή ο χαιρετισμός αυτός δεν έχει σχέση με το ναζισμό, αλλά είναι ο χαιρετισμός των σπαρτιατών, καθαρά αρχαιοΕλληνικός και ότι όταν χαιρετιούνται έτσι τα μέλη, έχουν στο μυαλό τους τους σπαρτιάτες και όχι τον Χίτλερ ή την ιδεολογία του.

Το ίδιο θα κάνουμε και με τις κακοήθειες κάποιων που έτρεξαν να ερμηνεύσουν την ευγενική χειρονομία του κ. Μιχαλολιάκου προς την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη σαν ένδειξη υποταγής και γλοιωδίας:



Τα προβλήματα όμως συνεχίζονται, όταν σε φρεσκότατες φωτογραφίες διαπιστώνουμε ότι δίπλα στον υπερήφανο αρχαιοΕλληνικό μαίανδρο, κυματίζουν κάποια γνωστά μας πλέον σύμβολα, όπως ο "κέλτικος σταυρός", που θυμίζουμε ότι είναι έμβλημα ρατσισμού (λευκή δύναμη) καθώς και έμβλημα των "σκληροπυρηνικών νεοναζιστικών οργανώσεων":


Αυτή την Τετάρτη 6 Απριλίου:
Το ένοπλο κίνημα φυλετικής αντίστασης σε Ευρώπη και Αμερική

(http://resistance-hellas.blogspot.gr/2011/04/blog-post_6099.html



Και εδώ φτάνουμε στο σημείο όπου η λογική και η καλοπροαίρεση σηκώνουν τα χέρια. 

Δεχθήκαμε ότι ο μαίανδρος είναι Ελληνικός και δεν έχει καμία σχέση με νεοναζί, συγχωρήσαμε τις "παιδικές τρέλες" του γραμματέα, του εκπροσώπου και του κόμματος, δεχθήκαμε σαν προϊόντα προπαγάνδας τις κακοήθειες για το ναζιστικό τους παρελθόν και για τους τύπους ευγενείας προς τις κυρίες που κατέστρεψαν την Ελλάδα που οι ίδιοι δηλώνουν ότι θέλουν να δικάσουν και να κρεμάσουν, αλλά δυστυχώς, παρά την συνεχή μας καλοπροαίρεση, ακόμα και τώρα στο παρόν, δημιουργούνται και πάλι νέα ερωτήματα:

Γιατί τα παιδιά μας κρατάνε σημαίες με τον "κέλτικο σταυρό";

Τι δουλειά έχουν οι Ελληνες με τους Κέλτες;

Συμβολίζει ή όχι ο κέλτικος σταυρός τον ρατσισμό;

Είναι ή όχι ο κέλτικος σταυρός σύμβολο των "σκληροπυρηνικών ναζί";

Μήπως αυτό έχει σχέση με το ναζιστικό χαιρετισμό στην παραπάνω φωτογραφία;

Αν όλα αυτά δεν ισχύουν, τι συμβολίζει για τα παιδιά της Χρυσής Αυγής ο κέλτικος σταυρός στις σημαίες και τις ασπίδες τους ;  

Γιατί αφού είμαστε Ελληνες πατριώτες και αγαπάμε τον Ελληνικό λαό, η Ελληνική σημαία δε μας φτάνει;

Παρά τα ερωτήματα, τον τελευταίο καιρό, η Χρυσή Αυγή, είναι η μοναδική Ελληνικη φωνή μέσα στο κοινοβούλιο ενώ παράλληλα επιτελεί ένα αξιοθαύμαστο έργο αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό λαό. Η διανομή τροφιμων είναι συνεχής και ανακουφίζει τον έρημο Ελληνικό λαό που τραβάει τα πάνδεινα από την φτώχεια και τη μιζέρια.


Για να είμαστε όμως αντικειμενικοί, θα πρέπει να σκεφτούμε ότι η φτώχεια και η μιζέρια είναι που δημιουργεί την ανάγκη του κόσμου για δωρεάν τρόφιμα και την ευκαιρία για τη Χρυσή Αυγή να το παίζει "προστάτης".

Σε μια ευνομούμενη πολιτεία, δεν χρειάζονται πατριωτικές οργανώσεις να ταϊζουν τον κόσμο, ούτε προστάτες να συνοδεύουν τις γριές στα ΑΤΜ.

Σήμερα, η κοινωνική αλληλεγγύη, έχει φύγει από την φροντίδα του κράτους και  έχει αφεθεί στα χέρια του ΣΚΑΙ, της Χρυσής Αυγής και των μη κερδοσκοπικών επιχειρήσεων που παίρνουν χρήματα από το κράτος και τους πολίτες, για να κάνουν αγαθοεργίες, με τα ίδια τα λεφτά του Ελληνικού λαού, παίζοντας το σωτήρες και μεγαλόψυχοι.

Και ένα είναι σίγουρο:  Ο κόσμος στις ουρές, δεν είναι η αρρώστια, είναι ένα από τα συμπτώματα της αρρώστιας και ποτέ καμία αρρώστια δε θεραπεύθηκε ανακουφίζοντας απλώς τα συμπτώματα.

Ομως θα πει κανείς, η Χρυσή Αυγή υπερασπίζεται το δίκαιο αίτημα για δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό,


καταγγέλει ευθέως το μνημόνιο και τα μέτρα, την τρόϊκα, το δωσιλογισμό των πολιτικών, τις τράπεζες, το μεταναστευτικό και δείχνει να είναι προς την σωστή ιδεολογική κατευθυνση.

Ειναι το κόμμα που βοηθάει τις γριές να παραλάβουν τη σύνταξη τους απο το ΑΤΜ, το κόμμα που μοιράζει τρόφιμα, που προστατεύει όσους έχουν πρόβλημα με τους μετανάστες, που δίνει αίμα σε όσους Ελληνες το χρειαζονται, είναι το μοναδικό κόμμα που νοιάζεται και προστατεύει τον Ελληνικό λαό.

Ολα αυτά, φέρνοντας στο μυαλό τη ρήση του Πλάτωνα, ότι δηλαδή είναι κοινό χαρακτηριστικό των τυράνων να εμφανίζονται αρχικά ως προστάτες, και γνωρίζοντας ότι το ρητό αυτό επιβεβαιώθηκε και στην Χιτλερική Γερμανία και στην κομμουνιστικη Ρωσία και στην Κίνα και παντου, κάθε φορά μετά από μια δύσκολη ιστορικά στιγμή, και ότι σε όλες αυτές τις χώρες, οι χτεσινοί προστάτες γίνανε οι αυριανοί τύρανοι, δεν μου αρέσουν καθόλου.

Και σε όποιον με ρωτησει, του απαντάω ότι με όλα τα παραπάνω στοιχεία, η λογική μου λέει ότι η χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστικό κόμμα που δεν το παραδεχεται ανοιχτά, ότι το παλιό της site το "έριξαν οι άπλυτοι" για να σβηστεί το αμαρτωλό παρελθόν της για να αλλάξει προφίλ και να μπορεί σήμερα να εμφανίζεται σαν προστάτης του Ελληνικού λαού, αποκρύπτοντας του τους αληθινούς της σκοπούς, με σκοπό να κερδίζει συνεχώς δύναμη για να αναλάβει κάποια στιγμή δράση όταν τα πράγματα δυσκολέψουν και όλοι θα ψάχνουν από που να κρατηθούν.

Το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή είναι αποκλεισμένη απο τα μήντια, παρά τις διαμαρτυρίες των εκπροσώπων της για φίμωση, μου δημιουργεί την υποψία ότι η Χρυσή Αυγή δεν εμφανίζεται στα κανάλια από το σύστημα, όχι γιατί το ενοχλεί, αλλά γιατί έτσι προστατεύεται από τη φθορά.  Η απουσία των βουλευτων της απο τα κανάλια, πρώτον κρύβει από τον Ελληνικό λαό το αληθινό της πρόσωπο (γιατί αν οι εκπρόσωποι της μιλούσαν καθημερινά στα κανάλια, όλο και σε κάποιες ερωτήσεις θα έπρεπε να απαντήσουν, όλο και κάποια μαλακία θα τους ξέφευγε, δε φημίζονται και για το ιδιαίτερα υψηλό βαθμό νοημοσύνης τους)  και δευτερον, οι βουλευτές της δεν φθείρονται σε καθημερινές συζητήσεις που έχει βαρεθεί ο Ελληνικός λαος να ακούει απο τηλεοράσεως.

Η Χρυσή Αυγή, πασαλείβει τον γνήσιο πατριωτισμό με τον ρατσισμό, τον φασισμό και το ναζισμό και λερώνει τον πατριωτικό χώρο με έννοιες εντελώς ξενες προς τον Ελληνισμό, ενώ ταυτόχρονα δίνει τροφη και άλλοθι στους ακριβώς απέναντι "αντιφα", να κατηγορούν τον πατριωτισμό και τον καθαρό εθνικισμό για ναζιστικές ιδέες:

 

Αν δεν υπήρχε η χρυσή αυγή, οι παραπάνω υπερασπιστές της "ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης", δε θα νομιμοποιούνταν σε καμία περίπτωση να γράψουν το παραπάνω σύνθημα, ουτε να κατηγορούν τους γνήσιους πατριώτες σαν φασίστες.

Καθε δράση, χρειάζεται μία αντίδραση. Η Χρυσή Αυγή, έχει απήχηση κυρίως λόγω του προβλήματος των μεταναστών (το οποίο έχει κάνει σημαία του αγώνα της), πρόβλημα που δημιουργηθηκε από την εσκεμμένη αδράνεια του πολιτικού συστήματος τα τελευταία δέκα χρόνια.  Αν το πολιτικό σύστημα δεν ειχε γεμίσει τον τόπο παράνομους μετανάστες και δεν είχε επιτρέψει να γίνει η κατάσταση μέγα άλυτο πρόβλημα, είμαι σίγουρος ότι η χρυση αυγή θα είχε πολύ μικρότερο ποσοστό στις τελευταίες εκλογές.

Και αν δεν υπήρχε η χρυσή αυγή, δε θα είχαν κανέναν λόγο ύπαρξης ούτε οι "αντίφα" και οι κάθε λογής "αντιφασίστες". Ποιον θα κατηγορούσαν για φασίστα; Εμένα, ή εσάς;

(μια πολυ καλή ανάρτηση για τους "αντί-φα" θα βρείτε εδώ (http://thalamofilakas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_4241.html) ενώ αληθινή είναι νομίζω και αυτή εδώ η ανάρτηση του Μαύρου Κρίνου, (http://thalamofilakas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1592.html) παρά το γεγονός ότι αναρτήθηκε εκεί για διαφορετικούς λόγους.

Ισχυρίζομαι λοιπόν, ότι τα δύο αντίθετα αυτά άκρα, χρηματοδοτούνται απο τις ίδιες πηγές, με μοναδικό σκοπό να αμαυρώσουν το καθένα με τον τρόπο του, τόσο τον εθνικό αγώνα, όσο και τους αγώνες υπέρ του ανθρωπισμού.

Είναι πάγια τακτική του συστήματος, να δημιουργεί ένα πρόβλημα, έχοντας έτοιμη τη λύση ώστε μόλις ο λαός πιεστεί από το πρόβλημα να δέχεται οικειοθελώς τη "μοναδική" λύση, η οποία όμως εξυπηρετεί παντα το σύστημα και όχι το λαό.

Ανάμεσα στα δυο άκρα, ανίκανοι πολιτικοί, που τρώνε τα λεφτά του Ελληνικού λαού μέσα απο τα κόμματα, έχουν πιασμένα όλα τα πόστα, εκπροσωπόντας ολες τις ιδεολογίες σε κάθε ένταση και συνδυασμό (κεντροαριστερά, κεντροδεξιά, δεξιά, κομμουνισμός, διεθνιστικός σοσιαλισμός, πατριωτικός κεϋνσιανισμός, κ.λ.π.), ώστε να μην αφήνουν περιθώριο σε κανέναν να χωθεί ανάμεσα τους.  Είσαι συντηρητικός; Στη ΝΔ. Είσαι "προοδευτικός"; Στο Σύριζα. Είσαι πατριώτης; Στο λάος.  Είσαι απογοητευμένος πατριώτης;  Στη Χρυσή Αυγή. Έίσαι βολεμένος κρατικοδίαιτος;  Στο πασόκ. Είσαι κομμουνιστής;  Στο ΚΚΕ.  Διαλέγεις ότι θες, αλλά από τα δικά μας προϊόντα. Εχουμε σκεφτεί πριν από εσάς για εσάς.  Ο πάγκος έχει απ' όλα.  Διαλεξε πλευρά και κάτσε.

Και αν πάλι δεν μπαίνεις στο μαντρί, έχουμε και ομάδες ελευθέρας βοσκής:  Αναρχικους, ακροαριστερούς, ομάδες έψιλον, ουφολόγους, δωδεκαθεϊστές, αντίχριστους εωσφορικούς και κάθε λογής ομάδες και οργανώσεις που σε πείσμα της λογικής ισχυρίζονται ότι βλακεία τους κατέβει στο κεφάλι και μαζευουν τους ζαλισμένους Ελληνες και τους μαντρώνουν στη δικιά τους πνευματικη φυλακή.

Ο Ελληνικός λαός, που κατασφάχτηκε από το 1943 και μετά, με τρόπους φρικτούς, με τα τάγματα ασφαλείας που βασάνισαν, συνέλαβαν και εκτέλεσαν ακόμα και ανάπηρους ήρωες του Αλβανικού Μετώπου, ο Ελληνικός λαός που πυροβολήθηκε άοπλος στα Δεκεμβριανά από την ιδια του την κρατική μηχανή, ο ηρωϊκότερος λαός του Β πολέμου που έγινε και ο εμφυλιοπολεμικότερος, με τους αριστερούς να είναι έτοιμοι να κόψουν την χώρα στη μέση και να φτιάξουν δικό τους κράτος, σήμερα σπρώχνεται και τρέχει πίσω από το Ναζισμό της Χρυσής Αυγής, ξαναψηφίζει τους βιαστές του, με τις ευλογίες της εκκλησίας  που έχει μετατραπεί σε άντρο ανωμαλίας, και της Βουλής και της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν γίνει άντρα διαφθοράς.

Και το μοναδικό (αλλά σημαντικό και διαχρονικό) στοιχείο όλων των πολιτικών ομάδων αυτών, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ σε μικρές υποομάδες, που η κάθε μία έχει τη δική της ιδελογια.

Διαίρει και βασίλευε.

Και είναι φυσικό να αναρωτιέται κανείς και να εντυπωσιάζεται με το μέγεθος του παιχνιδιού που έχει στηθεί γυρω μας. Ομως τα συμφέροντα που σχετίζονται με τον έλεγχο ενός ολόκληρου λαού, ειδικά ενός λαού τόσο άξιου και προικισμένου όσο του Ελληνικού, είναι τεράστια.  Ο ορυκτός πλούτος είναι μόνο ένα μικρό μέρος από αυτά. αν αναλογιστεί κανείς πόσα δισσεκατομύρια πληρώνουμε σε τόκους κάθε χρόνο για να πληρώσουμε λογαριασμούς που ούτε έχουμε δει ούτε έχουμε ελέγξει.


Ο Ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει επιτέλους όλα αυτά, να τα αφησει στην άκρη και να κατέβει στο δρόμο ενωμένος, κρατώντας Ελληνικές σημαίες, χωρίς κέλτικους σταυρούς, κόκκινα αστεράκια και σφυροδρέπανα, χωρίς τίποτα ξένο προς την Ελληνική παιδεια και πολιτισμό, για να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας. Να καθαιρέσουμε όλους αυτούς τους ανάξιους, από τους οποίους τίποτα δεν πρέπει να περιμένουμε. Ολους αυτούς τους οργανισμούς, τα κανάλια,  τους καθηγητές πανεπιστημίου, τους καλλιτέχνες και τους "διανοούμενους".  Ολους τους μπουκωμένους με λεφτά, με τα οποία εχουν ανταλλάξει τη σιωπή τους.

Ο πόλεμος είναι πνευματικός και το μόνο που χρειάζεται για να ξυπνήσουμε, είναι να δούμε την αλήθεια, να καταλάβουμε το παιχνίδι και να πάψουμε να συμμετέχουμε. Καμία χρυσή αυγή, κανένας αντιφα, κανένα πασόκ, κανένα ΚΚΕ, κανένας ουφολόγος και κανένας δωδεκαθεϊστής δεν έχουν καμία δύναμη που δεν τους δώσαμε εμείς.

Μπροστά στα μάτια μας βρίσκονται όλα τα στοιχεία για να συνθέσουμε το παζλ με την νεότερη μας ιστορία, και το χάρτη της σημερινής καταστασης, κι αν έχουμε τη λογική μας για πυξίδα και τον Ελληνισμό για άστρο να φωτίζει το δρόμο μας και ενωθούμε, όχι μόνο θα σωθούμε, αλλά θα μας δωθεί και μια τεράστια ευκαιρία να κάνουμε κάτι χρήσιμο, να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για εμάς και τα παιδιά μας, να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας και να γράψουμε για μια ακόμα φορά στην ιστορία με χρυσά γράμματα.

Το όπλο μας είναι η δημοκρατία και με αυτήν μπορούμε να αντισταθούμε στους διεθνείς τραπεζίτες και τα τσιράκια τους, συμβάλοντας με τον δικό μας αγώνα στον αγωνα όλων των λαών για έναν καλύτερο κόσμο.

Στον αγώνα μας αυτόν, είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε.

Γιατί είμαστε ο Ελληνικός λαός.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

29 σχόλια:

  1. ΕΥΓΕ!!! ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, Ο,ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΟΥ ΦΙΛΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΟΓΓΟΛΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ(ΠΟΥ ΑΝ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ)ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.ΜΕΤΑ ΚΑΝΕ ΟΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΔΙΧΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
    ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΟΓΓΟΛΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ.ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχουμε πόλεμο με τους λαθρομογγόλους.

      Οι λαθρομογγόλοι δεν ήρθαν εδώ μόνοι τους. Τους φέρανε οι πολιτικοί μας άρχοντες. Και με την ανοχή αυτών βρίσκονται ακόμα εδώ.

      Με το πολιτικό μας κατεστημένο θα έπρεπε να έχουμε πόλεμο. Οχι με τους λαθρομογγόλους.

      Αν ο λαός καταλάμβανε την εξουσία, σε μια εβδομάδα θα είχαμε λύσει το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

      Κάνε ότι καταλαβαίνεις, κοίτα ομως να θυμάσαι τα λόγια του Πλάτωνα, γιατί έχουν επαληθευτεί άπειρες φορές:

      "Αυτή και μόνο είναι η ρίζα από όπου ξεπετιέται ένας τύραννος: όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά είναι ο προστάτης."

      Διαγραφή
  3. Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΠΠ. ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ
    Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαππητέ μου φίλε, μάλλον θες λίγο ακόμα διάβασμα, γιατί ούτε την Πλατωνική Πολιτεία φαίνεται να έχεις διαβάσει, ούτε τα αρχεία τα σχετικά με τον Β' ΠΠ.

      Αν έχεις αποδείξεις ότι όταν ο Τσώρτσιλ επιτέθηκε στους εβραίους, ο Χίτλερ δίδασκε μαθήματα μουσικής, παρακαλούμε να τις παραθέσεις για να φωτιστούμε και εμείς.

      Θα τρελαθούμε τελείως εδώ πέρα.

      Διαγραφή
    2. Την Πολιτεία δεν την έχω διαβάσει. Την έχω μελετήσει!
      Σου εφιστώ την προσοχή στο σημείο όπου μιλάει για την τάξη των φυλάκων. Αυτοί ήταν τα SS.
      Οι διεθνής των εβραίων κύρηξε τον πόλεμο στο τρίτο ράιχ από το 1933. Δες το εδώ: http://ethel-sinadelfos.blogspot.com/2012/02/1933.html
      Ο Τσόρτιλ ήταν η μαριονέτα τους...

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω τι εννοείς "έχω μελετήσει". Εγώ την έχω διαβάσει μερικές φορές και δεν ισχυρίζομαι ότι την έχω "μελετήσει". Θυμάμαι όμως ότι στο τμήμα της πολιτείας που αναφέρονται στους φύλακες, ο Πλάτωνας δεν ανέφερε πουθενά ότι οι φυλακες έπρεπε να σκοτώνουν και να βασανίζουν τους πολίτες που δεν συμφωνούσαν με την ίδρυση της "πολιτείας" του, όπως έκαναν οι ss του Χίτλερ. Ούτε ανεφερε πουθενά ο Πλάτωνας ότι η πολιτεία έπρεπε σωνει και καλά να επιβληθεί δια της βίας επι ολοκλήρου της ανθρωπότητος.

      Αφού μελέτησες την Πολιτεία, θα γνωρίζεις ότι το έργο ξεκινάει από τη δικαιοσύνη, όπου εξετάζεται αν ο άνθρωπος πρέπει να φέρεται δίκαια στο συνάνθρωπό του ή όχι. αυτό δεν το είδα πουθενά στα γραπτά του Χίτλερ. Ούτε στις πράξεις του.

      Τέλος, η πολιτεία είναι ενα θεωρητικό έργο το οποίο και ο ίδιος ο Πλάτωνας δεν θεωρούσε μάλλον ότι μπορεί να εφαρμοστεί και ούτε και εφαρμόστηκε ποτέ στην αρχαιότητα.

      Αν ο Χίτλερ προσπάθησε πράγματι να την εφαρμόσει, απέτυχε οικτρά και η ανθρωπότητα μάλλον δε θέλει δεύτερη προσπάθεια.

      Διαγραφή
  4. Ο φασισμός πουλάει το παραμύθι πως το μοναδικό προνόμιο είναι ότι έχεις γεννηθεί στην ίδια χώρα. Αυτή είναι και η απαρχή του εθνικισμού. Και, καθώς το μοναδικό πράγμα που μπορεί να δώσει ταυτότητα στην έννοια του έθνους είναι οι εχθροί του, στην ψυχή κάθε φασιστικής ιδεολογίας ειναι η ξενοφοβία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνώ σχεδόν με κάθε λέξη που έγραψες.

      "Ο φασισμός πουλάει το παραμύθι πως το μοναδικό προνόμιο είναι ότι έχεις γεννηθεί στην ίδια χώρα."
      Διάβασε εδώ και θα δεις ότι ο Μουσολίνι (ο εφευρέτης του φασισμού), δεν βασίστηκε καθόλου στο Ιταλικό έθνος, αλλά το πολέμησε κι όλας. Το μόνο που τον ενδιεφερε ήταν το κράτος και η εξουσία. Οχι το Ιταλικό έθνος.
      http://olympia.gr/2010/02/10/mussolini-papandreou/

      "Αυτή είναι και η απαρχή του εθνικισμού."
      Οι ναζιστές χρησιμοποίησαν τον εθνικισμό και τον σοσιαλισμό σε μια εκρηκτική καταστροφική συνταγή. Ο εθνικισμός δεν έχει τις απαρχές του πουθενά. Είναι θέση που υποστηρίζει ότι η αυτοδιαχείρηση πρεπει να γίνεται σε επιπεδο έθνους και όχι σε μικρότερο επίπεδο (π.χ. κοινότητα) ή σε μεγαλύτερο (π.χ. ευρωπαϊκή ένωση). Εσύ τι γνώμη έχεις γι αυτό; Σε ποιο επίπεδο πρέπει να γίνεται η αυτοδιαχείριση;

      "Και, καθώς το μοναδικό πράγμα που μπορεί να δώσει ταυτότητα στην έννοια του έθνους είναι οι εχθροί του"
      Αυθαίρετος συλλογισμός. Δες τον ορισμό του εθνικισμού.

      "στην ψυχή κάθε φασιστικής ιδεολογίας ειναι η ξενοφοβία."
      Η μόνη πρόταση με την οποία συμφωνώ, αρκεί να διαχωρίσουμε στο μυαλό μας ότι είναι άλλο πράγμα ο υγιής εθνικισμός (πες τον πατριωτισμό αν θες) και αλλο ο σωβινισμός, ο φασισμός, ο ναζισμός και ο ρατσισμός.

      Διαγραφή
  5. Προς Θαλαμοφυλακα,ομολογω οτι δεν γνωριζα το παρον blog.Το εμαθα σημερα διαβαζοντας το ανωτερω αρθρο στο eglimatikotita.gr.Το θεωρω κατι περισσοτερο απο ενδιαφερον και ανεξαρτητα απο οποιαδηποτε κριτικη,καποιος ή καποιοι εκοπιασαν για την μακροσκελη πλην λιαν κατατοποστικη αυτη δουλεια.Συγχαρητηρια στους δημιουργους.Γρηγορης Πιτταρας-ετων 54-Εθνικιστης και ρατσιστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να χαρώ το φίλο μου. Λεβέντης. Αν μιλαγε με τέτοια ειλικρίνεια και η Χρυσή Αυγή ίσως δε θα γραφότανε επουδενί και το άρθρο.

      Διαγραφή
  6. ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ.. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια εμμονή με τα σύμβολα που έχετε ορισμένοι. Εγώ πάντως στο "σταυρό της λευκής δύναμης" βλέπω 2 δελφικά Ε (το δεύτερο ανάστροφο). Ό,τι βλέπω δηλαδή και στο σήμα του Ευγενίδειου Ιδρύματος, της Ελληνικής Εταιρείας Εμφιαλώσεως (3Ε), του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας και τόσων άλλων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σύμβολα και για παράδειγμα η σβάστικα υπήρχε στα αρχαία αγγεία σαν σύμβολο γονιμότητας,ο μαίανδρος σύμβολο αλληλεγγύης κτλπ.Ολα αυτα πριν τα πάρει ο Χίτλερ και γίνουν σύμβολα του θανάτου στον 20ό αιώνα. Επομένως, η σβάστικα αυτή καθεαυτή δεν είναι κάτι το μεμπτό,το τρίτο ράιχ ήταν.
      Με την ίδια λογική, ας πάρουμε ένα αλλο παράδειγμα, το σταυρό,και αυτο ενα σύμβολο του φασισμού (το βλέπουμε και στην εδω ερευνα του θαλαμοφύλακα)Η ελληνική κοινωνία και ολος ο Χριστιανισμός το προσκυνά και το περικλείει με αθωότητα και αφέλεια («με το σταυρό στο χέρι»).
      Απο μια αλλη οπτική γωνία,με το σταυρό στο χέρι πηγαίνανε οισταυροφόροι και σφάζαν. Με το σταυρό στο χέρι βλογούσαν κι οι μεγαλοπαπάδες τους εξουσιαστές σφαγείς και άρχοντες από την επικράτηση του χριστιανισμού ως σήμερα.
      Αρα κανένα σύμβολο λοιπόν, δεν είναι ηθικό ή ανήθικο από μόνο του,ηθικός ή ανήθικος είναι ο χαρακτήρας της εννοιολόγησής του,με συνδυασμό τις κοινωνικές καταστάσεις και επιρροές

      Διαγραφή
  8. Πατριωτισμός είναι όταν η αγάπη για τους δικούς σου ανθρώπους έρχεται πρώτη. Εθνικισμός είναι όταν το μίσος για τους άλλους έρχεται πρώτο.
    Σαρλ Ντε Γκωλ,
    Συμπληρώνοντας έναν μεγάλο Γάλλο πατριώτη θα έλεγα ότι ο Φασισμός-Ναζισμός είναι η αγάπη για τους ομοίους σου και το μίσος για οτιδήποτε άλλο διαφορετικό από εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για ορισμένους αναλυτές, όπως Άντονι Σμιθ,[7] Έρνεστ Γκέλνερ,[8] Μπένεντικτ Άντερσον και Αθηνά Λεούση ο εθνικισμός και ο πατριωτισμός δεν συγκροτούν ξεχωριστές κατηγορίες ανάλυσης.

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

    Ο πατριώτης δίνει την ζωή του για την πατρίδα του.
    Ο εθνικιστής δίνει την ζωή του για την πατρίδα η το έθνος του.
    Ο πατριώτης δεν γίνεται να μην αγαπάει το έθνος της πατρίδας του.
    Ο εθνικιστής δεν γίνεται να αγαπάει εθνικιστές άλλων κρατών εφόσον δρουν εναντίον του δικού του έθνους.
    (οποτε η θεωρία του ομοϊδεάτη δεν ισχύει στον εθνικισμό)

    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γράφω για την ζωή του πατριώτη για να καταλάβεις τι τελικά έρχεται πρώτο.

      Φασισμός, ναζισμός όπως και κομουνισμός είναι άλλη ιστορία.

      Παναγιώτης

      Διαγραφή
  10. "Ισχυρίζομαι λοιπόν, ότι τα δύο αντίθετα αυτά άκρα, χρηματοδοτούνται απο τις ίδιες πηγές, με μοναδικό σκοπό να αμαυρώσουν το καθένα με τον τρόπο του, τόσο τον εθνικό αγώνα, όσο και τους αγώνες υπέρ του ανθρωπισμού.

    Είναι πάγια τακτική του συστήματος, να δημιουργεί ένα πρόβλημα, έχοντας έτοιμη τη λύση ώστε μόλις ο λαός πιεστεί από το πρόβλημα να δέχεται οικειοθελώς τη "μοναδική" λύση, η οποία όμως εξυπηρετεί παντα το σύστημα και όχι το λαό.

    Ανάμεσα στα δυο άκρα, ανίκανοι πολιτικοί, που τρώνε τα λεφτά του Ελληνικού λαού μέσα απο τα κόμματα, έχουν πιασμένα όλα τα πόστα, εκπροσωπόντας ολες τις ιδεολογίες σε κάθε ένταση και συνδυασμό (κεντροαριστερά, κεντροδεξιά, δεξιά, κομμουνισμός, διεθνιστικός σοσιαλισμός, πατριωτικός κεϋνσιανισμός, κ.λ.π.), ώστε να μην αφήνουν περιθώριο σε κανέναν να χωθεί ανάμεσα τους. Είσαι συντηρητικός; Στη ΝΔ. Είσαι "προοδευτικός"; Στο Σύριζα. Είσαι πατριώτης; Στο λάος. Είσαι απογοητευμένος πατριώτης; Στη Χρυσή Αυγή. Έίσαι βολεμένος κρατικοδίαιτος; Στο πασόκ. Είσαι κομμουνιστής; Στο ΚΚΕ. Διαλέγεις ότι θες, αλλά από τα δικά μας προϊόντα. Εχουμε σκεφτεί πριν από εσάς για εσάς. Ο πάγκος έχει απ' όλα. Διαλεξε πλευρά και κάτσε.

    Και αν πάλι δεν μπαίνεις στο μαντρί, έχουμε και ομάδες ελευθέρας βοσκής: Αναρχικους, ακροαριστερούς, ομάδες έψιλον, ουφολόγους, δωδεκαθεϊστές, αντίχριστους εωσφορικούς και κάθε λογής ομάδες και οργανώσεις που σε πείσμα της λογικής ισχυρίζονται ότι βλακεία τους κατέβει στο κεφάλι και μαζευουν τους ζαλισμένους Ελληνες και τους μαντρώνουν στη δικιά τους πνευματικη φυλακή."

    Συμφωνώ απόλυτα με τον παραπάνω ισχυρισμό του ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑ. Το σύστημα έχει εισχωρήσει σε όλους τους πολιτικού, κομματικούς ιδεολογικούς χώρους και θα προσθέσω θρησκευτικούς, φυλετικούς με απώτερο στόχο την διαίρεση και την διάλυση της ανθρώπινης αλληλεγγύης και συνείδησης. Το σύστημα δεν το νοιάζει τι πιστεύεις, εκείνο που πραγματικά το ενδιαφέρει είναι αρχικά να διαλέξεις "στρατόπεδο" και ακολούθως να φανατιστείς, να μισήσεις και να πολεμήσεις τους "εχθρούς" σου. Σκοπός του να μην επιτευχθεί μία υγιής δημοκρατική και ευημερούσα ανθρώπινη κοινωνία των εθνών.
    Η διαφορετικότητα - σε όλους τους τομεύς - μας εξελίσσει, η ομοιογένεια μας κάνει αιμομίκτες και ασθενικούς και στάσιμους - πάλι σε όλους τους τομείς.
    Φυσικό και επόμενο, αφού οι πολύ μικρές δεξαμενές γονιδίων δεν εξελίσσουν τα όντα και προκαλούν ασθένειες όπως γνωρίζουμε και από τη βιολογία.

    Το σύστημα θέλει να μισείς. Το μίσος το τρέφει και μέσω αυτού το σύστημα πλουτίζει υλικά. Έτσι επιτυγχάνει να μετατρέψει την "αγέλη" των ανθρώπων σε αγέλη λύκων. Το μόνο αντίδοτο σε αυτό πιστεύω είναι η φυσική ΠΑΙΔΕΙΑ και η πνευματική καλλιέργεια. Η παιδεία αν και έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια του συστήματος (όπως και όλοι μας είμαστε παιδιά του συστήματος γιατί μέσα σε αυτό έχουμε μεγαλώσει και με τις αρχές του έχουμε κοινωνικοποιηθεί) και κατευθύνεται από αυτό παρόλα αυτά παραμένει ανεξάρτητη δομικά και στη βάση της. Αυτό διότι η παιδεία είναι ένα απόσταγμα, μια συλλογή φυσικών νόμων και αρχών καθώς και αποτέλεσμα ανθρώπινης αυθύπαρκτης αυτοδιάθεσης. Και τα δύο πρώτα αποτελούν τη Φύση, υπήρχαν πριν από εμάς και με βάση αυτά δημιουργηθήκαμε. Άρα δεν επηρεάζονται από μας.

    Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ περί πατρίδας και έθνους. Πολύ καλή έρευνα ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ, συγχαρητήρια.

    Υ.Γ. : Συγνώμη αν πλάτιασα και ξέφυγα λίγο από το θέμα.

    ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ. : ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑ εννοούσα αντί για ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ στην τελευταία παράγραφο, συγνώμη για το λάθος.

      ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς έτσι...πολύ διεισδυτική ανάλυση που αποδεικνύετα στα καθ' ημάς και με το πολιτικό δεδομένο πως στα ύψιστα δύο προβλήματα επιλογών που έχει η χώρα (μεταναστευτικό καί ανεξαρτησίας)κανένα κόμμα δεν προσφέρει πρόταση που να τα περιλαμβάνει ταυτοχρόνως!

      Διαγραφή
  11. Γραφεις ''Αν δεν υπήρχε η χρυσή αυγή, οι παραπάνω υπερασπιστές της "ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης", δε θα νομιμοποιούνταν σε καμία περίπτωση να γράψουν το παραπάνω σύνθημα, ουτε να κατηγορούν τους γνήσιους πατριώτες σαν φασίστες''...
    Σε αλλη χωρα ζεις εσυ; Τα τελευταια 38 χρονια εισαι στο εξωτερικο;
    Ακομα κι οταν η ΧΑ επαιρνε 0,4%, οποιοιος τολμουσε να μιλησει για Ελλαδα ηταν φασιστας. Οπου κι αν ανηκε, ακομη και στην ΟΝΝΕΔ ή την ΠΑΣΠ.
    Εχεις μπει ποτε σε ελληνικο πανεπιστημιο για να δεις την πολιτικη-ψυχολογικη βια που ασκειται;
    Πριν 6 χρονια, οταν σπουδαζα ακομη, αναρχικοι εδειραν συμφοιτητη μου γιατι φορουσε μπλουζα με την ελληνικη σημαια μεσα στο Πολυτεχνειο Θεσσαλονικης.
    Η Χρυση Αυγη εφταιγε; Η Χρυση Αυγη φταιει για την ιδεολογικη τρομοκρατια της αριστερας σε αυτον τον τοπο;
    Η Χρυση Αυγη φταιει για τα 30 χρονια διακυβερνησης ΠΑΣΟΚ ή για τις ανωμαλιες του ΣΥΡΙΖΑ;
    Οποιος τολμησει να μιλησει για την δολια την πατριδα σε αυτη την χωρα, θα τον πουνε φασιστα ουτως ή αλλως.
    Θα τον πουνε φασιστα, οι αρχιφασιστες αριστεροι! Οι δολοφονοι και οι τρομοκρατες!
    Οποτε αυτοι οι ανθρωποι, οι ολετηρες της Ελλαδος, οι προδοτες, αντιμετωπιζονται μονον με ''φασιστικες'' μεθοδους.
    Οποτε τους χρειαζεται μια Χρυση Αυγη.
    Ολα τα υπολοιπα ειναι φθηνες δικαιολογιες και ευφυολογηματα.
    Οι φοβισμενοι αστοι σαν και του λογου σου παρεδωσαν ολοκληρωτικα την χωρα μας στην αριστερα και την διελυσε.
    Τα ευχολογια σας ειναι απλες δικαιολογιες για να κρυψετε την γυμνια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι απόφοιτος πολυτεχνείου (Θεσσαλονίκη) και ποτέ κανείς αναρχικός ή οποιοσδήποτε άλλος δεν με πείραξε. Είναι αλήθεια ότι η ψευτοαριστερά έχει φυτρώσει παντού και απομυζεί και αποσυνθέτει το έθνος και την πατρίδα μας. Το φάρμακο όμως γι αυτήν την αρρώστια είναι η δημοκρατία. Οχι η χρυσή αυγή. Η χρυσή αυγή είναι και αυτή μέρος της ολιγαρχίας που μας κυβερνά. Η διαπίστωση σου ότι "οι προδότες αντιμετωπίζονται με "φασιστικές" μεθόδους", είναι αυθαίρετη.

      Επίσης, αν εσύ και οι συμφοιτητές σου είστε τόσο κότες που έχετε υποκύψει στη βία δέκα "αναρχικών" και τους τρέμετε και χρειάζεστε προστάτη, αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να ψηφίσουμε όλοι οι Ελληνες τη χρυσή αυγή.

      Κάνε την αυτοκριτική σου λοιπόν, άσε τους χαρακτηρισμούς και (στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό), βάλε το μυαλό σου να δουλέψει.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον έχεις καιρό να περάσεις απο το Πολυτεχνείο και να δεις τις συμμορίες των αναρχικών...Και να ήταν μόνο εκεί καλά θα ήταν, γιατι πλέον ειναι παντού!
      Ούτε ''κότες'' ήμασταν, ουτε χρειαζόμασταν προστάτη. Το παιδί έφαγε ξύλο απο πέντε άτομα της κατάληψης της Αρχιτεκτονικής απο τα ΕΑΑΚ και ήταν μόνος του. Είναι κότα ε;
      Επίσης οι δύσμοιροι Ελληνες που υποκύπτουν καθε μέρα στην βια της λαθρομετανάστευσης ειναι και αυτοι κότες, έτσι;
      Ευτυχώς που υπάρχει η αστυνομία της δημοκρατίας σου για τον προστατεύσει.
      Και δεν είπα οτι ''οι προδότες αντιμετωπίζονται με φασιστικές μεθόδους''.
      Ειπα ''οι φασίστες αριστεροαναρχικοι αντιμετωπίζονται με φασιστικές μεθόδους''. Το ιδιο φυσικά ισχύει για τους φασίστες του κεφαλαίου και του ΔΝΤ, τους νεοφιλελεύθερους.
      Στην βια, απαντάς με βια. Αν δεν είναι έτσι, τοτε οταν εισβάλλει ο Τούρκος, δωστου λουλούδια.
      Αν νομίζεις οτι η ''δημοκρατία'' σου ειναι η λύση, είσαι βαθιά νυχτωμένος.
      Η δημοκρατία είναι το μονογενές τέκνο του καπιταλισμού και λειτουργεί μόνο για το μεγάλο κεφάλαιο και τα διεθνή συμφέροντα.
      Τα συμφέροντα δεν επιθυμούν ενα ισχυρό κράτος το οποιο θα προστατέψει τον αδύναμο. Επιθυμούν ενα αδύναμο, κατακερματισμένο και διεφθαρμένο δημοκρατικό κράτος για να το ελέγχουν οπως αυτοί θελουν.
      Κοιμησου με τις δημοκρατικές σου αυταπάτες και πρόσεξε μην ξυπνήσεις άσχημα, αφου δεν ξύπνησες ακόμη μεσα στην κρίση που έφερε η δημοκρατία σου και σαρώνει το έθνος μας.
      Και μην μου μιλήσεις για την ουτοπική δημοκρατία που μπορεί να έχεις στο νου σου. Αυτά υπάρχουν μόνο στα μυαλά σας. Και οι κομμουνιστές για την ουτοπία της αταξικής κοινωνίας έσφαξαν καμιά ογδονταριά εκαταμμυρια ανθρώπους.
      Προσγειωθείτε στην δύσκολη πραγματικότητα.

      Διαγραφή
    3. ''Αυτή λοιπόν ή Δημοκρατία είναι τό παιδί τοϋ Καπιταλισμού. Είναι τό όργανο μέ τό όποιο ό Καπιταλισμός κυριαρχεί επάνω στή λαϊκή μάζα. Είναι τό όργανο μέ τό όποιο κατορθώνει ό Καπιταλισμός νά παριστάνη τή θέληση του ώς τή λαϊκή θέληση. Αυτό τό είδος τής Δημοκρατίας χρειάζεται εκλογές καθολικής μυστικής ψηφοφορίας, άρα οργανωμένα κόμματα, καί συνεπώς μεγάλα κεφάλαια. Χρειάζεται γιά τόν ίδιο λόγο εφημερίδες, άρα μεγάλα κεφάλαια. Χρειάζεται εκλογική οργάνωση κάθε φορά καί εκλογικούς αγώνες, άρα χρήματα. Καί τόσα άλλα πού απαιτούν κεφάλαια. Επομένως μόνον οί κάτοχοι τοΰ μεγάλου κεφαλαίου ή τά όργανα τους μπορούν νά κάμουν τέτοιους αγώνες. Ανθρωποι ή καί ομάδες ανθρώπων χωρίς κεφάλαια, όσο μεγάλα καί άν είναι τά ιδανικά πού υπερασπίζονται, είναι προωρισμένοι νά χάσουν. "Οταν δέ έχει κανείς τίς εφημερίδες τότε μορφώνει καί τήν Κοινή Γνώμη όπως θέλει. Καί άν ακόμη υπερασπίζεται πράγματα πού γυμνά θά τά άπεστρέφετο ό λαός, τά σκεπάζει μέ τέτοια δημοσιογραφικά ρούχα ώστε νά τά καταπίνη ό λαός. Ή καί άν δέν τά καταπίνη, βάζει τίς εφημερίδες νά γράφουν πώς τά κατάπιε. Καί τότε ό καθένας πιστεύει ότι όλοι οί άλλοι τά κατάπιαν. Καί υποτάσσεται καί αυτός. Αοιπόν ή Δημοκρατία εΐναι τό μονογενές καί γνήσιον παιδί τοϋ Καπιταλισμού, καί τό όργανο του πού επιβάλλει τή θέληση του κάνοντας τηνε νά φαίνεται ώς ή λαϊκή θέληση. Άπό τήν άλλη μεριά ό Καπιταλισμός, γιά νά συσσώρευση τά κεφάλαια στά χέρια πού τόν εκπροσωπούν, καί νά κάμη όλον τόν άλλο κόσμο σκλάβους του -μά σκλάβους πού νά νομίζουν πώς είναι ελεύθεροι- έχει ανάγκη τής ελευθερίας οικονομίας καί τοϋ περιορισμού τοϋ Κράτους άπό κάθε επέμβαση είς τήν οικονομία τής Κοινωνίας. Καί άν πάλι πού καί πού χρειάζεται καμιά έπεμβασούλα, πάλι πρέπει ή μηχανή τοϋ Κράτους νά είναι στά χέρια του, ώστε ή επέμβαση, πάντα όσον τό δυνατόν μικρότερη, νά εί ναι πάντα πρός όφελος του. Κράτη πού επικρατεί ή διευθυνομένη οικονομία, όσον καί άν εΐναι δημοκρατικά -καί εννοούμε τέτοια πού αποσκοπούν τό γενικό συμφέρον τοϋ λαοϋ- δέν συμφέρουν στόν Καπιταλισμό. Γιατί μέσα σέ τέτοια Κράτη δέν είναι δυνατή ή εκμετάλλευση τοϋ συνόλου του Λαού άπό τούς εκπροσώπους τοϋ Καπιταλισμού. Ακόμα δέ περισσότερο όταν αυτά τά κράτη είναι καί ολοκληρωτικά. Γ ιατί έκεΐ μέσα ούτε κάν τόν Τύπο μπορεί ό Καπιταλισμός νά έχη στά χέρια του, ούτε τήν Κοινή Γνώμη νά διευθύνη κατά τά συμφέροντα του, ούτε μέ κομματικές μανούβρες νά άνα-ποδογυρίζη ό,τι δέν τόν συμφέρει, ούτε μέ εκλογές νά γίνεται κύριος τής Κρατικής Μηχανής...''

      Διαγραφή
    4. Ονομάζεις δημοκρατία το λάθος πράγμα και γι αυτό την απορίπτεις.

      Διαγραφή
    5. Οι ισχυροί του κόσμου τούτου ονομάζουν δημοκρατία το λάθος πράγμα, όχι εγώ.

      Διαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου