Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΥΓΜΗ

Επιτέλους!

Βρέθηκε η κυβέρνηση που θα δείξει την αποφασιστικότητα και την πυγμή της για την εφαρμογή των νόμων.

Η κυβέρνηση που δεν κωλώνει πουθενά.

Κανείς φυσικά δε φαντάζεται ότι θα γίνουμε από τη μια μέρα στην άλλη πολιτισμένη χώρα. Ούτε ότι θα αποκτήσουμε τυφλή δικαιοσύνη. Ούτε ότι θα εφαρμόζονται όλοι οι νόμοι παντού και πάντα. Εχουμε μάθει πια σαν λαός ότι αυτά είναι για τους άλλους και δεν αφορούν εμάς. Εμάς μας αφορά ο μισθός μας, η σύνταξη του μπαμπά (από την οποία ζούμε τρεις οικογένειες), η τιμή του αγροτικού πετρελαίου, η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξιτζήδων, το καινούργιο dvd της Πετρούλας και οι δυνατότητες του ολοκαίνουργιου i-phone 14.  Δε θα λυθούν όλα τα θέματα της Ελληνικής δικαιοσύνης ταυτόχρονα τώρα, ούτε είμαστε εμείς αυτοί που θα τα λύσουμε. Αυτά θα τα λύσουν άλλοι.  Θα τα λύσει η κυβέρνηση. Και θα τα λύσει με πυγμή. Το έγραψε και το Βήμα. "Ο λαός θέλει αποφασιστικότητα και πυγμή". Διότι αλλιώς κινδυνεύει να χάσει τα λιγοστά που του απέμειναν.  Μετά την πυγμή θα λύσουμε και τα μη-επείγοντα θέματα.

Αυτό είναι λοιπόν το σημαντικό. Επίδειξη πυγμής. Για να μπορούν να πηγαίνουν στις δουλειές τους με τα τραίνα όσοι έχουν ακόμα δουλειές, όσα λεφτά και να παίρνουν, τους φτάνουν δεν τους φτάνουν, και να κοιτάζουν από το παράθυρο με τις ξύλινες μούρες τους αυτούς που δεν έχουν δουλειά και περιφέρονται σαν τα ζόμπι στο δρόμο. Χρειάζεται πυγμή για να απομακρυνθούν οι εξαθλιωμένοι Ελληνες που διαμαρτύρονται και να μπορέσει επιτέλους ο καταστηματάρχης να πουλήσει τα ρημάδια του χωρίς να βρέχει πέτρες.  Τα άλλα όλα, όπως π.χ. η υποθήκευση της Ελλάδας από μια συμμορία αλητών σαν να είναι οικόπεδο, ή το γεγονός ότι στο οικόπεδο αυτό πλέον οι νόμοι εκδίδονται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με παράκαμψη της Βουλής, ή το γεγονός ότι ο κάθε παπάρας μπορεί να βγαίνει στην τηλεόραση και να προσβάλει έναν ολόκληρο λαό και να μην τιμωρείται, ή το γεγονός ότι μπορεί ένας διορισμένος υπουργός οικοπέδου να δηλώνει δημόσια ότι δε θα σεβαστεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων και παρ' όλα αυτά να μη συλλαμβάνεται, ή το γεγονός ότι σήμερα, αν δεν έχεις χρήματα για παράβολα και δικηγόρους δεν μπορείς να κάνεις μήνυση σε κάποιον που σε αδικεί και άλλα πάρα πολλά τέτοια ήσσονος σημασίας παρόμοια προβλήματα, θα λυθούν αργότερα, αφού η κυβάρνηση δείξει την πυγμή της και ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Το σημαντικό είναι ότι βρέθηκε επιτέλους σε αυτή τη χώρα μια κυβέρνηση αποφασισμένη να δείξει πυγμή. Δεν έχει σημασία που θα δείξει την πυγμή της. Θα τη δείξει πάνω στους αγρότες, θα τη δείξει πάνω στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, θα τη δείξει παντού και σε όλους; Αυτή θα το αποφασίσει. Και φαίνεται αποφασισμένη να δείξει τόση πυγμή, που θα εφαρμόσει όποιους νόμους γουστάρει, σε όποιον και όποτε της γουστάρει. Κι αν οι νόμοι σταθούν εμπόδιο στην πυγμή της, αυτή θα τους αλλάξει.  Πράξη νομοθετικού περιεχομένου.  Και αυτό είναι το σημαντικό. Διότι έτσι εξασφαλίζεται η ευημερία του Ελληνικού λαού. Εξασφαλίζεται ο μισθουλάκος του υπαλληλίσκου, η συνταξούλα του παπούλη, η δουλίτσα του εμποράκου και η απομακρυνσούλα των ανεπιθύμητων.

Α ρε ένδοξε Ελληνικέ λαέ.  Πόσοι και πόσοι καρμήριδες δε ζηλεύουν την τύχη σου. Πόσοι και πόσοι δε θα θέλανε κι αυτοί να είχανε μια κυβέρνηση σαν τη δική σου,

μια κυβέρνηση με πυγμή.ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ


Υ.Γ.
Κι αν είσαι κανένας από εκείνους τους αχάριστους που δεν τους ενδιαφέρει ο μισθός και η σύνταξη και η τιμή του αγροτικού πετρελαίου, και είσαι από εκείνο το είδος των γκρινιάρηδων που φωνάζουν συνεχώς ότι ξεπουλιέται η πατρίδα τους και θέλουνε λέει να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις ζωές τους και άλλα τέτοια ρομαντικά σαν αυτά που λέει εδώ (http://2013marathon.org), τράβα στο Μαραθώνα την πρωτομαγιά με τους άλλους τρελούς και κάνε μας τη χάρη.

Εμείς οι λογικοί θέλουμε αποφασιστικότητα και πυγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου