Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ


Ο Σόλων είπε ότι αν δεν ασχοληθείς εσύ με τα κοινά, τότε κάποιος κατώτερός σου θα το κάνει. Αυτό έπαθες. Γιατί ακόμα και αν είσαι άριστος, ξεγελάστηκες από τα δώρα των Δαναών, και αμέλησες την ενασχόληση με τα κοινά. Και οι πολιτικοί σου είναι οι κατωτεροι μεταξύ των Ελλήνων. Οι πιο δουλικοί.

Στους έφεραν, όπως ειχαν κάνει και παλιοτερα με άλλο τροπο, στους κατέβασαν απο ένα αεροπλάνο πριν από 35 χρόνια, τους ζητοκραύγασες χωρίς να ξέρεις καν ποιοί είναι, τους αποδέχθηκες ως εθνοσωτήρες, και τους άφησες να σε κυβερνούν από τότε.

Συμμετείχες στην διάπραξη των εγκλημάτων που έφεραν την Ελλάδα στην θέση που είναι σήμερα είτε δρώντας ο ίδιος, είτε παραβλέποντας, είτε επωφελούμενος, ειτε διορίζοντας, είτε παρανομώντας, αλλά ιδιαίτερα σιωπώντας, μην αντιδρωντας, είτε και μερικές φορές γλύφοντας αυτούς που θα έπρεπε να σιχαίνεσαι. Και αφού έκανες τέτοιες πράξεις, έχεις μερίδιο για κάθε ένα από τα χαρακτηριστικά των πολιτικών σου.

Η παγκόσμια κρίση που χτύπησε και την Ελλάδα και μάλιστα τόσο αλύπητα, δεν είναι κρίση οικονομική... Είναι κρίση ηθών. Και μόνο όταν το συνηδειτοποιήσεις αυτό θα μπορέσεις να αλλάξεις και αν αλλάξεις, δεν θα μπορεί να σου κάνει κακό η κρίση.

Η αλλαγή όμως του χαρακτήρα μαζικά σε ολόκληρο τον πληθυσμό, δεν γίνεται στα καλά καθούμενα. Απαιτεί να περάσει μια γενιά Ελλήνων απο παιδεία ελληνική, συμφωνημένη διακομματικά, που να προασπίζεται το έθνος των Ελλήνων και το συμφέρον σου.

Η αλλαγή λοπόν θα αργήσει να έρθει. Για την ακρίβεια, αν δεν κάνεις τίποτα, παρα μόνο συνεχίσεις να γκρινιάζεις, θα χάσεις την χώρα σου. Δεν θα υπάρχει Ελλάδα σε 30 χρόνια απο σήμερα αν δεν κανεις κάτι.


Αν ξυπνήσεις μετά η κατά τις επόμενες εκλογές, η ευκαιρία θα έχει χαθεί, γι αυτό θα πρέπει να κινηθείς γρήγορα.

Πρέπει να κάνεις κάτι ΤΩΡΑ. Αυτό το κάτι είναι να εκτυπώσεις την προκύρηξη που θα βρείς αναρτημένη εδώ, να την μοιράσεις σε όλους τους γνωστούς, άγνωστους και περαστικούς Ελληνες, να βγείς στον δρόμο την ημερομηνία που αναγράφεται επάνω στην προκύρηξη, χωρίς φωνές, χωρίς να σπάς και χωρίς βιαιότητες και να αρνηθείς να επιστρέψεις στο σπίτι σου αν δεν γίνουν όλα όσα λέει η προκήρυξη.

Αν δεν ξυπνήσεις τώρα, όταν ξυπνήσεις τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα. Τότε θα αναρωτηθείς τι να κανεις. Αν θα πάρεις τα όπλα. Αν τα πάρεις, θα αρχίσεις να πυροβολάς άλλους ανθρωπους, χωρίς να ξέρεις το γιατί. Και οι άλλοι αυτοί θα είναι συνάνθρωποι και συνέλληνες.

Αυτό που σου προτείνω, είναι διαφορετικό. Δεν χρειαζεται βία. 

Πρέπει μόνο να υιοθετήσεις κάτι καινοτόμο.

1 σχόλιο:

  1. Αν τελικά αυτός ο λαός , οι φίλοι μου, η οικογένειά μου, οι συμπατριώτες μου ειναι μια αγέλη απο ζώα που το μονο που τους νιάζει είναι τι θα φάνε ,τότε να το πάρω αποφαση και να ηρεμήσω ή να μεταναστεύσω. Αλλά εγώ δεν το πιστεύω. Εχουμε πολύ ψυχή, υπάρχουν πολλά καλά και έξυπνα παιδιά με υψηλό επίπεδο. Όλοι, ακόμα και οι λιγότερο μορφωμένοι έχουν κάτι που άλλοι λαοί δεν το έχουν. Εχουν φιλότιμο και δύναμη στη ψυχή τους. Και θα προσπαθήσω να την ξυπνήσω .... Κουράγιο αδέρφια .
    Τομ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου