Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΡΑΤΣΑ ΣΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΑΕΙ

Δείτε πως έχει το πράμα.

Στην αρχή σε αγνοούν.
Στη συνέχεια σε κοροϊδεύουν.
Μετά σε πολεμούν.
Στο τέλος νικάς.Ελάχιστη πολιτική παιδεία να είχατε εσείς οι «ταγοί», θα ξέρατε ότι ο Γκάντι από την ημέρα που είπε αυτή τη φράση δεν έχει διαψευστεί ποτέ. Κι όσο ηλίθιοι, πανίβλακες και πουλημένοι και να είστε, ξέρετε ότι ήδη είμαστε στο "μετά σε πολεμούν".
Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους…

Να παλεύεις το αδύνατο αδερφέ μου. Κι όσο εσύ το παλεύεις, τόσο και θα επιβεβαιώνεται ο νομοτελειακός κανόνας που σε θέλει να στέφεσαι νικητής. Και το γνωρίζουν τα μίσθαρνα ανθρωπάκια που τώρα στριφογυρίζουν στις ακριβοθώρητες καρέκλες τους.
Γνωρίζουν πως από τη στιγμή που αποφάσισαν να σου κηρύξουν τον πόλεμο, έχουν χάσει. Γιατί αλλιώς δεν γίνεται.
Το ξέρουν πως είναι λίγοι, μικροί και πεπερασμένοι σε αριθμό, μα πιότερο σε ήθος.
Κι αν οι μικρές νίκες τους γίνονται σημαίες από τα καλοπληρωμένα δουλικά τους, εσύ να ξέρεις πως μόνο μικρές νίκες θα έχουν, μαζί με τον τρόμο που τους γιομίζει η περπατησιά σου.

Μην θωρείς το βουνό και σκιάζεσαι πως δεν θα το ανέβεις.
Δικό σου το βουνό, δικός σου και ο χρόνος για να αγναντέψεις από την κορυφή του.
Οι χρήσιμοι ηλίθιοι που τρίζουν τα δόντια τους, να ξέρεις πως το κάνουν από τον τρόμο πως τους πλησιάζεις, από την γνώση πως θα τους τσακίσεις.
Πιότερο δεν μπορούν να κάνουν τίποτε, από το να προκαλέσουν την βίαιη αποκαθήλωσή τους που θα επιφέρει το δικό σου αποφασιστικό περήφανο περπάτημα, που θα επιβάλει η δική σου έντιμη ματιά.

Διαβουλεύονται συνεχώς οι «ιπτάμενοι» επί των κοθόρνων τους, τρεμάμενοι ανέντιμοι πολιτευτάδες, απάτριδες πολιτικοί νάνοι και μεσίτες μιάς πατρίδας που ποτέ δεν αγάπησαν, αλλά και της ίδιας τους της ψυχής που την αποτίμησαν με αργύρια και όχι με την λεβεντιά που σε εσένα περισσεύει.

Στον αγώνα της ζωής εσύ έχεις εμπειρία και γι αυτό σήμερα σαν θα μπεις στην παλαίστρα να είσαι βέβαιος πως θα νικήσεις τους επιδειξιομανείς φρουρούμενους νενέκους.
Χτενίσου όπως οι πρόγονοί σου έκαμαν πριν τους μεγάλους αγώνες ζωής και θανάτου και μπες στον δικό σου σημερινό αγώνα. Εσένα σε τρέμει και σε τιμά ως κι ο θάνατος, ενώ τους άμαθους στον αγώνα τους περιμένει για να τους τσουβαλιάσει στα έγκατα και στα σκοτάδια της ατιμίας που οι ίδιοι έκαναν σκοπό της ζωής τους.
Στο πλευρό σου έχεις τους προγόνους, τους αγίους και τον Θεό σου. Σ' αυτή την μάχη υπέρ της τιμής σου, υπέρ των δικαίων σου, υπέρ της πίστης σου, δεν γίνεται να χάσεις. Θα στεφθείς νικητής απέναντι στους δαίμονες που σήμερα σε κατατρέχουν, σου έχουνε σφίξει μία θηλιά στο λαιμό και απειλούν να σε εξοντώσουν...

Εμπρός λοιπόν αδερφέ και να θυμάσαι…
H δική σου η ράτσα φτιάχτηκε για να πολεμάει με το αδύνατο και να το νικά.
Η δική σου η ράτσα είναι ο τρόμος όλων εκείνων που επιβουλεύονται την ελευθερία, την δημοκρατία και τις πανανθρώπινες αξίες.
Εσένα έφερε η ιστορία και πάλι στο κρίσιμο σταυροδρόμι, για να αντιπαλέψεις με τα θηρία που έχουν γυάλινα πόδια.
Εσένα έφερε και πάλι η ιστορία εμπρός της για να δοξαστείς και να την δοξάσεις…


3 σχόλια:

 1. ευχαριστούμε τον αρθρογράφο για το καλό και χρήσιμο άρθρο που έγραψε. μόνο να μην λέμε ότι η δική μας ράτσα είναι ανώτερη.
  "ούτε υπερεκτίµηση ούτε και υποτίµηση του εαυτού µας" έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνούμε ότι το "ανώτερη" δεν θα πρέπει (και ούτε είναι) απλή διαπίστωση.

   Το "ανώτερη", είναι το ζητούμενο.

   Ετσι ήταν πάντα. Ακόμα και στην αρχαία Ελλάδα που όλοι οι σύγχρονοι θαυμάζουμε, το "ανώτερος" ήταν το ζητούμενο, όχι το δεδομένο.

   Δικαιούμαι επίσης να πιστεύω ότι ανήκω σε φυλή που έχει αναπτύξει τη δυνατότητα να ανατρέπει τα δεδομένα των κατακτητών κάθε φορά. Η ιστορία αυτό λέει.

   Αποτελεί όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση μου να θέλω να βελτιωθώ. Να γίνω καλύτερος. Δικαίωμα και υποχρέωση μαζί. Και μπορώ να βελτιωθώ καλύτερα, σε συνεργασία με τα αδέρφια μου. Και όσο εργάζομαι προς την κατεύθυνση αυτή, εγώ και η ράτσα μου θα γινόμαστε καλύτεροι. Ανώτεροι, όσο κι αν δε σου ακούγεται καλά, τουλάχιστον ως προς το επίπεδο της σκέψης. Το επίπεδο του πολιτισμού. Είναι άλλο το να επαναπαύεσαι επειδή η φυλή σου είναι "ανώτερη" και άλλο το να θέλεις να γίνεις εσύ και η φυλή σου ανώτεροι. Το δεύτερο, όχι μόνο δε θα πρέπει να εμποδίζεται, αλλά αντίθετα να προωθείται και να ενισχύεται ώστε να γίνονται καλύτεροι οι λαοί και η ανθρωπότητα.

   αιεν αριστεύειν

   Διαγραφή
 2. Ότι περ αν Έλληνες βαρβάρων παραλάβωσι κάλλιον τούτο εις τέλος απεργάζονται...έγραφε ο Πλάτων στην επινομίδα του, μή γνωρίζοντας φυσικά τους καθ΄ημάς νεοέλληνες και τα σκέρτσα μας.
  Εδώ όμως που φθάσαμε χρειάζεται και λίγη Τυρταιική έμπνευση-αφύπνιση γιατί το έργο είναι και ηρωικό και τιτάνιο και όσοι πιστοί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου