Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ

Μόλις γύρισα από την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη που οργάνωσε η σπίθα Θεσσαλονίκης στο Βελλίδειο.
Υπήρχε πάρα πολύς κόσμος - δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσος, αλλά πρέπει να ήταν πάνω κάτω 2.000 άτομα. Το Βελίδειο ήταν γεμάτο. Υπήρχαν πάρα πολλοί όρθιοι, πάρα πολύς κόσμος ήταν έξω στην υποδοχή (όπου ακούγονταν η ομιλία).



Την εκδήλωση άνοιξε μια νεαρή σπιθίτισσα απο τη Θεσσαλονίκη με τον καλύτερο τρόπο και μας έκανε όλους να συγκινηθούμε.



Πριν το Θεοδωράκη μίλησαν ο κ. Ζουράρης (με λόγο που προφανώς απήυθηνε στην πνευματική ελίτ της αίθουσας), ο κ. Κασιμάτης (που μίλησε για την ανάγκη αλλαγής πολιτεύματος και είπε πολύ ουσιαστικά και χρήσιμα πράγματα με άμεσο τρόπο) ο κ. Καζάκης, οικονομολόγος (που εξήγησε με απλό τρόπο πως μας εξαπατούν οι πιστωτές μας και σε τι συνίσταται το τεράστιο χρέος που καλούμαστε να πληρώσουμε) ο κ. Καραμπελιάς (που έδωσε ένα φλογερό πατριωτικό λόγο πολύ ουσιαστικό).

Μίλησε ο εκπρόσωπος της σπίθας Κύπρου που μας πληροφόρησε ότι υπάρχουν 600(!) σπιθιστές σε (αν θυμάμαι καλά) 10 σπίθες στην Κύπρο ο οποίος επίσης μας συγκίνησε και συγκινήθηκε ο ίδος.

Μετά, το λόγο πήρε ο Μίκης και τον μετέτρεψε σε ένα βαρετό μονόλογο όπως είχε κάνει και το πρωϊ στο Ηλέκτρα Παλλάς (στη συγκέντρωση για τους σπιθιστές - το βράδυ ήταν για όλον τον κόσμο) και ο κόσμος έχασε το ενδιαφέρον του.

Ισως ο μεγάλος μας εθνικός μαέστρος θα πρέπει να αναλάβει θέση μαέστρου και στο κίνημα και όχι ερμηνευτή. Είναι εξαίρετος μαέστρος, αλλά όχι καλός ερμηνευτής.

Παρά τον προβληματισμό μου για τον τρόπο οργάνωσης του κινήματος, δεν μπορώ να μην θαυμάσω τη συμμετοχή του κόσμου (με το πρώτο κάλεσμα) και να μην ελπίζω ότι την επόμενη φορά θα γίνει πιο οργανωμένο και ο μαέστρος μας θα αρκεστεί στο συντονισμό.

Αυτό που δε μου άρεσε είναι η είσοδος προσωπικών πεποιθήσεων του Θεοδωράκη στην ομιλία του, που μπορεί να είναι σωστές, μπορεί και να μην είναι. Πιστεύει π.χ. ότι οι εχθροί όλων των λαών είναι οι Αμερικάνοι οι οποίοι προπαθούν μαζί με τους Εβραίους να επιβάλουν την pax americana. Προτείνει να επιμερίσουμε ισομερώς την ανάγκη για οικονομική βοήθεια μεταξύ ανατολής και δύσης. Αυτό είναι σωστό. Ολα αυτά όμως δεν είναι ανάγκη να τα αποφασίσει μόνος του. Ούτε είναι ο κατάλληλος να επιλέξει το πολιτικό σύστημα με το οποίο θα διαχειριζόμαστε τη ζωή μας και το όρισε σε άμεση δημοκρατία. Γιατί να αποφασίσεις εσύ Μίκη; Γιατί να μην δούμε και τα υπόλοιπα πολιτικά συστήματα (Ο Θεοδωράκης έγραψε για το πολίτευμα της Ελβετίας). Το να αποφασίσει αυτός, ή οι 10 της "προσωρινής" επιτροπής, είναι λάθος, διότι τότε το κίνημα προσωποποιείται. Ολα όσα πιστεύει ο Μίκης μπορεί να είναι σωστά, μπορεί και να μην είναι. Και εγώ δε γουστάρω τους Εβραίους. Η ύπαρξη όμως της G8, στην οποία συμπεριλαμβάνονται δυνάμεις όπως Ρωσία, και η Κίνα δε μου επιτρέπει να πιστεύω ότι αυτές οι χώρες θα με δανείσουνε με λιγότερο επαχθείς όρους. Η δήλωση του κ. Θεοδωράκη Εαν για να ανήκω στη σπίθα χωρίς να θεωρούμαι "αναρχικός" όπως είπε ο Μίκης για τις σπίθες που δεν υπάκουσαν στην απαγόρευση συμμετοχής σε διαδήλωση και πήγαν στη διαδήλωση με πανώ της σπίθας πρέπει να ενστερνιστώ όλους τους όρους που μου προτείνει ο Μίκης, τότε δε μιλάμε για κίνημα άμεσης δημοκρατίας (όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε) αλλά για κίνημα Μίκη Θεοδωράκη (τελεία).

Σε τέτοιο κίνημα, δε θέλω να είμαι μέλος.

Εϊμαι έτοιμος να πεθάνω για την Ελλάδα. Οχι για το Μίκη Θεοδωράκη.

Θα γίνω μέλος σε ένα κίνημα που θα δημιουργήσει την πλατφόρμα λήψης αποφάσεων επι των ζητημάτων των κοινών και όχι τις ίδιες τις αποφάσεις. Αυτή τη φορά θα αποφασίσει ο λαός. Ούτε ο Μίκης, ούτε εγώ, ούτε ο Ζουράρης, ούτε κανείς. Θα αποφασίσει ο Ελληνικός λαός. Φτιάξτε την πλατφόρμα και θα γίνω μέλος της σπίθας. Μέχρι τότε, θα ασκώ κριτική, διότι πιθανή αποτυχία ενός τέτοιου κινήματος σε προχωρημένο στάδιο, όταν τα μέλη θα έχουν αφιερώσει άπειρο χρόνο, κόπο και χρήμα στο κίνημα, θα έχει σαν συνέπεια ο λαός να πέσει σε αδράνεια για εκατό χρόνια. Φτιάξτε την πλατφόρμα και θα γίνω ο πιο γεναίος, πιστός, ακούραστος υπηρέτης του κινήματος.


ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ.

38 σχόλια:

  1. Εχεις δικιο οτι αν εξελιχτεί σε ενα όχημα ανάδειξης των προσωπικών πεποιθήσεων του Μίκη , σε ενα προσωπαγές κίνημα που τα πάντα θα εξελίσονται γύρω απο τα πιστεύω του Μικη, τοτε όχι μονο θα αποτυχει αλλά θα σβήσουν για πολύ καιρο τα όνειρά μας. Τις επόμενες μέρες θα δουμε πολλά.
    Τομ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επι του παροντος ειναι θετικο να δημιουργηθη ενα κοινο μετωπο και ενας φορεας δε νομιζεις οτι το εχουμε αναγκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Tom είναι ο σχεδιαστής ιστοσελίδων που έτρεξε να κάνει την spitha-kinima.org και μόλις ο Μίκης του έκανε την τιμή να τη συμπεριλάβει στην επίσημη ιστοσελίδα της Κίνησης, αντί να το δει σαν τη μεγαλύτερη επιτυχία, την έκανε με ελαρφρά? Ιστοσελίδα θέλατε να πουλήσετε και δε σας βγήκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν λέμε την γνώμη μας για Σπίθα προσωπικα βλέπω πως α)'Οταν έκανα μια νύξη στον υπέυθηνο σπιθιστή μεγάλης πόλης είδα πως στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους ονειρεύονται ...βουλευτιλίκια!(και δεν το αρνήθηκε!) β) Υπάρχουν δεκάδες κινήματα όπως π.χ. το Πατριωτικό Μέτωπο που δεν ...χαίρουν εκτίμησης από τα κανάλια & τους σταθμούς (και αυτό τα κάνει πιό ...συμπαθητικά!) γ)Όταν τους έκανα την πρόταση να συνεργαστούν όλα μαζί(κινήματα) για να ακολουθήσει και να εμπιστευτεί όλος ο δυσαρεστημένος λαός μέχρι να φύγει η Χούντα έκαναν τα ...κινεζάκια(για να μην μοιραστούν τις ...θέσεις(;) Δεν ξέρω πόσοι από αυτούς είναι διατεθειμένοι να ¨χύσουν το αίμα τους¨ αλλά η στιγμή έφτασε έτσι κι αλιώς (φτάσαμε στο σημείο για το οποίο έγιναν όλα - το (ξε)πούλημα της πατρίδας και της ψυχής των Ελλήνων- μέσα στο Μάρτη θα αναγκαστούμε να πάρουμε ΟΛΟΙ ...θέση μάχης)και θα δούμε τις πραγματικές προθέσεις και δυνάμεις ΟΛΩΝ ΜΑΣ ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Θαλαμοφύλακα
    Η δημιουργία εκατοντάδων Σπιθών ανά την Ελλάδα είναι ταυτόχρονα εγγύηση ελέγχου της πορείας της Κίνησης. Πρόκειται για σκεπτόμενους, υποψιασμένους πολίτες που δεν θα συγχωρήσουν οποιοδήποτε παραστράτημα από τις αμεσοδημοκρατικές δεσμεύσεις που πηγάζουν από την Ιδρυτική Διακήρυξη. Σίγουρα η Σπίθα δεν θα έχει καμιά τύχη αν υπάρξει οποιαδήποτε προσπάθεια "καπελώματος". Πιστεύω όμως πως είναι αναγκαίο, τώρα στην αρχή, να δοθούν κάποιες αδρές γραμμές, να δοθεί ένα στίγμα της πολιτικής πρότασης της Σπίθας. Είναι θεμιτό πιστεύω, ώστε όποιος πλαισιώσει το κίνημα, να ξέρει περίπου με τί έχει να κάνει. Αυτό δε σημαίνει πως ο κ.Θεοδωράκης έχει το αλάθητο. Σϊγουρα πολλές σπίθες έχουν τα απαραίτητα αντανακλαστικά να σχολιάσουν ενδεχόμενες αστοχίες, να προτείνουν κάτι καλύτερο. Η ΣΠίθα είναι ακόμα στην αρχή, μηντο ξεχνάμε αυτό. Είναι ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα στην Ελλάδα, θα περάσει από παιδικές ασθένειες... Επίσης το Σύστημα, όταν αντιλήφθεί την δυναμική της Σπίθας, θα εξαπολύσει ανελέητο πόλεμο εναντίο της. Ύπουλο, με χτυπήματα "κάτω από τη μέση". Ας είμαστε υποψιασμένοι, ας ελέγχουμε την αξιοπιστία του φορέα κάθε κριτικής.

    Αντί να κάνουμε κριτική στα πάντα, κάποια μέρα πιστεύω πως πρέπει να το πάρουμε απόφαση να στρατευτούμε με ένα κίνημα. Η Ελλάδα χάνεται κι εμείς "ξυνόμαστε"...
    Και κάτι άλλο: είδατε την λίστα "φίλων της Σπίθας" που αναγγέλθηκε χθες; Επιτέλους, οι πνευματικοί άνθρωποι και οι καλλιτέχνες λύνουν την σιωπή τους και στρατεύονται με την Σπίθα!
    Ενδεικτικά: Χρήστος Γιανναράς, Διον. Χαριτόπουλος, Παντελής Βουλγαρης, Α. Φασιανός, Μιχάλης Κακογιάννης... Συγκινητικό! Κι αυτή είναι μόνο η αρχή! Δείτε τα ονόματα εδώ: http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/news/?nid=480

    @Ανώνυμε 9:13π.μ.
    Τί σχέση έχει το σχόλιό σου με τα παραπάνω; Προς ενημέρωσή σου, η Σπίθα επί δύο μήνες ΔΕΝ είχε επίσημη σελίδα. Κάποιοι πατριώτες έστησαν σε χρόνο ρεκόρ μια αρτιότατη ιστοσελίδα (ανεπίσημη) που βοήθησε (κι εξακολουθεί να βοηθά) στην διάδοση της Σπίθας στα πρώτα της βήματα. Η δουλειά τους δεν εκτιμήθηκε από κάποιους, πιστεύω άδικα. Εκείνοι για λόγους ευθιξίας (πράγμα άγνωστο στην Ελλάδα γενικώς) έκαναν στην άκρη για να προστατεύσουν την Σπίθα. Αυτό δείχνει μεγαλείο χαρακτήρα και όχι τυχοδιώκτη ή κάτι άλλο. Η ύπαρξη banner της σελίδας spitha-kinima.org στην επίσημη ιστοσελίδα της Σπίθας, είναι σίγουρα μια ένδειξη ευγνωμοσύνης του Μίκη. Αυτό λέει πολλά.

    Ας ψάξουμε λοιπόν να βρούμε αυτά που μας ενώνουν! Αλλιώς, δεν έχουμε καμιά τύχη...

    Εμείς φτιάξαμε χθες την Σπίθα γαλλόφωνης Ελβετίας στη Λωζάννη. Το μήνυμα εξαπλώνεται ταχύτατα... Είναι συγκινητικό και ενθαρρυντικό να συναντάς ανθρώπους, που, σαν έτοιμοι από καιρό, συστρατεύονται με όλη τους την καρδιά στην προσπάθεια να βοηθήσουμε όλοι, όσο μπορούμε, την ταπεινωμένη μας πατρίδα (που, κατά τ' άλλα, μας έδιωξε κάποτε με τον τρόπο της).

    Με εκτίμηση,
    Γιώργος Σ.
    Λωζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Θα γίνω μέλος σε ένα κίνημα που θα δημιουργήσει την πλατφόρμα λήψης αποφάσεων επι των ζητημάτων των κοινών και όχι τις ίδιες τις αποφάσεις"

    Τι ωραία το είπες; Ετσι ακριβώς.

    Θραξ Αναρμόδιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Γιώργο,

    Η δημιουργία εκατοντάδων Σπιθών ανά την Ελλάδα δεν είναι απο μόνη της εγγύηση για τίποτα αν δεν ληφθούν μέτρα για τη διαφύλαξη της κίνησης.

    Συμμετείχα τόσο στη σπίθα Θεσσαλονίκης και άλλες (δε θα στις πω γιατί θα μας πάρουνε χαμπάρι) και δεν πρόκειται πάντα για σκεπτόμενους, υποψιασμένους πολίτες, αλλά σε πολλές περιπτώσεις για απελπισμένους πολίτες που νιώθουν επιτέλους ότι πρέπει να κάνουν κάτι και δεν ξέρουν τι.

    Πιστεύω και εγώ πως είναι αναγκαίο, τώρα στην αρχή, να δοθούν κάποιες αδρές γραμμές, να δοθεί ένα στίγμα της πολιτικής πρότασης της Σπίθας.
    Δυστυχώς το στίγμα αυτό είναι οι πεποιθήσεις του Μίκη σε φιλοΡωσική έκδοση, λες και αν μας είχαν δανείσει Ρώσσοι θα είμασταν καλύτερα τώρα, ή λες και οι Ρώσσοι δεν διαπράτουν εγκλήματα.

    Ο κ.Θεοδωράκης όχι μόνο δεν έχει το αλάθητο, αλλά έχει διαπράξει τεράστια πολιτικά λάθη για τα οποία κατηγορείται ως προδότης.

    Τέλος, ενώ στην ιδρυτική διακήρυξη που επικαλείσαι ο Θεοδωράκης δεσμεύτηκε ότι το κίνημα δε θα έχει αρχηγούς και ηγεσίες, στην επίσημη ιστοσελίδα φαίνεται μόνο η αφεντομουτσουνάρα του και το όνομα του σε εκατό μεριές.

    Εύχομαι ολόψυχα να κάνω λάθος.

    Σε κάθε περίπτωση οι προθέσεις μου είναι πατριωτικές και απογοητεύτηκα και εγώ, διότι επένδυσα και εγώ στη σπίθα.

    Δε μιλάω εκ του ασφαλούς ή χωρίς να ψάξω.
    Ανάλωσα πολύ χρόνο, κόπο και χρήμα για τη σπίθα και βλέπω πως το μονοπάτι στο οποίο κινείται δεν είναι αυτό που θα εξασφαλίσει την επιτυχία.

    Τέλος, επειδή έκανα πάρα πολλές προσπάθειες στο παρελθόν, έχω έρθει σε επαφή με ότι κινείται (Πατριωτικό μέτωπο που ανέφερες, ομάδες, ομαδούλες κ.λ.π.) είδα στον εαυτό μου ότι κάθε φορά που απογοητεύομαι κάνω πολύ καιρό να συνέλθω. Αν ο λαός προδοθεί στη σπίθα, θα κάνουμε πολλά χρόνια να σηκώσουμε κεφάλι.

    Και οι διοργανωτές του κινήματος δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνονται, ή το αντιλαμβάνονται αλλά δεν τους ενδιαφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προβοκάτορα να αποχωρήσεις αμέσως απο την κίνηση αν πιστεύεις τα παραπάνω, ήμουν χτες στο Βελλίδειο και στο ΗΛΕΚΤΡΑ, αλήθεια ήσουν στο Ηλέκτρα; ως τι παρεβρέθηκες; ήσουν εκρόσωπος κάποιας Σπίθας; και εκφέρεις τέτοιες απόψεις; και δεν έχει ξεκουμπιστεί ακόμα απ την κίνηση;;

    Και κάτι άλλο,
    τις ανακρίβειες που ανέφερες για το Βελλίδειο οτι δήθεν βαρέθηκε ο κόσμος οταν μίλησε ο Μίκης δεν αξίζουν ουτε καν σχολιασμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειδα και άλλη μια ανακρίβεια,
    το Ηλέκτρα ήταν συγκέντρωση για τους ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ των Σπιθών και το Βελλίδειο για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΠΙΘΙΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, όπως βλακωδώς έγραψες, εξάλλου το έλεγε και η αφίσα της διοργάνωσης,

    1η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΙΘΑΣ!!

    Αμάν με τα ψέμματα και την προπαγάνδα σας!
    Οσο για το Λινκ που μας προέτρεψες να διαβάσουμε, αυτό δείχνει οτι είσαι παντελώς άσχετος με το ΣΥΜΠΑΝ θεοδωράκη και δεν μπορώ να καταλάβω αν πιστεύεις αυτά τα πράγματα τοτε τι δουλειά είχες να έρθεις στην ΣΠΙΘΑ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν πρέπει εμπιστευόμαστε πλέον όσους είναι επαγγελματίες 'καπελωτές' των γνήσιων αντιδράσεων του λαού. Ο Μίκης, πρώην μέλος του σταλινικού ΚΚΕ έχει διατελέσει και υπουργός κυβερνήσεων της ΝΔ (επί Μητσοτάκη) και έρχεται τώρα να γίνει μπροστάρης του λαού με τις ευλογίες των του ΜΕGA. ΈΛεος φτάνει το κουτόχορτο...
    Από το blog του Π. Τραϊανου:
    "…Επειδή", είπε, "οι υπεύθυ­νοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, ειδικά μετά το Πολυτεχνείο, έψαχναν κι αυτοί τρόπους ν' απαλλαγούν από τους στρατιωτικούς και συμφωνού­σαν μαζί μου για τη "λύση-Καρα­μανλή”, με κάλεσαν στην Ουάσινγκτον τον Ιούνιο του 1974 να μεσο­λαβήσω, προκειμένου να δεχθεί ο Καραμανλής ν' αναλάβει αυτόν τον ρόλο". Επιπλέον, μας λέει ότι κατέληξε σ' αυτήν τη λύση, γιατί απλούστατα εκείνη την εποχή δεν υπήρχε η δυνατότητα να επιβληθεί ο Παπανδρέου, ακόμα και με τη βοήθεια του ΚΚΕ.
    Αν, δηλαδή, υπήρχε η δυνατότητα να επιβληθεί ο Παπανδρέου —όπως με πάθος επεδίωκε η CIA— ο Θεοδωράκης θα της έκανε το χατίρι και θα "προσπερνούσε" την περίοδο Καραμανλή. Αν υπήρχε τέτοια πιθανότητα, θα συμμετείχε το ΚΚΕ στην εξουσία με τις "ευλογίες" των ΗΠΑ …Το "συναρμόδιο" ΚΚΕ, που εκείνη την εποχή φώναζε στους δρόμους …"ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά" και …"φονιάδες των λαών Αμερικάνοι". Κατάλαβε ο αναγνώστης ποιοι ήταν αυτοί, οι οποίοι κατήγγειλαν τη Δεξιά και το "κεφάλαιο" και μετά πήγαιναν και σκαρφάλωναν στα κάγκελα της αμερικανικής πρεσβείας, για ν' αντισταθούν στον ιμπεριαλισμό; Συνεργάτες της Δεξιάς και υπάλληλοι των Αμερικανών ήταν όλοι τους. Υπάλληλοι του αρχηγού τους, που μπορεί με "υποθήκη" έναν Καραμανλή ή μια Κύπρο ν' "αγόραζε" διεθνή καριέρα και πρόσβαση στην παγκόσμια μουσική αγορά.
    Αυτά μας λέει το ραμολί. Ότι οι Αμερικανοί συμφωνούσαν μαζί του. Ποιος ήταν αυτός και ήταν συνομιλητής των Αμερικανών, ώστε να γνωρίζουν τις απόψεις του; Με ποια ιδιότητα θα μεσολαβούσε στον Καραμανλή και πώς θα επέβαλε στο "αντικαραμανλικό" ΚΚΕ το προϊόν της μεσολάβησής του; Όποιος εκείνη την εποχή ήταν διάσημος καλλιτέχνης, καλούνταν στην Ουάσιγκτον, για να διατυπώσει τις απόψεις του σε μυστικές συνεδριάσεις; Ποια η πρακτική αξία αυτών των απόψεων; Οργανοπαίκτης δεν ήταν ο Θεοδωράκης; Μήπως σήμερα οι Αμερικανοί θα καλέσουν στην Ουάσιγκτον τον Φοίβο και τον Καρβέλα, για να συζητήσουν για το ΔΝΤ; Μήπως θα καλέσουν στο Κάμπ Ντέιβιντ τον Σαλέα, για να του ζητήσουν την άποψή του για το haircut των κρατικών ομολόγων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Stendora,

    Θαυμάζω την υπομονή σου που άκουσες όλη την ομιλία του Μίκη και δεν κοιμήθηκες.

    Ημουν και στο Ηλέκτρα και στο Βελλίδειο.
    Στο Ηλέκτρα άκουσα τον γεροξεκούτη να λέει ότι είναι "Σταλινικός", καθώς και πολλές ιστορίες από τα παλιά παρόμοιες με αυτές που μου έλεγε και ο παπούς μου. Δε σεβάστηκε ούτε το χρόνο των ανθρώπων που ήρθαν απο μακριά να τους πει πέντε ουσιαστικά πράγματα. Στην ουσία επανέλαβε τις ανοησίες που ανάρτησε προχθές περι "Οργανωτικής δομής του κινήματος".

    Στο Ηλέκτρα παρεβρέθηκα σαν μέλος της σπίθας. Δε μου ζήτησε κανείς ταυτότητα ή άλλο πιστοποιητικό.

    Η κίνηση δεν είναι δική σου για να με διώξεις, ούτε και έχεις το δικαίωμα να με αποκαλείς προβοκάτορα επειδή διαφωνώ με τις απόψεις του Θεοδωράκη.

    Είδα όλους εσάς τους πιστούς σπιθιστές να κουνάτε το κεφάλι με κατανόηση σε κάθε βλακεία που έλεγε ο Μίκης. Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τις διαφορετικές από τη δική σου άποψη δείχνει τι σόϊ αμεσοδημοκρατία θα εφαρμοστεί στη σπίθα.

    Το βίντεο που ανέβασα είναι απο το Βελλίδειο και το τράβηξα με το τηλέφωνο μου.

    Προφανώς εκστασιάστηκες με τον Μίκη και δεν κατάλαβες ούτε μία απο τις μαλακίες που έλεγε. Επειδή εκείνη την ώρα δεν άκουγες, τις έγραψε το αφεντικό σου και εδώ:

    http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/info/?nid=481

    Διάβασε προσεκτικά τις δύο τελευταίες παραγράφους για να δεις για ποιον γίνεται η σπίθα:

    "Όμως εκείνη ακριβώς τη στιγμή που θα δω να πραγματοποιείται το μεγάλο μου όνειρο και για να παραμείνω ως το τέλος πιστός στον εαυτό μου, θα πρέπει να αυτοανακηρυχθώ ως ο Πρώτος Ανεξάρτητος Πολίτης απέναντι στη νέα Εξουσία."

    Η αυτοϊκανοποίηση σε όλο της το μεγαλείο...

    Ημουν απο τους πρώτους που υποστήριξε την πρωτοβουλία του Μίκη,
    http://thalamofilakas.blogspot.com/2010/12/blog-post_9547.htm

    αλλά θα τον επικρίνω όταν κάνει ανοησίες:
    http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/02/blog-post_27.html

    Βγάλε τις μπανάνες από τα αυτιά σου, τα γυαλιά από τα μάτια σου και κρίνε αν οι ενδοιασμοί μου είναι δίκαιοι ή όχι.

    Δεν είσαι πρόβατο. Ανθρωπος είσαι. Σκέψου.

    Οσο για το για ποιον ήταν η συγκέντρωση στο Βελλίδειο, εγώ είδα απλούς πολίτες. Για την συγκέντρωση μοιράστηκαν φυλλάδια, κολλήθηκαν αφίσσες. Να σε ενημερώσω ότι προσωπικά δεν αρκέστηκα σε ευχολόγια και κατάρες, αλλά έβαλα και το χέρι στην τσέπη.

    Τα φυλλάδια κολλήθηκαν και μοιράστηκαν για ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και όχι για το δικό σου μικρόκοσμο των σπιθιστών, αλλιώς θα τα μοιράζαμε αναμεταξύ μας. Δεν ήταν ανάγκη να τα μοιράζουμε στον κόσμο ούτε να γεμίσουμε την πόλη με αφίσσες για να καλέσουμε τον εαυτό μας.

    Αναρωτήσου πόσο βλακώδες είναι το να τυπώνεις αφίσσες και να τις κολάς στην πόλη και να μοιράζεις φυλλάδια στους περαστικούς για να καλέσεις στην συγκέντρωση μόνο τους συναδέλφους σου σπιθιστές (που θα μπορούσες να καλέσεις προφορικά) και άσε την κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. dbarlag,

    Υπάρχει αναρτημένη αυτή η συνέντευξη σε κάποια πηγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. em,
    Εσυ πρέπει να πάσχεις απο σχιζοφρένεια,
    αν παλικάρι μου έχεις αυτή την γνώμη για το πρόσωπο, τότε γιατί ήρθες στην ΣΠΙΘΑ;

    Ποιός ήσουν στο Ηλέκτρα αν επιτρέπεται;
    Μην μου πεις όνομα, απλώς για να σε θυμηθώ φατσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ημουν ο ψηλός ξανθός με τα γαλάζια μάτια.

    Είδα το ιστολόγιο σου http://stendoras.blogspot.com/

    στο οποίο γλύφεις το Θεοδωράκη σε κάθε ανάρτηση και τον επαινείς που κατακεραύνωσε το σπιθιστή που τόλμησε να αντιμιλήσει στο "Μέγα δάσκαλο".

    Γράφει ο Θεοδωράκης στην ανάρτηση σου αυτή:
    http://stendoras.blogspot.com/2011/02/blog-post_26.html

    "Έτσι και με την δικαιολογία των Γενικών Συνελεύσεων, μπορεί πια ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει."

    Δηλαδή, καταργεί τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων (στις οποίες στο κάτω κάτω οι πολίτες μέλη αποφάσισαν)

    και απαιτεί:
    "Όπως και ότι για τα θέματα με Εθνική σημασία (και τέτοιο θέμα είναι και το πρώην αεροδρόμιο), αρμόδιο όργανο να μελετήσει και να προτείνει είναι η Συμβουλευτική Επιτροπή σε συνεργασία με τις τοπικές Σπίθες. "

    Πολύ αμεσοδημοκρατικό. Δεν ξέρω με ποιο θέμα θα πρωτοασχοληθεί η επιτροπή (ούτε ένα καταστατικό δεν κατάφεραν να συντάξουν σε 3 ολόκληρους μήνες - εκτός από την ανοησία που αναρτήσανε) και θέλουν να ασχοληθούν και με το αεροδρόμιο.

    Προφανώς θεωρούν εαυτόν ξερόλα επι παντός επιστητού και κάθε άλλον άνθρωπο ηλίθιο.

    Στην υπόλοιπη ανάρτηση, ο "Πρώτος Ανεξάρτητος Πολίτης" όπως μας απείλησε ότι θα αυτοανακυρηχθεί, αφού αυτοεπαινεθεί για την καταπληκτική του ιδέα και το άλφα που μας είπε, αφού μηδενίσει κάθε άλλο Ελληνα πολίτη, συνιστά στο σπιθιστή να ακολουθήσει τις μεθόδους και πρακτικές που προτείνει (που τις προτείνει;) και κλείνει απειλώντας με διαγραφή.

    Η σπίθα αγαπητέ φίλε μου είναι των πολιτών. Οχι του κάθε παπάρα που αυτοανακυρήσεται σε Πρώτο, γιατί χωρίς τον κόσμο δεν υπάρχουν ούτε σπίθες, ούτε φωτιές, ούτε τίποτα. Αυτό, ή το καταλαβαίνει κανείς είτε όχι.

    Θα φύγω απο τη σπίθα (να μη σας χαλάω τον ύπνο) γιατί απογοητεύτηκα οικτρά. Οχι γιατί θα με διώξει κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τέλος, βλέποντας την κατάσταση της υγείας του μεγάλου μας συνθέτη, δε συμμερίζομαι τη βεβαιότητα ότι ο ίδιος θα τελειώσει το εγχείρημα που ο ίδιος (όπως λέει) ξεκίνησε.

    Αν τον χάσουμε πριν ελευθερωθούμε, τι θα κάνουμε δηλαδή; Θα καταστραφεί η χώρα;

    Θεοδωράκης ή χάος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το θέμα δεν είναι τι πιστεύεις, αυτά τα κατάλαβα γιατι τα εξήγησες επαρκώς...

    Εγω σε ρώτησα γιατι εντάχθηκες στην σπίθα αν τα πιστεύεις αυτά, δεδομένης της απέχθειας που έχεις εναντίον του Θεοδωράκη και δεδομένου οτι η Σπίθα είναι δημιούργημά του ιδίου και υπάρχουν η ψυχή και οι ιδέες του μέσα σε αυτήν.

    Μπορείς να μου πεις γιατί εντάχθηκες στην σπίθα;

    Φαντάζεσαι ο Θεοδωράκης να διαβάσει τις αναρτήσεις σου αυτές και τα σχόλιά σου;
    τι θα υποθέσει; οτι ναι μεν είσαι σπιθιστής αλλά μισείς τον ίδιο τον Θεοδωράκη, τις ιδέες του και την στρατηγική του για την Κίνηση απο εδω και πέρα.

    Ολα αυτά δεν κολλάνε καθόλου, γι αυτό έγραψα είσαι προβοκάτορας, και απο τα λεγόμενά σου δικαιώνομαι.

    Είπες οτι γλύφω τον Θεοδωράκη σε κάθε μου ανάρτηση, οχι φίλε, λατρεύω, ΠΙΣΤΕΥΩ, και ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ τον Θεοδωράκη, λατρεύω το έργο του, την ιστορία του, τους αγώνες του και ΟΛΑ ΤΟΥ.

    Σόρυ κιόλας δηλαδή γι αυτό...


    Σε χαιρετώ άπαξ και διαπαντός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε παιδιά για σιγά ...

    Γιατί πρέπει όλοι να ασχολούμαστε με το Θεοδωράκη? Ο άνθρωπος έκανε ένα κίνημα, με γειά του και χαρά του. Όπως συμβαίνει εδώ και 40 χρόνια, ο λαός πάει πότε από δω πότε από κει. Άλλοι εμπιστεύονται άλλοι όχι.

    Και γιατί θα πρέπει να κακοχαρακτηρίζεστε μεταξύ σας? Εννοείται ότι οι bloggers πρέπει να έχετε σύμπνοια. Είσαστε οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα της ενημέρωσης.

    Ο καθένας είναι ελεύθερος να ακολουθεί όποιον θέλει. Εγώ δεν πρόκειται να ακολουθήσω κανέναν επώνυμο που έχει ανακατευτεί με την πολιτική τα τελευταία 40 χρόνια.

    Μια ερώτηση που έχω ... σαν πολίτης.
    α) Που ήταν η ΣΠΙΘΑ όλα αυτά τα χρόνια? Γιατί ο Μίκης αποφάσισε να κάνει κίνημα τώρα και όχι το 93 το 95 το 97 το 99 κλπ κλπ? Η Ελλάδα είχε σοβαρότατα προβλήματα και τότε και ο Μίκης ήταν και 15-20 χρόνια νεότερος. Αν δεν είχε προσέξει τα τότε προβλήματα σημαίνει ότι δεν είναι σκεπτόμενος. Αν περίμενε να ξεσηκωθεί πρώτα ο κόσμος τότε μοιάζει καιροσκόπος.
    Αν φοβόταν να βγει μπροστά τότε δε μας κάνει. Δε θέλω καν να πιστεύω ότι επιδιώκει τον πλούτο.

    Σα μουσικό τον σέβομαι απεριόριστα, αλλά στο κομμάτι της πολιτικής πάντα υπάρχουν σκοπιμότητες.

    ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Μπορεί να είναι εντάξει αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δε μισώ κανέναν.

    Μου αρέσει και θαυμάζω τη μουσική του Θεοδωράκη.
    Είμαι υπερήφανος που ένας Ελληνας έγραψε τέτοια μουσική.

    Μου αρέσει και η μουσική του Νταλάρα, τον οποίο σαν άτομο δε γουστάρω καθόλου και τον θεωρώ υποκριτή. Αλλο το ένα, άλλο το άλλο.

    Είμαι πολύ μικρός για να κρίνω τα επιτεύγματα του Θεοδωράκη.

    Αυτό που δε μου άρεσε καθόλου, είναι η αριστερή ιδεολογία που περνάει στη σπίθα. Πρέπει κάποιος να αποφασίσει αν η σπίθα είναι κίνηση ανεξάρτητων πολιτών, ή κίνηση εξαρτώμενων αριστερών.

    Δεν πιστεύω ότι οι Ρώσοι είναι καλύτεροι από τους Αμερικάνους. Απλώς είμαστε στη σφαίρα επιρροής των Αμερικάνων και βλέπουμε τις συνέπειες. Δε νομίζω ότι οι Πολωνοί περνούσαν καλά επι Ρωσοκρατίας. Ακόμα δεν περνάνε.

    Εν πάσει περιπτώσει, αν και θαυμάζω τα επιτεύγματα στη μουσική του Θεοδωράκη, διαφωνώ με τις πολιτικές του απόψεις.

    Αν ο Θεοδωράκης μετατρέψει το κίνημα σε αριστερό, τότε αυτομάτως θα βγάλει εκτός ίσως το 80% του Ελληνικού λαού. Οι πολίτες βεράθηκαν ΟΛΑ τα κόματα και τις ιδεολογίες και θέλουν κάτι νέο. Να αποφασίσουν μόνοι τους.

    Δεν εμπιστεύομαι το Θεοδωράκη ότι θα αφήσει έξω την ιδεολογία του, αν και αυτό διατυμπανίζει. Η δήλωση του ότι είναι Σταλινικός ήταν απαράδεκτη και με προσέβαλε.

    Ενα άλλο θέμα είναι το πολυτεχνείο. ΟΛΗ η γενιά του πολυτεχενείου εξαργύρωσε μέχρι τελευταίο ευρώ την ευγνωμοσύνη του Ελληνικού λαού για την απομάκυνση της χούντας. Ο Λαλιώτης, ο Τσοχατζόπουλος, ηταν ανάμεσα σε αυτούς.

    Αυτοί γάμησαν την Ελλάδα.

    Το πολυτεχνείο θέλω να μείνει από έξω. Το βαρέθηκα και αυτό. Δε χρωστάω τίποτε σε κανέναν για το κωλοπολυτεχνείο. Χρωστάω στον Κολοκοτρώνη, στο έπος του 40, τέλος. Τα άλλα θα τα ψάξουμε μετά.

    Προσπάθησα στο παρελθόν να κάνω κάτι για την έρμη Ελλάδα. Κινήσεις, ομάδες, σύλλογοι, προσωπικό κήρυγμα (πολύ), έχω μπλέξει με ότι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο (Πατριωτικό μέτωπο, ακομμάτιστες ομάδες, γκρουπ, δαχτυλίδια, ότι θες). Οταν ο Μίκης ανήγγειλε τη σπίθα, ένιωσα την ελπίδα, ότι θα δώσει τη σπίθα που χρειάζεται ο λαός για να ξεσηκωθεί.

    Ο ρόλος του Μίκη κατα τη γνώμη μου είναι να πει "μαλάκες, σηκωθείτε" και να σταματήσει εκεί. Να μας αφήσει να τα βρούμε μόνοι μας. Δεν είμαστε κατάλληλοι ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε ο Μίκης να πούμε ποιος είναι ο αρχηγός. Ο αρχηγός θα προκύψει μέσα από το λαό. Γιατί δε μας εμπιστεύεται κανείς επιτέλους;

    Βλέπω λοιπόν τώρα ότι ο Μίκης, δεν ήρθε να ανάψει τη σπίθα, αλλά γκαζάκι με ελεγχόμενη φλόγα. Αυτός και η επιτροπή του (που βλέπω συχνά σε κανάλια), έχουν τις λύσεις, ξέρουν και το Β και το Γ και το Δ, δε μας λένε το Ωμέγα (προφανώς δεν μας εμπιστεύονται;) και περιμένουν να τους ακολουθήσουμε σαν ζαβά πρόβατα.

    Αν ο Μίκης θεωρεί τον Ελληνικό λαό ηλίθιο, να μην ανακατευτεί με την πολιτική. Αν δεν τον θεωρεί, να μας πει και το Ωμέγα.

    Δεν το έχει όμως το Ωμέγα. Θα του το δώσουνε. Η του το δώσανε. Και θα μας το βγάζει σιγά - σιγά.

    Ο Μίκης, δεν είπε τίποτε καινούριο. Αν διάβασεις παλαιότερες αναρτήσεις στο Θαλαμοφύλακα και θα δεις ότι πολύς κόσμος, πολύ πριν μιλάει για αλλαγή πολιτικού συστήματος και ανυπακοή. Πολύ καιρό πριν ξυπνήσει ο Μίκης. Το μπανεράκι πάνω δεξιά στο Θαλαμοφύλακα θα σε βγάλει στο συντονιστή. Δες εκεί τι εννοώ.

    Στα συμπεράσματα αυτά, κατέληξα μετά το Ηλέκτρα Παλλάς και ακούγοντας και την αντίθετη πλευρά που μέχρι τώρα αγνοούσα ως κακόηθη. (Ψάξε λίγο για την συνέντευξη που έδωσε στις 17/01 να δεις τι του ξέφυγε και είπε)

    Για την αλλαγή αυτή της στάσης μου, δε θα απολογηθώ. Αλλα περίμενα από το Μίκη και άλλα βλέπω. Εχω μάθει να εκτιμώ τους ανθρώπους από τις πράξεις τους και όχι από τα λόγια. Στην προκειμένη περίπτωση και τα λόγια είναι ελλειπή (και σε προκαλώ να μου πεις αν αυτό που προκήρυξε ήταν πρόγραμμα. Ενας ηγέτης δε θα διέπρατε ένα τόσο κακό ατόπημα.

    Ο Ελληνικός λαός, που κοιμάται εδώ και τριάντα χρόνια, πρέπει να ξυπνήσει. Αν μόλις ξυπνήσει τον περισυλλέξουν και τον προδόσουν, ο λαός αυτός θα κάνει ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ.

    Και αυτό, εγώ τουλάχιστον επαγρυπνώ να μη συμβεί.

    ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. φίλε, λατρεύω, ΠΙΣΤΕΥΩ, και ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ τον Θεοδωράκη, λατρεύω το έργο του, την ιστορία του, τους αγώνες του και ΟΛΑ ΤΟΥ.

    Εκεί διαφωνούμε προφανώς.

    Αυτό όμως που έχει σημασία είναι να είμαστε μαζί. Εγώ, εσύ, όλοι. Σε σπίθες, ή εκτός σπιθών. Δε χρειαζόμαστε άλλες προσωπικότητες. Αυτές μας έφεραν εδώ.

    Αποστολή του Μίκη είναι να ανάψει τη σπίθα και να κάτσει στα αυγά του. Εχει και μια ηλικία. Τον ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς, και του υποσχόμαστε μια θέση στο Πάνθεο των Ελλήνων ηρώων. Εμείς όμως.

    Αν αυτοανακηρυχθεί σε Πρώτο Πολίτη Που Αντιστάθηκε Στο Σύστημα και δεν κρατήσει καλά το τιμόνι, θα ανακηρυχθεί στον μεγαλύτερο προδότη της νεώτερης Ελληνικής ιστορίας.

    Γι αυτό να τα σκεφτεί καλά όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι ασυναρτισίες είναι αυτές;
    ποιός είσαι εσυ που θα ζητήσεις απ τον Μίκη να μην ασχολείται με την πολιτική; γνωρίζεις το παρελθόν του φίλε επαναστάτη του διαδικτύου;; και έχεις εσυ διακίωμα να ασχοληθείς με την πολιτική και δεν το έχει ο Μίκης;;ΕΛΕΟΣ!

    Μιλάμε για συσσωρευμένη πείρα δεκαετιών, σε αγώνες, κινήματα, οργανώσεις και ολα αυτά.
    Η ΣΠΙΘΑ είναι το επιστεγασμα αυτής της συσσωρευμένης πείρας, κρατώντας τα σωστά απο το παρελθόν και αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος!
    Ο Μίκης δημιούργησε την ΣΠΙΘΑ απ' το τίποτα, ο Μίκης έδωσε σάρκα και οστά σε αυτήν την ΚΙΝΗΣΗ και αμέσως βρήκε ανταπόκριση απο χιλιάδες Έλληνες. Τώρα του ζητάς να κάτσει στα αυγά του ρε πονηρίδη;; Ε όχι!!

    Ο Μίκης εχει το ΩΜΕΓΑ, ολοι αυτοί που τον κατηγορούν έχουν το Γ η το Δ;; πολύ αμφιβάλω...
    Το ΩΜΕΓΑ δεν το εχει κρύψει, το ειπε και στην ομιλία του προχτές, μίλησε για ανατροπή του φαύλου πολιτικού συστήματος! Αυτό είναι το ΩΜΕΓΑ αν δεν το καταλάβατε!!

    Λοιπόν αφήστε τις γκρίνιες και την αμφισβήτηση ακόμα δεν ξεκινήσαμε γιατί θα έχουμε πρόβλημα αν συνεχίσετε έτσι!!

    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ πλάι στον Μίκη ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΠΙΘΕΣ!
    Ο Μίκης χρειάζεται φουλ στήριξη ειδικά τώρα στην αρχή!

    Σκεφτείτε το!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ο Μικης ειναι με το ενα ποδι στον ταφο,τετοιους ηγετες θελετε? εγω οχι και συμφωνω με τον Θ.

    εγω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αρκετά κατατοπιστικά μπορείτε να διαβάσετε και στο:
    http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=26537#26537

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σιγά μην λάβουμε υπόψη τι λέει εναντίον του κ.Θεοδωράκη σε κάθε blog ο κάθε πικραμένος που θέλει να παραστήσει τον έξυπνο η να αποκτήσει λίγη πρόσκαιρη δημοσιότητα. Αυτοί είναι το απόλυτο τίποτα και ο κ.Θεοδωράκης ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ μύθος. Σιγά μην απαντήσουμε στο ρεσάλτο και στο κάθε ρεσάλτο!
    Κι εσείς που τα ποστάρετε αυτά πιστεύετε τι λέει το κάθε blog ρε όρνια; δεν έχετε δική σας κρίση; ποιοί είναι αυτοί που μπορούν να κρίνουν τον κ.Θεοδωράκη με τόση ευκολία; τι εχουν κάνει στην ζωή τους;

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φίλε, Είναι κάποιοι που επί χούντας έφαγαν 10 χρόνια κάθειρξη για να μπορείς εσύ να λες μέχρι σήμερα τουλάχιστον ό,τι κατεβάσει η κούτρα σου. Και τους έκαψαν πρόσφατα και τα γραφεία. Και τα λένε ακόμα επώνυμα. Εσύ κρύβεσαι κάτω από την ανωνυμία σου. Έχεις 1 επιχείρημα ΠΟΛΙΤΙΚΟ να αντιτάξεις; Γιατί το επιχείρημα της φήμης είναι τόσο ηλίθιο που θα έπρεπε να ντρέπεσαι. Γιατί και τον Χίτλερ και τον Στάλιν τον γνώριζαν περισσότερο από τον Θεοδωράκη. Τους αγωνιστές κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Είμαι ο ανώνυμος 1:27 και απαντώ στον ανώνυμο 3:55,
    Ο Θεοδωράκης δεν είναι αγωνιστής;
    δεν είπα οτι δεν μπορούν να του κάνουν κριτική λόγο φήμης, είπα ότι είναι σπουδαίος και έχει τεράστια πείρα σε οργανώσεις, κινήματα, αγώνες κτλ κτλ.
    Η κριτική που το ασκείται δεν είναι καθόλου βάσιμη ούτε καλοπροαίρετη, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ!
    Τι πολιτικό επιχείρημα να αντιτάξω σε κάποιον που λέει οτι ο Θεοδωράκης είναι με το ένα πόδι στον τάφο;
    Αυτό είναι πολιτική κριτική σοβαρή και πρέπει εγώ να τον πάρω στα σοβαρά;

    Για το ρεσάλτο δεν χρειάζεται να πω τίποτα, οι άνθρωποι είναι για πολλές κλωτσιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε έχει γράψει πουθενά το ρεσάλτο ότι ο Θ. είναι με το ένα πόδι στον τάφο; Γιατί μάλλον είσαι εσύ για τις κλωτσιές. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ έχεις να αντιτάξεις στο Ρεσάλτο ή μόνο κακόβουλη λάσπη;
    Μπορείς να γράψεις Ό,τι θέλεις στο εξής. Χρόνο για χάσιμο δεν έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το Ρεσάλτο απο τότε που ο Μίκης έκανε την κίνηση τον χτυπάει ΔΙΑΡΚΩΣ με τέτοιον τρόπο που δεν δείχνει διάθεσης καλοπροαίρετης κριτικής, δείχνει ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ, το γιατί το ξέρουν προφανώς οι ίδιοι, προσωπικά το αποδίδω πιο πολύ σε ζήλεια, φθόνο, κομπλεξ κατωτερότητας η κάτι τέτοιο.

    Μου κάνει εντύπωση οτι αριστεροί που υποτίθεται πως είναι χτυπάνε πάλι έναν αριστερό που έκανε μια τέτοια κίνηση να ξεσηκώσει τον λαό στα 85 του χρόνια, αντι να του πούνε και μπράβο δηλαδή που βγήκε μπροστά, τον χτυπάνε!!

    Άρθρα επι άρθρων που το περιέχόμενό τους είναι σε ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ! Αυτοί θα χτύπαγαν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ελπιδοφόρο γεννιόταν και στην πράξη δεν θα προχώραγαν ΠΟΤΕ σε τίποτα! Όλα θα τους έφταιγαν (και τους φταίνε) αναζητώντας την τέλεια μορφή αγώνα και πάλης που έχουν πλάσει στο μυαλό τους και την οποία φυσικά δεν θα προσεγγίσουν ποτέ!

    Ενω ο Μίκης είναι και πάλι μπροστάρης στις επάλξεις, στην πράξη και όχι στην θεωρία της πένας του Ρεσάλτου που απο κάποια γραφεία διαρκώς θεωριτικολογεί και δεν αγωνίζεται ποτέ επι της ουσίας για ΤΙΠΟΤΑ!

    Γι αυτό σου λέω παλικάρι, ο Μίκης είναι για να τραβάει το σταυρό του μαρτυρίου, να σώνει την κατάσταση, αλλά να δικαιώνεται πάντα μετά απο 20-25 χρόνια όπως επανειλλημένως έχει ξαναγίνει.

    Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου (Ρεσάλτου) πραγματικά,

    τελικά είμαστε ο πιο αχάριστος σκατολαός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ρε μπας και στο Ρεσάλτο είναι κάπα κάπα;
    έτσι εξηγήται ο πόλεμος στο Μίκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δύο προβληματισμούς έχω

    1) Γιατί να αγκιστρωθώ από κάποιον της παλαιάς πολιτικής σκηνής (οποιονδήποτε) όταν αυτά που έχω ζήσει και διαβάσει δείχνουν ότι όλοι μα όλοι έπαιξαν το παιχνίδι τους υπέρ της τσέπης τους και εις βάρος της πατρίδας.

    2) Μακάρι να ζήσει 1000 χρόνια ο άνθρωπος, αλλά αν πεθάνει, υπάρχει πιθανότητα η ΣΠΙΘΑ να γίνει 100 σπινθήρες αντί για μια μεγάλη πυρκαγιά.

    Κατά τη γνώμη μου μια συμπαγής ομάδα πρέπει να ξεκινά από τον πυρήνα και να εξαπλώνεται, και όχι να ξεκινά από το φλοιό και να συσπειρώνεται.

    Η δική μου έκκληση είναι
    ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΠΥΡΗΝΑ, και ας δουλέψουμε όλοι μαζί για να τον μεγαλώσουμε.

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Oλοι βρίσκουν κάποιο λόγο για να διαφωνήσουν και στο τέλος δεν κάνουν και δεν προσφέρουν τίποτα, πάντα θα υπάρχει κάποιος λόγος για να μην ενταχθούν κάπου, έτσι και τώρα με το Μίκη.

    Ένας ομιλής στο Βελλίδειο είπε: αν μπορεί να σηκωθεί απ' τον καναπέ ενας 85άρης εμείς ολοι οι υπόλοιποι γιατί δεν μπορούμε;

    Αυτή είναι και η δική μου θέση, γι αυτό και εντάχθηκα στην Σπίθα της περιοχής μου,

    καληνύχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και πολύ καλά κάνεις.

    Η δημιουργία των σπίθων είναι μεγάλο επίτευγμα.
    Απλώς να έχεις τα μάτια σου ανοικτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το γιατί το Ρεσάλτο ασκεί σκληρή κριτική στο Μίκη το εξηγεί με το «ν» και με το «σ» εδώ:
    http://resaltomag.blogspot.com/2011/02/blog-post_28.html
    Υπάρχουν και άπειρα επαινετικά άρθρα για μεμονωμένες απόψεις του Μίκη. Όπου έκρινε αναγκαίο, όμως, τον κριτίκαρε (π.χ . το ολίσθημα με Ερντογάν).
    Εάν είχες κάποια πολιτική κατάρτιση , φίλε (ανώνυμε 5:43), θα απέφευγες να γράψεις :
    «δείχνει ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ, το γιατί το ξέρουν προφανώς οι ίδιοι, προσωπικά το αποδίδω πιο πολύ σε ζήλεια, φθόνο, κομπλεξ κατωτερότητας η κάτι τέτοιο» δια τον απλούστατο λόγο ότι η μέθοδος αυτή είναι καραμπινάτη «απόδειξη της απλοϊκότητας της πολιτικής λογικής» (Γκράμσι).
    «Εάν θέλει να μειώσει ή να εκμηδενίσει κάποιος την επιρροή μιας ομάδας δεν προσπαθεί να δείξει ότι η πολιτική τους είναι ανίκανη ή βλαβερή ώστε να βοηθήσει να διαμορφωθεί η λαϊκή κοινή γνώμη παρά επικαλείται ότι ορισμένες πράξεις είναι «ιδιοτελείς», ότι δεν υπάρχει «καλή πίστις» και άλλες ηθικολογίες». Αυτά , όμως, όπως λέει ο μεγάλος διανοητής επαναστάτης , πέφτουν στο κενό. Δυστυχώς για σένα.
    Γι αυτό εάν έχεις πολιτικά επιχειρήματα γράψε τα. Αυτοί, στο λινκ που σου αναφέρω, μόνο πολιτικά επιχειρήματα γράφουν. (π.χ. εξηγούν τι είναι άμεση δημοκρατία την οποία τόσο επικαλείται ο Μίκης).
    Το γιατί «αριστεροί που υποτίθεται πως είναι χτυπούν έναν αριστερό» δεν σημαίνει τίποτε. Ίσα-ίσα αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Δεν είναι κολλημένοι, οι άνθρωποι. Μιλάς για εμπάθεια αλλά στο λεξικό υπάρχει κι όρος προσπάθεια. Δηλαδή η μετά πάθους προσήλωσις, σφοδρά συμπάθεια προς τινά, όπως εξηγεί. Κάνε, λοιπόν, την αυτοκριτική σου. Όσο για τα γραφεία από τα οποία κάθονται και γράφουν καλό θα ήταν να πάρεις μια γεύση. Θα καταλάβεις ενδεχομένως, εκτός κι αν δεν θέλεις, ότι αυτό το σύστημα που υποτίθεται χτυπάει ή θα χτυπήσει ο Θεοδωράκης, αυτούς τους αποτέφρωσε. Γιατί άραγε;
    http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3702&postdays=0&postorder=asc&start=0
    http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3701&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

    Υ.Γ. Ααα, όσο για τον αχάριστο κωλολαό, μάθε ότι όταν βρίζουμε το λαό δείχνουμε την πολιτική μας φιλοσοφία, αυτή του ολοκληρωτισμού.
    Ο λαός όμως είναι πολύ πιο σοφός από τα είδωλα και τους αρίστους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Φίλε υπερασπιστή του Ρεσάλτου,
    επέτρεψέ μου να πιστεύω οτι αυτό που κάνει το Ρεσάλτο δεν είναι κριτική, αλλά ΠΟΛΕΜΙΚΗ η οποία είναι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ, ας μας πει το Ρεσάλτο άσχετα με επι μέρους πολιτικές διαφωνίες,

    συμφωνεί η διαφωνεί με την ίδρυση της κίνησης;

    η κριτική που υποτίθεται οτι κάνει το Ρεσάλτο γίνεται για να βελτιωθεί η κίνηση και ο Μίκης;
    Η προτείνει να την σταματήσει;

    Συγχαίρετε η οχι τον Μίκη που βγήκε μπροστά;

    Απαντήστε μια φορά χωρίς υπεκφυγές και ανούσιες θεωριτικολογίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Φίλε, αν είχες λίγη υπομονή και διάβαζες έστω ένα άρθρο θα είχες καταλάβει. Ενδιαφέρεσαι να ερευνήσεις και να μελετήσεις ; Αν ναι, θα είχες καταλάβει πολλά. Φοβάμαι, όμως, ότι το μόνο που σ’ ενδιαφέρει είναι να βλέπεις τη φωτογραφία του Μίκη. Έτσι, επίτρεψέ μου να σου πω, δεν δημιουργούνται λαϊκά κινήματα με «μπροστάρηδες»-«Μεσσίες». Χωρίς καθόλου δημοκρατικές διαδικασίες. Με διορισμούς και δοτούς. Με αποφασίζουμε και διατάζουμε.
    Έχουμε τρανταχτό παράδειγμα τον Ανδρέα Παπανδρέου που είχε πιο ριζοσπαστικές θέσεις από τον Μίκη και είχε και λαϊκή πλημμύρα από πίσω του. Είδες πού οδήγησε!
    Τι να σου απαντήσω, εγώ. Διάβασε τουλάχιστον το πρώτο σχετικό άρθρο του Ρεσάλτο:
    Το σκηνοθετημένο σώου:
    http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5173
    Και ένα τελευταίο:
    Η αγωνιστική κριτική είναι πάντα πολεμική. Προσπαθείς να γκρεμίσεις τους μύθους και τις απάτες του συστήματος… Δεν θέλω να σε προσβάλω αλλά, φαίνεται ότι δεν έχεις μεγάλη σχέση με την πολιτική επιστήμη και τα σχετικά συγγράμματα. Θα μου πείς «καλά κάνω», αλλά τότε δεν μπορείς να έχεις και πολιτικό λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σε πληροφορώ οτι είχα την υπομονή να διαβάσω ολα τα σχετικά κείμενα του Ρεσάλτου για τον Μίκη και ΕΤΣΙ κατέληξα στα συμπεράσματα των παραπάνω σχολίων μου, σε πληροφορώ επίσης και πάλι οτι την ανάλυση του Ρεσάλτου την θεωρώ σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Το ποια σχέση έχω με την πολιτική επιστήμη που είπες το αντιπαρέρχομαι απλά γιατι δεν με γνωρίζεις προσωπικά.

    Μην νομίζεις οτι πείθεις κανέναν επικαλούμενος παλιούς Μαρξιστές όπως έκανες πριν, αυτό είναι εύκολο να το κάνει ο καθένας, άσχετος και μη.

    Πίστεψέ με μπορώ να γράψω κι εγω άρθα επι άρθρων και να ξεφτιλίσω άνετα τους άκαπνους συγγραφείς του Ρεσάλτου αλλά πραγματικά βαριέμαι να μπω σε αυτή την διαδικασία, δεν εχει και νόημα.

    Σε χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. "Μην νομίζεις οτι πείθεις κανέναν επικαλούμενος παλιούς Μαρξιστές όπως έκανες πριν, αυτό είναι εύκολο να το κάνει ο καθένας, άσχετος και μη".

    Εσύ όμως δεν μπορείς να αρθρώσεις μια παράγραφο πολιτικής τεκμηρίωσης. Μείνε με τον Δημητροκάλλη σου και με το εικόνισμα του Μίκη.
    Είσαι και φτωχός συκοφάντης γιατί τους αποκαλείς άκαπνους όταν είναι πασίγνωστο ότι οι συντελεστές του Ρεσάλτο και βασανιστήκανε στα μπουντρούμια της ασφάλειας και δικαστήκανε με κάθειρξη 10-17 χρόνων και ηγετικά στοιχεία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ήταν. Και στους Λαμπράκηδες ήταν.Και τους έκαψαν πρόσφατα. Αυτά είναι πασίγνωστα σε κάθε ένα που έχει σχέση με την αγωνιστική ελληνική ιστορία. Εσύ, εάν τα αγνοείς, είσαι άσχετος με την αγώνες του τόπου μας. Δηλ. εντελώς άκαπνος και συκοφαντείς εκ τους ασφαλούς κι ανωνύμως. Στο καλό και γρήγορα σε εθνική κυβέρνηση για να σώσετε την Ελλάδα. Για αυτό σας ετοιμάζουν άλλωστε, με οργανωτή τον Δημητροκάλλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κάνε μας την χάρη ρε φιλαράκι,
    οι συκοφάντες είσαστε εσείς στο Ρεσάλτο,

    ο Δημητροκάλλης έχει οργανωτικό ρόλο δίπλα στον Μίκη και τίποτα άλλο, το sait χειρίζεται κυρίως,
    πέτα αλλού την λάσπη σου όχι στον Μίκη, δεν νομίζεις οτι θα έπρεπε να έχεις ένα στοιχειώδη κωλοσεβασμό απέναντί του; Μην πιάσουμε τώρα να συγκρίνουμε ποιός βασανίστηκε, αγωνίστηκε και εξορίστηκε και πόσο,

    δεν σας παίρνει και ούτε είναι εκει το θεμα μας τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κανά χαρτζιλίκι τουλάχιστον βγάζεις; Γιατί για μεροκάματο δεν το βλέπω. Δεν έχεις προσόντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου