Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΙ ΘΥΛΑΚΟΙ

του Σωτήριου Καλαμίτση
Διάβασα την ανακοίνωση του κόμματος που φέρει την ονομασία «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ», με την οποία καταδικάζεται η αστυνομική βία εις βάρος αλλοδαπών. Αφήνω στην άκρη ότι δεν είδα μέχρι στιγμής κάποια ανακοίνωση για την άσκηση αστυνομικής βίας εις βάρος ημεδαπών και στέκομαι στις δύο πρώτες φράσεις


«Τα περιστατικά ρατσιστικής βίας από μέλη της αστυνομίας εις βάρος μεταναστών προκαλούν φρίκη σε κάθε δημοκράτη πολίτη. Οι σημερινές αποκαλύψεις του Έθνους έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που πολλοί υποψιάζονται, ότι δηλαδή στο εσωτερικό της αστυνομίας υπάρχουν ρατσιστικοί και φασιστικοί θύλακοι. ……..»

Επίσης, αφήνω στην άκρη τη βία που ασκεί η ΔΗΜΑΡ εις βάρος του αυτόχθονος πληθυσμού με τα Μνημόνια που ψηφίζει, την μπαρουφολογία, με την οποία μας βομβαρδίζει εκτός και εντός Βουλής, και με το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αλλοδαπών, ενώ οι ημεδαποί δεινοπαθούν.

Θα σταθώ στη λέξη «θύλακοι», ο ενικός του οποίου δεν μπορεί παρά να είναι «θύλακος». Εγώ τέτοια λέξη δεν έμαθα στα σχολεία που σπούδασα. Ούτε στα λεξικά και στις εγκυκλοπαίδειες που συμβουλεύθηκα χιλιάδες φορές, ούτε στα βιβλία και στις εφημερίδες που διάβασα με το καντάρι.

Εγώ γνωρίζω ότι η σωστή λέξη είναι «θύλαξ» και επί το δημοτικότερον «θύλακας». Ο πληθυντικός είναι «θύλακες» και στις δύο γλώσσες. Ακριβώς όπως ο «φύλαξ» ή «φύλακας». Στο στρατό, όπου υπηρέτησα, εχρησιμοποιείτο ο όρος «θαλαμοφύλακας» και στον πληθυντικό «θαλαμοφύλακες». Δεν είχε ακουστεί η λέξη «θαλαμοφύλακος, θαλαμοφύλακοι».

Ο συντάκτης, λοιπόν, της ως άνω ανακοίνωσης είτε δεν έχει περάσει από ελληνικό σχολείο είτε δεν έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Πάντως, το λάθος είναι αδικαιολόγητο από το γεγονός και μόνον ότι η ΔΗΜΑΡ διαθέτει καθηγήτρια του διαμετρήματος της κ. Ρεπούση, η οποία σίγουρα σπούδασε φιλολογία πριν την απορροφήσει η Ιστορία και ο συνωστισμός στην προκυμαία της Σμύρνης.

Όταν τα κόμματα δεν γνωρίζουν γραμματική και συντακτικό τι περιμένεις από τους επιχειρηματίες που μας προτρέπουν να επιλέξουμε λέγοντάς μας «επέλεξε».

Σωτήριος Καλαμίτσης

http://taxalia.blogspot.com/2012/11/blog-post_4047.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου