Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ....


Λάβρος κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Στέφανος Τζουμάκας! λίγες ώρες μετά την δήλωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του Κινήματος. Μιλώντας στο «Marconi Radio» του Βόλου έκανε λόγο για μεταμορφωμένους, αναχρονιστές, Σικάγο, μαφία και πολιτική απάτη, εντός του ΠΑΣΟΚ. Ακουσον, άκουσον! Μιλαει για ...Μαφία και Σικάγο ποιός; Ο ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ! Ε, εδώ είναι, που έλεγε και ο ήρωας του Καζαντζάκη άρχοντας Πατριαρχέας, "Τα ύστερα του κόσμου!"

Το «μεταμορφωμένοι» είναι μάλλον λεκτική υπερβολή. Πάντως πρόκειται για μία υποψηφιότητα από τα «βάθη» του ΠΑΣΟΚ, που αλλάζει τα δεδομένα στην κούρσα της διαδοχής. Θα τα πει «χύμα» ο Στέφανος, προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού. Πήξαμε στους political correct δελφίνους. Ο κ. Τζουμάκας θα μιλήσει στην αγνή ψυχή του απλού «πράσινου» ψηφοφόρου. (Εδώ ασφαλώς και πεθαίνουμε απο τα γέλια!)

Ο οποίος ψηφοφόρος χαίρεται που ο ΓΑΠ περιόδευσε εις τας Ευρώπας και δεν κινδυνεύει από περαιτέρω άσπρισμα των τριχών της κεφαλής του (αλήθεια ποιος θυμάται εκείνο το ρεπορτάζ-σταθμό στα δημοσιογραφικά χρονικά;).

Μετά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, περίπου μία εβδομάδα, ο τέως πρωθυπουργός ταξίδεψε και στο Παρίσι. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μάλιστα, βρέθηκε στο Λούβρο όπου συνεχίζεται (ως την ερχόμενη εβδομάδα) η έκθεση για το βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Φέρεται να ψιθύρισε του μεγάλου στρατηλάτη: «αν εσύ έφτασες ως τις Ινδίες, εγώ έκανα την Ελλάδα Ινδία»…

Κι έτσι ικανοποιημένος που ως γιος του Αντρέα ξεπέρασε το γιο του Φιλίππου, ήρθε για να μας αποχαιρετήσει…

Και έτσι οι «ζυμώσεις» της διαδοχής συνεχίζονται: Φραστική επίθεση από ομάδα περίπου 20 ατόμων δέχτηκαν περίπου 10-15 βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είχαν συγκεντρωθεί το βράδυ της Πέμπτης, παρουσία πολιτικών συντακτών, σε μπαρ στο Παγκράτι, προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των νεαρών πέταξαν μπουκαλάκια νερό, γιαούρτια και άλλα αντικείμενα εναντίον τους και αποχώρησαν. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, αφότου όμως είχε αποχωρήσει η ομάδα των αγνώστων και το επεισόδιο είχε λήξει.

Τον τελευταίο καιρό, και εν όψει των κρίσιμων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ συνεδριάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου και του Εθνικού Συμβουλίου, έχουν πυκνώσει οι εσωκομματικές διεργασίες, οι οποίες εξελίσσονται σε πολλά επίπεδα, πέρα από τα καθιερωμένα πηγαδάκια στο καφενείο και στο εντευκτήριο της Βουλής, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να λαμβάνουν προσκλήσεις σε γεύματα και σε μπαράκια. Τουλάχιστον άλλη μία συνάντηση στελεχών του κόμματος έγινε την περασμένη Τρίτη σε εστιατόριο στο Ψυχικό, χωρίς ρίψεις αντικειμένων.

Όταν ανοίξει και επίσημα η κούρσα της διαδοχής, οι συναντήσεις θα ενταθούν και θα γίνουν και πιο hard core: προσκλήσεις σε σκυλάδικα, στριπτιζάδικα, τυροπιτάδικα, μπουγατσάδικα, πατσατζίδικα, μασατζίδικα, και τέλος κέρασμα «βρώμικα που γλιστράνε». Δεν μπορεί, ο πράσινος ήλιος θα ανατείλει ξανά κάποια στιγμή εντός του τρέχοντος αιώνος.

Κι αν δεν βγει κάτι καλό πολιτικά από τις τόσες συνεστιάσεις, τουλάχιστον ο κλάδος των επιχειρήσεων εστίασης θα βγει από την κρίση.

Τελικά η πλέον σοβαρή υποψηφιότητα είναι αυτή του Τζουμάκα, μακράν…

Αρκεί να βρεθεί και η κατάλληλη φιλοσοφία προώθησης της. Υπάρχουν τρεις εκδοχές. Η αμερικάνικη σχολή:

“Τζουμάκας for president, Τζουμάκας 4U, Τζουμάκας for all”.

Η εκδοχή με την πιο γνωστή ελληνική λέξη στην οικουμένη: “Για να μη με λεν μακάκα ψηφίζω Στέφανο Τζουμάκα“.

Και τέλος η Αφρικάνικη απέριττη πρόταση: χιλιάδες Ζουλού φωνάζουν ρυθμικά: “Τζου-μά-κα, Τζου-μά-κα, Τζου-μά-κα“…


(Ευτυχώς που ξέχασα σπίτι το σουγιά...Ευτυχώς Παναγία μου!)


Το είδα στον Λόγιο Ερμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου