Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ.....ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ...

«What uncle Sam really wants..» Είναι ο τίτλος από ένα μικρό βιβλιαράκι που πρωτοκυκλοφόρησε το 1986 και έκτοτε επανεκδίδεται συνεχώς. Το έγραψε ο Νόαμ Τσόμσκι (όταν ήταν στα φόρτε του) και δείχνει τον τρόπο που εφαρμόζεται η αμερικανική εξωτερική πολιτική. Βασικός άξονας ήταν και παραμένει η φιλοσοφία του Χένρι Κίσινγκερ, ίσως του μεγαλύτερου δολοπλόκου πολιτικού που πέρασε από τον πλανήτη μας.

Εάν θέλεις να διαλύσεις μια χώρα, υποστηρίζει ο Κίσινγκερ, εκτός από την φανερή πολιτική πίεσης που πρέπει να ακολουθεί ο Λευκός Οικος, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πρέπει να παρεισφρήσουν στα ενδότερα της χώρας. Στην αστυνομία, τους επαναστατικούς πυρήνες, τα πανεπιστήμια, τα εργατικά σωματεία, παντού. Θα πάρει χρόνια, έλεγε, αλλά αξίζει τον κόπο.
Και έφερε για παράδειγμα τον Αριστοτέλη Ωνάση. Για πολλά χρόνια προσπαθούσε η αμερικανική κυβέρνηση να συγκρατήσει «τον ατίθασο Έλληνα» και την οικονομική αυτοκρατορία που έχτιζε. Ματαίως. Τότε ο Κίσινγκερ πρότεινε να μεταβεί πράκτορας της CIA στη χώρα της Λατινικής Αμερικής όπου ναυπηγούσε τα πλοία του ο Ωνάσης και να πιάσει δουλειά ως εργάτης. Μέσα σε ένα χρόνο ο εν λόγω πράκτορας κατάφερε να «οργανώσει» τους εργαζομένους ώστε να κατεβούν σε απεργία διαρκείας η οποία έφερε τον Ωνάση στο χείλος της καταστροφής. Φαινομενικά ήταν μια απεργία υπέρ των δικαιωμάτων της φτωχής εργατιάς. Και οι ίδιοι αυτό πίστευαν. Έπρεπε να περάσουν 15 χρόνια για να μάθουμε πως δρομολογήθηκε εκείνη απεργία και ποιος ήταν ο ουσιαστικός στόχος της.
Πριν από μερικά χρόνια έπεσε στα χέρια μας και ένα non paper υπογεγραμμένο από τον Κίσινγκερ που συνιστούσε στο τότε υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ πώς να διαχειριστούν τον «ανυπάκουο Ελληνικό λαό». Η συνταγή ήταν «να σπάσει το ηθικό του» το οποίο ο αμερικανοεβραίος έβρισκε «παράξενα υψηλό και ανθεκτικό». Έλεγε : «Η ιστορία, η οικογένεια και η θρησκεία είναι τα τρία στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες. Για να πετύχει κάποιος την αποσταθεροποίηση της χώρας πρέπει να απορρυθμίσει αυτούς τους τρεις άξονες».

Ανέφερε και άλλα πολλά, όπως το ότι ο «έμφυτος αντιαμερικανισμός που έχουν οι Έλληνες πρέπει να μετατραπεί σε αντι-ευρωπαϊσμό». Αυτό το τελευταίο θυμήθηκα με τα πακετάκια που πήγαν σε Μέρκελ, Σαρκοζί και λοιπούς.
Ο Τσόμσκι στο βιβλίο του (υπενθυμίζουμε το 1986), περιγράφει με πολύ γλαφυρό τρόπο, πώς οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, όπου δεν μπορούν να επιβληθούν με στρατιωτικά μέσα.
«Η αποσταθεροποίηση της οικονομίας μιας χώρας τη φέρνει πιο κοντά στο ΔΝΤ. Σε αντάλλαγμα για τα δάνειά του, το Ταμείο επιβάλλει «φιλελευθεροποίηση»: μια οικονομία ανοικτή στην εξωτερική διείσδυση και έλεγχο. Τα μέτρα αποσκοπούν στην δραστική μείωση των δημοσίων υπηρεσιών ώστε να δίδεται περισσότερη εξουσία στην πλούσια τάξη και τους ξένους επενδυτές. Σκοπός η δημιουργία δύο τάξεων : των πλουσίων και των φτωχών. Η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης είναι το κλειδί καθώς οι φτωχοί θα υποφέρουν συνεχώς και δεν θα έχουν διάθεση να κοιτάξουν το εθνικό τους συμφέρον» Τόσο στεγνά.
Οι λεπτομέρειες για το πώς κατάφερε η κυβέρνηση του πατρός Μπους να «σταυρώσει» το Ελ Σαλβαδόρ είναι ανατριχιαστικές. Το πώς η εφημερίδα New York Times έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση του δικτατορικού καθεστώτος στην Νικαράγουα και πώς οι Αμερικανοί ενίσχυαν τους Κόντρας κατά των Σαντινίστας είναι εξοργιστικό. Το πώς και γιατί μετατράπηκε η Γουατεμάλα σε κρανίου τόπο την δεκαετία του '70. Πώς έγινε η εισβολή στον Παναμά, ώστε να ανέβει στην εξουσία ο αμερικανόφιλος δικτάτορας Μανουέλ Νοριέγκα. Πως ξεκίνησε ο πόλεμος στον κόλπο το1990 και γιατί ο Σαντάμ Χουσέιν έγινε από εκλεκτός των Αμερικανών, εχθρός τους. Πώς το 1982 το Ισραήλ, με την υποστήριξη των ΗΠΑ πουλούσε όπλα στο ΙΡΑΝ (!!) και βοηθούσε τον Αγιατολάχ Χομεϊνί να αναλάβει την εξουσία μετά τον θάνατο του Σάχη. Κάπου εκεί το βιβλίο αναφέρεται και στους τότε (1986) φόβους των Αμερικανών για την Ευρώπη. Ο Κίσινγκερ, στα υπομνήματα που έστελνε, έγραφε ότι «εχθρός» των ΗΠΑ στην γηραιά ήπειρο είναι η Γαλλία και η Γερμανία και η προοπτική να δημιουργηθεί ένας γαλλογερμανικός άξονας σε μια ενωμένη Ευρώπη. Συνιστούσε δε να χρησιμοποιηθούν «οποιαδήποτε μέσα» ώστε να μην υπάρξει ποτέ μια πραγματική Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και ερχόμαστε στο σήμερα. Που με μια πρώτη ματιά φαίνεται πως σκοτωνόμαστε μεταξύ μας. Πως τα δεινά της Ελλάδας οφείλονται στην αδιαλλαξία της Μέρκελ και στις κωλοτούμπες του Σαρκοζί. Πως το μνημόνιο είναι ευρωπαϊκής προελεύσεως. Και πως τα σκληρά μέτρα μάς επιβάλλονται από τους κακούς Ευρωπαίους. Δεν λέω, ότι η Ε Ε είναι πανάκεια, προς Θεού. Απλά διερωτώμαι τι εξυπηρετούν τα γεγονότα των τελευταίων μηνών και δη ημερών. Ποιος θα είναι ο κερδισμένος τελικά. Γιατί πρέπει να φανεί προς τα έξω ότι οι Έλληνες, εκτός από φοροφυγάδες, πλαστογράφοι, τεμπέληδες είναι και τρομοκράτες. Σε τι αποσκοπεί να τα βάλουμε εμείς με την Ευρώπη και η Ευρώπη μαζί μας. Και νάσου πάλι ο Κίσινγκερ.

Ήθελα πολύ να μάθω, τι συζητούσε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όταν βρέθηκαν και οι δύο στην συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντερμπερκ, τον περασμένο Ιούνιο στην Ισπανία. Ένα από τα θέματα της ατζέντας ήταν «Το πρόβλημα της Ελλάδας: προοπτικές και λύσεις για το μέλλον»

Το έλαβα με email

6 σχόλια:

 1. Ενδιαφέρον όντως ...
  Όμως επιμένω ότι πρέπει να στοχεύουμε ψηλότερα.
  Αμερικάνοι, Γερμανοί, Γάλλοι, δεν είναι παρά κάποια πιόνια ανωτέρων. Ο πλούτος και η δύναμη είναι σε ιδιώτες. Τα κράτη παίζουν τα παιχνίδια των συγκεκριμένων ανθρώπων.

  Ας μην μπούμε πάλι στη διαδικασία "Αμερική ή Γερμανία?", "Κίσσινγκερ ή Μέρκελ?" καθώς όλοι φροντίζουν για το κακό μας.
  Να μπούμε στη διαδικασία "ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ". Ας φροντίσουμε να διατηρήσουμε τους θεσμούς μας "ΠΑΤΡΙΔΑ (την ιστορία μας), ΘΡΗΣΚΕΙΑ (την καλή πλευρά της), ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (τον ισχυρό δεσμό που υπήρχε πάντα στην Ελλάδα)". Και όπου μπορούμε αντίσταση. Αντίσταση στις βλαβερές ιδιωτικοποιήσεις της κρατικής περιουσίας, εμπάργκο στα προιόντα των μεγάλων TRUST, αντίδραση στη γενική παγκοσμιοποίηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ,ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΑΛΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΝΑ (ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΑΣ).ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΑΣ .....ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΣΣΑΡΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΙΔΙΑ .ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ.....ΣΑΣ ΙΚΕΤΕΥΩ......ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΑΣ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ Π Α Ι Δ Ι Ω Ν Μ Α Σ (αυτα τα παιδια ειναι και δικα σας)...Μια μανουλα που σας ΘΕΡΜΟΠΑΡΑΚΑΛΕΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΖΩΑ... ΓΙ`ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ....ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ ΤΑ ΜΙΚΡΟ-ΤΣΙΠ... ...ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΣΤΟ youtube MONO BAΛTE ΣΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ Κ Λ Ε Ι Δ Ι Α....ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ..............ΜΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μάλλον στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ ο Παπακωνσταντίνου απλά άκουγε και σημείωνε ώστε να δώσει 'εξετάσεις' σε real χρόνο.
  Το θέμα είναι τι συζήτησε με τον Παπανδρέου το 2002 στην Αμερική όταν συναντήθηκαν στο imperial.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο κίσινγκερ έλεγε διάφορα αλλά είναι πραγματικά μυθοπλασία να πιστεύεις ότι τα λεγόμενά του επαληθεύονται στο παρόν. Κατ' αρχάς, βάσει αυτών που έλεγε περί απαξιώσεως της Ελλάδας ώστε στη συνέχεια να γίνει περισσότερο εκμεταλλεύσιμη από τους ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες αφανίζοντας παράλληλα τη μεσαία τάξη, η καλύτερη λύση για εμάς στο παρόν θα ήταν να δώσουμε κανόνι στο χρέος και τέλος. Να τους τιμωρήσουμε για την επέμβασή τους και να μη τους αφήσυμε να μας αφανίσουν υλικά και ως έθνος. Αλλά μάθε ότι αν πιστολιάσουμε το χρέος, το να μπούμε στη δραχμή θα είναι μονόδρομος. Αλλά αν μπούμε στη δραχμή, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να γίνουμε λεία από το εξωτερικό κεφάλαιο. Όλα αυτά δηλαδή που υποτείθεται επιδιώκουν μέσω του μνημονιου, σου λέω εγώ ότι θα το πετύχαιναν πιο εύκολα αν πτωχεύαμε. Και μη πεις ότι δε θα πτωχεύαμε ακόμη και χωρίς μνημόνιο και δανεισμό, γιατί θα αμφισβητήσω τις γνώσεις σου και την ευφυία σου. Επίσης, αν πιστολιάζαμε το χρέος και μπαίναμε στη δραχμή, τότε η Ε.Ε. θα αποδυναμονόταν και θα μειονόταν το κύρος της έναντι των ΗΠΑ. Άρα αντίθετα με αυτά που έλεγε ο Κίσινγκερ. Και το τελευταίο είναι ότι, στη σλυγχρονη εποχή, όταν φτωχαίνεις σαν πολίτης, δε ξεχνάς το έθνος σου, αλλά γίνεσαι φασισταράς και φαντασμένος, κάτι το οποίο είναι επίσης αντίθετο με τον Κίσινγκερ. Έχω βαρεθεί να διαβάζω ανακρίβειες. Φτάνει πια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το πρόβλημα δε λέγεται 'ΗΠΑ' ούτε "Ε.Ε.". Τα κέντρα εξουσίας "Bilderberg & Τριμερής επιτροπή" αποτελούνται και από Ευρωπαίους και από Αμερικάνους. Το θέμα είναι η εκμετάλλευση της 'ενέργειας'. Και πάνω σ'αυτό στήθηκε βασικό πολυετές πλάνο με εναλλακτικές σε περίπτωση που στραβώσει κάτι.
  Ο Κίσσινγκερ γνωρίζει ότι οι Έλληνες είναι ατίθασοι και αντιδραστικοί. Και κάθε πλάνο που αφορά την Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο και προσπάθεια για να υλοποιηθεί. Στο βιβλίο του Αθ. Στριγά "Παγκόσμιοι εντολοδότες" υπάρχει σε μια σελίδα ένα αντίγραφο συμφωνίας με υπογραφή Α.Παπανδρέου όπου η Θράκη δίνεται στους Τούρκους και η Κύπρος στην Ελλάδα. Όταν το πρωτοδιάβασα (πριν 15 χρόνια) είπα "τι μα..ίες είναι αυτές". Τώρα μ' αυτά που γίνονται στη Θράκη έχω ανατριχιάσει. και σκέφτομαι ότι απλά έπεσαν έξω στο χρονόγραμμα.

  Σίγουρα υπάρχει πλούσιο υπέδαφος στη χώρα μας, και πολύ πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Διαφορετικά δεν υπήρχε περίπτωση να ασχοληθεί κανείς με μια τόσο μικρή και ασήμαντη (γι αυτούς) χώρα.
  Όμως πώς μια τόσο μικρή χώρα μπορεί να πει ΌΧΙ στους εξουσιαστές? Πραγματικά δεν υπάρχει λύση εκτός της μαζικής λαικής αντίδρασης. Και πάλι θα υπάρχουν θύματα, και πάλι ίσως το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να κερδίσουμε χρόνο ή χρόνια. Ώσπου το πλάνο να λειτουργήσει με κάποιον νέο "ηγέτη" αρχικά λαικό και κατόπιν Bilderbergικό.

  Δυστυχώς σήμερα η δύναμη είναι στο χρήμα, και το χρήμα το ελέγχουν 500 άνθρωποι στον πλανήτη.
  Ούτε κράτη, ούτε κυβερνήσεις, απλά άνθρωποι.

  Α.Ζ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου