Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΝΑΡΙΤΗ - ΤΖΑΚΡΗ: ΔΙΔΥΜΟ ΓΚΑΝΙΑΝ

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Δεν είμαι ιπποδρομιάκιας, εξ ου και ο τίτλος μπορεί να είναι άστοχος. Ακούγοντας, όμως, τυχαίως αυτές τις δύο λέξεις τόσα χρόνια [«δίδυμο» και «γκανιάν»] έχω την εντύπωση ότι σημαίνουν κέρδος για τους αλογομούρηδες. Πάντως το «γκανιάν» δεν μπορεί παρά να αποδίδει με...
ελληνική γραφή το γαλλικό gagnant, ήτοι ο κερδίζων [μετοχή του ρήματος gagner = κερδίζω].

Προχθές που άκουγα εμβρόντητος την κ. Τζάκρη να κατακεραυνώνει το Μνημόνιο III, να καθυβρίζει το δίδυμο Στουρνάρα-Σαμαρά και να ισοπεδώνει τους προδότες του Έθνους ως διατεταγμένους υπηρέτες ξένων συμφερόντων, δεν περίμενα φυσικά να ακούσω ότι θα υπερψηφίσει το εξάμβλωμα του προδοτικού αυτού διδύμου. Μόλις τελείωσε το λογύδριό της ανακοινώνοντας ότι δυστυχώς θα ψηφίσει ΝΑΙ για να μη γυρίσουμε στο αρχαίο τάλαντο, ένοιωσα την ανάγκη να είχα δίπλα μου έναν από τους ψηφοφόρους της, για να ανοίξω διάλογο μαζί του. Να μάθω από περιέργεια, με ποια κριτήρια έβαζε σταυρό δίπλα από το όνομά της. Να μου πει αν το έκανε, επειδή ένοιωθε την ανάγκη να ανταποδώσει τον διορισμό του σε θέση σίγουρη ή επειδή θαύμαζε τη σκέψη της, το μυαλό της και την εξαιρετική κοινοβουλευτική παρουσία της.

Και μετά συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν ανεπανάληπτη η προχθεσινή παρουσία τής Θεοδώρας στη Βουλή. Ήταν επανάληψη της στάσης τής πρώην συναδέλφου της κ. Παναρίτη, η οποία την 09.02.2012 διερωτάτο απευθυνόμενη σε κουφούς: «Πού είναι οι διατάξεις για την πάταξη της πολυνομίας, πού είναι η ανάπτυξη; Μου ζητάτε να διαβάσω 450 σελίδες μέσα σε 24 ώρες; Τί μου ζητάτε; Να ψηφίσω, αν η χώρα θα πτωχεύσει τώρα ή τον Ιούνιο;»

Γνωρίζουμε τώρα ότι δεν πτωχεύσαμε τον Ιούνιο του 2012 παρά το Μνημόνιο ΙΙ. Ούτε τον Ιούνιο του 2013 θα πτωχεύσουμε παρά το Μνημόνιο ΙΙΙ. Για τον πολύ απλό λόγο ότι ουδείς πιστωτής μας θέλει να πτωχεύσουμε. Θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μην πτωχεύσουμε, ώστε να μην τους πάρει ο διάολος και τους σηκώσει. Αυτό, όμως, δεν είναι αρκετό για τους διατεταγμένους υπηρέτες των ξένων συμφερόντων και του ντόπιου εργολαβοπολιτικού συμπλέγματος. Θυμηθείτε τί είπε ο διατεταγμένος υπηρέτης Στουρνάρας μετά την υπερψήφιση του πονήματος της τρόικα: «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!». Μα γιατί εγώ είχα την εντύπωση ότι με την υπερψήφιση του πολυτερατοσχεδίου, τα πάντα θα ήταν εύκολα; Δεν το είχε πει αυτό ο κ. Στουρνάρας στην κ. Τζάκρη;

Είναι γεγονός κ. Τζάκρη μου ότι με την ψήφο σας άρχισαν προχθές τα δύσκολα για τον ελληνικό λαό. Δεν επιτελέσατε το καθήκον σας προχθές, παρά τα όσα περί του αντιθέτου διακηρύξατε. Απλώς αναβάλατε επ’ ολίγον την απώλεια της έδρας σας. Και να φαντασθεί κανείς ότι διατελέσατε και υπουργός.

Η ατάλαντος κυρία Τζάκρη αρνήθηκε προχθές να γίνει ταλαντούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου