Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΙΜΗΤΕΣ...

Λάβρος κατά του σπάταλου, αναποτελεσματικού, διεφθαρμένου κράτους, που θέτει ανυπέρβλητα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα εμφανίσθηκε σήμερα σε εκδήλωση της Eurobank ο επικεφαλής του ομίλου, Νίκος Νανόπουλος. Δεν τον ακούσαμε, όμως, να λέει κάτι για τις «σπατάλες» του κράτους σε ενισχύσεις τραπεζών, όπως τα δισεκατομμύρια που έχει λάβει η Eurobank για να στέκεται σήμερα στα πόδια της και να μπορεί ο κ. Νανόπουλος να κατακεραυνώνει το κράτος, αντί να κρύβεται από εξοργισμένους καταθέτες.


Πόσα δισεκατομμύρια έχει λάβει, κ. Νανόπουλε, η Eurobank από το «σπάταλο» κράτος; Γιατί δεν τα επιστρέφει, ώστε να προσφέρει κάτι στη δημοσιονομική προσπάθεια;
Γιατί ο βασικός μέτοχος της τράπεζας δεν καλύπτει μια αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, ώστε να επιστρέψει στο «σπάταλο» κράτος τα κεφάλαια, τα ομόλογα ειδικού τύπου και τις εγγυήσεις που έχει λάβει αφειδώς ο όμιλός του;

Γιατί η Eurobank, ενώ είναι γνωστό εδώ και χρόνια πόσο σπάταλο και αντιπαραγωγικό είναι το Ελληνικό Δημόσιο αγοράζει τεράστιας αξίας ομόλογα, χρηματοδοτώντας τις σπατάλες των πολιτικών;

Επιτέλους, οι τραπεζίτες ας αναλάβουν τις ευθύνες τους: καιρός να πάψουν να προκαλούν, εμφανιζόμενοι ως κριτές, ή ως μέρος της λύσης του ελληνικού προβλήματος. Ας ομολογήσουν ότι είναι μέρος του προβλήματος, ότι είναι οι πρωταγωνιστές, μαζί με τους πολιτικούς και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής που οδήγησε στη λεηλασία της ελληνικής οικονομίας και στο σημερινό δραματικό αδιέξοδο.
Λίγη μετριοπάθεια δεν βλάπτει, ειδικά όταν οι τράπεζες που διοικούν βρίσκονται σήμερα στη ζωή χάρη στην αμέριστη στήριξη του «σπάταλου» κράτους και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και στη διαρκή «αφαίμαξη» δανειοληπτών και καταθετών, με τις γνωστές σε όλους ληστρικές μεθόδους του ελληνικού τραπεζικού καρτέλ. Λίγη μετριοπάθεια δεν βλάπτει, αγαπητέ κ. Νανόπουλε..

Από το stopcartel

1 σχόλιο:

  1. Πολλοί θα βγούν να το παίξουν ΣΩΤΗΡΕΣ από δω και πέρα. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, Κληρικοί, κλπ. κλπ.

    Όπως έρθουν ... έτσι να φύγουν. Δε θέλουμε κανέναν που θα αποδειχτεί σε 30 χρόνια ότι δούλευε υπόγεια εις βάρος της Ελλάδας προς όφελος των ..... Αρειανών (ξέρω γω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου