Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

"Δεν ντρέπεσαι καθόλου"; ρώτησα την κοπέλα που στεκότανε στην είσοδο του λιμανιού και μοίραζε φυλλάδια "νέων", "διαφορετικών", "έντιμων" υποψηφίων βουλευτών του πασόκ.
Ηταν μια όμορφη ξανθιά κοπέλα γύρω στα είκοσι.
Με κοίταξε...

"Λίγη ντροπή βρε κοριτσάκι μου, είσαι και είκοσι χρονών". "Πως δέχεσαι να μοιράζεις φυλλάδια αυτών που πουλάνε το μέλλον σου"; "Λίγη αξιοπρέπεια πια".
Με ξανακοίταξε.
Με εκείνο το βοδινό βλέμμα που υποδηλώνει ότι κανένα ζωτικό όργανο του σώματος της δε λειτουργούσε πίσω από τα όμορφα μάτια.
"Ελα, έλα" με τράβηξε ο Βασίλης. "άσε το κοριτσάκι". "Δεν καταλαβαίνει απ' αυτά".

Ημασταν για καφέ δίπλα στο Kitchen. Παρέα. Πέντε ζευγάρια. Φεύγαμε γύρω στις επτάμισι.

Δεν ήξερα ότι θα μιλούσε ο "μεγάλος ηγέτης" σήμερα.

Μπροστά μας, καμιά πεντακοσαριά πασοκτσήδες παρακολουθούσαν εκστασιασμένοι τον τεραστίων διαστάσεων ηγέτη τους. Αυτόν που τους τάϊζε τόσα χρόνια και που θα σταματήσει να τους ταϊζει αν του πάρουνε οι κακοί τη μαρμίτα.
Κρατούσαν σημαιάκια του πασόκ.

Ανάμεσα τους, αρκετά νέα παιδιά....

Το γεγονός ότι ο Βαγγέλας μιλούσε σε μια "μεγαλειώδη συγκέντρωση" πεντακοσίων ατόμων κρυμμένος στο λιμάνι πίσω από τα εστιατόρια με ικανοποίησε αρκετά ώστε να καταπιώ με αξιοπρέπεια το θυμό μου και να φύγω από εκεί χωρίς να δώσω άλλη έκταση στο θέμα.

Οταν αργότερα γύρισα σπίτι, είδα στην τηλεόραση πλάνα που έδειχναν το λιμάνι γεμάτο. Δεν ξέρω που βρήκαν το πλάνο από ψηλά που έδειχνε τον κόσμο, εγώ πάντως ήμουν εκεί και ο κόσμος μέχρι τις επτάμισι που έφυγα (ώρα κατα την οποία μιλούσε ήδη ο Βαγγέλας) δεν υπήρχαν στο λιμάνι πάνω από πεντακόσια άτομα.

Ισως μόλις έφυγα να γέμισε το λιμάνι με σημαιοφόρους που πήγαν να ακούσουν και να επευφημήσουν το  "μεγάλο ηγέτη" τους στη "μεγαλειώδη συγκέντρωση" μαγεμένοι από το όραμα της Ελλάδας που θα συνεχίσει να τους ταϊζει.

Ισως θα ήταν καλύτερα το πασόκ να μην είναι τόσο σεμνό με τις "μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις" του και να αποφασίσει να τις διοργανώνει κάπου με περισσότερη άπλα για να μπορεί να συρρεύσει το "μεγαλειώδες πλήθος". Ισως θα μπορούσε να δοκιμάσει να διοργανώσει την "μεγαλειώδη  συγκέντρωση" του στην πλατεία Αριστοτέλους. Οπως Αντρέας.

Ισως πάλι οι σημαιοφόροι να λιγόστεψαν και να χωράνε και στο λιμάνι.

Ισως οι δημοσκοπήσεις που δείχνει η τηλεόραση να είναι μούφα.

Ισως στις έξι Μαϊου το πασόκ να βγει πέμπτο ή έκτο κόμμα....

Αλλα πάλι,

Ισως και όχι.

Το τι θα γίνει τελικά, εξαρτάται από εμάς.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

6 σχόλια:

 1. Στο kitchen bar! Λεφτά βλέπω υπάρχουν! Χαίρομαι γι αυτό, δουλεμένα είναι και καλοφάγωτα γι αυτό "καθείς εφ' ω ετάχθη".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ...εγώ νομίζω ότι πρέπει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα κι άρα, όντως, "καθείς εφ' ω ετάχθει".

   Διαγραφή
 2. Κορυφή είσαι Θαλαμοφύλακας, μπράβο κ ευχαριστούμε για τον αγώνα σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θαλαμοφύλακα κατάλαβες που αποσκοπούσε και γιατί ο μπουταρης απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις στο κέντρο ? τι να πάει ο χοντρός να δήξει στο κέντρο ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι πρώην!, οι νύν!! και οι μέλλοντες (;) απίθανοι πιθανοί!!!

  - Ο λόγος των! ακράτεια ούρων, άπεπτων κοπράνων, κρυωμένων κώλων,
  παπαρολογίαι κεντρικού υπονόμου, οχετού βοθρολυμάτων, κεντρικού αγωγού Αθηνών Πειραιώς και περιχώρων!
  - Οι χειραψίες των! μυτερόνυχοι γύπες, άσιτοι γαμψομύτες κόνδορες, πτωματοφάγες ύαινες….λυσσασμένες σκύλες είς κατάστασιν οίστρου!
  - Οι γνώσεις των! πτυχία εντοιχιζόμενα επί κορνιζών, βαρύγδουποι τίτλοι κοινωνικής καταξιώσεως, τιθέμενα είς τον ζυγόν τής μορφώσεώς των, ρέπουν πρός το μέρος τού νού τού αλέκτωρος!
  -Το ήθος των! οφ σόρ εταιρίες, φοροκλοπές, φοροδιαφυγές, εξοχικά μετά πισινών και γκαζόν, θαλαμηγές, κότερα, νεοκλασσικά, καταθέσεις, κρατικού δημοσίου!!! άυλοι τίτλοι, χρυσοί ράβδοι, πράντα, μπούλγκαρι, μπρέσκα, καγιέν, μπότοξ, σολάριουμ, γυμναστήρια, αλισβερίσια, αλλαξοκωλιές, σιλικόνες!!!
  -Και η αρχαία Φωνή εκ του σύνεγγυς, με Δωρική σύνεση και Ιωνική νηφαλιότητα κράζει: Ω! ξείν κάκιστα άπληστα ζώα αγγέλλειν τοίς επιγενομένοις!!! ότι τήδε κείται πτώμα άσηπτον βρομερόν, φαύλον μετά σαββάνου και άνευ θηλακίων!

  Υ.Γ.… «η Ελλάς είναι ένα απέραντο Φρενοκομείο» κατά δήλωσιν αυτόκλητου φαύλου εθνάρχου- παραχωμένου όπως του άξιζε !!! κατά πολιτεία μεριά!
  … «Τσοβόλα δόστα όλα» κατά δήλωσιν πρώην ετέρου μπεκρούλιακα και σιδερένιου πρωθυπουργού!
  .. «αυτή είναι η Ελλάδας σας» κατά δήλωσιν πρώην πιθηκανθρώπου πρωθυπουργού σας, τον Ιανουάριον τού 1996 μ.χ.χ. μετά τά Ίμια και το ευχαριστώ!!!
  …ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα στις πυρκαϊιές του 2009 μ.χ.χ. να θρηνήσουμε (εδώ μόνο γέλιο άφθονο) όπως τόν Αύγουστο του 2007 μ.χ.χ. κατά δήλωσιν τού τέως πρωθυπουργού σας!!! αυτού του Βούδα, με το πλέυ στέισιον!!!
  .. «Λεφτά υπάρχουν» κατά δήλωσιν τού τελευταίου σας πρωθυπουργού του απόλυτου βλάκα αυτού με μυαλό εκφυλισμένης μαϊμούς!!.

  ΠΡΟΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΥΣΙΣ;!

  - Εί οι Πολίται τούτης της Πόλεως, Τούτης της Πολιτείας!!!
  εγνώριζον την καταισχύνην
  της νύν ζωής των ,
  πιθανώς, δεν θα ηγνόουν παντελώς
  εκείνους τους ‘Έλληνας,
  πού απέδειξαν πολλάκις μη ενδίδουσι
  εις σχέδια υποχθονίων.

  Μόνον Άνδρες θα ηδύναντο,
  γεννήτορες Πόλεων τε καί Πολιτισμών,
  να άγωσι πάλιν υπανθρώπους
  εις ουσιαστικά καί μέγιστα έργα.

  Τούτο πιθανόν, δυνατόν εστί,
  εί την Πόλιν διοικούσιν
  τέκνα τής Αίγαίας
  τών Πελασγών ‘Ελλήνων.-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ποιοί πήγαν να τον ακούσουν...
  Μμμ!
  Διερωτώμαι:
  Αυτό το μεταλλαγμένο είδος ανθρώπου πόθεν ξεφύτρωσε τελικά και γιατί ακόμη επιζεί,ένα ΠΑΣΟΚ το ξέρει!
  Γ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου