Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ

Σε απάντηση της χθεσινής ερώτησης πολίτη προς τη ΓΑΔΑ με θέμα:

« ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ Αίτημα παροχής πληροφοριών σχετικά με το Συνταγματικό Δικαίωμα της Ελεύθερης πρόσβασης των Πολιτών στους χώρους εορτασμού για την 28η Οκτωβρίου»

(το περιεχόμενο της οποίας αναδημοσιεύω και εδώ):

ΠΡΟΣ : ΓΑΔΑ Γραφείο Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής
ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΗ :
Αλιβάνογλου Νικόλαος Κατσίμπα 17, Αγ.Δημήτριος - ΑΘΗΝΑ

Θέμα :
« ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ Αίτημα παροχής πληροφοριών σχετικά με το Συνταγματικό Δικαίωμα της Ελεύθερης πρόσβασης των Πολιτών στους χώρους εορτασμού για την 28η Οκτωβρίου»


Τυγχάνω Έλληνας Πολίτης με πλήρη Πολιτικά Δικαιώματα και λευκό ποινικό μητρώο που ανέκαθεν έτρεφα και τρέφω δέος και σεβασμό για τους προγόνους μου, οι οποίοι πολέμησαν τόσο κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το Έπος του 1940 όσο και παλαιότερα κατά την διάρκεια της Επαναστάσεως του 1821 και πρός τους οποίους πάντα αποδίδω τιμές παντοιοτρόπως. Ανέκαθεν μπορούσα να αποδώσω αυτές τις τιμές ελεύθερα και ανεμπόδιστα πάντα σε κάθε τόπο και χρόνο που το απαιτούσε, κυκλοφορώντας ελεύθερα στην Επικράτεια για την οποία έπεσαν ώστε να μπορώ ακριβώς να το πράττω.


Την περασμένη όμως 25η Μαρτίου αυτό μου το Δικαίωμα, το οποίο προστατεύεται από το Σύνταγμα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μου άρθηκε από εσάς βιαίως, μου καταπροσβάλλατε την προσωπικότητα μου, παρεμποδίζοντας με να πλησιάσω ελευθέρως στον τόπο διεξαγωγής της παρέλασης, άνευ αιτιολογήσεως έως ότου ολοκληρωθεί η παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, περιοχή πλατείας συντάγματος. Επειδή είναι προφανές ότι με απομακρύνατε τότε, όπως και όλους μου τους συμΠολίτες, διότι είχατε εντολή να μην επιτρέψετε στους απλούς Πολίτες, δηλαδή τον Κυρίαρχο Ελληνικό Λαό, να πλησιάσει όπως ανέκαθεν το έπραττε σε όλο το μήκος της παρέλασης, απειλώντας μας μάλιστα ακόμα και με ακροβολιστές, και γενικώς τρομοκρατώντας μας με κάθε τρόπο ωσάν να είμαστε εμείς οι εχθροί του κράτους


ΑΙΤΟΥΜΑΙ ΟΠΩΣ ΕΓΓΡΑΦΩΣ

1. μου αιτιολογήσετε με πλήρες νομικό σκεπτικό για ποιο λόγο αποκλείετε τους Έλληνες Πολίτες συλλήβδην από την παρέλαση και δεν τον αφήνετε να αποδώσει τιμές όπως επιθυμεί,
2. μου κοινοποιήσετε πλήρες νομικό σκεπτικό επί της Συνταγματικότητας των μέτρων αυτών εφʼ όσον απαγορεύεται η πρόσβαση ακόμα και σε Πολίτες με νόμιμη Ελληνική ταυτότητα και το Εθνικό Σύμβολο, την Σημαία, στα χέρια,
3. να με ενημερώσετε εάν αληθεύει η πρόθεση σας να χρησιμοποιήσετε στρατιωτική δύναμη για την προστασία των πολιτικών προσώπων που θα παρακολουθήσουν την παρέλαση και να εξασφαλίσετε την απουσία κάθε Πολίτη από γύρω τους και για ποιο λόγο,
4. να με ενημερώσετε πώς θα εξασφαλίσετε σε εμένα, που σκοπεύω φέτος την 28η Οκτωβρίου να αποδώσω τιμές στο σύνταγμα απέναντι από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, και σε κάθε άλλον συμπολίτη μου που το επιθυμεί, ανεμπόδιστη πρόσβαση κατά την διάρκεια της παρελάσεως.

Επιφυλασσόμενος παντός νομίμου Δικαιώματος μου,


Αλιβάνογλου Νικόλαος

Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2012ο ερωτών πολίτης, έλαβε την παρακάτω απάντηση:

Απάντηση ΓΑΔΑ για την απαγόρευση των παρελάσεων


Η εξέταση της οποίας παρουσιάζει ενδιαφέρον:

Το προεδρικό διάταγμα Π.Δ. 141/91 "Αρμοδιότητες κ.λ.π. οργάνων ΥΠ. Δημόσιας τάξης" που είναι αναρτημένο εδώ (http://www.esfna.gr/paliosite/index/PD%20141_91.pdf), στο άρθρο 129 (σελ. 68), διακρίνει τη συρροή πολλών ατόμων ταυτόχρονα στο ίδιο μέρος σε "συναθροίσεις" και "συγκεντρώσεις", ανάλογα με τη φύση τους και ορίζει:

"Συνάθροιση θεωρείται η συγκέντρωση πολλών ατόμων για τον ίδιο σκοπό, μετά από προηγούμενη συννενόηση για τη λήψη απόφασης και κοινή ενέργεια"

ενώ

"Δημόσια συγκέντρωση αποτελεί η μάλλον συμπτωματική και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση συρροή πολλών ανθρώπων στο ίδιο μέρος για σκοπούς διαφορετικούς από αυτούς της συνάθροισης όπως είναι η ψυχαγωγία, η παρακολούθηση θρησκευτικών τελετών ή αθλητικών συγκεντρώσεων, η εμπορία κ.λ.π."

Οι συναθροίσεις προστατεύονται συνταγματικά, ενώ οι συγκεντρώσεις όχι.

Σύμφωνα με την απάντηση της ΓΑΔΑ, η παρελάσεις χαρακτηρίζονται σαν συγκεντρώσεις και συνεπώς δεν προστατεύονται από το σύνταγμα και συνεπώς μπορούν να απαγορευτούν.

Το (εννοούμενο) επιχείρημα (σύμφωνα με το Π.Δ.) που υποστηρίξει τη θέση της ΓΑΔΑ για την κατάταξη των παρελάσεων στην κατηγορία των συγκεντρώσεων, είναι προφανώς ότι ο κόσμος δεν κατεβαίνει προσυνεννοημένα αλλά συμπτωματικά (αν και δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλη "προσυνεννόηση" θα έπρεπε να γίνει) και ότι κατεβαίνει χωρίς συγκεκριμένο σκοπό ή την πρόθεση να λάβει κοινές αποφάσεις και κοινές ενέργειες".

Διαβάζοντας λοιπόν την απάντηση της ΓΑΔΑ, μου δημιουργείται η εξής απορία:

Αν δεν κατεβαίναμε στην παρέλαση "χωρίς προηγούμενη συνεννόηση", αλλά κατεβαίναμε "προσυνεννοημένοι" να πάμε για να "αποφασίσουμε" να πετάξουμε στη θάλασσα τους 300 αλήτες και την παρέα τους που πουλήσανε την Ελλάδα και να προβούμε στις απαιτούμενες "κοινές ενέργειες", μήπως τότε οι παρελάσεις θα χαρακτηρίζονταν  "συναθροίσεις" και άρα θα προστατεύονταν από το σύνταγμα και άρα δεν θα μπορούσε κανείς να μας τις απαγορεύσει;

Μήπως αυτό φταίει που μας απαγορεύουν τις παρελάσεις;

Οτι δηλαδή δεν "αποφασίζουμε" να αναλάβουμε δράση για "κοινές ενέργειες";

Οτι δεν αποφασίζουμε να μαζευτούμε και να τους πετάξουμε στη θάλασσα;

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου