Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΡΩΝ-ΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ;

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ανακοινώνει σημάδια ανάκαμψης της εθνικής μας οικονομίας (τα οποία και εγώ δεν είδα στην πραγματικότητα), μεγάλες αλυσίδες όπως η ALDI, SHELL, BP, PLUS και άλλοι τα μαζεύουν και φεύγουν από τη χώρα μας.

Να σημειωθεί ότι η ALDI πριν από μία μόλις εβδομάδα δημοπρατούσε έργα κατασκευής νέων καταστημάτων στη χώρα μας συνεχίζοντας το σχέδιο επέκτασης.

Δε λυπάμαι που φεύγουν οι πολυεθνικές. Το εναντίον. αυτό θα σημαίνει ότι περισσότερα χρήματά μας θα πηγαίνουν σε Ελληνικά χέρια. Λυπάμαι όμως τους εκατοντάδες (ή μήπως χιλιαδες) ανέργους που θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Επίσης δε μπορώ να μην προβληματιστώ με την ταχυτητα με την οποία τα μαζεύουν και φεύγουν. Μονο η ALDI θα αφήσει 38 υφισταμενα καταστήματα (και προφανώς θα ακυρώσει τα σχέδια αναπτυξης των νέων) μέχρι το τελος του χρόνου.

Οι οικονομικές απώλειες από την απόσυρσή τους από την Ελλάδα είναι μεγάλες και για να πάρουν την απόφαση να θυσιασουν τόσο κόπο, τόσα χρήματα και την διείσδυση που είχαν πετύχει, προφανώς είτε αντιλαμβάνονται, είτε γνωρίζουν κάτι που εμείς δε γνωρίζουμε.

Τι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου