Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ...

Δημοσιογράφοι, αναλυτές και άλλοι εμπλεκόμενοι όταν τέθηκε το ζήτημα υποστήριζαν ότι η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα θα ήταν καταστροφική για τη Γροιλανδία.

Η Γροιλανδία είναι μια αυτόνομη χώρα εντός του Βασιλείου της Δανίας με 56. 000 κατοίκους και μια οικονομία που εξαρτάται έντονα από την αλιεία. και τις εξαγωγές ψαριών, [αποτελούν το 82% των εξαγωγών]...


Η Κοινή Αλιευτική Πολιτική και η γραφειοκρατία της ΕΕ είχαν οδηγήσει τους πολίτες στην απομονωμένη αυτή άκρη της γης να είναι φτωχοί στο νησί τους.

Κάποια στιγμή οι πολιτικοί της Γροιλανδίας συνειδητοποίησαν ότι η αλιευτική πολιτική ήταν καταστροφή για την αλιευτική τους βιομηχανία.

Με δημοψήφισμα αποφάσισαν την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, καθώς η ΕΕ λεγόταν Ευρωπαϊκή Κοινότητα τότε. Έτσι, η Γροιλανδία την 1 Ιανουαρίου 1985 έγινε η πρώτη χώρα που ανεξαρτητοποιήθηκε από τις Βρυξέλλες, διατηρεί όμως το ελεύθερο εμπόριο με την ΕΕ, κατ' αυτόν τον τρόπο έχει τα οφέλη των ευρωπαϊκών εξαγωγών, χωρίς το κόστος της υπαγόρευσής τους.

Σήμερα, το μέσο εισόδημα των κατοίκων είναι αρκετά υψηλότερο από αυτό του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, τη Γαλλίας κ.α..

Από: neoinileias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου