Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

Κύριε Τσίπρα,

Η πρόσκληση - πρόταση του κ. Καμμένου να μπλοκάρετε την ψήφιση των μέτρων με την από κοινού παραίτηση των βουλευτών των κομμάτων σας (που θα έχει σαν συνέπεια την αναγκαστική διενέργεια εκλογών),

(http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63727427)

σας δίνει τη δυνατότητα να σταματήσετε την ψήφιση των απάνθρωπων μέτρων που απειλούν να αφανίσουν το λαό και την χώρα μας.

Σας θυμίζω το ακριβές κείμενο της πρόσκλησης:

«Εμείς καταρχήν δίνουμε και θα δώσουμε τη μάχη μέσα κι έξω από τη Βουλή, αλλά μπορούμε να μπλοκάρουμε τα μέτρα και την παράδοση της χώρας και του ελληνικού λαού, προκαλώντας εκλογές. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαιτείται η παραίτηση 60 βουλευτών και των αναπληρωματικών τους».

«Με τους 20 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τους αναπληρωματικούς τους, καλώ τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να προχωρήσει και αυτός στις παραιτήσεις των βουλευτών και των αναπληρωματικών τους στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκληθούν έτσι πρόωρες εκλογές».

Πριν συνεχίσω, θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν εμπιστεύομαι ούτε εσάς, ούτε τον Καμένο. Για πολλούς λόγους που τώρα δεν έχει σημασία να απαριθμήσω.  Είμαι έτοιμος όμως να αναθεωρήσω, και να υποστηρίξω και εσάς και τον Καμένο, αν συμφωνήσετε την απο κοινού παραίτηση σας και σταματήσετε τη λαίλαπα που έρχεται.  Και είμαι σίγουρος ότι όχι μόνο εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι Ελληνες θα σας ανταμείψουν με την εμπιστοσύνη τους στις επόμενες εκλογές. Παρόμοια κίνηση θα έφερνε επίσης και τα άλλα δύο αντί-μνημονιακά κόμματα - λάτρεις των καθεστώτων του Β' παγκοσμίου πολέμου προ των ευθυνών τους. 

Αυτή είναι μια ευκαιρία να αποδείξετε αν οι εξαγγελίες του Σύριζα περί λαϊκών αγώνων, μαζικών κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων αλληλεγγύης είναι κάτι παραπάνω από κούφια λόγια και να κλείσετε το στόμα των κακόβουλων που κατηγορούν το σύριζα ως αντεθνικό δεκανίκι της εξουσίας, ή νέο πασόκ ή οτιδήποτε άλλο και να αυξήσετε το κύρος το δικό σας και του κόμματος σας. 

Αυτή τη φορά, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. 

Η είστε κατά των μέτρων και κάνετε ότι μπορείτε για να τα σταματήσετε, ή είστε υπέρ, αφού παρά τη γκρίνια και τις φωνές σας, με τη συνολική στάση σας επιτρέπετε την ψήφιση τους.

Δώστε λοιπόν εντολή στους βουλευτές και τα στελέχη σας να πάψουν να μας τα ζαλίζουν από τηλεοράσεως με τις αναλύσεις τους και τα ευχολόγια και κάντε το σωστό.

Για να το πούμε πιο απλά, όπως ίσως θα το έθετε κάποιος χωρίς τη δική μου καλή ανατροφή,

"κάντε κάτι ή σκάστε"


ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

8 σχόλια:

  1. Είναι όντως έτσι; Σύμφωνα με τον Κώστα Χρυσόγονο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ, δεν είναι όλα τόσο εύκολα και απλά.

    Πολιτικά ίσως μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε αντιδράσεις και αναταραχή.

    "Αυτό που προτείνει ο κ. Καμμένος είναι στην ουσία, κοροϊδία. Αν υποθετικά είχαμε τις παραιτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων και των αναπληρωματικών τους, εκλογές θα προκηρρύσονταν αλλά μόνο στις περιφέρειες που θα παραιτηθούν οι βουλευτες και οι αναπληρωματικοί τους.
    Η ΝΔ δεν είναι υποχρεωμένη να συμμετάσχει σε αυτή την διαδικασία, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΔΗΜΑΡ.", τονίζει ο κ. Χρυσόγονος.

    "Αυτό ονομάζεται αναπληρωματικές εκλογές και γίνονται σε όλη την Επικράτεια αλλά είναι σα να γίνεται ένα επίσημο γκάλοπ. Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει τα υπόλοιπα κόμματα να κατέβουν σε αυτή την διαδικασία.", καταλήγει ο κ. Χρυσόγονος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο κ. Χρυσόγονος μας τα λέει σωστά.

      Το σύνταγμα, αναφέρει (άρθρο 53 - παρ 2):

      2. Βουλευτική έδρα που κενώθηκε μέσα στο τελευταίο έτος της περιόδου δεν συμπληρώνεται με αναπληρωματική εκλογή, όταν απαιτείται κατά το νόμο, εφόσον οι κενές έδρες δεν είναι περισσότερες από το ένα πέμπτο του όλου αριθμού των βουλευτών.

      Η κωδικοποίηση του νόμου περί εκλογής βουλευτών (Π.Δ. 26/2012) - Αρθρο 104 - σελ 31

      http://greg61.gr/diafora_pdfs/57A.pdf

      λέει:

      1. Οι βουλευτικές έδρες που κενώνονται για οποιοδήποτε λόγο κατά τη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου σε κάποια εκλογική περιφέρεια, πληρώνονται από τους αναπληρωματικούς του ίδιου συνδυασμού στην ίδια εκλογική περιφέρεια, που τυχόν έχουν ανακηρυχθεί, οι οποίοι καλούνται από τον Πρόεδρο της Βουλής για την πλήρωση έδρας που κενώθηκε κατά τη σειρά της ανακήρυξής τους.
      2. Αν δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί που προβλέπει η προηγούμενη παράγραφος ή ο αριθμός τους έχει εξαντληθεί, προκηρύσσεται αναπληρωματική εκλογή στην εκλογική περιφέρεια, στην οποία κενώθηκαν οι βουλευτικές έδρες.


      Από τα παραπάνω, συμπεραίνω ότι αν παραιτηθούν οι 90 βουλευτές του Σύριζα και του Καμμένου, θα υπάρξουν κενές θέσεις σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, άρα θα πρέπει να γίνουν αναπληρωματικές εκλογές σε όλες τις περιφέρειες (το ίδιο ισχύει και για τα επικρατείας) και συνεπώς οι εκλογές θα χαρακτηριστούν μεν "αναπληρωματικές", αλλά θα γίνουν σε εθνικό επίπεδο.

      Ολο αυτό ο κ. Χρυσόγονος το χαρακτηρίζει "γκάλοπ" και ισχυρίζεται ότι αν συνέβαινε, η κυβέρνηση θα συνέχιζε κανονικά το "νομοθετικό της έργο" όσο οι παραιτηθέντες θα έκαναν μόνοι τους εκλογές. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα γινόταν έτσι.

      Επίσης στην συνέντευξη του ανέφερε μια - δυο περιπτώσεις (όπως εκείνη του Τσοβόλα όταν καταδικάστηκε), οι οποίες όμως αφορούσαν την κένωση ΜΙΑΣ βουλευτικής έδρας και όχι ενενήντα, άρα τα παραδείγματα είναι εντελώς άστοχα.

      Οπως και να έχει, ο Καμμένος και ο Τσίπρας θα μπορούσαν να ασκήσουν τεράστια πίεση στους "τρικολόρε" και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ότι δεν θα υπήρχε αποτέλεσμα.

      Αλλά ο Τσίπρας δεν θέλει να ασκήσει ο ίδιος πίεση. Θέλει λέει να την ασκήσει ο λαός μέσω κινητοποιήσεων.

      Διαγραφή
  2. ''...είναι σα να γίνεται ένα επίσημο γκάλοπ...''
    Φίλε Ανώνυμε 4:29 κάτι δηλαδή σαν το δημοψήφισμα που ήθελε να κάνει ο Τζέφρυ. Δεν θα άλλαζε τίποτα πρακτικά αλλά θα τρόμαζε πολλούς και ''...θα προκαλούσε αντιδράσεις και αναταραχή...'' όπως λέει ο Χρυσόγονος. Που είναι το κακό για τον λαό; Θα μας χάλαγε; Τι χειρότερο θα γινόταν; Ας κάνουμε κάτι ή ας σκάσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά είναι επικοινωνιακά παιχνίδια του Καμένου και δεν έχουν καμμιά ουσία,ισως και να τον εκθέτουν
    Το κκε τον Ιούλιο κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή για την κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου,των εφαρμοστικών νόμων και της δανειακής σύμβασης.
    Οπότε πρέπει ο κάθε βουλευτής να τοποθετηθεί απέναντι στα μνημόνια μέ ενα ναι,η με ένα όχι,ώστε να πέσουν οι μάσκες.
    Ολοι κωλυσιεργούν ώστε να μην φτάσει αυτή η πρόταση στη βουλή,με τον Σύριζα να μην παίρνει ξεκάθαρη θέση.
    Το κκε ζητά την υποστήριξει του κάθε αντιμνημονιακού βάζοντας την υπογραφή του εδω http://katargisimnimonion.kke.gr/.Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι υπογραφές είναι περίπου στίς 18.000

    Και όπως είπε και ο Ανώνυμος πιο πάνω 'Ας κάνουμε κάτι ή ας σκάσουμε.'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επαναδιαπραγμάτευση, σε ευρώ, με ιδιωτική τράπεζα της ελλάδος, εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και μνημόνια.
    Ή.
    Εθνική ανεξαρτησία, πλήρη έλεγχο τραπεζών, διπλό νόμισμα ευρώ δραχμές αν χρειαστεί, κατάργηση μνημονίων και απεχθούς χρέους και τιμωρία όλων των υπευθύνων για να μην ξανά συμβεί.

    Αν δεν τιμωρηθούν οι ένοχοι δεν μπορεί να θεωρηθεί απεχθές το χρέος και άκυρα τα μνημόνια

    Η επαναδιαπραγμάτευση ισούται με ΝΑΙ.

    Οπότε οποίος μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση, να βγάλει το σκασμό.

    Παναγιώτης

    Υ.Γ.
    "Παρόμοια κίνηση θα έφερνε επίσης και τα άλλα δύο αντί-μνημονιακά κόμματα -λάτρεις των καθεστώτων του Β' παγκοσμίου πολέμου προ των ευθυνών τους."
    Εδώ θες να πεις ότι και το κκε και η χ.α. είναι λάτρεις των καθεστώτων β παγκοσμίου πολέμου.
    Το έθεσες πολύ σωστά κανένας δεν τους έβαζε στο ίδιο τσουβάλι. Ενώ και οι δύο δεν έχουν καμία σχέση με το δημοκρατικό πολίτευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.youtube.com/watch?v=RTArnKm4V44&feature=youtube_gdata_player

    http://www.iefimerida.gr/news/49922/%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85

    Η επαναδιαπραγμάτευση του Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕ ΠΕΙΘΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.

    ΙΣΩΣ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΡΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ
    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΙΤΑ.

    ΜΗ ΣΠΡΩΧΝΕΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ,ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ΚΚΕ πάντως θα φάει μεγάλη φάπα αν γίνουν εκλογές.Το αντίπαλο φασιστικό δέος θα τους πατήσει κάτω.Και οι υπόλοιποι παίζουν και αυτοί ο καθένας το ρόλο του...λόγια λόγια λόγια..
    Μεγάλη συμφορά θεωριτικά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.Που μοιάζει να θέλει να εξαλείψει κάθε τι Ελληνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου