Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΜΙΚΗΣ ΑΝΑΨΕ ΤΗ "ΣΠΙΘΑ"

Όθων Ιακωβίδης

Σήμερα, 1η Δεκέμβρη 2010, σε μία κατάμεστη αίθουσα, στο ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, (με παρόντα τον ίδιο στην αναπηρική πολυθρόνα του), έκανε την εμφάνισή του ο Μίκης, στα 85 του, υποβασταζόμενος, εξ αιτίας του προβλήματος της υγείας του...

Δύο γέρικες εληές, που με το υπέροχο απόσταγμα του λαδιού τους, πότισαν το νου και τις αισθήσεις μας, όλα αυτά τα τελευταία 40 – 50 χρόνια, νοστιμεύοντας τη ζωή μας, τους έρωτές μας, τα όνειρά μας, τις μέρες, τις νύχτες και τα ξημερώματά μας.

Εκεί, λοιπόν, ο Μίκης, ξεσπάθωσε, σαν ορμητικός έφηβος. ...
Δε μάσησε τα λόγια του. Δεν έκρυψε τις σκέψεις του....

Δεν φύλαξε τα νώτα του.

Τα είπε όλα με το ονομα τους: Τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη. Κατονόμασε ως ΠΡΟΔΟΤΕΣ τα «κόμματα εξουσίας» και εθνικά ανεπαρκείς τους υπόλοιπους που συνθέτουν το καθεστώς πολιτικό σύστημα.

Περιέγραψε αναλυτικά, επί 2,5 ώρες, όλες τις πράξεις του καθεστώτος που συνιστούν εθνική προδοσία. Στο κεφάλαιο «μνημόνιο», ζήτησε την συνδρομή του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, του Γιάννη Κασσιμάτη, ο οποίος τεκμηρίωσε την επιστημονική άποψη περί της αντισυνταγματικότητας του νομοθετήματος που έφερε το «μνημόνιο» των δανειστών μας στη θέση του επικυρίαρχου της λαϊκής θέλησης.


Αυτά όλα τα μεταφέρω ως ρεπόρτερ, καθώς ήμουν παρών στη μυσταγωγία αυτή που γέννησε την «ΣΠΙΘΑ», όπως ονόμασε ο Μίκης Θεοδωράκης την «κίνηση ανεξαρτήτων πολιτών για Εθνική κυριαρχία, Δικαιοσύνη, Ελευθερία, Ισότητα, Πατριωτισμό», στην οποία κάλεσε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να στοιχηθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: « Η Ελλάδα ανήκει στην Ελλάδα».

Ο Μίκης άναψε τη σπίθα. Σ’ εμάς μένει να την κάνουμε φωτιά που θα λαμπαδιάσει την ψυχή και το νού των συμπατριωτών μας, για να φέξει πάλι ο Ελληνικός ουρανός που αυτή την ώρα είναι πλακωμένος από τα βαρυά σύνεφα της μεγάλης απώλειας (της εθνικής Ανεξαρτησίας μας) και της μεγάλης οδύνης της δοτής και διατεταγμένης λαϊκής φτώχειας.

Οι ώρες είναι δύσκολες γι’ αυτό είναι και μεγάλες. Είναι οι ώρες που οι οδύνες του τοκετού φανερώνουν το πλησίασμα της γέννας.

Μια καινούργια Ελλάδα πρέπει να γεννηθεί, διότι αυτό που σήμερα λέγεται Ελλάδα, δεν ανταποκρίνεται ούτε στην ιστορική συνέχειά της, ούτε στην ιδιοσυστασία της Ελληνικής ύπαρξης.

Ο μέγας Μίκης, μας παράδωσε, σήμερα, τη «ΣΠΙΘΑ» σαν το ζητούμενο εμβρυουλκό.


Θα φανεί, σύντομα, αν έχουν μείνει αποθέματα ψυχικής αντοχής στο σώμα της Ελλάδας, ικανά να γυρίσουν τον τροχό της ιστορίας, από εκεί που τον θέλουν να πηγαίνει, οι δυνάμειςκατοχής μας.

9 σχόλια:

  1. Τι να κάνουμε.,δεν υπάρχει ένας ηγέτης που θα εμπνεύσει,θα καθοδηγήσει,θα δώσει ορμή σε εκατομμύρια Έλληνες που διψάνε για δικαιοσύνη,κάθαρση ουσίας,ασφάλεια,ελληνοπρεπή σκέψη και δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην εφημερίδα Real news η Τηλεκριτικός κυρία Γκολεμά έγραψε στις 29/11/2010 για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του κυρίου θεοδωράκη :

    @ Αυτό που με θλίβει στην εκπομπή-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη είναι πως ανάμεσα στους καλεσμένους είναι και όλα τα... καλά παιδιά! Από αυτόν που είπε «Μαζί τα φάγαμε», μέχρι αυτούς -όποιους- που όντως τα «έφαγαν». Στην υγειά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην είστε τόσο κάθετοι στην καταδίκη σας.

    Ακόμα και αυτός με τις καλύτερες προθέσεις, πρέπει να παίξει το παιχνίδι του για να μπορεί να έχει βήμα στα ΜΜΕ.

    Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

    Και εγω δε γουστάρω τους "στην υγειά μας", αλλά πως αλλιώς θα μπορούσε να ερθει στο προσκήνιο;

    Το Θεοδωρακη, τον πολέμησαν και τον πολεμάνε.

    Ούτε τη μουσική του (που την αγάπησε ο κόσμος ολόκληρος) δεν προβάλουν τα γλοιωδη ΜΜΕ.

    Γι αυτό μην καταδικάζετε. Ακουσον μεν, πάταξον δε. Ο φίλος Οθων πήγε από κοντά και τον ακουσε. Και δεν τον κατηγορεί.

    Δεν προπαγανδιζω τον Θεοδωρακη. Δε χρειάζεται.

    Ομως τρελαίνομαι όταν ανθρωποι σχηματιζουν, παγιώνουν και επινικελώνουν απόψεις που τους δώθηκαν και δεν τις σχηματισαν με την δική τους κρίση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε Θαλαμοφυλακα συνελεξα στη συλλογη μου ομως και αυτο:Έρχεται, λοιπόν, ο Μίκης, βγάζει ένα λόγο, μοιράζει μια «μπροσούρα» και ιδρύει «Κίνημα»!!!

    Αυτό είναι ανέκδοτο χωρίς ιστορικό προηγούμενο!!!

    Και το ανέκδοτο αποκτάει διαστάσεις ιλαρότητας και σώου πολιτικής αθλιότητας όταν ο «Θεός» δίνει τη σπίθα (εντολή) για «Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών», και ταυτόχρονα δηλώνει κατηγορηματικά:

    «Με την εξαγγελία για την δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία…»

    Εδώ πλέον η πολιτική επιστήμη και η Ιστορία σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

    Εξαγγέλλω τη δημιουργία «Κινήματος», «εγώ ο Μεσσίας», δίχως καμία οργανωτική επένδυση!!!

    Υπάρχει κίνημα χωρίς ιδεολογία, πολιτική και οργάνωση;

    Φαίνεται ότι στο κεφάλι του Μίκη υπάρχει!!!

    Όταν μιλάς για «ΚΙΝΗΜΑ» έξω από τις πολιτικές ζυμώσεις του λαού και τα οργανωτικά έμβρυα αυτών των ζυμώσεων, ΕΞΩ από Πολιτική και Οργάνωση, έτσι στον αέρα και σαν Μεσσίας, ΤΟΤΕ δεν αερολογείς απλώς, δεν παίζεις απλώς ένα κακόγουστο σώου, αλλά ετοιμάζεις το έδαφος αυτό το «Κίνημα» να επενδυθεί οργανωτικά από καθεστωτικές προσωπικότητες και υπαλλήλους των «νταβάδων» (διεθνών και ντόπιων).
    http://resaltomag.blogspot.com/2010/12/blog-post_4722.html
    Αυτο το διαβαζει κι αλλος κοσμος και ο τυπος που τα γραφει δεν αεροβατεί....
    13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως μπορεί κάποιος να γίνει μέλος της "Σπίθας" ή έστω φίλος, υποστηρικτής, κλπ κλπ??? Πληροφορίες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μικης εκανε κάτι - εβαλε την προσωπικότητα του , την υποστασή του και την υστεροφημία του σε κίνδυνο για να κάνει αυτο που πιστεύει για το καλό του έθνους. Δεν περιμένα να τον υποστηριξουν όλοι. Σίγουρα πάντα θαυπάρχουν και κάποιοι που θα ειναι καχύποπτοι και αρνητικοί , είτε απο φόβο είτε απο συμφέρον.Ας τους αφήσουμε στην άποψή τους και οι υπόλοιποι ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να υποστηρίξουμε όσα πιστεύουμε.
    τομ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τόσα χρόνια που λήστευαν την Ελλάδα που ήταν η σπίθα σου κύριε Θεοδωράκη ;
    Τόσα χρόνια που τα τρώγαμε "όλοι" μαζί γιατί δεν μίλαγες ;
    Μήπως ήσουν κι εσύ μπουκωμένος ; Λέω μήπως ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μίλαγε αγαπητέ συναγωνιστή.

    Δεν του δίναν βήμα όμως να μιλήσει.

    Και συμφωνώ με ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ στη συγκέντρωση.

    Τα είπε έξω από τα δόντια και όπως έπρεπε.

    Εχω κριτική να ασκήσω. Θα προτιμούσα να είχε ήδη κάνει το κίνημα (νομικό φορέα) και να μαζέψει υπογραφές.

    Ο άνθρωπος αυτός πολέμησε για την Ελλάδα. Τόσα τραγούδια σας έγραψε. Τόσους αγώνες έκανε. Και τώρα πάλι από αυτόν περιμένουμε εμείς οι "κριτικοί επαναστατών", ακόμη και τώρα που έγινε 120 χρονών.

    Γιατί δεν κάνετε κάτι εσείς αντί να κατηγορείτε το Θεοδωράκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητήρια στο Μίκη Θεοδωράκη. Ασφαλώς αυτοί που κατηγορούν
    τον Μίκη για την ΚΙΝΗΣΗ που έκανε είναι κομματόσκυλα και δεν έχουν το θάρρος να γράψουν ούτε το όνομά τους!!!Φοβούνται και ντρέπονται ταυτόχρονα για τις βλακίες που γράφουν σαν κριτική προς τον Μίκη.
    Ο Μίκης άνθρωποί μου , γιατί δεν αξίζει να σας αποκαλέσω ούτε συντρόφια ούτε συναγωνιστές, διότι δεν είστε τίποτα από αυτά.
    Πάντως ένα πράγμα σας λέγω επώνυμα: Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι από
    τους πλέον βασανισμένους και αδκιμένους αγωνιστές της πατρίδας μας
    και έχει προσφέρει τα περισσότερα στούς αγώνες του ΄Ελληνα πολίτη για την Δημοκρατία και την Ελευθερία. Ο Μίκης Θεοδωράκης αποτελεί αυτό που λέμε ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει!!
    Μπράβο Μίκη προχώρα και σιγά σιγά , όλοι θα έρθουμε μαζί σου και η Σπίθα σου θα γίνει ΦΩΤΙΑ που θα κάψει αυτούς που κατάντισαν την Ελλάδα μας στο σημερινό χάλι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου