Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ" "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ"

Ποιοι ζητούν τη τιμωρία των έφεδρων `πρασινοσκούφηδων` για τα συνθήματα περί ναζί;

Στη Βουλή ήρθε το θέμα των έφεδρων πρασινοσκούφηδων που φώναζαν συνθήματα κατά της Μέρκελ, κάνοντας αναφορές σε ναζί.


"Όλοι μαζί να φύγουν οι ναζί",φώναζαν και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έκαναν ερώτηση στη Βουλή.

Δείτε στο βίντεο του Αλ Τζαζίρα τι φώναζαν οι έφεδροι και διαβάστε την ερώτηση της ΔΗΜΑΡ





ΘΕΜΑ : Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ με αφορμή την "παρέλαση" ένστολων στη λεωφόρο Αμαλίας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Α) Εθνικής Άμυνας
Β) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Γ) Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
ΘΕΜΑ: «Ιδιότυπη παρέλαση ένστολων στην Πλατεία Συντάγματος»

Κύριοι Υπουργοί,
Στις 9 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της διαδήλωσης που έλαβε χώρα στην Πλατεία Συντάγματος, ομάδα ένστολων προέβηκε σε ιδιότυπη παρέλαση στην οδό Αμαλίας, φωνάζοντας συνθήματα εθνικιστικού χαρακτήρα. Μέχρι τώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν οι συμμετέχοντες αποτελούν εν ενεργεία προσωπικό του Στρατού Ξηράς ή είναι απόστρατοι, ενώ ενδέχεται μεταξύ αυτών να βρίσκονται και απλοί πολίτες.

Η ιδιότυπη αυτή πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα ανησυχητική αφού θέτει υπό αμφισβήτηση την προσήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στους δημοκρατικούς θεσμούς, συμβάλλει στο γενικευμένο πλαίσιο ανομίας που επικρατεί στην χώρα, ενώ υποβαθμίζει τον ρόλο της ιεραρχίας στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, αφού το γεγονός συνέβη εν αγνοία της Στρατιωτικής Ηγεσίας και του αντίστοιχου Υπουργείου.

Επιπλέον, τίθεται θέμα ποινικού αδικήματος εφόσον βάσει των σχετικών ρυθμίσεων περί «αντιποίησης στολής ή εμβλημάτων», ο στρατιωτικός που φέρει δημόσια στρατιωτική στολή, παράσημο ή άλλο διακριτικό σημείο βαθμού ή τίτλου χωρίς να έχει δικαίωμα γι’ αυτό, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. Στην περίπτωση των μη εν ενεργεία στρατιωτικών και των πολιτών, επίσης υφίστανται ποινικές ευθύνες για αντιποίηση αρχής και στολής βάσει των άρθρων 175 και 176 του ποινικού κώδικα.

Επιπλέον προκύπτει και ζήτημα αναφορικά με την ετοιμότητα και βούληση δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι σε τέτοια περιστατικά. Η παρέλαση ένστολων διεξήχθη σε χώρο με έντονη την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες ωστόσο δεν προέβησαν στη διερεύνηση της ταυτότητας των συμμετεχόντων και κατ’ επέκταση στη διάλυση της παρέλασης.

Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Πραγματοποιήθηκε έρευνα από το ΓΕΣ σχετικά με την ταυτοποίηση των συμμετεχόντων και τη σχέση τους με το στράτευμα;
2. Προτίθενται να προβούν στην αυστηρή, όσο και παραδειγματική, τιμωρία των συμμετεχόντων;
3. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ούτως ώστε να αποτρέψουν παρόμοιες ενέργειες;
4. Για ποιο λόγο αδράνησαν οι Αστυνομικές Αρχές και δεν παρεμβλήθηκαν στην παρέλαση; Θα διενεργηθεί έρευνα στο Σώμα αναφορικά με την ολιγωρία και θα υπάρξουν κυρώσεις για τους υπευθύνους;
5. Θα αναζητήσει η ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη ευθύνες μεταξύ πολιτών για αντιποίηση αρχής και στολής, καθώς στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο με τους συμμετέχοντες;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Μαρία Γιαννακάκη

Πάρις Μουτσινάς

Γιώργος Κυρίτσης

Βασίλης Οικονόμου

Νίκος Τσούκαλης

http://www.onalert.gr/stories/merkel-prasinoskoufides-vouli-dimar

2 σχόλια:

  1. ΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΩ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΤΙ ΕΣΤΙ ΔΗΜ.ΑΡ. ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΦΤΑΝΑΝ ΩΣ ΕΚΕΙ.

    ΠΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΛΛΟΘΙ" ΤΟΥ Δ ΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΊΟ ΝΑ ΕΠΙΠΛΗΤΤΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΠΑΣΚΙΝΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΒΙΑΙΩΣ?!!!

    ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ. - ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ - ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 50 ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ "ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΑ" ΚΑΙ
    ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΥΟ!


    Έφεδρος Καταδρομεύς Αλεξιπτωτιστής
    Γιακουμάκης Μιχαήλ Οδυσσεύς του Ελευθερίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός παλληκάρι μου. Αν κάποιοι μπορούν να σώσουν την Πατρίδα είσαι εσύ και μερικοί ακόμη "τρελλοί" και όχι οι αφελληνισμένοι βουλευτές ΔΗΜΑΡ , ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Είδες όμως πόσο δημοκράτες είναι ; Να επέμβει η αστυνομία και να μην επιτρέψει την "παρέλαση". Μόνο οι δικόι τους έχουν δικαίωμα να κάνουν διαδηλώσεις και επιπλέον αυτοδιορίζονται και απόλυτοι κριτές για το ποιοί παλεύουν για το καλό του λαού και της Πατρίδας. Σκέψου να γίνει κανένα λάθος και να βρεθούν στην κυβέρνηση. Κανένας δεν θα έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί δεδομένου ότι αυτοί υπερασπίζονται το λαό. Ξέρουν απο ΕΣΣΔ μεριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου