Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ

Όθων Ιακωβίδης

 Όσο συνεχίζεται το τροπάριο της διαμαρτυρίας ενός τμήματος της κοινωνίας τη στιγμή που πλήττεται, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει, για τον απλό λόγο ότι η διαμαρτυρία του δεν αφορά κανέναν άλλο εκτός αυτών που ανήκουν σ' αυτό το κοινωνικό τμήμα.

Μέ άλλα λόγια: Όσο θα διαμαρτύρονται οι αγρότες για τις τιμές των προϊόντων τους, οι Δημόσιοι Υπάλληλοι για τις απολύσεις τους, οι φορτηγατζήδες για την απαξίωση των αδειών κυκλοφορίας των φορτηγών, οι πρατηριούχοι για το Α, οι έμποροι για το Β, οι φαρμακοποιοί για το Γ, οι γιατροί για το Δ, οι συνταξιούχοι για το Ε, και πάει λέγοντας, τίποτε δεν πρόκειται να γίνει.

Αυτά όλα θα αλλάξουν:
·        Όταν, επί τέλους, γίνει αντιληπτή η αυτονόητη Αλήθεια πως είναι παράλογο και αδιανόητο να ζητάμε (διαμαρτυρόμενοι) από τους ίδιους που δημιούργησαν το πρόβλημα, να το λύσουν.

·        Όταν , επί τέλους, γίνει αντιληπτή η Αλήθεια πως η αιτία που δημιουργεί την αφόρητη κατάσταση στον καθένα μας, είναι η απώλεια της Εθνικής κυριαρχίας μας, δηλαδή η απώλεια της Ελευθερίας να αποφασίζουμε ΕΜΕΙΣ για τη ζωή μας.

·        Όταν, επί τέλους, γίνει αντιληπτή η αυτονόητη Αλήθεια, πως η χώρα κυβερνάται από μία οικογενειοκρατούμενη Ολιγαρχία (πολιτική και οικονομική) υπό τον μανδύα της Δημοκρατίας, η οποία έχει ύπουλα αφοπλισθεί και παροπλισθεί ώστε να προσφέρει στο σύστημα την απαραίτητη Δημοκρατική νομιμότητα για τη διατήρησή του στην Εξουσία.

΄Οταν αυτές οι Αλήθειες (που φωνάζουν εκκωφαντικά) ακουσθούν από τα βουλωμένα (με το βουλοκέρι της προπαγάνδας) αυτιά της κοινωνίας, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα για την δραπέτευσή μας από την αιχμαλωσία μας στα Μνημόνια, στην οποία μας οδήγησαν και από την οποία μας φυλάσσουν για να μη δραπετεύσουμε, αυτοί οι ίδιοι, δηλαδή το καθεστώς πολιτικό σύστημα, δηλαδή αυτοί από τους οποίους ζητάμε τα δίκια μας.
Τότε και μόνο τότε θα ανοίξει ο δρόμος για να διορθωθούν όλες οι αδικίες και οι λάθος αποφάσεις που δεσμεύουν κάθε επαγγελματική τάξη της κοινωνίας μας και κατ' επέκταση κάθε πολίτη.

Τότε θα πραγματοποιηθεί η αντεπίθεση της κοινωνίας για την ανατροπή της σημερινής εκτροπής και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ένα βήμα, ίσως το πρώτο, σ' αυτό το οδοιπορικό, αποτελεί η πρόταση της “Κίνησης Ουμπούντου” για σύσταση της διαδικτυακής  “ΒΟΥΛΗΣ 300.000 ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ”
που θα πάρει αποφάσεις απέναντι στη Βουλή των 300 εξανδραποδισμένων πολιτικών.

Τον λόγο έχει ο λαός και θα τον πάρει μόλις ξυπνήσει.

1 σχόλιο:

  1. ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΡΟΜΟΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

    Αλληλεγγύη στα δικαζόμενα μέλη της ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΠYΡHΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
    και σε όσους διώκονται για την ίδια υπόθεση.

    ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ

    Ο δρόμος της αντίστασης στην καπιταλιστική βαρβαρότητα,
    ο δρόμος του αγώνα για την ελευθερία, περνάει μέσα από
    την αλληλεγγύη σ’ αυτούς που πρώτοι τον διάβηκαν.
    Δεν αφήνει κανέναν μόνο, δεν αφήνει κανέναν πίσω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου