Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2013 ΜΑΡΑΘΩΝ

Γιατί να έρθω στο Μαραθώνα;
Γιατί έχεις καταλάβει ότι το πρόβλημα είναι ότι αποφασίζουν άλλοι αντί για εμάς, και ότι αυτοί οι άλλοι αποφασίζουν με γνώμονα το συμφέρον τρίτων και όχι της κοινωνίας, και ότι αυτοί οι άνθρωποι μας δημιουργούν συνεχώς προβλήματα, και ότι έχουν σκοπό τον εξανδραποδισμό μας, και ότι ο μοναδικός τρόπος για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω, είναι να
αποφασίζουμε εμείς πλέον για τα σοβαρά θέματα, και να ελέγχουμε εμείς, οι νόμιμοι ιδιοκτήτες αυτούς στους οποίους αναθέτουμε τη διαχείριση της περιουσίας μας, να ξαναγίνουμε αφέντες στον τόπο μας.


Υπάρχει σχέδιο για να γίνουν όλα αυτά;
Ναι, υπάρχει και έχει αποτυπωθεί στα 12 σημεία στην κεντρική σελίδα της επιχείρησης 2013 Μαραθών. (http://2013marathon.org/pragmatikotita/sindomi-perigrafi).

Ποια είναι η ακριβής θέση διεξαγωγής της εκδήλωσης;
Ο τόπος συνάντησης είναι το Δημοτικό γήπεδο Μαραθώνα στην οδό δημοκρατίας.


Οι συντεταγμένες GPS είναι 38 09 Β - 23 57 Ε

Τι ώρα ξεκινάει η εκδήλωση; 
Οι οργανωτές θα είμαστε εκεί από νωρίς το πρωί και θα χρειαζόμαστε βοήθεια. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει "επίσημα" στις 11 το πρωί.  Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν για επιστροφή το βράδυ.

Πως θα έρθω στο Μαραθώνα ;
Ενας τρόπος είναι το Ι.Χ. αυτοκίνητο. Υπάρχουν λεωφορεία τόσο από Αθήνα (6980834934), Θεσσαλονίκη (6974456328), ανατολική Μακεδονία και Θράκη (6985738427) με πολύ φθηνά εισιτήρια. Μπορείτε να κλείσετε θέση μέχρι τις 7 Μαίου.

Ποιο είναι το πρόγραμμα της εκδήλωσης της 12ης Μαίου;  Ποιός είναι ο αριθμός και τα ονόματα των ομιλητών ; Τι θα συμβεί εκείνη την ημέρα;
Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσοι θα είμαστε στις 12 Μαίου στον Μαραθώνα. Εαν είμαστε όσοι πρέπει, θα δοθεί βήμα στα μέλη της προσωρινής κυβέρνησης και της ομάδας σύνταξης νέου συντάγματος για να μας εξηγήσουν πως θα επιτύχουν να εφαρμόσουν τη θέληση μας.  Αν είμαστε λιγότεροι,το πρόγραμμα θα είναι διαφορετικό, προσανατολισμένο στην ανάγκη εκδημοκρατισμού του πολιτεύματος, τη δύναμη της εθνοσυνέλευσης και θα αποδοθεί φυσικά φόρος τιμής σε όλους τους εθελοντές που με τον αγώνα τους άναψαν τον φάρο της δημοκρατίας, συμμετέχοντας στην επιχείρηση 2013 Μαραθών.



Τι είναι η ομάδα σύνταξης νέου συντάγματος;
Είναι η ομάδα που θα προετοιμάσει το σχέδιο νέου συντάγματος που θα ψηφίσει ο λαός με δημοψήφισμα.

Τι είναι η προσωρινή κυβέρνηση εθνικής εμπιστοσύνης;
Είναι η κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την συνέχιση της λειτουργίας του κράτους και την ασφάλεια της χώρας μέχρι να ολοκληρωθεί η ψήφιση του νέου συντάγματος σε πανελλήνιο δημοψήφισμα.

Πως έχουν επιλεγεί τα άτομα αυτά; Θα τα επιλέξουμε στις 12 Μαίου;
Η ομαδα σύνταξης του νέου συντάγματος και η κυβέρνηση εθνικής εμπιστοσύνης, θα ψηφιστούν μετά από διαβούλευση στην Ελλήνων Βούληση (http://ellinonvoulisi.org/forum/forumdisplay.php?f=64) ένα ηλεκτρονικό εργαλείο δημόσιας διαβούλευσης.
Την εγκυρότητα των δημοψηφισμάτων εγγυάται ο Οργανισμός Δημοψηφισμάτων με μια διαδικασία που εξηγείται εδώ (http://ellinonvoulisi.org/forum/showthread.php?t=178)
Δεν θα γίνουν επι τόπου ψηφοφορίες.

Ποιος προτείνει τους υποψηφίους; Με ποια κριτήρια ψηφίζουν οι Βουλευτές;
Οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να προτείνει οποιονδήποτε πολίτη για την ομάδα σύνταξης νέου συντάγματος και την προσωρινή κυβέρνηση εθνικής εμπιστοσύνης.
Προφανώς για να γίνει αποδεκτή η υποψηφιότητα από τους υπόλοιπους Βουλευτές, θα πρέπει να παρατεθούν αποδείξεις για την καταλληλότητα του υποψηφίου, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από την οργανωτική ομάδα.  Αυτός που προτείνει, με δική του μέριμνα, πρέπει να προετοιμάσει σωστά μια υποψηφιότητα, παραθέτοντας στοιχεία που την υποστηρίζουν και να αναδείξει το άτομο που προτείνει. Το ίδιο δικαίωμα έχουν και εκείνοι που διαφωνούν, πάντα πάλι με αποδείξεις και στοιχεία.

Μήπως κάποιοι έχουν ήδη προεπιλέξει τις προσωπικότητες των ομάδων αυτών;    
Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο καθένας μπορεί να προτείνει όποιον θέλει.  Η διαδικασία είναι διαφανής και ξεκάθαρη.
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα στην Ελλήνων Βούληση ;
Η μοναδική προϋπόθεση για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα, είναι να μην του έχουν στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα.


Η προσωρινή κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις για κρίσιμα εθνικά θέματα;
Οχι. Η προσωρινή κυβέρνηση εθνικής εμπιστοσύνης, καλείται να εκτελέσει σαφείς εντολές:  1. Τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του κράτους και 2. την διαφύλαξη της ασφάλειας της χώρας.  Οι πληρωμές προς τους δανειστές θα παγώσουν μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο σύνταγμα, να ψηφιστεί με δημοψήφισμα, να διενεργηθούν εκλογές σύμφωνα με το νέο σύνταγμα, να ελεγχθεί το χρέος και να διακανονιστούν τα οφειλόμενα ποσά με προτεραιότητα πάντα την ασφάλεια του πληθυσμού.
Η κυβέρνηση αυτή, ΔΕΝ θα αποφασίσει πως θα λυθεί το μεταναστευτικό, ή το νομισματικό, ή η παραμονή μας στην ΕΕ, ή οτιδήποτε άλλο.  Αποστολή της είναι ΜΟΝΟ η διασφάλιση της ασφάλειας της χώρας και η συνέχιση της λειτουργίας του κράτους. Τα υπόλοιπα θέματα, θα τα αποφασίσουμε με δημοψήφισμα εμείς με το νέο σύνταγμα.

Πως συμμετέχουν οι Έλληνες που δεν διαθέτουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο ;
Καλώς ή κακώς, το διαδίκτυο είναι σήμερα το "κατοχικό μας ραδιόφωνο". Καλώς ή κακώς, το διαδίκτυο είναι που μας παρέχει τα εργαλεία για να ανταλλάσσουμε απόψεις και να αποφασίζουμε. Και καλώς ή κακώς, για να συμμετέχει κάποιος στις αποφάσεις, θα πρέπει να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Για να έρθει πάντως κάποιος στο Μαραθώνα, δεν είναι απαραίτητο να έχει πρόσβαση.  Το κάλεσμα Α5 έχει τυπωθεί και διανεμηθεί σε χιλιάδες αντίγραφα από τους εθελοντές, σε πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.Μπορείτε να το κατεβάσετε από την κεντρική σελίδα της επιχείρησης, ή από το scribd (http://www.scribd.com/doc/116715275/2013-%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%98%CE%A9%CE%9D).




Αν μαζευτούν μερικές χιλιάδες στις 12 Μαιου, θα μπορεί άραγε το δείγμα αυτό  να αξιολογηθή ως αντιπροσωπευτικό και να αναδείξει εκπροσώπους για ένα ολόκληρο Έθνος ;  θα ζητήσουμε τα κλειδιά της χώρας;
Οχι φυσικά.  Οι διοργανωτές είναι απλοί πολίτες, και δεν είναι ανόητοι.  Στις 12 Μαίου, δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανείς να ζητήσει τα κλειδιά της χώρας αν είμαστε απλώς μερικές χιλιάδες.

Αν στο Μαραθώνα είμαστε όσοι πρέπει, πως θα πάρουμε την χώρα μας πίσω;
Αν στις 12 Μαίου είμαστε όσοι πρέπει (π.χ. ένα εκατομμύριο, οπότε μαζί με αυτούς που δεν κατάφεραν να έρθουν το μέγεθος δικαιολογεί να απαιτεί τα κλειδιά της χώρας), θα έχει γεννηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας μια πολιτική δύναμη, που δε θα ζητάει την εξουσία σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, για να διαιωνίσει τη σαπίλα, αλλά θα ζητάει να αλλάξει το ίδιο το σάπιο πολιτικό σύστημα. Η νέα πολιτική δύναμη αυτή, θα έχει επιλέξει τα πρόσωπα που εμπιστεύεται, και όλοι μαζί αυτοί, ο λαός και τα πρόσωπα της εμπιστοσύνης του, θα αποφασίσουν πως θα φέρουν εις πέρας την αποστολή που ανέλαβαν στις 12 Μαίου. Δεν είμαστε εμείς που θα αποφασίσουμε από εκεί και μετά.

Πως διασφαλίζεται η ειρηνική διεξαγωγή της όλης εκδηλώσεως και ο αποκλεισμός υποκινητών (προβοκατόρων), έτσι ώστε να αποφευχθή η εμπλοκή των δυνάμεων  καταστολής όπως στο παρελθόν ;  
Με περιφρούρηση. Η πρώτη ομάδα που δημιουργήθηκε στην επιχείρηση, είναι η ομάδα περιφρούρησης και αυτό δείχνει πόσο σοβαρά λαμβάνουμε οι διοργανωτές το θέμα.  Σκοπός είναι να διοργανωθεί μια απόλυτα ασφαλής εκδήλωση.




Πόσα πλεονεκτήματα προσφέρει ο Μαραθώνας σε σχέση με το Σύνταγμα ως τοποθεσία, με βάση τα σημερινά δεδομένα;  Πως θα αποφύγουμε τα επεισόδια;
Η αστυνομία δεν έχει κανέναν λόγο παρουσίας στην εκδήλωση. Τι να έρθουν να φυλάξουν τα ΜΑΤ;  Το πάρκινγκ του Δημοτικού σταδίου;  Η απουσία αστυνομικών σε συνδυασμό με την περιφρούρηση απο πλευράς διοργανωτών, θα εξασφαλίσει μια απολύτως ασφαλή εκδήλωση, μια γιορτή για τη δημοκρατία.

Θα πετύχει;
Αυτό εξαρτάται από εσένα.


Η ομάδα των 5.

http://2013marathon.org/pragmatikotita/erotisis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου