Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Φιάσκο με την λίστα των φοροφυγάδων.....

Το Υπουργείο Οικονομικών προφασιζόμενο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και κάνοντας ένα θεωρητικώς σημαντικό βήμα, ανακοίνωσε τα ονόματα και της επιχειρήσεις των μεγαλο-οφειλετών του δημοσίου. (δείτε ΕΔΩ)

Αντί όμως για τα συγχαρητήρια του ελληνικού λαού η κυβέρνηση κινδυνεύει από εγκληματική προχειρότητα (;) να καταστρέψει και το παραμικρό ίχνος αξιοπιστίας της.


Στην λίστα των μεγαλοφειλετών περιλαμβάνονται επιχειρήσεις φαντάσματα που έκλεισαν πριν από δεκαετίες, οφειλέτες για τους οποίους έχει ρυθμιστεί (και εξοφληθεί!!!) το χρέος, χρεωκοπημένες εταιρείες από τις οποίες κανείς δεν μπορεί να περιμένει οτιδήποτε καθώς δεν κατέχουν πλέον κανενός είδους περιουσιακό στοιχείο όπως π.χ. η ΑΙΓΑΙΟΝ!!!!

Θα περίμενε κανείς ο Υπουργός Οικονομικών να δείξει επιτέλους ένα ελάχιστο ίχνος σοβαρότητας και να απαιτήσει από τους υφισταμένους του να μην τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα.

Είναι επόμενο, ότι ακόμα κι αν ένας από τους φερόμενους ως φοροφυγάδες να είναι αθώος του αδικήματος που τον παρουσιάζουν, διακυβεύεται ολόκληρη η ενέργεια...

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν πέσει ήδη στην αντιληψή μου, εκτός από τις εκατοντάδες εταιρείες που έχουν κλείσει πρακτικά και θεωρητικά εδώ και δεκαετίες.. όπως π.χ. το Μινιόν, οι Αφοί Διαμαντή, η Γραμμή Α.Ε (θυμάστε αυτή του Κοσκωτά) και η Πειραϊκή Πατραϊκή ..., υπάρχουν, ανάμεσα στους οφειλέτες και πλήθος εταιρειών που έχουν εξοφλήσει το χρέος τους και μάλιστα με βεβαιώσεις μηδενικών οφειλών από το Υπουργείο Οικονομικών π.χ. η Mamidoil-Jetoil ή η Artisti Italiani (το σήμα της οποίας έχει αναλάβει ήδη νέα εταιρεία με φορολογική ενημερότητα)!!!!!

Μετά λοιπόν από αυτήν την εξέλιξη κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα κοστίσει στο κράτος η δημοσιοποίηση λανθασμένων στοιχείων, που διασύρουν αδικαιολόγητα ονόματα πολιτών και οι οποίοι ήδη πλέον κινούνται νομικά κατά του ελληνικού δημοσίου, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Είναι προφανές, ότι μια ενέργεια, που η κυβέρνηση διαβεβαίωσε δια του στόματος του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών, ότι θα αποτελέσει την αρχή του πολέμου κατά της φοροδιαφυγής, θα αποβεί ένα καταστροφικό φιάσκο με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις για την ήδη ανύπαρκτη αξιοπιστία της, αλλά και ταφόπλακα για την πολιτική καριέρα του κ. Βενιζέλου.

Μάλιστα δεν ξέρω αν μπορεί να σωθεί οτιδήποτε από την διαφαινόμενη καταστροφή με ένα απλό "συγνώμη" και άμεση απόσυρση της λίστας από το διαδίκτυο.

Κύριε Υπουργέ η λύση είναι μία. Απαιτήστε άμεση παραίτηση όλων των στελεχών του Υπουργείου που δημοσίευσαν μια "γελοία" και ανακριβή λίστα εκθέτοντας σας προσωπικά και ακολούθως παραιτηθείτε κι εσείς δείχνοντας έστω και την ύστατη στιγμή ίχνη πολιτικής ευθιξίας.

Αν δεν προβείτε σε μια παρόμοια ενέργεια τότε μπορούμε κι εμείς, ως απλοί πολίτες, να θεωρήσουμε ότι όπως και οι υπόλοιποι κυβερνώντες, έχετε αποδεχθεί κι εσείς εντολή (από τους γνωστούς πλέον χρηματοοικονομικούς κύκλους του εξωτερικού) να συμμετάσχετε στην οικονομική καταστροφή του ελληνικού κράτους.

ΘΑΝΟΣ


http://koukfamily.blogspot.com/2011/09/blog-post_7416.html

1 σχόλιο:

  1. Οπότε με λίγα λόγια δεν θέλουν κατά βάθος να καταπολεμήσουν την φοροδιαφυγή. Δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο άχρηστοι που να μην κάνουν έναν απλό έλεγχο όσων δημοσιεύουν. Και σε ένα πρωτοετή φοιτητή λογιστικής να έδιναν την λίστα θα αλίευε πολύ εύκολα τα λάθη.
    Γιατί, αν καταπολέμήσουν την φοροδιαφυγή, με τι κίνητρο και..γκουχ.."νομιμοποίηση" θα παράσχουν γη, ύδωρ & χρυσό για να ξεχρεώσουμε τον κοπανιστό αέρα που χρωστάμε; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου