Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

PHOTOSHOP ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ

Του Πέτρου Αργυρίου
  
Η πορεία κατά των μεταλλείων χρυσού στις σκουριές που ταυτόχρονα ήταν και πορεία κατά του κυβερνητικού αυταρχισμού και των μέτρων εξαθλίωσης του ελληνικού λαού που έγινε χθες στις 9 Μαρτίου 2013 στην συμπρωτεύουσα της πρώην χώρας που λέγεται Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, ήταν από τις μεγαλύτερες που γνώρισε η πόλη τα τελευταία χρόνια.
Η λαοθάλασσα των περισσότερων από 20000 διαδηλωτών που....
γέμισαν κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και που έφτανε από τη Βενιζέλου μέχρι το Λευκό Πύργο είχε παλμό, είχε αντικυβερνητικά συνθήματα, είχε αντιεταιρικά συνθήματα. Δεν είχε μπάτσους, δεν είχε παρακρατικούς κουκουλοφόρους. Και δεν είχε φωτογράφους να δώσουν μια πανοραμική εικόνα της.

Η κυβέρνηση «Γαμάω και δέρνω και το βιός σας παίρνω» του σκληρού Πρωθυπουργού που δεν κάνει πίσω αλλά δίνει εντολές σύμφωνα με πρώην υφυπουργό του να κάτσουμε στα τέσσερα (http://www.inews.gr/203/a-samaras---tha-katsoume-sta-tessera.htm), μετά τα αίσχη της ένστολης παρακρατικής επιδρομής στο ηρωικό χωριό της Ιερισσού (http://agriazwa.blogspot.gr/2013/03/sos-vs-sos.html), προπύργιο πλέον του αντιδοσιλογικού αγώνα, αποφάσισε να αποκλιμακώσει και να μη χρησιμοποιήσει τις προσφιλείς της μεθόδους καταστολής με χημικά, γκλομπιές και καταστολές.

Την πουστιά όμως δεν την παρατάει με τίποτε.

Έτσι, αστυνομικές δυνάμεις, κατέβασαν δημοσιογράφους από τον Λευκό Πύργο για να μην υπάρχουν πανοραμικές φωτογραφίες της πορείας, μην τυχόν και πάρει μυρωδιά και η υπόλοιπη Ελλάδα ότι η Θεσσαλονίκη, η ωραία κοιμωμένη του Βορρά ξύπνησε λίγο, έστω και για λίγο.

Photoshop και στις πορείες λοιπόν από την κυβέρνηση του νόμος, τάξη φτώχια και φιλότιμο.

Όπως είχαμε δηλώσει και παλαιότερα, οι Σαμαράς και Δένδιας, για να μην τεντώσουν κι άλλο το ήδη τσιτωμένο σχοινί της κοινωνικής αντίδρασης κατέφυγαν σε ένα παλιό κόλπο δεξιών και όχι μόνο εξουσιαστών: Να στοχοποιούν συγκεκριμένες ομάδες  που ούτως ή άλλως δεν αντλούν και μεγάλη κοινωνική συμπάθεια ώστε να συνεχίζουν απτόητοι να φτωχοποιούν όλους τους υπόλοιπους.

Στη συνέχεια στη μέγγενη του ¨νόμος και τάξη¨ θα μπαίναν και όλοι οι διαφωνούντες. Κάθε αρχή και δύσκολη.

Αυτή την επιχείρηση προπαγάνδας την ξεκίνησε η κυβέρνηση ξεκινώντας με επιχειρήσεις στις καταλήψεις και τη σημαία τους, τη Βίλα Αμαλίας και μετά προχώρησε με την κινηματογραφικά εντυπωσιακή και περιπετειώδη σύλληψη των νεαρών στο Βελβεντό λίγες μέρες μετά την τρομοκρατική ενέργεια στο Mall.

Αφού λοιπόν η κυβέρνηση έφτιαξε τη δικιά της σκαλωσιά κοινωνικής πόλωσης, ένιωσε έτοιμη να γενικεύσει το δόγμα της δίνοντας εντολή στα ΜΑΤ να επιδράμουν στο χωριό της Ιερισσού και να προστατέψουν τα συμφέροντα της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός», λίγες μέρες μετά την επιχείρηση δολιοφθοράς στις εγκαταστάσεις της στις Σκουριές.


(Μασκαράδες- Πάχτες στην πορεία. Σχόλιο agriazwa: Από την ταινία Ξέρω τι υπέγραψες πέρσι το καλοκαίρι νο105: η εκδίκηση του φουκαρά. Κάποτε για αυτούς που είχαν πάρα πολλά λέγαν πως είχαν Πάμπολα. Τώρα τους λένε Μπόμπολα. Κάποτε αυτούς που βουτούσαν πράγματα που δεν τους ανήκαν τους λέγαν Αρ-πάχτες. Αυτό δεν έχει αλλάξει μέχρι και τις μέρες μας).


Το μοτίβο του νόμος και τάξη αρχίζει να γίνεται αντιληπτό ακόμη και στους πιο ανυποψίαστους.

Δυστυχώς κύριε Σαμαρά, η κοινή γνώμη δε μάσηξε όπως λέτε και εσείς.

Το «νόμος και τάξη» δεν πείθει σε μια χώρα στην οποία η κυβερνώσα τάξη θα έπρεπε να λάβε το νόμπελ ανομίας. Δεν πείθει, όσοι αποδιοπομπαίοι τράγοι και αν χρησιμοποιηθούν,  όσες Ιφιγένειες και αν θυσιαστούν σε αυτό τον Τρωικό πόλεμο κατά των λαών και των κεκτημένων τους δικαιωμάτων.

Στην κυβέρνηση σας κουμάντο κάνουν ο κος Στουρνάρας, ο αρχιαλχημιστής που μαζί με τον κο Σημίτη μας έβαλε στην σιδερά παρθένα του Ευρώ, ο κος Βενιζέλος του νόμου περί ευθύνης υπουργών και της λίστας Λαγκάρντ. Εσείς απλά υπάρχετε ως ένας άλλος Πινόκιο που όσο περισσότερο πιστεύει στα ψέματα του τόσο μικραίνει η θητεία του.

Δε φτάνει το Photoshop. Ούτε το Botox φτάνει. Ούτε οι πλαστικές επεμβάσεις των ανασχηματισμών.

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.(Σχόλιο agriazwa στο κλίμα των απόκρεων: Ο ΛεβεντοΣαμαράς ντύθηκε ΒελβεντοΣαμαράς)

1 σχόλιο:

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου