Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

- "Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε προς τα που να τραβήξω από εδώ;"
- "Αυτό εξαρτάται κατά πολύ από το που θες να πας..." είπε η γάτα.
- "Δε με ενδιαφέρει που..." είπε η Αλίκη.
- "Τότε δεν έχει σημασία ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσεις..." είπε η γάτα.

Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων - Λιούις Κάρολ.


Διάβασα αρκετά άρθρα προβληματισμού που αφορούν στην επόμενη ημέρα.  Άντε ρωτάμε. Να κάνουμε επανάσταση. Να βγούμε στους δρόμους...


Και μετά τι;

Το ερώτημα αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να απαντηθεί για τρεις τουλάχιστον λόγους:

1. Αν δεν έχουμε σαφή γνώση του που θέλουμε να πάμε είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε εκεί.
2.Για να επαναστατήσει ο κόσμος χρειάζεται ένα κίνητρο. Αυτό το κίνητρο πρέπει να είναι χειροπιαστό.
3. Αν ο κόσμος επαναστατήσει χωρίς να ξέρει τι θέλει και χωρίς να έχει συγκεκριμένα αιτήματα, θα προκληθεί χάος, το οποίο είναι πολύ πιθανό να εκμεταλλευτούν οι εχθροί μας, για να μας επιβάλουν το επόμενο καθεστώς.(Αξίζει να σκεφτούμε μήπως αυτό θέλουν και ίσως γι αυτό να έχει λυσσάξει ο Λαζόπουλος).


Η ερώτηση: Και μετά τι; θα έλεγα ότι είναι μάλλον ρητορική. Τι θα πει και μετά τι; Υπάρχει μια λίστα με δισεκατομμύρια πράγματα για το μετά. Δε νομίζω το blogspot να επιτρέπει ανάρτηση τέτοιου μεγέθους.

Πριν παραθέσω μερικά από αυτά, να υπενθυμίσω ότι για να πετύχουμε, πρέπει:

Πρώτον. Να ξέρουμε τι θέλουμε και να έχουμε καθαρή ιδέα του αποτελέσματος σε κάθε περίσταση.
Δεύτερον. Να είμαστε σε εγρήγορση με τις αισθήσεις ανοιχτές, ώστε να μπορούμε να παρατηρούμε αυτό που παίρνουμε σαν αποτέλεσμα και να αξιολογούμε αν μας οδηγεί προς το επιθυμητό αποτέλεσμα...
Τρίτον. Να έχουμε την ευελιξία να μπορούμε να αλλάζουμε αυτό που κάνουμε μέχρι να πάρουμε αυτό που θέλουμε .

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης ο πρεσβύτερος, οι άνθρωποι που κινούνται στην πολιτική είναι δύο ειδών, οι ιδεολόγοι και οι συμφεροντολόγοι. Μέχρι σήμερα, την πολιτική την ελέγχουν οι συμφεροντολόγοι. Ίσως ήρθε η ώρα να αναλάβουν οι ιδεολόγοι.

Αναφέρω (ευπειθώς) και μόνο ενδεικτικά, τα ακόλουθα :

- Άρση βουλευτικής ασυλίας και κατάργηση νόμου περί ευθύνης υπουργών. (Χωρίς σχόλιο)

- Συμμετοχή τυχαία εκλεγμένων πολιτών στις εξεταστικές επιτροπές. (Δημοκρατία).

- Αλλαγή Πολιτικού συστήματος, αναθεώρηση του συντάγματος.(Δες και εδώ και εδώ και εδώ και εδώ)

- Πάγωμα όλων των πληρωμών μέχρι να ελέγξουμε το χρέος! (Κοινή λογική)

- Αρνηση πληρωμής του δημόσιου χρέους ως προϊόν απάτης - αν αποδειχθεί.(Προβληματισμοί)

- Δήμευση περιουσίας όσων έκλεψαν - αν έκλεψαν. (Κοινό αίσθημα δικαίου)

- Εξοδος από το ευρώ. Επιστροφή στη δραχμή. (Προβληματισμοί)

- Κατάργηση όλων των διοδίων πλην των εθνικών.

- Πλήρης διαχωρισμός εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας.

- Ακύρωση και μη αναγνώριση του αισχρού μνημονίου.

- Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Οχι εμπορεύσιμο είδος.

- Αυστηρότερος έλεγχος και ποινές στους πολίτες που κατέχουν δημόσια αξιώματα. (Δημοψήφισμα)


- Ενιαίο ψηφοδέλτιο σε όλες τις εκλογές πλην των εθνικών. (Καταπολέμηση κομματοκρατίας).

- Εθνικοποίηση όσων τραπεζών δεν τα καταφέρνουν και χρειάζονται κρατική στήριξη. (Κοινή λογική).


- Διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για ΟΛΑ τα σοβαρά εθνικά θέματα. (Δημοκρατία)


- Παιδεία στο τρίπτυχο γνώση, αγάπη για τον άνθρωπο, σεβασμό στο περιβάλλον, που να λαμβάνει υπόψη και την τηλεόραση.  Να εξεταστεί αν η τηλεόραση πρέπει να ανήκει στο υπουργείο τύπου, ή στο παιδείας.(Δημοψηφίσματα μετά από προτάσεις)

- Απαγόρευση παιδικών διαφημίσεων. (Δημοψήφισμα)

- Κατάργηση τρομονόμου. (Δημοψήφισμα).


- Ανάπτυξη ενός ορθολογικού τρόπου διαχείρισης των μεταναστών στην Ελλάδα μακριά από ακρότητες αντί για το άθλιο νομοσχέδιο ο οποίος θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

- Ανάπτυξη (σχολεία, πάρκα, θέατρα) στις ακριτικές περιοχές (Θράκη - νησιά) ώστε ο ντόπιος πληθυσμός να έχει δουλειά, να περνάει ζωή υποφερτή και να μη διανοείται να σκεφτεί ότι δεν είναι Έλληνας.

- Ανάπτυξη πλατφόρμας για την αντικειμενική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς να επεμβαίνει η κυβέρνηση.

- Διαφήμιση και ανάπτυξη του τουρισμού.

- Ανάπτυξη αντικειμενικού ποσοτικοποιημένου συστήματος αξιολόγησης (οι Γερμανοί δεν είναι πιο έξυπνοι από εμάς) στις δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία κ.λ.π.

- Δημιουργία περιβάλλοντος και κινήτρων για την επιστροφή όλων των διακεκριμένων επιστημόνων στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση στην Ιατρική, και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

...

...

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ.

23 σχόλια:

  1. καληνυχτα θαλαμοφυλακα! κανε κατι.

    v

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που ανέπτυξες αγαπητέ φίλε είναι ένα πρόγραμμα. Αυτό που λείπει τόσα χρόνια από την Ελλάδα.

    Προτείνω λοιπόν:

    α) Φτιάξε συνδυασμό.
    β) Κατέβα στις επόμενες εκλογές ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
    γ) Μπες στη Βουλή και ξεκίνα την ανόρθωση εκ των έσω.

    Εμείς θά μαστε μαζί σου.

    Υπάρχει βέβαια και η βίαιη λύση που όπως προανέφερες είναι αρκετά επικίνδυνη προς το παρόν διότι θα διχάσει πάλι το λαό.

    Αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό, πρέπει να κινηθούμε πολύ πριν επέλθει εξαθλίωση. Σίγουρα σ'αυτό το στάδιο (που δεν έχεις τίποτα να χάσεις) βγαίνεις ευκολότερα στους δρόμους, όμως σκέφτομαι ότι από τη μια θα είναι πολύ αργά, από την άλλη η πείνα προκαλεί σωματική και νοητική αδυναμία.

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνος μου δεν μπορώ να φτιάξω κόμμα. Ούτε και θέλω. Εκτός αυτού, ένας κούκος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη. Και με τον "ελεύθερο" χρόνο να μειώνεται κάθε μέρα λόγω των υποχρεώσεων και της συνεχώς αυξανόμενης δυσκολίας επιβίωσης, όχι πρόγραμμα δεν μπορώ να φτιάξω, ούτε εξώφυλλο για πρόγραμμα.

    Ομως είμαι διατεθειμένος, να συμμετέχω και να εργαστώ σε μια ομάδα η οποία θα αναλάμβανε ένα τέτοιο έργο.

    Η αλληλογραφία και η συγγραφή αποκαλύπτει το χαρακτήρα του ανθρώπου και τα ιστολόγια είναι ένας τρόπος να γνωριστούν μεταξύ τους υγιώς σκεπτόμενοι Ελληνες.

    Από την ενασχόληση μου με το Θαλαμοφύλακα, θεωρώ μέγιστο κέρδος κάποιους αξιόλογους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Μάκάρι να γίνουμε κάποτε τόσοι σε αριθμό που να αποκτήσουμε τη δύναμη να επηρεάσουμε τα πράγματα προς μια τουλάχιστον θετικότερη κατεύθυνση.

    Στον Ελληνικό λαό σήμερα γίνονται ζυμώσεις και μέσα από τα ιστολόγια αλλά και σε συναντήσεις, συγκεντρώσεις κ.λ.π. Οι ζυμώσεις θα οδηγήσουν σε συμπεράσματα και τα συμπεράσματα σε δράση.

    Είμαι αισιόδοξος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. STHN DHMOKRATIA DEN YPARXOUN ADIEKSODA. ANATROPH THS PRODOTHKHS KUBERNHSHS GIA NA STAMATHSEI EPITELOUS TO KSEPOULHMA KAI META ANEBASMA STHN EKSOUSIA ENOS POU 8A ANADHXTEI MESA APO THN EPANASTASH. APLA TA PRAGMATA OLA TA XRONIA THS ELLHNIKHS ISTORIAS AUTO GINOTAN, TWRA TI ALLAKSE? KAI STHN TELIKH TWRA TI KANOUME PERIMENOUME APLA NA KSEPOULI8OUME STON DIABOLO?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O FOBOS TOU META EINAI POU SE KRATAEI KAI DEN EKSEGYRESAI. AUTO KSEROUN NA TO DIAXHRHZONTAI KALA OI PRODOTES THS EKSOUSIAS....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτόν τον φόβο προσπάθησα να διαλύσω με την ανάρτηση αυτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τους αρχηγούς πάντως δε συμφωνώ ανώνυμε φίλε μου, διότι η ιστορία μας που επικαλείσαι δείχνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λες, ότι δηλαδή μετά από κάθε επανάσταση, τα λαμόγια ξαναβρίσκονταν στην εξουσία.

    Αυτό έγινε και μετά το 1821. Είναι δυνατόν να αναγνωρίζονται τα τουρκόβουλα (που προφανώς δόθηκαν σε δοσίλογους) σαν τίτλοι ιδιοκτησίας;

    Για σκέψου το λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. em

    Πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου. Κάθε αρχή και δύσκολη. Παραδέχτηκες σε άλλο άρθρο ότι η καθυστέρηση δε μας βολεύει.
    Και προτείνω να ξεκινήσουμε από μια βάση ....

    ΠΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΕΛΕΙ? 1 ΚΟΥΚΟΣ, 10 ΚΟΥΚΟΙ, ή 1000 ΚΟΥΚΟΙ? 10 ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΩ 30 ΑΞΙΟΥΣ ΤΙΜΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΚΕΤΟΙ, ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

    Και αν δεν προλάβουμε τις εκλογές στις 3 Απριλίου (έτσι ακούγεται), να πάμε στις επόμενες.

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι η καθυστέρηση μας πάει όλο και πιο πίσω. Και αν τώρα χρειάζονται 100 προσπάθειες, τότε θα χρειάζονται 1,000.

    Από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή.

    Συγνώμη αν γίνομαι υπερβολικά ανήσυχος.

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και εγώ είμαι υπερβολικά ανήσυχος επίσης.

    Πρέπει όμως να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε (καλά το πάμε έστω και σιγά - σιγά) και η ώρα θα έρθει...

    Τώρα για τον αριθμό των κούκων, εγώ μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου και τους "κούκους" που γνωρίζω οι οποίοι είναι καμιά 15αριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οπως ειπε ο EM ψυχραιμια κ επαγρυπνιση κ θα ερθει η ωρα.Βλεπω ομως μια αδυναμια στους ανθρωπους να ζησουν μονοι τους χωρις να χρειαζονται ηγετη,μπροσταρη κ.τ.λ.
    Μετα την επανασταση θα ζησουμε σε στυλ Φαρ-Ουεστ για καποιο διαστημα ο καθενας με το σιδερικο του απανω του συν βεβαια το προγραμμα του Θαλαμοφυλακα.Ειναι ο καλυτερος τροπος για να ξεκαθαρισει τελειως αλλα τελειως ομως ο τοπος απο παρασιτα (γιατι πολλοι απο τους τωρινους που ειναι στην εξουσια θα θελησουν να χαθουν μεσα στο πληθος).Εκει θα ειμαι κ εγω που προσωπικα θα κυνηγησω μεχρι εκτου βαθμου συγγενειας εχοντες σχεση με επωφελημενα κατακαθια.
    Απο κει κ περα δεν με ενδιαφερουν οι εξουσιες,μπορω να ζησω μονος μου,αν κ θελω να ειναι καποιος απο εσας εδω μεσα στην εξουσια,αφυπνισμενος κ πατριωτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό ακριβώς Tony

    Η εξουσία πρέπει να πάει σε πολίτες πλέον και όχι πολιτικούς. Σίγουρα δεν είναι όλοι κατάλληλοι. Αυτοί όμως που γνωρίζουν 10 πράγματα παραπάνω και αποζητούν το καλό της χώρας πρέπει να κινητοποιηθούν με συνδυασμό, εκλογές, κυβέρνηση κλπ. Δε λέω ότι θα γίνει απ'τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει χρόνο και κόπο. ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΠΟΛΙΤΕΣ όχι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ του παρελθόντος, δήθεν σωτήρες.
    Και λέω κόμμα, εκλογές κλπ. διότι διαφορετικά θα επικρατήσει πλήρης αναρχία και τότε θα φάμε πάλι στη μάπα αναγκαστικά κάποιον καινούργιο προδότη που θα έρθει να επιβάλλει τάξη.

    Γι αυτό και επιμένω και θα το λέω συνεχώς.
    Η χώρα χρειάζεται κόμμα ή κίνημα, ή συνδυασμό (όπως θέλετε πείτε το) από πολίτες. Ούτε χρώματα, ούτε δεξιά, αριστερά, μεσαία κλπ.

    Μακάρι και στις αντιδράσεις που έγιναν ως τώρα να μην υπήρχαν χρώματα και σημαίες ΠΑΜΕ, ΕΜΠΡΟΣ, ΚΚΕ , ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Απλά να υπήρχε λαός και ελληνικές σημαίες και πανώ που να γράφουν "ΦΕΡΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΩ".

    Μόνο ο λαός ενωμένος μπορεί να αλλάξει κάτι. Και όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο.

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αμήν Θεέ μου να ξυπνήσουμε επιτέλους γιατί έχω απελπιστεί! Συνοψίζοντας λοιπόν χρειαζόμαστε οργάνωση, σχέδιο και να προσθέσω κάτι πολύ σημαντικό απ' ότι διαισθάνομαι χαρισματικό ηγέτη...γιατί δυστυχώς με τα ΜΜΕ ξεπουλημένα άν δεν υπάρχει κάποιος να μας ενώσει και να μας εμπνεύσει δε γίνεται τίποτα. Αυτό που με παρηγορεί είναι ότι και τη Χούντα η μειοψηφία την έριξε τελικά οι πολλοί ήταν κλειδωμένοι στα σπιτάκια τους και τις ζωούλες τους. ' Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι κάτι μπορούμε ν΄αλλάξουμε και τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε 1:24 π.μ. θα σε λυπήσω.

    Τη Χούντα δεν την έριξε η μειοψηφία (η μειοψηφία ήταν το θύμα, όπως πάντα).
    Δες το βιντεάκι αυτό.
    http://www.youtube.com/watch?v=-7BYKkCuTe4&feature=related

    Τέλος πάντων η ουσία είναι ότι μόνο ο λαός, ο ενωμένος λαός μπορεί να καταφέρει κάτι. Μόνο άνθρωποι που δεν έχουν την ύλη ως προτεραιότητα, μπορούν να γίνουν αληθινοί ηγέτες.

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η πόλις

    - Εί οι πολίται τούτης της πόλεως,
    εγνώριζον την καταισχύνην
    της νυν ζωής των ,
    πιθανώς, δεν θα ηγνόουν παντελώς
    εκείνους τους ‘Έλληνας,
    πού απέδειξαν πολλάκις μη ενδίδουσι
    εις σχέδια υποχθονίων.

    Μόνον άνδρες θα ηδύναντο
    γεννήτορες πόλεων τε καί πολιτισμών,
    να άγωσι πάλιν υπανθρώπους
    εις ουσιαστικά καί μέγιστα έργα.

    Τούτο πιθανόν, δυνατόν εστί,
    εί την πόλιν διοικούσιν
    τέκνα της Αίγαίας
    των Πελασγών ‘Ελλήνων.-
    Ιων ο Β΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το σύνδρομο τού Ελέφαντα
    -Αν έχετε πάει ποτέ σε κάποιο τσίρκο, λέω καί γράφω εάν…θα έχετε ενδεχομένως παρατηρήσει τους ελέφαντες, να τους έχουν δεμένους με απλά σχοινιά σε μικρά πασαλάκια, πίσω, στα «παρασκήνια». Ίσως ακόμη να έχετε σκεφτεί: γιατί οι ελέφαντες μένουν δεμένοι τόσο λιτά, αφού με μια απλή κίνησή τους, μπορούν να ξεφύγουν από το αδύναμο παλούκι τους; Οι όποιες πιθανές απόπειρες «απόδρασης» αποβαίνουν μάταιες. Η απάντηση πιθανόν! είναι η εξής: Όταν είναι ακόμα μικρό το ελεφαντάκι (ολίγων μηνών πού συλλαμβάνεται) καί που προορίζεται να το εκμεταλλευτούν στην μετέπειτα ζωή του, οι δαμαστές του, το δένουν σε ένα μικρό πασαλάκι με ένα απλό σχοινί, ή έστω με μία μόνο χοντρή αλυσίδα, καί από το ένα πόδι μάλιστα!. Όμως το ελεφαντάκι είναι μικρό, δεν έχει την απαραίτητη δύναμη, και παρά τις προσπάθειες που κάνει δεν καταφέρνει να απελευθερωθεί από τα δεσμά του. Η πρακτική αυτή συνεχίζεται για αρκετό καιρό, μέχρι που σε κάποια στιγμή, το ελεφαντάκι μεγαλώνοντας, παύει πλέον να αντιδρά. Του προσφέρονται τα άκρως απαραίτητα για την ζήση του, νηπιόθεν. Οι δαμαστές του κατάφεραν να «γράψουν» ανεξίτηλα μια για πάντα στη μνήμη του, την συνήθεια αυτή, ότι, δηλαδή, ποτέ δεν θα μπορέσει να «ελευθερωθεί» από τα δεσμά του, δεν έχει κανέναν λόγο άλλωστε!. Όταν, αργότερα γίνει τεράστιος καί ογκώδης ελέφαντας (όπως καί οι άλλοι του τσίρκου πού έπαθαν το ίδιο, νωρίτερα) που θα μπορούσε με τη δύναμή του, όχι μόνο να ξεφύγει, αλλά να παρασύρει και να γκρεμίσει ολόκληρο το τσίρκο των δαμαστών του, είναι πλέον ανίκανος καί ανήμπορος. Έρμαιο, λοιπόν, ο Ελέφαντας στις ορέξεις, στις επιθυμίες καί στα κελεύσματα του δαμαστή του τσίρκου, χάριν του θεάματος καί του κέρδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ότι συμβαίνει με τον ελέφαντα του τσίρκου, του πιο πάνω παραδείγματος, το ίδιο απαράλλαχτα συμβαίνει με τον Ελληνικό Λαό. Ο Λαός, δεμένος σφιχτά στο πασαλάκι του! Είναι αλυσοδεμένος στο μικρό πασαλάκι από το οποίο, τον έχουν πείσει ότι, δεν μπορεί να ξεφύγει. Οι μέθοδοι που έχει χρησιμοποιήσει το σύστημα προς αυτή την κατεύθυνση είναι πολλές, και καθημερινώς εφαρμόζονται όλο και πιο σύγχρονες. Από παλιά ο Λαός είχε ενταχθεί στην πολιτική αυτή, όχι μέσα από κάποιες δημοκρατικές (δήμος + κρατεί) διαδικασίες, αλλά μέσα από τα δίκτυα πολιτικής (αόρατης μα υπαρκτής) πατρωνίας και εκλογικής πελατείας, από τα οποία δεν μπορούσε να ξεφύγει κανένας πολίτης, αν δεν ήθελε να βρεθεί στο περιθώριο. Όλοι, λοιπόν, οι πολίτες έγιναν(;)παράκλητοι ικέτες, καί επαίτες μερικών διεφθαρμένων ολιγαρχικών πολιτικών, αμφιβόλου ήθους καί ηθικής οικογενειών, που αναπαρήγαγαν καί εξέθρεψαν τους εξουσιαστές μας (δαμαστές μας, λέγε δανειστές) σε μια ενορχηστρωμένη πολιτική αντιπαράθεση για να μας φανατίζουν και να μας εντάσσουν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Αντί, λοιπόν, ο Λαός να τους πάρει στο κυνήγι, ή να τους περιφρονήσει μπλέχτηκε σε ένα τεράστιο γραφειοκρατικό σύστημα που του έστησαν σκόπιμα οι θηριο-δαμαστές για να τον εκμεταλλεύονται. Με τον καιρό γράφτηκε στο λαϊκό υποσυνείδητο, καί με τη βοήθεια και του κομματικού συνδικαλισμού,(σκανδαλισμού) ότι δεν υπάρχει δυνατότητα αποτίναξης αυτού του συστήματος, στο οποίο και τελικά υπέκυψε. Στις μέρες μας, την καταστολή της κοινωνίας, ανέλαβαν οι συνεκμεταλλευτές των λαϊκών κόπων, οι κρατικοδίαιτοι πολιτικοί πάτρωνες, καί μέσα από τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ τους. Στήνουν τις κομματικές φιέστες καί αντιπαραθέσεις, μας κρατάνε σε αντίπαλα στρατόπεδα, εφαρμόζουν την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» και αποφασίζουν αυτοί πότε, πού, καί με ποιόν τρόπο θα δοθεί η εξουσία, με το αζημίωτο φυσικά, αφού πάντοτε μοιράζονται κατ’ αναλογίαν τα ποσοστά των μιζών, για χρόνια τώρα!. Ειδικά σήμερα, μέσα στην κρίση (κυρίως ηθικών αξιών) για την οποία οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι, μας τρομοκρατούν και μας πείθουν: Ότι θα πρέπει να εξαθλιωθούμε πλήρως, προκειμένου να πληρωθούν τα δάνεια, που οι ίδιοι ερήμην μας, συνάψαν λεηλάτησαν καί κατασπάραξαν. Ότι πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να μην αναζητήσουμε υπευθύνους καί να οδηγηθούν εκεί πού πρέπει. Θράσος πού το έχουν οι αθεόφοβοι!; Ότι μόνο το ίδιο το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε εδώ, το ίδιο και με τους ίδιους άπληστους ανθρώπους θα μας οδηγήσει καί μέσα στην κρίση. Με το αζημίωτο φυσικά. Δηλα-δή, οι ίδιοι ευνούχοι αόμματοι, θα οδηγήσουν ευνουχισμένους (;) τυφλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. - Ναι λοιπόν. Εμείς θα μείνουμε εκεί, στο πασαλάκι μας δεμένοι, χωρίς να καταλαβαίνουμε ότι μπορούμε με μια κίνηση να διαλύσουμε το τσίρκο τους και τους δαμαστές. Δεν μιλάμε για κοινωνική εξέγερση. Αυτή ίσως έρθει, ούτως ή άλλως, κάποτε από μόνη της, από ανάγκη αργά ή γρήγορα. Γιατί, για κάτι τέτοιο είμαστε παντελώς ανίκανοι(;) πλέον. Αν ήμασταν Μποτσουάνα, Μπανανία ή Ισημερινός, θα είχαμε κάποια ελπίδα. Εδώ μιλάμε ότι έχουμε υποστεί πλήρη λοβοτομή εγκεφάλου καί ευνουχισμό, μέχρι μυελού των οστέων. Εδώ μιλάμε ότι έρχονται, χάριν παραδείγματος, οι ούνοι ξυγκοφάγοι φακιδιάρηδες του ομιχλώδους βορρά καί λοιποί ντιντίδες ως κατακτητές καί ΔυΝάσΤες χωρίς βόμβες καί τάνκς, αλλά, με γυαλιστερές γραβάτες καί χαρτοφύλακες καί οι εγχώριοι φαύλοι χοντροκοιλαράδες παμφάγοι χοίροι υποτακτικοί τους, τους παραχωρούν καί εκχωρούν γήν καί ύδωρ (καί κατ’ επέκταση καί εμείς μέ την ψήφο μας) καί κάνουν κωλοτούμπες, έρχονται οι Τούρκοι με τα καράβια τους έξω από το Σούνιο όποτε θέλουν, περνούν με τα αεροπλάνα τους πάνω από τα νησιά μας, στη Θράκη μας κατεβάζουν συνδυασμό στις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι Σκοπιανοί χρόνια τώρα, πλαστογραφούν, καπηλεύονται, σφετερίζονται, εμπορεύονται την Ιστορία μας, μέχρι καί γιγαντιαίο ανδριάντα του Μεγάλου Αλέξανδρου μας ετοιμάζονται να στήσουν ωσονούπω στα Σκόπια, και εμάς; Εμάς, τους ανόητους, άβουλους, άλογους μαρλμποροφραπεδόπληκτους μας έχουν καθηλωμένους βαθειά, χαλλλαρά καί δεμένους στους καναπέδες μας-με ντελίβερι ουισκάκι καί ξυροκάρπι-στα τηλεοπτικά τους λεπροκομεία, στα τσιόκ γκιουζέλ μπιλιούρια καί ερωτιλίκια της λάγνας ανατολής, στα αχαλίνωτα καί χωρίς αιδώ εμποροπορνοβοσκεία της ξετσίπωτης μαγδαληνής εσπερίας, στους μαϊμουδομάγειρες, μαϊουδομαγείρησσες, στα γήπεδα καί στους τζόγους, στα βοθρολύματα της τηλεκαραβάνας, στις εθνικές αυτομαζοχιστικές αλτσιαντηροβλακείες, στα μολυσματικά σκουπιδένια πάσης φύσεως δανειοσυντήρητα θεάματα, προκειμένου να μην διαταραχθεί το «έγκριτο» κλεπτοκρατικό τους σύστημα και χάσουν την εξουσία, τη μάσα, καί τα ενθηλακώματα. Μιλάμε όμως καί για κάτι πολύ πιο χειρότερο! Υπάρχει και χειρότερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μα η καθημερινότητά μας, το φανερώνει εκ του πρακτέου περίτρανα!. Ληστείες, φόνοι, κλεψιές, ναρκωτικά, η φρίκη των κατάμεστων ασύλων καί φυλακών, οι αρρώστιες, οι έγκριτοι «λήσταρχοι» φοροφυγάδες, οι αισχροκέρδειες, οι δεκάδες χιλιάδων άνεργοι, τα κλειστά καταστήματα, οι σκυλολατρεία καλά να κρατεί, οι άνευ ελέγχου πλέον εγκληματική συμπεριφορά «οικονομικών μεταναστών», αφροασιατών - μογγόλων κιτρινιάρηδων καί λοιπών «λαθρομεταναστών» καί εγχωρίων - ελληναράδων κατά τα άλλα! - δουλεμπόρων, οι λογίς – λογίς απατεωνιές μολύνουν την συνοχή μας, το είναι μας, την κοινωνία μας. Ένας πάτος χωρίς πάτο. Ενας βούρκος, χειρότερος κι από γουρουνοστάσι. Η υποτέλεια καί η οσφυοκαμψία στο μεγαλείο τους. Οι μαλιστάνθρωποι να ρεύονται την παραχορτασίλα τους, καί τα έγκριτα εξουσιαστικά ιερατεία να δικαιολογούν καί να επικροτούν τη χρόνια σχιζοφρενική συμπεριφορά με ανέγερση ανδριάντων σε «ανδρείους» εθνάρχες. Η τιμωρία των υπευθύνων ανύπαρκτη, άγνωστη καί σάν λέξη ακόμη. Αρκεί εκείνο το γελοίο.. «έρευνα σε βάθος». Το τσαλάκωμα της Eλληνικής λεβεντιάς καί το ξεχαρβάλωμα της κοινωνίας μας, δεν πάει παρακάτω. Η στάση του επιβήτορα να καθορίζεται πλέον, άκουσον – άκουσον !!! από τον επιβαινόμενο. Το παλούκι φαίνεται να έχει σφηνωθεί για τα καλά, καί στο μυαλό μας(;). Δυστυχώς!.
    ‘Όμως, μια «Σπίθα» φαίνεται να έχει ανάψει! καί κρυφοκαίει μαζί με την καινούργια χρονιά πού μόλις ξεκίνησε. Εκείνη τού, εκ της Τέφρας, αναγεννημένου Φοίνικα, ντυμένη στα ‘Άσπρα, στην Τιμή καί στην Ελληνική Αξιοπρέπεια, προκειμένου να δώσει σύντομα, αυτό είναι σίγουρο, έρχεται θυμηθείτε το, απάντηση καί πρέπουσα λύση μια για πάντα, οριστικά καί αμετάκλητα, στην πάσχουσα κοινωνία μας !!!.- Ιων ο Β’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΙ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΑΝΤΕΧΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΛΛΑ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΔΥΝΑΤΗ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΟΥ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΩΔΟΤΗΣΗΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ Η ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ Η ΤΡΕΛΑ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΓΙΝΕΤΕ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΡΑΤΑΩ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "3. Αν ο κόσμος επαναστατήσει χωρίς να ξέρει τι θέλει και χωρίς να έχει συγκεκριμένα αιτήματα, θα προκληθεί χάος, το οποίο είναι πολύ πιθανό να εκμεταλλευτούν οι εχθροί μας, για να μας επιβάλουν το επόμενο καθεστώs"
    ΦΥΣΙΚΑ Κ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ!! γι αυτο ειναι πραγματι τρομακτικο!Αυτο που ο κοσμος κρατα ως τελευταιο χαρτι το χουν ηδη προβλεψει.Τελευταιο, δηλ μετα απ αυτο τιποτα!Χαος, κ θα δεχτουν με ανακουφιση αυτους που θα εμφανιστουν ως σωτηρες. Καταλαβαινετε μετα τι εχει να γινει.
    Στα πρωτοκολα των σοφων της Σιων " βιβλιο 80 ετων ισως κ παλαιοτερο αυτο ειναι το σχεδιο. καποιοι λενε πως ηταν Ρωσικη προπαγανδα κατα των Εβραιων αυτο ομως δεν εξηγει το πως αυτα που εκει σχεδιαζονταν εγιναν μετα πραγματικοτητα.Και σε αλλα βιβλια αναφερεται.Το μονο που μας σωζει ειναι ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ .Σαφως δεν μπορουν να τα βαλουν με εναν συνειδητοποιημενο λαο.Το σημειο στο οποιο πατανε ειναι Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΗΘΙΚΗΣ την οποια ειχαν προβλεψει κ γιαυτο υποστηριξαν την δημοκρατια γνωριζοντας το χαος που θα ακολουθησει (χαρη στην απληστια κ τον ατομισμο)αν δωσουν στους ανθρωπους ευκαιρια να την εκμεταλλευτουν κ ταυτοχρονα διαβρωνοντας την εκ των εσω(δηλ βαζοντας κ το χερακι τους για να γινει αυτο).
    Μαλιστα λενε πως το συνθημα της Γαλλικης επαναστασης ηταν πιασαρικο μεν κ αρα καλο για τους σκοπους τους αλλα ανεφικτο κ οι ανθρωποι/κοροιδα δεν το αντεληφθησαν Διοτι βαση της φυσης μας πως σε καθεστως δημοκρατιας/καπιταλισμου θα υπηρχε ισοτητα κ αδελφοσυνη?
    Υπαρχει αρχηγος που δεν θα μπορεσουν να εξαγορασουν?Υπαρχει αλλο πολιτικο συστημα να αντιπροτεινουμε?Να επαναστατησουμε ζητωντας ΤΙ?
    Δημοκρατια εχουμε,εναντιον του εαυτου μας θα ξεσηκωθουμε?Τι θα ζηταμε ,,,δικτατορια??!
    Μηπως θυμοσαστε κ τον τελευταιο τρομονομο πριν μερικα χρονια?Επανασταση περιμεναν κ τον ψηφισαν,(κ ΟΧΙ μονο στην ΕΛΛΑΔΑ αλλα κ στην Αγγλια εκφραστηκε προβληματισμος οταν ψηφιστηκε την ιδια πανω κατω περιοδο. Μαλλον θα εχει ψηφιστει κ αλλου.παντου οπου μπορεσαν), αφου ο πρωτος ηταν υπεραρκετος για την τρομοκρατια?
    Την περιμεναν κ μπορει κ να την υποκινησουν!!
    #Εγω πιστευω πως αλλαγη μπορει να γινει αλλαζοντας οτι στραβο βλεπουμε, Ενα μικρο πραγμα καθε φορα κ θα αλλαξουν ολα.Αν οι καθηγητες ειχαν συνειδηση τα παιδια δεν θα ειχαν παιδεια?Αν βαζαμε φυτα στα μπαλκονια κ μπροστα στα σπιτια μας δεν θα ειχαμε μια πιο ομορφη πολη?Αν βαζαμε βενζινη κ ψωνιζαμε απο μαγαζια ελληνικα..κλπκλπ Ομως οχι μονο δεν το κανουμε αλλα καταστρεφουμε κ τις προσπαθειες αλλων.Προσφατα διαβασα για καποιες οργανωμενες επιτυχημενες προσπαθειες φυτευσης οπου αμεσως μετα οι κτηνοτροφοι βαζαν τα προβατα για βοσκη καταπατωντας ακομα κ τις περιφραγμενες εκτασεις.
    #Οσο για τις διαμαρτυριες εχω την εξης απορια. Τοσα χρονια , τοσες πορειες , για μισθους ,συνταξεις κλπ...μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι ποτε δεν εγινε μια πορεια για το σημαντικοτερο ολων, την ατιμωρησια των πολιτικων?? ιδιως τωρα, δεν ειναι το πρωτο που θα επρεπε να απαιτουμε?Γι αυτο ναι!Να διαμαρτυρηθουμε μεχρι να γινει! Να κατασχεθουν οι περιουσιες οσων εκλεψαν ..να φοβουνται οι επομενοιΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ Κ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ?Επιτελους αυτα ειναι εθνικη προδοσια ΚΑΙ μεταφραζεται σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ θανατους ανθρωπων!!!(αυτοκτονιες που δεν ακουγονται στα νεα, ανακοπες απο αγχος,καταθλιψη,καρκινος απο στενοχωρεια κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα κοινωνικά συστήματα είναι δυναμικά .
    Απαιτούν κυβερνήτη ικανό , γνώστη των στοιχείων των άλλων κοινωνιών από τις οποίες επηρεαζόμαστε και αποφασιστικό στο χειρισμό του τιμονιού .
    Απαιτούν και ικανούς συνεργάτες , μα πάνω α𡨠όλα απαιτούν αγάπη για το λαό της χώρας από τον οποίο πρέπει να ελέγχονται .

    Καλό ταξίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου