Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΟΙ 300 ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.


Μετά από έναν μήνα με έντονη παρουσία στο διαδίκτυο, με μπανεράκια και αναρτήσεις σε πολύ αξιόλογα ιστολόγια και μετά από επιμονή και κόπο καταφέραμε στις τρείς πρώτες μέρες να έχουμε 250 ανθρώπους το απόγευμα και καθημερινή 24ωρη παρουσία στην πλατεία συντάγματος.  Και δεν είμαστε (μόνο) αγανακτισμένοι. Είμαστε αποφασισμένοι.


Την τρίτη μέρα, κάποια στιγμή σταμάτησαν πάνω στο πεζοδρόμιο δύο μηχανές της ομάδας Δίας. Μας την πέσανε. Σκέφτηκα. Ο διας κατέβηκε από τη μηχανή, με ρώτησε που είναι το βιβλίο, του το έδειξα με μια ανόητη γκριμάτσα και υπέγραψε εν μέσω χειροκροτημάτων από τον κόσμο που μαζεύτηκε γύρω του. Η γραπτή περιγραφή των συναισθημάτων θα αδικούσε την εμπειρία.

Ανάμεσα σους 300, συγκαταλέγονται πολύ αξιόλογα άτομα, που κινούνται σε όλα τα επίπεδα μορφωτικά, οικονομικά, ταξικά, επαγγελματικά, πολιτικών πεποιθήσεων και είναι ενωμένα. Ηταν μαζί μας ο Λουκάς ο νεοδημοκράτης, ο Αποστόλης ο αναρχικός, ο Θωμάς ο συνεναιτικός, η Στεφανία η ακράτητη, ο Παναγιώτης ο κανέναπρόβλημα, ο Ιορδάνης ο ασταμάτητος, η Μαρία η παθιασμένη, το άυπνο κορίτσι, ο Μάνος ο οργανωμένος και τόσοι άλλοι. Ενα κοινό μας χαρακτηριστικό είναι ότι όλοι μας είμαστε Ελληνες. Είμαστε πολίτες αυτής της πατρίδας, είμαστε αποφασισμένοι να επιμείνουμε μέχρι τέλους.

Είμαστε αποφασισμένοι. Και έχουμε αιτήματα. Δίκαια αιτήματα. Ζητάμε δημοκρατία και ισονομία. Και δεν είναι το μυαλό μας θολό. Σκεφτόμαστε καθαρά και εστιάζουμε στο σκοπό. Θέλουμε δημοκρατία. 

Δημοκρατία = να ψηφίζεις τις αποφάσεις = δημοψήφισμα.

άρα ζητάμε δημοψήφισμα.

Με τι αιτήματα; Τα λιγότερα δυνατά. Αυτά που συμφωνούν όλοι οι Ελληνες.  Ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Μέσα μας ξέρουμε ότι η δημοκρατία είναι το μόνο σύστημα που θα εξασφαλίσει μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Για να σταματήσουμε την μπουλντόζα ζητάμε δημοψήφισμα για:

- Την αναγνώριση ή μη του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης - που και νομικά είναι άκυρες λόγω του αριθμού των βουλευτών που τις υπέγραψαν.

- Την αναγνώριση η μη του επαχθούς χρέους. Δημόσια τοποθέτηση επιστημόνων, από δύο πλευρές (αντιμνημονιακή - μνημονιακή) με ίσο χρόνο προβολής στην τηλεόραση και απαγόρευση να συζητάται το θέμα σε άλλα παράθυρα. Η αντιμνημονιακή πλευρά θα περιλαμβάνει κατ' ελάχιστο τον Δ. Καζάκη και τον Κ. Λαπαβίτσα.


Αιτήματα "για να τελειώσουμε με όλα αυτά" και "να μην ξαναγίνουν τα ίδια" και "δε θέλω άλλη γενιά του πολυτεχνείου" :

- Αλλαγή πολιτικού συστήματος.  Να γίνουν προτάσεις σαν αυτήν και να αποφασίσουμε με δημοψήφισμα.


Αιτήματα του Ελληνικού λαού:

- Εφαρμογή ΑΟΖ στο αιγαίο.


Επειδή τα αιτήματα μας είναι δίκαια, πάρα πολλά ιστολόγια φιλοξενούν banner με σύνδεσμο στους 300. Τα 250 άτομα, αν δει κανείς ότι ήταν ένα κάλεσμα από το διαδίκτυο μόνο (το κατοχικό μας ραδιόφωνο) είναι τεράστιος άθλος.
Το γεγονός ότι όλοι ήταν διατεθειμένοι να περνάνε κάποιες ώρες στο Σύνταγμα, στερώντας τις από την οικογένεια τους, τη δουλειά τους, τους φίλους τους, την ξεκούραση, είναι αυτό που το κάνει ακόμα πιο ηρωϊκό.

Την τετάρτη ήρθε η παλίροια.... Οι "αγανακτισμένοι", (το όνομα δε μου άρεσε καθόλου απο την αρχή) εμφανίστηκαν τη δευτέρα στο φέησμπουκ. Ολοι τρελάθηκαν που "τόλμησε κάποιος να σβήσει τη σελίδα" λες και θα ήταν η πρώτη φορά που κάποιος έσβηνε μια σελίδα στο φέησμπουκ, το έπαιξαν όλα τα κανάλια, έγραψαν γι αυτό οι εφημερίδες και έγινε χαμός...

Πλημύρισε η πλατεία, η πανεπιστημίου μέχρι την ομόνοια, στην άλλη μεριά μέχρι όπου έφτανε το μάτι σου, στην πλατεία στο πάρκο, στους κάθετους δρόμους, παντού. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα...

Κι όμως κάτι δεν μου άρεσε...

Το κάλεσμα των αγανακτισμένων δεν ήταν κάλεσμα απο το λαό. Ηταν κάλεσμα του συστήματος.

Το έπαιξαν όλες οι τηλεοράσεις, οι εφημερίδες, όλα τα όργανα του συστήματος.

Αλλά γιατι να βγάλει το σύστημα τώρα τον κόσμο στο δρόμο;

Σκέφτομαι διάφορα πράγματα, μερικά από τα οποία με τρομάζουν και δε χρειάζεται να γραφτούν εδώ.

Το θέμα είναι ότι ο κόσμος είναι έξω στο δρόμο. Και αυτό είναι το σημαντικό. Η επιχείρηση καπελώματος όμως που το αναθεματισμένο σύστημα ξέρει τόσο καλά να κάνει, έχει ήδη ξεκινήσει. Ηδη, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, άρχισαν να εμφανίζονται οι γνωστοί αριστερόσκυλοι για να καπηλευτούν το χάπενινγκ. Τα μανιφέστο και τα αιτήματα έγιναν συριζόχαρτα. Ηδη.

Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με τους 300Ελληνες. Διότι οι 300 Ελληνες, έχουν έναν σκοπό. Συγκεκριμένο. Ενα φάρο να τους καθοδηγεί. Ζητάνε τα αυτονόητα. Δημοκρατία και ισονομία. Ζητάνε δημοψήφισμα για συγκεκριμένα θέματα. Και αυτός ο σκοπός είναι κλειδωμένος. Δεν αλλάζει. Κανείς δεν μπορεί να καπηλευτεί την κίνηση των 300. Είναι ακαπήλευτη. Κωλοσύστημα σου τη φέραμε. Και επίσης οι 300, έχουνε πρόσωπα. Είμασταν εκεί. Στο σύνταγμα. Οποιος ήρθε, μας γνώρισε. Εχουμε στο σάϊτ κινητό τηλέφωνο. Στο όνομα του Θωμά. Υπάρχει συγκεκριμένη επιτροπή που αποτελείται από 6 απο τους 300 που ήταν στο Σύνταγμα στις 22 ΜΑΗ, η οποία έχουμε συμφωνήσει ότι δεν αλλάζει. Και ότι όταν και αν επιτευχθεί ο σκοπός θα διαλυθεί.

Το γεγονός ότι ο κόσμος είναι στο δρόμο, είναι μια ευκαιρία. Να τους κάνουμε την έκπληξη. Από εκεί που δεν το περιμένουνε. Αρκεί να πιστέψουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε. Και να αποκτήσουμε έναν σκοπό. Να κυνηγήσουμε ένα στόχο. Ιερό. Μια κοινωνία σε ένα κράτος όπου θα εφαρμόζεται δημοκρατία και ισονομία. Να αποκτήσει ένα όραμα ο Ελληνικός λαός. Μιας Ελλάδας δυνατής και ενωμένης. Να τους δείξουμε ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.

Τα σχέδια της νέας τάξης είναι μάλλον ζοφερά και θλίβομαι αφάνταστα όταν σκέφτομαι τι Ελλάδα θα παραδώσω στα παιδιά μου. Δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε. Νομίζω πως προλαβαίνουμε. Ομως δεν έχουμε πολύ χρόνο. Πρέπει ο Ελληνικός λαός που τώρα άρχισε να ξυπνάει (το δαχτυλάκι του χεριού κούνησε αλλά δεν πειράζει, κάτι είναι κι αυτό), να βρει έναν φάρο για να συσπειρωθεί και να ενώσει τις δυνάμεις του για να αντιμετωπίσουμε αυτό που έρχεται.

Ο Ελληνικός λαός έχει νομίζω στο πλευρό του ολόκληρη την αστυνομία (πλην της ανώτατης ηγεσίας), το στρατό (πλην επίσης), και τους Ελληνες πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα είναι το σπίτι μας και ότι είμαστε όλοι συνέταιροι.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

31 σχόλια:

  1. σε αυτους που σας λενε ακροδεξιους τι θα απαντουσες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να βγάλουν τις μπανάνες από τα αυτιά τους, να διαβάσουν τι γράφουμε και να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

    Τα αιτήματα δεν έχουν να κάνουν με ακροδεξιά, ακροαριστερά, ή οτιδήποτε άλλο. Εχουν να κάνουν με την εφαρμογή της Δημοκρατίας και της Ισονομίας στη χώρα μας.

    Είμαστε δημοκράτες. Γνήσιοι. Ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί, ούτε τίποτα. Σκέτοι δημοκράτες.

    Δεν μπορώ να κάνω κάτι για να αλλάξψ τη γνώμη όποιου τον πειράξει το όνομα (Ελληνες) και μας θεωρεί ακροδεξιούς. Αν το να ονομάζω τον εαυτό μου Ελληνα σημαίνει ότι είμαι ακροδεξιός, τότε μάλλον είμαι.

    Ολους άλλωστε κάτι τους πειράζει. Τους αριστερούς τους πείραξε το "Ελληνες", τους δεξιούς το κόκκινο χρώμα στο λογότυπο των 300 και κάποιους άλλους κάτι άλλο.

    Αν δεν βγάλουμε τις μπανάνες από τα αυτιά μας, δε μας σώζει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προκαλώ οποιονδήποτε πιστεύει ότι το παραπάνω κείμενο πρεσβεύει ακροδεξιά να σχολιάσει (με επιχειρήματα όμως και παραπομπές σε κάτι που γράφω) και να μας εξηγήσει που την βλέπει την ακροδεξιά.

    Επίσης το ίδιο και για την ανάρτηση αυτή:
    http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/05/blog-post_8428.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλος, οι 300 είναι 24 ώρες το 24ωρο στο Σύνταγμα. Ελάτε να μας γνωρίσετε (όχι εμένα, εγώ επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη όπου ζω μετά από μια εβδομάδα που παράτησα δουλειά και οικογένεια) και να διαπιστώσετε αν είμαστε ακροδεξιοί ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το σημαντικό όμως είναι αν συμφωνείτε με τα αιτήματα και το σκεπτικό της ανάρτησης και όχι τι ταμπελάκι θα μας βάλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Μεγαλύτερη Προβοκάτσια από το βαθύ ανεξάρτητο κράτοςΔυο σελίδες ίδιες με διαφορετικά μηνύματα βέβαια1) Αγανακτισμενοι Στο Συνταγμα2) ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΗ πρώτη αγνή και αυθόρμητη φαίνετε με πάνω από (εκατό )100000 χιλιάδες μέλη και η δεύτερη αντιγράφοντας την πρώτη αλλά με πολιτική υπέρ των καθηγητών και Μίκη με πάνω από (10) 10000 χιλιάδες.Ποτέ η πρώτη η αυθόρμητη δεν έδωσε εξήγηση και δεν παραπονέθηκε για την αντιγραφή της από την δεύτερη ειδικά όταν έπεσε και ο κόσμος πήγαινε στην καινούργια ίδια κατά τα αλλά ακριβώς μόνο οι τίτλοι κεφαλαία!!! Αυτά είναι τα παιχνίδια των προβοκατόρων και των επαίσχυντων πολιτικών και όλων αυτών που κανονίζουν τις τύχες ενός λαού. Σίγουρα οι καθηγητές θα μαζέψουν τεχνοκράτες δηλαδή πρώην κυβερνητικούς βολεμένους για να σώσουν την πατρίδα σε μια ελεγχόμενη οικουμενική κυβέρνηση από πρώην βολεμένους του παρελθόντος και νυν μετανοημένους .Περαστικά μας ελληνικέ λαέ εάν δεν καταλάβουμε τι παίζει!!!Κατά τα αλλά μια ισπανοί την άλλοι φοιτητές κάποιοι μάγοι ξεκίνησαν αυτή τη σελίδα την αυθόρμητη την πρώτη με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουν ένα αυθόρμητο κίνημα που θα γίνει ο δούρειος ίππος τις δεύτερης για την κατάλυση ενός έθνους κράτους από το ίδιο σύστημα του παρελθόντος ! Τα παραπάνω από κάποιον Έλληνα πολίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ.ΑΥΤΙΑ ΣΤΟ ALTER; ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μηπως μας μπερδεύεις με τους αγανακτισμένους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οι 300 χρειάζονται παιδεία για να παραμείνουν 300...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πριν την παλίρροια, δε μας έπαιξε κανείς.

    Η παλίρροια των αγανακτισμένων, εξαφάνισε τους 300.

    Εμείς είμαστε ακόμα εκεί. 24 ώρες το 24 ωρο.

    Τώρα έρχεται η άμπωτη. Και τώρα ο αυτιάς μας κυνηγάει.

    Η απόφαση για το αν πρέπει να εμφανίζονται οι 300 στην τηλεόραση δεν είναι απλή. Η τηλεόραση θα μας λερώσει, κάτι που όπως φαίνεται ήδη έκανε. Μέχρι τώρα βεβαίως, είναι πιτσιλιές. Από την άλλη, το να μην εμφανίζονται σημαίνει ότι τα δίκαια αιτήματα μας δε θα πάνε στα Ελληνικά σπίτια που - καλώς ή κακώς - βλέπουνε τον αυτιά.

    Δεν ξέρω και εγώ ποιο είναι το σωστό.

    Η άλλη περίπτωση είναι μέσα στη συνέντευξη να καλέσουμε τον κόσμο να σπάσει την τηλεόραση του και να δει στο ιντερνετ το βιντεο της αννας ψαρούδα με τον παπούλια, να ξυπνήσει και να δει.

    Τυχόν σχόλια θα βοηθούσαν πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σωστό είναι να αξιοποιείς τα μέσα που σου διατίθενται, ακόμη κι εκείνα που ανήκουν στο σύστημα, με φειδώ και σύνεση προκειμένου να προωθήσεις τους προβληματισμούς και το συλλογικό όραμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν έχω πάρει απάντηση (είναι το τρίτο ΙΔΙΟ σχόλιο μου !) και αυτό με ανυσηχεί για το πόσο οι 300 ( που ήδη από τις 15/5 ,στην απεργία είχα πάρει το φυλάδιο σας ,το έβγαλα φωτοτυπία και το μοίρασα σε αρκετούς γνωστους μου στην πόλη μου - ΜΕΓΑΡΑ !)θέλετε αποτέλεσμα και εξελίξεις δηλ. το σταμάτημα κάθε προσπάθειας για ξεπούλημα Ελληνικών ψυχών ,πνεύματος και ύλης!) Κάνω την πρόταση να γίνει (έστω τα πρωινά ! ) συγκέντρωση στον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ καθημερινά ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ πρώτα να τιμωρηθούν (με συνοπτικές & ανοιχτές διαδικασίες ) οι ΚΛΕΦΤΕΣ - ΠΡΟΔΟΤΕΣ - ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ κλπ σταματώντας 1,2 ,3 δικαστικές ημέρες (όσες χρειαστεί!) γιατί έτσι θα πέσουν τα ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ !(ποιοί πραγματικά θέλουν ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΌ ΤΟΥς ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ - ¨ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ¨ - ΛΑΟΣ κλπ ) Τουλ. πέστε μου την γνώμη σας αν δεν το ¨εξαφανίσετε¨ ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντως η ομάδα περιφρούρησης των 300 στις 30 Μαίου,μέ ύφος μικρο-ιδιοκτήτη , μου υπέδειξε να απομακρυνθώ από τήν γωνία ''τους'' όπου μοίραζα με δική μου πρωτοβουλία -στα πλαίσια της αυτοργάνωσης του κινήματος που κι οι ίδιοι ευαγγελίζονται- το παρακάτω κείμενο (που αναφερόταν στην διασπαστική -τουλάχιστον -ανοικτή ομιλία της ''Πνευματικής Ελίτ'' της Ακαδημίας την επομένη στα Προπύλαια) : http://tonoikaipnevmata.wordpress.com/2011/05/29/%CE%B7-%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%84-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B1/
    Χωρίς να το διαβάσουν επέμεναν ότι κινδυνεύουν να καπελωθούν!
    Κι οποία σύμπτωσης νοοτροπίας :μετά από 4 ώρες την ίδια συμπεριφορά έδειξαν και οι ''αμεσοδημοκρατούντες'' της καθιερωμένης κάτω Συνέλευσης των 9μμ , πρός τούς 300, τον Παπακωνσταντίνου,Καλογερόπουλο, Φέρρη που ήρθαν να τραγουδήσουν κ.λ.π...
    Το κείμενο δε που σκέφτηκα να μοιράσω ,και τελικά τό μοίρασα και χθές που μιλούσαν οι ακαδημαϊκοί φωστήρες και σήμερα που μιλούσε ο Καζάκης,ηταν κείμενο του ''Θεματοφύλακα''!

    Τέτοια επικοινωνιακή ικανότητα από Ελληνες και δη Δημοκράτες που θέλουν -κι όλας- να αλλάξουν και τό πολιτικό σύστημα , αλλά χωρίς ν' άλλάξουν πρίν την δική τους νοοτροπία, είναι να την περνάς στο ντούκου, μιας κι η Ελληνική Πρόοδος ουδέποτε κρίθηκε από τήν συνεισφορά τους!Κι αυτό έκανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αργυρώ,

    Οταν ξεκινήσαμε, έρχονταν στο σύνταγμα διάφοροι άνθρωποι από διάφορες ομάδες και μοίραζαν τα δικά τους φυλλάδια, με τέτοιο τρόπο που φαινόταν σαν να το έκαναν οι 300.

    Αποφασίσαμε λοιπόν ότι για να μην καπελωθούμε θα ζητούσαμε από όλους να μην μοιράζουν τα φυλλάδια τους κάτω από την τέντα των 300. 10 στρέμματα πλατεία είναι διαθέσιμα. Δε θα παθαίναν τίποτα αν πήγαιναν 10 μέτρα παρακάτω.

    Το κείμενο που μοίραζες είναι δικό μου. Ομως, συμφωνώ ότι δεν πρέπει να μοιράστεί από τους (ή απο την τέντα των) 300, διότι θα μας κατηγορήσουν για διασπάστες και προβοκάτορες. Ηδη μας λένε φασίστες και αναρχικούς.

    Προφανώς για να μιλάς έτσι, ο άνθρωπος από την ομάδα που σου είπε αυτά τα πράγματα δε μίλησε σωστά. Είμαι σίγουρος, ότι αν τα παιδιά σου μιλούσαν καλά και σου εξηγούσαν τους λόγους για τους οποίους σου ζήτησαν να πάς λίγο πιο εκεί, δε θα ησουν τώρα θυμωμένη.

    Αν έγινε έτσι, ζητώ συγνώμη εκ μέρους της ομάδας. Θα το κάνω θέμα στη συνέλευση ώστε να μην ξαναγίνει έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΟ! ΠΟ! ΓΚΡΙΝΙΑ...ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ξεκινησα με την παρεα μου πριν 10 μερες για το συνταγμα οταν οι 300 ηταν ακομα 20 περιπου ατομα στη πλατεια..10 μέρες συνεχεια εκει μετα απο δουλεια χωρις υπνο και αφηνοντας πολλες υποχρεωσεις πισω. Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι ασχολειστε με τις αλλες παραταξεις λες και αυτες αγωνιζονται για κατι αλλο διαφορετικο απο εμας, τι νομιζετε οτι θα καταφερετε χτυπωντας τους? Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα διασπαστουμε ο κοσμος θα ξενερωσει οπως εγω σιγα σιγα ακουγοντας τις μαλακιες για τον μικη για τους 300 για τους κατω στη πλατεια και αλλα τετοια. Σοβαρευτειτε και αγωνιστειτε..αν πεσετε θυμα των παραταξεων..εγω θα φυγω για παλι μονος θα νιωθω οπως ενιωθα 10 μερες πριν..ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aγαπητέ ''θαλαμοφύλακα'' , που διάβαζα ως τώρα τα κείμενά σου, και χαιρόμουνα που υπάρχει ά λ λ η μια πένα αρκούντος εύστοχη και ''της προκοπής'',
    και πρέπει να το πίστευα μάλλον διότι εκ περιτροπής και κεκτημένη σκέψη σ΄έλεγα ''θεματοφύλακα'' αντί ''θαλαμοφύλακα΄΄ , κι εκ των υστέρων πρόσεξα πώς έτσι σέ ανέφερα και στο σχόλιό μου,εδώ ,χθές,
    η απάντησή σου μου θύμισε κομματική μιζέρια του 1965 όπως την σαρκάζεται ο Ρένος στο ''Κατηγορώ''.
    Κι επειδή δεν θέλω να υποχρεώσω κανένα να διαβάζει τα επιχειρήματά μου ,περιορίζομαι στο να τονίσω πώς υποστηρίζω σθεναρά την εκ του συστάδιν παρακολούθηση των όποιων κινημάτων και ψευδοκινήματων έχει κατεβάσει η κούτρα των Ελλήνων, σκεπτομένων ή απλώς παπαγάλων, τα τελευταία χρόνια. Εχω, λοιπόν, ισχυρούς λόγους να πιστεύω πώς η λεπτομέριες κάνουν την διαφορά πάντα,και γι ΄αυτό εμμένω σ΄αυτές.΄Χωρίς λεπτομέριες στην θέση τους καμία ενότητα στην πράξη δεν προκόβει. Κι επειδή πλέον οι Ελληνες πρέπει να μην την ξαναπατήσουν , άν σ΄ενδιαφέρουν οι λεπτομέριες,που καταλήγουν σέ ενότητα και με τίς οποίες κρίνω και τους 300, που έχω υπερβαλλόντως υποστηρίξει ως τώρα, κι εσένα που πλέον σταματώ να μοιράζω το κείμενό σου , ευχαρίστως να σου τις παραθέσω, όταν ξανάρθεις στην Αθήνα.
    Μέ ξέρει κι ο Θωμάς των 300 , είμαι γνωστή και στην Σεισάχθεια, και στα Διόδια , και στο Πόρτα-Πόρτα , κι εν τέλει παρουσιάζομαι και μέ τ΄όνομά μου διότι τοσο η ανωνυμία όσο και τα ψευδώνυμα δεν είναι του είδους μου. (ΝΑΙ, η τελευταία φράση είναι σπόντα, και συγνώμη για την ειλικρίνεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ενότητα που υπηρετείς προϋποθέτει ότι δεν τα παίρνουμε όλα τοις μετρητοίς, ή τουλάχιστον ότι δε θα μηδενίζουμε μια ολόκληρη προσπάθεια επειδή κάποιος (που στο κάτω κάτω ενεργεί για τον εαυτό του - δεν είμαστε κομματική οργάνωση με πειθαρχεία) δε σου μίλησε όπως θα έπρεπε.

    Μιζέρια είναι να ασχολείσαι με τα μικρά και να χάνεις τα μεγάλα και όχι το να προσπαθείς να εξηγήσεις μια κατάσταση.

    Και σε τελική ανάλυση, όταν προσπαθούμε να κάνουμε κάτι έχοντας γύρω μας μια κοινωνία που μας παρακολουθεί "εκ του συστάδειν" και είναι έτοιμη να μας χαρακτηρίσει σαν μίζερους κομματάρχες και να μας γυρίσει την πλάτη στο πρώτο λάθος παρά το γεγονός ότι συμφωνεί μαζί μας, δεν ξέρω πως μπορώ να αποφύγω τη μιζέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 2 Ιουνίου 2011 12:59 π.μ.

    Δεν έχω σβήσει ποτέ σχόλιο όσο και αν με ενοχλεί. (Εκτός απο μια η δύο περιπτώσεις με βρισιές και χυδαίους χαρακτηρισμούς). Αν δεν το είδα και δεν απάντησε κανείς, ζητώ συγνώμη.

    Η πρόταση σου να πάει μια ομάδα στα δικαστήρια με βρίσκει σύμφωνο, όπως και το να πάνε όλοι οι πολίτες σε όλες τις υπηρεσίες και να μπλοκάρει το αναθεματισμένο (παρα)κράτος που μας κυβερνάει.

    Αν νομίζεις ότι μπορώ να κάνω κάτι για να το υποστηρίξω, πες μου τι είναι αυτό.

    Δε νομίζω ότι θα πρέπει να το μπλέξουμε με τους 300 ακόμα, διότι είμαστε ακόμα λίγοι και προσπαθούμε να συσπειρώσουμε τον κόσμο και να δώσουμε ένα σκοπό στο κίνημα.

    Μπορείς να αναλάβεις την πρωτοβουλία που περιγράφεις; Αν ναι, είσαι διατεθειμένος να δώσεις ένα τηλέφωνο επικοινωνίας ώστε να ανεβάσω μια ανάρτηση και να καλέσουμε τον κόσμο να έρθει σε επαφή μαζί σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παρακαλώ να αφήσουμε προς το παρόν στην άκρη τα παραπάνω και να κάνουμε μια λίγο περισσότερο παραγωγική συζήτηση.

    -Σας βρίσκουν σύμφωνους οι προτάσεις;
    -Διαφωνείτε με κάποια;
    - Μπορούμε να σκεφτούμε έναν τρόπο για να επιβάλλουμε τη θεληση μας;
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν καταλαβαίνω ..... γιατί αυτή η συνεχής επίθεση προς τους 300 ?
    Γιατί ξαφνικά έβαλαν στο μάτι 300 άτομα ? Δεν είναι και 300 χιλιάδες.

    Όταν κάποιος ενδιαφέρεται για τις λεπτομέρειες δεν μπορεί να στηρίζει άτομα του παρελθόντος με πολιτικές ρετσινιές .

    Η προστασία προσωπικών δεδομένων είναι ότι καλύτερο σε μια υγιή κοινωνία. Αν κάποιος επιθυμεί ανωνυμία πρέπει να τη σεβαστούμε.
    Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να πράξει την αντίστασή του όπως την κατανοεί. Για μένα, αγώνας με τυποποιημένη συμπεριφορά μάλλον μοιάζει υποκινούμενος.

    Δεν είμαι ο Θαλαμοφύλακας, δεν ανήκω στους 300, όμως με τέτοια σχόλια με κάνετε να αισθάνομαι όλο και πιο κοντά σ'αυτούς.

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν και είναι και αυτό εκτός θέματος, για την ανωνυμία θα αναφέρω τα εξής:

    Στο Θαλαμοφύλακα έχω ανεβάσει κείμενα τα οποία αγγίζουν τα όρια του επικίνδυνου. Γράφω όπως σκέφτομαι χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να "προσέχω".

    Οι πελάτες μου είναι μεγάλες τεχνικές εταιρίες, βιομηχανίες κ.λ.π. και το βρίσκω λάθος να μπερδεύω τα επαγγελματικά μου με τις πολιτικές (και μη) θέσεις μου. Δε θέλω να λένε οι πελάτες μου "τον κλιματισμό μας τον έκανε ο Θαλαμοφύλακας".

    Δεν έχω ευθύνη μόνο απέναντι στην οικογένεια μου αλλα και στις οικογένειες των εργαζομένων στην επιχείρηση μου.

    Δεν κρύβω τις πολιτικές μου θέσεις. Ισα ίσα, που προφορικά είμαι πιο "πρήχτης" από ότι γραπτά. Απλώς δεν τις εκθέτω εκεί που δε χρειάζεται και βλέπω ότι δεν έχει κανένα νόημα.

    Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αποκαλύψω την ταυτότητα μου. Πάρα πολλοί φίλοι ήρθαν στο Σύνταγμα και με γνώρισαν. Δεν κρύβομαι απο κανέναν και δεν τρέφω αυταπάτες για την "ανωνυμία" στο διαδίκτυο.

    Αυτά έχω αποφασίσει για τα περι ανωνυμίας και σε όποιον αρέσει. Οποιος δε θέλει να διαβάζει κείμενα απο ανώνυμο συγγραφέα, έχει την επιλογή να μην τα διαβάσει.

    Τέλος, το σημαντικό είναι το τι γράφω και όχι το ποιος είμαι. Είμαι ένας ασήμαντος μηχανολόγος που ζει στη Θεσσαλονίκη και αγωνιά για το μέλλον των παιδιών του και της πατρίδας μας. Ενας σαν κι εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Διαβάστε τι γράφει η αναθεματισμένη ανάρτηση και πείτε αν συμφωνείτε. Ελάτε να διαμορφώσουμε προτάσεις. Να δούμε πως θα επιβάλλουμε τη θέληση μας. Να συζητήσουμε πως θα εκμεταλλευτούμε προς όφελος της κοινωνίας την τεράστια ευκαιρία που δημιουργεί ο κόσμος που βρίσκεται στο δρόμο σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Με αυτά που γράφεις για τους Αγανακτισμένους είναι σαν να ζηλεύεις που ο κόσμος δεν ηρθε με το δικό σας κάλεσμα αλλά με τους άλλους! Eγώ είδα οτι η μειοψηφία είναι Αναρχοπορτοκαλί και δεν καταλαβαίνω καθόλου γιατί αυτή η γκρίνια! Μήπως επιδή δεν έχουμε δηλωθεί ως 300Ελληνες, είμαστε λιγότερο πατριώτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κανείς δε σας ζήτησε να δηλωθείτε πουθενά.

    Αν είστε στο σύνταγμα ως Ελληνες και όχι ως "αλληλέγγυοι προς τους ισπανούς" αρκεί.

    Πολεμάμε τους αναρχοπορτοκαλί αγανακτισμένους που θέλουν να καπελώσουν το κίνημα. Οχι τους αγανακτισμένους Ελληνες πολίτες.

    Και προσπαθούμε να δώσουμε ένα στόχο και αιτήματα στο κίνημα.

    Αυτά.

    Μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Mήπως αντί να πολεμάμε πλανεμένα αναρχοπαιδάκια θα ηταν καλύτερα να προσπαθήσουμε να τους εξηγήσουμε τις δικές μας ιδέες και να μην τα δασκαλεύουν συνέχεια οι Πορτοκαλομασώνοι; Ελληνίδες μάνες τα γεννησαν δεν ήρθαν απο την κούφια γη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Προσπαθούμε και προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Ολα αυτά όμως μπορούν να γίνουν μόνο σε προσωπικό επίπεδο. Εχω κάνει άπειρες συζητήσεις (μερικές φορές πολύ έντονες) με πάρα πολλά παιδιά απο το χώρο. Νομίζω ότι σε πολλές περιπτώσεις, κατάφερα αν μη τι άλλο να προβληματίσω μερικά απο αυτά.

    Μόνο όμως κατα πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. μήπως το πρόβλημά σας είναι ότι είστε πολύ περισσότερο δεξιοί από όσο θέλετε να φαίνεστε ?? ξέρετε τώρα , το γνωστό πατρίς, θρησκεία , οικογένεια ?? Αλήθεια , σε τι σας χαλάν οι "αριστερόσκυλοι" ?? μήπως διεκδικείτε το copyright της αντιμνημονιακής δράσης ή της δημοκρατικότητας ?? Και κάτι ακόμη , πέραν της επικλησης της δημοκρατίας και της ισονομίας μέσω δημοψηφισμάτων (αλήθεια , ποιοι θα καθορίσουν και με ποιο τρόπο τα εωτήματά τους , η ισχύουσα ξεπουλημένη ηγεσία ή κάποιος άλλος ?) έχετε κάποια συνεκτική πολιτική ή πολιτειακή πρόταση για το μέλλον αυτής της χώρας ??
    Η μένετε απλώς στα δημοψηφίσματα , τα οποία ενδεχομένως μπορεί να τα μαγειρεύει ο εκάστοτε Πεταλωτής με την ευγενική χορηγία Μπόμπολα ή Αλαφούζου ??

    Θα εκτιμούσα μια ειλικρινή απάντηση αγαπητοί 300 ...

    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπητέ Αντώνη

    Αν το "Έλληνας" πλέον σημαίνει "δεξιός" τότε μάλλον πρέπει να τα βάλεις με το Μπαμπινιώτη και όχι με τους 300.

    Αν μετά πό όλα αυτά που συμβαίνουν εξακολουθείς να μιλάς για δεξιούς, αριστερούς και κάθε είδους ταμπέλες, τότε μάλλον σε κατάπιε το σύστημα.

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. φυσικά και Έλληνας δεν σημαίνει δεξιός , φυσικά επίσης στην παρούσα κατάσταση πρέπει να αρθούμε όλοι πάνω από κομματικές και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις στείρες..αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τις ιδέες μας .μάλλον θα πρέπει να βρούμε τρόπους και δρόμους πολιτισμένης συνύπαρξης και δημοκρατικής αλληλόδρασης .Συμφωνώ απολύτως σ' αυτό.. Όμως , αν είναι έτσι τα πράγματα και για σένα , στο βαθμό που εκπροσωπείς τους 300 , τι νόημα έχουν και σε τι νομίζεις ότι εξυπηρετούν ακριβώς οι εκφράσεις "αριστερόσκυλοι" (!!) και "συριζόχαρτα " ??

    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αντώνη,

    Προσωπικά δεν εκπροσωπώ τους 300 (είπα μόνο ότι αρχίζω να αισθάνομαι πιο κοντά τους), θεωρώ όμως ότι ΩΣ ΤΩΡΑ δεν έχουν πράξει κάτι ενάντια στη Δημοκρατία και στην αντίδραση για μια καλύτερη Ελλάδα. Και προσπαθούν για κάτι. Και προτείνουν κάτι.

    Νομίζω ότι η έκφραση "αριστερόσκυλοι" έχει να κάνει με αυτούς που ανήκουν στο χώρο της αριστεράς και προκαλούν προβλήματα στον αγώνα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Πιστεύω δεν αντικατοπτρίζει τους αριστερούς στην ιδεολογία. Και η έκφραση "συριζόχαρτο" μάλλον κάτι παρόμοιο δηλώνει.

    Προσωπικά έπαψα να ασχολούμαι με ταμπέλες. Όλους τους ανθρώπους τους αισθάνομαι το ίδιο. Το να ανήκει κάποιος κάπου είναι δικαίωμά του (όπως και δικό μου να μην ανήκω πουθενά). Θεωρώ ότι όλοι μας είτε ανήκουμε κάπου είτε όχι αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα, οπότε καλό είναι να πετάξουμε τις δήθεν ταμπέλες μας και να κρατήσουμε μόνο αυτή που γράφει "ΕΛΛΗΝΑΣ".

    Τελικά δε φαίνεται να έχουμε διαφορές ... ε?

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου