Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΑ ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.

Η οδηγία ηταν σαφής. Ουτε ένας Πολίτης αυτής της χώρας στο δρόμο. Η εικόνα των πολιτών που διαμαρτύρονται προφανώς χαλάει την εορταστική ατμόσφαιρα.
Το τι έγινε στην Αθήνα το είδα στην τηλεόραση. Το τι έγινε στη Θεσσαλονίκη το είδα από κοντά.  Μαζεύτηκαν χιλιάδες κόσμου για πρώτη φορά.  Υπήρχαν πολλά νέα παιδιά. Και εκτός από κοκκινόμαυρα σημαιάκια, αυτή τη φορά υπήρχαν και πολλά Ελληνικά.

Η πορεία που συμμετείχα ήταν η πορεία των ακολουθούντων που δεν ανήκουν ιδεολογικά πουθενά και κατεβαίνουν κάτω ως πολίτες για να διαμαρτυρηθούν και τίποτε άλλο. Ξεκίνησε από την Αριστοτέλους όπου είχαν μαζευτεί χιλιάδες κόσμου, έστριψε στον Λευκό Πύργο, γύρισε Εγνατία, κατέβηκε από την Ιωνός Δραγούμη και έμπλεξε με καμιά εικοσαριά κωλόπαιδια που άρχισαν να σπάζουν βιτρίνες (τραπεζών κυρίως) και έδωσαν το έναυσμα στην Αστυνομία να επιτεθεί. Σε ένα λεπτό ο δρόμος έγινε κόλαση με πηχτό συννεφο χημικών που σου έκοβε την ανάσα και σου έκαιγε τα άντερα.

Πήγαμε στην Αριστοτέλους και μείναμε στην ανοιχτωσιά στο κάτω μέρος της πλατείας πριν την παραλιακή. Μια διμοιρία ματ κινήθηκε εναντίον μας. Η πλατεία έπρεπε να καταληφθεί. Κανένας πολίτης στην Αριστοτέλους.

Οταν η αστυνομία κατελαβε την πλατεία, η διμοιρία συνέχισε να μας κυνηγάει στα στενά γύρω από την Αριστοτέλους και κατα μήκος της παραλιακής. Δεν έπρεπε μόνο να φύγουμε από την πλατεία. Επρεπε να πάμε σπίτι μας.

Είμασταν εντελώς ανοργάνωτοι και χωρίς σχέδιο ανασύνταξης. Οι Θεσσαλονικείς, δεν έχουμε εμπειρία από αγώνες στο δρόμο.

Ετσι διαλύθηκε η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ



Υ.Γ. Βρηκα αυτό το βίντεο στο taxalia - άλλο σημείο - ίδια συμπεριφορά.





Από το taxalia

3 σχόλια:

  1. ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ! ΕΤΣΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς. Αν ζεις Θεσσαλονίκη, στείλε email.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν οργανωθείτε τα λέμε παλι ..50 χρονια πορειες και διαμαρτυρίες σ αυτη τη χωρα και αντι για ενα βημα μπροστά καναμε 100 πισω μήπως κανουμε κατι λαθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου