Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΚΑΝΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα.
Η επιχείρηση σου που δεν πάει καλά, ο μισθός σου που δεν φτάνει πια, η δουλειά που δεν μπορείς να βρεις, τα φάρμακα που δεν μπορεί να αγοράσει η μάνα σου, το χρέος που δεν μπορείς να πληρώσεις,
το σπίτι που δεν μπορείς να γλιτώσεις, οι άστεγοι που δεν μπορείς να βοηθήσεις, το μεταναστευτικό που δεν μπορείς να λύσεις, το παιδί που δεν μπορείς να μορφώσεις, ο αδερφός που έφυγε στα ξένα και δε βλέπεις πια, όλα σου τα καθημερινά προβλήματα, είναι όλα απόρροια πολιτικών αποφάσεων και πολιτικών συμφωνιών. Είναι όλα συμπτώματα της πολιτικής μας αρρώστιας.

 


Ξέρεις τι φταίει.
Το γεγονός ότι άλλοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς να μας ρωτούν, και αποφασίζουν με γνώμονα το συμφέρον τρίτων και όχι το δικό μας.

Ξέρεις τι πρέπει να γίνει για να διορθωθεί.
Να συμμετέχεις στις αποφάσεις. Να ερωτάσαι όταν πρόκειται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις. Να αποφασίσεις εσύ με δημοψήφισμα τι είδους παιδεία θέλεις να παρέχεις στα παιδιά σου, τι είδους πρόνοια να παρέχεις στους γονείς σου, τι είδους μεταναστευτική πολιτική θέλεις να ακολουθήσει η χώρα σου, και να αναθέσεις σε μια κυβέρνηση να υλοποιήσει αυτά που θέλεις εσύ χωρίς διαλέξεις από ανεπάγγελτους ρήτορες.

Ξέρεις πως θα γίνει αυτό.
Αλλάζοντας το σύνταγμα, καταργώντας τα άρθρα περί βουλευτικής ασυλίας και νόμου περί ευθύνης υπουργών (άμεσα με δημοψήφισμα) και εκδημοκρατίζοντας το ώστε να προκαλούνται δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία των πολιτών, να παρέχεται ισηγορία σε όλα τα κόμματα αντί να παίζουν τα ιδιωτικά κανάλια τον αγαπημένο τους πολιτικό, και να γίνεται έλεγχος της εξουσίας με σώματα κληρωτών πολιτών, αντί για τις σημερινές εξεταστικές επιτροπές όπου κόρακας δεν βγάζει μάτι κοράκου.

Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις
Να έρθεις στο Μαραθώνα, την πρωτομαγιά και να απαιτήσεις:
1. Αμεση παραίτηση της κυβέρνησης.
2. Αμεση ανάληψη καθηκόντων από την Ομάδα Σύνταξης του Νέου Συντάγματος που θα εξασφαλίζει ισηγορία, ισονομία, ισοκρατία, δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία των πολιτών, έλεγχο της εξουσίας από Σώματα Κληρωτών Πολιτών
3. Ανάληψη καθηκόντων από Προσωρινή Κυβέρνηση Εθνικής Εμπιστοσύνης μέχρι την ολοκλήρωση της συνταγματικής αλλαγής και την ψήφιση του νέου συντάγματος, με μοναδική αποστολή την συνέχιση της λειτουργίας του κράτους και την εγγύηση της ασφάλειας της χώρας.
4. Αμεση παύση πληρωμών προς τους δανειστές της χώρας μέχρι να ολοκληρωθεί η συνταγματική αλλαγή, να γίνει έλεγχος του χρέους και διακανονισμός των οφειλομένων ποσών με τον ν τρόπο που θα αποφασίσει ο Ελληνικός λαός.

Ξέρεις ποιους να εμπιστευτείς
Εμπιστεύεσαι, όχι αυτούς που σου δείχνουν στα κανάλια όλη την ημέρα, αλλά αυτούς που έχεις διαλέξει εσύ, γιατί τους έχεις ακούσει να μιλάνε και σε άγγιξαν, και τους θαυμάζεις όχι για τα πλούτη τους αλλά για την κοινωνική τους προσφορά και το φως που δίνουν στο λαό μας, και θα τους διαλέξεις με το μοναδικό εργαλείο που είναι διαθέσιμο σε απλούς πολίτες, το διαδίκτυο, και θα το κάνεις εδώ http://ellinonvoulisi.org/forum/showthread.php?t=234
Με το εργαλείο αυτό θα επιλέξεις εσύ ποιους εμπιστεύεσαι να διασφαλίσουν τη συνέχεια του κράτους και την ασφάλεια της χώρας μέχρι να επικυρωθεί με δημοψήφισμα το νέο σύνταγμα και ποιους εμπιστεύεσαι να σου συντάξουν το νέο σύνταγμα.

Ξέρεις πότε θα γίνει
Θα γίνει την πρωτομαγιά στο Μαραθώνα.

Ξέρεις τι είναι η κρίση
Μια ευκαιρία.

Να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.

Αυτήν την πρωτομαγιά.

Στο Μαραθώνα.

http://2013marathon.org

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σας
    Λέγομαι Χρήστος Πανόπουλος και είμαι από τον Ωρωπό
    Έρχομαι διά του παρόντος μηνύματος να ζητήσω να πληροφορήσετε σχετικά με την κίνηση Μαραθών 2013 ώστε να γνωρίζει ο κόσμος το ακριβές σημείο της συγκέντρωσης Ο Μαραθώνας είναι μεγάλη περιοχή και είναι καλό να γνωρίζουμε το που ακριβώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου