Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ 2 - ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Γράφει ο Προκόπης Κωφός  - Τμήμα Χημείας

Αυτά που προβλέπει το μνημόνιο τα παρουσιάζουν ως μια κακή συνταγή, ως ένα πείραμα, ως πολιτική κάποιων στενοκέφαλων, βλέπε τρόικα, ή ως το αποτέλεσμα της ανεπάρκειας των δικών μας να διαπραγματευτούν, ενώ είναι αυτούσια η πολιτική που καλούνται να προωθήσουν και προωθούν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.....
ανεξαρτήτως δανειακής σύμβασης, γιατί αυτή ακριβώς είναι η πολιτική της. Είναι αυτά ακριβώς που λένε πως έπρεπε να τα είχαν κάνει στο παρελθόν, αλλά δεν μπόρεσαν να τα κάνουν και γι αυτό έγινε αυτό το μεγάλο κακό που μας βρήκε! Είναι οι περιβόητες «μεταρρυθμίσεις» τους με τις οποίες σαρώνονται τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις όλων των λαών της Ευρώπης.
Η αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου είναι μια άλλη μεγάλη απάτη και αυταπάτη γιατί εφόσον είναι δεδομένη η πολιτική που προωθείται με το μνημόνιο η αναδιαπραγμάτευση δεν μπορεί παρά να είναι ένα ανακάτεμα της τράπουλας για να μας ξεγελάσουν και βέβαια δεν θα χάσουν την ευκαιρία να περιλάβουν όσα δεν μπόρεσαν στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις, να καλύψουν τα κενά που μπορεί να τους είχαν ξεφύγει και να κάνουν προσαρμογές με βάση τα νέα δεδομένα. Προσοχή! Το πιο πιθανό είναι πως με την αναδιαπραγμάτευση θα πάμε για μαλλί και θα γυρίσουμε κουρεμένοι!

Στην αναδιαπραγμάτευση που υποτίθεται θα γίνει υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Ή θα δεχτούμε πως ισχύει η δανειακή σύμβαση και θα αλλάξουμε τους όρους του μνημονίου, οπότε θα γίνει το ανακάτεμα της τράπουλας και το καλύτερο που θα πετύχουμε είναι να καταπιούμε το χάπι χρυσωμένο ή θα απορρίψουμε την ισχύουσα σύμβαση για να διαπραγματευτούμε από την αρχή μια νέα σύμβαση, οπότε θα τους δώσουμε πάλι από την αρχή το όπλο του εκβιασμού για το δάνειο που θα μας εξασφαλίσουν και αυτό που θα πετύχουμε θα είναι να δικαιώσουμε τους Βενιζέλο και Σαμαρά για τις διαπραγματεύσεις που έκαναν. Δηλαδή από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. Προσοχή! Θα πάμε σε νέες περιπέτειες με τους επίδοξους αναδιαπραγματευτές αν τους ψηφίσουμε, όταν θα επιχειρήσουν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα, το αντιμνημονιακό τους μένος και τη μεγάλη τους αγάπη, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι τυχοδιωκτισμός και επικίνδυνη αυταπάτη να επιχειρήσεις να «εξηγήσεις» στους «Ευρωπαίους» ποια πρέπει να είναι η πολιτική τους απέναντι στην Ελλάδα, όταν τις αποφάσεις γι αυτή την πολιτική που προωθείται εδώ και χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για «ανάπτυξη», «ανταγωνιστικότητα» και περιορισμό του δημόσιου τομέα την έχεις ψηφίσει κι εσύ στο Μάαστριχ, στη Λισαβόνα, στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2020 και την επιβεβαιώνεις στις διάφορες συνόδους των ηγετών που γίνονται κάθε τόσο!

Εκτός από τις απάτες και τις αυταπάτες για το μνημόνιο υπάρχει και η αλήθεια της πραγματικότητας, πως το μνημόνιο μπορεί να ανατραπεί μόνο με τον αγώνα μας, τον αγώνα όλων των εργαζομένων, σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση!

olympia.gr

1 σχόλιο:

  1. Δεν υπάρχει ευρωπαική ένωση πολιτών, αλλά ένωση τραπεζών που χρηματοδοτείται από μιά μεγάλη τράπεζα που πέρνει το ΟΚ από κάτι πιό μεγάλο..εκεί σταματάει η αφήγηση και αρχίζει η φαντασία (όχι και τόσο!).
    Οι πολίτες μόνο ως υπάλληλοι νοούνται στον νέο γενναίο κόσμο μας,η επιχειρηματικότητα θα απαγορεύεται διά ροπάλου, μόνο πολυεθνικές που ο κοσμάκης θα νομίζει ότι συμμετέχει με μετοχές και άθλια παράγωγα...Υπάρχει μια προφητική ταινία της δεκαετίας 20 η Μητρόπολις..με το ρολόι που πρέπει ανυπερθέτως να ακολουθείται κλπ κλπ. Montani semper liberi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου