Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Κουκουλοφόροι πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν ακόμα και τις τζαμαρίες του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία. Οι αστυνομικές δυνάμεις...
απαντούν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Νωρίτερα, διμοιρίες των ΜΑΤ απωθησαν τους διαδηλωτές, μερίδα των οποίων νωρίτερα εκτόξευσε πέτρες και νεράντζια στο κτίριο της Βουλής. Οι αστυνομικοί απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών. Στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες πολίτες προκειμένου να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους στην πράξη απελπισίας του 77χρονου συνταξιούχου ο οποίος νωρίς το πρωί έβαλε τέλος στη ζωή του με περίστροφο. Από νωρίς μέσω Facebook και άλλων σελίδων κοινωνικής δικτύωσης καλούσαν τον κόσμο σε συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος ως φόρο τιμής, όπως ανέφεραν «σε όσους έπεσαν στον βωμό των μνημονίων». Πολίτες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν γύρω από το δέντρο όπου ο 77χρονος αυτόχειρας επέλεξε για να αυτοκτονήσει με όπλο, αφήνοντας λουλούδια αλλά και σημειώματα οργής για το πολιτικό σύστημα που τον οδήγησαν σε αυτό το τραγικό σημείο. Η συγκέντρωση οργανώθηκε μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης με κεντρικό σύνθημα «να μη συνηθίσουμε τον θάνατο». Παράλληλα, οι Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές Ελλάδας οργανώνουν απόψε την 34η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής και την αφιερώνουν στον άτυχο 77χρονο ενώ θα σταματήσουν στη πλατεία Συντάγματος προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του. Διαβάστε το κείμενο που ανέβασαν στο Facebook: Καταγγέλλουμε αυτούς που ανάλγητοι παρακολουθούν από τα βελούδινα κοινοβουλευτικά έδρανα ανθρώπους να αυτοκτονούν. Καταγγέλλουμε αυτούς που έσπρωξαν άλλον έναν συνάνθρωπο μας σήμερα να χάσει τη ζωή και την ψυχή του. Καταγγέλλουμε αυτούς που σπρώχνουν κάθε μέρα έναν ολόκληρο λαό στην απελπισία και στην εξαθλίωση. Καταγγέλλουμε με την σημερινή μας Μοτοπορεία όλους αυτούς που ποδοπάτησαν το Σύνταγμα της Ελλάδος και κατακρεούργησαν κάθε δομικό συστατικό της δημοκρατίας που δήθεν υπηρετούν. Καταγγέλλουμε όλους αυτούς που όπλισαν το χέρι του αυτόχειρα αδελφού μας σήμερα. Με την σημερινή πορεία μας στέλνουμε το μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας για όλους αυτούς που έχασαν την ζωή τους και την ψυχή τους. Οι δοσίλογοι και οι συνεργάτες τους πρέπει να δώσουν λόγο στον λαό που εξοντώνουν.


Δειτε επίσης πως η αστυνομία άδειασε το Σύνταγμα με προσαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου