Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Τελικά έπρεπε να χάσουμε την εθνική κυριαρχία μας και να τεθούμε υπό ξένη κηδεμονία με τα Μνημόνια, για να αποκαλυφθεί το τι έκρυβε η ελληνική γη στα έγκατά της: Όταν το Bloomberg χαρακτηρίζει την Ελλάδα “χρυσωρυχείο της Ευρώπης το οποίο στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα ξεπεράσει την Φινλανδία σε παραγωγή χρυσού”, επικαλούμενο στοιχεία που περιήλθαν στην κατοχή τους από τις.....
πρώτες μεταλλευτικές αναλύσεις που έχουν γίνει κυρίως σε ορυχεία της Μακεδονίας, τότε το θέμα είναι όχι απλά υπαρκτό, αλλά η προοπτική είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική.

Όπως μετέδωσε λοιπόν πριν λίγο το Bloomberg, “Η Ελλάδα μπορεί να μετεξελιχθεί στη μεγαλύτερη χώρα παραγωγό χρυσού, καθώς έχουν εντοπιστεί τεράστια κοιτάσματα για τα οποία υπήρχαν ενδείξεις, αλλά τώρα υπάρχει βεβαιότητα για την ύπαρξη μεγάλων ποσοσήτων χρυσού. Έτσι αναγκαστικά πλέον και με την πίεση των ξένων δανειστών, οι αρμόδιες ελληνικές αρχές «ξεμπλοκάρουν» συμφωνίες που παρέμεναν «στον πάγο» για περισσότερο από μία δεκαετία, λόγω της γραφειοκρατίας και των περιβαλλοντικών κανονισμών”.

(http://www.bloomberg.com/news/2012-10-09/greece-welcomes-gold-miners-to-rank-first-in-europe-commodities.html)

Στα τέσσερα ορυχεία που λειτουργούν δύο εταιρείες θα παραχθούν περίπου 425.000 ουγκιές χρυσού μέχρι το 2016, αξίας 757 εκατ. δολαρίων (τιμή spot 5ης Οκτωβρίου), ενώ μέχρι σήμερα παράγονται 16.000 ουγκιές, όταν η Φινλανδία, που κατέχει την πρώτη θέση παραγωγής χρυσού στην Ευρώπη, εξόρυξε πέρυσι 220.000 ουγκιές χρυσού. Από εκεί και πέρα η εξόρυξη αναμένεται να σταθεροποιηθεί στις 270-350.000 ουγγιές το χρόνο με τα έσοδα μέσα σε μία δεκαετία να ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ!

Το τραγικό, επαναλαμβάνουμε είναι ότι η χώρα έπρεπε να τεθεί, υπό ξένη κατοχή για να αξιοποιηθεί ο πλούτος της. Και ποιος μπορεί πλέον να μην υποθέσει ότι όπως και στην περίπτωση των κοιτασμάτων δεν χρησιμοποιήθηκε η εγχώρια πολιτική ελίτ για να ¨θάψει¨όλο αυτό τον πλούτο και να τον ξεθάψουν εν συνεχεία οι ξένοι όταν θα είχαν τον απόλυτο έλεγχο της χώρας;

Πηγή: www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου