Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ

«...Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ' ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ' ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά....»


ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΑ

3 σχόλια:

  1. "Ευλογώτατα μισείται η οβολοστατική (τοκογλυφία) δια το απ' αυτού του νομίσματος είναι την κτήσιν και ουκ εφ΄ όπερ επορίσθη...ο δε τόκος γίνεται νόμισμα εκ νομίσματος. Ώστε και μάλιστα παρά φύσιν ούτος των χρηματιστών εστιν" Αριστλ. πολιτικά 1258 β.
    Δεν τον βλέπω πλέον μόνιμο τον "φασίστα" τον Αριστοτέλη στις βιβλιοθήκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί φίλοι !

    Διάβασα του Αριστοτέλη την περί φορολογίας άποψη !

    Αν έχετε χρόνο, ρίξτε μιά ματιά στο :

    http://www.vostiniotismos.blogspot.gr/2011/11/blog-post.html#more

    και αν σας αρέσει αναρτήστε το

    Με εκτίμηση

    Β.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν είχαν διαβάσει οι ελίτ της Ευρώπης, όχι ολόκληρα, τα μισά από τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ τότε σίγουρα θα ήταν τα πράγματα καλύτερα. Δυστυχώς οι βελανιδοφάγοι κυβερνούν και οι λωτοφάγοι χειροκρτοτούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου