Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ....

 Γράφει ο Γουίλυ

 Στο Άουσβιτς υπήρχε η επιγραφή:"Η εργασία απελευθερώνει..."
 Η Κυβέρνηση έχει ένα ελάττωμα…Κάποιες ενέργειες της που  κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση καταφέρνει να τις απαξιώσει γιατί τις.... κάνει με λάθος τρόπο και σε λάθος χρόνο….

Αυτή τη φορά αναφέρομαι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο….

36 χρόνια οργίασε η φοροδιαφυγή αναμφισβήτητα….36 χρόνια δεν πειράξανε κανένα λές και δεν υπήρχε πρόβλημα….Πέρασαν οι «παχιές αγελάδες» και ήρθαν οι «ισχνές»….Και τώρα επικαλείται ο Υπουργός Οικονομικών ότι θα δώσει τη «τελική λύση» στο πρόβλημα αυτό….

Κύριε Παπακωνσταντίνου θα σας έβγαζα το καπέλο ευχαρίστως αν το νομοσχέδιο ποινικοποιούσε τη φοροδιαφυγή….Στη πράξη ποινικοποιεί την αδυναμία πληρωμής…Και όταν η πολιτική σας έχει φέρει το φορολογούμενο στο σημείο να αδυνατεί να πληρώσει είναι τουλάχιστον ΑΝΗΘΙΚΟ να απειλείτε να τον φυλακίσετε εξαιτίας της πολιτικής σας….

Ακούω ότι κάποτε πρέπει να τελειώσει το παραμύθι….Φυσικά….Αλλά ο χρόνος που διαλέξατε να το τελειώσετε είναι λάθος….Βλέπετε η ΝΑΣΑ όταν στέλνει ένα διαστημόπλοιο στη σελήνη δεν την ενδιαφέρει η τροχιά μόνο του διαστημπλοίου αλλά και η τροχιά της σελήνης….Αν κινείται σωστά το διαστημόπλοιο αλλά ο χρόνος του είναι λάθος ως προς τη τροχιά της σελήνης δε θα φτάσει ποτέ….. Κάπως έτσι είναι και το Νομοσχέδιο σας…. Υπολογίζει τη τροχιά του Διαστημοπλοίου(Δημόσια έσοδα) αλλά αγνοεί εντελώς το που βρίσκεται η Σελήνη(η Αγορά με την ευρεία έννοια)….

Σας εύχομαι πάντως καλή επιτυχία……Αν και είμαι σίγουρος ότι δε θα γεμίσουν τα κρατικά ταμεία με λεφτά…. Αλλά οι φυλακές με ανθρώπους….Ξεκινήστε λοιπόν να χτίζετε….Θα σας χρειαστούν….

από pikri-sokolata.blogspot.com

2 σχόλια:

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου