Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Μπορουμε πράγματι να αρνηθουμε να πληρώσουμε το δημόσιο εξωτερικό χρεος;

Ναι. Το έχει κάνει το Εκουαδόρ και η Αργεντινή. και οι δυο χώρες ανέκαμψαν. Η Αργεντινή άργησε να ανακαμψει γιατί το ΔΝΤ πρόλαβε και έκανε ζημιά στη χώρα. Αντιγράφω από το άρθρο του Δ. Καζάκη:

"Τελευταίο παράδειγμα είναι το Εκουαδόρ, το οποίο τον Δεκέμβρη του 2008 ανακοίνωσε πλήρη παύση πληρωμών, χωρίς να κηρύξει πτώχευση. Ο πρόεδρος της χώρας Κορέα, αφού συγκρότησε μια διακομματική επιτροπή υπό τον γενικό εισαγγελέα της χώρας που εξέτασε το σύνολο των συμβάσεων δανεισμού της χώρας, ανακοίνωσε ότι το Εκουαδόρ δεν δεσμεύεται να πληρώσει ένα «ανήθικο και παράνομο» χρέος, που υπήρξε προϊόν ρεμούλας και κερδοσκοπίας σε βάρος του λαού του.
Απευθύνθηκε επίσης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η οποία στάθηκε στο πλευρό της χώρας, αναγνωρίζοντας το δικαίωμά της να μην πληρώσει χρέη που δημιούργησαν οι προηγούμενες διεφθαρμένες κυβερνήσεις και έτσι δεν κουνήθηκε φύλλο εναντίον του Εκουαδόρ. Και μιλάμε για μια χώρα με πληθυσμό περί τα 13,6 εκατ. κατοίκους και με ΑΕΠ (2008) λίγο πάνω από το 16% του αντίστοιχου ΑΕΠ της Ελλάδας!"

Αυτό δεν σημαίνει χρεωκοπία της Ελλάδας;

Οχι. Δεν μιλάμε για χρεοκοπία. Μιλάμε για άρνηση πληρωμής χρέους που είναι προϊόν απάτης.
Αλλο είναι το "δεν έχω να πληρώσω", κι άλλο το "εχω, αλλά δε σε πληρώνω γιατί δε σου χρωστάω. Με εξαπάτησες". Το δεύτερο ΔΕΝ ειναι χρεοκοπία. Είναι καταγγελία απάτης.

Και πως θα δανειζόμαστε χρήματα; που θα βρουμε τα χρήματα για μισθούς και συντάξεις;

Δεν θα χρειαστεί να δανειστούμε χρήματα.Θα εκδόσουμε δραχμές. Απο Δημόσια κεντρική τράπεζα.
Θα πρέπει να δημιουργήσουμε και τουλάχιστον 3 δημόσιες τράπεζες. Ο χαρακτήρας τους θα είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι η επιδιωξη αισχρού κέρδους. Θα κερδίζουν τόσο ώστε να πληρώνονται οι μισθοί των εργαζόμενων και τα έξοδα.Θα ζητήσουμε να επαναπατριστούν τα κεφαλαια, νομιμοποιημένα, ώστε να υπάρξει ένα σοβαρό απόθεμα σε ευρώ για τις διεθνείς αγορές. Λεφτά υπάρχουν που έλεγε και ο Τζέφρυ.

Δρaχμή; δεν είναι λίγο ανατριχιαστικό;

Οχι. Αν είναι να γλιτωσουμε τη χώρα μας από τα σαγόνια του ΔΝΤ. Δεν πρόκειται να πάθουμε τίποτα. Δεν μπορεί κανείς να μας πειράξει. Θα κουραστούμε, αλλά θα έχουμε μια ελπίδα να μην ξεπουληθούν όλα.


Μα η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα. Είμαστε ουραγοί σε όλα.

Ψέματα. Είμαστε κάτοχοι της πιο όμορφης χώρας του κοσμου, με δαση, με βουνά, με παραλίες, με ποτάμια. Και της πιο πλούσιας. Το λέει τοΙνστιτούτο Γεωλογικων Μελετών Ελλάδος. Οι πιο διακεκριμένοι επιστήμονες σε ολες τις επιστήμες είναι Ελληνες. Απλώς δεν έμειναν να τους φάει η μητέρα. Να φτιάξουμε πρότυπα νοσοκομεία, και να πληρώσουμε αξιοπρεπέστατα τους Αριστους Ελληνες επιστήμονες γιατρούς, και η Ελληνική υγεία να γίνει η καλύτερη του κόσμου. Να διαφημίσουμε συστηματικά τον τουρισμό. Να επενδύσουμε στον Ελληνικό Πολιτισμό. Να απαιτήσουμε από όλη την ανθρωπότητα να σεβαστεί τις παλιές αξίες. Να επενδύσουμε  στην έρευνα. Το Ελληνικό πνεύμα, πάντα βρίσκει τον τρόπο και καινοτομεί.


Οι Ευρωπαίοι έταιροι στην Ε.Ε. δε θα απαιτήσουν την εξοδό μας από την Ε.Ε.;

Οχι. Η Ε.Ε. δε θέλει να φύγουμε από το ευρώ. Το ευρώ ήταν παγίδα για να μπορούν να ελέγχουν τις κεντρικές τράπεζες των χωρών. Και οπως ειπε και ενας αργυραμοιβός κάποτε: "Ασε με να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα μιας χώρας, και δε με νοιάζει ποιος γράφει τους νόμους." Παράδειγμα χώρας που το εκανε είναι η Ισλανδια. Ο Δημήτρης Καζάζης το περιέγραψε εξαιρετικά:

"Δείτε για παράδειγμα τι γίνεται με την Ισλανδία. Η χώρα αυτή, ένα νησί στο βόρειο αρκτικό, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης και μέλος του ΝΑΤΟ, οι ξεσηκωμένοι Ισλανδοί δεν επιτρέπουν στις κυβερνήσεις τους να διαπραγματευτούν το χρέος της χώρας, το οποίο σημειώτεον είναι ιδιωτικό, δηλαδή των ιδιωτικών τραπεζών, που όμως έχει αναγνωρίσει το επίσημο κράτος ως εξωτερικό χρέος της χώρας. Και παρά το γεγονός ότι η άρνηση αυτή τινάζει στο αέρα τα λεγόμενα «ευρωπαϊκά κεκτημένα» (ελευθερία κίνησης κεφαλαίου, ανταγωνισμός, κοκ) η ΕΕ ούτε που σκέφτεται να αρνηθεί την ένταξη της Ισλανδίας στους κόλπους της με βάση την αίτηση που έκανε η χώρα αυτή τον Ιούλιο του 2009.

Βέβαια το διευθυντήριο της ΕΕ ποντάρει στο ότι η ένταξη της Ισλανδίας θα την αναγκάσει να υποταχθεί στις απαιτήσεις των Βρετανών, Γάλλων, Γερμανών και Ολλανδών για αποζημιώσεις. Αυτό όμως που δεν υπολογίζουν είναι ότι οι Ισλανδοί αν και φιλικά διακείμενοι προς την ΕΕ μέχρι πριν ένα χρόνο, σήμερα ούτε που θέλουν να ακούσουν για ΕΕ, ευρώ και ΟΝΕ."


Θυμίσου επίσης ότι δεν είμαστε απομονωμένοι στην Ευρώπη. Οι λαοί έχουν αντιληφθεί ότι θα έχουν την ίδια μοίρα με εμάς. Και τα μάτια τους είναι στραμένα επάνω στην Ελλάδα. Αν οι Ελληνες αντιδράσουν με πολιτική ανυπακοή, τότε θα το κάνουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ. Και η Ελλάδα θα παίξει ιστορικό ρόλο για μια ακόμη φορά. Ηρθε η ώρα να δείξουμε αν είμαστε από χρυσό ή από άνθρακα.

Και οι επιχειρήσεις;

Οι δημόσιες, που έχουν χρέος προς το εσωτερικό της χώρας, θα ρυθμίσουν τα χρέη τους στις νέες δημόσιες τράππεζες. Για τις ιδιωτικές, όπου τα χρέη είναι αδύνατο να αποπληρωθούν, θα διαγράφονται. Θα δωθεί μια ευκαιρία για μια νέα αρχή.

Αυτά που λες είναι κουμουνιστικά.


Το βρήκες το καρτελάκι. Οχι δεν είναι καθόλου κομουνιστικά. Είναι ΕΞΩ από το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα. Το θέμα δεν είναι να απολαμβανουν όλοι τα ίδια. Ο άριστος γιατρός που θα με χειρουργησει, δεν μπορεί να απολαμβάνει το ίδιο με αυτον που βαριέται να σκεφτεί και δουλευει ως πωλητής σε μαγαζί με παπούτσια. Θα πρέπει όμως να καλιεργηθεί μια κοινωνική ζωή, που να επιτρέπει και στους δυο να υπάρχουνε. Ο πωλητής δικαιούται να εργάζεται και να έχει ένα σπίτι, ένα εξασφαλισμένο ελάχιστο εισόδημα που να του επιτρέπει να ζει αξιοπρεπώς την οικογένεια του. Να ζήσει την οικογένειά του. Χωρίς να εργάζεται η γυναίκα του. Χωρίς να του βγαίνει το λάδι. Και όχι να εργάζονται και οι δυο γονείς, και να μεγαλώνουν τα παιδιά χωρίς γονείς. Ο γιατρός θα έχει ακριβό αυτοκίνητο, και ακριβό σκάφος. Ομως θα πρέπει να τίθεται ένα όριο στις απολαύσεις. Οι απολαύσεις δεν πρέπει να τίθενται υπεράνω του ανθρώπου. Ισως το πιο δύσκολο κομμάτι να ειναι αυτό.

Με τα λεφτά που έκλεψαν τι θα γίνει;

Θα ανοιχτούν οι λογαριασμοί του κράτους. Δικαιουσαι να γνωρίζεις πως διαχειρίστηκαν τα χρήματα σου, και πως έφτασε το χρέος σε τέτοιο ύψος. Τα χρήματα αφηνουν ιχνη. Θα βρούμε ποιοί τα πήραν. Ηδη βγαίνουν στη φόρα κάθε μέρα. Να δημευτεί η περιουσία των πολιτικών, επιχειρηματιών ή οποιονδήποτε άλλων που  αποδεδειγμένα συμμετειχαν στην κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.
Να σταλούν φυλακή οι κλέφτες.

Δεν θα δυσκολευτούμε πάρα πολύ;

Τα πράγματα είναι δύσκολα έτσι κι αλλιώς. αν αρνηθούμε το χρέος, θα δυσκολευτούμε αρκετά, αλλά θα ανακάμψουμε γρήγορα. Θα πρέπει φυσικά να πολεμίσουμε πολύ σκληρά.
Αν δεν κάνουμε τίποτα, θα βυθιστούμε στο σκοτάδι της ύφεσης, θα συμμετέχουμε σε σχεδιασμένα και μη επεισόδια, και θα μπούμε σε καταστάσεις πολύ πολύ δύσκολες όταν θα έρθει στην Ελλάδα κλητήρας για κατάσχεση δημόσιας Ελληνικής γής. Αυτής με το χρυσό μήπως;

Και τι πρέπει να κάνω για να γίνουν όλα αυτά;

Να βάλεις στην άκρη τις διαφορές σου με τον συνέλληνα. Να μην σε ενδιαφέρει για λίγο ότι δεν είναι εργατης, δεξιός, ότι είναι παοκτσής, ότι έχει πολλά λεφτά, ότι δεν έχει, ότι δεν φαίρεται πολύ χριστιανικά, ότι ειναι αριστερός, ότι φαίρεται σαν γουρούνι. Ξέχνα αυτά που σε χωρίζουν από τους υπόλοιπους Ελληνες. Για λίγο. ΘΥΜΗΣΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ.
Μας ενώνει κοινή ιστορία, κοινός πολιτισμός, κοινή κληρονομιά.  Η Ελλάδα.
Ελπίζω να μην αφήσεις να μας κλέψουν μπροστά στα μάτια μας αυτό που νόμιμα δικαιούμαστε.


Ενώσου μόνο για λίγο με τον Ελληνα, χωρίς να ρωτάς τι πιστεύει για την πολιτική, τη θρησκεία, τη σεξουαλικότητα, το ρατσισμό, τον οικουμενισμό, και όλα γενικά τα σε -ισμό.

Και όταν σου πούμε, κατέβα στο δρόμο με προκήρυξη που θα λέει μόνο:


ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ν.Τ.

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩ.

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ GOLDMAN SACHS ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ.

Θα δοκιμάσεις μια κινητοποίηση διαφορετική. Δεν θα κατέβεις στους δρόμους να φωνάζεις. ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΣ. Χωρις φωνές, συνθήματα, και γιουχαίσματα. Απλώς αποφασισμένος ότι αυτή τη φορά δε θα τα παρατήσεις. Θα μείνεις εκεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σου. Δε θα πας σπίτι σου μεχρι να γίνουν τα αιτήματα δεκτά.

Μια περιγραφή της πολιτικής ανυπακοής είναι αυτή.


Προφανώς θα πρέπει να πέσει η σημερινή κυβέρνηση;

Προφανώς.


Και πώς θα εξασφαλίσουμε ότι δε θα έχουμε πάλι ξανά τα ίδια με τους νέους πολιτικούς;

Αυτή είναι μεγάλη ιστορία. Αναλύεται στον ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΗ.



Θα τελειώσω με ένα ακόμη απόσπασμα από γραπτά του Δ. Καζάζη.

"...Ο Ελληνικός λαός έχει αποδείξει στην ιστορία του ότι για να κατακτήσει μια ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα είναι ικανός να περάσει «δια πυρός και σιδήρου», να τα βάλει με τις πιο αντίξοες καταστάσεις και να βγει νικητής. Ποιοι είμαστε εμείς σήμερα που θα αμφισβητήσουμε την εσωτερική δύναμη και το φιλότιμο αυτού του λαού; Τι θα μας διαχωρίσει απ’ όλους εκείνους τους σύγχρονους δωσίλογους που προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι είναι διεφθαρμένος ως το κόκαλο, ακαμάτης, καλοπερασάκιας, ανίκανος για οτιδήποτε καλό και επομένως καλά κάνουν κι έρχονται οι «ενάρετοι» ξένοι να του μάθουν τρόπους με τον βούρδουλα;

Τέλος, είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν απορίες, αμφιβολίες, προβληματισμοί, ακόμη και φοβίες για το πώς θα τα καταφέρουμε σε μια πορεία ριζικά διαφορετική από αυτήν που για δεκαετίες οι κυρίαρχες πολιτικές έχουν δρομολογήσει τη χώρα. Είναι τόσο εθισμένη η κοινωνία να εναποθέτει τις τύχες της στους κουμανταδόρους της εξουσίας, στην ολιγαρχία των αγορών και της πολιτικής, ώστε τώρα που για πρώτη φορά αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να σωθεί από την καταστροφή μόνο αν αναλάβει η ίδια τις τύχες της, είναι λογικό να δειλιάζει, να αισθάνεται αμήχανα, να νιώθει ότι ατενίζει το άγνωστο.

Η αλήθεια είναι ότι λύσεις υπάρχουν και μπορούν να βρεθούν όχι από κάποια αυθεντία, αλλά μέσα από μια συλλογική επεξεργασία και τις ιδέες που μπορούν να κατατεθούν από όλους. Όλοι μας έχουμε τη δυνατότητα να συμβάλουμε στον τρόπο που μια άλλη πορεία αυτού του τόπου είναι δυνατή. Αρκεί να σπάσουμε τα καλούπια που μας έχουν επιβάλει, να απαλλαγούμε από τα ταμπού και τα δεδομένα των άνωθεν και έξωθεν μονοδρόμων. Στη οικονομία, όπως και στη ζωή, δεν υπάρχει τίποτε το a priori δοσμένο, αμετάβλητο και αδιάβλητο. Χρειάζεται απλά να ξεκαθαρίζουμε κάθε φορά τη σκοπιά από την οποία βλέπουμε τα πράγματα, το συμφέρον που πρέπει να υπηρετήσουμε με τη σκέψη και δράση μας. Τα υπόλοιπα θα βρεθούν ως προϊόν συλλογικής προσπάθειας...."


43 σχόλια:

  1. Πιστεύω ότι πράγματι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε αυτά που έκανε
    το Εκουαντόρ. Είμαι της ίδιας γνώμης εδώ και έξι μήνες αλλά δεν γνώριζα άν και πώς θα τα δρομολογούσαμε. Βλέπεις μηχανικός είμαι
    και δεν έχω σπουδάσει το διεθνές δίκαιο & οικονομία.
    Αυτά μάλιστα ή μέρος από αυτά τα είχα πεί σε Πάγκαλο και άλλους κορυφαίους υπουργούς του και μου απάντησαν σαν να ήταν συνεννοημένοι ότι : "Η χώρα μας είναι δημοκρατική και έχει Δικαιοσύνη.
    Τους κλέφτες τους προστατεύει ο νόμος και το σύνταγμα δεν μπορουμε να τους κάνουμε συντηριτική κατάσχεση" , αυτό τους είχα προτείνει , και μου έδοσαν αυτή την απάντηση στις 03-Σεπ.-2010 !!!
    Είμαι μαζί σας και περιμένω το κάλεσμα,!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη λαμβάνοντας υπόψιν ότι για να πετύχουμε θα πρέπει μια γενιά Ελλήνων, και μάλλον η γενιά μου (των σαραντάρηδων) να απαξιωθεί συμφωνώ με τα παραπάνω.
    Μαζί σας και εγώ, όχι για μένα αλλά για το μέλλον των τριών παιδιών μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ, ΑΝΗΣΥΧΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΜΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ, ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ, ΕΦΗΣΥΧΑΣΘΗΚΑΝ ΔΙΑΛΑΛΩΝΤΑΣ ΠΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (Ε ΒΕΒΑΙΑ, ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ!!!). ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ BLOG ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ/ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ, ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ, ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΛΠ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ Κ ΟΙ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΝ; ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ; ΚΑΛΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΛΛΑ ΑΣ ΞΕΚΟΥΝΗΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ. ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ...ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!!!
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωραια ολα αυτα , με την γειτονα τι γινεται? το εκουαδορ και η αργεντινη δεν εχουν δυσκολους γειτονες.Ειμαι της γνωμης οτι με το που θα κουνηθουμε θα μας διαλυσουν σαν εθνος (Θρακη , Ηπειρος Αιγαιο κλπ) δυστυχως φοβαμαι οτι μας εχουν δεθει πολυ καλα και εχουμε φαει πολυ γερο ξεπουλημα απο αυτους που μας κυβερνησαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτα τα περι εχθρων και γειτωνων ειναι ο τροποσ που κρατησαν τον λαο βλακα.δεν υπαρχει εχθρος αλλος απο τους πλουσιους ολιγαρχες,και τους υπηρετες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενας αλλος "εχθρικος" παραγοντας ειναι η επερχομενη αναποφευκτη ΑΝΕΡΓΙΑ που επιβαλει το υπαρχον Παγκοσμιοποιημενο συστημα.
    Επιβαλεται Πλεον
    Οραματικη προοπτικη ελπιδας αισιοδοξιας και θελησης να παλέψει ο κοσμος με στοχο
    αυτη η ΑΠΟΧΗ & το ΛΕΥΚΟ να παρει "σαρκα και οστα"...
    να γινει μια
    Άμεση Διεκδικητική Λειτουργική & Εφαρμόσιμη , Αξιοκρατικα Βιοσιμη Ορθολογική Πολιτική Οντότητα..
    με σαφης Άνθρωπο-Κεντρικές Πολιτικές

    *Είναι ΕΞΩ από το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα.NAI.
    *Το θέμα δεν είναι να απολαμβανουν όλοιτα ίδια.NAI
    *Θα πρέπει όμως να καλιεργηθεί μια κοινωνική ζωή, που να επιτρέπει και στους δυο να υπάρχουνε.NAI
    *Ο πoλιτις δικαιούται να εργάζεται και να έχει ένα σπίτι(φως,νερο,τηλ+καποιο μισθο για την φορολογιμενη ανταποδωτικη καταναλωση)
    (ας γέμιση ο τόπος τεμπέληδες που μόνον θα σουλατσάρουνε & τουλαχιστον να κρατουν καθαρο και ευπρεπή τον Περιβάλλοντα χώρο..(που τωρα πληρωνουμε χωρις να εχουμε την καταλληλη ανταποδοτικοτιτα)
    (αυτοί δεν θέλουν & περισσότερα..) παραλληλα αγοραζουν & χρονο..(που να μπορει να μεταπωληθεί..στις Τραπεζες εθελοντικου χρονου)

    οσοι δεν θελουν η δεν μπορουν να "Τρεχουν" στους ΞΕΦΡΕΝΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ των ΝΕΩΝ ΚΑΙΡΩΝ...

    ας φροντισουμε να μην "εγκληματουν τουλαχιστον" εις βαρος των υπολοιπων .. για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.

    Υπαρχει ο Πλουτος και η τεχνογνωσια.

    μόλις προχτες παρουσιάστηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο τα αποτελεσματα της ερευνας που ξεκινησαν το 2001.. την παραγωγή ενέργειας από το νερό,αέρα,ακόμα από τους ρύπους μπορούμε να έχουμε ενέργεια..και όχι μόνον...

    μπορούν να μετατρέψουν το ηλιακό φως σε ντίζελ.

    Έξυπνες και ορθολογικές λύσεις μπορούν να κάνουν εφικτή μια αξιοπρεπή διαβίωση των απλων ανθρώπων Δωρεάν.

    Μια Υγιής Κοινωνία απαιτεί την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των στρευλων...

    θελει την Εργασία για ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ... και οχι την δουλεία για βιοπορισμό..

    στην κοινωνία των ζώων έχουμε το κυνήγι της τροφής...όχι στην κοινωνία των ανθρώπων.

    έτσι αποκτούμε Υγιείς και ποιοτικές εργασίες..που αυτές αιτιολογούν τις αμοιβές και την προστιθέμενη αξία.

    Φαντασθείτε ισως μια 2ζωνη διεκδικησης..απεναντι στο Χρημα που Μετατραπηκε σε Εμπορευμα & εγινε Καταστροφικο
    & στη Παγκοσμιοποιημενη Μεγιστη Διάχυση Του Μεγάλου Κεφαλαίου..."Έβγαλε & Τριζει Τα Δόντια Του
    ..ποσο δικαιο ειχε ο Τζον Μειναρντ Κεινς διασημος οικονομολογος που σε αρθρο του το 1932 επεσήμανε την αποψη..ενος μοντελου που επιδιωκει τη μεγιστη γεωγραφικη διαχυση του κεφαλαιου, ανεξαρτητα από την εδρα της ιδιοκτησιας….
    αλλα και ότι η συγκεντρωση των προσπαθειων ενός εθνους στην αποσπαση του μεγιστου δυνατου μεριδιου από το διεθνες εμποριο ,
    η διεισδυση ξενων καπιταλιστων στις πρωτες υλες και τις οικονομικες δομες της χωρας και η στενη εξαρτηση της οικονομικης μας ζωης από τις διακυμανσεις των οικονομικων πολιτικων αλλων χωρων,διασφαλιζουν την παγκοσμια ειρηνη..Η πειρα δειχνει ότι το αντιθετο είναι πιθανοτερο. & μαλιστα μαζι με την επερχομενη αναποφευκτη Ανεργια..(αστα να πανε δηλαδη)
    Αφου η κοινωνία διψάει για μεγαλύτερη υπολογιστική δύναμη, η αγορά δουλεύει με τρόπο επιταχυντικό, ο συναγωνισμός σπρώχνει την τεχνολογία όλο και πιο μπροστά κι εκείνη ανταποκρίνεται. Η τεχνολογία, αγορά και κοινωνία. Και τα τρία αλληλεπιδρούν μοναδικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο αμέσως προηγούμενος "Ανώνυμος" δεν χρειαζόταν να παρέμβει
    με αφηρημένες γενικότητες και αμπελοφιλοσοφίες που σκοπό είχαν
    μοναδικό , να αποπροσανατολίσει την ουσία και τον ρούν των σχολιαστών που προηγήθηκαν. Ελπίζω να μην ήταν ηθελημένο αλλά
    τυχαίο και συμπτωματικό γεγονός.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ απόλυτα με τα του κειμένου , αλλά και με τους σχολιαστές . Περιμένω το κάλεσμα . Αν θέλεις να δεις περισσότερα για μένα , psarokefalos.blogspot.com ,ή tsipis-checkmedia.blogspot.com . Ευχαριστώ πολύ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σας διαβάζω πολύ καιρό αλλά τώρα τελευταία έχω αρχίσει να γράφω σχόλια. Σαν κι μένα μπορεί να είναι και άλλοι πολλοί που συμφωνούμε. Διαισθάνομαι ότι έχει έρθει ο καιρός ν΄αντιδράσουμε. Συννενοηθείτε όλοι οι Bloggers κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε. Μια σπιθούλα τόση δα θέλουμε για να ξεσηκωθούμε. Πολλά βράδυα δεν κοιμόμαστε απ΄την στενοχώρια και χωρίς να έχουμε άμεσα οικονομικά προβλήματα. Και μόνον ότι έχει ο διπλανός μας, πρόβλημα, μας φέρνει αυτή την δυστυχία. Τα νεύρα μας είναι χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραία όλα αυτά και συμφωνώ, αλλά φοβάμαι αυτό που συμβαίνει πάντα και δυστυχώς κάνω κι εγώ: περιμένουμε από κάποιον (άγνωστο χ) να αναλάβει την πρωτοβουλία. Για παράδειγμα, τώρα που υπάρχουν αυτές οι προτάσεις, τι ακριβώς περιμένουμε; Αυτό που σκοτώνει το ελληνικό πάθος και πνεύμα είναι η αναβολή. Συμφωνώ πάντως με το ότι αυτό που μας έχει φέρει ως ένα μεγάλο βαθμό στο σημείο που είμαστε σήμερα είναι η έλλειψη κοινωνικού-συλλογικού αισθήματος. Ακούω ΣΚΑΪ live ραδιόφωνο από το διαδίκτυο και συγκινούμαι ενίοτε με τις πρωτοβουλίες. Προφανώς είναι ένα μέσω διαφήμισης όλες αυτές οι καμπάνιες, αλλά και πάλι, αν γίνεται το καλό, ας κερδίζει και κάτι αυτός που δίνει το έναυσμα και τη στήριξη. Και κάτι άλλο..μια σκέψη..νομίζω πως πλέον ο κόσμος βλέπει τις πορείες και τις κλασικού τύπου διαδηλώσεις με μισό μάτι..σαν κλισέ. Μια διαμαρτυρία, όπως όλοι μπορούμε να φανταστούμε, μπορεί έχει διάφορες μορφές και σίγουρα πιο δημιουργικές. Θα εκτιμούσα περισσότερο αυτή τη στιγμή αν με καλούσαν (ή ξεκινούσα!?) μια διαμαρτυρία με δημιουργικό χαρακτήρα, η οποία θα έμενε στη μνήμη όλων σα μια δυνατή, όμορφη, ζεστή εμπειρία και, μέσω αυτής της της εικόνας, θα μπορούσε να ταξιδέψει και εκτός συνόρων, ενώνοντας περισσότερο κόσμο κάτω από κοινές ιδέες και αξίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ με τα λεγόμενα του άρθρου αλλά δυστυχώς αυτή λύση μόνο βραχυπρόθεσμη μπορεί να είναι. Δεν ενοώ ότι δεν πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου και το παραπάνω είναι μια καλή αρχή αλλά,
    το οικονομικό σύστημα που έχουμε παγκόσμια έχει ενσωματωμένη την διαφθορά και την κρίση και πάντα λειτουργεί προς όφελος των λίγων στην κορυφή. Τόσοι και τόσοι αγώνες και κατακτήσεις υπήρξαν στο παρελθόν και ξανά γυρίζουμε σε καινούριο μεσαίωνα. Θα πρέπει για την μακροπρόθεσμη και μόνιμη λύση να βρούμε καινούριο μοντέλο οικονομικό, απαλλαγμένο από ενσωματωμένες δυσλειτουργίες και φαύλους κύκλους. Υπάρχει ήδη τέτοια πρόταση που ακούει στο όνομα οικονομία των πόρων ή RBE.

    Moving Forward

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η απαντηση στα σχεδια των "μεγαλων" ειναι σφαιρες...Ουτε συλλαλητηρια ουτε σταση πληρωμων ουτε ανυπακοες.Σφαιρες κ παλι σφαιρες μεχρι να μεινουν οι καλοι,εμεις δηλαδη!!!Αυτη ειναι η λυση γιατι απ'οτι εχω δει εχουν μαζευτει πολλοι μουχλιασμενοι κ συνεχιζουν να ξεπηδανε κ αλλοι.Την μουχλα απο το ψωμι την κοβω με το μαχαιρι κ την πεταω στα σκουπιδια εκει οπου ειναι η θεση της.Ουτε φωναζω στο ψωμι να διωξει την μουχλα ουτε προσευχομαι να εξαφανιστει η μουχλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η τεκμηρίωση σου για τη μούχλα είναι πλήρης, αλλά δεν αφορά το θέμα μας.

    Επισης θα συνιστούσα να μην φτάσουμε στις σφαίρες πριν δοκιμάσουμε τις "ανηπακοές" και τα υπόλοιπα.

    Η ιστορία έχει δείξει ότι απέναντι σε έναν πανίσχυρο εχθρο, το μόνο μας όπλο είναι η ανυπακοή.

    Ο εχθρός σήμερα ξέρει που είσαι, ποιος είσαι, τι λες, τι σχεδιάζεις, πως σκέφτεσαι και ελέγχει τα ΜΜΕ, την κυβέρνηση, το στρατό, την αστυνομία (τις διοικήσεις τουλάχιστον).

    Αν θες να πας να τον πυροβολήσεις τώρα, στο καλό.

    αν θες να δοκιμάσουμε κάτι αποτελεσματικό, ελα μαζί μας. Αν αποτύχουμε, πάρε το ντουφέκι σου και κάνε όπως νομίζεις...

    Αλλά μη μας καταδικάζεις μέχρι να προσπαθήσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. λύση υπάρχει και είναι η ανυπακοή , ανυπακοή παντού , τώρα που κόβουν μισθούς , τώρα που κόβουν την ζωή μας
    Θα έρθουν και οι σφαίρες , κάποια στιγμή ο Έλληνας θα ξεσηκωθεί
    (Μάνα μην στενάζεις μάνα μην θρηνείς , ΤΩΡΑ ΠΕΦΤΟΤΥΝ οι θρόνοι και θα αλλάζει η γης )
    Τα παραδείγματα υπάρχουν αλλά μας τα κρύβουν , δείχνουν στις μάζες ότι θέλουν για να μας φοβίσουν να μην ξεσηκωθούμε
    Στάση πληρωμών Τώρα σε όλους τους διεθνής τοκογλύφους , αναδιαπραγμάτευση του χρέους μας ΑΠΟ ΕΜΑΣ ,
    Να βγουν τώρα οι ειδικοί από το ΙΓΜΕ και να απαντήσουν επίσημα για τις δυνατότητες του ορυκτου πλούτου μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ειναι λυπηρο να βλεπω οτι υπαρχουν ανθρωποι που εχουν καταλαβει τι γινεται στον κοσμο (και ιδιαιτερα στην Ελλαδα) και παρολα αυτα η φωνη τους (μας) δεν ακουγεται...Ναι στα μπλογκς γινεται καποια δουλεια και καποιοι πολιτικοί δειλά δειλά κάτι πάνε να πουν (ΚΚΕ) αλλά χρειαζόμαστε ένα ισχυρό κάλεσμα. Το κίνημα αυτό πρέπει να αποκτήσει πρόσωπο και υπόσταση και να πάψει να είναι μιας μορφής ψίθυρος. Πρέπει να ακουστούμε και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε έδαφος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όταν σου τσαλακώνουν την αξιοπρέπεια, όταν δεν έχεις να φας, δεν μπορείς να ταΐσεις τα παιδιά σου είναι δυνατόν να το ''ρίξεις'' σε μια ειρηνική απλά ανυπακοή και να περιμένεις να έχεις αποτελέσματα σε τούτη τη ζωή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό που μας έχουν διδάξει οι πρόγονοι μας είναι ότι πολέμησαν εναντίων πολύ μεγαλύτερων δυνάμεων όταν απειλούνταν ο ελληνικός λαός και η ελληνική γη και πάντα κατάφερναν να κερδίσουν αυτά που διεκδικούσαν.αυτά που τους ανήκαν..Πρώτη φορά απειλούμαστε τόσο έντονα και συνάμα ύπουλα σε όλους τους τομείς είτε μιλάμε για παιδεία είτε για την ελληνική γη είτε και για εμάς τους ίδιους και δεν κάνουμε Τίποτα Απολύτως. Όσο το καθυστερούμε τόσο περισσότερο τους αφήνουμε να δρουν ανενόχλητους και αυτό είναι Εναντίων μας.. Το μόνο που μένει θαρρώ πως είναι να πούμε το πότε και που θα ξεκινήσουμε τον αγώνα της διεκδίκησης αυτών που μας ανήκουν.Ενωμένοι είμαστε πολύ πιο δυνατοί από όσο νομίζουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. φτιαχτε ενα αχρωμο κινημα δωστε του οντοτητα να μπορει να το δει και να το αποδεκτει ο κοσμοs και τοτε αμεσα μπορει να ξεκινηση αυτη η ανατροπη ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εχουμε αρχίσει να γινόμαστε όλοι σιγά - σιγά.

    Η ανυπακοή είναι ο μοναδικός δρόμος. Πρέπει να τον διδάξουμε ανάμεσα μας και να τον εφαρμόσουμε χωρίς δικό μας Γκάντι. Να το κάνουμε όλοι μας, να το διαδίδουμε, να μιλάμε, να πείθουμε. Αυτός είναι ο ιερός μας σκοπός.

    Οσο για Μαχάτμες, είμαι σίγουρος ότι θα ξεπηδήσουνε μέσα από τα κινήματα και την αντίσταση.

    Μπορεί τώρα να μην έχουμε αρχηγούς, όμως οι αρχηγοί θα βρεθούν.

    Είμαι αισιόδοξος ότι τώρα που βλέπουμε τα αποτελέσματα της αδιαφορίας και ξυπνάμε, ο Ελληνικός λαός όταν έρθει η ώρα, θα διαλέξει τον σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κι εγώ μαζί σας... μακάρι να ξυπνήσουνε όλοι οι ΄Ελληνες φοβάμαι μόνο ,άν κι εφόσον υπάρξει γενικευμένη αντίδραση, ότι θα συνοδεύεται από αίμα όπως άλλωστε όλες οι μεγάλες επαναστάσεις, άκομα κι άν ξεκινήσει ειρηνικά θα το φέρουν εκει που θέλουν για να φοβισουν και να καταστείλουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. H αρχή έγινε το μονο που μένει πλέον είναι να δώσουμε σάρκα και οστά στο όραμα .Είμαι μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ σωστά αυτά που λες και συμφωνώ σχεδόν σε όλα, το θέμα είναι ότι ο ελληνικός λαός πάντα φροντίζει να βγάζει κυβερνήσεις αυτούς που πρώτο τους μέλημα είναι να ξεπουλήσουν την Ελλάδα και να γονατίσουν, να εξαθλιώσουν τους Έλληνες.

    Τί νόημα έχει να γίνουν όλα αυτά όταν όλα θα έχουν ξεπουληθεί και όταν θα έχουμε χάσει βασικά εργασιακά και όχι μόνο, δικαιώματα;

    Πρέπει να τους καθαιρέσουμε όλους τους υπαίτιους και να πάρουμε την εξουσία στα χέρια μας, εμείς είμαστε η δύναμη, ο λαός, όχι 100 επιχειρηματίες, από εμας ζουν όλοι αυτοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. H ΤΕΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ,ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ,
    ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Α.Ε.)ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1927 ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΟΠΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020....
    ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Θ` ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ......
    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ....
    ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ (ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. simfono apolita me to athro ksesikomos edo kai tora prin na einai poli arga anatropi olon ton prodoton exoume orykto plouto pou ksepernaei ta
    40 trisekatomyria euro kai anti na anakiriksoun kai na oriothetisoun tin aoz perilamvanomenis kai tis aoz me vasi to kastelorizo oste na arxisi i amesi ekmetalefsi kanoun ypogeies simfonies me tous tourkous vazontas se kindino ta kiriarxika mas dikaiomata sto aigaio,ta sxedia tous einai olofanera, sto xeri mas einai na tous stamatisoume simera oxi avrio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΑ.ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
    ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΑΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΑΜΑΡΤΗΡΗΤΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΕΡΒΕΙΡΑΝ. < ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙ? > !!! -ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ- ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΣΙΓΟΥΡΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!!!! ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
    ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΩ!!!ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καιρος ειναι να σταματήσουν οι Έλληνες να ζουν με την ψευδαισθηση πως ζουν στην πιο ομορφη χωρα του κοσμου και πως εχουν ολα τα μέσα να πετύχουν. Ωραία η Ελλάδα αλλα μόνο για διακοπες. Οσοι έζησαν στο εξωτερικό το ξέρουμε, και το ξέρουμε πολύ καλά. Εγώ έφυγα από την Ελλάδα από το 2001 (αρκετα πριν το 2008) και το μονο για το οποιο μετάνιωσα είναι πως δεν έφυγα νωρίτερα. Οσοι ζείτε με την φαντασίωση πως το κρατος μπορει να δουλέψει στην Ελλαδα είσαστε βαθια νυχτομένοι. Περα απο πολιτικους και μεγαλο-κερδοσκοπους τη μεγάλη ζημιά στη χώρα την έχουν κάνει οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, που είναι η βδέλα που ρουφαει αιμα εδώ και δεκαετίες. Και η ελληνικη νοοτροπια του να κρύψουμε απο την εφορία (ακόμα και τις εποχές που λεφτα υπήρχαν και ο κόσμος δεν πειναγε) είναι η καταστροφή της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οταν ήρθα στην Αγγλια πριν 10 χρονια έλεγα πάντα πόσο ανώτερη ήταν η Ελλάδα ... τώρα ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

    Μην το παρεξηγήσετε ... ΝΑΙ στη ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ !! ΝΑΙ στο ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ !

    Αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    Πραγματικά σκέφτομαι σοβαρά να αποποιηθώ την Ελληνική μου Υπηκοότητα. Δεν θέλω να είμαι κομμάτι μιας πολιτείας που εχει ατά τα χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Βασίλη

    Φαίνεσαι σκεπτόμενος άνθρωπος και τέτοιους έχει ανάγκη η πατρίδα για να ανακάμψει, αν ποτέ το καταφέρει.
    Όταν και οι σκεπτόμενοι άνθρωποι παραιτούνται τότε χάνεται η ελπίδα.
    Έχω ζήσει και γω στο Λονδίνο φοιτητής. Την Ελλάδα την αγαπάω πιο πολύ και από τον εαυτό μου. Πιθανόν κάποιοι μηχανισμοί να δουλεύουν καλύτερα στο εξωτερικό, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο κόσμος ευημερεί και κει.

    Προσωπικά δεν αποποιούμαι κάθε ελληνικό στοιχείο που έχω μέσα μου. Δεν ήμουν ποτέ φυγόπονος ούτε θα γίνω τώρα. Εδώ στον αγώνα μέχρι το τέλος.

    Σέβομαι όμως την υπόσταση κάθε ανθρώπου που τυγχάνει να έχει διαφορετική άποψη.

    Ελπίζω να το ξανασκεφτείς. Νά σαι καλά.

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό που δεν κατάλαβες Βασίλη μου είναι ότι ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΑΥΤΗ γίνεσαι συνένοχος στην καταστροφή της σύγχρονης Ελλάδας, όσο και αν λες ότι επιθυμείς το αντίθετο.

    Η φυγή είναι ο εύκολος δρόμος. Οχι πάντα, αλλά αν έχεις τα χρήματα να ζήσεις στο εξωτερικό, είναι. Επιλέγεις την εύκολη λύση και βολεύεσαι.

    Ομως είσαι συνένοχος.

    Αλλαξε και την υπηκοότητα σου, λέγε αν θες σε όλους ότι είσαι αυστραλός. Μέσα σου θα ξέρεις πάντα ποιος είσαι και που γεννήθηκες.

    Και από αυτό δεν ξεφεύγεις.

    Ανάμεσα στο να μείνεις και να φτιάξεις την Ελλάδα που ονειρεύεσαι και θέλεις και το να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια, διαλέγεις το δεύτερο. Αν φύγουμε όλοι, ποιος θα φτιάξει την Ελλάδα που ονειρευόμαστε;

    Σέβομαι την υπόσταση κάθε ανθρώπου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να είναι κότα, τεμπέλης ή και τα δύο.

    Τα άλλα όλα είναι λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΌ ΜΈΤΩΠΟ ΑΝΩΡΘΩΔΟΞΗ ΓΡΑΦΗ ) Σε μια κοινωνοια οπου η πλοιοψιφια των κατικων της θεωρη οτι το προβληματης εινε η αποκαλουμενη οικονομικη κριση ,μια κοινωνια η οποια αρνιτε να αντιλιφθη οτι η οικονομική κριση δεν εινε προβλημα αλλα συνπτομα μια ολοκλιρης ομαδας προβληματων τα οποια ταλανιζουν των ελληνικο λαο αιωνες τωρα,ενως λαου που διστιχως σχεδων ποτε δεν εμαθε και δεν διδαχθικε απο τα λαθοι του παρερθωντος,ενως λαου που αποδεδειγμένα εκ του αποτελέσματος πάντοτε επελεγε για την επιτευχση του καλιτερου τους χιροτερους,τους πολιτικούςστους οποιους παραδοσαμε με λευκη επιταγη την διαχιριση του μελωντως μας τους δοκιμασαμε πολες φωρες ,αποδιχθικαν ψευτες,απατεονες,παρισακτοι,αλιθινα αιμοδιψοι παρασιτα, συνεχισαμε να επιλεγουμε τους ιδιους αποτιχιμενους.Το βασικοτερο απο τα αρνιτικα μας σαν λαος εινε οτι δεν μπωρουμε να λιτουργισουμε επι μακρων σαν ομαδα,αποζητουμε οταν ενταχθουμε σε μια οποιαδιποτε ομαδα να αναλιχθουμε αρχιγικα,δεν μας ενδιαφερη στην πραξη το καλο της ομαδας της κοινωνιας,μας ενδιαφερη να περαση το δικομας,αυτο που εμεις θεωρουμε ως σοστο.Αρνουμαστε να δεχθουμε ακομη και να ακουσουμε μια αποψη που δεν συναβη με το σκεπτικο μας,οι αγκιλωσεις αιωνων μας εχουν οδιγιση εως εδω.Πρεπει να μαθουμε να λειτουργουμε για το καλο ενως σκοπου και οχι με ιδιοτελια.Να μαθουμε να αναλιουμε καταστασεις και προβληματα, να διμιουργουμε εφικτα,η ακομη και ανεφικτα πλανα και να τα ακολουθουμε,το αλοπροσαλο της σκέψεις,το εγω και το προσοπικο οφελος ως αφτοσκοπος ποτε και καμια κοινωνία δεν την βοιθισε να ξεπεραση συνολικα προβληματα,αναζητουμε σχεδων παντα εξιλαστιρια θυματα,αποδιοπονπεους τραγους ,κυτουμε τα λαθοι του πατελθωντος αλλα διστιχος κανουμε αγωνα να τα ξαναεπαναλανβανουμε,ας μαθουμε να συνεργαζωμαστε για το καλο της χωρας και για το καλο της κοινωνιας ολοι μαζοι,κοκινοι, πρασινοι, γαλαζιοι και τα λιπα ,σκοτονομαστε μονιμος μεταξι μας, το διερε και βασιλευε το εφαρμοζουμε μονοι μας,ζουμε σε μια χωρα με ηλιο,με υπογιο πλουτο,με ωμορφη φυση,στην πραξη δεν χριαζωμαστε κανενα ευρονταβαντση,χριαζωμαστε συνεργασια μεταξι μας και να αντιλιφθουμε οτι δεν εχουμε απολιτος μα απολιτος καμια υποχρεωση για υπακοη σε απατεωνες,σε υπουργισκους και προθιπουργισκους οι οποιο βρισκοντε στην ελλαδα σε διαρκη διατεταγμενη υπιρεσια,η ζωη μας ανικη και δικαιωμα να βρισκωντε στην ιεραρχια της εξουσιας εχουν μοναχα οσοι ενδιαφερωντε για το καλο και την εβιμερια οσον τους εξελεξαν.Εμεις τους πληρωνουμε με τα δικαμας χρηματα,εινε υπολογοι σε εμας,ας ενωθουμε ολοι μαζοι,το ιδιο το συνταγμα το οποιο αυτοι κατιντισαν κουρελοχαρτο ως υπερτατος νομος του κρατους μας κατοχιρωνη ως προς την ανιπακοη,δεν οφιλουμε να υπακουμε ανθρωπους και εξουσιες που το κατελισαν,που εξαθλιωσαν των λαο,που εινε ιθικοι αυτουργοι για 3.500 εν ψυχρο εκτελεσεις αθωων πολιτων που αυτοι αποκαλουν αυτοκτωνιες.Δεν οφυλουμε να υπακουμε επιορκους που ξεπουλισαν τα παντα εναντι ενος πινακιου φακης,ανθρωπους,που αυτογελιοπιουντε και αυτοεξευτελιζωντε με την ανεπαρκια τους καθε φωρα που βγενουν στα παραθυρα της τηλ. για να δικαιολογισουν τα αδικεολογιτα,βγαζουν νομους και μας λενε να τους υπακουσουμε, κανενας δεν οφιλη και δεν εχει την υποχρεωση να υπακουοι σε νομους οι οποιοι λειτουργουν εις βαρους του κοινου συνωλου,της χωρας,των ζωων μας,νομους που καταλιουν το συνταγμα, την δημοκατια,εχουν εξαιλωση εναν ολοκλιρο λαο ,του εχουν ρουφιξη το αιμα το μεδουλι,και ακομα ρουφουν τα βανπίρ της εξουσιας, και εμεις οι περισωτεροι παρακολουθουμε τα γεγωνωτα στα δελτεια των οκτο.ας παψουμε να παρακολουθουμε τα γεγωνωτα,ας γυνουμε εμεις οι διμιουργοι των γεγωνωτων,ας παρουμε της ζωες μας στα χερια μας το χρωσταμε στους εαυτους μας, στα παιδια μας,στους ανθρωπους μας,στο συνολο,στην χωρα,τωρα οχι μετα οχι αβριο,τωρα!!!(ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΩΡΘΩΔΟΞΗ ΓΡΑΦΗ)

      Διαγραφή
  30. Εχετε ποτε σκεφτει οτι εχουμε τους κυβερνητες που μας αξιζουν, γιατι εμεις τους ψηφιζουμε και μετα φωναζουμε σαν μικρα παιδια που τους περνουν τα παιχνιδια.
    Πρεπει καποτε οι νεοελληνες να καταλάβουν οτι αυτα που απολαμβανουν σημερα και με μεγαλη ευκολια τα παραδιδουν, καποιοι εχουν δωσει τη ζωη του για να κερδηθουν. Και εμεις μα τη σειρα μας πρεπει να αγωνιστουμε δινοντας και τη ζωη μας για να διατηρηθουν αυτα (εργασιακες σχεσεις π.χ.)
    Δεν ειδα καμια πενελληνια διαδηλωση για το μνημονιο ή κατα της Γερμανικης Κυβερνησης. των Αμερικανικων οικων οι οποιοι μας υποβαθμιζουν την πιστοληπτικη ικανοτητα, λες και εμεινε κανενας απληρωτος που ειχε αγορασει ομολογα του Ελληνικου Δημοσιου.
    Ο καθε ενας, και μηλαω για τις συντεχνειες - συνδικατα, κατεβαινει σε διαδήλωση για την τσεπη του, χωρις να εχει αναρωτηθει αν αξιζει να αμοιβεται ακομα και με τα μειωμενα. (δεν χρειαζεται να αναφερω οτι συντεχνειες υπαρχουν μονο στο δημοσιο, ειναι γνωστο).
    Ποτε καλεσθηκε ο λαος να "λιτζαρει" την Τροϊκα που ανενοχλητη πηγενοερχεται στο Συνταγμα με υφος 10 Καρδιναλιων.

    Παντα το προσωπικο συμφερον μπροστα, το ρουσφετι, ο εκβιασμος των πολιτικων για μια θεση στο δημοσιο, για ενα επιδομα στον μισθο και μαλιστα Αφορολογητο. Απο που νομιζανε οτι θα εβγαζε λεφτα αυτη η χωρα για να πληρωσει ολους αυτους, που στο τελος χασανε και το μετρημα? Οι ιδιοι δεν ειχαν φιλοτιμο να ζητησουν να πανε σε καποια θεση να προσφερουν εργο απο το να κοπροσκυλιαζουν?
    Για αυτους τους Πολιτες μιλαμε, και μετα θελουμε οι κυβερνησεις να ειναι και τσαμπουκάδες. Σε ποιο λαο θα στηριξουν τον τσαμπουκα ? Στον παρτακια που δεν θελει να του πειραξουν ουτε μια τριχα απο τα μαλλια του, ασχετα αν αλλος εχει πληρωσει το κομμωτηριο.

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΕΙΟ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Συμφωνώ εν μέρει.

    Διότι σε μια υγιή κοινωνία, αυτός που κάνει κουμάντο έχει τη δυνατότητα να βάζει και φραγές. Φραγή στο κοπροσκύλιασμα, φραγή στο ρουσφέτι. Αυτό σημαίνει κράτος. Να μπορεί να ελέγχει, να διορθώνει, να βελτιώνει. Η σαπίλα λοιπόν ξεκινάει από ψηλά. Διότι αν το κράτος φρόντιζε για τους πολίτες, οι πολίτες θα φρόντιζαν για το κράτος. Και θα είχε δημιουργηθεί μια άλλη σχέση και όχι η σημερινή της δυσπιστίας εκατέρωθεν. Το κράτος ΟΥΔΕΠΟΤΕ φρόντισε τους πολίτες του διότι έπαιζε παιχνίδια άλλων.

    Δε δέχομαι ότι μου αξίζει ο σημερινός πολιτικός διότι ποτέ δεν τον ψήφισα. Δε δέχομαι ότι ΜΑΣ αξίζουν οι σημερινοί 300, διότι λιγότεροι από τους μισούς πολίτες τους έχουν ψηφίσει, και από αυτούς οι μισοί επειδή απλά έπρεπε να ψηφίσουν κάτι. Τον εκλογικό νόμο που ισχύει δεν τον ψήφισα εγώ. Ούτε δημοψήφισμα έγινε. Απλά τον έκαναν όπως ήθελαν (ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ) για να μας φορτωθούν στο σβέρκο για πάντα.

    Προσωπικά έχω σταματήσει να κατηγορώ τους πολίτες για ότι μας συμβαίνει. Οι πολίτες διαφέρουν μεταξύ τους σε χαρακτήρα, προσωπικότητα, μόρφωση και θα ήταν άδικο να περιμένω να σκέφτονται όλοι όπως σκέφτομαι εγώ ή εσύ.

    Σε κάθε μορφή επανάστασης υπάρχει η ηγεσία και οι ακόλουθοι. Συνήθως οι βαθιά σκεπτόμενοι γινονται ηγέτες και οι λιγότερο ή καθόλου σκεπτόμενοι γίνονται ακόλουθοι.

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μας εχουν καταφερει με το εξής απλο κολπο.Μετα την δραχμη, μας εφεραν το ευρω για τους γνωστους λογους. Αυτοματος μεσα στους επομενους λιγους μηνες ολα τα προιοντα ανεβηκαν κατα 100%.Χωρις κανεις απο την τοτε κυβερνηση και μετα με την επομενη και τα παραπλησια κοματα να ασχοληθουν με αυτο το τοσο σημαντικο θεμα που εξαπλωθηκε σε ολη την χωρα μας σαν ιος.Οι μισθοι μας απο την αλλη μετατραπηκαν απλως απο δραχμες σε ευρω.Θα θυμαστε ολοι 340,75 δρχ = 1 ευρο.Θα θυμαστε επισης οτι ενα ματσακι μαιντανο κοστιζε ξαφνικα απο 50 σε 170 δχρ. δλδ 0,50 ευρω.Παραλληλα αρκετοι απο μας ειχαν καποιου ειδους δανειο,και οσοι δεν ειχαν πηγαν και δανειστηκαν γιατι τα ευρω που πλεον ειχαμε στα χερια μας ηταν μειωμενης αγοραστικης αξιας εναντι των προιοντων μας.Ξαφνικα το πορτοφολακι μας αδειαζε γρηγορα.Συνεχισαμε να αγοραζουμε τα ακριβα μας και μεχρι σημερα εισαγομενα προιοντα μας με πολυ βαρος στις πλατες ολων σχεδον των ελληνων και φτασαμε πλεον φοβισμενοι να συνεχιζουμε να δουλευουμε σαν τους (ποντικους που βγαινουν την νυχτα απο την τρυπα τους) να φανε οτι βρουν κι αν βρουν, και χωρις να αντιδρουμε,που αυτο θα σημαινε αποχη απο την εργασια μας.Στην σκεψη αποχη απο την εργασια μου για αντιδραση (πορειες αντισταση, σταση πληρωμων)πεφτουμε ολοι στην ΙΔΙΑ ΠΑΓΙΔΑ.Πως θα πληρωσω την δωση του δανειου για το σπιτι το αυτοκινητο τις καρτες μου τους λογαριασμους, πως θα φαω αν δεν εργαστω;Πιστευω πως ολοι καταλαβαμε οτι συντηρουμε την δικη τους παγιδα χωρις να μας παροτρυνουν γιατι δεν ειναι χαζοι.Υστερα τα ΜΜΕ καλιεργουν τον πανικο ο κοσμος δεν αγοραζει οι τραπεζες κρατουν σφιχτα το χρημα δεν υπαρχει ρευστοτητα παγωνει η αγορα κι ερχονται οι μαζικες απολυσεις.Και η καθε κυβερνηση περνει με φορους το ζεστο χρημα μας και το δινει στις τραπεζες απλοχαιρα με την δικαιολογια της ρευστοτητας, την στιγμη που οι τραπεζες ειδη μας απομιζουν απο τα δανεια που μας εχουν δωσει με υπερογκο τοκο πριν απο πολλα χρονια. Πρεπει να καταλαβουμε ολοι οτι καταρχας πρεπει να οργανωθουμε ολοι ως πολιτες. Ειναι πολυ ευκολο με το απολυτο εργαλειο που λεγετε ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.Ολοι μαζι απο κοινου πρεπει να συμφωνησουμε σε κοινους στοχους που θα εξηπειρετουν το καλο της πατριδας μας. (ΑΝΥΠΑΚΟΗ) (ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ) (ΓΕΝΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ). Μαζι κι εγω ΕΛΛΗΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. an kai symfonw apolyta me to ar8ro vare8ika na akouw....{{ante re paidia kante kati kapoios}}}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. είσαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ θαλαμοφύλακας
    καλή δύναμη και ψυχραιμία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Παιδια, τι αλλο να πω, βλεπω τα νεα της Ελλαδας και όλο και περισσοτερο δεν θελω να επιστρεψω

    Vassilis Manoussos
    Criminalistics, Digital Forensics Consultant
    www.StrathclydeForensics.co.uk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΚΑΛΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ? ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΙΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ 1Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΤΗ ΛΕΤΕ ?
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ? ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΕ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΕΛΛΗΝΕΣ,mpori na mi milame na min antidrame,alla oton tha erthi i ora na milisi i psixi toy ΕΛΛΗΝΑ tote den tha vroyn oxi karavi alla oyte kano gia na figoyn osi epivoyleftikan ta ΕΛΛΗΝΙΚΑ ideodi poy itan i dimokratia ke i eleftheria.Aloste min ksexnate,pali me xronoys me keroys pali dika mas thane.Oso giaftoys poy theloyn na aparnithoyn tin patrida toys,as to kanoyn.Aloste afto ine to sxedio ekinon poy den paradextikan oti mia xora toso mikri exi toso megali psixi oste kathe fora poy xriastike toys petaksame oloys sti thalassa giafto den mas to sixoroyn ke prospathoyn me kathe tropo na mas diaspasoyn.Omos Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ psixi antexi ke tha antexi oso iparxoyn EΛΛΗΝΕΣ.......na to thimaste afto ΑΔΕΡΦΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλά κι ωραία όλα αυτά που γράφονται και λέγονται. Σας παραπέμπω στο περιοδικό "Ελληνόραμα", αλλά και στο μοναδικό Δημοσθένη Λιακόπουλο, που πασχίζει να ανοίξει τα μάτια των Ελλήνων τόσα χρόνια τώρα! Κανείς δεν βρέθηκε όμως να πει κάτι για το αν θα πάει κάποιος φυλακή ή στο Γουδή! Επανάσταση δίχως αίμα δεν γίνεται, γιατί θά' ναι σαν την επάρατη Χούντα αυτό που ονειρεύεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Παιδιά,εγώ τείνω να συμφωνώ απόλυτα με όλα τα παραπάνω και με όσα λέει ο Καζάκης,διότι έχω πιστεί ότι σαν κράτος παίζουμε το ρόλο του θύματος σε όλα τα επίπεδα.Παρ' όλα ταύτα είμαι κι εγώ,οφείλω να ομολογήσω,λίγο ανασφαλής με την έξοδο απ' το βρωμοευρώ,παρ' όλο που την υποστιρίζω γιατί απλά είμαι πιό ανασφαλής με την παραμονή μας σε αυτό.Αν μπορούσαμε να πληροφορηθούμε εκτενέστερα και πιο συγκεκριμένα για το τι πρέπει και το τι μπορούμε να κάνουμε αφού βγούμε από αυτήν την παγίδα που λέγεται ευρώ,θα ήταν καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Γεια σας κ απο μενα...Συμφωνω κατα 99 % απο τα ανωτερω γραφομενα για οσα συμβαινουν τα τελευταια χρονια...Μπορει καποιος να περιγραψει ενα σεναριο το τι θα γινει αν η χωρα μας βγει απο το ευρω κ επανελθει στη δραχμουλα ? Τι αξια θα εχει η δραχμη εφοσον γινει εθνικο νομισμα σε σχεση με το δολαριο κ το ευρω? πως θα πληρωνουμε το εισαγομενο πετρελαιο ,φυσικο αεριο η ακομα κ το ηλεκ.ρευμα το οποιο κατα την γνωμη μου θα εκτοξευτει στα υψη να ζεσταθουμε ? Πως θα λειτουργησουν οι ντοπιες επειχηρησεις κ βιομηχανιες .. οι οποιες χρειαζονται ενεργεια κ εισαγωμενες πρωτες υλες να λειτουργησουν ? οι μεταφορες θα γινονται με γαιδουρακια ? Ειναι ολα ενας φαυλος κυκλος πιστευω οτι εξοδος απο το ευρω θα μας αποκλεισει τελειως απο τον υπολοιπο κοσμο μιας κ δεν θα μπορουμε να αγορασουμε τιποτα μιας και θα ειναι ολα παρα μα παρα πολυ ακριβα...Επισης οι τουριστες ισως να αυξανονται καθε χρονο γιατι απλα ολα θα ειναι τζαμπα.... Αλλα η ποιοτητα πιστευω χρονο με το χρονο θα πεσει παρα πολυ γιατι δεν θα υπαρχει αναπτυξη καθως το χρημα που θα εισπρατουμε δεν θα φτανει να κανουμε τιποτα. Κ πολυ απλα ολα θα ξεπουληθουν σιγα σιγα στους ξενους κ εμεις απλα θα ειμαστε υπαλληλοι κ σερβιτοροι για ενα κοματι ψωμι στην παλιες μας επειχηρησεις και οικοπεδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου