Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΑΣ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...

Διάβασα την είδηση εδώ πως οι Ρώσοι ζητάνε ναυτική βάση στη χώρα μας. Δεν είμαι ειδικός για να έχω τις γνώσεις στις τεχνικές λεπτομέρειες μιας τέτοιας κίνησης, όμως με μία πρώτη σκέψη και από ένστικτο θα μου άρεσε πολύ να ολοκληρωνόταν μία τέτοια συμφωνία. Με ορθούς πολιτικούς χειρισμούς τα οφέλη θα ήταν πολλά και για τους δύο λαούς.

Γνωρίζω πως οι Ρώσοι το πρώτο που κοιτάζουν είναι τα συμφέροντα τους και πολλές φορές το εκφράζουν με πολύ κυνικό τρόπο. Επίσης ξέρω πως είναι εξαιρετικοί σκακιστές πράγμα που μπορεί να έχει σχέση και με την διπλωματία αν το δει κάποιος μεταφορικά. Το θέμα είναι όμως πως πρέπει να αντιληφθεί επιτέλους η Ελληνική πολιτική σκηνή πως η γη και η Διεθνής κοινότητα δεν αποτελείται μόνον από τις δυνάμεις της Δύσης δηλαδή τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. αλλά υπάρχουν και άλλες χώρες όπως η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα, χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και ούτω κάθε εξής. Θα μπορούσαμε να βρούμε κοινά σημεία με αυτές τις χώρες και να κάνουμε συμφωνίες σε διάφορους τομείς για το κοινό καλό.


Στο Διεθνές στερέωμα μία μικρή χώρα σαν την Ελλάδα θα πρέπει να έχει ευελιξία στη διπλωματία της για να μπορέσει να επιβιώσει και να ασκεί γόνιμη διπλωματία και οι φίλοι Ρώσοι μας δίνουν τώρα αυτή την ευκαιρία. Δεν θα πείραζε κανέναν εάν το Ρωσικό πολεμικό ναυτικό έβρισκε αγκυροβόλιο σε κάποιο νησί του Αιγαίου μας. Τουναντίον θα ωφελούσε και την τοπική κοινωνία. Επίσης υπό προϋποθέσεις θα έμπαινε κάποιος φραγμός στην Τουρκική προκλητικότητα. Παραδείγματος χάριν θα παρουσίαζε εξαιρετικό ενδιαφέρον η περίπτωση να είχαν οι Ρώσοι βάση στο Αγαθονήσι ή κάπου κοντά σε αυτή την περιοχή. Άραγε οι γείτονες θα έκαναν εικονικούς βομβαρδισμούς σε αυτή την περίπτωση; Μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να συμβάλλει λειτουργώντας αποτρεπτικά και στα κύματα των λαθρομεταναστών που μας στέλνει η Τουρκία.
Ακόμη όμως και στην περίπτωση που το θράσος της Τουρκίας παρέμενε αμετάβλητο, η Ελλάδα θα αποκτούσε έναν «αυτόπτη» μάρτυρα σε όλες τις Τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή του Αιγαίου.

Όπως και να το κάνουμε μία τέτοια συμφωνία έχει κατά τη γνώμη μου περισσότερα θετικά στοιχεία από ότι αρνητικά. Πιστεύω πως οι Ρώσοι ως έθνος αντιμάχονται τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. Επίσης έχουμε ένα πολύ σημαντικό κοινό στοιχείο με τους Ρώσους την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη που μπορεί να κάνει τα πράγματα ευκολότερα στην όποια συνεννόηση. Το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα κλείσει μία τέτοια συμφωνία με την κυβέρνηση που έχουμε. Είναι εύλογο αυτό το ερώτημα μου πιστεύω. Εάν πάντως ολοκληρωνόταν μια τέτοια συμφωνία και ειδικά εάν αυτή συμπεριλάμβανε και κάποια αντισταθμιστικά οφέλη για τη χώρα μας θα ήταν μία πολύ θετική εξέλιξη, εφόσον οι όροι θα ήταν ξεκάθαροι και θα υπήρχε αλληλοσεβασμός.

Το είδα στο gorilaki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου