Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ KONTRA CHANNEL...

Τι μπορεί να θέλει ο Γιώργος Κουρής πίσω από το... ατρόμητο κανάλι του λαού;

Γράφει ο Γιάννης Βούρος

Έλληνες Αδέρφια μου!
Εντάξει, είμαι αδικαιολόγητος, αλλά ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣ ανακάλυψα κι εγώ την ... Αμερική, διαπιστώνοντας ότι το περίφημο ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL που εκπέμπει εδώ και 5 κοντά μήνες, ανήκει στην ΑΥΡΙΑΝΗ και στον πασίγνωστο Γιώργο Κουρή!!!

Το κανάλι δηλαδή, που έχει χρίσει τον εαυτό του ως αδιάβλητο υπερασπιστή του Λαού και της Ελλάδας, έχει ιδιοκτήτη έναν από τους μεγαλύτερους "Μαφιόζους" της δημοσιογραφίας!!!
Και ύστερα αναρωτιόμαστε, γιατί ο Έλληνας παρακολουθεί απλά σκυθρωπός τη κατρακύλα της πατρίδας του, χωρίς να μπορεί να αρθρώσει λόγο ούτε να αντιδράσει!
Έχω όμως ένα ελαφρυντικό αδέλφια! Ότι ζω στην Αυστραλία. Κι επειδή οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις με κάνουν πολλές φορές να απέχω από τα κοινά της πατρίδας σε δεύτερο και τρίτο επίπεδο, όχι όμως σε πρώτο, στο να μην ενημερώνομαι δηλαδή επακριβώς για τα καίρια και σημαντικά προβλήματα, ας πούμε ότι αποτελεί δικαιολογία.
Δεν είναι, το ξέρω, αλλά τι να κάνω!
Χτες λοιπόν, και εντελώς τυχαία, ανακαλύπτω ότι πίσω από την καταγγελτική φωνή του ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL, με υπεύθυνο τον έμπειρο, έγκριτο και αξιόπιστο δημοσιογράφο Τέρενς Κουίκ, είναι η νέα "φωνή" του αλήστου μνήμης συγκροτήματος Κουρή!
Ο Κουρής λοιπόν... Είναι ο άνθρωπος που έδωσε νέο πρόσωπο στην λαϊκή δημοσιογραφία, είναι ο άνθρωπος που εξέθρεψε τη μετάλλαξη του Εθνικοσοσιαλισμού δανειζόμενος ό,τι ο Γκέμπελς είχε εφαρμόσει ως προπαγάνδα για να στηρίξει τον Χίτλερ και να φανατίσει τον κόσμο με τις ιδέες του Εθνικοσοσιαλισμού, είναι ο άνθρωπος που είχε δηλώσει κάποτε ότι θα πούλαγε και την ίδια του τη... μάνα προκειμένου να στηρίξει τον Ανδρέα Παπανδρέου και το σάπιο καθεστώς του, είναι ο άνθρωπος που καταχράστηκε συνολικά 856 εκατομμύρια δραχμές από δάνεια - και αγύριστα φυσικά - από τις τότε κρατικοδίαιτες τράπεζες Εθνική και Αγροτική, είναι ο άνθρωπος που βρήκε ξανά την ευκαιρία τώρα, που ο λαός πλέον δεν έχει κανένα "ηλεκτρονικό" στήριγμα να εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή του, να το "παίξει" μπροστάρης στον νέο Απελευθερωτικό του Αγώνα από τα δεσμά των τοκογλύφων του ΔΝΤ και του Μνημονίου!!!!
Θεέ μου, ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ;
Απευθύνομαι με τούτο το σχόλιο στους νέους μας, αυτούς που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ τη φρίκη που λέγεται ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ, είτε γιατί εκείνη την εποχή ήταν σε πολύ μικρή ηλικία, είτε γιατί ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΜΗ ΓΕΝΝΗΘΕΙ!
Ο Γιώργος Κουρής αδέλφια, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΛΑΟΥ!
Πριν πολλά χρόνια, προτού ακόμη η δικτατορία σκεπάσει με το σκοτεινό της πέπλο την Ελλάδα, οι Κουρήδες έβγαζαν στην Κεφαλλονιά την μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα του νησιού. Δεν υποστήριξαν ΠΟΤΕ το δημοκρατικό κίνημα και ήταν ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ του Γεωργίου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του!
Ποιανού υποστηρικτές ήταν;
Μα φυσικά του - πολύ αργότερα - έτερου μεγάλου εχθρού τους, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!!!! Αυτόν που είχαν επί 1 σχεδόν χρόνο πρωτοσέλιδο στην ΑΥΡΙΑΝΗ τους, να βρίσκεται αγκαλιά με 2 Γερμανούς στρατιώτες το 1942! Φυσικά, πολύ αργότερα, αποδείχτηκε επιστημονικώς ότι η φωτογραφία ήταν παραποιημένη, αλλά ποιός τους τιμώρησε ποτέ; ΚΑΝΕΙΣ αδέλφια μου! ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!
Ο Γιώργος Κουρής και ο αδελφός του Μάκης, που κάποτε υπήρξε και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ήταν το "αυγό του φιδιού" που έκρυβε στον κόρφο του ο Ανδρέας Παπανδρέου....

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

Ο Γιώργος Κουρής με τον αδερφό του, ήρθαν στην Αθήνα το 1978 και έστησαν εργοστάσιο που έβγαζε γραφική ύλη και καρμπόν (το θυμάστε άραγε το καρμπόν;).
Το 1980 μπήκαν στον πειρασμό να εκδόσουν μια λαϊκή εφημερίδα, με το ύφος του καταγγελτισμού που είχαν με την πρώτη τους, αυτήν της Κεφαλλονιάς. Έτσι, τον Μάρτιο του 1980 γεννιέται η ΑΥΡΙΑΝΗ, η εφημερίδα που θα ισοπέδωνε αργότερα τα πάντα στο πέρασμά της!
Τους πρώτους τρεις μήνες της κυκλοφορίας της δεν διανεμόταν μαζί με τις άλλες εφημερίδες και είχε σχεδόν μηδαμινή κυκλοφορία, που δεν περιλαμβάνεται στα στοιχεία της ΕΙΗΕΑ.
Οι Κουρήδες είχαν μια αρχή: ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Γι αυτό και το συντακτικό και τεχνικό προσωπικό της εφημερίδας ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΠΟΥΘΕΝΑ!
Και αυτό ήταν τελικά που τους εκτόξευσε στα ύψη. Γιατί; Μα διότι εκείνο τον καιρό, επί κυβερνήσεως Γεωργίου Ράλλη, και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 1980, ξεσπάει η απεργία των τυπογράφων που είχε σαν αποτέλεσμα την αναστολή των περισσότερων ελληνικών εφημερίδων. Οι μόνες εφημερίδες που κυκλοφορούσαν ήταν ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Η ΑΥΓΗ και η ΑΥΡΙΑΝΗ! Και ξαφνικά, η ΑΥΡΙΑΝΗ από τα μερικές εκατοντάδες φύλλα που πούλαγε, ξαφνικά ΕΚΤΙΝΑΣΣΕΤΑΙ στα 50.000 φύλλα και η επιτυχία αυτή τρελαίνει τους Κουρήδες που τρίβουν τα χέρια τους με βαθιά ικανοποίηση.
Και τότε, αποφασίζουν πως είναι η ώρα να δουν σε ποιό "καράβι" θα προσκολληθούν, γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή παράπαιαν ιδεολογικά, κρατώντας μόνο το πομπώδες, φτηνά λαϊκίστικο ύφος που όμως είχε έρεισμα στην απλή, εργατική τάξη.
Η κυβέρνηση Ράλλη, βαθιά συντηρητική αλλά και προσωπικά ο ίδιος ο Γ. Ράλλης, ενοχλούνταν, όχι από το περιεχόμενο, αλλά από το ύφος του εντύπου, που δεν ταίριαζε ούτε στη φύση, αλλά ούτε και στην κουλτούρα του μέσου Έλληνα. Αποφασίζει λοιπόν να βάλει εμπόδια στην κυκλοφορία της εφημερίδας, πότε με το αιτιολογικό του φτηνού αντιτίμου (μόλις 5 δρχ. ενώ οι υπόλοιπες είχαν 15 δρχ.) και πότε με τον αποκλεισμό των συντακτών της από τις καθιερωμένες ενημερώσεις των δημοσιογράφων στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Γιώργος Κουρής γίνεται έξαλλος και "διατάζει" τους υποτακτικούς του, -μαθητευόμενους συντάκτες επί το πλείστον και απλήρωτους ασφαλώς-, να χτυπήσουν ανελέητα τη Νέα Δημοκρατία από παντού! Εφευρίσκοντας και κατασκευάζοντας διάφορα "σκάνδαλα", μεταξύ των οποίων και το γνωστό σκάνδαλο LACOSTE που αφορούσε εμπορικές υποθέσεις της συζύγου του Ράλλη, κατηγορίες που αμέσως μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ κατέρρευσαν, πέραν του γεγονότος ότι ο Γεωργιος Ράλλης υπήρξε μεν ένας σπουδαίος και ΕΝΤΙΜΟΣ καθ' όλα άνθρωπος, αλλά κακός πολιτικός.
Αυτή λοιπόν η διαμάχη του με τη Ν.Δ. τον φέρνει πολύ κοντά στο ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι και στον Πάπανδρέου, ο οποίος ξέροντας το ποιόν των Κουρήδων, δεν τους έχει εμπιστοσύνη και φοβάται ότι στην πρώτη "στραβή" θα τον πουλήσουν. Απλά τους αφήνει να κάνουν το παιχνίδι τους μέχρι να κερδίσει τις εκλογές και μετά βλέποντας και κάνοντας με δαύτους.
Οι εκλογές γίνονται, το ΠΑΣΟΚ θριαμβεύει με 48% κι ο Παπανδρέου γίνεται Πρωθυπουργός, όχι βέβαια από την ΑΥΡΙΑΝΗ, αλλά επειδή είχε από πριν οικειοποιηθεί ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ και φυσικά επειδή ο Λαός ήθελε επιτέλους να γίνει αφέντης στον τόπο του, κλείνοντας τη πόρτα στη Δεξιά και στο αμαρτωλό παρελθόν της...
Ο Γ. Κουρής αποφασίζει να οικειοποιηθεί τη νίκη του ΠΑΣΟΚ με το "έτσι θέλω", γράφοντας ως υπότιτλο, κάτω δηλ. από τον τίτλο "ΑΥΡΙΑΝΗ" στην εφημερίδα του, αμέσως μετά τις εκλογές και τη νίκη του ΠΑΣΟΚ,
"Η εφημερίδα που εξευτέλισε μια κυβέρνηση και γκρέμισε ένα σάπιο καθεστώς 50 χρόνων"! Μόνο που δεν έκανε ΤΙΠΟΤΕ από όλα αυτά! Ούτε εξευτέλισε ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ούτε ποτέ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΠΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, από τη στιγμή την οποία υπήρξε κάποτε ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΟΥ, λιβανίζοντας καθημερινά τον Αρχι-αποστάτη Μητσοτάκη απ τη φυλλάδα του στη Κεφαλονιά!
Ο Παπανδρέου για κάποιους μήνες μετά την εκλογή του, εξακολουθεί να κρατάει αποστάσεις από αυτόν και το έντυπό του, αλλά μετά την συνάντησή τους στο Καστρί τον Ιούνιο του 1982, αποφασίζει να συμπορευτεί με την ΑΥΡΙΑΝΗ, έχοντάς την ως υποστηρικτικό όργανο των σχεδίων του τόσο για την πολιτική του, όσο και για τη νέα τάξη πραγμάτων που ετοίμαζε για την ελληνική κοινωνία.
Έτσι, γεννήθηκε ο ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ, το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!
Ο ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ, που με το εμετικό ύφος του στυλ "Θα σας κρεμάσουμε ρε Νεοδημοκράτες, που μας το παίζετε και προοδευτικοί",
"Καθίστε φρόνιμα και μη βγάλετε κιχ, γιατί θα σας ξεριζώσουμε τα λαρύγγια κοπρίτες" (αυτό προς τους αντιφρονούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν διαφωνήσει για την εκλογή Σαρτζετάκη)
"Αυτό το σκουλίκι που ακούει στο όνομα Χατζιδάκις ή Μινού Χατζιδού, θα το πατήσω κάτω μέχρι να λιώσει η σόλα μου" (απειλή προς τον μεγάλο συνθέτη μας Μάνο Χατζιδάκι)
Ο Κουρής αρχίζει και θεριεύει παντού, σε όλες τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Μετά τη συνάντηση δε με τον Παπανδρέου, ως εκ θαύματος, εγκρίνεται από το πουθενά και το πρώτο του θαλασσοδάνειο. Έκτοτε, με χίλια δυο τερτίπια, έβαζε στο χέρι την ΕΘΝΙΚΗ με όλο και περισσότερα δάνεια και μετά έρχεται η σειρά της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ.
Μέσα σε μια πενταετία, το συγκρότημα ΚΟΥΡΗ γίνεται ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ.
Το ύφος της εφημερίδας, γίνεται και ύφος της πολιτικής ζωής και υιοθετείται από αρκετά στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, με κύριο εκφραστή τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο. Οι "κλαδικές" του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους λεγόμενους "πρασινοφρουρούς". σκορπούν παντού τον τρόμο, σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης, μοιράζοντας μαζί με την ΕΞΟΡΜΗΣΗ, το κομματικό όργανο του ΠΑΣΟΚ, και την ΑΥΡΙΑΝΗ.
Η εφημερίδα του Κουρή γίνεται η μοναδική που κυκλοφορεί στα Υπουργεία και στις ΔΕΚΟ, βάζοντας φραγμό στις άλλες εφημερίδες. Ήταν εντολή "άνωθεν", ότι το μόνο έγκυρο έντυπο για αυτούς που ήθελαν να δηλώνουν ΠΑΣΟΚ, ήταν η ΑΥΡΙΑΝΗ και αυτή έπρεπε να κρατούν στα χέρια. Όποιος δεν υπάκουε, είτε μετατίθετο είτε άλλαζε πόστο και βαθμό...
Η εφημερίδα εξακοντίζεται στα 400.000 φύλλα καθημερινά, ρεκόρ που θα μείνει αξεπέραστο! Ο Κουρής γίνεται ο απόλυτος εκφραστής του κινήματος. Και το κίνημα πλέον, γίνεται ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ. Στον ΟΤΕ, ο Θεοφάνης Τόμπρας, ένας από τους χειρότερους ανθρώπους που υπήρξαν ποτέ σε κρατικό οργανισμό, γίνεται διευθυντής του και τοποθετεί "κοριούς" σε όλα τα τηλέφωνα "υπόπτων" πολιτών και στελεχών της Αντιπολίτευσης, μηδέ εξαιρουμένου και του ίδιου του αρχηγού της Κ, Μητσοτάκη.
Η Ελλάδα ζει ξανά σε "κλοιό", αυτόν του ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΥ.
Ο Κουρής συνοδεύεται ΠΑΝΤΑ με φρουρά δύο ή τριών αστυνομικών της Ασφάλειας, σα να επρόκειτο για... κυβερνητικό στέλεχος! Το συγκρότημά του στον Ταύρο, είναι περιστοιχισμένο από περιπολικά της Αστυνομίας, που αλλάζουν με βάρδιες. Ζει σαν απόλυτος Άρχοντας.
Ο Παπανδρέου τον χρησιμοποιεί ως γκαιμπελικό όργανο εκφοβισμού όχι μόνο των βουλευτών του, αλλά και των στελεχών της κυβέρνησης, δηλαδή των ίδιων των Υπουργών του! Αν κάποιος έπεφτε στα νύχια και στο... στόμα της ΑΥΡΙΑΝΗΣ, (π.χ. Τρίτσης) έπρεπε να καρατομηθεί. Νόμος. Δεν έπεφτε βέβαια τυχαία. Ο Παπανδρέου όποιον υπουργό του ήθελε να καρατομήσει στον επόμενο ανασχηματισμό είτε απλώς να τον εκφοβίσει επειδή του αντιτίθονταν είτε και τα δύο, έπρεπε πρώτα να τον δώσει βορά στα δόντια του ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΥ. Χιλιάδες στελέχη και μέλη του κόμματος του ΠΑΣΟΚ, λοιδωρήθηκαν και εξευτελίστηκαν από τον Κουρή και το συνάφι του, ικανοποιώντας τον Μεγάλο Αρχηγο.
Ο καλλιτεχνικός κόσμος και η Διανόηση περισσότερο, κατακρεουργήθηκαν. Ο Μίκης Θεοδωράκης έγινε "Μίκυ Μάους", ο Μάνος Χατζιδάκης "Μινού Χατζιδού", ο μέγας φιλόσοφος και διανοητής Κορνήλιος Καστοριάδης που στηλίτευσε τον Ανδρέα Παπανδρέου και το καθεστώς του, αποκαλύπτοντας ότι ο Παπανδρέου πούλησε τους συνεργάτες του στον Μανιαδάκη, Υπουργό Ασφαλείας της χούντας του Μεταξά και γίνεται "Κορνήλω η Ρουφιάνα" που θα γλύψει κάποτε όλα τα κ...λιά των ΠΑΣΟΚτζήδων για να βάλει μυαλό"!
Όποιος πήγαινε ΚΟΝΤΡΑ στον Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ ή και σ' αυτόν τον ίδιο, ήταν "νεκρός".
Ακριβώς, οι ίδιες μέθοδοι που εφάρμοζε ο Γκαίμπελς. "Συκοφαντείτε, συκοφαντείτε! Στο τέλος οπωσδήποτε κάτι θα μείνει!"
Ευτυχώς όμως αδέλφια μου, οι προσωπικότητες όλων αυτών ήταν πολύ πιο πάνω απ' όλον αυτόν τον ΒΟΘΡΟ που τους είχε ρίξει ο Κουρής και η εφημερίδα του. Και δεν έμεινε ποτέ, ούτε ΚΟΚΚΟΣ λάσπης πάνω τους.
Ο Κουρής φτάνει στο ζενίθ της ακμής του, όταν μπαίνει στο χώρο της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας, με το ραδιοφωνικό σταθμό "Ράδιο Αθήνα", τον οποίον εγκαινιάζει ο ίδιος ο Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα με περισσή οικειότητα την ΑΥΡΙΑΝΗ ως το "ΑΓΛΑΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ" (!!!) και φυσικά, όταν ανοίγει τον αλήστου μνήμης τηλεοπτικό σταθμό "Κανάλι 29". Εκεί πραγματικά ήταν η "χαβούζα" των λαϊκιστών και γκαιμπελίσκων του ΠΑΣΟΚ, με πρωτοκαθεδρία τον επίσης αλήστου μνήμης Ευάγγελο Γιαννόπουλο, που χρίζεται ως το "φερέφωνο", ή αν θέλέτε, ο άτυπος κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ με την εκπομπή του "Η Άλλη Όψη"...
Η αλήθεια όμως βρίσκεται αλλού αδέρφια! Ο Κουρής, είχε αρχίσει να τσακώνεται με το αφεντικό του, επειδή αυτός "μυρίστηκε" ότι ο ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ στο τέλος δεν θα του έβγαινε σε καλό και επειδή ήταν πανέξυπνη αλεπού της πολιτικής, αρχίζει να τα κάνει πλακάκια με τον Γιώργο Κοσκωτά, έναν τυχάρπαστο "από το πουθενά" Τραπεζίτη, ο οποίος σε ηλικία μόλις 30 ετών αγόρασε με κομπίνα μια μικρή τράπεζα στην οποία δούλευε, την Τράπεζα Κρήτης και μέσω αυτής αποφασίζει να γίνει μεγαλο-παράγοντας, αγοράζοντας την ποδοσφαιρική ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Ο Κοσκωτάς είχε συναντηθεί δύο φορές με τον Παπανδρέου, προτείνοντάς του να τον στηρίξει με μια νέα εφημερίδα, γιατί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δεν ήταν εύκολο, η εφημερίδα αυτή ήταν ιστορική και παραδοσιακά δεμένη στο άρμα της κεντροδεξιάς. Παρ όλα αυτά, θα φρόντιζε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ να είναι επιεικής στο ΠΑΣΟΚ και στον Παπανδρέου, να μην τον αντιπολιτεύεται σθεναρά και, με τη βοήθεια της νέας εφημερίδας που λεγόταν ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ και ήταν πιστό αντίγραφο της Aμερικάνικης εφημερίδας USA TODAY. Μοντέρνα, πολυσέλιδη και σε διαφορετικό στυλ, η νέα εφημερίδα εντυπωσιάζει τον Παπανδρέου και του άρεσε η ιδέα να είναι μια εφημερίδα ολότελα "δική" του, ξεφεύγοντας από τη βρωμιά της ΑΥΡΙΑΝΗΣ.
Ο Κουρής αντιλαμβάνεται ότι το «αφεντικό» τον εγκαταλείπει και αποφασίζει να δράσει. Εν τω μεταξύ, άρχισε να τον πιέζει και η ΕΘΝΙΚΗ για τα δάνεια που είχε πάρει και τα φίδια είχαν αρχίζει να τον ζώνουν. Σποραδικά λοιπόν, αρχίζει να χτυπά τη κυβέρνηση και ορισμένες επιλογές της, χωρίς να ακουμπά (ακόμη) τον Ανδρέα. Στο μεταξύ, η παραδοσιακά ΠΑΣΟΚική εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Μπόμπολα και η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ του Τεγόπουλου, είχαν αρχίσει σιγά-σιγά να αποστασιοποιούνται από το ΠΑΣΟΚ για καθαρά λόγους συμφέροντος. Κι έτσι, ο Κουρής πίστευε ότι αργά η γρήγορα, το "αφεντικό" θα τον ξαναχρειαστεί και τότε... θα χορέψει καλά (το αφεντικό)!
Ακολουθεί η εσπευσμένη εισαγωγή του Παπανδρέου στο νοσοκομείο του Χέρφιλντ στο Λονδίνο και η εγχείρηση "ανοικτής καρδιάς" που έκανε και, το - κυριότερο - το ξέσπασμα του σκανδάλου Κοσκωτά. Ο Κουρής χορεύει στη καρέκλα του γραφείου του τρισευτυχισμένος!
Ο Κοσκωτάς δραπετεύει από την Ελλάδα, αφήνοντας τα πάντα πίσω του (εκτός από ένα κομμάτι κέικ που έφαγε βιαστικά πάνω στο γραφείο του στην εταιρεία ΓΡΑΜΜΗ) και ο Παπανδρέου βάλλεται από παντού ως συνένοχος στη ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, όπως τον κατηγορεί το περιοδικό ΤΙΜΕ. Και όχι μόνον αυτό, βάλλεται και ως μοιχός πλέον, σέρνοντας παντού την κατά 34 χρόνια νεώτερή του μαιτρέσα του, Δήμητρα Λιάνη.
Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση ο άλλοτε κραταιός και αναμφισβήτητος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ψάχνει να βρει συμμάχους αλλά δεν τα καταφέρνει. Αντ' αυτού λοιπόν, νά ‘σου και πάλι ο Κουρής! Που αυτή τη φορά, θέλει πολύ μεγάλα ανταλλάγματα για να τον στηρίξει, όπως φέρεται να ομολόγησε και ο ίδιος κάποτε σε πρόσωπο του στενού του κύκλου. Ο Παπανδρέου του δίνει "Γη και Ύδωρ" προκειμένου να τον στηρίξει και ο Κουρής φυσικά τα παίρνει.
Και ξεκινάει από εδώ η ιστορία του "καναλιού 29", μια ιστορία βρώμικη, όσο και τα νερά των υπονόμων. Το κανάλι χτίζεται και στελεχώνεται μέσα σε μια βδομάδα, η άδεια λειτουργίας του χορηγείται ΑΜΕΣΩΣ, τη στιγμή που το ΜΕGA CHANNEL δεν είχε ακόμη και εξέπεμπε σχεδόν παράνομα και ξεκινάει ο αγώνας διάσωσης του Παπανδρέου. Και για να χοντρύνει ακόμη περισσότερο τα πράγματα ο ανήθικος και χωρίς φραγμούς αυτός άνθρωπος, ΣΤΗΝΕΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ, με δήθεν πράκτορες της ΚΥΠ στον Υμηττό, όπου είχε τους πομπούς του, ότι δήθεν η ΚΥΠ του Τσίμα έκανε παρεμβολές στο σήμα του σταθμού και εμπόδιζε την εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ!
Η αλήθεια φυσικά είναι άλλη! Ο ίδιος ο Κουρής, με τις επαφές και τις άκρες που είχε τότε στην ΕΥΠ, ζητάει επιτακτικά να του φρουρούν καθημερινά πράκτορες της υπηρεσίας την κεραία που είχε στον Υμηττό, από φόβο - και καλά -μήπως και του τη γκρεμίσουν, ενώ ο ΙΔΙΟΣ και μερικοί τεχνικοί του δημιουργούν παράσιτα με ειδικό μηχάνημα που βρισκόταν στη ταράτσα του συγκροτήματος του Ταύρου! Και κάποια νύχτα, Ο Κουρής παρέα με τρεις τεχνικούς και μια κάμερα, ανεβαίνουν στο βουνό για να κάνουν δήθεν έλεγχο στην κεραία, κατευθύνονται προς το αμάξι των ανυποψίαστων ΚΥΠατζήδων που του... φυλάνε τον εξοπλισμό και τους... σπάζουν στο ξύλο με τη κάμερα να καλύπτει το στημένο γεγονός!!! Και φυσικά ο Κουρής γίνεται και πάλι ο λαϊκός ήρωας, βγαίνοντας την επαύριο η ΑΥΡΙΑΝΗ με ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ "ΜΑΣ ΦΙΜΩΝΟΥΝ"!!! Η ΚΥΠ του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ πίσω από τις παρεμβολές στο Κανάλι 29"!!!" καταγγέλλοντας ότι θέλουν να χώσουν έτσι μέσα τον ΑΝΔΡΕΑ, τον λαοπρόβλητο ηγέτη που χτυπιέται από παντού, αν και άρρωστος!...
Τι άλλο να γράψω άραγε γι αυτόν τον αδίστακτο «μαφιόζο» της πολιτικής και του Τύπου...;
Και μόνο το γεγονός ότι μετά από λίγα χρόνια, η νομενκλατούρα του ΠΑΣΟΚ αποστασιοποιείται από τον ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟ λέει πολλά... Η εφημερίδα του αρχίζει να πέφτει μέρα με τη μέρα σε κυκλοφορία, ο κόσμος του γυρνάει τη πλάτη και το ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη τον "αποκηρύσσει" με την στάση του απέναντί του.
Ξαφνικά, βλέπει την εφημερίδα του να βρίσκεται σχεδόν στην τελευταία θέση, με 6-7.000 φύλλα από 400.000 που πούλαγε και αποφασίζει να χτυπήσει ξανά, αφού είδε ότι οι εκβιασμοί του δεν έπιαναν πλέον! Και χτυπάει με ανάστροφο τρόπο, αυτόν δηλαδή του "Mea Culpa", κατά την προσφιλή τακτική του αφεντικού του. Το πρωτοσέλιδο του έχει τίτλο το δραματικό "ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ"!!!, αποκηρύσσοντας κι αυτός με τη σειρά του το ΠΑΣΟΚ και το παρελθόν! Και στρέφεται στη... Νέα Δημοκρατία!!!!
Ναί, ναί, όπως το γράφω και το βλέπετε!
Ο Σημίτης πλέον είναι το κάθαρμα, ο ληστής κλπ και ο Κωστάκης ο χοντρούλης το... καλό παιδί που θα μας σώσει!!!!
Και φτάνει στις 9 Αυγούστου του 2008, με πρωτοσέλιδό του να κραυγάζει: "Κατέρρευσε με πάταγο η σκανδαλολογία"... και η προσπάθεια αποδόμησης της κυβέρνησης" και με φώτο τον... Καραμανλάκο!
Το θράσος του δεν χωράει ούτε στο... σύμπαν!
Γι αυτό και σήμερα κραυγάζει ακόμη "Αν ανοίξω το στόμα μου θα γίνει της π...νας!"
Που σημαίνει με απλά λόγια ότι "όποιος κουνηθεί κ...φάλες, και με χτυπήσει ή με καρφώσει, να το σκεφτεί καλά γιατί όλους σας έχω στο κιτάπι μου"!
Αυτόν, θέλεις αδερφέ μου, Έλληνα πατριώτη, να γίνει το όργανο της οργής σου; αντί να τον «κρεμάσεις» και αυτόν μαζί με τους υπόλοιπους προδότες; Θέλεις αλήθεια να τον έχεις μπροστάρη σου μέσα από το ύποπτο κανάλι του;
Όχι άλλοι προδότες θεέ μου!!!
Φτάνει πια!!!
Δεν αντέχουμε άλλο!!!

11 σχόλια:

  1. ακριβως επειδη δεν αντεχουμε αλλο...θα επρεπε ολοι να σωπασετε!!!!αμαν πια με τα αρχηγιλικια, τις ιδεολογιες και οτι αλλη π@@@@ρια εχει ο καθενας στο κεφαλι του!!!!!!ελεος!!!!μας κουρασατε και μας απογοητευσατε!!!!ολοι σας!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ Βούρο , την στιγμή που το γράφω δεν έχω ψάξει ¨το ποιόν¨ σου αλλά δεν έχει σημασία... Σημασία έχει ότι μάλλον (και ασ το πάρουμε έτσι !) αυτή είναι η ιστορία... Δεν καταλαβαίνεις ότι- από τα ίδια τα γραφόμενά σου - έχει γεμίσει ο τόπος μικρούς η μεγάλους Κουρήδες από όλα αυτά τα χρόνια ;;; Γιατί; Μα γιατί από τα Μ.Ο.Π. (αν θυμάσαι..!) , τα πακέτα Ντελορ , τα δάνεια , τις καταχρήσεις και και και έπεσε πολύ χρήμα (βρώμικο!) σε όποιον ανακατευόταν με την πολιτική... Και ΠΟΙΟΣ το έδινε εκτός από τα αποθέματα του ελληνικού λαού (λεηλάτηση ταμείων κλπ ) από το εξωτερικό ; Aυτοί που θέλουν ( και το έχουν σχεδόν καταφέρει!) την Πατρίδα μας και εμάς και τα εγγόνια μας ΣΚΛΑΒΟΥΣ ( στην τσέπη αλλά κυρίως στο Ελληνικό μυαλό και την ψυχή για να μην υπάρχει εμπόδιο..!) Αν - και το γράφω σπαταλώντας το χρόνο μου για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (πολιτικά κολλημένους , άσχετους η και σωστά δημοκρατικούς αλλά...- ) το Κόντρα η οποιοδήποτε ¨Κόντρα¨ για δικό του συμφέρον συμβάλει να ¨ξυπνήσει¨ η Ελληνική ψυχή ώστε να σβήσουμε την φωτιά που κοντεύει να κάψει τον ¨ΦΟΙΝΙΚΑ¨ είναι ...καλοδεχούμενο! Και ξέρετε γιατί δεν πρέπει να υπάρχει διχόνοια μέχρι να τελειώσει η μάχη ; Γιατί είναι ¨Η¨ μάχη , είναι παγκόσμια ( με εμάς πάλι στην πρώτη γραμμή ..!) και ΚΑΝΕΝΑΣ μετά δεν θα μπορεί να οικειοποιηθεί την νίκη ..! Άλλωστε κατά την διάρκειά της ( γιατί μόλις τώρα αρχίζει πραγματικά αφού δεν την αποφύγαμε λόγω προδοσίας !) ο καθένας μας θα δείξει ¨τα άντερά του ¨ και πόσο βαριά είναι αυτά που του ¨κρέμονται¨ ( και ποιός έχει ¨τέτοια¨ !) Για εμένα ΑΥΤΟ είναι τ ο δ ά σ ο ς και όχι το δένδρο ..! (π.χ. όπως είδατε πως ¨καθάρισαν¨ το μέρος στο Έβρο που ανεφοδιάζεται από Βόρεια ο στρατός μας με έναν πολύ - πολύ ΄υποπτο¨ συνεχόμενο ¨τρελλό¨ αέρα ..! δηλ. η μάχη θα είναι ολοκληρωτική , μέσα - έξω !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μονο στην ελλαδα συμβαινουν αυτα.
    το ενα του καναλι το ΑΛΤΕΡ,καταχρεωμενο, να γλυφει ,και το αλλο το ΚΟΝΤΡΑ, βριζει τους παντες και τα παντα.
    ΕΤΣΙ ΑΥΞΟΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ,ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ,ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΤΕΡ.
    ΩΡΑΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ετσι ακριβως οπως τα γραφεις. Respect.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι , έτσι ακριβώς είναι η ιστορία με τον Κουρή. Όπως τα γράφεις. Αλλά μου κάνει εντύπωση που τα ξέρεις ενω ζεις στην Αυστραλία, όπως επίσεις ότι δεν ήξερες ότι το κοντρα ανήκει σάυτό το παληόμουτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικα ξερεις τοσα...φροντιζεις να ενημερωνεσαι (& πολυ καλα κανεις) οπως λες..αλλα δεν ηξερες για την..-new business-(μοχλος πιεσης)του Κοντρα..στο (κατακορον) δημοφιλες & κερδοφορο "σπορ" του εκβιασμου & του(δημιουργω προβλημα για να πουλησω την λυση του)..
    Τον Αυριανισμο τον θυμαμαι σαν την ποιο ΧΥΔΑΙΑ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΗ "εκφραση"..αλλα μηπως ηρθε η ωρα στο "συγκροτημα" να ΔΟΥΜΕ & την Σχολη Πολιτικων Παραγοντων..? με πιστοποιηση & διαπιστευση..μεγιστης αντοχης.. στον Πολιτικο υπονομο? που ΔΥΣΤΥΧΩΣ αφου αυτος υπερτερησε για τοσα πολλα χρονια..οποτε "γευομαστε" τα ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ του..ΕΛΠΙΖΩ προς ΓΝΩΣΗ & ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ.
    γιατι τα αποτελεσματα δεν κανουν Κανεναν Τους ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που το πάει ο ...ποιητής;
    Από ότι θυμάμαι ναι ο Κουρής έτσι κινήθηκε και την φυλλάδα του την αυριανή την έπιασα στα χέρια μου ΜΟΝΟ μια φορά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κόντρα έστω και με ιδιοκτήτη τον ίδιο τον Κουρή δεν είναι το πιο ελεύθερο κανάλι, το αντιμνημονιακό, το αντικατοχικό και ότι αν όχι όλα, αλλά τα πολύ περισσότερα δεν είναι αλήθεια και για αυτό μπράβο του γιατί αν δεν είναι το μοναδικό, είναι από τα ελάχιστα που τα βάζουν με το δυναστικό σύστημα ΠΑΣΟΚ και την νεα κατοχή που μας έφερε. Δήλαδή κύριε αρθρογράφε θα ήσασταν ευχαριστημένος χωρίς το κόντρα και όλα τα πρόβατα να παρακολουθούσαν τα πασοκονταβατζοκάναλα;;; Μήπως εσείς τώρα παίζεται έναν βρώμικο ρόλο στην πιο κρίσιμη περίοδο της πατρίδας μας;;; Ναι αυτό το σάπιο πασοκοσύστημα που εξέθρεψε αυριανισμός πρέπει να πεθάνει και δεν πεθαίνει με τα πασοκονταβατζοκάναλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο αδερφός του πάντως είναι σοβαρός όπως και η εφημερίδα του το Παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αλεξ δεν μπορω να βρω τροπο να ξεφυγω απο ολοι αυτη τη βρωμια που υπαρχει σε αυτη τη χωρα οπου να κοιταξω ζοκοπαει μεχρι τωρα ολοι λεγανε οτι οπιος ειναι κλεφτης και πσεφτης ειναι εξυπνος εδω και λιγο καιρο το παιζουν ολοι αδικιμενοι ντροπη σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το πόσο βρώμικος ,λίγδας,κωλογλύφτης και μουνόσκυλο είναι ο Κουρής το γνωρίζει όλη η Ελλάδα, αλλά κάποιοι τέλος πάντων μέσα από το κολοκάναλό του τα λένε χοντρά στά λαμόγια που κυβερνάνε. Πάντως ένα είναι σίγουρο .....όταν θεωρήσει για το συμφέρον του κάτι διαφορετικό , θα αλλάξει το ποίημα η αλήτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kαλά και πολύ σωστά όλα αυτά, αλλά το κρίσιμο ερώτημα είναι το εξής: Γιατί εσύ "τρώγεσαι" με τον Γ. Κουρή, οι άλλοι είναι καλύτεροι; Αν ήσουν μάγκας και όχι δάγκας θα έγραφες από ένα ...κατεβατό για όλους τους "εθνικούς εργολάβους-βαρόνους" των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης και όχι ΜΟΝΟΝ για τον Γ. Κουρή. Άρα, ύποπτος ΚΑΙ ο δικός σου ρόλος, "κύριε" Βούρε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου