Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΤΥΡΑΝΝΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ

«...Οι τύραννοι, τώρα, αναγκάζονται πολύ συχνά να ληστεύουν άδικα τα ιερά και τους ανθρώπους, γιατί πάντοτε χρειάζονται χρήματα για τις απαραίτητες δαπάνες τους. Γιατί, σαν να ζουν διαρκώς σε κατάσταση πολέμου, είναι αναγκασμένοι να συντηρούν στράτευμα ή να καταστραφούν.....»
Ξενοφών. Ιέρων ή τυραννικός (4.11)



 
«...Γιατί, δεν χαίρονται κάνοντας τους πολίτες πιο γενναίους ή εξοπλίζοντας τους καλύτερα αλλά ευχαριστιούνται περισσότερο καθιστώντας τους ξένους ισχυρότερους για να τους χρησιμοποιούν μετά ως φρουρούς τους. Ακόμη κι όταν έρχονται καλές χρονιές για τις σοδειές και υπάρχει αφθονία αγαθών, ούτε τότε χαίρεται ο τύραννος· γιατί πιστεύει πως όσο πιο φτωχοί είναι οι άνθρωποι τόσο πιο υποταγμένοι είναι ώστε να τους χρησιμοποιεί.....»
Ξενοφών. Ιέρων ή τυραννικός (5.4)

 

 «...Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ' ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ' ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.  Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά....»

Αριστοτέλης - πολιτικά





ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:  Προσέλαβαν τους φονιάδες της Blackwater ως φρουρούς του ελληνικού Κοινοβουλίου!!!...

Blackwater Academy  

Σε δήλωση-βόμβα, ότι η ελληνική κυβέρνηση ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών την προστασία της Βουλής, προχώρησε ο πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος. Πρόκειται για την εταιρεία «Academi», γνωστή ως «Blackwater», η οποία έχει αναλάβει αποστολές, μεταξύ άλλων στο Ιράκ.

Η αποκάλυψη του διπλωμάτη σε εφημερίδα του Καναδά, εγείρει ζητήματα μείζονος σημασίας που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και την παραβίαση θεμελιωδών αρχών και Συντάγματος. Η κυβέρνηση καθίσταται υπόλογη και όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, εφόσον ισχύει, πρέπει να παραιτηθούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.


«Πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση ήλθε σε συμφωνία με τη διάδοχη εταιρεία της “Blackwater”, προκειμένου...


Να προσλάβει μισθοφόρους για την προστασία του κοινοβουλίου. Στις δημοκρατίες ωστόσο, το Κοινοβούλιο δεν χρειάζεται προστασία», φέρεται να δήλωσε ο κ. Χρυσανθόπουλος.


Διπλωμάτης καριέρας, με πολύ καλές επαφές στις ΗΠΑ, καθώς έχει διατελεί στις μόνιμες αντιπροσωπείες στον ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, στις Βρυξέλλες, στο Τορόντο, στο Πεκίνο, ενώ διορίστηκε το 1993 ως πρώτο Έλληνας πρέσβης στην ανεξάρτητη Αρμενία. 


Η διαβόητη μισθοφορική εταιρεία «Blackwater» που μετονομάστηκε σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας «Xe» (Ζε), και πρόσφατα σε «Academi» (οι συχνές αλλαγές ονομάτων γίνονται για να ξεχνάει ο κόσμος τις «παρατυπίες» ορισμένων οργανισμών) μπορεί να βρίσκεται σε ένα «κυκλώνα» αποκαλύψεων και νομικών περιπετειών και διώξεων, ωστόσο οι πράξεις της «ξεπλένονται» μέσω προστίμων και μάλιστα για παραβιάσεις του νόμου περί περιορισμών στις εξαγωγές που ισχύουν στις ΗΠΑ.


Πρόστιμο ύψους 42 εκατ. δολαρίων θα καταβάλει η γνωστή ως πρότινος «Blackwater Worldwide» – και από την ωμή δολοφονία 17 Ιρακινών πολιτών στην πλατεία Νισούρ της Βαγδάτης το Σεπτέμβριο του 2007 – σύμφωνα με την εφημερίδα «The New York Times», για εκατοντάδες παραβιάσεις, περιλαμβανομένων της εξαγωγής όπλων που δεν επιτρέπονται στο Αφγανιστάν, την παροχή εκπαίδευσης ελεύθερων σκοπευτών σε αστυνομικούς στην Ταϊβάν και την μη «εξουσιοδοτημένη» παροχή εκπαίδευσης σε στρατεύματα στο νότιο Σουδάν. Πέντε στελέχη της εταιρείας αντιμετωπίζουν διώξεις για παράνομο οπλισμό, ενώ δύο πρώην εργαζόμενοι της διώκονται για τις δολοφονίες δυο Αφγανών στην Καμπούλ τον Μάιο του 2009.


Εντούτοις, το πρόστιμο δεν επιβάλλεται κατόπιν καταδίκης της εταιρείας αλλά μετά από μακροσκελείς διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη «Academi» και νομικούς στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι οποίες κατέληξαν σε διακανονισμό με αποτέλεσμα η εταιρεία να αποφύγει ποινική δίωξη και κατά αυτό τον τρόπο να μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε κυβερνητικούς διαγωνισμούς, όπως ανέφεραν σε παλαιότερο δημοσίευμα τους οι «Νιου Γιορκ Τάιμς».


Σίγουρα έχουμε να κάνουμε με την μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικού στρατού στον κόσμο, με ένα βεβαρημένο και πολύ αμαρτωλό παρελθόν, με τις διασυνδέσεις της να την αφήνουν αλώβητη ακόμα και από την αμερικανική Δικαιοσύνη.

Ποιος μας εγγυάται ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θα συμπεριφερθούν στους Έλληνες πολίτες σαν να είναι…Ιρακινοί, και φυσικά ποιός θα αναλάβει την παραδειγματική τιμωρία τους μόλις «ξεφύγουν» εκ των καθηκόντων τους; Η ελληνική Δικαιοσύνη; Μήπως τους έχει υποσχεθεί και σχετική ασυλία η ελληνική κυβέρνηση;


Πώς ο πρόεδρος της Βουλής Ε.Μεϊμαράκης, του οποίου δική του αρμοδιότητα είναι η φύλαξη της Βουλής (υπάρχει αυτοδιοίκητο στην Βουλή και στο θέμα της ασφάλειας και φύλαξής της) έλαβε τέτοια απόφαση; Αν ο πρεσβευτής μας στον Καναδά δεν λέει την αλήθεια, σήμερα κι όλας πρέπει να τον διαψεύσει ο ίδιος ο Ε.Μεϊμαράκης.

Προφανώς η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής δεν αισθάνονται ασφαλείς από την φύλαξη που παρέχει η Ελληνική Αστυνομία, καθώς όσο να’ναι οι πεινασμένοι και εξαθλιωμένοι δεν αποτελούν ιδανικούς φύλακες αυτών που τους εξαθλιώνουν.


Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να βγουν να την πουν ευθέως και να κανονίσουμε κι εμείς οι πολίτες τι θα κάνουμε. Διότι αν η Βουλή προσλαμβάνει την Blackwater για φύλαξη οι πολίτες πρέπει να οχυρωθούν στα σπίτια τους και να οπλιστούν με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Πριν ακουγόνταν ως φήμη, τώρα όμως είναι δήλωση κρατικού λειτουργού. Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα , που πρέπει άμεσα να διαλευκανθούν, γιατί στο τέλος θα επιβεβαιωθεί ο Πατροκοσμάς για άλλη μια φορά (το οποίο έχει γίνει κουραστικό από άποψη ακρίβειας) όταν είπε «με άλλους θα κοιμηθείτε, και με άλλους θα ξυπνήσετε».


Γιατί ποιός μας εγγυάται, ότι τα καθήκοντα της εταιρείας αυτής σταματούν εδώ, στην Βουλή, και δεν θα επεκταθούν στους δρόμους, των ελληνικών πόλεων.

Ποιος, πλέον θα αμφιβάλει ότι η διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν είχε ακριβώς αυτό τον σκοπό, για να αναγκαστούμε να προσφύγουμε σε «ιδιωτικές» λύσεις,  γιατί τα ελληνικά στρατεύματα πολεμούν «υπέρ Πίστεως και Πατρίδος» ενώ αυτά της «Blackwater» («Academi») «υπέρ τσέπης και αγορών» και ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εντολή λάβουν θα την εκτελέσουν χωρίς ηθικούς φραγμούς.

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ

Τίτλος πρωτότυπου:  "ΤΡΑΓΙΚΟ - ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΗΣ BLACKWATER ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ"

 

2 σχόλια:

  1. Το κείμενο είναι πολύ συγκλονιστικό.

    Σε κάποιο σημείο είναι σαν να μιλάει σε εμένα:
    "........ για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές"

    Έβλεπα τα γκάλοπ, έβλεπα πόσο έχει σαπίσει η κοινωνία μας.

    Δεν ξέρω πόσοι θα μαζευτούμε στο 2013marathon αλλά τουλάχιστον θα έχουμε κάπως πιο ήσυχη την συνείδηση μας για αυτό που θα παραλάβουν τα παιδιά μας.
    Δεν μπορώ να κάθομαι και να βλέπω να περνάνε όλα αυτά.
    Δεν θέλω να πιστεύω ότι αυτό το ποσοστό της κατοχικής κυβέρνησης κυκλοφορεί ανάμεσα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ...

    ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΥΣΜΟΙΡΟ ΠΛΑΝΗΤΗ,ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ,
    ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΚΡΗ.

    ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ
    ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ΚΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.

    ΟΣΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΠΟΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΧΕΣΙΜΟ,
    ΤΟΣΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΕΣ Η ΑΓΝΟΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου