Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ

Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο. Δεν ξέρω αν ο χρυσός πράγματι καταστρέφει το περιβάλλον.  Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια άλλη δουλειά που θα μπορούσαν να κάνουν οι κάτοικοι της περιοχής που εργάζονται στα μεταλλεία.

Αυτό που ξέρω, είναι ότι αν είχαμε σήμερα δημοκρατία και άλλο πολιτικό προσωπικό, θα μπορούσαμε να λύσουμε το θέμα με ένα δημοψήφισμα, όχι σε....
τοπικό επίπεδο (που ο προσωπικός παράγοντας ίσως υπερισχύει του εθνικού) αλλά πανελλαδικά, θα αποφάσιζε ο Ελληνικός λαός αν θέλει ή όχι μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική, και τι είδους επένδυση θα κάναμε εκεί για να βρούμε δουλειά στις τοπικές οικογένειες σε περίπτωση που η απόφαση ήταν αρνητική.


Σήμερα δεν γίνεται έτσι.


Σήμερα, ο καρχαρίας που θέλει να θησαυρίσει, ελέγχει την πολιτική εξουσία και μέσω αυτής όλους τους κρατικούς μηχανισμούς και χρησιμοποιεί την αστυνομία σαν να είναι δικός του ιδιωτικός στρατός για να επιβάλλει τις αποφάσεις του.

Καμαρώστε τα κατορθώματα τους. Την αντρεία με την οποία γέμισαν χημικά το σχολείο της περιοχής την ώρα που ήταν γεμάτο μαθητές. 

Αυτή είναι η δημοκρατία τους.

Η δική μας δημοκρατία, είναι αυτή που θα επιβάλλουμε την πρωτομαγιά.

Στο Μαραθώνα.

http://2013marathon.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου