Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ


Αγαπητέ φίλε εμπορε, μηχανικέ, σύμβουλε προϊστάμενε, κάτοχε BMW, AUDI, MERCEDES, ιδιοκτήτη Ο.Ε., πρόεδρε Α.Ε., μέτοχε ΕΠΕ, κάτοικε Πανοραματος, δημότη Καλαμαριάς.

Πρέπει να καταλάβεις ότι η επίθεση αυτή αφορά εσένα. Τα κατώτερα λαϊκά στρώματα θα λιωσουν κάτω από την πίεση και αυτό έχει ήδη αρχίσει να γίνεται, αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι ο στόχος είσαι εσύ. Το μέλος της επονομαζόμενης μεσαίας τάξης.

Και εσύ, είτε δεν αντιλαμβάνεσαι, είτε αντιλαμβάνεσαι και δεν κάνεις τίποτα, βυθισμένος όπως είσαι στη βόλεψη, στη βαρεμάρα, στη νωθρότητα και το κενό.

Κοιμάσαι. Δεν έχεις ακόμα πληγεί αρκετά δυνατά από την κρίση. Μόλις η κρίση σε αγγίξει, θα ξυπνήσεις ! Αυτό στο υπόσχομαι.


Ενημερωνεσαι από την τηλεόραση, τις εφημερίδες και το τροκτικό.

Ελπίζεις ότι η κρίση θα σταματήσει χωρίς να αναρωτιέσαι γιατί το πιστευεις αυτό. Δεν είδες κάποια κίνηση η πρόθεση από πλευράς κυβέρνησης να σε γλιτώσει από την καταστροφή. Ολα αυτά ενώ υπάρχουν οικονομολογοι Ελληνες και ξένοι, όλοι τους διεθνους κύρους οι οποίοι λένε ότι αν δεν κάνεις κάτι τωρα, θα χαθείς!

Ελπίζεις ότι θα κλείσουν όλοι οι ανταγωνιστές σου και θα μείνεις μόνος άρχοντας του παιχνιδιού.

Χωρίς να σκεφτεσαι πόσοι είναι οι ανταγωνιστές σου, πόσοι θα επιβιώσουνε, και πόσο γρήγορα θα σε σφάξουν σε μια γωνιά για να σου πάρουν τα λεφτά όταν δε θάχουν τα χρήματα να ταϊσουν τα παιδιά τους.

Ελπίζεις ότι τα χρήματα που έχεις στην τράπεζα θα σου εξασφαλίσουν την επιβίωση.

Ελπίζεις ένα σωρό ανοησίες και ΔΕ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ. ΑΠΛΩΣ ΕΛΠΙΖΕΙΣ !

Πρέπει να καταλάβεις ότι δε σε χρειαζονται πια. Για την ακρίβεια τους ενοχλείς. Χωρίς εσένα και τις ηλίθιες απαιτήσεις και ανέσεις σου, η άρχουσα τάξη θα ελέγχει τα λαϊκά στρώματα πολύ πιο εύκολα. Και αν τα βυθίσει στην αμάθεια και την κούραση, θα τα ελέγχει για πάντα. Το σχέδιο δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα. Εχει ξεκινήσει απο την Ελλάδα. Ομως σαν Ελληνες πρέπει να οργανωθούμε και να το παλαίψουμε. Και μετά θα τα βρούμε όλα τα άλλα...

Ενοχλείς γιατί είσαι μάλλον μορφωμένος, τουλαχιστον με την Ακαδημαική έννοια, σε μερικές περιπτώσεις προβληματισμενος και ακομα χειρότερα αλλά ευτυχώς σπάνια υποψιασμένος. Και αυτό διότι τώρα που έχεις την πολυτέλεια να περνάς άνετα και να σπουδάζεις τα παιδιά σου και να τα συντηρείς εσύ και να μην έχουν οικονομικά προβλήματα, αυτά πάνε και χρησιμοποιουν το ίντερνετ και διαδίδουν περίεργες ιδέες. Ιδέες που ειναι εκτός των ορίων ανοχής. Ιδέες κατα του συστήματος. Ηταν αναμενόμενο. Παρ΄όλα αυτά ενοχλεί.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, γιατί ξυπνάει τα πρόβατα και ένα ξύπνιο πρόβατο μπορεί να ξυπνήσει άλλα και άλλα τετοια ενοχλητικά.

Κι έτσι αποφάσισαν ότι τα πρόβατα δεν τα θέλουν πια για το γάλα. Τα θέλουν για το κρέας. Ακούω μερικες φορές ότι δεν τους συμφέρει να μας αποτελειώσουνε γιατί μας χρειάζονται για να δουλεύουμε. Ξεχνάνε όμως όσοι το λένε τη δύναμη της μηχανής. Και των αυτοματισμών. Μερικοί επιστήμονες χρειάζονται και μερικά χέρια.

Ο Μαρξ προέβλεψε ότι μετά την πτώση του Καπιταλισμού η διάδοχη κατάσταση θα είναι ένας σοσιαλισμός. Οι εχθροί του λαού το ξέρουν. Στο χέρι μας είναι να φτιάξουμε ένα σοσιαλιστικό κόσμο (ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ), ή να χαθούμε στα συντρίμια του Καπιταλισμού.

Κάθε νοήμων άνδρας στη χώρα αντιλαμβάνεται την προδοσία από όλους όσους βρίσκονται σήμερα στη Βουλή, πλην της κ. Σακοράφα και ένα δυο άλλων. Αν δεν πιστεύεις, διάβασε το μνημόνιο. Τα λέει όλα. Αν το διαβάσεις, μετά δε θα χρειάζεται να βλέπεις ειδήσεις. Θα τα ξέρεις όλα από πριν.

Καλώς η κακώς, η κατάσταση θα ανατραπεί μονο αν βγείς και εσύ την 11/09 και έχεις μαζί σου και ολους τους υπαλλήλους του καταστήματός σου. Θα σωθούμε ΜΟΝΟ αν εσύ αποφασίσεις να θυσιασεις τρείς ημέρες από τη δουλειά σου για το καλό της Ελλάδας και της Ανθρωπότητας. Μόνο αν εσύ, ο μορφωμένος πείσεις και τους άλλους. Μόνο αν εσύ που έχεις χρήματα στηρίξεις και τους άλλους που δεν εχουν. Η κοινωνία μας θα σωθεί ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ. και μόνο εσύ, εκπρόσωπε της μεσαίας τάξης λείπεις συνεχώς από τις κινητοποιήσεις.

Το ξέρω ότι δεν μπορείς να συμετάσχεις σε πορείες του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ, της ΓΣΕΕ , ΑΔΕΔΥ και όλων αυτών. Γι αυτό σου προτείνω να έρθεις στις 11/09 και να φέρεις και όσο πιο πολλούς μπορείς.

Πάρε την προκήρυξη από το συντονιστή ( http://sindonistis.blogspot.com ) , διάβασε την, κατάλαβέ την, μοίρασέ την και διδαξέ την.

Εχεις μια σίγουρη ευκαιρία. Δε ξέρω αν έχεις δεύτερη. Μη με απογοητεύσεις.


Θαλαμοφύλακας. Ενας ανώνυμος εκπρόσωπος της τάξης σου.

4 σχόλια:

  1. συμφωνω απολυτα με την γενικη απεργια στις 11/9 αλλα για να υπαρξει λυση θα πρεπει να ειναι διαρκειας κ οχι μονο τριων ημερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απεργία δε θα είναι τριών ημερών. Το γράφει και η προκήρυξη.

    Ας έρθουν στις 11/09, και εάν έχουμε μαζικότητα και καταλάβει ο κόσμος τη δύναμη μας, θα μείνουμε εκεί.

    Μόνο ελάτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το προσεξα οτι η προκηρυξη δε λεει τριων ημερων απλα το γραφει στο αρθρο λιγο πριν το τελος κ .απλα το επισημαινω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστά Ελένη.

    Οι τρεις ημέρες έχουν να κάνουν πιο πολύ με το μέγεθος της θυσίας (ότι δεν είναι πολύ μεγάλο) παρά με τη χρονική διάρκεια της πολιτικής στάσης.

    Ευχαριστώ πάντως για τη συμμετοχή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου