Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στο άρθρο 2 του καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφέρονται αρμοδιότητες της:

α. Χαράσει και ασκεί νομισματική πολιτική.
β. Ασκεί την πολιτική συναλλαγματικής ισοτιμίας.
γ. ΚΑΤΕΧΕΙ και ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ τα επίσημα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας στα οποία περιλαμβάνονται τα σε ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ διαθέσιμα της Τράπεζας Ελλάδος και του Ελληνικού Δημοσίου.
δ. Ασκεί την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλων επιχειρήσεων .....
ε. ....
στ. Εχει το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ της εκδόσεως τραπεζικών γραματείων τα οποία κυκλοφορούν ως νόμιμο χρήμα σε όλη την Ελλάδα.
ζ. Ενεργεί ως ταμείας και εντολοδόχος του Δημοσίου.

Στο άρθρο 3, αναφέρεται ότι το κράτος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΡΑΠΕΖΟΓΡΑΜΜΑΤΙΑ.


Και τώρα η ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ:

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;;;

Είμαι σίγουρος ότι όλοι σας όπως και εγώ πρίν ψάξω το καταστατικό της, είσασταν σίγουροι ότι πρόκειται για οργανισμό του Δημοσίου, διότι θα ήταν απαράδεκτο να εμπιστευθούμε την έκδοση και έλεγχο του χρήματος στην χώρα μας σε ιδιώτη.
ΑΜ ΔΕ!


Στο τμήμα ΙΙ - άρθρο 8 αναφέρεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, και ενώ δέν αναφέρει κανέναν περιορισμό όσον αφορά στο ποσοστό κατοχής ενός φυσικού προσώπου, αναφέρει ρητά ότι το Ελληνικό Δημόσιο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ 35%, ΔΗΛΑΔΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΙΔΙΩΤΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!!!!!!!!!!!!!!


Σας θυμίζει τίποτε αυτό;

Και βέβαια κατόπιν τούτου, είναι φυσικό να δημιουργηθούν ερωτήματα που θα έπρεπε να είχαμε κάνει προ πολλού, αλλά ντρεπόμασταν να ρωτήσουμε:

1. Πώς είναι δυνατόν μία ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ να ΚΑΤΕΧΕΙ και να ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ τα διαθέσιμα της χώρας μας;
2. Πώς είναι δυνατόν να εμπιστευθούμε τον έλεγχο όλων των υπολοίπων τραπεζών σε μία ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ;;;;
3. Τί είδους νομικό πρόσωπο είναι η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα;
4. Τί είναι η commission?
5. Ποιοί είναι όλοι αυτοί οι τύποι στην κομισιόν που βγαίνουν και λένε μαλακίες για την χώρα μας και μας σέρνουν στο ΔΝΤ;

Ε;

Λοιπόν όσον αφορά στην κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα, τόσο το διοικητικό συμβούλιο, όσο και η εκτελεστική επιτροπή, αποτελούνται απο διοικητές κεντρικών ευρωπαϊκών τραπεζών, άρα οι ίδιοι τύποι που διοικούν τις "Εθνικές" κεντρικές κρατικές τράπεζες που όπως είπαμε είναι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ!!!

Οσον αφορά στο ποιοί καθορίζουν τις μοίρες μας, την ερώτηση αυτή έχει θέσει και ο φίλος μας ο βρετανός ευρωβουλευτής FARAGE (ο Θεός να τον έχει καλά) στον μή δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της ΕΕ κο ΒΑΝ ΡΟΥΜΠΟΪ.Ποιοί είναι όλοι αυτοί οι τύποι και ποιός αποφάσισε για όλα αυτά;;;


ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ. ΜΟΝΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ.

5 σχόλια:

 1. http://www.capital.gr/xa/insiders.asp?s=ΕΛΛ
  εχεις απολυτο δικιο φιλε θαλαμοφυλακα,στον πιο πανω συνδεσμο φαινεται η μετοχικη συνθεση της τραπεζας,το 93,6% ειναι σε ελευθερη διασπορα και μονο το υπολοιπο 6,60% ανηκει στο δημοσιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σκέψη Νο1:Να κάνουμε μια γενική επανάσταση ανά την Υφήλιο
  Σκέψη Νο2:Δυστυχώς δν υπάρχουν πια ηγέτες για τον λαό,καθένας για πάρτη του
  Σκέψη Νο3:Και;θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και θα παραδοθούμε;
  Σκέψη Νο4:Πετάχτε το πλαστικό χρήμα και τραβήξτε τις καταθέσεις απ'όλες τις τράπεζες.Ενωθείτε ανά γειτονιές κι αγοράστε χρηματοκιβώτια και κρύφτε τα εκεί.Στερείστε τους τη δύναμη που τάχα κατέχουν,δική μας είναι.
  Σκέψη Νο5:Δυστυχώς ξύπνησα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δυστυχώς ότι έκαναν στην Αμερική το 1913 με Πρόεδρο τον Γούντροου Γουίλσον, ο οποίος νομοθέτησε τον νόμο περί Ομοσπονδιακού αποθεματικού, δηλαδή την δημιουργία ιδιωτικής κεντρικής Τράπεζας, που ακόμη και σήμερα έχει το δικαίωμα κοπης του δολλαρίου, και το πουλα στις ΗΠΑ, το ίδιο ακριβώς έκαναν και στην Τράπεζα Ελλάδας. Ακούστε συνέλληνες, ελάτε να οργανωθούμε στο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, που έχει προτάσεις - θέσεις για την προστασία των Ελλήνων και της χώρας μας. Δείτε το προτεινόμενο Σύνταγμα, ελάτε να τιμωρήσουμε απο το 1974 όλα τα πολιτικά λαμόγια, ακόμη και με δήμευση περιουσίας, απλά οργανωθείτε, εγγραφείτε, για να λαμβάνετε e mail στο τι πρέπει να κάνουμε όλοι ενωμένοι σαν μία γροθιά.
  Μην φοβάστε, σηκωθείτε απο την καρέκλα και το πληκτρολόγιο, και κάντε κάτι συγκεκριμμένο, μην περιμένετε απο τους άλλους, οι άλλοι είστε εσείς. Αυτοί πρέπει να φοβούνται όχι εμείς, γιατι τώρα θα έχουν εκλογές σε Γαλλία και Αμερική, θέλουν ησυχία στην Ελλάδα .
  Μία απο τις λύσεις είναι η επιστροφή στην δραχμή, θα δυσκολευθούμε για ένα χρόνο, αλλά θα έχει αναπτυξη και ευημερία ο τόπος μας, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
  Ελάτε να διώξουμε και να δικάσουμε τους Εθνοπροδότες.
  Φιλικά - Πατριωτικά
  Χρήστος Κοσμίδης κιν. 6996 034750
  e mail ckosmid@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤτΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1927-2020 ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΟΠΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.............

  ..........ΜΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ............

  πηγη ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΠΛΟΓΚΣ..........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΠΛΟΓΚΣ ---ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ
  ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου